Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2014–2015

  • 1 201 778
  • 3 230
Mites teillä Lahdessa, joko lähdette maalivahtikaupoille? Onko Nupe vapaana?

Kyllähän mä tuolla Pelsun puolella fantasioin jo vielä vapaana olevan Hovisesta. Nupe näkys pyörivän Lahessa mutta polvet ei kestä pelaamista.Oishan se tosin parempi vaihtoehto kuin esim. jostain farmi-Hekistä kärrätä joku tolppien väliin.
 

Tronic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Futbol Club Barcelona
Nopeasti vilkaistuna kakkosketjusta on tullut ykkösketju.


Oli miten oli, mutta se sama ketju pelasi ykkösenä SaiPan viime kevään playoff-pelit.



Objektiivisesti katsasteltuna näkisin noiden muutosten menevän suunnilleen näin:

Davis = McIntyre. Davis on toki kova maalintekijä, mutta McIntyre osoitti Zug-pelissä sellaisia otteita, että saattaa olla kauden edetessä SaiPalle huomattavasti tärkeämpi pelaaja, kuin Davis.

Giliati < Spina. Viime kauden Giliatin korvatakseen Spinalle riitää perustason suorittaminen. Henkilökohtaisesti odotan häneltä toki huomattavasti enemmän.

Rissanen = V.Hämäläinen. Rissanen oli odotuksiin nähden suuri pettymys viime kaudella. Ville Hämäläinen on puolustavampi sentteri, mutta omassa roolissaan erittäin tärkeä.

Piitulainen > Venäläinen. Piitulainen teki suurimman osan pisteistään joulukuuhun ajoittuneen suonenvetokuukauden aikana. Laitetaan kuitenkin hänet paremmaksi kuin Venäläinen.

Vauhkonen = Pitkänen. Vauhkonen osaa kyllä laittaa kiekkoa maaliin, mutta kun mies ei pysty pelaamaan paljoakaan yli 10 minuuttia peliä kohden ja kahden suunnan pelaaminen on mitä on. Pitkänen taas on liigatasolla kykynsä näyttänyt luotettava 3/4 ketjun laituri.

R.Hämäläinen < Järvinen. Loukkaantumisista johtuen (kiitos vaan Jarkko Ruutu!) Roope Hämäläinen ei valitettavasti viime kaudella ihmeitä esittänyt, joten tämä menee Järviselle.
 
Mitenkähän lie tuo divarista nousseiden recordi ekalla Liigaaudella? Taitaa olla Kärppiä lukuunottamatta melkolailla selkeitä peränpitäjiä olleet nuo nousijat ekoilla Liigakausillaan..?
Liiganousijat ja niiden sijoitukset kaudesta 1989-90 alkaen

1989-90 JoKP 12. (viimeinen)
1990-91 Hockeyreipas 7. Ässät 8.
1991-92 JoKP 12. (viimeinen)
1992-93 K-Espoo 11. (toiseksi viimeinen)
1994-95 TuTo 11. (toiseksi viimeinen)
1996-97 SaiPa 11. (toiseksi viimeinen)
1999-00 Pelicans 12. (viimeinen)
2000-01 Kärpät 8.
2005-06 KalPa 14. (viimeinen)

Eli tuossa sarjanousijat viimeisen neljännesvuosisadan ajalta. Kaikkiaan yhdeksän liiganousua. Neljänä kertana yhdeksästä nousija on jäänyt viimeiseksi. Seitsemänä kertana yhdeksästä nousija on ollut viimeinen tai toiseksi viimeinen. Poikkeuksina Ässien ja Kärppien kahdeksannet sijat.

Edit. Lisätty kaudelle 90-91 Hockeyreipas. Kiitokset tarkennuksesta Oriolukselle.
 
Viimeksi muokattu:

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Mitä tulee voimasuhteisiin, niin tuntuuko vain itsestäni siltä, että tänä vuonna on aika paljon kysymysmerkkejä joukkueissa? Tai siis sanotaanko, että paljon joukkeita, ketkä voi olla tyyliin neljän kärjen, tai neljän viimisen joukossa.

Näin tuntuu itsestänikin. Ehkä neljän kärki on ennalta kirjoitettu marmoritauluun (joista yksi saattaa flopata), mutta kaikki muut tuntuvat kieltämättä kysymysmerkeiltä. Ainahan kaudessa on yllättäjä joukkueita, mutta nyt tuntuu että niitä on enemmän, niin hyvässä kuin pahassakin. Mä väitän että Sport ja Ilves ei ole siellä mihin ne ennakkoon rankataan, ei myöskään Ässät ja SaiPa. Fatalistina (ja luonnollisesti pessimistinä) uskon että asioiden liian hyvin sujumisella on myös se pimeäpuoli, aina.
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuntuu, että aivan sama miten harjoitusottelut menee, niin silti Ilves rankataan lähtökohtaisesti sijoille ynnä muut.

Nyt on täysimittaisia (Pitsiturnauksen "pelien" perusteella nyt ei voi mitään mistään sanoa) harjoitusotteluita pelattu viisi, joista Ilves on voittanut neljä ja sen viidennenkin hävisi yhdellä maalilla KHL-joukkueelle.

Tappara-Ilves 2-3
Ilves-HC Yugra 3-4
Ilves-SaiPa 2-1
KalPa-Ilves 0-3
Ilves-Brynäs 4-3 vl

Samalla on myllytkin pyörineet ja ylipäätään joukkueen tekeminen vaikuttaa olevan kohtuullisessa flow'ssa.

No toisaalta samahan se minulle on mitä toisten joukkueiden kannattajat Ilveksestä ajattelevat, sehän ei vaikuta millään lailla suorituksiin kentällä. Mutta taas on sellainen tutina puntissa, että Ilves yllättää syksyllä monet vastustajat ns housut kintuissa. Vai mitä mieltä?

Ilveksen pelin on oltavakin uomissaan heti alusta asti, sillä syyskaudelta Ipa tarvitsee mahdollisimman paljon pisteitä (yltääkseen keväällä pleijareihin) ennen kuin muiden pelit alkavat loksahdella kohdilleen. Näin ollen ei olisi mikään yllätys, jos Ipa olisi alkukaudella jälleen sarjan kärkipaikoilla ja voisi jopa melkein sanoa, että sen on pakko olla siellä.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kerro nyt miten se hyökkäyskalusto on merkittävästi heikentynyt?
Sikäli, että SaiPa:sta on lähtenyt 164 pisteen verran tehoja Liigassa ja tilalle on tullut 115 pinnaa, joista puolet Mestiksessä ja Allsvenskanissa. Hyökkäyspään tehojen laskussa huomioitavaa on vielä se, että sieltä ovat lähteneet myös maalintekoon kykenevät pakit kuten PSN, Taipalus ja Glenn. Lofquist ja Salcido voivat olla nämä korvaajat, mutta aika näyttää. En kyllä näe, että yksi McSisärengas mitenkään paikkaisi Davisin, Gilliatin ja kumppaneiden jättämää aukkoa. Ja jos vielä oletetaan, että joukkue ylisuoritti rajusti viime kaudella niin kuuden sakkiin sijoittuminen tänä vuonna haiskahtaa vähän utopistiselta.

Ja jottei kenellekään tule paha mieli edellisestä kirjoituksesta, niin sanotaan nyt vielä että on teillä kovempi nippu kassassa kuin meillä. Ei viitsi näin divarijoukkueen kannattajana alkaa liikaa keulimaan.
 

Barney

Jäsen
Sikäli, että SaiPa:sta on lähtenyt 164 pisteen verran tehoja Liigassa ja tilalle on tullut 115 pinnaa, joista puolet Mestiksessä ja Allsvenskanissa. Hyökkäyspään tehojen laskussa huomioitavaa on vielä se, että sieltä ovat lähteneet myös maalintekoon kykenevät pakit kuten PSN, Taipalus ja Glenn. Lofquist ja Salcido voivat olla nämä korvaajat, mutta aika näyttää. En kyllä näe, että yksi McSisärengas mitenkään paikkaisi Davisin, Gilliatin ja kumppaneiden jättämää aukkoa. Ja jos vielä oletetaan, että joukkue ylisuoritti rajusti viime kaudella niin kuuden sakkiin sijoittuminen tänä vuonna haiskahtaa vähän utopistiselta.
Eli kuljet siis Virmasen jalanjäljissä, Eliteprospectista löytyy totuus. Siinä kohtaa ymmärrän mielipiteesi, mutta haluaisin kuulla vastauksen sinulta pariin kysymykseen. Miksi Stefano Giliati ja Jesper Piitulainen olivat todella usein pelikunnossa ollessaan katsomossa/nelosketjussa, jos he kerta ovat pahoja menetyksiä? Piitulainen pelasi yhden kuukauden hyvin ja Giliati yhden Playoff-sarjan, mutta muuten he olivat aika turistiosastoa viime kauden joukkueessa. Minkälaisen aukon siis esimerkiksi Giliati jätti? Miksi se olisi jotenkin vaikea paikata?

Dave Spinan tehtyä jatkosopimus joku kirjoittaja sanoi(ei SaiPa-fani!!), että tässä on pistepörssin top-10 tulevalle kaudelle. Ei huono veikkaus, mutta itse en kuitenkaan ihan siihen usko. Itse ododan Spinalta 30 pisteen kautta ja jokainen piste sen 30 jälkeen on vain plussaa. Mielestäni Spina ei ole kovin kysymysmerkki liigatasolle, koska on todistanut tasonsa Euroopassa ja pelasi jo viime kaudella SaiPan paidassa vakuuttavasti. Tämä David McIntyre on kyllä tosin pienoinen kysymysmerkki. CHL-pelien valossa vaikuttaa todella lupaavalta. Näin nopeasti muutama miehen ominaisuus: luistelu huippusulavaa, haastaa hyvin pakkeja, rannelaukaus terävä ja puolustaa tunnollisesti. Kuulostaa paperilla juuri sellaiselta kaverilta, joka tulee pärjäämään Liigassa, mutta toki floppivaara on aina olemassa. Toivotaan parasta.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Joo, ei noita lähteneitä ja tulleita voida ihan noin suoraan pisteissä verrata... Vielä kun osa pelaajista tulee ihan eri maista ja eri sarjoista. Mielestäni laskutoimitus ei ole noin simppeli.

Enkä kyllä näe, että SaiPa ylisuoritti edelliskaudella, vaan pelasi ihan omalla tasollaan, siihen mihin joukkueessa oli alun alkaenkin potentiaali. Kiitos loistavan valmentajan. Jos sama toteutuu tällä kaudella, niin kuuden sakkiin on saumat. Realistina en ihan usko, että viime kauden 4. sija (runkosarjassa) on todellinen, mutta on sitä ennenkin oltu väärässä.

Tämä ei ole mitään keulimista, vaan ihan tervettä uskoa omiin. Ei sitä tarvitse nöyristellä ja vähätellä omien mahdollisuuksia, kun kaikki eväät on olemassa ja jo kahdella edelliskaudella ollaan pelattu pleijareissa. Mielestäni SaiPa ei ole kovin merkittävästi heikentynyt ja monen pelaajan potentiaali ei nyt vielä harjoituspeleissä ja CHL-peleissä ole realisoitunut. Voi realisoitua myöhemmin. Joukkue voi muutenkin elää ja varmasti elääkin syksyn mittaan ja siirtorajan kynnyksellä (kuten muutkin, toki.)
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Spangin mahdollisesta paikkaajasta on varmaan sitten ajankohtaista keskustella vähän myöhemmin, ennen siirtorajan sulkeutumista. Muuten pakiston tilanne näyttää ihan hyvältä. Salcido on paljon parempi pakki kuin Glenn. Savilahden aukko on näkynyt harjoituspeleissä "äijämäisyyden" puutteena, mutta eiköhän SaiPan pakitkin tuosta Liigan alkaessa ala pelaamaan kovempaa. Muuten tilanne näyttää ihan hyvältä, kiitos kysymästä. Uusista hankinnoista Johan Larsson on esiintynyt aika vakuuttavasti CHL-peleissä, kun taas Sam Lofquist ei ole ainakaan vielä esittänyt oikein mitään. Viime kaudella 23 ottelua pelannut ja jokaisessa niissä SaiPan pakiston parhaimpiin lukeutunut Rony Ahonen tuntuu olevan aika kovassa tikissä. Ensi keväänä taas ihmetellään kuka vittu tämä Ahonen on, kuten kävi Taipaluksen kanssa tänä vuonna. Mestiksestä sisään tuotu Lasse Lappalainenkin on pelannut vahvasti Ahosen vierellä. Riikola ei ole vielä ollut askissa CHL-peleissä, ja Simon Backman on ollut ihan paska. Kokonaiskuva pakistosta on kuitenkin ainakin tällä hetkellä ihan positiivinen.

Hyvä, jos siellä on asiat hyvällä mallilla. Muistaakseni juuri Ahosen peliä tuli itsekin ihasteltua viime keväänä. Larsson on näkemissäni Tappara peleissä ollut tosi huono. HPK:ssa sitten taas muistaakseni(hämärästi) oli aika hyvä.

Paljon on kuitenkin puolustuksessa ainakin itselle melko tuntemattomia suuruuksia, kenen tasoa en osaa arvioida.

Niin pitkään kuin tolppien välissä on Markkanen ja penkin päässä Tirkkonen en näe miksi SaiPan puolustus olisi jollain tapaa heikkotasoinen.

Tästä on helppo olla samaa mieltä. Samat asiat pätevät mielestäni Ässiin. Ja nimenomaan joukkueen hyvä puolustuspelaaminen on se, mikä tuo pitkässä juoksussa pisteitä ja siitä syystä ei olisi mahdottomuus, että vaikka Saipa ja Ässät olisi molemmat jopa kuuden joukossa runkosarjassa. Runkosarjassa taakse voi ihan hyvin jäädä sellaisia joukkueita, kuten Blues, HPK, Pelicans, HIFK, TPS, JYP. Loppu kaudesta sitten Liigan kovimpien voittaminen voi olla turhan kova haaste.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Näin tuntuu itsestänikin. Ehkä neljän kärki on ennalta kirjoitettu marmoritauluun (joista yksi saattaa flopata), mutta kaikki muut tuntuvat kieltämättä kysymysmerkeiltä. Ainahan kaudessa on yllättäjä joukkueita, mutta nyt tuntuu että niitä on enemmän, niin hyvässä kuin pahassakin. Mä väitän että Sport ja Ilves ei ole siellä mihin ne ennakkoon rankataan, ei myöskään Ässät ja SaiPa. Fatalistina (ja luonnollisesti pessimistinä) uskon että asioiden liian hyvin sujumisella on myös se pimeäpuoli, aina.

Itse on osaa sanoa tuota neljättä kärkijoukkuetta. Kolmen kärki, Kärpät, Tappara ja Lukko kärki erottuu mielestäni muista.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kannattaa ottaa selvää, mitä termi yliopistokaupunki tarkoittaa. Pori ei ole yliopistokaupunki, kuten ei ole Mikkeli tai Kouvolakaan.

Ilmeisesti sinun määritelmän mukaisesti kaupungissa pitää olla varsinainen yliopisto, filiaalit eivät kelpaa. Opetusministeriön sivuilla Porin yliopistokeskus mainitaan yliopistojen yhteydessä, mutta ehkä se ei sitten vaan riitä. Mutta tämä tästä OT:sta.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Hyökkäyspään tehojen laskussa huomioitavaa on vielä se, että sieltä ovat lähteneet myös maalintekoon kykenevät pakit kuten PSN, Taipalus ja Glenn. Lofquist ja Salcido voivat olla nämä korvaajat, mutta aika näyttää.

Salcido paikkaa Glennin. Siitä ei ole epäilystäkään. Glenn oli viime kaudella SaiPan ehkä suurin yllättäjä ja odotuksiin nähden ylisuorittaja. Salcidolla taas normitaso on kaikilla neljällä liigakaudella ollut se, millä Glenn pelasi viime viime kauden.

Lofqvistilta odotetaan PSN:n paikkaamista. Hänen lämärinsä on todistetusti kovempi, mutta varsinkin alkukaudesta Lofqvist saattaa hakea paikkaansa. Mutta aiemmat kaudet ovat todistaneet, että potentiaalia kovaksi siniviivapyssyksi on.

Taipalus on se, kenen lähtö eniten kirpaisee. Larssonin pitäisi paikata hänet, mutta jos hän pelaa kuten Tapparassa, ei se onnistu. Jos taas kuten HPK:ssa, onnistuu paikkaaminen hyvin. Harkkapelien perusteella vaikuttaa ihan eri mieheltä kuin viime kaudella kirvesrinnoissa, joten ei huolta ole.

Iso mielenkiinto kohdistuu myös Rony Ahoseen. Hänen kaudestaan iso osa meni luokkaantumisen takia sivussa. Mutta ennen vammaa hän ehti pelata 23 peliä ja tehdä niissä 7 pistettä ja siinä sivussa hoitaa oman pään kunnialla. Nyt jos sama pistetahti jatkuu, niin 20 pisteen kausi on mahdollinen. Ja tuota voi odottaa, koska nyt Ahonen tuntee jo pelikaverit paremmin kuin vuosi sitten, jolloin oli uusi kasvo kokoonpanossa.

En kyllä näe, että yksi McSisärengas mitenkään paikkaisi Davisin, Gilliatin ja kumppaneiden jättämää aukkoa.

McIntyren pitää paikata vain Davis. Harkkapeleissä hän on ollut todella hyvä. Täytyy kuitenkin muistaa, että ei Davis mikään 50 pisteen superhyökkääjä ollut. Davis teki 35 pinnaa viime kaudella ja McIntyreltä realistinen odotusarvo on 30 pinnaa, eli lähellä ollaan.

Gilliatin paikkaaja on Spina. Ja tässä vaihtokaupassa SaiPa voittaa. Gilliati teki viime kaudella vain 18 pinnaa, otti paljon turhia jäähyjä ja istui välillä viltissä. Spina tekee enemmän pisteitä ja pikemminkin hankkii nopeudellaan vastustajalle jäähyjä kuin aiheuttaa SaiPalle niitä.

Piitulainen, Vauhkonen ja Rissanen eivät olleet menetyksiä. Piitulaisella oli yksi tehokuukausi, mutta muuten hän kaarteli tehottomasti, ja pienen kokonsa takia oli vielä vaikeuksissa omassa päässä. Vauhkonen taas ei hitautensa takia mahtunut aina edes kokoonpanoon, koska kankeudellaan sekoitti koko viisikon pelin. Rissaseen kohdistui suuria odotuksia, mutta kausi oli täydellinen pannukakku. Välillä istui sivussa pikkuvammojen takia ja välillä vammat taisi olla tsekkiläistä sorttia. Rissasen 15 pistettä eivät ole menetys.

Noiden tilalle tulee taatusti paremmat jätkät, sillä Pitkänen ja Järvinen ovat nimenomaan parhaimmillaan alempien ketjujen rikkovassa roolissa, missä Piitulainen ja Vauhkonen olivat vaikeuksissa. Pitkänen teki jo viime kaudella 12 pinnaa Bluesin jarruketjussa eli lähes samat tehot kuin Rissasella, vakka Rissanen pääsi pelaamaan hyökkäävässä roolissa ja ylivoimalla.

Ei SaiPalla ole kokoonpanossa siis suuria huolia. Isoimmat kysymykset ovat oikeastaan vain ne, miten hyvin McIntyre pystyy paikkaamaan Davisin ja miten hyvin Larsson pystyy paikkaamaan Taipaluksen. Molempien kohdalla mielenrauhaa tuo se, että harkkapeleissä ja CHL:ssä kumpikin on esiintynyt edukseen.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ja jottei kenellekään tule paha mieli edellisestä kirjoituksesta, niin sanotaan nyt vielä että on teillä kovempi nippu kassassa kuin meillä. Ei viitsi näin divarijoukkueen kannattajana alkaa liikaa keulimaan.
Saa ihan vapaasti keulia, mutta ei nyt kai kellekkään tule yllätyksenä jos täällä alkaa ihan tosissaan meuhkaamaan miten Sportilla on Ässiä kovemmat pakit tms. muuta mukavaa, että se paluu maanpinnalle tulee aika hätäseen. Sport lähtee kuitenkin kauteen haastajana ja vasta tulevaisuus tuo todennäköisimmin tullessaan sitten niitä parempia sijoituksia, ensi kausi hyvin suurella todennäköisyydellä ei tuo, ei ainakaan tuolla materiaalilla, kun paperilla katsotaan. Toki luotto omiin on hieno asia, mutta välillä kannattaa vähän nostaa niitä värikakkuloita pois silmiltä ja myöntää tosiasioita.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Saa ihan vapaasti keulia, mutta ei nyt kai kellekkään tule yllätyksenä jos täällä alkaa ihan tosissaan meuhkaamaan miten Sportilla on Ässiä kovemmat pakit tms. muuta mukavaa, että se paluu maanpinnalle tulee aika hätäseen. Sport lähtee kuitenkin kauteen haastajana ja vasta tulevaisuus tuo todennäköisimmin tullessaan sitten niitä parempia sijoituksia, ensi kausi hyvin suurella todennäköisyydellä ei tuo, ei ainakaan tuolla materiaalilla, kun paperilla katsotaan. Toki luotto omiin on hieno asia, mutta välillä kannattaa vähän nostaa niitä värikakkuloita pois silmiltä ja myöntää tosiasioita.
Nyt kyllä osoitit kirjoituksesi väärälle henkilölle. Tiedän kyllä että osa meidän leiristä on täällä uhonnut ja paukutellut henkseleitä, mutta minä en ainakaan ole kertaakaan keulinut yhtään millään Jatkiksen palstoilla. Voin toki viedä tämän viestisi eteenpäin muidenkin tiedoksi, ettei vastaavaa keulimista tule enää enempää tapahtumaan.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Nyt kyllä osoitit kirjoituksesi väärälle henkilölle. Tiedän kyllä että osa meidän leiristä on täällä uhonnut ja paukutellut henkseleitä, mutta minä en ainakaan ole kertaakaan keulinut yhtään millään Jatkiksen palstoilla. Voin toki viedä tämän viestisi eteenpäin muidenkin tiedoksi, ettei vastaavaa keulimista tule enää enempää tapahtumaan.
En tietääkseni osoittanut tuota kommenttia kenellekkään personoidusti, vaan ihan yleistäen. Kyllähän sinun tekstisi oli sellainen sarkastinen vivahde missä haettiin internetmäistä martyyriyttä.

Kyllähän täällä(kin) saa keulia ihan niin paljon kuin haluaa, ei se ole keltään pois. Mutta ei sitten kannata ihmetellä jos tulee 3 sivullista viestejä joissa naureskellaan joukkueen X tai Y materiaalille, jos tosissaan lähtee väittämään ihan päättömiä. En minäkään odottaisi yhtään sen enempää jos hassun hauskasti tässä kertoisin kuinka HPK:n hyökkäys on Kärppien tasolla, kun pelaajat on niin paljon kehittyneet. Tosin tuo hauskuus meni jo Virveliä Kainaloon nimimerkin toimesta :/
 
Viimeksi muokattu:

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
En tietääkseni osoittanut tuota kommenttia kenellekkään personoidusti, vaan ihan yleistäen. Kyllähän sinun tekstisi oli sellainen sarkastinen vivahde missä haettiin internetmäistä martyyriyttä.

Tämän tyylisten vastakommenttien takia kirjoitin noin "marttyyrimaisesti". Eiköhän tämä riitä tältä erää.

atsku kirjoitti:
Siinäpähän sitten taas ensi kaudella ihmettelet. Kaikki aina aliarvioi joukkueen ja sehän sopii meille. Mutta että ihan divariporukan fanitkin viitsii tästä avata suutaan. On aikoihin eletty.
 

snake

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Saku Koivu, Mikko Koivu, Aatos Koivu
Morjesta pöytään

Ei voi kun ihmetellä tätä Virmasmaista tyyliä kattoa joukkueen pelaajien tehopisteitä ja leipoa siitä sitten minkä arvoinen pelaaja on. Kyllähän se nyt on nähty ettei SaiPan joukkue ole varsinaisesti nimekkäin, mutta niin vaan laittaa nippuun nimellisesti kovempia vastaan. MIKSI?


Koska Tirkkonen on saanut SaiPasta JOUKKUEEN, jossa jokaisella äijällä on iso rooli ja luottoa löytyy. Kyllähän se tietysti ketuttaa kun suuremman budjetin joukkueet käyvät oottamassa turpaan illasta toiseen, mutta se on valmentajan tehtävä saada joukkue pelaamaan yhdessä ja yhteen.


Kun Rony Ahosella on kotiasiat kunnossa ja urheilu on kivaa, niin siinä monet tähtihyökkääjät ihmettelevät että kuka saa****n Rony Ahonen. Näin se vain menee. SaiPassa on erittäin hyvä maalivahti, todella hyvä valmentaja ja laadukas joukkue. Toivottavasti lyö luun kurkkuun monelle myös tällä kaudella( poislukien TPS)!
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän se nyt on nähty ettei SaiPan joukkue ole varsinaisesti nimekkäin, mutta niin vaan laittaa nippuun nimellisesti kovempia vastaan. MIKSI?

Koska Liiga on sen verran tasainen, että kuka tahansa lyö hyvänä päivänä luun kurkkuun kenelle tahansa.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei voi kun ihmetellä tätä Virmasmaista tyyliä kattoa joukkueen pelaajien tehopisteitä ja leipoa siitä sitten minkä arvoinen pelaaja on.

Millä tyylillä itse ajattelit katsoa? Ulkonäön perusteella, koulutuksen perusteella vai aiemmalle pelihistorialla, johon kuuluu olennaisesti statistiikka?
 

Barney

Jäsen
Millä tyylillä itse ajattelit katsoa?
Katsomalla pelejä. Suosittelisin sinullekkin, niin voisi tietotaito jääkiekon saralta noussa potenssiin tuhat. Statseista näkee vain osan totuudesta, koska siihen vaikuttavat aika moni muukin asia. Esimerkiksi ketjukaverit, rooli joukkueessa ja joukkueen pelitapa.
 

snake

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Saku Koivu, Mikko Koivu, Aatos Koivu
Millä tyylillä itse ajattelit katsoa? Ulkonäön perusteella, koulutuksen perusteella vai aiemmalle pelihistorialla, johon kuuluu olennaisesti statistiikka?

Tottakai ulkonäön perusteella...Siis tarkoitin sitä että kun joukkue pelaa yhtenäisesti ja kaikki saman tavoitteen puolesta( voiton, ei omien pisteiden takia) niin on helpompi voittaa. Myös kun jokaiselle kaverille on oma rooli(vastuu) niin jokainen tuntee olevansa tärkeä joukkueelle. Eli vaikka teet pisteitä kaudessa 0+4, mutta pelaat alivoimaa ja "syöt" keikkoja niin joukkuekaverit arvostavat.


Sehän on nähty monta kertaa kun ostat pistepörssin 20 ensinmäistä ja jokaiselle ei löydy ylivoima-aikaa niin homma ei vaan toimi. Näistä löytyy monta esimerkkiä. Tottakai hyvät pelimiehet(pisteidentekijät) on tärkeää, mutta jollei ole varaa ostaa kalliita valmiita pelimiehiä, on roolitettava joukkue oikein ja löytää "oikeat" palaset oikeille paikoille. SaiPassa tähän on perehdytty tietenkin pienemmän budjetin takia ja hyvin onkin.


Tepsin viime kauden joukkue olihyvä esimerkki huonosta joukkueesta. Muutama kova pelimies Sexton ja Pare etunenässä ja sen jälkeen ynnämuut osasto. Pare ja Sexton teki pisteet ja notkui koko ylivoiman ajan kentällä kun muut oli kylmissään penkillä. Siinä ei yhteishenki ole parhaassa tikissä vaikka joukkuekin voittaisi, kun huomaat ettei sinun panosta kaivata, toki tämä on valmentajan tehtävä. Siinä Suikkanen epäonnistuikin.


All in all, Saipa on joukkue isolla J:llä tai ainakin viime kaudella oli ja siihen vaikutti hyvä valmentaja, loistava maalivahti ja hyvin roolitettu/skautattu joukkue hyvällä ja sopivalla pelikirjalla. Kaikki tämä liigan pienimillä budjeteilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös