Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2014–2015

  • 1 201 811
  • 3 230

Ralph

Jäsen
Miksi juuri Tapparan kohdalla? Eiköhän muidenkin joukkueiden huippupelaajat kiinnosta ihan samalla tavalla KHL-seuroja.

Kärppien kärkipelaajat, esimerkiksi Ivan Huml ja Lasse Kukkonen, tuskin ovat KHL:ään lähtemässä. Olli Palolan ja Pekka Jormakan kohdalla tilanne on selvästi todennäköisempi. Samoin Lukon Ville Vahalahti ei ole siirtymässä, eikä Tepsin Ryan Lasch. Janne Niskalan lähtöön en usko myöskään epäonnistuneen viimekauden jälkeen, tai Juha-Pekka Haatajan.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Onhan se kova, mutta ei mitään eliittiä mielestäni. Puolustuksessa mennään seuraavasti

Kukkonen-Masuhr
Glenn-Spang
Vallin-Niemelä/Eminger.

Kovin osataan olla vaatimattomia Pohjois-Pohjanmaalla. Noista yo. Nimistä, huonoinkin olisi lähes minkä tahansa muun jengin ykköskorikamaa. Kovin mielelläni tuota teidän rosteria tulen katsomaan ensi kaudella meitä vastaan, vaikka pojat vs isät tuleekin ottelukulut kulkemaan. Hurja on kyllä ero Liigan kärki- ja häntäpään jengien rosterien välillä. Pissaisin joka yö housuihini, jos edes jonkun teiltä saatasiin meille. :)
 

KemmiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kovin osataan olla vaatimattomia Pohjois-Pohjanmaalla. Noista yo. Nimistä, huonoinkin olisi lähes minkä tahansa muun jengin ykköskorikamaa. Kovin mielelläni tuota teidän rosteria tulen katsomaan ensi kaudella meitä vastaan, vaikka pojat vs isät tuleekin ottelukulut kulkemaan. Hurja on kyllä ero Liigan kärki- ja häntäpään jengien rosterien välillä. Pissaisin joka yö housuihini, jos edes jonkun teiltä saatasiin meille. :)

Olisiko minkään joukkueen ykköskorikamaa kolme viimeistä, epäilen. Ehkä Sportissa joku vois olla.
 

Ralph

Jäsen
Ei Eetu Heikkista kannata heti tuomita, mutta ei kannata myöskään suoraan nostaa Liigatason puolustajaksi. Pelannut Liigassa viimeksi muutama vuosi sitten ja sen jälkeen pelejä vain sarjaporrasta alempana. Eli antaa Heikkisen pelata ensin parit Liigapelit, ennen kuin tehdään johtopäätös.

Pissaisin joka yö housuihini, jos edes jonkun teiltä saatasiin meille. :)

Olisiko minkään joukkueen ykköskorikamaa kolme viimeistä, epäilen. Ehkä Sportissa joku vois olla.

Sitä minäkin funtsin, että ei kannattaisi Ari Vallinista ihan yökuseskelua aloittaa. Tuo rutkasti kokemusta, mutta ei mikään sateentekijä enää olisi.
 

Moonchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Kraken
Yhden asian tuo muuten saattaa kertoakin. Voisi kuvitella, että Pelicansin puolustus on rahallisesti paljon kallliimpi, kun pelaajilla on, mihin vedota. Jäällä tekemisen kanssa sillä ei kuitenkaan ole yhtään mitään tekemistä. Jos jotain kuitenkin, yleensä nuoret jaksaa paremmin ja ovat liikkeeltään parempia sekä teknisempiä. Tätäkään ei voi silti päätellä tilastoista.

Varmasti on kalliimpi. Nähdäkseni juurikin sen takia, että heidän uskotaan pystyvän auttamaan joukkuetta kaukalossa pelillisesti parempiin tuloksiin. Minusta näillä ottelumäärillä ja palkoilla on hyvinkin paljon tekemistä siellä jäällä tapahtuvien asioiden kanssa. Eikö se oma taso ole juuri siellä jäällä tehdyillä asioilla osoitettu riittävän korkeaksi, että on ensinnäkin päästy pelaamaan suuri määrä otteluita korkeammilla sarjatasoilla ja sen jälkeen voitu pyytää sitä korkeampaa palkkaa?

Tottakai on mahdollista, että Sportin pakeista kaikki vetävät älyttömän hyvin ja nostavat tasoaan samalla kun Pelicansin pakit laskevat tasoaan. Tämän seurauksena on mahdollista, että Sportin pakiston pelillinen anti olisi ensi kaudella Pelicansin vastaavaa parempi. Mutta jos minun pitäisi veikata ennakkoon kumman pelillinen anti tulee olemaan parempi, niin itse veikkaisin sitä pakistoa kummalta löytyy enemmän kokemusta, näyttöjä ja meriittejä Liigasta ja vastaavan tasoisista sarjoista.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eetu Heikkisestä sen verran vielä, että jos saisi liikkeen kuntoonsa olisi Liigan TOP10-pakkeja. Kiekolliset avut, pelikäsitys ja -luku sekä sijoittuminen. Kaikki priima luokkaa. EHT-tasoa mikäli saisi liikkeensä kuntoon, ikävä kyllä mies on kuin puskutraktori kentälle. Enkä nyt puhu yli jyräämisestä..

Peliäkään en ole herralta nähnyt mutta tein VirmasMasan lanseeraaman Eliteprospects.com - Eetu Heikkinen scouttauksen aikani kuluksi ja voin kertoa että ei tule olemaan ikinä liigan top10 puolustaja.

Tässä perustelut, jotka pohjautuu täysin tilastoihin.
Pelaajan kehityskäyrä on mennyt nopeusominaisuuksien osalta ohitse. Todella harva pystyy kehittämään nopeusominaisuuksia lähempänä 30 ikävuotta, varsinkaan jos osallistuu liigajoukkueen kesäharjoitteluun. Keskittyminen pelkästään yhteen ominaisuuteen on erittäin hankalaa ilman omatoimiharjoittelua.

Heikkinen on pelannut Ässissä kolmella kaudella liigaa yhteensä 89 peliä ja on saanut näissä peleissä aikaiseksi tehot 1+6. Tällöin pelaaja on ollut toki kahdenkymmenen ikävuoden nurkilla mutta uskoisin että joku liigaseura olisi hänet poiminut talteen, mikäli suurta talenttia olisi ollut havaittavissa. Liigan +/- tilasto on vielä surkeampi, -24. Ei jatkoon.

Tämän jälkeen hän on pelannut mestistä kuusi kautta ja epäilen että olisi pelannut liigaa tänä aikana jos talenttia olisi havaittu. Mestiksessä toki kohtuullinen 0.48p/peli mutta harva odottaa Bulgarian pääsarjassa kovia tehoja tehneen pelaajan nousevan liigan top10 maalintekijäksi.
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
Miksi juuri Tapparan kohdalla? Eiköhän muidenkin joukkueiden huippupelaajat kiinnosta ihan samalla tavalla KHL-seuroja.

Esimerkiksi Tapparan ykköstykit Jormakka ja Palola ovat juuri nyt lähestymässä uransa huippua, jolloin pitäisi takoa rahaa. Uskoisin, että molemmilla on lähtöhaluja, jos tarpeeksi hyvä tarjous tulee. Lisäksi tarkan markan Leinonen ottanee rahatukun mielellään vastaan, jos tukku on tarpeeksi iso. Tokihan muistakin joukkueista voi lähtijöitä olla...

Toivotaan tietysti, että erityisesti Jormakka-Järvinen-Palola -ketju pysyy kasassa. Koko kolmikko näyttää olevan aika kovassa tikissä jo nyt.

Voimasuhteista vielä sen verran, että Ilves on mielestäni parempi, mitä yleisesti ajatellaan. Ilves pelaa tunnollisesti Tuokkolan käsikirjan mukaan ja oma pää pysyy hyvin puhtaana. Silloin joukkue taistelee pisteistä monissa otteluissa. Uskoisin Ilveksen selviävän tällä kaudella sääleihin, vaikka se ei sinne materiaalin puolesta ehkä kuuluisikaan.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Viitaten tohon Eetu Heikkis -keskusteluun: Sportin faneilla on selkeästi havaittavissa sellaista sinänsä ymmärrettävä Liigan ja Mestiksen tason hämärtymistä. Kyllä ne Samuli "Liigassa satapatana 20 maalia" Kivimäet olisi poimittu jo liigaseurojen toimesta aiemmin Liigaan pelaamaan jos niillä olisi nähty potentiaalia siihen. On monia syitä miksi jotkut pelaajat eivät vain Liigassa pysty edes lähelle samanlaiseen peliin kuin Mestiksessä ja suurin syy siihen on pelin merkittävä nopeutuminen. Eikä vain kiekon liikkumisen suhteen vaan ihan ylipäänsä jokainen tilanne tulee päälle nopeammin ja pitää ratkaista nopeammin kuin Mestiksessä.

Vaikka toivon Sportille ihan menestyksekästä Liigataivalta, on tullut hiukan huvittuneena seurattua noita kokoonpanospekulaatioita, joissa jotain Kivimäkiä ja mikkomakkomöttösiä sijoitellaan esim. Jarkko Immosen - joka on kuitenkin osoittanut pystyvänsä Liigassa pistetehtailuun - edelle. Tähän ei voi olla muuta syytä kuin harha Mestiksen ja Liigan tasoerosta.

Mutta Siperia opettaa, niin varmasti tälläkin kertaa.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Viitaten tohon Eetu Heikkis -keskusteluun: Sportin faneilla on selkeästi havaittavissa sellaista sinänsä ymmärrettävä Liigan ja Mestiksen tason hämärtymistä.

Vaikka tätäkin tautia saattaa joissain arvioissa esiintyä, niin sanoisin kuitenkin, että kyllä nämä lähihistorian lumekarsinnat Liigan ja Mestiksen välillä ovat opettaneet realiteetit. Puhtaasti taloudellisesti kestävällä mestispelaajilla ei ole mitään saumoja pärjätä.

Mutta Siperia opettaa, niin varmasti tälläkin kertaa.

Opetaa se, mutta vakaa luotto on, että miehekkään vastuksen Valtosen Sport tulee antamaan. Toivottavasti se riittää pisteillekin sen verran, että riittää jännäämistä vielä tyhjennysmyyntien alkaessa.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kyllä ne Samuli "Liigassa satapatana 20 maalia" Kivimäet olisi poimittu jo liigaseurojen toimesta aiemmin Liigaan pelaamaan jos niillä olisi nähty potentiaalia siihen.
Ihan lyhyesti, Kivimäellä 169 peliä Liigassa, 112 Mestiksessä. Tämän perusteella pidän enemmän Liiga-pelurina kuin Mestis-miehenä. Toiseksi, Kivimäki sai viime talvena useamman tarjouksen siirtyä kesken kauden sarjatasoa ylemmäksi. Tämä ei ole mutu vaan fakta. Kai joku sitten näki sitä potentiaalia?

Vaikka toivon Sportille ihan menestyksekästä Liigataivalta, on tullut hiukan huvittuneena seurattua noita kokoonpanospekulaatioita, joissa jotain Kivimäkiä ja mikkomakkomöttösiä sijoitellaan esim. Jarkko Immosen - joka on kuitenkin osoittanut pystyvänsä Liigassa pistetehtailuun - edelle.

En tiedä kuinka asia tulee olemaan Valtosen aikakaudella, mutta Sportissa on edelleen ainakin tähän asti 2. ja 3. kentälliset olleet hierarkiassa yhdenvertaisia. Jos joku Sport-kirjoittaja sommittelee Immosta kolmosen keskelle ja vastaavasti Kokkalaa kakkosen keskelle ei välttämättä tarkoita sitä, että täällä pidettäisiin Kokkalaa parempana pelaajana.
 

1939

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat
Kai joku sitten näki sitä potentiaalia?

Ei varmasti, ei vaasalaisista löydy potentiaalia. Innolla odotan sitä päivää kun Osala palaa kotiin ''No ei olis edes mahtunut meille''. Ja Kivimäellä taisi olla kauden jälkeenkin tarjouksia muutamasta liigaseurasta, mutta näki parhaaksi jäädä tänne.

on tullut hiukan huvittuneena seurattua noita kokoonpanospekulaatioita, joissa jotain Kivimäkiä ja mikkomakkomöttösiä sijoitellaan esim. Jarkko Immosen edelle

Huvittaa myös tieto, että kuinka pihalla voi olla. Kyseiset pelaajathan pelaa täysin eri pelipaikkaakin.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Mainiot pointit Entrosantieriltä tuossa yllä ^^

Haluaisin myös vielä kommentoida tapaus Eetu Heikkistä. Ymmärrän hyvin, että monelle pääasiassa Liigaa seuranneelle hän on täysin nobody. Joku entinen 'porilainen', josta ei sitten tullutkaan mitään. Se ei ole kuitenkaan totuus Eetu Heikkisestä kiekkoilijana. Mestiksessä Eetu on vetänyt jo montavuotta lähes ammattilaisen intensiteetillä ja korkealla työmoraalilla. Hänen pelikäsityksensä kiekollisena pakkina on hyvää tasoa, ja hän on ollut lähes poikkeuksetta joka vuosi Sportin ja koko Mestiksen paras pakki. Osaksi Heikkisen ansiosta Sport on nyt tässä kolminkertaisena mestismestarina. Nimenomaan Heikkisen panos on nostanut Sportin monena keväänä tiukasta paikasta aina kannuun asti. On oltu selkä seinää vasten, ja sitten on Eetu Heikkisen viivaruoska puhunut ja synnyttänyt aivan valtaisan hurmoksen. Siksi niin Sportin kannattajien kuin toimistonväen vahva konsensus on liigapaikan varmistuttua ollut se, että Eetu Heikkinen ansaitsee mahdollisuuden edustaa Sportia myös Liigassa - ja Eetuhan haluaa tehdä juuri niin.
 
Jos on mulla kirkkaat silmät, sulla ne taitaa puolestaan aika pahasti rähmiä?

Vai ei Ässien viime kauden paras +/- tilaston omaava ja toissa vuoden mestari mahtuisi teillä ikipäivinä pelaavaan kokoonpanoon? Eipä tietystikään.

Oletko puolestasi seurannut suurellakin mielenkiinnolla herrojen Heikkinen, Gröndahl ja Manninen kehitystä ja edesottamuksia? He eivät ilmeisesti voi kehittyä ja mahtuisi Pelsuihin, mutta Sportin toissakauden paskin puolustaja on puolestaan pystynyt kehittymään teidän parhaaksi pakiksi. Oli sitä jo mielestäsi viime kaudella, eli suoraan tuon Sportissa flopatun kauden jälkeen. Jännä, miten esim. Gröndahl ei voi kehittyä, mutta teidän pakit voi. Nyt se pää pois perseestä jo.

Mä pidän Gröndahlia parempana pakkina, mitä montaa Pelsu pakkia. Hänen olisi pitänyt ottaa järkyttäviä taka-askelia tai Tuhkamunan puolestaan yhden kesän aikana kehitysaskelia, jos on edes lähellekään Gröndahlin tasoinen. Gröndahl on Isokokoinen kaveri, joka osaa liikkua sujuvasti. Näitä ei ole tässä sarjassa liikaa.
Ja kyllä. Näin myös Tuhkasen pelejä viime kaudella. Sama saatanan hasardi se oli edelleen. Pelaa yleisesti hyvin ja tekee pisteitä, mutta on todella virhealtis, kuten oli Sportissakin. Heittämällä meidän paskin puolustaja sinä kautena.
Gröndahl on ottanut järkyttäviä harppauksia Sportissa ja osaa nykyään myös käyttää ruhoaan hyväkseen.

Jos Sportin faneja dissataan jatkuvasti värilaseista, niin kannattaa nyt kuitenkin hieman perehtyä asioihin, ennen kuin alkaa polkemaan aivan pohjamutiin meidänkään pakkeja.
.

Ihan mielenkiinnosta tartun tähän Patin väitteeseen Tuhkasen huonoudesta. Se että Pat ei pidä pelaajasta ei tee hänestä yhtään sen huonompaa tai päinvastoin.
Tilastojen valossa Patin väite "heittämällä Sportin paskin pakki" ja "saatanan hasardi" eivät pidä paikkaansa.

Muutama fakta kauteen Vaasassa:

-valittiin Jatkoaika.comin kuukauden pelaajaksi tammikuussa 2013
Sportin Tuhkanen Jatkoajan tammikuun Mestis-pelaaja - MESTIS - 01.02.2013 - Uutiset - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta
-oli ko. kaudella peliaikavertailussa Sportin eniten minuutteja pelannut pelaaja ja samalla koko sarjan pelaajien peliaikavertailussa kympin sakissa.
-pakkien pistepörsissä kympin sakissa
-sai sopimuksen liigaan seuraavaksi kaudeksi ja teki jatkon tälle kaudelle
-plus miinus tilastossa selkeästi plussalla

Väite että olisi edelleen virhealtis ei sekään pidä paikkaansa, viimekauden Liigan plus-miinus tilastossa oli koko liigan 14:ksi paras.
Plus-miinus runkosarjassa 13-14 - Liiga
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Ihan mielenkiinnosta tartun tähän Patin väitteeseen Tuhkasen huonoudesta. Se että Pat ei pidä pelaajasta ei tee hänestä yhtään sen huonompaa tai päinvastoin.

Tuhkanen onkin yksi loistava esimerkki siitä, että pelaajien vertailu ei aina ole kovin yksiselitteistä, kun mietitään kuka Liigassa pärjää ja kuka ei. Pelicansissa hän on pystynyt nostamaan tasoaan ja luuluu nyt luottopakkeihin. Mestis-Sportissa Tuhkasta ei hyvällä tahdollakaan voinut pitää mitenkään vakuuttavana puolustajana, vaikka välillä hyviäkin pelejä oli. Yleisvaikutelma Tuhkasesta Vaasassa jäi kyllä miinuksen puolelle. Lahdessa sarjaporrasta ylempänä kävikin sitten ihan toisin.

Aivan samoin nyt joku Sportin 'mestisukko' voi tehdä tuhkaset.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Osaksi Heikkisen ansiosta Sport on nyt tässä kolminkertaisena mestismestarina.

Näkisin että Sport on nyt tässä puolivälierän tappiosta huolimatta siksi että Sportin ja Liigan johto heittävät kiukaalle vettä samasta kiulusta.
 

Ralph

Jäsen
Ihan mielenkiinnosta tartun tähän Patin väitteeseen Tuhkasen huonoudesta. Se että Pat ei pidä pelaajasta ei tee hänestä yhtään sen huonompaa tai päinvastoin.

Samaisella Patin mielestä Aleksi Laakso on huono puolustaja, koska hän ei vakuuttanut Sportissa kaudella 2010-11. Yhtä lailla voi sanoa, että Petteri Lindbohm pelasi samaisella kaudella Bluesin junioreissa, eikä minua vakuuta tällaiset 17-vuotiaat juniorit.

Ei Laakso mikään taikuri ole, mutta Liigatason puolustaja.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Näkisin että Sport on nyt tässä puolivälierän tappiosta huolimatta siksi että Sportin ja Liigan johto heittävät kiukaalle vettä samasta kiulusta.

No ties vaikka anusrasvakin otettiin samasta purkista. Varmasti Sport olisi valittu Liigaan pelkän Tami-mestaruudenkin siivittämänä, mutta kolme viiriä viidessä vuodessa kaiken muun lisäarvon päälle nyt vaan myi paremmin kuin Mikkelin tai Kouvolan tuoreemmat kusimukit. Eetu Heikkiseen tämä liittyy siis siten, että hän oli soturina paikalla tekemässä mestaruudet ja on todellakin näyttöpaikkansa ansainnut, vaikkei sitä kukaan muu ymmärtäisikään.

Samaisella Patin mielestä Aleksi Laakso on huono puolustaja, koska hän ei vakuuttanut Sportissa kaudella 2010-11.

Tuhkasesta olen Patin kanssa samaa mieltä, Laaksoa en sen sijaa dissaisi. Oli loistava pelaaja myös Sportissa.
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kovin osataan olla vaatimattomia Pohjois-Pohjanmaalla. Noista yo. Nimistä, huonoinkin olisi lähes minkä tahansa muun jengin ykköskorikamaa. Kovin mielelläni tuota teidän rosteria tulen katsomaan ensi kaudella meitä vastaan, vaikka pojat vs isät tuleekin ottelukulut kulkemaan. Hurja on kyllä ero Liigan kärki- ja häntäpään jengien rosterien välillä. Pissaisin joka yö housuihini, jos edes jonkun teiltä saatasiin meille. :)

Niin. Kahden ekaparin kaverit ovatkin ykköskorikamaa JOS pelaavat tasollaan. Tuo ulkkaripari ei ainakaan vielä ole osoittanut mitään aivan huikeaa peliä. Toki kun vertailukohtana on väkisinkin viime kauden kakkospari Pokka-Ohtamaa, on jo lähtökohta kavereille epäreilu. Pokka-Ohtamaa-paria ei taida tähän liigaan aivan heti olla tulossa. Tai siis heiän tasoistaan paria.

Tuo, että joku huolisi Vallin, Niemelä, Eminger kolmikon omaan puolustukseensa edes kahteen eka pariin, on lähinnä jotain ihme Kärppädominointi-ihannointia. Ei se Kärpissäkään kaikki muutu kullaksi, vaikka aika moni asia muuttuu. Niemelä esmes taisi viime kaudella olla joukkueesta ainoa joka jäi miinukselle, eikä saanut maalia aikaiseksi. Ja pelasi sentään muutamaa vaille kaikki pelit. Näistä kahdesta näen jotenkin ihmeen kaupalla Emissä enemmän potentiaalia, joskaan en hänestäkään enää juuri mitään odota.

Onneksi kuitenkin pelataan Liigaa, jossa ei yhdelläkään joukkueella ole ihan timanttista TOP6 pakistoa. Kaikilla on se vähintään 1-2 sellaista mukanaroikkujaa, kuten Kärpillä tämä yo. kolmikko. Tai Tepsillä taitaa olla ihan Seigoa heittää kolmospariin, mutta siellä taas loukkantumiset voivat sotkea koko paletin. Mikä on Seikolan tilanne? Pysyykö Nummelin kasassa? Niin ja Tapparalla on myös vähintään Kärppien tasoinen puolustus.

Puheistani huolimatta pidän Kärppiä ennakkosuosikkina sarjaan. Samalla viivalla Lukko ja Tappara. Sitten tulee TPS ja HIFK. Peränpitäjinä Sport, HPK, Ilves, Kalpa. Loput jossain siinä välissä. SaiPan kohdalla en monesta muusta (SaiPafanista?) poiketen jaksa uskoa viime kauden uusintaan, veikkaan säälipaikkaa.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ihmeellinen käsitys tämä, että Mestiksestä Sportiin nousseet pelaajat olisivat jotenkin varmoja epäonnistujia, koska he eivät tehneet sopimusta johonkin muuhun liigaseuraan. Heikkinenkin on ollut näissä harjoituspeleissä huonompi kuin koskaan ennen Mestiksessä, joten varmaan sekin on vain muuttunut paskaksi puolustajaksi mieluummin kuin, että jalat vain olisi tukossa kovan treenin seurauksena.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Ihmeellinen käsitys tämä, että Mestiksestä Sportiin nousseet pelaajat olisivat jotenkin varmoja epäonnistujia, koska he eivät tehneet sopimusta johonkin muuhun liigaseuraan.

Toisaalta tämä voi kertoa paristakin asiasta. Ensinnäkin siitä, että pelaajia ei ole koettu Liigan taholta niin kiinnostaviksi, että sopimusta tai kiinnostavaa sopimusta olisi tarjottu. Yksittäisille pelaajille on varmasti jätetty sopimustarjouksia, mutta esimerkiksi liksan tai roolin osalta Sport on voinut viedä voiton. Oletettavasti kuitenkin esimerkiksi Sportin kärkijätkät tienasivat Mestiksessä ihan kohtuullisesti, siinä missä Liigassa pieneen rooliin tai paikkaajaksi kaavaillulle kaverille ei ihan mediaaniliksaa tarjota.

Toisekseen, eri sarjojen välisiä pelaajia on pirun vaikea arvioida. Tietyssä sarjassa voit pärjätä vaikka jotkin ominaisuudet olisivat heikkoja. Toisessa sarjassa taas nämä heikkoudet estävät tyystin vahvuuksiesi käytön. Liigaan on vuosien saatossa tullut iso kasa sellaisia pelaajia, jotka ovat huikeista Mestisnäytöistä (miksei myös AHL) huolimatta olleet täysin turisteja. Vastaavasti moni ns. tasaisempi kaveri on pystynyt nousemaan vakiokokoonpanoon vaikka Mestiksessä ei sarjaa olisi dominoinutkaan.

Mielestäni esimerkiksi juuri Heikkiseen pätee nämä kohdat. Hän on hyvinkin voinut saada tarjouksia Liigasta aiemmin, mutta aivan varmasti kyseessä ei ole ollut erityisen rahakas pahvi tai muilta osin tarttumisen arvoinen kun Sportissa on kärkiäijän rooli avoinna. Toisekseen, hänen heikkouksillaan ja vahvuuksillaan varustettu pelaaja on melkoinen kysymysmerkki. Jos esimerkiksi liike ei riitä, ei niistä vahvuuksista saada Liigassa nauttia. Esimerkiksi Tallbergin oletan olevan varmempi liigapelaajana, vaikkakin kaiken osuessa nappiin Heikkinen on näistä ns. parempi pelaaja. Kliseisesti voisi heittää juttua high riskistä ja high rewardista.
 

red&white

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Philadelphia Flyers, CFC
Nostetaanpa muutama pointti esille, näille joiden mielipide on "paska pelaaja kun ei ole saanut Liiga-sopparia aiemmin."

Mestiksestä nousee joka kesä PALJON huonompia pelaajia Liigaan kuin mitä veljet Kivimäki, Kokkala, Heikkinen ja Gröndahl ovat. Muutama esimerkki tältä kesältä:

Tapparan Da Costaa en ottaisi kenenkään meidän hyökkääjän tilalta, muuten kylläkin voisi tulla, mutta päittäin en vaihtaisi. Varsinkin jos puhutaan viime kaudella Mestistä pelanneista.

KalPan Tero Konttista en ottaisi mistään hinnasta meidän puolustukseen, en vaihtaisi edes Manniseen.

Ainoat Mestiksestä nousseet jotka olisivat kelvanneet minun Sporttiini ovat Pelicansin Hakulinen ja Ilveksen Salmela.

Syy miksi nuo yllä listaamani Sportin pelaajat eivät ole tähän asti Liigasoppari tehneet. Lähinnä siisä Heikkinen ja Gröndahl. Sport maksoi kilpailukykyistä liksaa Mestiksessä, tuskin olisi kumpikaan saanut merkittävää palkankorotusta joten rahan takia ei kannata lähteä.

Peliaikaa on tiedossa paljon enemmän ja vaarana olisi ollut jääd penkinlämmittäjäksi. Moni pelaaja menee urheilulliset arvot edellä ja PELAAVAT Sportissa Mestistä täyden sarjan yli 20 min/peli kuin venyttelevät kikkeliä sillä, että "sainpas sopimuksen hifkiin" ja todellisuudessa pukee 1/4 peleistä ja niissäkin pelaa sen alle 10 min ja loput kaudesta menisi jossain vitun Keravalle vailla tietoa tulevaisuudesta.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nostetaanpa muutama pointti esille, näille joiden mielipide on "paska pelaaja kun ei ole saanut Liiga-sopparia aiemmin."

Mestiksestä nousee joka kesä PALJON huonompia pelaajia Liigaan kuin mitä veljet Kivimäki, Kokkala, Heikkinen ja Gröndahl ovat. Muutama esimerkki tältä kesältä:

Tapparan Da Costaa en ottaisi kenenkään meidän hyökkääjän tilalta, muuten kylläkin voisi tulla, mutta päittäin en vaihtaisi. Varsinkin jos puhutaan viime kaudella Mestistä pelanneista.

KalPan Tero Konttista en ottaisi mistään hinnasta meidän puolustukseen, en vaihtaisi edes Manniseen.

Ainoat Mestiksestä nousseet jotka olisivat kelvanneet minun Sporttiini ovat Pelicansin Hakulinen ja Ilveksen Salmela.

Eiköhän kyse ole yksinkertaisesti siitä että sinun mainitsemat pelaajat eivät tule olemaan tulosyksiköissä tai joukkuetta kantavia pelaajia liigaseuroissaan. Enemmänkin 3-4 ketjulaisia tai rotaatiopelaajia.

Sportissa näistä pelaajista on tulossa vastuunkantajia, ei rotaatioukkoja.

Tässä se ero taitaa olla.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Muistuttaisin vielä siitä, että moni nuori pelaaja jää Liigaan, vaikka olisi pahvi NHL:n, koska saa täällä varmemmin peliaikaa ja kehittyy, vaikka palkka on luonnollisesti pienempi. Tämä on ihan yleistä. Sama pätee Mestiksen ja Liigan suhteen. On järkevämpää jäädä Mestiksen kärkiseuraan isolla roolilla, kun siirtyä Liigaan jämäminuuteille. Siinä ei paljon kehity. Sama Liigan sisällä. Moni ottaa pienemmän seuran, pienemmällä palkalla ja isommalla roolilla, kuin päinvastoin.

Nyt lyön tältä erää pääni pensaaseen ja olen Liigan nuhteessa ja nöyrä, kuten jokaisen muunkin Sportin fanin pitäisi tehdä. Latvalat ovat kehittyviä nuoria, meidän pelaajat tuhoontuomittuja. Piste! Anteeksi ja näkemiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös