Liigan kurinpitopäätökset 2015–2016

  • 471 701
  • 3 251

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Luttinen sai 5+20 pelissä eikö saanutkin (?) ja ehkä vauhdilla on myös osansa asiassa? Kurosella kumminkin reippaan oloisesti vauhtia tilanteessa verrattuna Luttisen tapaukseen.
Luttinen sai pelissä 5+20 siitä, että nosti poikittaisen mailan kuittaamaan tulleen Jyri Niemen kasvoihin. Tuo teko muuten tulkittiin yllättyneeksi vahinkoreaktioksi, eikä johtanut mihinkään jälkiseuraamuksiin.

Rautiaisen päähän kohdistamastaan taklauksesta Luttinen meinasi selvitä ilman yhtään mitään rangaistusta, mutta onneksi SM-liigan toimitusjohtaja teki kerrankin jotain hyödyllistä, ja asetti sen kurinpitokäsittelyyn.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Åsten vain kolme matsia? Ei helvetti. Jälleen HIFK pelaaja selvisi liian helpolla, ei yllätä. Ns HIFK alennus näköjään näissä.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Åstenin pelikielto on naurettavan pitkä, mutta tämä on henkilökohtainen mielipide. Mielestäni oli yhden pelin arvoinen jos sitäkään.

Satunnainen, ok. Muistin väärin.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Hieno homma.
Åsten siis pelikiellossa tänään koska tuomarit eivät olleet hereillä edes vähän. Kurosen ulosajo jäi väliin.
Tuleeko näille tunareille mitään seuraamuksia? No tuskinpa vaan...

Oikeastaan Åsten on pelikiellossa siksi, ettei kukaan HIFK:n kentällä olleista pelaajista ottanut heti taklauksen tapahduttua kuittivihkoa esiin. Joskus on vaikea sanoa, tuliko joku taklaus myöhässä vai ei, no Åstenin tapauksessa siinä kerkesi olla yksi erätaukokin välissä. Ei tarvinne kuva kuvalta-hidastuksia. Ainakin kurinpitäjän lausuman perusteella välitön kuitti (ja todnäk Kurosen kilpparit siihen) olisi ollut pelkkä pkr.
 

Doforos

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors, LA Kings, MMÅ
Itse ajattelin että 1-3 matsia ja maksimin tästä antoivat. Ei missään nimessä enempää.

Päähän kohdistuneesta - tahallinen tai ei, oli vastuuton - 3 matsia on hyvä. Pelaajat ottavat rankaisemisen omiin käsiinsä, tekee vielä "väärällä tavalla", myös 3 matsia. Ihan ok sanon mä. Katsotaan vielä tämä Lassilan tapaus. Odotan isoa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kurosen osalta alla ydinasia:

Edelleen videotallenteen perusteella voidaan todeta, että Kurosen taklauksessa ensimmäinen kontakti tapahtuu olkapäällä, joka osuus Elkinsiä voimakkaasti päähän.

Olin yksi ensimmäisistä joukkueiden ulkopuolisista (sis. kannattajat) joka kirjoitti tapahtuneesta. Ei ollut mitenkään yllätys, että värilaseja löytyi joiden avulla taklaus oli puhdas. Onneksi Liigan kurinpito on nykyään mun arvion mukaan vähintäänkin kohtuullinen ellei jopa hyvä. Åstenin nouto sai myös hyvän tuomion nimenomaan noudon perusteella.

Sanokaa mitä sanotte, mutta Liigan tuomarointi ja kurinpito on selvästi parantunut jo näidenkin yksittäisten tuomioiden perusteella.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Itse kyllä hieman ihmettelen, miten Bloodin tapaus oli tappelu ja Åstenin nouto. Kummassakaan tapauksessa vastustajalle ei annettu mahdollisuutta kieltäytyä, kummassakin tapauksessa tapahtumaa edelsi taklaus, jne. Itse olen tuosta erosta eri mieltä Liusjärven kanssa. Kuitenkin, koska kurinpitäjä on eron löytänyt hyväksyn, että Åsten sai Bloodia pidemmän pelikiellon. Hyvin perusteltu ratkaisu kaikkinensa, ja asettuu kyllä ihan kauden linjaan. Ei valittamista Åstenin tuomiosta.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Åstenin saama 3 peliä on mielestäni minimi, mitä tuosta pitikin saada. Lassilan tilanne taitaa odotetusti olla kurinpitoryhmän käsittelyssä eli pitkää pelikieltoa napsuu.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Åsten vain kolme matsia? Ei helvetti. Jälleen HIFK pelaaja selvisi liian helpolla, ei yllätä. Ns HIFK alennus näköjään näissä.

Markku Flinck sanoo terve. Kauden parhaat alet on saanut Ilveksen pelaaja.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olisihan se nyt ollut väärin, mikäli Åsten olisi päässyt helpommalla kuin Generous ja Gratton.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Jotenkin on sellanen kutina perseessä, että Lassila ei saa yli kymmentä peliä. Ja maksimi varmaan just joku kymmenen. Kaikki mediapeli, Lassilan pahoittelut ja Grattonin "Unohdetaan koko homma" -kommentit ottavat varmasti alitajuntaisesti ehkä pari peliäkin pois. Jos nuo rangaistuksen määräävät seuraavat yhtään uutisia. Parashan olisi kun pystyttäisiin kieltämään kurinpidolta median seuraaminen ja haastattelut ko. pelaajille tehtäisiin vasta annetun tuomion jälkeen, jolloin alitajuntaisesti tai muuten ei tuomio ainakaan laskisi noiden seikkojen vuoksi.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Klo 19 kurinpitoryhmä kokoontuu Lassilan tiimoilta, jos oikein ymmärsin.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hyvät pelikiellot Kuroselle sekä Åstenille. Nyt vielä Lassilalle semmonen 12 peliä niin voin yhtyä Cobolin sanoihin.
 

Ralph

Jäsen
Eiköhän siellä ole ilmoitettu jo Hifkille, että Åsten ainakin pelin huilaa. Näin on ainakin tapparalaisten pelikielloissa toimittu muistaakseni. Tarkka pelien määrä on sitten ilmoitettu myöhemmin.
Ainakin Arttu Luttisen tapauksessa HIFK tiesi pelikiellon pituuden jo ennen kuin se julkaistiin Liigan toimesta. Eli eiköhän tänäänkin aamulla HIFK:n puolelta ollut tiedossa, että Micke Åsten on sivussa kolme ottelua. Joukkueella ei vain ole oikeutta kertoa asiaa julki.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Tuppurainen veti Tukosen sairaslomalle, joka jatkuu edelleen. Tuomio muutama ottelu.
Lassila lyö Grattonia, joka oli heti pelikunnossa. Pitäisi antaa muka yli 10 ottelua, ei mitään järkeä.

Ihan vitun isoa pelleilyä koko touhu. Mutta niin se on aina vähän ollut. Nuo edelle mainitut tuomiot kun vaihdetaan päittäin, niin ollaan oikeassa tuomiossa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Eli Roten mukaan tuomio pitää antaa seurauksen eikä teon mukaan vai? Jos Grattonilta olisi mennyt silmä niin paljonko silloin olisi tuomio ollut?
 

Battle Ankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, IPPPK, Ässät
Hyvä tietää, että vain 3 peliä tulee penalttia pelaajalle joka vaihtoaitiosta suoraan ryntää takaapäin toisen pelaajan kimppuun ja alkaa takoa. Halpaa on yksipuoliset noudot tässä liigassa.
Tähän asti ei ole oikein ymmärretty, mikä on itse teon ja mikä seurausten painoarvo. Nyt alkaa selkenemään.

"Rautiainen ei loukkaantunut taklauksen johdosta." "Edellä videotallenteelta todettujen seikkojen perusteella Luttisen taklauksen osumisessa Rautiaisen päähän on tahallisuutta ja se osoittaa piittaamattomuutta toisen pelaajan terveydestä."

"Elkins loukkaantui taklauksen johdosta eikä pelannut ottelua loppuun." "Seuraamusharkinnassa on otettu huomioon, että taklaustilanteessa Kurosella on vastuu siitä, ettei taklaus kohdistu taklattavaa pelaajaa päähän. Toisaalta katson, että kyse on pelitilanteeseen kuuluvasta taklauksesta ja että kyseessä ei ole tarkoituksellisesti päähän kohdistettu taklaus eikä kontaktissa ole käytetty kyynärpäätä."

Lainaukset kurinpitopäätöksistä, lihavoinnit minun lisäämiäni.
Mitä opimme tästä? Kannattaa taklata tahallisesti ja piittaamatta toisen pelaajan terveydestä päähän ennemmin kuin ei tarkoituksellisesti. Pääsee helpommalla kurinpidossa. Eikö?

Edit. Selvennykseksi että pidän Kurosen saamaa tuomiota jopa lievänä....
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Eli Roten mukaan tuomio pitää antaa seurauksen eikä teon mukaan vai? Jos Grattonilta olisi mennyt silmä niin paljonko silloin olisi tuomio ollut?

Kyllä. Luonnollisesti mahdollinen tahallisuus vaikuttaa koventavasti. Ja kummasta vahingosta on enemmän haittaa joukkueelle? Pelaaja on poissa 1.erän vai 10 ottelua? Tässähän pelataan jumalauta kilpasarjaa. Nyt meiltä on poissa selkään taklauksen takia 1 kärkipelaaja määräämättömän ajan. Tällä sun periaatteella voidaan kaikki vastustajan kärkipelaajat taklata selästä telakalle? Mieti nyt vähän taas.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Olen ihan oikeasti yllättynyt, että on näinkin paljon ihmisiä, joiden älyllinen kapasiteetti ei riitä ymmärrykseen siitä, miten kohtuuttomia loukkaantumisten mukaan säädetyt rangaistukset voisivat olla. Rangaistus pitää tulla teon vaarallisuuden ja peliin kuulumattomuuden perusteella, ei sen perusteella kenelle tuli isoin pipi.

Joskus täysin peliin kuulumattoman ja erittäin vaarallisen teon seurauksena on vain haava ja hajonnut kypärä. Joskus pelissä tavallinen kontakti johtaa todella pahaan loukkaantumiseen. (Lisäksi on syytä muistaa, että pelaajilla voi olla loukkaantumista edesauttavia vammoja tai jopa geneettisiä taipumuksia alla, jolloin pitkä sairasloma voi tulla sinällään pienestäkin kolhusta. Tulisiko tällaisestakin todella jonkun mielestä rangaista taklannutta pelaajaa?)

Niinkö ? Kuinka helppoa onkaan sitten tulla ja taklata selästä toisen porukan kärkimies telakalle vaikka 20 otteluksi? Rangaistus vaatimaton 3-5 ottelua. Jos se näin helppoa on, niin voidaan käskyttää kärjistetysti kaikki vastustajan kärkipelaajat pois pelistä ennen playoffeja. Näin se tällä logiikalla menisi ?

EDIT: Muokataan sen verran, että Tukonen vietiin lanssilla sairaalaan jossa todettiin heti vammat vähän normaalia pahemmiksi. Sen pitäis mun mielestä riittää kertomaan pelikiellon pituudeksi vaikka 7-10 ottelua. Nyt Gratton pystyi jatkamaan peliä, vaikka vamma onkin paha ja lähellä oli pahempaa.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Eli Roten mukaan tuomio pitää antaa seurauksen eikä teon mukaan vai? Jos Grattonilta olisi mennyt silmä niin paljonko silloin olisi tuomio ollut?

... Ja sitten kun aletaan jakaa seurausten mukaan rangaistuksia, niin vikistään miten se kuuluisi mennä teon mukaan! Muistan tämän keskustelun muutaman vuoden takaa. Kaikkia ei voi miellyttää, mutta tuntuu että joillekin ei vain mikään käy. Aina on kuitenkin mennyt kaikki väärin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Olishan siitä 1-2 voinut antaa. Mutta jälleen sai HIFK pelaaja alennuksen. Törmäsen itkut näköjään auttaa.

3 peliä ja alennus just joo, 1 peli olisi ollut riittävä. Nyyh IFK sitä ja tätä...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös