Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2012-2013

  • 751 841
  • 1 206

Advertius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Itsemoderointi
Tykkään kyllä Melartin ja Söderholmin tavasta puolustaa.

http://www.youtube.com/watch?v=bySlQ6cmMTQ

Linkki vie Youtubeen, jossa herrat esittävät taitojaan. Melart todellakin on todella aliarvostettu pelaaja.

Linkki vie Juutuupiin, katsokaa ajasta 0:20 lähtien.

e. Jahas, linkin selitys tuli pariinkiin otteeseen. No tietääpähän ihmiset (modeista lähtien) mihin linkki vie.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tykkään kyllä Melartin ja Söderholmin tavasta puolustaa.

http://www.youtube.com/watch?v=bySlQ6cmMTQ

Linkki vie Youtubeen, jossa herrat esittävät taitojaan. Melart todellakin on todella aliarvostettu pelaaja.

Linkki vie Juutuupiin, katsokaa ajasta 0:20 lähtien.

e. Jahas, linkin selitys tuli pariinkiin otteeseen. No tietääpähän ihmiset (modeista lähtien) mihin linkki vie.

Toi kuvaa hyvin HIFK:in playoffit kaudella 11-12. No, aina ei voi onnistua. Mäkin tykkäsin Eavesistä kauden 2011 poffien seitsemännessä pelissä ;)
 

HJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Katso Pallo, Vancouver Cancouver
Tämähän on hauskaa!

Teen aikani kuluksi puolueettoman arvion suosikkijoukkueeni, Helsingin IFK:n tämänhetkisestä kokoonpanosta. IFK:n tilannehan on tällä hetkellä loistava, koska joukkue on selkeästi koottu Pent.. anteeksi, Petri Matikaisen pelityyliin sopivaksi, joten ilman muuta joukkueella on jo tässä vaiheessa TOP1-kastiin kuuluva miehitys.

Aloitetaan maalivahdeista: Kaksikko Ortio-Norja on ilman muuta liigan huippuparivaljakko. Ortio on kuitenkin vähintäänkin NHL-tason maalivahti ja kakkosena luukkua availee huikealla yli 94% tilastolla torjunut nuori ja nälkäinen sekä ilman muuta kehityskykyinen maalivahti, Mika Norja. Molemmilla on mahdollisuus nousta SM-liigan parhaaksi maalivahdiksi ensi kaudella. Tai siis toisella. Toinen on sitten toiseksi paras. Koko komeuden kruunaa ehkä kaikkien aikojen paras maalivahtivalmentaja(sori Urpo Ylönen), Jan Lundell, joka esitti jo piiitkän peliuransa aikana unohtumattomia otteita...

Puolustus:
Ykköspakkiparissa varmasti 50 pistettä(siis 50!! Huhhuh!) tekevä Toni Söderholm saa parikseen aina varman Mikko Jokelan, jonka viimeisin oman pään virhe tapahtui vuonna 2005. Peliä en tosin muista.
Kakkosparista löytyy liigan ylivoimaisesti kovin taklaaja Ville Varakas(37,5 pistettä). Hän saa parikseen liigan aliarvostetuimman puolustajan, Ilari Melartin. Laittakaa muistiin: Ilari Melart on NHL:n seuraava Scott Stevens(Tähän TOP-10 taklaukset, jos osaisin linkittää).
Kolmospariin jää Mikko "Knockout" Kurvinen, joka on varma kymmenen maalin tekijä, johtuen suuresta ylivoima-ajasta. Parikseen hän saa kevään kovimman kaappauksen Kyle Klubertzat... Klubetsart... Kuitenkin, varma kiekollinen puolusta, joka kaiken lisäksi on halpa, koska kaikkihan haluavat pelata jossain vaiheessa uraansa IFK:ssa, kuten vaikkapa Janne "EN filmaa!" Pesonen.
Jos joku loukkaantuu kauden aikana, mitä epäilen suuresti, ei hätää. Suomen kovin juniorimylly on tuottanut jo vuosia liigan parhaimmat puolustajat. Niitä riittää nytkin vino pino.

Hyökkäyksessä 20 maalia tekee ainakin Peltonen, Luttinen, Talaja, Partanen, Granlund ja Pakarinen. Ainakin Pakarinen sanoi tekevänsä about 20 häkkiä IFK-tv:n haastattelussa. Ja hei, kuinka monella muulla joukkueella on IFK-tv? Niin, sitähän minäkin.
Sentteriosasto on jo nyt hyvällä mallilla. Liigan paras ruotsalainen, Joakim Erickson, nouseva kyky, hoitaa helposti Mikael Granlundin ja Petteri Wirtasen jättämät aukot. Taustatukea hän saa kaupungin ainoalta sheriffiltä, Siim Liivikiltä ja huippuprospektilta, Niko Piipariselta. Piipariselta odotan hurjaa tasonnostoa. Toki se vaatii sen, että hän pysyy edes yhden vaihdon pelin aikana pystyssä ja saa silloin tällöin syötön omille.
Alempiin ketjuihin jää huikeita lupauksia, joilla kaikilla on mahdollisuus tehdä ainakin 25 pistettä kauden aikana.

Laskin maltillisen arvion joukkueen tilastoista ja kaudella 2012-2013 Helsingin IFK tekee 547 maalia ja päästää 21. En laskenut tilastoihin kesken kauden tulevia pelaajia, jotka ovat Städärissä istuvan nimimerkki Sinnerin huhujen mukaan Niklas Lidström(en ole kuullut miehestä aiemmin, joku paremmin tietävä nimimerkki voi valaista) ja joku venäläinen, muistaakseni Kyrpäv. Täytyy tarkistaa.

No niin, keskustelua! Mites muut joukkueet?
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tiedä näistä, itse pidän kautta onnistuneena. Himpun varassa oli mitalipelit, jolloin sinäkin olisit eri mieltä tästä asiasta.
No, ei sinulla sitten liigan isoimmalla budjetilla operoivalle joukkueelle ole ainakaan kovin kovat vaatimukset kun runkosarjan seitsemäs sija ja tippuminen puolivälierissä on onnistuminen. Ruotsikin varmaan onnistui MM-kisoissa?
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Toi kuvaa hyvin HIFK:in playoffit kaudella 11-12. No, aina ei voi onnistua. Mäkin tykkäsin Eavesistä kauden 2011 poffien seitsemännessä pelissä ;)

Äääh, odotin ennemmin Hentusta comebackina.
 

Mukula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät/Pata
Sentteriosasto on jo nyt hyvällä mallilla. Liigan paras ruotsalainen, Joakim Erickson, nouseva kyky, hoitaa helposti Mikael Granlundin ja Petteri Wirtasen jättämät aukot.


Siis tarkoitat varmaan Liigan toiseksi paras ruotsalainen. Paras on kuitenkin ilmiselvästi Ässien Daniel Brodin! :)
 

HJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Katso Pallo, Vancouver Cancouver
Siis tarkoitat varmaan Liigan toiseksi paras ruotsalainen. Paras on kuitenkin ilmiselvästi Ässien Daniel Brodin! :)

Ah, hyvä, että korjasit. En ole tutustunut vielä raumalaisten joukkueeseen sen tarkemmin.
 

Śmierć

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Islanders & Frans Nielsen + Karhu HT

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Uskomatonta, että jotkut kuvittelivat HJL:n olleen tosissaan :/ Relatkaa nyt vähän.
 

Jusu75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers
Oma viestini "kovimmat siirrot" ketjusta

Tässä omaa näkemystä kun sadepäivän kunniaksi ehti grillaukselta lueskella hieman eri seurojen kokonaisuuksia.

TOP 1-2
Jokerit
Kalpa
(Kummallakin paketti kasassa hyvissä ajoin ja muutokset olleet melko pieniä, Hyökkäykset erinomaisia)

3-5
HIFK. Sparta pelaa tasaisesti mutta ei ole kärjessä.
Kärpät. Hyvä kokonaisuus, maalivahti tilanne kysymysmerkki.
Tappara. Projektin toinen vuosi ja satsauksia on tehty, alkukausi sanelee paljon mihin ensi kausi menee.

6-11
Blues. Säälit kutsuu taas, valmennus saa vedellä edelleen kaneja hatusta.
HPK. Uskon Selinin yllätykseen ja täsmähankintoja tehty.
Jyp. Jos eivät olisi Jyväskyläläisiä niin sanoisin että lähtijöidenmäärä säälittää. Tullaan näkeen varmaan aika paljon EU pelaajia.
Lukko. Muutosprosessin eka vuosi vaikka Dufva sitä jo viime kauden rakensi, eka vuosi ottaa vielä aikansa.
Pelicans. Muutos on liian iso, Kyllä kaitsu pleijareihin puissinokat pelaa mutta loppukiri hankinnoissa määrää paljon.
Ässät. Zabon lähtö näkyy varmasti ja nyt on hieman ylisuoritettu.

BOTTOM 12-14
Ilves. Pelkään ihan oikeasti naapurin puolesta, kaikki ympärillä liikkuva ei voi olla vaikuttamatta ja en vain usko että Raipe ja Vesku saa nostettua tuota nippua..
Saipa. Ei ole viimeinen tänäkään vuonna.
TPS. Todella mielenkiintoinen nähdä millaisia kavereita tulee jos NHL menee kiinni, siinä vaiheessa yllätysmomentti.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Kaksi vuotta ylisuoritettu, kolmas vuosi lähtee. Pitäskö Ässistä ottaa valmentajia ja pelaajia mm. maajoukkueeseen jos sekin vähän ylisuorittais välillä.

Tästä samaa mieltä, ettei Ässät mitenkään ylisuorittanut ole viime vuosina, vaan on ollut siellä missä ansaitseekin. Silti ensi kaudella paikka kuuden joukkoon ei irtoa helpolla (yllätys!). Zaborskyn ja Kudrocin siirrot näkyvät varmasti, mutta toisaalta nimekkäitä paikkaajia on kuitenkin tullut. Jos olisin Ässä-fani, minua kuitenkin huolettaisi lähteä kauteen, kun joukkueessa on melko monta "arpaa". Hyökkäyksessä kahden ensimmäisen kentän osalta löytyy enemmän tai vähemmän kysymysmerkkejä herrojen Ryan, Pihlman ja Niemi kohdilta. Jossain vaiheessa taisi olla liikkeellä huhua, että Uusitalo ja Taimi missaavat kauden avauksen, onko näin? Tällöin puolustus heikkenisi huomattavasti ja mikäli lisähankintoja ei tule, se voi koitua ongelmaksi.

Kuitenkin, tällä hetkellä ottaen huomioon monien joukkueiden puutteet, sijoittaisin Ässät sijoille 4-6.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Joukkueiden voimasuhteista on tällä hetkellä sanottava, että ensi kausi tulee olemaan hyvä Ässille. Armian palava halu änäriin ja Dixonin jääminen Poriin ovat asioita, jotka tulevat varmasti näkymään ensi kaudella.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Täällä on huomattu, että päättyneen kauden kärkiporukoista on menettänyt ison liudan pelaajia eikä paikkaajia vielä juurikaan ole. Lukko on oikestaan ainoa, jolle on jotain tullut, mutta Lukon tuntien iso osa tulee olemaan huteja tai sitten peli ei vain muuten kulje. Vehanen on toki kova luu ja tulee ottamaan Lukolle pisteitä jopa yksinään. Viime kaudella umpisurkea Tappara on vahvistunut joo, mutta ei se kyllä vakuuta allekirjoittanutta millään tavalla.

Kaikesta tästä huolimatta Blues jostain syystä sysätään lähes poikkeuksetta sääleihin. Onko sitten tosiaan niin, että Blues on niin heikko? Viime kaudella oltiin kuuden sakissa, kunnes lähti ykkösveskari, -pakki ja -maalintekijä (Koivisto, Lajunen, Lammassaari). Pelin taso sukelsi sen jälkeen pahasti eikä pelaamista varmasti helpottanut tuo myyntihuhuilukaan. Pelin taso löytyi vasta kauden lopulla ja silloin lähti lauluun KalPa ja Lukko.

Viime kauteen verrattuna puolustus on huomattavasi kovempi: Hakanpää, Jalvanti, Kuukka, Laatikainen, Laurila on viisikko johon ei kovinkaan moni joukkue tässä liigassa yllä. Laiturikalusto on suunnilleen samatasoinen kuin viime kauden alussa. Ilmeisesti Lammassaaren kanssa vielä neuvotellaan. Sentteriosasto on hieman heikentynyt ja maalivahtiosasto on yhtä arvoituksellinen kuin viime kauteen lähdettäessä. Näin ollen näkisin, että Blues on suunnilleen samalla tasolla kuin viime kauteen lähdettäessä.

Em. perustein sanoisin, että tällä hetkellä Bluesilla on top-6 rosteri. Kauneus on tietysti katsojan silmissä enkä ole pahoillani, että Bluesia pidetään niin heikkona. Enemmän vaan ihmetyttää.
 
Kaikesta tästä huolimatta Blues jostain syystä sysätään lähes poikkeuksetta sääleihin. Onko sitten tosiaan niin, että Blues on niin heikko? Viime kaudella oltiin kuuden sakissa, kunnes lähti ykkösveskari, -pakki ja -maalintekijä (Koivisto, Lajunen, Lammassaari). Pelin taso sukelsi sen jälkeen pahasti eikä pelaamista varmasti helpottanut tuo myyntihuhuilukaan. Pelin taso löytyi vasta kauden lopulla ja silloin lähti lauluun KalPa ja Lukko.

No sääleissähän Blues on kahdella viimeisellä kaudellakin ollut ja rosteri näyttää nytkin suht entisenlaiselta. Materiaaliinsa nähden Blues on kahdella edellisellä kaudella ylisuorittanut (pleijareissa) tai onnistunut keskimääräistä paremmin hyödyntämään pelaajamateriaalinsa - kummin asian haluaakin ilmaista. Kyllä minustakin sijat 6-10 ovat Bluesille realismia. Suora pudotuspelipaikka mahdollinen, mutta säälit todennäköisempi vaihtoehto.
 
Viimeksi muokattu:

sonnychiba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jos olisin Ässä-fani, minua kuitenkin huolettaisi lähteä kauteen, kun joukkueessa on melko monta "arpaa". Hyökkäyksessä kahden ensimmäisen kentän osalta löytyy enemmän tai vähemmän kysymysmerkkejä herrojen Ryan, Pihlman ja Niemi kohdilta. Jossain vaiheessa taisi olla liikkeellä huhua, että Uusitalo ja Taimi missaavat kauden avauksen, onko näin? Tällöin puolustus heikkenisi huomattavasti ja mikäli lisähankintoja ei tule, se voi koitua ongelmaksi.

Jep, kysymysmerkkejä on ja uudet ulkomaalaiset ovat aina pieniä arpoja. Jotenkin uskon kuitenkin Dixonin tekevän ketjukavereistan parempia pelaajia kuin he oikeasti ovat. Uusitalon pitäisi kuntoutua kauden avaukseen ja Taimi on ilmeisesti jouluun asti pois eli puolustus on vielä vajaa. Toivolalla on vielä pakki hakusessa ennen kauden alkua.

Joittenkin mielestä Pata on ylisuorittanut kaksi vuotta putkeen. Ok, mutta alisuorittanut sitten pleijareissa.
 

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
Dixon on kyllä tällä hetkellä SM-Liigan ehkä kovin pelimies tai ainakin top-3:ssa ja ihmettelen, millä Ässät sai miehen pidettyä. Ei siis mitenkään vittuiluna Ässille, vaan lähinnä kysymys kuuluu; "Millä mikään SM-Liiga joukkue saa Dixonin tasosen pelaajan pidettyä?".
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Dixon on kyllä tällä hetkellä SM-Liigan ehkä kovin pelimies tai ainakin top-3:ssa ja ihmettelen, millä Ässät sai miehen pidettyä. Ei siis mitenkään vittuiluna Ässille, vaan lähinnä kysymys kuuluu; "Millä mikään SM-Liiga joukkue saa Dixonin tasosen pelaajan pidettyä?".

Sillä on täällä lehtolapsi, varmaa tietoa kuultu Ässiä lähellä olevalta henkilöltä.

(Jeisöni tulee ensi kaudella, tietty)
 

Probert

Jäsen
Dixon on kyllä tällä hetkellä SM-Liigan ehkä kovin pelimies tai ainakin top-3:ssa ja ihmettelen, millä Ässät sai miehen pidettyä. Ei siis mitenkään vittuiluna Ässille, vaan lähinnä kysymys kuuluu; "Millä mikään SM-Liiga joukkue saa Dixonin tasosen pelaajan pidettyä?".

Tämä on yksi puoli asiasta, mutta toinen puoli on se, että Dixon ei ole riittävän hyvä pelaaja NHL:ään, eikä niin haluttu pelaaja KHL:ään (toisin kuin esim. Zaborsky ja Hodgman), että KHL-seurat taistelisivat hänestä pelaajamarkkinoilla ja Ässät saisi tarjouksia, joista on mahdoton kieltäytyä.

Hyvä pelaaja on toki silti kyseessä, ja on mielenkiintoista nähdä Dixonin kausi, kun vieressä ei ole Zaborskyn tasoista maalintekijää. Nyt Dixon on Ässien ykköstykki, herra ja hidalgo.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Tappara. Projektin toinen vuosi ja satsauksia on tehty, alkukausi sanelee paljon mihin ensi kausi menee.
Siis mikä hemmetin "toinen vuosi"? Valmentaja on uusi ja joukkuekin on mennyt paljolti uusiksi. Kyllä minä näkisin että Tapparalla on edessään uusi alku ja että alkukausi ei varmastikaan ole mikään menestys.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös