Liigan kurinpitopäätökset 2017–2018

  • 410 289
  • 3 018
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tyrväinen ja Åsten saavat pelikieltoa, kuten kuuluukin. Olen kuitenkin melko hämmentynyt siitä, että Jari Sailio pääsi Salmelaa päähän osuneesta kyynärpäätaklauksestaan kuin koita veräjästä, ei ikinä edes viety kurinpitoon.

Karvinen-Haataja -keissistäkin olisi voinut pelin antaa, sillä Karvinen ei tilanteessa videokuvan perusteella ollut luistelemassa maalin taakse, vaan tuli maalia päin. Haataja toki muutti luistelulinjaansa vähäsen juuri ennen osumaa, mutta Karvinen olisi omalla alkuperäisellä luistelusuunnallaan törmännyt maalikehikkoon. Eli tuskinpa oli vahinko, vaan meni tarkoituksella kohti Haatajaa.
 
Viimeksi muokattu:

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos tämä sama kusinen linja aiotaan pitää niin Tyrväiselle varmaan tulee sit joku kaks peliä vaikka pitäis tulla n. nelinkertainen määrä..

Veikkaan, että Tyrväinen on mukana Poffien alkaessa, eli maksimissaan kolme peliä tulossa. Olisipa mielenkiintoista tietää, minkälaista viestinvaihtoa siellä kulisseissa käydään. Aivan varmasti sitä käydään.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Åsteenille 4 peliä ja sitten se yksi erittäin olleellinen kohta päätösestä:

Åstenilla ei ole aiempaa tässä tapauksessa huomioon otettavaa kurinpitohistoriaa Liigasta.

Mitenkäs nyt näin, kun osa kirjoittajista on sitä mieltä, että on jatkuvasti telomassa vastustajia.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Åsteenille 4 peliä ja sitten se yksi erittäin olleellinen kohta päätösestä:

Åstenilla ei ole aiempaa tässä tapauksessa huomioon otettavaa kurinpitohistoriaa Liigasta.

Mitenkäs nyt näin, kun osa kirjoittajista on sitä mieltä, että on jatkuvasti telomassa vastustajia.
Melkein kaikki ovat vain menneet sokeilta tuomareilta ohi, ja lopuissa tapauksissa Liiga on suosinut Helsinkiä!
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Jännä termi tuo "jälleen kerran", kun ottaa huomioon Sailion saaneen tällä kaudella jo kahdesti pelikieltoa.
Joo, on jäänyt minulta huomaamatta! Lähinnä vaan ärsyttää, kun sama kaveri selviää toistamiseen IFKta vastaan (Case Jasse Ikonen viime vuonna pleijareissa) päähän kohdistuneesta taklauksesta kuin koira veräjästä.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Jos nämä pelikiellot tulevat suuruusjärjestyksessä, niin elämme mielenkiintoisia aikoja.

Ensin 4, sitten 9 ja seuraavaksi voi tulla ihan mitä tahansa?
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onko teidän mielestänne oikein poiketa linjasta ilman etukäteen annettua ilmoitusta? Minusta linjan mukainen pelikielto olisi neljä tai viisi ottelua. Tähän käyttäisin perusteluna alle linkitettyjä tuomioita. Tämä toki vain oma tulkintani linjasta, mutta olisi mukava kuulla, millä perusteella se ei päde, jos olette siitä erimieltä. Näen ainakin itse näiden perusteella valituksen aiheen, jos pelikielto ylittää viiden ottelun rajan.
Mutta eihän se oikeastaan ole linjasta poikkeamista. Nyt voidaan nähdäkseni puhua ennakkotapauksesta. Kyllä, poikkareita on annettu ennenkin. Kyllä, toisia on yritetty teloa ennenkin. Aika laajalti tuntuu käsitys olevan, että kukaan ei ole nähnyt tuollaista Tyrväisen tekoa vastaavaa tapausta aiemmin. Tyrväinen kuitenkin selvästi tähää poikittaisen tietoisesti polveen/polven seudulle. Ei tuossa klipin perusteella ole mitään horjahdusta, Vesalaisen äkillistä asennon muutosta tai vastaavaa tekosyytä. Tyrväinen haki iskua polveen. Nuo eivät kuulu lajiin. Polvivammat ovat pahimmillaan uran päättäviä. Siksi tuossa joudutaan ihan vakavasti pohtimaan "yritystä teloa".

Itse odotan tuosta jotain 5-7 peliä. Sinne luokkaan nuo telomisyritykset ilman uusimislisiäkin ajettu. A. Tyrväinen sai Kuuselan kolaamisesta 9 peliä, joista 2 uusijalisää. Lassila sai aikanaan 7 aivottomasta huitomisesta. Tuolloin Kuusela ja Gratton loukkaantuivat. Kurinpidon linja on tiukentunut tässä välissä, joten en pitäisi tuota 5-7 peliä oikeusmurhana, vaikka Vesalainen ei loukkaantunutkaan. Kurinpidolle tilanne on ikävä, koska pitää tuomita tilanne, jollaisesta ei ole ennakkotapausta. Pitää välittää oikea viesti. Nyt tapauksen saama huomio on niin kova, että riski "paineen alla" murtumiseenkin on paha. Joku 10+ peliä näyttäisi ulkopuolisen paineen aiheuttamalta. Mielenkiintoista nähdä, miten kurinpidon kantti kestää. Mikä ikinä tuomio onkaan, niin perustelujen pitää olla todella hyvät tällä kertaa. Jos saavat perustelun toimimaan, niin en valita rankemmastakaan tuomiosta. J. Tyrväisen teko oli idioottimainen. Ei kuulu lajiin nuo, joten ne voitaisiin kitkeä kovalla kädellä pois heti alkuun.
***
Åstenille hyvä tuomio. Neljä peliä on hyvin perusteltu tuomio.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kyllähän tässä mielenkiinnolla odotellaan. Puolen tunnin päästä pitäisi töihin lähteä, saa nähdä tuleeko päätöksiä ennen sitä. Vähän jopa kakattaakin, jos kävisi klassisesti kakalla nyt niin tulisikohan päätös sillä välillä?

Linjakkaita pelikieltoja nämä jo nyt annetut.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Onko teidän mielestänne oikein poiketa linjasta ilman etukäteen annettua ilmoitusta? Minusta linjan mukainen pelikielto olisi neljä tai viisi ottelua. Tähän käyttäisin perusteluna alle linkitettyjä tuomioita. Tämä on toki vain oma tulkintani linjasta, mutta olisi mukava kuulla, millä perusteella se ei päde, jos olette siitä erimieltä.
Niinkuin ketjussa on moneen kertaan todettu, niin Tyrväisen teko oli ainutlaatuinen (vähän kuten Ben Amorinkin teko oli aikoinaan) ja ei ole mitään ennakkotapausta tai linjaa mihin sitä voisi verrata. Nuo muut ovat enemmän tai vähemmän tapauksia joita silloin tällöin nähdään ja ne ovat olleet linjassa keskenään. Tuo sport-pelin tapaus voisi olla poikkeus, mutta siitä ei videota. Minusta täysin tarkoituksellinen ja voimakas isku suojaamattomaan kohtaan on ihan verrattavissa luistimella potkaisuun tai muihin täysin peliin kuulumattomiin tekoihin joista voi antaa pitkän kiellon vaikkei siitä loukkaantumista seuraisi.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Onko tämä kosto jotenkin lieventävä asia? Jos tapauksessa on vielä kosto kyseessä niin sehän pitäisi katsoa tuomiota koventavana tekijänä?

Ei ole, vaan siitä tuo taisi lähteä. Tuo viime viikonlopun IFK-Kärpät oli aika kuuma tuplakeissi muutenkin, ja siinä kyllä keitti pelaajilla vähän yli monessakin kohtaa...
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Onko teidän mielestänne oikein poiketa linjasta ilman etukäteen annettua ilmoitusta? Minusta linjan mukainen pelikielto olisi neljä tai viisi ottelua. Tähän käyttäisin perusteluna alle linkitettyjä tuomioita. Tämä on toki vain oma tulkintani linjasta, mutta olisi mukava kuulla, millä perusteella se ei päde, jos olette siitä erimieltä. Näen ainakin itse näiden perusteella valituksen aiheen, jos pelikielto ylittää viiden ottelun rajan.

http://liiga.fi/uutiset/2016/10/20/sportin-matti-lambergille-pelikielto-katso-video

http://liiga.fi/uutiset/2017/03/31/jypin-mikko-kuukalle-pelikielto-katso-video

http://liiga.fi/uutiset/2018/02/06/karppien-mikael-ruohomaalle-pelikielto-katso-video

http://liiga.fi/uutiset/2017/11/14/sportin-sam-povoroznioukille-pelikielto-lue-kurinpitopaatos

http://liiga.fi/uutiset/2015/11/20/teemu-lassilalle-seitseman-ottelun-pelikielto-katso-video

Linkit vievät Liigan sivuille kurinpitopäätöksiin.

Ihan toinen asia toki on, pitäisikö tällaisesta teosta jatkossa saada enemmän. Kesken kauden linjaa ei kuitenkaan tulisi minusta muuttaa.
Noista esimerkeistäsi vain kaksi on tältä kaudelta, turha noita muita on edes katsella. Nuokin kaksi on pelitilanteessa tulleita rikkeitä. Tyrväisen noista erottaa aika selvästi pidempi harkinta-aika ja selvästi tarkoituksella polven seudulle tuleva poikkari. Niinkuin monessa paikassa on sanottukkin, on mielenkiintoista mihin linja tämmöisiin asetetaan, koska kyseessä lienee ensimmäinen liigan historiassa. Ei tämmöistä voi verrata noihin mitä mainitsit.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Niinkuin ketjussa on moneen kertaan todettu, niin Tyrväisen teko oli ainutlaatuinen (vähän kuten Ben Amorinkin teko oli aikoinaan) ja ei ole mitään ennakkotapausta tai linjaa mihin sitä voisi verrata.
Toki Ben-Amorin teko oli siinä mielessä vielä poikkeuksellisempi että kyseessähän ei ollut mikään yhden pelaajan suorittama henkilökohtainen Amok-juoksu, vaan enemmänkin suunnitelmallinen nouto jossa oli mukana koko jokerileiri. Vai ihan sattumaltako 5 vs. 4 ylivoimalla Jokerit pisti jäälle Ben-Amorin johtaman taitokiekkoon tottuneen viisikon, jossa siniviivan kapellimestarina oli Bobby Orrin reinkarnaatio Ossi Väänänen?

Tekona toki Tyrväisen temppu oli poikkeuksellinen, mutta ei sitä kaikessa masinoinnissaan ja suunnitelmallisuudessaan voi mitenkään verrata tapaus Ben-Amoriin, ja toki et näin teekään. Kunhan mainitsin vaan eroavaisuuden.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Kurinpidon linja on tiukentunut tässä välissä, joten en pitäisi tuota 5-7 peliä oikeusmurhana, vaikka Vesalainen ei loukkaantunutkaan.

Onko kurinpidon linja tiukentunut muiden kuin päähän kohdistuneiden taklausten osalta?

Åstenin päätös ihan OK. Budishin tuomioon erona yksi peli, jalan ojennus mahdollisesti tähän syynä.

Vähän jopa kakattaakin, jos kävisi klassisesti kakalla nyt niin tulisikohan päätös sillä välillä?

Käytkö useinkin ei-klassisesti kakalla?
 

Harppuuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders/Kraken ja Doro Wierer
Otteluvalvojako ne vie jatkokäsittelyyn? Oisko ollu WC:ssä ton Sailion tapauksen kohdalla? Säiliö pääsi nyt kyllä erikoisesti ilman pelikieltoa, no ei sillä, ois vaan parantanut Kärppien rosteria, kun olis pois ollut.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
öö, miksi Karviselle pitäisi mitään tulla? Haatajahan yrittää estää kiekottoman Karvisen maalille nousun taklaamalla!

No koska Haataja loukkaantui. Eihän millään muulla ole yhtään mitään väliä.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Nuokin kaksi on pelitilanteessa tulleita rikkeitä. Tyrväisen noista erottaa aika selvästi pidempi harkinta-aika ja selvästi tarkoituksella polven seudulle tuleva poikkari.

Älä puhu paskaa. Toki kun on kyse sinun jankkaamisestasi niin ei yllätä.

Tämä Povorozniouk joutui luistelemaan Petrelliä kiinni jotta pystyi lyömään mailalla omanalueen maalivahdista katsottuna vasemman aloituspisteen kohdalla Petrelliä viikatteella takavasemmalta kasvoihin. Kiekko oli oman joukkueen hallussa HIFK:n puolustussinisen tienoilla, Kyseessä oli kosto tätä edeltäneestä kovasta taklauksesta. Tässä oli harkinta aikaa sekuntitolkulla enemmän ja vaivaa joutui näkemään vieläpä luistelemalla lähemmäs jotta ylipäätään sai lyötyä. Todella paljon törkeämpi ja vaarallisempi teko jos näitä nyt aletaan vertailemaan kuten sinä itse teet. Ei aiheuttanut Sport-faneissakaan ymmärrystä. Ja pelitilanteessa? noin 40 metriä sen ulkopuolella.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tommi Tikka sai 9 ottelua pelikieltoa päähän kohdistuneesta taklauksesta, miksi kukaan ei puhu tästä perjantaisesta taklauksesta? Väärä tuomio?

Varmaan syytä tarkentaa, että sai taklauksesta viisi ja historiasta neljä. Tästä takluksesta ei juuri puhuta koska IFK ja Tyrväinen ja osin Kärpät. Tikka ei vaan riitä Tyrväisen tasolle. Jos tämä olisi ollut vaikk Åstenin tekosia en uskalla edes ajatella mylläkkää.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Otteluvalvojako ne vie jatkokäsittelyyn? Oisko ollu WC:ssä ton Sailion tapauksen kohdalla?
Otteluvalvoja taisi olla paskalla myös tuon Tyrväisen tapauksen kohdalla, koska otteluvalvoja tuota ei vienyt käsittelyyn vaan se tehtiin jälkikäteen tämän videoklipin perusteella.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Varmaan syytä tarkentaa, että sai taklauksesta viisi ja historiasta neljä. Tästä takluksesta ei juuri puhuta koska IFK ja Tyrväinen ja osin Kärpät. Tikka ei vaan riitä Tyrväisen tasolle. Jos tämä olisi ollut vaikk Åstenin tekosia en uskalla edes ajatella mylläkkää.

Tai jos tässä olisikin kohteena ollut Heiskanen ja tekijänä Sailio.. boldaus - *100 ?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös