Liigan kurinpitopäätökset 2015–2016

  • 471 163
  • 3 251

lappee

Jäsen
Vaikka en kiekosta mitään tiedä ja varsinkaan kurinpidollisista tuomioista, niin pidän Kurosen saamaa tuomiota oikeana. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että Elkins katsotaan kiekolliseksi pelaajaksi ja tässä kurinpitoryhmä asettaakin itselleen jatkoa ajatellen tiukat raamit. 0,5 sekuntia on katsottu rajaksi ja jokainen voi ottaa sekuntikellon esiin ja ottaa sitten aikaa.

Siinä mielessä tuomio on kova kun taklaus kohdistuu kiekolliseen pelaajaan, jos Elkins olisi ollut kiekoton ja Kuronen ensikertalainen niin olisiko oikea tuomio ollut 6-8 peliä. Minun mielestä ei koska Tyrväinen selvisi selvästä "haku taklauksesta" vain 9 ottelua eikä ollut ensikertalainen.

Mutta jatkossa nähdään mihin suuntaan mennään. Aika tiukat raamit olemassa!
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Eniten minua ihmetyttää se, että juuri HIFK:n kannattajat pitävät tuota kolmea peliä ylimitoitettuna. Ainakin osa. Tuohan oli päivänselvä päällekarkaus ja täysin suunniteltu haku! Olisin pitänyt noin viittä peliä parempana tuomiona. Muutenhan nämä tuomiot tuntuvat menevät erittäin mallikkaasti kovan paineen alla.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Niinkö ? Kuinka helppoa onkaan sitten tulla ja taklata selästä toisen porukan kärkimies telakalle vaikka 20 otteluksi? Rangaistus vaatimaton 3-5 ottelua. Jos se näin helppoa on, niin voidaan käskyttää kärjistetysti kaikki vastustajan kärkipelaajat pois pelistä ennen playoffeja. Näin se tällä logiikalla menisi ?

EDIT: Muokataan sen verran, että Tukonen vietiin lanssilla sairaalaan jossa todettiin heti vammat vähän normaalia pahemmiksi. Sen pitäis mun mielestä riittää kertomaan pelikiellon pituudeksi vaikka 7-10 ottelua. Nyt Gratton pystyi jatkamaan peliä, vaikka vamma onkin paha ja lähellä oli pahempaa.

Entä kuinka helppoa olisi sitten aina selkeästi jälkiseuraamuksia aiheuttavassa tilanteessa penkittää rikottua pelaajaa loppupelin/pitää poissa julkisuudesta kunnes kurinpito antaa tuomionsa, sanoa medialle vaikka että loppukauden sivussa? Entä hypoteettinen tilanne, pelaaja yrittää polkaista maassa makaavaa luistimella kaulaan, mutta osuukin vain rintapanssariin. Ei vammaa, ei sanktiota? Kai se nyt on ihan selvää, että tuomio tulee antaa teosta eikä seuraamuksesta (vaikka jälkimmäinen tuntuu tuomioihin vaikuttavankin). Ottamatta sen kummemmin kantaa case Tuppuraiseen tai Lassilaan.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Niinkö ? Kuinka helppoa onkaan sitten tulla ja taklata selästä toisen porukan kärkimies telakalle vaikka 20 otteluksi? Rangaistus vaatimaton 3-5 ottelua. Jos se näin helppoa on, niin voidaan käskyttää kärjistetysti kaikki vastustajan kärkipelaajat pois pelistä ennen playoffeja. Näin se tällä logiikalla menisi ?
Olen eri mieltä Rote Saun kanssa eli mielestäni myös yrityksestä teloa vastustaja loppukaudeksi lasarettiin tulee rangaista liki samalla mitalla, vaikkei juuri sillä kerralla sattuisi onnistumaankaan. Hyvänä esimerkkinä Lassilan yritys halkaista Grattonin pää. Kuinka helppoa se olisikaan käskyttää kaikki vastustajan kärkipelaajat pois pelistä ennen playoffeja jos telomista saisi yrittää niin monta kertaa kuin haluaa ennen kuin onnistuu. Sehän olisi ihan puhdasta venäläistä rulettia sitten.

Muutenkin seurausten mukaan rankaiseminen olisi vähän ongelmallista jääkiekon kaltaisessa pelissä, jossa vakavia loukkaantumisia voi tulla täysin sääntöjen mukaan pelatessakin. Eihän kukaan uskaltaisi taklata enää ollenkaan, kun joka taklauksesta voisi tulla pitkä kakku.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tukonen vietiin lanssilla sairaalaan jossa todettiin heti vammat vähän normaalia pahemmiksi. Sen pitäis mun mielestä riittää kertomaan pelikiellon pituudeksi vaikka 7-10 ottelua.

No nyt löytyi kaikista yksiselitteisin mitta-asteikko pelikieltojen pituudelle: telotun pelaajan sairaalaan kuljetukseen käytetty menopeli ja sairaalan välitön toteama. Jos pelaaja laitetaan lähibussiin ja sanotaan että jää siinä Klaukkalantien pysäkillä, siitä on 2 kilsaa sairaalaan, ja sairaalasta todetaan että enpä mä tiedä mikä tolla on, mä on saatana siivooja, on pelikielto telojalle 0-2 peliä. Jos hallin vahtimestari ajaa telotun pelaajan Toyotallaan melkeinpä ylinopeutta sairaalaan, ja kääntyy vain kerran väärästä risteyksestä oikealle, ja sairaalasta joku ohikulkija toteaa että toi tais olla joku jääkiekonpelaaja, on pelikielto 3-6 ottelua. Jos pelaaja viedään lanssilla suoraan sairaalaan, ja ruokatauolla oleva hoitsu toteaa pelaajan vammat vähän normaalia, lauantai-iltana porttikongissa kompuroineen juopon tai kotonaan pullakääreeseen liukastuneen mummon vastaavia pahemmiksi, on pelikiellon pituus 7-10 ottelua. Jos pelaaja ajetaan 200 km/h huippunopeuteen viritetyllä tankilla suoraa linnuntietä hallilta sairaalaan, ja panssarivaunulla rysäytetään vielä leikkaussalin seinästä sisään, jossa kirurgi huutaa itkutoreissaan ikkunasta että nyt siellä tehdään kuolemaa, on pelikiellon pituus 11-15 ottelua. Selvää kuin mikä! Tulkinnanvaraa ei ole!
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Kyllä. Luonnollisesti mahdollinen tahallisuus vaikuttaa koventavasti. Ja kummasta vahingosta on enemmän haittaa joukkueelle? Pelaaja on poissa 1.erän vai 10 ottelua? Tässähän pelataan jumalauta kilpasarjaa. Nyt meiltä on poissa selkään taklauksen takia 1 kärkipelaaja määräämättömän ajan. Tällä sun periaatteella voidaan kaikki vastustajan kärkipelaajat taklata selästä telakalle? Mieti nyt vähän taas.
Kuvitellaan siis tilanne että Lassilan isku olisi osunut hieman ylemmäs ja keskemmäs. Silloin isku olisi osunut silmään ja pahimmassa tapauksessa Gratton joutuisi jatkossa toimimaan yhdellä silmällä. Koska kyseessä on tahallinen mailan huitaisu vaikkakin malttinsa menettäneenä tehty, kuinka pitkä pelikielto sinun mielestäsi tälläisessä tapauksessa pitäisi Lassilalle antaa?

Toinen skenaario. JYPin Tuppurainen kampataan TPS:n Ilkka Pikkaraisen toimesta mutta Tuppuraisen maila tökkää laitaa vasten ja tilanteeseen tulee kovalla vauhdilla vaikkapa TPS:n Elmeri Eronen. Eronen törmää Tuppuraisen mailan tuppeen jolloin hänen kaularankaansa tulee murtuma. Pitäisikö tässä tilanteessa tantaa Tuppuraiselle pelikieltoa koska pelaaja on aina vastuussa mailastaan ja Eronen on pitkään sivussa peleistä? Jos niin, silloin kuinka pitkä pelikielto?

Skenaariossa A on tahallinen teko, skenaariossa B puhdas vahinkotilanne.

Edit: Nimet ovat vain suuntaa antavia ja hatusta vedettynä.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
No nyt löytyi...
Allekirjoitus kamaa koko teksti :D

Tämä(kin) liiga viikko on pitänyt sisällään vähän kaikenlaista ja eiköhän saada lisää säpinää, jos case-Lassila saa tuomionsa huomenna. Toivottavasti painavana sanana on tuo, ettei kyseinen temppu kuulu jääkiekkoon millään tavalla. Vaikkei olisi tarkoittanut, niin silti tehty mikä tehty.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
On absurdia, että monet näyttävät Åstenia jotenkin kovana kundina, kun pisti puolustuskyvytöntä Mikael Kurosta vähän nenille. Kaverihan on pikkusika joka pelaakin pikkusikaa. Mutta kyllä Micke vielä saa ansioidensa mukaan.

Olihan Kurosen taklaus tarpeeton ja ennen kaikkea tarpeettoman kova, mutta sitä seurannut vouhottaminen kaikkine "nouda se" -huuteluineen oli kuin surullista suuren ja mahtavan NHL:n leikkimistä.

Molemmat pelikiellot olivat enemmän kuin paikallaan. Tuomarit tosin tekivät siinä valtavan virheen, ettei Kuroselle näytetty tietä suihkuun välittömästi taklauksen jälkeen. Paljolta olisi sillä vältytty. Toisin sanoen peli lipesi tuomarien käsistä sillä hetkellä.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Älä nyt viitti enää itkeä tuosta Tyrväisen tapauksesta ja keksiä jotain poikkaria siihen Bonsaksenin taklauksen, joka ei todellakaan ollut pelikiellon arvoinen, ja josta tuli jäähy. Tyrväinen pimeni kuten Lassilakin, eikä lieventäviä asianhaaroja ole.
No niinhän minä kirjoitin, jos osaat lukea. En puolustele Tyrväistä pätkän vertaa, vaan vaadin saman linjan jatkuvan myös tulevissa tuomioissa.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että Elkins katsotaan kiekolliseksi pelaajaksi ja tässä kurinpitoryhmä asettaakin itselleen jatkoa ajatellen tiukat raamit. 0,5 sekuntia on katsottu rajaksi ja jokainen voi ottaa sekuntikellon esiin ja ottaa sitten aikaa.
Onhan tuo aiemminkin ollut käytössä, viimeksi Tyrväinen-Kuusela-keississä laskettiin kiekottoman ottamiseksi, kun oli kulunut yli puoli sekuntia. Sama raja käytössä NHLssä.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Aikamoinen itkupilli HIFK:n valmentajana. Saman tuomion olisi Kuronen saanut ilman tuota Åstenin noutoakin, eli voisi haukkua sen, joka tuon homman töpeksi. Törmäseltä suorat sanat: "Olemme maksumiehinä huonosta tuomiosta" | Yle Urheilu | yle.fi
Törmänen jatkaa samalla marttyyrilinjalla kuin tapaus Luttisen jälkeen. Silloin kyseessä oli normaali kulmavääntö, jossa pelaajan pitää varautua kaikkeen.

edit: aikaisemmin syksyllä:
HIFK:n valmentaja tuohtui liigan kohupäätöksestä: ”Mitä tästä nyt saa sitten sanoa?” - SM-liiga - Ilta-Sanomat
Ihmetyttää nuo Törmäsen valitukset. Ei siinä mitään, että ihmettelee Flinckin rangaistuksetta jäämistä (en ole nähnyt tilannetta). Mutta miten se kehtaa puolustella vieläkin Luttista? "Se ei ollut missään tapauksessa oikein mitä Luttinen teki, mutta pelaajat ovat aina ryysistilanteessa valmiina ottamaan vastaan. Toinen (Flinck) tuli kuolleesta kulmasta ja taklasi, Törmänen ihmetteli." Voi vittu, ei varmasti ole valmis ottamaan kyynärpäätä päähän. Ja eikös pelin jälkeen sanonut siitä poikkarista naamaan jotain tyyliin, että jos tulee ylimääräisenä tilanteeseen, niin tollasta vaan voi tulla. Ei voi.
 
Viimeksi muokattu:

Face

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aikamoinen itkupilli HIFK:n valmentajana. Saman tuomion olisi Kuronen saanut ilman tuota Åstenin noutoakin, eli voisi haukkua sen, joka tuon homman töpeksi. Törmäseltä suorat sanat: "Olemme maksumiehinä huonosta tuomiosta" | Yle Urheilu | yle.fi
Toisaalta Törmänen on oikeassa, jos Kuronen olisi heti ajettu pihalle, Åsten pelaisi. Toisaalta jos kuittivihko olisi löytynyt samantein, Åsten pelaisi. Sama homma Tyrväisen kanssa, jos olisi ajettu pihalle jo Bonsaksenin käsittelystä, hän ei nyt olisi kärsimässä pitkää pelikieltoaan eikä Kuusela olisi missannut peliäkään. Muuten olen kyllä Törmäsestä samaa mieltä että pahin vinkuja nykyvalmentajista
 

Face

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos kerran Törmänen ei ole käskyttänyt ja hallitsee joukkueensa, Åstenin ei olisi pitänyt rynnätä Kurosen kimpuun. Joku tässä nyt kusee...
Heti seuraavassa lauseessa taisikin lukea se toinen vaihtoehto, eikös vaan?
Enkä mielestäni puhunut sanallakaan käskytyksistä tai joukkueen hallinnasta?
Kunhan nyt totesin että Törmänen on tavallaan oikeassa, niin kuin onkin.

Muokataan sen verran, että olen täsmälleen samaa mieltä valtaosan kommentoijista kanssa siitä että Åstenin nouto oli halpamainen, enkä itse pysty näkemään siinä mitään äijämäisyyttä tai nykyään jo edesmennyttä "brändiä"
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Aikamoinen itkupilli HIFK:n valmentajana. Saman tuomion olisi Kuronen saanut ilman tuota Åstenin noutoakin, eli voisi haukkua sen, joka tuon homman töpeksi. Törmäseltä suorat sanat: "Olemme maksumiehinä huonosta tuomiosta" | Yle Urheilu | yle.fi

Tämäkin keskustelu on kyllä niin helvetin väsynyttä. Aina kun minkä tahansa joukkueen valmentaja viittaa sanallakaan tuomarilinjaan tai kabineteissa tehtyyn kurinpidolliseen ratkaisuun, on kyseessä maailmankaikkeuden pahin itkupilli, pelle, luuseri ja neiti. Pahimmassa tapauksessa myös homo. No mitä vittua? Kaikki kunnon jätkäthän puolustelee, että hyvä kun se meidän TyrskyAntti ja GeneMatti sai kunnon tuomion, olisi perkele pitänyt saada vielä enemmän. Turpaanhan häntä olisi pitänyt myös vetää.

Eri organisaatioiden palkkalistoilla toimivat työntekijät, jotka lausuntoja medialle antavat, pyrkivät aivan taatusti edistämään parhaaksi katsomallaan tavallaan edustamansa tahon agendaa. Niiden raja-aitojen sisässä, jotka hänelle on annettu. Eihän se jumalauta ole koskaan puolueetonta; tervetuloa finninaamat sieltä saatanan cocistölkkien äärestä normaaliin arkielämään. Jos joku lausuntoja antava palkasaaja olisi niin munaton, että poikkeasi mitenkään tästä, ainoastaan todistaakseen olevansa "äijä" joidenkin vitun maajussien mielestä, niin potkuthan hänelle pitäisi antaa niin, että pakarat viuhuu ja perse repeää.

Je Suis Törmänen ja kaikki muutkin valmentajat, jotka joskus olette tuomarilinjaa tai vallitsevaa rangaistuskäytäntöä joskus erehtyneet kritisoimaan.
 
Viimeksi muokattu:

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Tyytyväinen olen sekä Micke-Maxin että Kurosen pelikieltoihin. Kuroselle odottelinkin kolmea peliä, Muulille 2-3.

Kurosen niitti ei mielestäni ollut missään nimessä törkeä, mutta hänellä oli mielestäni kuitenkin aikaa reagoida, jolloin ei olisi tarvinnut niitata päähän. Ei kuitenkaan käyttänyt kyynärpäätä, onneksi.

Muulin "noudosta" nyt oli selvää, että ei selviä yhden matsin pelikiellolla. Antoi Kuroselle aikaa reagoida ja vastata teoistaan, mutta kun kundia ei kiinnosta niin pakkohan siinä oli toimia. Ei sucker puncheja, mutta olisin mieluummin nähnyt rehdin tappelun ilman paidan repimistä pään yli. Olosuhteisiin nähden hienosti toimittu Muulilta kuitenkin, ei moitittavaa jätkän toimista.

Kukaan joukkueen ulkopuolelta ei (luultavasti) tiedä totuutta siitä, mussutettiinko vain Kuroselle läpi ottelun taklauksen jälkeen, vai käytiinkö haastamassa oikeasti hippasille. Tästä syystä en ota kantaa "noudon" ajankohtaan, tai Kurosen mahdollisiin kieltäytymisiin. IFK:lla oli sen verran hyökkääjiä jo pelistä pois, että ymmärrän loistavasti Muulin ajoituksen, vaikka jännäksi meinasi mennäkin siitä huolimatta. Joukkuepelaaja.

Nyt vielä Lassilalle 15-20 ottelua, niin olen erittäin tyytyväinen viikon kurinpitopäätöksiin.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Nyt vielä Lassilalle 15-20 ottelua, niin olen erittäin tyytyväinen viikon kurinpitopäätöksiin.
Jos Lassila saa 15-20 ottelua, niin yhtä todennäköisesti Juhani Tamminen on HIFK:n seuraava valmentaja.

15-20 ottelun pelikiellossa ei sinänsä ole mitään väärää. Liiga vain haluaa pitää rangaistusasteikon edes suht järkevänä omasta mielestään. Eli "Ben-Amoureille" tms. täytyy mahdollistaa sellaiset 15-25 ottelun maksimirangaistukset. Liigalla ei vain löydy munaa Raffi Torres-tyyppisiin puolen kauden pelikieltoihin tietyistä syistä.

Jos Lassila saa ensikertalaisena yli 10 ottelun pelikiellon, niin totean olleeni väärässä ja totean liigan kurinpidon saaneen munat jostain itselleen. Näin ei tule tapahtumaan, vaan Lassila tulee saamaan 6 ottelun pelikiellon.
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Niin kauan kun ajatellaan, ettei Lassila tahallaan swingannut mailankannalla Grattonia silmään, niin kyllä joku 10 peliä olisi ihan liikaa.

Lassila oli närkästyksissään huitaistessaan huolimaton ja melkein kaikki meni siinä kohtaa pieleen. Mutta onneksi vain melkein ja Gratton on ok. Mutta joo, ensi kerralla kannattaa tähdätä edes vähän, eikä huitoa vain sinne päin.

5 peliä ja onnittelut siitä, ettei käynyt vielä huonompi tuuri.
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Jos Lassila saa 15-20 ottelua, niin yhtä todennäköisesti Juhani Tamminen on HIFK:n seuraava valmentaja.

15-20 ottelun pelikiellossa ei sinänsä ole mitään väärää. Liiga vain haluaa pitää rangaistusasteikon edes suht järkevänä omasta mielestään. Eli "Ben-Amoureille" tms. täytyy mahdollistaa sellaiset 15-25 ottelun maksimirangaistukset. Liigalla ei vain löydy munaa Raffi Torres-tyyppisiin puolen kauden pelikieltoihin tietyistä syistä.

Jos Lassila saa ensikertalaisena yli 10 ottelun pelikiellon, niin totean olleeni väärässä ja totean liigan kurinpidon saaneen munat jostain itselleen. Näin ei tule tapahtumaan, vaan Lassila tulee saamaan 6 ottelun pelikiellon.

Kyllähän Tami kelpaisi, tulisi vähän väriä tähänkin jengiin! Tosin viimeinen viikko on ollutkin todella värikäs, varsinkin Ässät-peli. Toivottavasti jatkuu samanlaisena.

15-20 peliä olisi mielestäni oikea tuomio, ja jonkinlainen lapsenusko kai meikäläiseen on pesiytynyt, kun uskon että kurinpitäjät lyövät Lassilalle yli 10 pelin pannan. Meikäläisen seuraamilta liiga-ajoilta muistan tätä rumempana tapauksena ainoastaan juuri SBA:n hyökkäyksen, jonka pelikielto oli mielestäni alakanttiin. Sen tapauksen jälkeen kurinpitoon on mielestäni saatu enemmän logiikkaa (mutu), joten en edes oikeastaan ihmettelisi vaikka tästä Lassila-casesta tulisi toivomani kakku. Kaikki alta 10 pelin vie uskoni tähän kurinpitojärjestelmään täysin.

Olemme siis yhtä mieltä siitä, että 15-20 ottelun pelikielto olisi oikeutettu tässä tapauksessa? Eri asia sitten toki on, toteutuuko se. Toivottavasti.
 

JoharinCrosby

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HIFK Fotboll
Kannattaa huomioda SBA-caseen verratessä, että kyseessä ei ollut edes liigapeli, vaan ET. Täten rangaistus jäi mielestäni tarkoituksella normaalia matalammaksi.

Eihän tässä Lassilan tapauksessa ole vertailukohtaa, joten toivon liigan pamauttavan 13-16 peliä kakkua.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Kovasti täällä puhutaan tai siis kirjoitetaan, että Gratton on ok eikä loukkaantunut tilanteessa vaan pelasi loppuun. Pelasi joo yhdellä silmällä. Ja jos 16 tikkiä ja silmä umpeen ja näkö sumentunut ja päänsärky ei ole loukkaantumista, niin pääkö siltä olisi pitänyt irrota?

Gratton on nyt sen tyylinen ihminen ettei valita mistään. On varmasti kokenut uransa aikana muitakin iskuja kupoliin.

Liigassa on noin 2% pelaajia, jotka olisi tuossa tilanteessa vielä kentälle hypännyt. Gratton on yksi niistä.

Vähintään 10 matsia pitää tulla Lassilalle. Vaikka kuinka on pahoillaan.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Iso-Britannia vs Norja
  • 4.35
  • 4.45
  • 1.61
Kazakstan vs Puola
  • 1.72
  • 5.10
  • 3.35
Suomi vs Tanska
  • 1.21
  • 7.50
  • 12.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös