Liigan kurinpitopäätökset 2015–2016

  • 471 729
  • 3 251

Kyle

Jäsen
Selkein ero Tyrväsen taklauksessa muihin kyseenalaisiin taklauksiin on mielestäni se, että Tyrvänen ei varsinaisesti edes hae taklausta, joka nyt olisi sattunut osumaan päähän/niskaan. Tyrväisen tilanne on ennemminkin estäminen, jossa estäminen tapahtuu kyynerpäällä Kuuselaa päähän. Mielestäni tuo kontrasti tekee Tyrväisen tilanteesta rumemman ja rangaistettavamman kuin esim Kurosen ja Luttisen tilanteet, jotka ovat enemmän juuri näitä päähänkohdistuneita taklauksia. Voisi sanoa, että Tyrväisellä ei edes ollut paikkaa tai syytä taklata Kuuselaa, hän vain päätti lopulta pysäyttää ja tyrmätä Kuuselan. Ja kyllä tiedän, että Tyrväisen tilanne käsiteltiin päähänkohdistuneena taklauksena joka on oikea nimitys tilanteelle jossa kyynerpää napsahtaa päähän.

Sikäli omasta mielestäni Tyrväisen ja Lassilan tilanteet ovat selkeästi erilaiset kuin muut tälläkaudella pelikieltoa poikineet tilanteet, että niissä oli vähemmän muuttujia kuin muissa tilanteissa. Kummassakaan tilanteessa osuman saanut pelaaja ei tee mitään poikkeavaa liikettä, kuten käännä selkää tai kyyristy. Kummassakaan tapauksessa rangaistetut pelaajat käytännössä olisivat voineet jättää iskut tekemättä, ovat vastuussa vain omasta kyynerpäästä ja mailastaan jolloin mielestäni inhimillisen virheen mahdollisuus on käytännössä mitätön.

Kuitenkin kurinpitopäätöksissä pitää aina olla se päämäärä mihin tähdätään ja se on puhtaampi peli, jolloin karsitaan näitä päähän kohdistuneita taklauksia aka Kurosen ja Luttisen tapaus. Jotta tähän päämäärään päästään, joka mielestäni pitää olla jokaisen fanin ja seuran jäsenen yhteinen tavoite pitää mielestäni asenne muuttaa kaikilta tasoilta siihen että ymmärretään se että se ei ole kenenkään etu että tuomitaan ja kilpaa vaaditaan ns. yhä massiivisempia rangaistuksia ja sitä myöten pelaajia alkaa olemaan yhä enempi pelikiellossa kuin kentällä. Tässä kohtaan pitää mainita, että tapaukset Lassila ja Tyrväinen eivät liity tähän yhteiseen päämäärään mitenkään, koska molempien kohdalla kyse oli enempi pelaajien kunnioittamuudesta ja rangaistukset pitää olla sen mukaan enemmän "yksittäistapauksia" ja rangaistukset isompia.

Sikäli on mielestäni vähintäänkin kyseenalaista että kaikki kurinpitopäätökset katsotaan ns.yhtenä könttänä ja sieltä lähdetään osoittelemaan sormella "tolle samanlainen rangaistus, kun toikin sai tommosen" ym. lapsellista paskaa. Ja en halua yleistää, koska moni on mielestäni löytänyt punaisen langan, mutta vastaavasti moni myös vertaa ihan päinvastaisia tilanteita keskenään kuten Tyrväisen tapausta moneen muuhun päähänkohdistuneeseen taklaukseen.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nimenomaan, tietysti, tuota headshot-osaa tarkoitin vahingolla. Ei kai kenelläkään ammattikiekkoilijalla noin voimakkaita tahdosta riippumattomia liikkeitä ilmene. Kai silläkin kuitenkin jotain väliä on mikä on ollut teon tarkoitus?

Yhdelläkään ammattikiekkoilijalla ei voi olla niin heikko mailakontrolli, että osuu vahingossa päähän yrittäessään osua housuihin. Jos koordinaatio olisi tätä luokkaa, niin Lassila ei pärjäisi maalissa edes lasten pihapeleissä.

Åstenin 3 matsia ehdottomasti yläkanttiin. Tai olisi ollut paremmin linjassa aiempiin tuomioihin, jos Ben-Amor olisi saanut aikoinaan min. 50 matsia pelikieltoa Peltosen päälle karkaamisesta, ja pari matsia tämän kauden suckerpunchista Åsteniin. Mutta vaikka kurinpito on mennyt selvästi parempaan suuntaan, linjattomuutta löytyy vielä aika lailla.
 

BussiKUSKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ennen Tomek Valtosta ja heti sen jälkeen

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jos Lassila sanoo yrittääneensä osua Grattonin housuihin niin minä väitän että Lassila valehtelee.

Ärsyttää juuri tuo Lassilan selittely "tähtäsin housuihin, oho osuikin naamaan". Olisi suoraan sanonut, että "joo huitaisin ja vtuiksi meni" ilman tuollaisia mielikuvituksellisia selittelyjä.

siis mitä tässä selitellään? Kaveri itse myönsi, että oli tarkoitus pikkasen näpäyttä > lähtivähän käsistä ?
http://www.iltasanomat.fi/sm-liiga/art-1447769025773.html (ohessa Lassilan omat komentit)

Tämän jälkeen Turun Sanomissa korjaillut ja lieventänyt yrittäneensä osua housuihin.
 

JPriest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tämän jälkeen Turun Sanomissa korjaillut ja lieventänyt yrittäneensä osua housuihin.

Ja kyllä tuo huitaisu jo lähtee housujen tasolta tai jopa ylempää ja nousee edelleen matkalla ennen kuin osuu Grattonia päähän. Ei ainakaan tue tuota väittämää yrityksestä housuille lyömisestä.

Mielestäni 10 peliä olisi vähän tästä tempusta.

Kysymys kuuluu onko kurinpitoryhmällä riittävästi munaa pistää tästä kova tuomio vai lähdetäänkö tässä jopa sumplimaan mikä on Lassilan merkitys TPS:lle joka voisi alentaa tuomiota.
 
Viimeksi muokattu:

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Kuusi peliä tuosta Lassilan törkeydestä on liian vähän.
No minusta Tyrväisen teko oli törkeämpi, joten ei siihen välimaastoon muitakaan vaihtoehtoja jää kun uusijalisät poistetaan. Mutta se on vain minun mielipiteeni, ehkä sitten värilaseilla.
 

BonBon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, MG#64, Juhis#50, Donskoi#72, Pulju#98
Aivan liian vähän. Ihan perseestä tuo touhu. Munatonta touhua. Tuollaisella melalla kasvoihin ja vain 7 ottelua pelikieltoa. Olisin ollut paljon mieluummin Tyrväisen taklauksen kohteena kuin Lassilan melaviikatteen. Vaikken kummankaan kohteena mielellään. Täysin naurettavaa touhua! Hävetkää!
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Ei saatana, siellä on painanut varmasti nuo Lassilan koiransilmät ja Grattonin "mitäs pienistä" kommentit.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos seitsemän peliä vaan niin pääsee helpolla. Eli jos lyöt mailalla päähän saat vain 5 peliä enemmän kakkua kuin ei spontaanista tappelusta....kyllä on liian löysä linja
 

YOLO 1922

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Penguins
Oikeeseen meni myös meikäläisen 5-8 pelin veikkaus. Kavereille vielä heitin tuon saman 7. Pitkä kielto törkeästä tempusta, oikein meni.
 

BonBon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, MG#64, Juhis#50, Donskoi#72, Pulju#98
Tuo ei ollut missään nimessä pitkä pelikielto tuosta tempusta. Jos sattuu vähän otteluruuhkaa niin sehän on 2 viikon päästä taas askissa hengenvaarallisen teon jälkeen.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielenkiintoista kyllä kuulla perustelut jos tuo 7 pitää paikkaansa. Jonkinlainen ennakkotapaus kuitenkin, ja jos asteikko on nyt asetettu tahallisesta mailalla päähän lyömisestä seitsemään otteluun niin laittaahan se vähän miettimään. Pelottavaa.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Olisi tuosta voinut pidemmänkin pelikiellon mätkäistä, oli sen verran järjetön temppu Teemulta.
Onhan se jo Tuppuraisenkin tapauksessa nähty etteivät pelikieltojen pituudet suhteessa seuraamuuksiin ole missään linjassa.
 

Śmierć

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Islanders & Frans Nielsen + Karhu HT
Meni usko tähän touhuun. Aivan liian vähän noin törkeästä tempusta.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Olisi tuosta voinut pidemmänkin pelikiellon mätkäistä, oli sen verran järjetön temppu Teemulta.
Onhan se jo Tuppuraisenkin tapauksessa nähty etteivät pelikieltojen pituudet suhteessa seuraamuuksiin ole missään linjassa.
Jos olisi loukkaantunut eikä pelaisi esim pariin viikkoon niin olisi tullut enemmän. Nyt kun seurausta ei oikein kovin pahaa tullut, tuli teosta hikiset 7
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös