Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2016–2017

  • 902 918
  • 3 303
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Aivan typerää puhua näistä poissaoloista, niitä on puolin ja toisin joka jengillä - osa menee eht:lle, osa loukkaantuu ym. Se kuuluu lajiin.

Muiden joukkueiden kannattajathan ovat kitisseet poissaoloistaan koko alkukauden...antakaa ny meidänkin, ku on kerran paikka!
 

Ralph

Jäsen
Muiden joukkueiden kannattajathan ovat kitisseet poissaoloistaan koko alkukauden...antakaa ny meidänkin, ku on kerran paikka!
Onko heittää jotain viestiä, jossa on kitisty loukkaantumisista? Esimerkiksi Pelicansin fanit ovat tietenkin sitä harmitelleet, mutta mitään kitinää ja toisten syyttelyä ei sieltä suunnalta ole tullut.

Jos Haapalaa, Peltolaa tai Savinaista harmittaisi tuo Tapparan tilanne, he kieltäytyisivät nyt kutsusta. Mutta selvästikään he eivät sitä ongelmana näe, niin miksi fanit itkee Marjamäelle eikä näille kolmelle pelaajalle?
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Jos joltain joukkueelta puuttuu kokoonpanosta 10 vakiomiestä, niin kyllä saa valittaa mun mielestä ihan luvan kanssa. Siinähän on pakka aivan sekasin, kun ketjut menee uusiksi ja joidenkin pelaajien kuormitus on liiallista. Voi olla ettei ylipäätään edes saa täyttä jengiä aina kasaan, vaikka kuinka koittaa raapia junnuja ym. mukaan. Tollasessa tilanteessa jokainen piste on tuskan takana kyllä.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllähän Kärpät pitäisi kaatua kolmellakin kentällä. Puolustukseen Tappara saa kuitenkin näillä näkymin täydet kuusi pakkia ja hyökkäykseen riittää pelaajia kuten Repo, Lajunen, Nurmi, Rauhala ja Jasu. Huippujoukkueista luonnollisesti valitaan enemmän pelaajia kuin heikommista jengeistä ja Tapparalta kotimaisia huippupelaajia sattuu löytymään enemmän kuin muilta. Ei siinä sen kummempaa syytä tai salaliittoa ole.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onneksi nyt on siitä hyvä tilanne, että tuolla ensi perjantaina pelattavalla Kärpät-Tappara -ottelulla ei ole juuri minkäänlaista merkitystä minkään kannalta, varsinkaan Tapparan kannalta.

Pelasin runkosarjan loppuun tuolla SM-liigan sarjataulukkolaskurilla ja nykytilanteeseen verrattuna sarjataulukossa tapahtui vain vähän muutoksia:

KalPa nousi TPS:n ohi toiseksi
Jyp nousi HPK:n ohi neljänneksi
Ilves veti yllättäen kovan loppukirin ja nousi kahdella viimeisellä kierroksella kuuden pisteen takaa Sportin ohi kymmenenneksi voittamalla viimeisen kierroksen ottelussa Sportin vieraissa 3-2. Muistaakseni molemmat joukkueet päätyivät 77 pisteeseen.

Tappara lasketteli kohtalaisen ylivoimaiseen runkosarjan voittoon, vaikka otti mm. viimeisen kierroksen kotiottelussa pataansa jumboksi jääneeltä SaiPalta.

Näistä asetelmista pudotuspelit voisivat mennä seuraavanlaisesti:

Ässät - Ilves
Kärpät - HIFK

Tappara - Kärpät
KalPa - Ässät
TPS - Pelicans
Jyp
- HPK

Tappara - Pelicans
KalPa - Jyp

Tappara - Jyp
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onneksi nyt on siitä hyvä tilanne, että tuolla ensi perjantaina pelattavalla Kärpät-Tappara -ottelulla ei ole juuri minkäänlaista merkitystä minkään kannalta, varsinkaan Tapparan kannalta.

Toki Kärpillä onkin sitten enemmän näiden JYP ja Tappara matsien osalta väliä eikä siinä tarvitsisi enää välttämättä liigan ja maajoukkueen toimesta tasoittaa joukkueiden voimasuhteita joukkueiden omien loukkaantumisien lisäksi. Voitoilla kuitenkin Kärpillä sauma nousta vielä taistelemaan suorasta pudotuspelipaikasta mutta tappioilla taistelee edelleen paikasta pudotuspeleihin. Toki itse ottelujen kannalta hienoa että lähtökohdat joukkueilla materiaalin puolesta tasaisempaa. Mutta aika paljon tässä on pyörinnyt puheet vain Tapparassa vaikka muiltakin on pelaajia pois joko maajoukkueessa tai nuorten joukkueessa.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pahoittelut pilkun viilaamisesta ja offtopicista, mutta ihan pakko kysyä, että miten tämä JYPin kirjoitusasu on niin vaikeaa saada menemään oikein, kun jopa SaiPan ja KalPan kohdalla olet isot P-kirjaimet onnistunut laittamaan, sekä muut kokonaan isoilla kirjoitettavat nimet on kirjoitettu kuten kuuluukin? Varmaan sinuakin hieman häiritsee, jos joku kirjoittaa TPS:n sijaan Tps.

Mutta kaavailemasi skenaario kelpaisi toki täällä oikein hyvin. Olisi mielenkiintoista, jos Kärpät päätyisi puolivälierissä Tapparaa vastaan ja jollain ihmeellä onnistuisi saamaan pelinsä sellaiseen kuosiin, että antaisi Tapparalle kunnon vastuksen. Tapparalle voisi olla henkisesti kova paikka, jos heti pudotuspelien alkuun vastus olisi kovaa luokkaa.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparalle voisi olla henkisesti kova paikka, jos heti pudotuspelien alkuun vastus olisi kovaa luokkaa.

Onko Tapparan henkinen puoli mielestäsi sen heikkous? Itse pidän sitä yhtenä joukkueen suurimmista vahvuuksista. Joukkue on näyttänyt kerta toisensa jälkeen tällä ja aiemmilla kausilla, ettei se hätkähdä tappioasemasta tai hankalista tilanteista, vaan se löytää lähes aina keinot kääntää tilanne.
 

Tappara #27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kitisi kuka sitten mitä hyvänsä, niin tilanne on se ettei poissaoloilla ole mitään merkitystä yksittäisessä ottelussa Oulussa. Tai siis tämän yksittäisen ottelun tuloksella ei ole mitään merkitystä. Jos Tapolalla boolssit riittäisi, niin antaisi koko joukkueelle nyt kunnon levon maajoukkuetauolla, ja lähtisi A-junnujen joukkueella ja VR:n kuljettamana kokeilemaan Ouluun.

Me Tapparan kannattajat olemme nyt uudessa tilanteessa, kun joukkueella on loukkaantumisia. Tapparaa loukkaantumissumat ovat kiertäneet ainakin aina Rautakorven ollessa penkin takana, ja niin myös Tapolan aikaan. En tiedä ovatko kyseiset äijät aina polvirukouksessa ennen jokaista ottelua, mutta en muista koska Tapparalla olisi ollut samaan aikaan edes kolme vakikokoonpanon / jotenkin merkittävää pelaajaa pois, siis ennen tätä hetkeä. Tottakai loukkaantumisiin vaikuttaa myös huono tuuri, mutta se ei selitä isossa kuvassa sitä, miksi Tapparalla on huomattavasti vähemmän ollut loukkaantumisia kuin esim. IFK:lla tai Ilveksellä viime vuosina.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Kysyin, koska en ole varma, mitä Nelfor tuolla lauseella tarkoitti.
Varmaan sitä, että tällä kaudella ei ole takuita miten Tappara käsittelee vaikean henkisen tilanteen jos sellainen ilmenisi. Ei ole tullut Tapparalla tällä kaudella oikein mitään suurempia vastoinkäymisiä, jos pudotuspeleissä sellainen tulee miten yhteisö sen käsittelee.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Niin..onko tämä se kausi, jolloin ensikartaa noustaan sääleistä mestaruuteen.
Sarjasysteemi mahdollistaa kovankin joukkueen rämpimisen pitkiäkin jaksoja. Tällä kaudella saattaa sääleissä pelata Kärpät, Hifki, ..no, ne nyt ainakin kovista. Miksi ei juuri oikeaan aikaan rivinsä ja kuvionsa kuntoon saanut runkosarjan kymppi haastaisi tosissaan vaikkapa raihnaisen runkosarjaykkösen. Tasaista vääntöä on runkosarjakin ollut lähes ottelu ottelulta.

Ilveksen tilanne on loukkaantumisten suhteen valoisa..molemmat sentterit on pelikunnossa.
 
Eiköhän tämä "henkinen" aita ylitetty jo viimevuonna. Polku mestaruuteen oli maximaalisen vaikea. Ensin liigan paras ylivoima Lukko, sitten kaksi pelillisesti vaikeinta Kärpät ja HIFK
Eihän kriisitilanteet ole kertaluonteisia, eli yhden kriisin selättäminen ei suinkaan tarkoita sitä, että seuraavalla kaudella vastaava voidaan välttää kokonaan. Tänä vuonna joukkue on eri, ja sen täytyy käsitellä mahdollinen kriisi jälleen nollapisteestä alkaen.

Uskaltaisin väittää että JOS esimerkiksi Hifki tai Kärpät olisi Tapparan vastustaja finaaleissa, olisi molemmilla etulyöntiasema nimenomaan henkisellä puolella. Runkosarjan kriisit on selätetty ja joukkue niistä vahvistunut, kun taas Tappara saattaisi olla tuolloin pahimmillaan ensimmäistä kertaa oikeasti selkä seinää vasten. Kärppien ja Hifkin tämänhetkinen taistelu pelkästä säälipleijaripaikasta kasvattaa varmasti joukkueen henkistä kanttia mikäli se itsensä jatkoon taistelee.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onko Tapparan henkinen puoli mielestäsi sen heikkous? Itse pidän sitä yhtenä joukkueen suurimmista vahvuuksista. Joukkue on näyttänyt kerta toisensa jälkeen tällä ja aiemmilla kausilla, ettei se hätkähdä tappioasemasta tai hankalista tilanteista, vaan se löytää lähes aina keinot kääntää tilanne.
Tällä kaudella Tapparaa ei ole henkisesti juurikaan koeteltu ja jokainen kausi on asia erikseen.

En pidä Tapparaa henkisesti heikkona, mutta pidän Tapparan henkistä puolta pienenä kysymysmerkkinä ja suurimpana esteenä mestaruudelle. Aiemmilla kausilla Tappara ei ole ollut ylivoimaisessa mestarisuosikin asemassa, mutta nyt on. Tällaista suosikin asemaa nauttivalle joukkueelle pudotuspelien ensimmäinen sarja on henkisesti kohtalaisen vaikea, mikäli siitä ei tulekaan sellaista ylijuoksua, mitä kaikki odottavat.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara on lähtenyt myös jokaisella aiemmalla neljällä kaudella selvänä suosikkina puolivälieriin. Harva näistä on kuitenkaan ollut mikään läpikävely, mutta silti Tappara on niistä edennyt jatkoon.

Itse luotan siihen, että Tapparan aiemmat kokemukset niin voittamisesta kuin vaikeista paikoista eivät ole nollaantuneet missään vaiheessa, vaan niistä on yhä apua tarpeen tullen.

Tappara ei ole hävinnyt tällä kaudella kahta ottelua peräkkäin. Se ei tarkoita, että Tappara olisi päässyt helpolla. Se kertoo pikemminkin kyvystä venyä voittoihin myös pelillisesti heikompina aikoina, joita myös Tapparalla on riittänyt. Se on tietysti totta, että mitään kriisiä Tapparalla ei ole ollut.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Tappara on ylivoimaisesti timanttisin jengi henkisestä omissa papereissani. Neljä kertaa putkeen finaaleissa, kolme tappiota ja niistä kaksi karmeimmalla tavalla game 7 jatkoerässä opetti joukkueen niin vahvaksi. Joukkueella on mestaruus alla, pelitapa selkäytimessä, ja tässä on vahvasti Tapolan + joukkueen osalta "viimeisen kerran pojat"-henkinen asetelma. Tällä hetkellä kukaan ei pääse edes lähelle Tapparan henkistä kovuutta omasta mielestäni, JYP sitten selvästi seuraavana. Muilla haastajilla on henkisesti kovia ja vahvoja pelaajia, mutta niitä on vähemmän.

Jos Tapparasta pitää hakemalla hakea heikkouksia, joihin joukkue voi kaatua, niin omasta mielestä sellaisia VOI OLLA:
-Maalivahtipeli
-Puolustajien vääntövoima ja oman alueen puolustuspelaaminen.
-Pystyykö Tapparaa nyt horjuttamaan fyysisyydellä? Joukkueesta puuttuu joshgreenit ja markuskankaanperät
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pahoittelut pilkun viilaamisesta ja offtopicista, mutta ihan pakko kysyä, että miten tämä JYPin kirjoitusasu on niin vaikeaa saada menemään oikein, kun jopa SaiPan ja KalPan kohdalla olet isot P-kirjaimet onnistunut laittamaan, sekä muut kokonaan isoilla kirjoitettavat nimet on kirjoitettu kuten kuuluukin? Varmaan sinuakin hieman häiritsee, jos joku kirjoittaa TPS:n sijaan Tps.
Tämä johtuu siitä, että Jyp (samoin kuin divarin puolella TuTo nykyään) ei osaa itse kirjoittaa omaa nimeään oikein. Tämäkin aihe joskus käsiteltiin juurta jaksaen tällä palstalla ja lopputulos oli, että Jyp on suomen kielessä oikea kirjoitusmuoto. Tämä puolestaan johtuu siitä, että muut isoja kirjaimia sisältävät joukkueiden nimet ovat lyhenteitä, kun taas Jyp on pelkästään arbitraari jono kirjaimia peräkkäin ja vertautuu tällöin Kärppiin, Tapparaan jne - sillä erotuksella toki, ettei Jyp tarkoita mitään. Jos joukkueen nimi olisi vaikkapa "Jyväskylän Pallo" niin tällöin oikea kirjoitusmuoto lyhenteelle olisi JyP, mutta kun se on tosiaan nykyään vain pelkästään Jyp. Omasta mielestäni Jypin entinen nimi JyP HT oli tyylikkäämpi.

Vaikka vaihtoehtoiset faktat ovatkin juuri nyt muodissa niin varmaan sinuakin hieman häiritsisi jos joku kirjoittaisi Kärppien sijaan KÄRPÄT tai TuTon sijaan TUTO ja alkaisi vielä vaahtoamaan, että muidenkin pitäisi tätä virheellistä kirjoitusasua noudattaa.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos Tapparasta pitää hakemalla hakea heikkouksia, joihin joukkue voi kaatua, niin omasta mielestä sellaisia VOI OLLA:
-Maalivahtipeli
-Puolustajien vääntövoima ja oman alueen puolustuspelaaminen.
-Pystyykö Tapparaa nyt horjuttamaan fyysisyydellä? Joukkueesta puuttuu joshgreenit ja markuskankaanperät

Näistä samaa mieltä ainakin parin ensimmäisen osalta. Oman alueen pelaamisessa ja maalin edessä Tappara ollut kokonaisuuteen nähden heikko. Fyysisyyden puutetta en pidä niin suurena ongelmana muuta kuin juuri tuon maalin edustan osalta. Tappara ei ole fyysisesti kovin aktiivinen, mutta kestää melko hyvin fyysistä peliä eli taklauksia ja laitavääntöjä.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä johtuu siitä, että Jyp (samoin kuin divarin puolella TuTo nykyään) ei osaa itse kirjoittaa omaa nimeään oikein. Tämäkin aihe joskus käsiteltiin juurta jaksaen tällä palstalla ja lopputulos oli, että Jyp on suomen kielessä oikea kirjoitusmuoto. Tämä puolestaan johtuu siitä, että muut isoja kirjaimia sisältävät joukkueiden nimet ovat lyhenteitä, kun taas Jyp on pelkästään arbitraari jono kirjaimia peräkkäin ja vertautuu tällöin Kärppiin, Tapparaan jne - sillä erotuksella toki, ettei Jyp tarkoita mitään. Jos joukkueen nimi olisi vaikkapa "Jyväskylän Pallo" niin tällöin oikea kirjoitusmuoto lyhenteelle olisi JyP, mutta kun se on tosiaan nykyään vain pelkästään Jyp. Omasta mielestäni Jypin entinen nimi JyP HT oli tyylikkäämpi.

Vaikka vaihtoehtoiset faktat ovatkin juuri nyt muodissa niin varmaan sinuakin hieman häiritsisi jos joku kirjoittaisi Kärppien sijaan KÄRPÄT tai TuTon sijaan TUTO ja alkaisi vielä vaahtoamaan, että muidenkin pitäisi tätä virheellistä kirjoitusasua noudattaa.
Ei kielioppi määritä näitä asioita. Virallinen kirjoitusasu on JYP ja niin se kirjoitetaan kaikissa virallissa yhteyksissä. Ihan kaikissa. On vain ja ainoastaan väärin kirjoittaa millään muulla tavalla.

On "hieman" eri asia, että seura itse määrittää nimensä kirjoitusasun, kuin että joku sattumanvarainen kirjoittelija päättää kirjoittaa jotain väärin ja vaatii muita noudattamaan samaa kaavaa.

Ilmeisesti tarkoituksenasi on vain ja ainoastaan ärsyttää kyseisen joukkueen kannattajia ja siinä myös onnistut. Ikävästi tällainen toiminta tulehduttaa jatkiksen ilmapiiriä, mutta kun on itsekäs, niin on itsekäs. Iljettävää touhua.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ilmeisesti tarkoituksenasi on vain ja ainoastaan ärsyttää kyseisen joukkueen kannattajia ja siinä myös onnistut. Ikävästi tällainen toiminta tulehduttaa jatkiksen ilmapiiriä, mutta kun on itsekäs, niin on itsekäs. Iljettävää touhua.

Tuota, oli pakko käydä JYP:in puolella katsomassa ja ensimmäisestä silmiin osuvasta ketjusta pistin merkille heti kaksi nimimerkkiä, jonka lempijoukkue oli "Jyp". Ehkä kannattaa myös noita "omia" valistaa kyseisestä asiasta.

Tuo kirjoitusasu ei taida tosiaan olla sielläkään niin yksiselitteinen, mitä annat ymmärtää.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuota, oli pakko käydä JYP:in puolella katsomassa ja ensimmäisestä silmiin osuvasta ketjusta pistin merkille heti kaksi nimimerkkiä, jonka lempijoukkue oli "Jyp". Ehkä kannattaa myös noita "omia" valistaa kyseisestä asiasta.

Tuo kirjoitusasu ei taida tosiaan olla sielläkään niin yksiselitteinen, mitä annat ymmärtää.
On niitä omiakin yritetty valistaa. Monien kohdalla on vain siitä, ettei kyseinen asia kiinnosta. Monia se kuitenkin kiinnostaa ja kirjoitusasu on todellakin yksiselitteinen. Sitä faktaa ei poista muutaman kannattajan käyttämä virheellinen kirjoitusasu.

Monet omista käyttävät vuorollaan oikeaa ja väärää kirjoitusasua, joka kertoo juurikin siitä, etteivät koe tarpeelliseksi olla asian kanssa niin tarkka. Minua ei häiritse, jos huolimattomuuttaan kirjoittelee välillä väärin, mutta jos tarkoituksella sitä tekee jatkuvasti, niin se häiritsee. Myös "omien" kohdalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös