Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2016–2017

  • 902 510
  • 3 303
Suosikkijoukkue
KK
Kori 3.
Kookoo: samat sijoitukset haussa kuin viimekaudella, ei terävää kärkeä.
Anteeksi, mutta mitä tarkoitat, ettei ole terävää kärkeä? KooKoon terävin kärki on kyllä yllättävänkin kova. Vai onko tämä jokin miina? KooKoolta puuttuu laajuutta ja joukkue on hyökkäyksen osalta yllättävän kapea, mutta terävä. Myös puolustuksessa on kovia nimiä mm. O'Connor joka paukutti viime kaudella lähes 30pts. Välillä ihmetyttää nämä voimasuhde-ketjun jutut, kun tuntuu, että kirjoittelijat eivät tiedä joukkueista tuon taivaallista.

Myös SaiPan laittaminen kakkoskoriin on tuolla rosterilla hieman outo veto, mutta onhan SaiPa aina onnistunut hankinnoissaan. Se ei tosin tarkoita, että joka vuosi natsaa.
 
Miten muuten, onko hajua mahtaako Tapparan valmennus peluuttaa selkeää ykkösmaalivahtia, 50/50 vai jotain siltä väliltä? Viime kaudella teillä taisi olla niin selkeä ykkösmaalivahti, ettei tarvinnut muita vaihtoehtoja miettiä.
Tilanteen mukaan, sanoisin. Kyllähän viime kaudellakin talvella Hrachovina pelasi tasapäin Karhusen kanssa, kun hänellä kulki ja Karhusella ei. Sitten helmikuussa Karhunen löysi vireen ja sitten tietenkin hän pelasi loput pelit - paitsi sen yhden Lukko-pelin, jossa oli vatsataudissa. Aiemmilla kausillahan se selkeä ykkönen on ollut, kun Metsola, ihan ansiostakin, pelasi käytännössä koko ajan.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Välillä ihmetyttää nämä voimasuhde-ketjun jutut, kun tuntuu, että kirjoittelijat eivät tiedä joukkueista tuon taivaallista.
...
Tuon takia en kehtaa itse tulla tänne kirjoittelemaan lainkaan (tai no nytpä juuri kirjoittelin) kun voin tunnustaa ettei nimekkäimpiä hankintoja lukuunottamatta ole oikein minkäänlaista käsitystä muista joukkueista Jukureiden lisäksi. Toki jonkunlainen käsitys voimasuhteista on olemassa sillä lailla että kestomenestyjiä uskaltaisin veikata ensikin kaudella kärkeen, mutta tämäkin käsitys pohjautuu lähinnä mielikuvaan esim. siitä että "HIFK on aina runkosarjassa kova ja perinteisesti floppaa keväällä" (ja vastaavia mutuja koskien vaikkapa SaiPan maagista ulkkariscouttausta jne). Jotenkin skeptinen olen sen suhteen että olisin palstan ainoita näin kapea-alaisesti jääkiekosta kiinnostuneita joten tuon lainaamani osan tuntemukset vastaavat omiani.

(Voihan se toki olla että mestistausta kerkesi tappamaan mielenkiinnon vastustajaseurojen scouttaamiseen niin vahvasti että olen palstalla harvinaislaatuinen tietämätön ja kanssakirjoittajat ovat järjestään Westerlundia vastaavia kiekkotietäjiä. Siinä tapauksessa pahoittelut palstan laadun heikentämisestä.)
 

Pluton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lukko
Anteeksi, mutta mitä tarkoitat, ettei ole terävää kärkeä? KooKoon terävin kärki on kyllä yllättävänkin kova. Vai onko tämä jokin miina? KooKoolta puuttuu laajuutta ja joukkue on hyökkäyksen osalta yllättävän kapea, mutta terävä. Myös puolustuksessa on kovia nimiä mm. O'Connor joka paukutti viime kaudella lähes 30pts.

Anteeksi juu vaan.
Esim saipa on jo monta vuotta näyttänyt että homma on hanskassa, en usko suureen muutokseen.
Värilaseilla saa kaikkea kivaa aikaan. Esim en laske enemmän tehoja nakuttanutta Jesse Virtasta tai Niskalaa tai hyvän kauden pelannutta Toni Koivistoa terävään kärkeen Lukolla, Vaan sitä ovat Gagnon , Saarela , Vahalahti ja Tukonen. Pelaajat jotka yksilötaidolla voivat voittaa pelejä.
Ja jos vielä saivarrellaan, ei Kookoon sentterit pääsisi omassa Lukossa kuin 3-4 ketjujen senttereiksi. Saa pahoittaa mielensä mikäli siltä tuntuu :)
 

KOOKOOBOY

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ja jos vielä saivarrellaan, ei Kookoon sentterit pääsisi omassa Lukossa kuin 3-4 ketjujen senttereiksi. Saa pahoittaa mielensä mikäli siltä tuntuu :)

En pahoita mieltäni mutta pakko sanoa että teillä on todella kova nippu kasassa! Jarkko Malinen ei mahdu kuin ehkä kolmosketjuun Lukossa. Sen ymmärrän että joku Josh Green tai Jarkko Immonen (se heikompi) ei mahdu mutta toisaalta pitää myös kyseenalaistaa kun kirjoitit KooKoolta puuttuvan terävän kärjen.

Itse näkisin asiaa hieman toisinpäin eli KooKoolta uupuu leveyttä ja ratkaisuvoimaa alemmista ketjuista. Olen sitä mieltä (toki vain mielipide) että terävään kärkeen voidaan laskea:
Jarkko Malinen - viime kaudella 51 peliä tehoilla 12 +30 = 42 // ja muutama piste Jellona-paidassa
Josh Green - kolme edellistä kautta 49 + 49 = 98
J-P Haataja - muutama pisteen onnistui tekemään vaikka onkin jo tuomittu ikälopuksi

Toki sitten löytyy näitä siinä rajoilla olevia mutta eivät varmaan mahtuisi muissa jengeissä edes 3.ketjuun kuten:
Jarkko Immonen - miltei 600 peliä liigassa 0,46 pts / peli KA:lla, suunta on ollut vielä nouseva liigan tason heikentyessä
Kai Kantola - sopivassa ketjussa saattaa joskus osua tolppien väliin
Ryan O'Connor - Espoon koirankopista pelaavaan rooliin ja 9 + 18 = 27 pts
Mikko Lehtonen - ensimmäinen kunnon kausi liigassa takana (12+10) joten saattoi olla suonenvetokausikin mutta katsotaan nyt...
 

Ralph

Jäsen
En pahoita mieltäni mutta pakko sanoa että teillä on todella kova nippu kasassa! Jarkko Malinen ei mahdu kuin ehkä kolmosketjuun Lukossa
Ykkösessä Aaron Gagnon ja kakkosessa Aleksi Saarela. Kolmosketjuun tosiaan menisi Jarkko Malinen, jos pelaisi Lukossa.

Kai Kantolasta olen samaa mieltä, että tiukkaa tekee kolmosketjuun päästä jossain joukkueissa.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Okei, kokeillanpas laittaa joukkueet järjestykseen eri osa-alueittain.

Hyökkäys

1. Hifk
2. Tappara
3. JYP
4. Lukko
5. Kärpät
6. TPS
7. Sport
8. KooKoo
9. Saipa
10. Ässät
11. Pelicans
12. Ilves
13. HPK
14. Kalpa
15. Jukurit


Puolustus

1. Tappara
2. Lukko
3. Hifk
4. Kärpät
5. JYP
6. TPS
7. Ilves
8. Pelicans
9. KooKoo
10. Saipa
11. Sport
12. HPK
13. Kalpa
14. Ässät
15. Jukurit


Maalivahdit

1. Kärpät
2. Hifk
3. Tappara
4. Ässät
5. Kalpa
6. Sport
7. TPS
8. Lukko
9. JYP
10. HPK
11. Saipa
12. Jukurit
13. Ilves
14. KooKoo
15. Pelicans


Valmennus (joukkueet ei järjestyksessä koreissa)

1.Kori

Tappara
Hifk
Kärpät
Ässät
Ilves

2.kori

TPS
Lukko
Jukurit
JYP
Sport
HPK

3.kori

Kalpa
KooKoo
Saipa
Pelicans


Vähän huomioita! Vertailu oli yllättävän vaikeaa, kun pitää osata katsoa nuorten potentiaalisuus tietyssä suhteessa, kuten myös kokemuksen tuoma arvo. Lisäksi jotkut joukkueet oli esim. Puolustukseltaan lähes täysin saman tasoisia, joten yritin sitten niistä laittaa edelle sen, kumman uskon itse pärjäävän paremmin ja omaavan enemmän potentiaalia. Valmennuksen arviointi oli todella vaikeaa, kun ei kaikkien valmennuksen joka osa-aluetta tunne ja pienellä vilkaisulla ei varmastikaan kaikkien valmennuksen hyviä puolia saanut esiin. Valmennusta ei oikein voi muuten rankata kuin koreittain.

Yritin olla mahdollisimman puolueeton, ja ottaa kaikkien joukkueiden nuorten mahdolliset breikkaamiset huomioon. Toki oma suosikkijoukkueeni vaikuttaa arvioihin pakostikin, koska siitä joukkueesta tiedän ylivoimaisesti eniten.

Ja sitten kun joku kuitenkin kysyy, niin selitykset Sportin sijoituksiin:

Hyökkäys, sijalla 7.
-Tällä kertaa löytyy jo aikaisemmin tasonsa osottaneita pelaajia, mutta myös mahdollisia tasonnostajia löytyy. Sisään hankittiin mm. Viitaluoma, Vauhkonen ja Nenonen. Mielestäni hyvin roolitettu hyökkäys kasassa.

Puolustus, sijalla 11.
-heikoin osa-alue. Hyviä ja jopa nimekkäitä puolustajia löytyy, mutta kiekollisuutta saisi olla enemmän. Yksi paikka käytännössä täyttämättä, mutta siitä taistelee nuoret, kuten Salo ja Saukko. Gröndahl ja Pukka todennäköisesti jatkaa dominointia ja kerää taas yli 20 plussaa tilastoihin.

Maalivahdit, sijalla 6.
-Sportin vahvuus. Järvinen nousi viime kaudella takaisin huippu maalivahtien joukkoon. Toiseksi eniten nollapelejä liigasta viime kaudella. Tällä kertaa saa kunnon kirittäjän, kun harjoituskaudella huippu esityksiä näyttänyt lupaava Rasmus Rinne tulee kiristämään. Meinasi jo Ässissä nousta kovaksi ykkösvahdiksi.

Valmennus, 2.kori
-varmaan se kiistellyin osa-alue Sportin osalta. Valtosen vihaajat aliarvostaa Valtosta aika reippaasti, vaikka viime kaudella toi Sportin joukkueen sääliplayoffeihin, vaikka Jatkoajan tietäjien mukaan Sportin piti olla viimeisten joukossa. Maalivahtivalmentajana toimii Aki Näykki, jota monet KHL-joukkueet havittelevat riveihinsä. Fysiikkavalmentajana toimii Harri Yrttiaho, joka on pelaajien keskuudessa tosi arvostettu hommassaan ja taisipa Yrttiahon taidoista olla jotain juttua Iltasanomissakin viime vuonna.



Ja näiden arvioiden perusteella saamani lopullinen rankkaus:

1. Hifk
2. Tappara
3. Kärpät
4. JYP
5. Lukko
6. TPS
7. Sport
8. Ässät
9. KooKoo
10. Ilves
11. Saipa
12. Kalpa
13. HPK
14. Pelicans
15. Jukurit
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Valmennus (joukkueet ei järjestyksessä koreissa)

1.Kori

Tappara
Hifk
Kärpät
Ässät
Ilves

2.kori

TPS
Lukko
Jukurit
JYP
Sport
HPK


3.kori

Kalpa
KooKoo
Saipa
Pelicans

Että mitähän vittua?

No, hauskaahan se on näille naureskella taas sitten, kun katsotaan 60 pelin jälkeen sarjataulukkoa.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jaahas eli olisi aika kirjoittaa oma näkemys voimasuhteista kun kaikilla alkaa olla suurinpiirtein joukkue kasassa. Jaoin joukkueet koreihin niin kuin muutkin, järjestyksen boxien sisällä ovat omaa mutua.

1.Kori: HIFK, Tappara, JYP
- Ifk on kova, löytyy Taimea, Aaltosta yms jotka ovat liigaan ihan weltklassea. Bäckström on hyvä. Suosikki voittamaan runkosarjan ja maljan. Ainoa miinus on Törmänen, ei sitä itkua jaksa kuunnella.
- Tappara on varma valinta taistelemaan runkosarjan ja maljan voitosta, vaikka Kuusela ja Laine lähtivätkin. On sitä kuuluisaa kulttuuria, mutta onko maha täynnä?
- JYP vakuutti ainakin itseni pelaamassaan harjoitusottelussa SaiPaa vastaan, maalille menevä joukkue mistä löytyy johtajuutta Louhivaaran ja Hytösen johdosta. Isokokoinen joukkue mitä pystyy horjuttamaan liikkellä.

2.Kori: Lukko, SaiPa, Kärpät
- Lukolta löytyy kärkiosaamista, Gagnon, Saarela, Vahalahti, Niskala, huippuja kotoiseen liigaan. Jos Tukonen pysyy ehjänä (mitä kyllä epäilen) niin on mukana taistelussa pistepörssin voitosta. Kysymysmerkit löytyvät maalivahtiosastolta sekä valmennuksesta.
- SaiPalta lähti koko liigan kaksi top-5 pelaajaa, mikä on kyllä paha. Tiedän että UTJ on pystynyt hankkimaan pätevät korvaajat, mutta en usko että Farland on ekalla kaudella yhtä dominoiva kun McIntyre oli. Hamiltonilla kyllä riittää rahkeet maalipörssin voittoon. Kentät 2-4 pysyneet hyvin kasassa ja harjoituspelien peruusteella ovat valmiita ottamaan lisää vastuuta. Kysymysmerkkinä näen valmennuksen.
- Kärpät on liigan musta hevonen nro 1. Kapealta vaikuttava hyökkäys, hyvä pakisto ja liigan ehkä paras maalivahti kaksikko. Sekoitukseen lisätään vielä räjähtävä valmentaja niin mitä vain voi tapahtua.

3.Kori: Sport, TPS, Ilves, KooKoo
- Sport on vahvistunut paljon ja omaa pudotupelejä silmälläpitäen yllätysmahdollisuuden. Nenonen, Vauhkonen ja Viitaluoma ovat hyviä hankintoja. Voi roikkua top-6 pitkään, mutta turnausväsymys helmikuussa pudottaa sääleihin.
- TPS kuuluu mustien hevosten joukkoon. Voi yllättää tai sitten flopata. Pitäsi resurssien puolesta olla korissa yksi, mutta huono valmentaja ja heikot bottom hyökkääjät pudottavat sääleihin. Virtasesta plussaa, ottaisin omaan SaiPaan aina.
- Katseet kohdistuvat Kiveen. Ilveksen menestysmahdollisuudet nojaavat pelitapaan jolla saataisiin kaikki irti kapeasta materiaalista. Sandell, Wahl, Laakso ja Aalto ovat isossa roolissa ja Toivonen paljon vartijana.
- KooKoo ottaa stepin eteenpäin ja etenee pudotuspeleihin. Liigaan todella hyvät sentterit ja top-4 pakit mutta sitten tulee pudotusta. Parhaat cheerleaderit koko liigassa.

4.Kori: Ässät, HPK, Pelicans
- Ässät on joukkueena murrosvaiheessa. Nyt rakennetaan tulevaisuuteen ja Ahon ensimmäinen kausi ei ole menestys. Saa kovan ykköskentän rakennettua, mutta siihen se jääkin. Puolustus on tasapaksu ja maalivahdit arvoituksia.
- HPK:lla tulee pitkä kausi, Kapanen kantaa isoa vastuuta niin YV:llä, AV:lla kuin tasakentällisinkin. Uusi valmentaja, uudet maalivahdit, kokematon puolustus ja hyökkäyksestä löytyy kotiin palaneita sotaratsuja. Milloin tällainen on onnistunut?
- Pelicans on liigan outolintu. Värikkäät valmentajat, värikkäät pelaajat ja uudet menetelmät. Materiaali on heikko. Tyrväinen, Blood ja Vartiainen tulevat ottamaan paljon jäähyjä tulevalla kaudella.

5.Kori: KalPa, Jukurit
- Kuopiossa tuntuu olevan kapitaali loppu. Rissanen-Sebok-Vainiola-Pitkänen sentterinelikko ei riitä. Puolustuksesta puuttuu kiekollinen liideri. Maalivahti osasto on kunnossa, mutta ei riitä.
- Jukureilla on edessä ensimmäinen kausi liigassa. Joukkueella voitettaisiin divari ihan pystyyn mutta liigassa ei riitä. Napsii pisteitä ensimmäisten pelien aikana kun muut joukkueet ovat vielä lomalla. Yksi asia mikä on varma, joukkue ei luovuta.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
KK
@Raju Erkki
Valmennuksesta sen verran, että tiputit kuitenkin KooKoon Sportin alapuoliseen koriin vaikka meillä oli heikoin materiaali ja hävisimme teille viime runkosarjakautena vain muutamalla pisteellä. Millä perusteella Mattila on Valtosta huonompi valmentaja? Muuten hyvää pohdintaa, mutta ei nuo kaikki nyt ihan värilasittomia pohdintoja ole vaikka niin väitätkin.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mitä vittua? Ässillä lienee Liigan top-5 kaksikko maalissa, mutta ilmeisesti ne ovat sitten arvoituksia.

Ahosen loukkihistorialla ja Bernardin päällä ei kyllä päästä top-5:seen.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
On aina jotenkin huvittavaa seurata riitelyä tyyliin " mielipiteesi on väärä " :)
Täällä on paljon uskomuksia ja haaveita..ei tätä kannata liian vakavasti ottaa.
Jos Hannu Toivonen esim. olisi siirtynyt Kärppiin, niin odotusarvot olisivat heti kovemmat. Seisoi viimekauden alun päällään ja pelasi monta voittoa Ilvekselle..silti monet pitävät kysymysmerkkinä. Lehtonen pelasi viimekaudella muutaman pelin Kärpissä, nyt Ilveksessä takana yksi harkkapeli ja oli huomattavasti vakuuttavampi, mitä Kiviaho viimekaudella samassa kohtaa.
Ilveksen maalivahtipeli on siis parantunut viimekaudesta ja kun siihen lisää huomattavasti vahvistuneen pakiston, niin riittää ainakin itselleni.
Valmennus on yleisesti tiedossa, hyökkäyspää arvoitus.

Todelliset tasothan mitataan vasta sitten jäällä.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
On aina jotenkin huvittavaa seurata riitelyä tyyliin " mielipiteesi on väärä " :)

En mä väärästä tiedä, mutta kyllähän noita pitäisi jotenkin pystyä perustelemaan. Petri Matikaisen meriiteillä on jotenkin naurettavaa sijoittaa hänet joukon hännille, vaikkei hänen pelityylistään pitäisikään. Eihän Matikaisen kiekolla pitänyt jonkun Ilves-kirjoittelijan mukaan olla viime kaudellakaan mitään tsäänssejä, mutta niin vain heikolla materiaalilla ja surkealla pelitavalla noustiin haastamaan jopa HIFK.

Maalivahtikaksikon sijoituksen vielä ymmärrän, sillä Voutilaisella ei ole näyttöjä. Juvonen on kyllä ihan riittävä näitä keskikastin maalivahteja vastaan.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
En mä väärästä tiedä, mutta kyllähän noita pitäisi jotenkin pystyä perustelemaan. Petri Matikaisen meriiteillä on jotenkin naurettavaa sijoittaa hänet joukon hännille, vaikkei hänen pelityylistään pitäisikään. Eihän Matikaisen kiekolla pitänyt jonkun Ilves-kirjoittelijan mukaan olla viime kaudellakaan mitään tsäänssejä, mutta niin vain heikolla materiaalilla ja surkealla pelitavalla noustiin haastamaan jopa HIFK.

Maalivahtikaksikon sijoituksen vielä ymmärrän, sillä Voutilaisella ei ole näyttöjä. Juvonen on kyllä ihan riittävä näitä keskikastin maalivahteja vastaan.
Totta tuokin..täällä on paljon täysin ilman perusteita olevia olettamuksia ja toivomuksia. Voisihan sitä päättää mielessään, että Lehtonen Ilvesmaalilla lyö itsensä läpi ensikaudella isosti ja Voutilainen/Juvonen kaksikko floppaa täysin.
Kyseessä on nyt kuitenkin tälläinen mutu-ketju. Vai harvalla uskomuksella täällä on todelliset perusteet..paljon on potentiaalia omassa joukkueessa ja uhkakuvia muilla. Potentiaali yleisesti tarkoittaa sitä, ettei ole vielä koskaan urallaan oikeasti onnistunut, eli huonomminkaan ei voisi mennä. Jos omassa joukkueessa taas on joku joskus hyvän kauden pelannut, niin satavarmasti tekee niin ensikaudellakin. Oma joukkue on aina treenannut kesän muita laadukkaammin ja valmentajat osaavat asiansa. Lisäksi omassa joukkueessa on hyvä tsemppi, mikä varmasti kantaa pitkälle.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Katsoitko viime kaudella peliäkään?

Katsoin, liittyykö kysymyksesi nyt Bernardin pään kestävyyteen vai siihen että Ässillä on liigaan top-5 maalivahtikaksikko?
 
Suosikkijoukkue
Ässät
On aina jotenkin huvittavaa seurata riitelyä tyyliin " mielipiteesi on väärä " :)
Täällä on paljon uskomuksia ja haaveita..ei tätä kannata liian vakavasti ottaa.
Jos Hannu Toivonen esim. olisi siirtynyt Kärppiin, niin odotusarvot olisivat heti kovemmat. Seisoi viimekauden alun päällään ja pelasi monta voittoa Ilvekselle..silti monet pitävät kysymysmerkkinä. Lehtonen pelasi viimekaudella muutaman pelin Kärpissä, nyt Ilveksessä takana yksi harkkapeli ja oli huomattavasti vakuuttavampi, mitä Kiviaho viimekaudella samassa kohtaa.
Ilveksen maalivahtipeli on siis parantunut viimekaudesta ja kun siihen lisää huomattavasti vahvistuneen pakiston, niin riittää ainakin itselleni.
Valmennus on yleisesti tiedossa, hyökkäyspää arvoitus.

Todelliset tasothan mitataan vasta sitten jäällä.
No pitäähän sitä nyt selkeästi tietämättömille selventää asioita, tällä metodilla olen ainakin itse oppinut paljon vähemmän tutuista pelaajista. Ahonen Bernard on hyvä kaksikko Liigaan, ihan parhaimmistoa, ja itselleni kelpaisi kumpi vain ykkösveskaksi.

Jaahas eli olisi aika kirjoittaa oma näkemys voimasuhteista kun kaikilla alkaa olla suurinpiirtein joukkue kasassa. Jaoin joukkueet koreihin niin kuin muutkin, järjestyksen boxien sisällä ovat omaa mutua.

1.Kori: HIFK, Tappara, JYP
- Ifk on kova, löytyy Taimea, Aaltosta yms jotka ovat liigaan ihan weltklassea. Bäckström on hyvä. Suosikki voittamaan runkosarjan ja maljan. Ainoa miinus on Törmänen, ei sitä itkua jaksa kuunnella.
- Tappara on varma valinta taistelemaan runkosarjan ja maljan voitosta, vaikka Kuusela ja Laine lähtivätkin. On sitä kuuluisaa kulttuuria, mutta onko maha täynnä?
- JYP vakuutti ainakin itseni pelaamassaan harjoitusottelussa SaiPaa vastaan, maalille menevä joukkue mistä löytyy johtajuutta Louhivaaran ja Hytösen johdosta. Isokokoinen joukkue mitä pystyy horjuttamaan liikkellä.

2.Kori: Lukko, SaiPa, Kärpät
- Lukolta löytyy kärkiosaamista, Gagnon, Saarela, Vahalahti, Niskala, huippuja kotoiseen liigaan. Jos Tukonen pysyy ehjänä (mitä kyllä epäilen) niin on mukana taistelussa pistepörssin voitosta. Kysymysmerkit löytyvät maalivahtiosastolta sekä valmennuksesta.
- SaiPalta lähti koko liigan kaksi top-5 pelaajaa, mikä on kyllä paha. Tiedän että UTJ on pystynyt hankkimaan pätevät korvaajat, mutta en usko että Farland on ekalla kaudella yhtä dominoiva kun McIntyre oli. Hamiltonilla kyllä riittää rahkeet maalipörssin voittoon. Kentät 2-4 pysyneet hyvin kasassa ja harjoituspelien peruusteella ovat valmiita ottamaan lisää vastuuta. Kysymysmerkkinä näen valmennuksen.
- Kärpät on liigan musta hevonen nro 1. Kapealta vaikuttava hyökkäys, hyvä pakisto ja liigan ehkä paras maalivahti kaksikko. Sekoitukseen lisätään vielä räjähtävä valmentaja niin mitä vain voi tapahtua.

3.Kori: Sport, TPS, Ilves, KooKoo
- Sport on vahvistunut paljon ja omaa pudotupelejä silmälläpitäen yllätysmahdollisuuden. Nenonen, Vauhkonen ja Viitaluoma ovat hyviä hankintoja. Voi roikkua top-6 pitkään, mutta turnausväsymys helmikuussa pudottaa sääleihin.
- TPS kuuluu mustien hevosten joukkoon. Voi yllättää tai sitten flopata. Pitäsi resurssien puolesta olla korissa yksi, mutta huono valmentaja ja heikot bottom hyökkääjät pudottavat sääleihin. Virtasesta plussaa, ottaisin omaan SaiPaan aina.
- Katseet kohdistuvat Kiveen. Ilveksen menestysmahdollisuudet nojaavat pelitapaan jolla saataisiin kaikki irti kapeasta materiaalista. Sandell, Wahl, Laakso ja Aalto ovat isossa roolissa ja Toivonen paljon vartijana.
- KooKoo ottaa stepin eteenpäin ja etenee pudotuspeleihin. Liigaan todella hyvät sentterit ja top-4 pakit mutta sitten tulee pudotusta. Parhaat cheerleaderit koko liigassa.

4.Kori: Ässät, HPK, Pelicans
- Ässät on joukkueena murrosvaiheessa. Nyt rakennetaan tulevaisuuteen ja Ahon ensimmäinen kausi ei ole menestys. Saa kovan ykköskentän rakennettua, mutta siihen se jääkin. Puolustus on tasapaksu ja maalivahdit arvoituksia.
- HPK:lla tulee pitkä kausi, Kapanen kantaa isoa vastuuta niin YV:llä, AV:lla kuin tasakentällisinkin. Uusi valmentaja, uudet maalivahdit, kokematon puolustus ja hyökkäyksestä löytyy kotiin palaneita sotaratsuja. Milloin tällainen on onnistunut?
- Pelicans on liigan outolintu. Värikkäät valmentajat, värikkäät pelaajat ja uudet menetelmät. Materiaali on heikko. Tyrväinen, Blood ja Vartiainen tulevat ottamaan paljon jäähyjä tulevalla kaudella.

5.Kori: KalPa, Jukurit
- Kuopiossa tuntuu olevan kapitaali loppu. Rissanen-Sebok-Vainiola-Pitkänen sentterinelikko ei riitä. Puolustuksesta puuttuu kiekollinen liideri. Maalivahti osasto on kunnossa, mutta ei riitä.
- Jukureilla on edessä ensimmäinen kausi liigassa. Joukkueella voitettaisiin divari ihan pystyyn mutta liigassa ei riitä. Napsii pisteitä ensimmäisten pelien aikana kun muut joukkueet ovat vielä lomalla. Yksi asia mikä on varma, joukkue ei luovuta.
Trimmer on Ässien osalta melko hakoteillä. Jos Ässiä pitäisi kuvailla yhdellä sanalla,niin se on tässä vaiheessa tasapaksu. Jos Ässät saa mielestäsi jalkeille yhden hyvän ketjun, niin mielelläni kuulisin, miten itse sen mallaisit.

Kumpi olisi mielestäsi parempi?:
Korhonen-Makkonen-Bertrand
Kärki-Kerälä-Ojamäki

molemmat ovat mielestäni ihan hyviä ja jos suonenveto Makkosen suoni ei ole kireänä, niin pistetään siihen tilalle Kiilholma
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No pitäähän sitä nyt selkeästi tietämättömille selventää asioita, tällä metodilla olen ainakin itse oppinut paljon vähemmän tutuista pelaajista. Ahonen Bernard on hyvä kaksikko Liigaan, ihan parhaimmistoa, ja itselleni kelpaisi kumpi vain ykkösveskaksi.


Trimmer on Ässien osalta melko hakoteillä. Jos Ässiä pitäisi kuvailla yhdellä sanalla,niin se on tässä vaiheessa tasapaksu. Jos Ässät saa mielestäsi jalkeille yhden hyvän ketjun, niin mielelläni kuulisin, miten itse sen mallaisit.

Kumpi olisi mielestäsi parempi?:
Korhonen-Makkonen-Bertrand
Kärki-Kerälä-Ojamäki

molemmat ovat mielestäni ihan hyviä ja jos suonenveto Makkosen suoni ei ole kireänä, niin pistetään siihen tilalle Kiilholma

Tuohon kenttään mallailin itse Kärki-Makkonen-Bertrand, olisi todella kova ykkönen. Toki jos ukot jakaa noin niin tasapaksut ykkönen ja kakkonen on kyseessä.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPalla maalivahdit ei ole sun mukaan arvoituksia, mutta vastaavasti Ässien on. Miten vain.

Eiköhän meistä molemmat tiedä että Markkanen pelaa sellaiset 40 matsia ja Tuohimaa loput. Ja Markkanen ei ole arvoitus, Tuohimaa selvä kakkonen, joka ei ole siihen rooliin millään tavalla arvoitus.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Eiköhän meistä molemmat tiedä että Markkanen pelaa sellaiset 40 matsia ja Tuohimaa loput. Ja Markkanen ei ole arvoitus, Tuohimaa selvä kakkonen, joka ei ole siihen rooliin millään tavalla arvoitus.
Tuohimaa ei todellakaan ole arvoitus, vaan selkeästi liigan heikoin kakkosveskari.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös