Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2014–2015

  • 1 201 743
  • 3 230

dorka

Jäsen
Tosiasia on se, että Ässillä on ainoastaan kaksi suht varmaa korttia tulostatekevien hyökkääjien osalta (Ryan, Niemi). Menestyvä joukkue ei voi mielestäni olla noin paljoa arpojen varassa. Varsinkin Saarela-Elo parivaljakko mietityttää paljon. Tulitukea ei ole paljoa luvassa alemmista ketjuista, ei tosin Tepsilläkään. TPS:n hyökkäys on kuitenkin kovempi, siellä on sentään noin viisi suht varmaa suorittajaa Ässien yhtä tai kahta vastaan.

Taidat luetella näihin viiteen varmaan suorittajaan myös Pikkaraisen ja Tukosen? Eiköhän Tukonen ole vähintään puolet kaudesta klesana ja Pikkarainen keskittyy lähinnä jäähypenkillä istumiseen kuin pelaamiseen, tosin nämähän tiedot käy selväksi jo vilkaisemalla kyseisten herrojen muutaman viime kauden tilastoja. Smolenak taas on varma suorittaja vain hyökkäyssuuntaan, puolustaminen taitaa olla hänen mielestään vähän tylsää.

EDIT. Ei ole muutenkaan kovin realistista, että Ässien kokoinen seura hankkisi kahden ketjun verran varmoja pisteidentekijötä. Eiköhän tällä budjetilla ole järkevämpää lähteä hakemaan menestystä potenttiaalisten projektipelaajien kautta kuin joidenkin hasbeen-jamppojen kautta.
 
Viimeksi muokattu:

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Tässä vaiheessa voimasuhteet näyttävät omiin silmiin kutakuinkin tältä. Kaikki joukkueet eivät toki ole vielä valmiita, tai tuskin yksikään, mutta näillä mennään tällä hetkellä. Todennäköisesti jokaisesta korista tippuu pois joukkueita ja nousee tilalle yllättäjiä.

Ykköskori :

Kärpät Vahvin ehdokas mestariksi. Joukkueessa on kolme todella vahvaa kenttää ja huippuyksilöitä. Ei oikeastaan lainkaan heikkouksia. Hyvä, kiekollisesti taitava puolustus ja liigan paras maalivahtikaksikko. Hulppeasti ratkaisuvoimaa. Valmennuksessa ehkä paras nuori suomalainen valmentaja. Jatkuvuutta organisaatiossa.

Ainoa kysymysmerkki on mahdollinen vimman puute tiukassa paikassa. Mestaruus takataskussa jo, onko nälkää kuinka paljon?

Lukko Liigan laadukkain laituriosasto. Valtavasti kokemusta, voittajia. Kiekollinen puolustus ja tulivoimaa erikoistilanteissa. Joukkue koottu playoffeja ajatellen, todella fyysinen hyökkäysosasto. Henkisiä johtajia. RD:n kolmas kausi ja joukkue näyttää enemmän RD:n kokoamalta. Mestaruus tavoite sanottu ääneen. Kiimaa siihen on kaupungissa ja joukkueessa.

Kysymysmerkkinä sentteriosasto. Gagnon on takuuvarma sentteri liigaan, entä Henrik Koivisto? Onko valmis tulosyksikön rooliin? Ahtola sentteriksi myös? Loukkaantuminen tuolla osastolla pakottaa heti markkinoille. Toinen kysymysmerkki puolustuksen fyysisyyden puute. Heikkous ja vahvuus.

Tappara Todella vahva rosteri. Liigan paras kenttä jatkaa edelleen. Kokenut eikä heikkoa lenkkiä rosterissa ole käytännössä ollenkaan.

Todella iso kysymysmerkki on valmennus. Rautakorven saappaat ovat valtavat keltanokalle.

Kakkoskori :

Blues Ahon pelitapa paremmin sopivilla nappuloilla mitä viime kaudella. Tasainen ja vittumainen joukkue. Valmennus ja pelitapa liigan eliittiä.

Kysymysmerkkinä on jälleen ratkaisijoiden puute. Nieminen ei myöskään täysin vakuuta ykkösmaalivahtina.

HIFK Vaikka HIFK- kannattajat eivät pidä joukkuettaan kuuden parhaan joukossa, mutta käytössään HIFK:lla on kuitenkin ehkä liigan paras sentterikalusto. Aivan varmasti myös tällä hetkellä vaatimattomaan laituriosastoon on tulossa vahvistuksia. Itse myös uskon, että Törmäsen joukkue ennemminkin yli- kuin alisuorittaa.

JYP Dynastia on loppu sitä mukaa kuin KHL:n hullut päivät loppuivat. Silti laadukas joukkue kauttaaltaan. Ei toki takavuosien loistossa.

Iso kysymysmerkki on valmennus. Ei vakuuta. JYP on silti aina JYP.

TPS Muutama viikko sitten en uskonut, että TPS olisi kuuden joukossa. En rekisteröinyt silloin, että joukkueessahan on mukana ehkä liigan kliinisin viimeistelijä Smolenak. Kaksi ensimmäistä kenttää lienee TPS:llä erittäin hyvää liigatasoa, mutta sen jälkeen taso tippuu. Hankintoja tulee varmasti vielä sekä hyökkäykseen että puolustukseen. Maalivahti on pitkästä aikaa ihan liigan kärkeä. Lassila yksistään pelaa monta pistettä TPS:lle.

Puolustus on omaan silmään kohtuullisen hyvä : Nummelin, Gysbers, Seikola, Seigo jne..kaikki hyvää liigatasoa.

TPS:ssa on kuitenkin huolestuttavan monta kysymysmerkkiä. Palaako Seikola tasolleen? Pelaako Nummelin yli 30 matsia? Pysyykö Tukonen kunnossa? Onko Pikkaraiselle maistunut treeni? Kuka tekee maalit Smolenakin lisäksi? Mikäli SK palaa kasvattiseuraansa niin vaikutus on henkisellä ja pelillisellä puolella valtava. Harppaa silloin korin ylöspäin.

Ässät Vähän samanlainen tapaus kuin TPS. Paljon potentiaalia ja kohtuullisen hyvin koottu joukkue. Kuitenkin isoja kysymysmerkkejä myös. Pystyykö Eero Elo kokoaamaan itsensä floppikauden jälkeen? Pysyykö Saarela kunnossa? Onko Kiilholmasta kärkisentteriksi? Mistä maalintekijät? Riittääkö Rinteen taso ykkösveskarina? Puolustus on mielestäni hyvä.

Mikäli useampaan on vastaus positiivinen niin Ässät voi hyvin olla kuuden joukossa.

Kolmoskori :

Pelicans Vaikea ennustettava. Saattaa olla korkeammalla. Tai sitten alempanakin. Lämsä ei vakuuta, mutta toisaalta rosteri on kohtuullisen laadukas. Paljon kokeneita, hyviä pelimiehiä. Hyvä maalivahti riittää jo pitkälle.

SaiPa Ylisuorittaako taas budjettiin nähden? Iso menetyksiä kauden jälkeen ja aikamoisia arpoja tilalle. Valmennus valtakunnan kärkeä ja organisaatiossa tehdään resursseihin nähden laadukasta työtä. Ei vaan riitä millään kuuden joukkoon. Mikäli hankinnat taas osuvat nappiin, niin massiiviset respektit SaiPalle.

KalPa Nostanut profiiliaan viime kauden jälkeen. KalPa ja Pekka Virta on onnistunut ennenkin. Ykkösmaalivahti parempaa tasoa mitä viime kausina ja muutama hyvä hankinta tehty. Tulee olemaan liikkuva ja kiekollinen joukkue.

Neloskori :

HPK Tasapaksu joukkue. Terävin kärki kohtuu tylsä. Arposen ensimmäinen kausi kokonaan ykkösenä, pieni kysymysmerkki sekin. Toisaalta viime kauden loppu antaa uskoa paremmasta. Materiaalia on heikko. Saros saattaa nosta yksinään HPK:n sääliplayoffeihin.

Ilves Talousongelmat näkyy rosterissa. Parhaat viety päältä pois eikä paikkaajat vakuuta. Toisaalta Tuokkola voi saada nuorelle joukkueelle taas hengen päälle. Uskoisin silti, että vaikea kausi edessä.

Sport Joukkue näyttää olevan koottu sillä ajatuksella, että jokainen Virmasen täkystä hiukankin innostunut on haalittu joukkueeseen. Ei yhtään takuuvarmaa liigatason suorittajaa. Mistä ratkaisijat? Todennäköisin jumbo.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vähän pohdintaa ensikauden kärkikahinoista:

Vaikka Lukko on vahvistunut kovin, en ole heistä kovinkaan vakuuttunut. Pikkaisen kulahtanutta ja vanhaa kaveria on heillä liikaa. Heiltä puuttuvat todelliset ykköskorin miehet Niskalaa lukuunottamatta. Meiltä löytyy Kukkosta, Pyörälää, Haatajaa, Humlia. Terävin kärki on meillä täysin suvereeni Lukkoon verrattuna. Ehkäpä se siis kuitenkin on Tappara, joka Kärpät kovimmin haastaa, jos Jormakka ja Palola todella Liigassamme jatkaa. Olen ollut skeptinen Tapparan suhteen, mutta tällä hetkellä ainoa iso kysymysmerkki on valmennus. Tapola voi kuitenkin olla erinomainen ja on vain minun tietämättömyyttä epäillä häntä. Yhdyn yleiseen mielipiteeseen siitä, että Kärpät, Tappara ja Lukko ovat tällä hetkellä kovimmat suosikit mestariksi. Kärpät toki selvä ykkössuosikki. Ylimieliseksi minut tuomitaan, mutta mielestäni Kärpillä on Liigan paras hyökkäys, puolustus, maalivahtiosasto ja valmennus.

Kärkikolmikon takaa kun haastajia etsii, on HIFK vahvoilla. Vaikka HIFK:n kannattajat ovat turhautuneita, eikä uskoa omaan joukkueeseen juuri löydy, on HIFK:lla mielestäni kasassa ihan hyvä aihio. Sentteriosasto on Liigan eliittiä. Parilla kolmella onnistuneella vahvistuksella HIFK nousee Kärppien, Tapparan ja Lukon joukkoon. HIFK on iso seura, jolla on resursseja tehdä nämä kriittiset hankinnat. Nybondaskin on lopettanut turhan hötkyilyn ja kasaa joukkuetta maltilla lupaavaan päävalmentajan kanssa. Ikävä kyllä, HIFK:n tilanne vaikuttaa turhan hyvältä. Tyyntä myrskyn edellä sanoisin.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Torsolle ei riitä pistepörssin voittaja, Liigan top 3 sentteri ja top 3 maalivahti ykköskorin miehiksi. Asia selvä.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Itse en vaihtaisi Lukon puolustusta Kärppien vastaavaan, itseasiassa pidän Kärppien puolustusta heikoimpana top-3 joukkueista (Lukko, Tappara, Kärpät). Kukkonen erottuu tuolta tietenkin edukseen yhtenä Liigan parhaista pakeista, mutta paljon on epävarmuustekijöitä etenkin ulkomaalaisten osalta. En pidä ketään varmana suorittajana joukosta Glenn, Spang ja Masuhr.

Vaikka Lukollakin on epävarmuustekijöitä puolustajien oman pään pelaamisen kanssa, niin Kärpillä hasardialttius on omaa luokkaansa ulkomaalaisten osalta (myös Vallin, Niemelä, Eminger). Tapparalla on omaan silmään ennakolta varmin puolustus.

Hyökkäys menee aika tasan kaikkien osalta, ehkä Lukko on laitureissa ja ykkössentterissä vähän edellä.

Maalivahtien osalta Lukolla on paras ykkösvahti, mutta Kärpillä ehkä kuitenkin paras kaksikko. Metsolaan en luottaisi alkuunkaan.
 

Wormatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks
En nyt itse ainakaan provosoituisi McTorson viestistä hirveän kovasti. Luonnollisesti me kaikki näemmä juurikin omissa joukkueissamme hyvät asiat hieman kirkkaammin, häikäisten huonot piiloon, kun taas arskat päässä kaikki näyttää vieraalla puolella himmeämmältä.

Omasta mielestäni sekä Kärpät, Lukko että Tappara ovat nippuina erittäin tasaisia. Ykkösveskarit oletettavasti Tarkki/Zapolski/Metsola, jokainen erittäin hyvä veskari. Ykkösnimet pakistossa Kukkonen/Niskala/Mäntylä, jokainen erittäin kovan tason pakki. Hyökkäyksessä taas jokaisella joukkueella paljon varmoja tekijä miehiä.

Eihän tätä kauden alkua malta odottaa. Tosi tasainen kärkikolmikko, kuten monen paperilla näkyy. Eikä keskikastissakaan mikään ole lukkoon lyötyä, lähes kaikilla joukkueilla on olemassa potentiaali täydelliseen yllätykseen.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Torsolle ei riitä pistepörssin voittaja, Liigan top 3 sentteri ja top 3 maalivahti ykköskorin miehiksi. Asia selvä.

Usein muuten unohtuu, että Ilkka Mikkola teki viime kaudella 33 (!) pistettä. Enemmän kuin esim. Kukkonen.

Lukon TOP3 pakkien pistepörssi ennätykset : 36p, 34p ja 33p.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärppien puolustusta arvioitaessa kannattaa muistaa vielä sellainen jokerikortti että Ville Pokka saattaa hyvinkin jatkaa vielä kauden. Jos näin tapahtuu, Kärpillä on myös puolustuksen osalta liigan kovin rosteri
 

Voltti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
ja Pikkarainen keskittyy lähinnä jäähypenkillä istumiseen kuin pelaamiseen, tosin nämähän tiedot käy selväksi jo vilkaisemalla kyseisten herrojen muutaman viime kauden tilastoja.

Vilkaisitko niitä tilastoja? Pikkaraisen pelaaminen on siistiytynyt reippaasti. 49 otteluun ainoastaan 61 jäähyminuuttia eikä enää juurikaan satu niitä ihme kilahduksia. Plussaksi lasketaan myös suoranainen dominointi pelikaanin pudotuspeleissä viime keväänä.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos heitetään näin ulkopuolisen arviot kärkikolmikon maalivahdeista ja puolustuksesta. Tuntuu aiheuttavan niin paljon kränää, että tässä oma kaksisenttiseni.


Maalivahdit:

Tämä osasto menee Kärpille. Zapolski on vähintään Karhusen ja Tarkin tasoinen maalivahti, mutta Oskari Setänen pudottaa Lukon kauas oululaisista. Metsola on em. kolmikkoa hieman heikompi, muttei paljoa. 2.veska hieman parempi tai samaa tasoa Lukon kanssa tällä hetkellä (onko se edes Peltonen, Hjelle vai joku muu?) ja täten tästä kolmikosta sija 3.

Arvosanat:
Kärpät 10-
Lukko 9
Tappara 9-

Puolustus:

Tämä osasto on todella mielenkiintoinen arvostella. Kärppien pakisto on todella vakuuttava, varsinkin jos Pokka liittyy vielä joukkoon iloiseen. En tiedä miten muut, mutta itse pidän Glennin, Masuhrin ja Spangin tasoa pienoisena kysymysmerkkinä. Glenn oli SaiPassa runkosarjan ajan loistava, mutta taas pudotuspeleissä melko heikko. Spang taas oli vakuuttava koko aikansa SaiPassa, mutta uhka tähdenlennoksi jäämiselle on. Masuhr taas takoi KalPassa aiemmin hyvin pisteitä, mutta ailahteli KalPassa viime kaudella, eikä esittänyt ilmeellisyyksiä Kärpissäkään.
JOS epäilyksyäni tätä ulkomaalaiskolmikkoa kohtaan ei huomioida ja Pokka lisätään nimilistaan, Kärppien pakiston voi sanoa olevan lähellä parasta koko sarjan historiassa.

Lukon pakisto on erittäin pienikokoinen, mutta kiekollinen. Tuleeko ongelmia puolustuspäässä? Mahdollisesti, mutta oikealla pelisysteemillä RD kääntää tämänkin kysymysmerkin voimavaraksi. Myös Lukolta löytyy muutama kysymysmerkki: Pystyykö Ilkka Mikkola jatkamaan viime kauden tasollaan? Millä tasolla Mikko Kousa pelaa ensi kaudella? Kuinka nuoret Jesse Virtanen ja Juho Tommila onnistuvat?
Lukon pakisto on myöskin erittäin vakuuttava. Oman maalin edessä voi tulla hankaluuksia Kärppien pakistoon verrattuna, mutta muuten todella lähellä Kärppien pakistoa.

Tapparan pakisto on näistä kovimmissa liemissä keitetty. Ikä voi olla vahvuus, mutta se voi samalla koitua kohtaloksi. 70-luvulla syntyneitä pakkeja on kolme (Saravo, Puistola, Aalto) ja onkin mielenkiintoista nähdä, miten edellä mainitut herrat (+melkein yhtä vanha Kankaanperä) suoriutuvat. Varsinkin Aallon kohdalle piirrän suuren kysymysmerkin, koska tason laskusta oli viitteitä jo viime kauden loppupuolella.

Kärpät vie tämän osaston, jos Pokka pelaa seuraavan kauden Oulussa. Muuten laittaisin Lukon samalle linjalle, Tapparan jäädessä myös tässä kategoriassa heikoimmaksi.

Arvosanat:
Kärpät: 9 (Pokan kanssa 9½)
Lukko: 9
Tappara: 8½

Täytyy tutkailla noita hyökkäysosastoja hieman paremmalla ajalla.
 

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
Kyllä täytyy saatanan paksut kettulasit olla silmillä jos Lukon hyökkäyksen näkee yhtä hyvänä kuin Kärppien. Ei siellä päinkään. Ja Gagnon ei ole top3 sentteri, ei edes top5. Top10 varmaan mahtuu.

Ja kun Duffan pelitapa onnistuu pelaajilta, tuppaa maalivahti ylisuorittamaan. Siihen nähden aika rohkeaa väittää Zapolskia top3, voi toki ollakin.

Ja jos katsotaan vielä noita laitureita niin Kärppien top on:

Haataja
Davis
Huml/Pyörälä(toinen sentteri?)
Junttila/Donskoi

Ja Lukolla:

Vahalahti
Lahti
Koivisto
Nurmi/Nieminen/Ahtola(ehkä sentterinä)


En kyllä millään ilveellä saa Lukolle tuostakaan etua.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä täytyy saatanan paksut kettulasit olla silmillä jos Lukon hyökkäyksen näkee yhtä hyvänä kuin Kärppien. Ei siellä päinkään. Ja Gagnon ei ole top3 sentteri, ei edes top5. Top10 varmaan mahtuu.

Ja kun Duffan pelitapa onnistuu pelaajilta, tuppaa maalivahti ylisuorittamaan. Siihen nähden aika rohkeaa väittää Zapolskia top3, voi toki ollakin.

Ja jos katsotaan vielä noita laitureita niin Kärppien top on:

Haataja
Davis
Huml/Pyörälä(toinen sentteri?)
Junttila/Donskoi

Ja Lukolla:

Vahalahti
Lahti
Koivisto
Nurmi/Nieminen/Ahtola(ehkä sentterinä)


En kyllä millään ilveellä saa Lukolle tuostakaan etua.

Juuri näin. Ensi kausi näyttää keneltä kovin joukkue löytyy, mutta ennakkoasetelmissa tää menne Kärpille.
 

Akke P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ja kun Duffan pelitapa onnistuu pelaajilta, tuppaa maalivahti ylisuorittamaan.

Piditkö Lukon viime kauden puolustamista tosiaan niin hyvänä, että maalivahti näytti todellista osaamistaan paremmalta?

Ja aiheesta, omiin silmiini Kärpät on etukäteisasetelmissa selvä ykkönen, vaikka sen puolustuksen tasoa yliarvioidaan ja sentteriosastolla on olemassa riskinsä.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Ketkäs ne lähemmäs kymmenen parempaa nimeä ovat, kuin Aaron Gagnon?

Jos pelaajia arvioidaan "Rauma Style", niin pelaajien todellinen taso näkyy parhaasta Liigakaudesta.
Corey Elkins
Teemu Ramstedt
Kim Hirshovitch
Niclas Lucenius
Matti Kuparinen
Eric Perrin

No nuot nyt jo riittää, että voi puhua Gagnonin kuuluvan top kymppiin.

E: Siis tilastojen valossa. Pelaajasta en osaa sanoa muuten mitään muuta kuin, että hyvälle pelaajalle vaikutti niissä peleissä mitä näin.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Torsolle ei riitä pistepörssin voittaja, Liigan top 3 sentteri ja top 3 maalivahti ykköskorin miehiksi. Asia selvä.

Mielestäni aivan terävin huippuosaaminen puuttuu Lukolta Niskalaa lukuunottamatta. Hyviä ja hienoja pelaajia Lukko on pullollaan. Terävin kärki on kuitenkin Kärpillä Lukkoa selvästi vahvempi. Tapparakin vie tämän osaston Lukkoa vastaan. Palola, Jormakka ja Mäntylä edustavat Tapparan huippuosaamista.

Olen pahoillani, mutta kyllä minä näen Kärpät tällä hetkellä joka osa-alueella vastustajiaan vahvempana. Hyvin pitkälti yhdyn Tähtipakin mielipiteeseen, tosin Tapparan arvion Lukon edelle. Saul Goodmanilta myös jykevää tekstiä.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja aiheesta, omiin silmiini Kärpät on etukäteisasetelmissa selvä ykkönen, vaikka sen puolustuksen tasoa yliarvioidaan ja sentteriosastolla on olemassa riskinsä.

Omasta mielestä siellä on sekin aika hyvällä mallilla. Sentterin paikkaa pelanneita pelaajia:
- Deschamps
- Huml
- Davis
- Pyörälä
- Kemppainen
- Komulainen (tähän astisella uralla tehnyt ihan ok pisteitä pienessä roolissa)
- Keränen

Jos tästä listasta ei löydä neljän sentterin toimivaa kokonaisuutta, niin ihmettelen suuresti. Taidoista se ei jää kii!
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Aika huono ajankohta tässä on vielä arvioida voimasuhteita kun moni joukkue on rakentamisen osalta täysin erivaiheessa, osa valmiimpia kuin toiset.

En tiedä onko itsellä värilasit, mutta kovasti kerho tuntuu olevan kaikilla siellä neljän huonoiten sijoittuvan joukossa. Itse en ole ollenkaan sijoittamassa kerhoa sinne peräpäähän vaan jopa suora paikka pleijareihin on mahdollinen, sääleihin nyt kuitenkin vähintään.

Tuekseni väitteelleni tässä muutamia faktoja :

1. Kerho päästi viime kaudella liigassa neljänneksi vähiten maaleja. Puolustus on pysynyt täysin muuttumattomana muuten, mitä nyt Tuulolan etunimi on vaihtunut pelipaidassa. Tästä on siis hyvä perusta rakentaa.

2. Saros. Vuoden tulokas, liigan kolmanneksi parhaat tilastot ja vuosi lisää kokemusta miesten peleistä. Ei hätää, torjuu jom yksinään kerholle pisteitä kauden aikana.

3. Hyökkäys. Kärki häipyi, samoin syvyyttä. Paikkaajia on tullut vasta muutama, siitä kertoo se että hyökkääjiä on määrällisestikin sopimuksen alla vasta 12 kpl, joista yksi juniori ja yksi try out. Tämä puoli tulee siis jo määrällisestikin tarvitsemaan lisää miehiä, mutta myös rahaa löytyy laatuun. Tästä on jo valmennnus ja seurajohto puhuneet avoimesti, että 2-3 laatumiestä on tulossa ainakin. Nykyinen runko Marek Viedensky, Eero Somervuori, Jesse Saarinen, Joonas Vihko, Tuomas Vänttinen, Juhani Jasu + muut on ihan vertailukelpoinen kun puhutaan liigan keskikastista. Ero liigan häntäpäähän pitäisi olla nähtävillä.

4. Valmennus. Tämä on kysymysmerkki Arvosen kohdalta, mutta maalivahtivalmennus on liigan parasta A-luokkaa. Viime kauden loppu näytti, että ainakin valmennus tiimi yhdessä toimi hyvin.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tämä on hieno topic. Eletään keskikesää, ulkona yli 30C ja täällä jaetaan jo mitaleja. Ootellaan elo-syyskuuhun, katellaan CHL alkulohkot ekana ja aletaan sitten pelaamaan Liigaa.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos pelaajia arvioidaan "Rauma Style", niin pelaajien todellinen taso näkyy parhaasta Liigakaudesta.
Corey Elkins
Teemu Ramstedt
Kim Hirshovitch
Niclas Lucenius
Matti Kuparinen
Eric Perrin

No nuot nyt jo riittää, että voi puhua Gagnonin kuuluvan top kymppiin.

E: Siis tilastojen valossa. Pelaajasta en osaa sanoa muuten mitään muuta kuin, että hyvälle pelaajalle vaikutti niissä peleissä mitä näin.

Viime kauden otteiden perusteella ottaisin noista nimistä Gagnonin ennen Ramstedtia, Hirsoa, Kuparista ja Luceniusta joukkueeseeni. Elkinsin kanssa on vähän siinä ja siinä, kun taas Perrin on ihan omalla tasollaan tuosta porukasta. Kyllä se Gagnon on ihan Liigan ehdottomia kärkisenttereitä, kun noita nimilistoja tiirailee.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Tämä on hieno topic. Eletään keskikesää, ulkona yli 30C ja täällä jaetaan jo mitaleja. Ootellaan elo-syyskuuhun, katellaan CHL alkulohkot ekana ja aletaan sitten pelaamaan Liigaa.
Täällä aiheesta keskusteleekin ne, jotka haluavat helteelläkin spekuloida jääkiekosta. Saadaanko me keskustella? Vai pidetäänkö radiohiljaisuus syyskuulle?
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Toki tässä on helteet menoillaan ja muutakin tekemistä, mutta hauskaahan tämä vertailu on. Jokainen näkee omassa joukkueessaan sen parhaimman ja niin sen pitääkin mennä. Salcido on esimerkki sellaisesta puolustajasta, jonka pelaamisesta ei ole mitään muistikuvaa, vaikka hyvät pisteet on tehnyt puolustajan tontilta.

Gagnon pelasi Lukossa viime kaudella 63 peliä ja teki 50 pistettä. Näistä 15 peliä playoffeja ja 14 pistettä. Ensimmäiset kymmenen peliä meni muutaman pisteen vauhdissa ja sen jälkeen pisteperpeli tahtia loppukausi. Gagnonia ei voi suoraan edes arvioida pisteissä, hoitaa myös duunin omaan päähän ja Vahalahden kanssa oli todella hyvä.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Omasta mielestä siellä on sekin aika hyvällä mallilla. Sentterin paikkaa pelanneita pelaajia:
- Deschamps
- Huml
- Davis
- Pyörälä
- Kemppainen
- Komulainen (tähän astisella uralla tehnyt ihan ok pisteitä pienessä roolissa)
- Keränen

Jos tästä listasta ei löydä neljän sentterin toimivaa kokonaisuutta, niin ihmettelen suuresti. Taidoista se ei jää kii!

Eli kokonaisuudessaan: 1 kpl kysymysmerkkejä, 3 kpl laitureita, 1 kpl kolmossenttereitä ja 2 kpl heikohkoja nelossenttereitä.

Muutenkin Sörsseliltä aika vitsikästä verrata Gagnonia johonkin luceniuksiin, kuparisiin, hirsoihin ynnä muihin. Kas kun et Niemen Mikaa ehdottanut? Liigasta ei löydy kuin kaksi keskushyökkääjää, jotka ovat pelanneet neljällä kaudella NHL:ssa, Eric Perrin ja Aaron Gagnon.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Täällä aiheesta keskusteleekin ne, jotka haluavat helteelläkin spekuloida jääkiekosta. Saadaanko me keskustella? Vai pidetäänkö radiohiljaisuus syyskuulle?

Tottakai saa keskustella. Itse osallistun kalisteluun vasta kun helteet loppuu, ei tälläisillä helteillä ajatus pelaa.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Eli kokonaisuudessaan: 1 kpl kysymysmerkkejä, 3 kpl laitureita, 1 kpl kolmossenttereitä ja 2 kpl heikohkoja nelossenttereitä.

Muutenkin Sörsseliltä aika vitsikästä verrata Gagnonia johonkin luceniuksiin, kuparisiin, hirsoihin ynnä muihin. Kas kun et Niemen Mikaa ehdottanut? Liigasta ei löydy kuin kaksi keskushyökkääjää, jotka ovat pelanneet neljällä kaudella NHL:ssa, Eric Perrin ja Aaron Gagnon.

Josh Green ?

Ja Josh siis lähtökohtaisesti Tapparan kolmosketjun sentteri
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös