Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2016–2017

  • 902 510
  • 3 303
Suosikkijoukkue
TPS
Turistaanpa nyt TPS:stä tännekin muutama sana ja miksi uskon sen olevan jos ei nyt top 3, niin vähintään top 6.

Joukkue räjäytettiin kauden 2014-2015 päätteeksi ja jälleen tehtiin perinteiset kovat hankinnat. Tällä kertaa onnistuneesti hakemalla paluumuuttajia ala' Kallio, Tallinder, Virtanen, Ahtola jne., eikä pelkästään KHL/SHL-palkkasotureita. Ja kas kummaa, ei oltukaan häntäpäässä. Kallio toi työmoraalin ja tekemisen meiningin niin harjoituksiin kuin peleihin.

No, sitten ensi kauteen:
Tepsi ei muutamista lähtijöistä huolimatta ole heikentynyt merkittävästi. Esimerkiksi Lassila ei ollut hinta-laatu-suhteeltaan pitämisen arvoinen. Setänen-Georgiev on potentiaalia omaava MV-kaksikko.

Hyökkäyksestä lähtivät merkittävinä niminä Pare ja Tukonen. Tukosta ehdittiin kyllä ikävöidä jo viime kaudella tarpeeksi ja on high risk/high reward pelaaja kuntonsa takia. Pare taas tietää oman arvonsa ja todennäköisesti palkkapyyntö olisi liikaa. Korvaajiksi hankittu Allsvenskanin pistemies Thorell, joka varmaankin aloittaa 2-ketjussa kauden, ja ilmeisesti yksi (kärki)hyökkääjä on vielä tulossa.

Pakistosta heivattiin Paskavaarat yms. hasardit pois ja Nummelin korvattiin Ilkka Heikkisellä. Lisäksi sainattiin unkarilainen inkkari, takalinjojen Tarzan, Jesse Dudas (jota luulin vielä viime keväänä suomalaiseksi), jolta voi odottaa ihan mitä vaan. Parit Tallinder-Eronen, Keskitalo-Heikkinen, Tikkanen-Forsström, (7. Dudas?) ...ei huonolta näytä omaan silmään.
Jokaisesta joukkueesta löytyy varmaan jengin fanien silmään potentiaalisia pelaajia, jotka kuitenkin ulkopuolisten silmään herättävät kysymysmerkkejä. Luulenpa, että tepsin keltanokkaiset molarit ja kokeneiden puolustajien vähäisyys ovat seikkoja, joiden vuoksi joukkue ei herätä ihan täyttä luottamusta. Setänen, Eronen ja Keskitalo esittivät liigatason otteita viime kaudella, mutta näytöt ovat vielä melko ohuella. Toisaalta, jos nuoret pelaajat pystyvät lunastamaan potentiaaliaan, niin joukkueella on ihan rehdit mahdollisuudet neljän joukkoon.

Eli kuten monella muullakin joukkueella, paljon on meilläkin kiinni nuorien pelaajien onnistumisessa. Tappara, HIFK ja JYP vaikuttavat ainakin omaan silmään varmemmilta onnistujilta, siinä missä tepsinkin menestyksen ehtona on muutamien pelaajien tasonnosto. Harvinasta kyllä, tepsin selkeä vahvuus ensi kaudella on vähäinen vaihtuvuus. Tässä olemme isosti etuolyöntiasemassa suhteessa esimerkiksi Kärppiin ja Lukkoon (valmentajan vaihtuminen).
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
SaiPa tosiaan on hyökkäyksen suhteen heikentynyt koska yksinkertaisesti McIntyre ja Rau olivat nappihankintoja eikä heitä voi suoraan korvata. Toisaalta yksi hyökkääjä on vielä tulossa eli ihan valmis joukkue ei ole. Puolustus on yhtä hyvä kuin viime kaudella.

Näin on asiat. Toisaalta viime kesänä tähän aikaan ei tilanne näyttänyt välttämättä paremmalta kuin nyt, koska McIntyren & Raun tulevaa dominointia ei vaan kukaan voinut tietää.

Eiköhän homma ole SaiPan kanssa niin, että pelaajamateriaalin puolesta paikka sääleissä olisi sopiva tavoite. Viime vuosina SaiPa on kuitenkin onnistut pelaajahankinnoissa jäätävän hyvin ja muutenkin saanut keskinkertaisesta pelaajamateriaalista niin paljon irti, että paikkaa kuuden parhaan joukossa lähdetään tälläkin kaudella hakemaan. Toivottavasti haussa oleva (huhujen mukaan jo löytynyt) hyökkäyspään vahvistus osaa laittaa kiekkoa reppuun, sillä osastolla on vielä yhden Raun kokoinen aukko.
 

Nebelwerfer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jokaisesta joukkueesta löytyy varmaan jengin fanien silmään potentiaalisia pelaajia, jotka kuitenkin ulkopuolisten silmään herättävät kysymysmerkkejä. Luulenpa, että tepsin keltanokkaiset molarit ja kokeneiden puolustajien vähäisyys ovat seikkoja, joiden vuoksi joukkue ei herätä ihan täyttä luottamusta.

Näin on. Mutta mielestäni yksi iso kysymysmerkki Tepsille on akseli Kallioa/Perrin. Kallio on kohta 40 v ja Perrin 41 v, ja jossain vaiheessa se ikä vaan alkaa painamaan. "Jaksaako" Kallio yli 40 pojoo ja Perrin yli 30 tällä kaudella?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Aina joissakin joukkueissa nousee möttösiä ja töppösiä esille yllättämään, uskon, että Ässät ja Ilves tulevat yllättämään tulevalla kaudella. TOP-3 on itsellä sama kuin niin monella muullakin täällä eli IFK, Tappara ja JYP. Kärpät ja TPS ovat tässä vaiheessa seuraavassa kategoriassa haastajan roolissa. Lukolla tekee tiukkaa suoran pudotuspelipaikan suhteen, tuosta kuudennesta spotista tulee taistelemaan Lukon kanssa yllättäen Ässät ja sitten SaiPa. Ilves nappaa sitten toisen säälipaikan joka vielä on jäljellä ja siitä viimeisestä paikasta käy kovan taistelun joukkueet Sport, Kookoo ja Pelicans. Pahnan pohjimmaisena uusi tulokas Jukurit, väliin mahtuvat Kalpa ja HPK.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Tuntuu, että Ilveksessä ei oikein ole suuntaa, mihin mennä.

-----

Ja sama pyörä jatkuu...

Totta turiset, poimin Ilveksen kannalta ne oleelliset koko tekstistä. Ei tää tästä mihinkään muutu, joten ei sitä jaksa kauheasti näin fanina edes ressata. Kattellaan mitä tapahtuu jos konkkaan mennään tai setämies kuolla kupsahtaa.
 

Saske

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks
@Kuoleva joutsen Tosiaan "omaa" joukkuetta tutkaillessa jää usein huomioimatta muiden jengien potentiaaliset pelaajat. Mutta väitän myös, että useille muiden joukkueiden faneille esim. Eronen ei sano mitään. Tasonnostoa toki odotetaan muutamilta pelaajilta, mutta Tallinder puolustavana ja Heikkinen kiekollisempana pakkina ovat kyllä SM-liigassa yhdet kovimmista vaikka miten päin tarkastelee.

Pointttina kuitenkin se, että pienehkö vaihtuvuus joukkueen sisällä antaa etumatkaa. Tämä etu on toki myös esim. HIFK:lla, Tapparalla ja JYPillä.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Otetaan vertailuun KooKoo, Pelicans, SaiPa, Sport ja Ässät (nämä mielestäni hyvin lähellä toisiaan paperilla).
Hankitoja tehdään vielä varmasti (Pelicans, SaiPa), mutta tällä hetkellä:

Johtavat hyökkäävät keskushyökkääjät (paremmuusjärjestyksessä):

1. Jarkko Malinen
2. Ville Viitaluoma
3. Tero Koskiranta
4. Antti Tyrväinen
5. Jussi Makkonen

Johtavat puolustavat keskushyökkääjät:

1. Josh Green
2. Henri Heino
3. Antti Kerälä
4. Ville Koho
5. Filip Riska

Johtavat hyökkäävät puolustajat:

1. Juha Leimu (jos pysyy kasassa)
2. Ryan O'Connor
3. Lauri Taipalus
4. Markus Nordlund
5. Niko Peltola

Johtavat puolustavat puolustajat:

1. Brett Carson
2. Stefan Lassen
3. Mikko Pukka
4. Robin Jacobsson
5. Juho Tommila (???)

Ykkösmaalivahdit:

1. Jussi Markkanen
2. Mika Järvinen
3. Janne Juvonen
4. Ari Ahonen
5. Juha Järvenpää

Tärkeimmät palaset tulikin vertailtua tuossa edellä. Seuraavaksi vuorossa "extrat", mutta silti tärkeät palaset joukkueittain.

Johtavat hyökkäävät laitahyökkääjät (maalipyssyt ja pistenikkarit)

1. Charles Bertrand
2. Antti Erkinjuntti
3. Markus Nenonen
4. Juha-Pekka Haataja
5. Kim Strömberg

Johtavat puolustavat laitahyökkääjät (kahden suunnan duunaripelaajat)

1. Tuomas Vänttinen
2. Ville Korhonen
3. Marko Pöyhönen
4. Mikael Kuronen
5. Toni Hyvärinen

Kovimmat Liiga-debytanttiulkkarit (veikkaus):

1. Curtis Hamilton (SaiPa)
2. Mike Vaskivuo (Sport)
3. Terry Broadhurst (KooKoo)
4. Morten H. Poulsen (Pelicans)
5. --- (Ässät)

Joukkueranking em. perusteella (pl. ulkkariveikkaus):

1. Pelicans
2. Sport
3. SaiPa
4. KooKoo
5. Ässät

Edellä mainittu ranking herättää varmasti närää ja keskustelua, mutta sehän on tämän palstan idea. Saa vapaasti kommentoida ja kritisoida, lupaan etten ota nokkiini (ainakaan kovin pahasti). Mitä mieltä em. joukkueiden kannattajat näistä? Toki suotavaa olisi, että kolmannetkin osapuolet osallistuisivat keskusteluun "puolueettomina".

 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Onkos tästä parempaa tietoa, onko vihdoin saatu korjattua vai pystyykö edes?
Viime syksynähän Sandellin kausi päättyi, joten pystyi tekemään sellaisen remontin jalkaansa mitä ei aiemmin voinut. Eli jalkaa ei varsinaisesti enää korjattu mitenkään väliaikaishommilla vaan pitäisi olla kunnolla parsittu nyt.
 

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ota nyt @Entrosantier ainakin tuo Juho Tommila pois tuolta. Kyseessä on täysi omanpään katastrofi kiekollisen pelin vahvuuksilla jotka nekään ei ole millään tuntunut riittävän Liiga-tasolle.

KooKoolla on tuosta mainitsemastasi viisikosta sen verran iso etu sentteriosastolla joten uskon noista viidestä joukkueesta olevan ainakin kahden parhaan joukossa.
 

Kafrom

Jäsen
@Entrosantier Juho Tommila puolustava puolustaja? Antti Kerälä puolustava hyökkääjä? Ari Ahosen rankkaisin kyllä maalivahdeissa itse korkeammalle, oli loistava viime kaudella kun sai pelituntuman kohdilleen. Millä näytöillä vaikkapa Jacobsson löytyy sijalta 4. puolustavista pakeista?
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
@Entrosantier Juho Tommila puolustava puolustaja? Antti Kerälä puolustava hyökkääjä? Ari Ahosen rankkaisin kyllä maalivahdeissa itse korkeammalle, oli loistava viime kaudella kun sai pelituntuman kohdilleen. Millä näytöillä vaikkapa Jacobsson löytyy sijalta 4. puolustavista pakeista?
Kyllä Kerälän voi kahdensuunnan sentteriksi mieltää, eli myös puolustavaksi hyökkääjäksi. Toisaalta Makkosen nimi Ässien ns. Johtavana sentterinä vähän ihmetyttää, koska melkein ennemmin siinä voisi olla kapteeni Kiilholma tai jo mainittu Kerälä.

Tommilan tilalle Juuso Walli. Muuten en lähde väittelemään, koska uskon jokatapauksessa ettei Ässät ole ensi kaudella 5. tuossa sakissa. Marttisenkin nimi voi olla jo papereissa, ja hän olisi omassa kategoriassaan kahden parhaan joukossa. @Entrosantier
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Aika vaikea sinne Ässien puolustavan pakin tontille oli ketään sijoittaa, koska puhdasta sen tontin erityisosaajaa ei tunnu joukkueesta löytyvän, ei ainakaan kovissa liemissä keitettyä. Nuoria pakkeja kaikki, joilla ei sen kummemmin erityisvahvuuksia millään osa-alueella. Wallin muistan saaneen kehuja viime kaudella, mutta näytät ovat vielä kovin pienet. Ei tuo rankingia muuta suuntaan eikä toiseen, oli siellä Ässiä edustamassa sitten kuka tahansa noista.

Ässä-kannattajille vielä sen verran, että tämä ei ole uskon asia. Kyse on tämän hetken voimasuhteista näiden viiden jengin välillä paperilla. Vaikka miten "uskotte" joukkueeseenne, ei se vaikuta voimasuhteissa suuntaan taikka toiseen. Kaikkihan me kannattajat uskomme omiimme ja siihen, että oma jengi tulee olemaan kauden lopussa korkeammalla kuin se ja se joukkue.

Edit: Myönnän, että osa nuoremmista pelaajista on itselleni vielä toistaiseksi sen verran tuntemattomia, että oli vaikeaa yrittää laittaa noita mihinkään järjestykseen tai ylipäätään keksiä roolia joukkueessa. Näitä olivat etenkin Ässien nuoret puolustajat.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Ei siinä, tosin laittaisin Kohon milloin tahansa Kerälän edelle ja tiputtaisin Vaskivuon tuosta Broadhurstin taakse. Janne Juvonen menee reippaasti Mika Järvisen edelle ja Antti Tyrväinenkin vaihtuisi Juhaniin. Sportin voi hyvin tiputtaa Saipan ja Kookoon taakse.
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Muutama pointti voimasuhteisiin liittyen:

1) Joukkueiden vertaaminen niiden edelliskauden rostereihin on melko turhaa. (Kaikki tulevat varmasti tekemään siirtoja vielä kauden aikanakin.) Olennaista on verrata oman joukkueen tämän hetkistä rosteria (pää)vastustajien tämän hetkisiin rostereihin ja arvioida, missä siinä suhteessa mennään. Itsekin katson Tapparan puolustuksen hieman vahvistuneen viime kaudesta (hyökkäys ja varauksin maalivahtipeli sen sijaan heikentyneet). Kuitenkin jos päävastustajat IFK, Kärpät, Lukko, TPS ja JYP vahvistavat puolustuksiaan viime kauteen verrattuna suhteellisesti vielä enemmän, on Tappara tosiasiassa heikentynyt voimasuhteissa puolustuksen osalta, vaikka pakisto nimellisesti olisikin vahvistunut.

2) Jokaisella joukkueella riittää tässä vaiheessa kautta kysymysmerkkejä. Liiga-joukkueiden pelimerkeillä ei vain ole mahdollista hankkia ns. varmoja kortteja joka osa-alueelle, vaan sellaiset pelaajat menevät pääosin mm. KHL:ään. Voisi tietysti kysyä, onko mitään varmoja suorittajia edes olemassa, sillä aina joku oman joukkueen pelaaja yllättää ja joku floppaa.

3) Kärpät ei ole tällä hetkellä paperilla top 4 -joukkue. Eikä välttämättä edes top 6 -joukkue. Hieman ihmetyttää, miten moni listaa Kärpät kärkiporukoihin.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Aika vaikea sinne Ässien puolustavan pakin tontille oli ketään sijoittaa, koska puhdasta sen tontin erityisosaajaa ei tunnu joukkueesta löytyvän, ei ainakaan kovissa liemissä keitettyä. Nuoria pakkeja kaikki, joilla ei sen kummemmin erityisvahvuuksia millään osa-alueella. Wallin muistan saaneen kehuja viime kaudella, mutta näytät ovat vielä kovin pienet. Ei tuo rankingia muuta suuntaan eikä toiseen, oli siellä Ässiä edustamassa sitten kuka tahansa noista.

Ässä-kannattajille vielä sen verran, että tämä ei ole uskon asia. Kyse on tämän hetken voimasuhteista näiden viiden jengin välillä paperilla. Vaikka miten "uskotte" joukkueeseenne, ei se vaikuta voimasuhteissa suuntaan taikka toiseen. Kaikkihan me kannattajat uskomme omiimme ja siihen, että oma jengi tulee olemaan kauden lopussa korkeammalla kuin se ja se joukkue.

Edit: Myönnän, että osa nuoremmista pelaajista on itselleni vielä toistaiseksi sen verran tuntemattomia, että oli vaikeaa yrittää laittaa noita mihinkään järjestykseen tai ylipäätään keksiä roolia joukkueessa. Näitä olivat etenkin Ässien nuoret puolustajat.
Niin, tämä on aika vaikeaa veikata miten kyseiset pelaajat suoriutuvat ensi kaudella.

Kuitenkin, tämä veikkaus on loppujen lopuksi yksi mielipide muiden joukossa, ja toiset saavat siitä enemmän irti kuin toiset. Tiedän, että sanoit tämän olevan tämän hetken veikkaus. Kuitenkin, katsellaan uudestaan sitten ennen kauden alkua vielä. Ässätkin nousisi pelkästään Marttisen lisäämisellä tässä listauksessa sijalta 5. kolmanneksi. Uskon asioita voimasuhteet eivät tosiaan ole, mutta eipä niitä vielä jaksa tuijotella kun varmasti Ässätkin noiden kahden sulkuihin heitetyn seuran lisäksi vielä jonkun sopimuksen tulee julkaisemaan. Nämä heittävät tietysti kirjoittajan lempijoukkueen mukaan aina vähän, joten sen suuremmin näistä ei kenenkään kannata mieltään pahoittaa.
 

Nebelwerfer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Janne Juvonen menee reippaasti Mika Järvisen edelle

Noh, nä nyt on näitä, mutta miks ihmeessä Juvonen menee reippaasti Järvisen edelle?

Viime kaudella, Juvonen, 30 peliä, GAA 2,59 ja % 91,4.

Kun taas Järvinen, 54 peliä, GAA 2,38 ja % tuo sama, 91,4.

Joten ihan noin statsien perusteella Juvonen ei menee yhtään edelle, melkein päinvastoin. Toki voi olla että tilanne on eri tän kauden jälkeen.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Noh, nä nyt on näitä, mutta miks ihmeessä Juvonen menee reippaasti Järvisen edelle?

Viime kaudella, Juvonen, 30 peliä, GAA 2,59 ja % 91,4.

Kun taas Järvinen, 54 peliä, GAA 2,38 ja % tuo sama, 91,4.

Joten ihan noin statsien perusteella Juvonen ei menee yhtään edelle, melkein päinvastoin. Toki voi olla että tilanne on eri tän kauden jälkeen.
Okei, "reippaasti" sana on ehkä vähän liioiteltua, mutta olen käsittänyt, että Juvosen käyrä(:D) menee nätisti ylöspäin ja piti aikapaljon Pelsua pystyssä ennen kuin meni klesaksi. Vaikka potentiaalin ei pitäisi tähän vaikuttaa, mutta Juvonen vaikuttaa paljon potentiaalisemmalta kuin Järvinen.

Tosin tämäkin nähdään ensi kaudella sitten.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Ihan mielenkiintoinen vertailu tuossa yllä ala @Entrosantier mutta tahtoisin kyllä kuulla ihan oikeasti ne perusteet, kuinka rakkaan Kepani rosteri on niin selkeästi noita jäljessä, ettei edes kelpaa mukaan? Puolustuksen osalta oltaisiin paperilla kyllä häntäpäässä, mutta esim. hyökkäykseen on tarjota Niko Kapanen sentteriosastolle joka on tuossa vertailussa kirkas kärki, eikä tuo Sakari Manninenkaan nyt kovin kauas jää laitureissa kärjestä. Myös ykkösmaalivahti (Lawson) on vertailukelpoinen.
 
Kärpät ei ole tällä hetkellä paperilla top 4 -joukkue. Eikä välttämättä edes top 6 -joukkue. Hieman ihmetyttää, miten moni listaa Kärpät kärkiporukoihin.
Aika kova väite, maalivahdit ja puolustus ovat keskimäärin samaa tasoa kuin päättyneellä kaudella. Hyökkäys on enemmän auki, mutta etenkin maalivahtiosasto on mahdollisesti tuon kärkiporukan paras. Vaikka Bäcks olisi hyvässä tikissä, Lankinen ei viime kauden perusteella ollut sen tason vahti että voisi huoletta pelata myös ratkaisupelit. Tappara Lassiloineen ja JYP Vehviläisineen yhtä suuria kysymysmerkkejä.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Voimasuhteiden vertailussa ei aina pysty ottamaan huomioon kaikkia seikkoja ja esim. Muiden kuin oman joukkueen lupaavat läpimurtoa odottelevat pelaajat saattaa olla toisten joukkueiden faneille ihan tuntemattomia ja muutenkaan tietoisuus muista joukkueista ei ole niin hyvä kuin omasta. Lisäksi yleensä oman joukkueen epävarmat suoriutujat lasketaan jo onnistujiksi ja muiden ovat arpoja. Pelaajien henkilökohtaisia suorituksia kun on niin vaikea veikata, mutta ennakkoon arvailuja voi tehdä.

Sportillakin on paljon kysymysmerkkejä, mutta parhaillaan voi käydä niin, että Viitaluoma palaa takaisin liigan parhaimmistoon ja tekee 40-50p; Vauhkonen todistaa, ettei yksi maalikausi ollut suonenvetoa ja tekee sen 20 häkkiä; Vänttinen jatkaa pistetehtailua ja tekee taas yli 15 maalia ja 30 pistettä; Nenonen ottaa stepin eteenpäin taas ja rikkoo jo 20 maalin rajan; Vaskivuo jatkaa alasarjoista tuttua tehoiluaan; Nordlund palaa TPS-kausien tasolleen kun saa taas roolia; Kiviranta tekee jo viime kaudelta odotetun läpimurtonsa; Komulainen pysyy ehjänä ja lunastaa potentiaalinsa kärkiketjujen sentterinä; Gröndahl-Pukka pakkipari jatkaa dominointiaan ja kerää taas tehotilastoon +20 ja Raaka-Ari siinä samalla tekee taas lähemmäs 10 maalia.

Tai sitten mikään näistä ei toteudu ja Viitaluoma vetää sen 15 pistettä ja Vauhkonen on telakalla koko kauden ja Nenonen ei otakaan kehitysaskelia ja Vaskivuo onkin ihan tunari ja Nordlundista on aika ajanut ohi ja Kiviranta ei vielä nousekaan paremmalle tasolle. Pukka-Gröndahl pari taas ei voi epäonnistua, joten ainakin joku osa-alue on turvattu epäonnistumisilta.


Pointtina vain se, että nämä voimasuhdevertailut ei vaikuta mihinkään ja joukkueita on todella vaikea rankata ainakaan tarkoilla sijoille. Viime kautta ennen Sportinkin sijoitus täällä voimasuhdevertailuissa oli varmaan keskimäärin 14-15 ja playoffeihin ei pitänyt olla mitään asiaa tietäjien mukaan.
 

Kafrom

Jäsen
Ässä-kannattajille vielä sen verran, että tämä ei ole uskon asia. Kyse on tämän hetken voimasuhteista näiden viiden jengin välillä paperilla. Vaikka miten "uskotte" joukkueeseenne, ei se vaikuta voimasuhteissa suuntaan taikka toiseen. Kaikkihan me kannattajat uskomme omiimme ja siihen, että oma jengi tulee olemaan kauden lopussa korkeammalla kuin se ja se joukkue.
Muistetaan nyt kuitenkin, että joukkueessa on enemmän pelaajia kuin nämä listatut. Ässillä löytyy kuitenkin jengistä Kärkeä ja Ojamäkeä vielä näidenkin lisäksi. Puolustus huolettaa kyllä hieman ilman Marttista. Ässien jengi on loppujenlopuksi suht. tasaisen oloinen duunarijengi Bertrandilla ja Kärjellä varustettuna.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Muistetaan nyt kuitenkin, että joukkueessa on enemmän pelaajia kuin nämä listatut. Ässillä löytyy kuitenkin jengistä Kärkeä ja Ojamäkeä vielä näidenkin lisäksi. Puolustus huolettaa kyllä hieman ilman Marttista. Ässien jengi on loppujenlopuksi suht. tasaisen oloinen duunarijengi Bertrandilla ja Kärjellä varustettuna.
Joo ei tässä kukaan ole Ässiä paskaksi dumannut. Tässä oli kuitenkin mukana vain joukkueen tärkeimmät pelipaikat, ns. kulmapilarit. Ja tämäkin toki vain yhden kiekkoa seuraavan intoilijan näkemys nimenomaan näiden pelipaikkojen voimasuhteista. Kaikki nämä joukkueet tulevat taistelemaan tasapäisesti sijoista 6.-10. ja nuo loppusijoitukset varmasti tulevat olemaan jälleen hyvinkin pienestä kiinni.
 

Hepitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Liigajoukkueiden voimasuhteet? Mitä se tarkoittaa? Keskustelun perusteella kyseessä on yksittäisten pelaajien henkilökohtaisten ominaisuuksien paremmuudesta toisiinsa nähden. Näinhän se on. Ne kenellä on parhaat pelaajat voittavat ja muut jäävät nuolemaan näppejään. Vai onko se näin?

Keskusteluissa verrataan yksittäisiä keskushyökkääjiä ja sitten julistetaan, että näin nämä voimasuhteet jakautuvat. Onko mahdollista, että pelaajilla on tietty potentiaali ja joukkueen menestys on paljon kiinni siitä kuinka valmennus ja muu organisaatio saa eri pelaajien potentiaalit maksimoitua? Tämä tapahtuu luomalla olosuhteet, jossa voidaan menestyä. Se on ilmapiiri, fasiliteetit, luottamus, pelitapa, henki jne.

Viime vuosina on vahvasti pystytty näkemään sarjataulukosta ne seurat joiden organisaatio rakoilee: HPK, Blues, Ilves...Myös menestys on ollut vahvojen organisaatioiden: Kärpät, Tappara, JYP. Organisaatiot ovat luoneet myös taloudelliset olosuhteet, joilla enemmän potentiaalia omaavat pelaajat palkataan.

Sport nousi viime vuonna korkeammelle sarjataulukossa kuin suurin osa odotti. Oliko pelaajamateriaali niin hyvä? Ei ollut. Sportin organisaatio luottaa valmennukseen ja pelaajiinsa. Valmennus saa vetää omalla linjalla ja siihen ei puututa. Luottamus. Valmennus tietää mitä pelaajilta haluaa ja pelaajat tietävät mitä heiltä halutaan. On luotu ympäristö missä jokainen voi pelata potentiaalinsa ylärajoilla. Sport nousi korkeammalle kuin moni uskoi sen takia, kun sen organisaatio suoriutui paremmin kuin monen muun.

Verratkaa siis organisaatioita, niiden kykyä rekrytoida valmennus ja pelaajat, jotka sopivat organisaation identiteettiin. Ja, kun olette tähän päässseet, verratkaa pelaajia samalla tasolla olevien organisaatioiden kesken.

Pelaajien vertaaminen on helppoa, kokonaisuuksien paljon vaativampaa. Miksen siis tee sitä. Juuri siksi.

-H-
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös