Liigan kannattajatoiminta 2013–2014

  • 464 594
  • 1 544

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sen verran noista törkyjulisteista yleensä, että mieleen tulee välittömästi keskenkasvuisten murkkujen päähänpistot, joita sitten joukolla toteutetaan, joukossahan se tyhmyys kuulemma tiivistyykin, ainakin tällaisissa ylilyönneissä. Toivottavasti noita eivät "suunnittele"aikuiset, tai myötähäpeä tyylittömyydestä iskee päälle.

Lisäksi: kun täällä suurin osa näyttää poliittisesti olevan oikealle kallistunut, niin miksi soimata Hjallista? Hänhän tekee omalleen mitä tahtoopi, eikös se ole vapaan markkinatalouden kulmaperustus;)Älkää siis iniskö ja surisko, vaikka lantakasassa pörisisi tuhat kärpästä, se ei välttämättä silti ole niin, että paska on namia.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En laittaisi paljon rahaa sille, että Isonmäen legendasta tulee vuosia pitkä perinne. Ensinnäkin se laulu tarvitsee ison katsojamäärän tai muuten sen hohto kärsii. Ässilläkin tulee eteen lamakausi, jolloin laulu ei raika. Tätä taas seuraa uusi parempi kausi, jolloin joku keksii uuden biisin, joka symbolisoi sitä aikaa samalla lailla kuin Isonmäen legenda kuvaa Ässien nykyistä huumaa. Olisihan se hienoa, jos tänä päivänä synnytettäisiin perinteitä, mutta minun toivoni on jo mennyt. Elämme aikakautta, jossa kaikki on myytävänä, eikä se tee hyvää perinteille.

Itse en ajattelisi ihan noinkaan pessimistisesti. Toki kaikki on mahdollista kuvailemallasi tavalla, mutta myös toiseen suuntaan. Nyt kun Isomäen Legendaa juurrutetaan yhä voimakkaammin repertuaariin ja ottelu ottelulta yhä uudet naamat osallistuvat äänentuottoon, niin olisi aika helvetin typerää että tämä otettaisiin yhtäkkiä meiltä pois. Ja mikä ihmeen biisi siihen nyt sitten ilmaantuisi tilalle? Mielestäni tuon biisin varaan on hemmetin hyvä lähteä rakentamaan tätä puolta kun se on nimenomaan tehty alunperinkin tätä tarkoitusta varten organisaationkin vahvistamana.

Kyllä Lukkokin myi perseensä kettulogolle, kunnes siellä viime hetkillä järki voitti.

Uudenlainen kannattajakulttuuri toivottavasti voimistaa tätä puolta, ettei joukkuetta hylätä enää niin selkeästi heikoimmilla hetkillä, vaan tietty äänekäs kannattajakunta seisoo joukkueen takana joka tilanteessa. Eikä tuota Isomäen Legendaa toivottavasti sarjataulukon mukaan lauleta: "Joo, laitetaan Yötä soimaan Legendan tilalle kun ei meillä ole saumoja edes sääleihin enää". Se kuulostaa sitten tiistaina vähän plaisummalta kenties kuin lauantaina. Ja jos vielä muistellaan kun tuota ajettiin sisään, niin eihän sitä käytännössä kukaan laulanut. Niin mitä ihmeellistä siinä edelleenkään olisi, jos jossain matseissa näin kävisi? Ei mitään. Luulempa vain, että näin ei tule enää käymään, oli sitten tiistai tai lauantai.
 

L-Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hjallis Harkimo ‏@hjallisharkimo 49 s
Minua ei ole koskaan loukattu niin paljon kun tänään jokerifanien lakanalla. Toivon että kyseiset fanit eivät koskaan enään tule areenalle.

Harry hyvä, if you can't stand the heat..

Hjallis on tainnut unohtaa, että se ei ole enää hänen hallinsa. Olisin kyllä odottanut tuon profiilin liikemieheltä hieman laadukkaampaa mediankäsittelytaitoa. Vielä kun ollaan Suomen kiekkokentillä, niin meillä kaikilla on mielipidevapaus - vaikka väärä mielipide olisikin. Tämä koskee siis useimpia paikkoja Suomessa. Tuo suhtautuminen lisää negatiivista tunnetta ja sikäli myös ulostuloja. Tunteet ovat täysin ymmärrettäviä ja jos miettii keskivertofanin profiilia, niin tuoltahan se ulostulo joskus sitten näyttää. Nyt se vain kohdistui Hjallikseen itseen.

Voiko muuden edellyttää faneilta virheetöntä suomen kielen taitoa, jos toimitusjohtajakaan ei osaa enään suomea.

L
 
Viimeksi muokattu:

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Ja näin Eteläpääty pesee jälleen kätensä tuosta Hjallis-lakanasta. Oli vain yksittäisten kannattajien kannanotto. EP ei liity siihen mitenkään. Tämä siis Facebookista.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Vähän tosin tuntuu oudolta, että fanimatkalla katsomoon tuoduista banderolleista ei faniryhmä Eteläpääty tiennyt mitään, vaikka heidän porukka tuo oli? Korjatkaa jos olen väärässä tai nuo lakanat olivat täysin erillisessä katsomossa missä EP itse majaili, sitten ymmärrän yskän.

Outoa vain, että aina jotenkin Jokereiden fanimatkalla sattuu ja tapahtuu, milloin meinaa halli palaa, kun soihdut heitetään tyyliin vanerille, milloin lentelee penkit, milloin taas vastapuolen fanien kanssa haastetaan joukolla riitaa. En nyt kuitenkaan laita itse ydinryhmän syyksi tätä, mutta hirveän paljon noita vatipäitä tuntuu eksyvän juuri Jokereiden vierasmatkoille.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tehdään heti alkuun selväksi, että itse viesti Hjalliksen suuntaan ei ollut mielestäni väärä, mutta se toteutettiin lapsellisesti ja mauttomasti. Sitten tästä EP:n kannanotosta:

Ja näin Eteläpääty pesee jälleen kätensä tuosta Hjallis-lakanasta. Oli vain yksittäisten kannattajien kannanotto. EP ei liity siihen mitenkään. Tämä siis Facebookista.

Erittäin outoa, koska kun kuvia eilisestä pelistä katsoo, niin ainakin omaan silmään välittyy kuva, että lakanat olivat ihan siellä porukan keskellä ja vieressä pienempää lakanaa kaiteissa.

Itse en osta tätä kohtaa selityksestä (EP:n FB-sivuilta katkelma):

Eilinen Lakanasetti on ollut vierasmatkalla mukana olleiden yksityishenkilöiden tekemä ja esillä pitämä. Kukaan yhdistyksen puuhamiehistä tai -naisista ei todellakaan ole ollut mukana em. projektissa.

Yhdistyksen tehtävä ei ole ratsata randomeiden banderolleja tai puuttua niiden käyttöön, meillä ei olisi edes oikeuksia puuttua niihin, se on täysin hallin turvallisuushenkilökunnan ja poliisin asia.


Eli siis on täysin normaalia, että ennen matsia faniporukan keskelle nousee isoja banderolleja. Ja tämä pitäisi tulkita siten, että banderolli EI edusta porukan virallista kantaa? Tuosta puuttuu logiikka täysin. Miksi kukaan EP:n "johtoportaasta" - oletan, että joku sellainenkin paikalla oli - ei puuttunut lakanan levittämiseen virallisen faniporukan keskelle? Siis olettaen, että lakanan asiasisältö ei ollut harmoniassa sen kannan kanssa, mikä EP:llä asiaan on?

Eri asia on tietysti se, onko tämä Jokerien fanipoppoo on sellaista, ettei kukaan yksinkertaisesti uskalla puuttua mihinkään yksittäisten henkilöiden toimintaan, mutta se ei ole tämän ketjun aihe.

Toi on muuten aika kätevä homma aina irtisanoutua kaikesta, mitä reissuilla tapahtuu. Toisin sanoen olleen siinä Minä, Me, Jokerit-hengessä kuin yhtä perhettä, mutta ei oikeastaan ollakaan.
 

Groozie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vähän tosin tuntuu oudolta, että fanimatkalla katsomoon tuoduista banderolleista ei faniryhmä Eteläpääty tiennyt mitään, vaikka heidän porukka tuo oli? Korjatkaa jos olen väärässä tai nuo lakanat olivat täysin erillisessä katsomossa missä EP itse majaili, sitten ymmärrän yskän.

Tässä lainaus paikkaolijalta toisesta ketjusta:

Eilen seisoin itse tuon lakanan takana ja kysyin joltakin lakanaa pidelleeltä kaverilta, että mitä siinä lukee, niin ei hänkään tienyt. En tiedä, kuinka suuren porukan projekti tuo oli, mutta ainakin osa osallistui tuohon lakanan pitelyyn ihan vain hyvää hyvyyttään, hyvässä uskossa, että kyseinen lakana liittyy joukkueen kannattamiseen. Tai ei ainakaan tienyt sen olevan tuollainen lapsellinen purkaus. Itsekin kuulin lakanan sisällöstä vasta, kun kaveri laittoin viestiä erätauon aikana. Bussisakaan, matkalla takaisin kaiki eivät olleet perillä, että mitä me nyt ollaan tehty, kun Hjallis on suuttunut.

On tää taas vähän huvittavaa. Kärpät-Saipa pelin jälkeen on Saipafanin kimppuun käyty ja huivia poltettu. Mutta täällä puhutaan vain yhdestä hätäisesti väännetystä lakanasta ja Hjalliksen rahoista.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tässä lainaus paikkaolijalta toisesta ketjusta:
...

No tuo menee kyllä näiden kannattelijoiden omaan piikkiin, jos nostetaan ilmaan banderolleja ja lakanoita ilman, että edes tiedetään niiden sisältöä.

Kuulostaa mielestäni epäuskottavalta, ainakin itse olisin kiinnostunut tietämään asiasisällön ennen, kuin lähden mukaan.

Meitä on ilmeisesti moneen junaan.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
On tää taas vähän huvittavaa. Kärpät-Saipa pelin jälkeen on Saipafanin kimppuun käyty ja huivia poltettu. Mutta täällä puhutaan vain yhdestä hätäisesti väännetystä lakanasta ja Hjalliksen rahoista.

Tämä. Raumam Boja tehnyt lisäksi komean tifon, mutta ketäpä se kiinnostaa? Yhdestä hätäisesti kyhätystä, maaseudulla suuresti rakastetulle Jokerien toimarille kohdistetusta lakanasta on paljon mukavampi keskustella. Olihan siinä mainittu jopa naisen sukupuolielin.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Mitä tälle lätkän seuraamiselle on oikein tapahtunut? Tarkoitan tällä siis sitä, että loppujen lopuksi kyseessä on vain jääkiekko, ei kolmas maailmansota. Jengi pahoinpitelee vastustajan faneja, tuhoaa tavaraa ja muutenkin käyttäytyy samaan tyyliin kuin ihminen käyttäytyi 10000 vuotta sitten.
Vitutti lukea IFK-Blues-matsin jälkitunnelmista, kun joku pyörätuolissa ollut on kuulemma pahoinpidelty ja eräiden huhujen mukaan kuitti on Espoosta tulossa.
Lakanoiden heiluttelusta voi olla montaa mieltä, mutta lähinnä tuollaiset "haistattelu"-lakanat ovat vain naurettavaa pelleilyä.
Enemmän olen huolissani siitä, että jengi tappelee keskenään, koska omaan fanitukseen kuuluu läpän heitto, matsin katsominen ja pelin jälkeen toivotetaan hyvää illan jatkoa käden puristuksineen.
 
Tässä ketjussa vissiin rinkirunoillaan seuraava viikko casesta Hjallis vs Jokeri-fanit.

No, palaan paremmalle aikaa eteenpäinmenoasioihin, mutta eilen oli erittäin lupaavat puitteet Hakametsässä, kun uusi D1-seisomakatsomo "vihittiin". Meininkiä kehuivat Risto Jalosta pentti peruskannattajaan. Moni vielä yllättyy käydessään Hakametsässä.

Hyvä möykkä oli kyllä kulmassa, ja typeräähän se on puskista huudella, mutta minusta ei olisi välttämättä lainkaan huono, jos siellä keksittäisiin joitain sellaisia lauluja enemmän, joita ei ole puhkihinkattu futiksen puolella. Laulettiinko siinä "oi Ilves on" -chantissä "on meillä kuustoist' mestaruutta"? Noin itse sen kuulin, ja väistämättä tuli mieleen kysymys, että montakos ootte pojat niistä nähneet.

Tarkoitus ei kuitenkaan ole liikaa dissata, ihan hyvä oli meno.
 

Kennel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä mä puheenjohtajan ominaisuudessa kysäisin ennen peliä, mitä bandiksessa lukee. Totesin päätäni pyöritellen: "Voi vittu jätkät", ja mietin, notta pitäiskö käskeä jättämään väliin, kun arvasihan sen, että tuosta tulee itkua (en tosin ihan näin suurta kalabaliikkia odottanut). Totesivat itsekin, että onhan se paska, mutta eivät kiireessä muutakaan keksineet.

Tollaisenahan se oli oikeastaan pirun aito, tyly, vaikka toki väsynyt ja lapsellinen. Tavallaan olisi surullisempaa, jos asian vuoksi nähtäisiin oikeasti vaivaa. Matsissa vedettiin kumminkin täysillä ja hyvällä meiningillä, joten pieni muistutus siitä, että kaikki eivät ole tyytyväisiä, oli ihan paikallaan.

Se, että porukka pääsee purkamaan tuntojaan, on mun mielestä tärkeä osa asian läpikäyntiä. Tietenkin riskinä on, että homma karkaa liikaa torailuksi, mutta kyllä mä olisin vähän hävennyt jokerifaneja, mikäli minkään sortin mielenilmausta ei kauden aikana olisi nähty. Itsellä ei ole kummoisia Hjallis-antipatioita, mutta kun osalla niitä on, niin näyttäkööt.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Heh, "mystiset yksityishenkilöt" jälleen kerran asialla. Perin yllättävää.
Mikä helvetti tässä nyt on vaikeeta? Lakanan askartelijat ja esillepanijat kyllä tiedetään ja taitavat suurin osa Eteläpäätyyn kuulua, mutta ko. tempaus ei ole Eteläpäädyn virallinen kannanotto, eikä kellään hallituksen jäsenellä ole tekemistä asian kanssa. Mikä tuossa kirjeessä on väärin?

Ihan paska lakana se oli silti.
 

Jindebyne

Jäsen
Mitä tälle lätkän seuraamiselle on oikein tapahtunut? Tarkoitan tällä siis sitä, että loppujen lopuksi kyseessä on vain jääkiekko, ei kolmas maailmansota. Jengi pahoinpitelee vastustajan faneja, tuhoaa tavaraa ja muutenkin käyttäytyy samaan tyyliin kuin ihminen käyttäytyi 10000 vuotta sitten.

Tää on kato nyt tätä Ultra-aikaa, jolloin erotellaan jyvät akanoista kenellä on se kovin fanijengi. Muutaman kauden päästä kyseiset henkilöt tulevat hallille ainoastaan skabaamaan vastustajan fanijengiä vastaan, viis siitä mitä siellä kentällä tapahtuu.

Me sivustakatsojat emme ymmärrä tästä korkeakulttuurista ja kuittivihoista tuon taivaallista, joten pidetään se katse vaan siellä kiekossa, ettei jouduta vaikeuksiin.
 

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
500neliön suurin sisätiloissa toteutettu overhead suomessa koskaan, ja ainut mikä kiinnostaa on joku tussilla töherretty haistattelulakana :D

Ruudun ottelukoosteessakin ei sekuntiakaan tifosta mutta haistattelulakana pitkään kuvissa. Mikä vittu tätä maata vaivaa? :D
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Vitutti lukea IFK-Blues-matsin jälkitunnelmista, kun joku pyörätuolissa ollut on kuulemma pahoinpidelty ja eräiden huhujen mukaan kuitti on Espoosta tulossa.

Taas juttu joka levitessään muuttuu aika lailla erilaiseksi kuin mitä oikeasti tapahtui.

Muutama ilmeisesti IFK:ta symppaava janari (mitään joukkueeseen viittaavaa ei toki ollut päällä) kävi yhden Blueskannattajan kimppuun pysäkillä. Tilanteen huomatessa muutamat Blueskannattajat hyökkäsivät apuun jonka jälkeen kaksi poliisia ratsasti hevosillaan väkijoukkoon.

Varsinaisesti sivullisille (mm. sille pyörätuolissa istuneelle) tilanne tuli vaaralliseksi nimenomaan sen poliisien hevosilla tekemän rynnäkön takia. Pyörätuolissa istuvaa ei pahoinpidelty.

Samaa mieltä toki kirjoituksesi hengestä. Itsekin käyn usein 9-vuotiaan tyttäreni kanssa matseissa ja en kyllä mielelläni tuollaisiin tilanteisiin haluaisi silloin joutua.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mikä helvetti tässä nyt on vaikeeta? Lakanan askartelijat ja esillepanijat kyllä tiedetään ja taitavat suurin osa Eteläpäätyyn kuulua, mutta ko. tempaus ei ole Eteläpäädyn virallinen kannanotto, eikä kellään hallituksen jäsenellä ole tekemistä asian kanssa. Mikä tuossa kirjeessä on väärin?

On ihan sama onko kyseessä Eteläpäädyn virallinen kannanotto jos lakana on niin selkeästi ko. porukoiden joukossa. Tämä pitäisi johtajienkin ymmärtää ja lopettaa tuollainen selittely ja vastuun pakoileminen.

On varmasti totta ettei Eteläpäädyn johdolla ole lain suomaa valtaa puuttua yksittäisten henkilöiden tekemisiin, mutta periaatteellinen valta pitäisi olla kun on organisoidusti toimivasta ryhmästä kysymys. Kun minusta se organisoitu toiminta tarkoittaa juuri sitä, että asioista päätetään ja niitä toteutetaan isossa porukassa yhteisillä päätöksillä eikä niin että itse kukin kuppikunta tekee mitä sattuu huvittamaan. Totta vitussa kaikki tämä vaikeutuu kun porukkaa on paljon, mutta sitä suuremmalla syyllä johtajien pitäisi saada rivit kasaan.

Pisteet joka tapauksessa niille Jokeritfaneille jotka keskittyivät oleelliseen sekä tietysti Rb:lle loistavasta toiminnasta. Lisäksi tsemppiä Eteläpäädyn johdolle haastavan tilanteen hoitamisessa.
 
Viimeksi muokattu:

Kole13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikä vittu tätä maata vaivaa? :D

Vastaus on Jokerit.

Kaikkia kiinnostaa täälläkin kommentoida Jokerikannattajien noloa ja rumaa lakanaa lapsellisella tekstillä, mediakin tietää että se kiinnostaa perimmäisimmänkin peräkammarin jääkiekkofania joten siksi se siitä kirjoittaa.

Ottaa päähän raumalaisten puolesta, että heidän aivan oikeasti hieno lakana jää moisen kyhäelmän varjoon.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Muutama ilmeisesti IFK:ta symppaava janari (mitään joukkueeseen viittaavaa ei toki ollut päällä) kävi yhden Blueskannattajan kimppuun pysäkillä. Tilanteen huomatessa muutamat Blueskannattajat hyökkäsivät apuun jonka jälkeen kaksi poliisia ratsasti hevosillaan väkijoukkoon.

Okei. Tarinat toki muuttuvat, mutta kuulin erilaisen version eräältä ystävältäni. Yhtä kaikki, moiset touhut eivät kuulu jääkiekkomatseihin (mihin ne sitten kuuluvat?) Jos suuresta maailmasta otetaan vaikutteita, niin otetaan nyt perkele niitä sitten positiivisella tavalla.
Minusta on mukavaa matkustella ympäri Suomea katsomassa IFK-matseja ja nimenomaan niitä matseja, turista mukavia paikallisten kanssa ja lähteä takaisin kotiin.
Jossain on vikaa, jos kiekko aiheuttaa niin paljon tunnetta, että järki häviää.
 

Nispe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
On ihan sama onko kyseessä Eteläpäädyn virallinen kannanotto jos lakana on niin selkeästi ko. porukoiden joukossa. Tämä pitäisi johtajienkin ymmärtää ja lopettaa tuollainen selittely ja vastuun pakoileminen.

Tämä on totta. Vaikka se niin valitettavaa onkin, niin yleensä paljon enemmän on merkitystä sillä, miltä asiat näyttävät kuin mitä ne oikeasti ovat. EP:n vastineen mukaan heillä ei ollut osuutta asiaan, mutta ihmettelen, jos joku ei siellä päässä mieti, että olisi pitänyt estää sen lakanan levittäminen.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Täysin ymmärrettävää Jokeri-fanien protesti Hjallista kohtaan. Toteutus epäonnistui, totta. Hjallis on kuitenkin tehnyt aika paljon hyviäkin asioita Jokereiden eteen, joten olisi voinut ilmaista tuon tyylikkämmin.

Jokeri-faneilla on kuitenkin täysi oikeus protestoida, kun yksi mies tekee isoja päätöksiä kuuntelematta ollenkaan seuraan sidoksissa olevia ihmisiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös