Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2011-2012

  • 837 516
  • 1 611

Voltti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kun on katsonut yli 20 vuotta näitä eri nimisiä Reippaita kaikkine taloussotkuineen sekä Pelsujen alennusta velkasaneerauksineen ja siihen kaiken maailman petterisihvosia, mikatoivoloita ja jamikauppeja sohlaamassa liigajoukkueen peräsimessä niin en perkele uskalla vielä ajatella pyttyä Lahden torille.

Amen!

Toivoa sopii kyllä niinkuin aina, mutta mihinkään en usko ennenkuin läski mamma laulaa.

Tarpeeksi kauan kun on paskamyrskyssä niin tyynikin tuntuu hyvältä. Saati sitten auringonpaiste.
 

Iggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Voisin myös nähdä Pelicansin menevän päätyyn saakka niin kauan kunnes ei kohtaa hifkiä matkan varrella. Jotkut vastustajat vaan ovat ylivoimaisia toisille ja tämä kausi on mielestäni hyvin osoittanut kuinka pussileuoista ei ole petokissojen voittamiseen.

Mikäli hifk (ai jumalauta kun on vammainen nimi suomalaiselle jääkiekkojoukkueelle, vähän niinkuin änärissä olis washingtonin ötz eli wötz) onnistuu olemaan niin pitkään kuvioissa, että kohtaa pelsut, täten veikkaisin ifkn pelaajien uivan jälleen alasti pojan kanssa jossain suihkulähteessä.

Kalpa on myös varteenotettava ehdokas kunhan saa sairastuvan tyhjennettyä. Tosin maalivahti asettaa turhan isoja kysymysmerkkejä tässä vaiheessa. Myytiinkö mestaruus venäjälle aivan kuten Lukko teki pari vuotta sitten? Kalpa ei pärjää pelsuja ja ässiä vastaan, joten siksi lasken heidät pois terävimmästä kärjestä.

Ässät myös vaikuttaa vahvalta. Pärjännee helsinkiläisiä vastaan, mutta ei lahtelaisia koska heillä on Smolenak. Ässien ainoa toivo on siis toivoa hifkin tiputtavan pelsut. On kuitenkin mahdollista, että ässät pelaa hifkiä vastaan ennen tätä ja täten ovat järjestelmän uhreja.

Jypillä on myös sanansa sanottavana. On paha vastus kaikille edellä mainituille, mutta ei heitä tule voittamaan, joten jäljelle jää kiusaajan rooli. Samaa sanoisin jokereista, heidän ainoa toivonsa mitalipeleihin on kohdata hifk heti ensimmäisellä kierroksella.
 
Viimeksi muokattu:

ahee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Voisin myös nähdä Pelicansin menevän päätyyn saakka niin kauan kunnes ei kohtaa hifkiä matkan varrella. Jotkut vastustajat vaan ovat ylivoimaisia toisille ja tämä kausi on mielestäni hyvin osoittanut kuinka pussileuoista ei ole petokissojen voittamiseen.
Vähän täytyy olla eri mieltä. Ei näistä ikinä tiedä. Joku taisi aiemmin sanoa täällä forumilla viime viikolla, että playoffit ovat täysin oma maailmansa. Heitti vielä statiikkaakin kehiin, jota löytyy paljon. Itse muistan muutaman vuoden takaa kuinka Pelicans runkosarjassa löylytti Jokereita urakalla, mutta kuinkas sitten tosipeleissä kävikään...

Samoin voisin sanoa että jos me kohdataan KalPa playoffeissa niin sillä että ollaan nyt otettu selvä niskalenkki runkosarjassa, ei ole juuri mitään väliä pudotuspeleissä. Vastustaja saattaa saada vaan energiaa, että "näytetään niille että vasta näillä tosipeleillä on merkitystä".

Mä arvasin että tohon mun heittoon tartutaan, että haluan kannun Lahteen. On totta että tuskin mä maitani oon myymässä jos noin ei käy, sillä ei tän seuran historian tuntien juuri mikään enään yllätä. Mutta mun mielestä silloin kun on mahdollisuus tehdä jotain suurta, niin tavoitteet pitää uskaltaa sanoa ääneen. Jos toi joukkue lähtee playoffeihin pronssi silmissään, niin kyllä mä oon pettynyt. Jos taistellaan ja hävitään paremmalle ja lopulta saadaan pronssimitalit kouraan, niin mä olen tyytyväinen. Nyt mennään kyllä muuten asioiden edelle, pitäisi tää runkosarja hoitaa kunnialla ensin, ennen kuin näitä alkaa edes miettimään...

Mitä tulee voimasuhteisiin, niin KalPan rankkaisin ehkä ykköseksi, jos loukkaantumisia ei olisi noin paljoa. Luulen että juuri toi että ollaan oltu monta kertaa lähellä, mutta kuitenkin kaukana, on saanut Kuopion vihaiseksi. Noi loukkaantumiset on saaneet KalPan pelin kuitenkin vähän sekaisin, ja en tiedä palaako se tarpeeksi raiteilleen vaikka miehiä saataisiinkin takaisin.

Yhtä kaikki, helvetinmoinen kevät on tiedossa jälleen. Siellä on pari ennenaikaista "pleijari"sarjaa jo alkamassa viivan tuntumassa...
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Samoin voisin sanoa että jos me kohdataan KalPa playoffeissa niin sillä että ollaan nyt otettu selvä niskalenkki runkosarjassa, ei ole juuri mitään väliä pudotuspeleissä.

Blueshan sai viime kaudella Ässiltä pataan kaikissa runkosarjamatseissa mutta meni puolivälierissä jatkoon voitoin 4-2. Kyllä ne poffit oma maailmansa ovat.
 

Iggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Joku taisi aiemmin sanoa täällä forumilla viime viikolla, että playoffit ovat täysin oma maailmansa. Heitti vielä statiikkaakin kehiin, jota löytyy paljon. Itse muistan muutaman vuoden takaa kuinka Pelicans runkosarjassa löylytti Jokereita urakalla, mutta kuinkas sitten tosipeleissä kävikään...

Blueshan sai viime kaudella Ässiltä pataan kaikissa runkosarjamatseissa mutta meni puolivälierissä jatkoon voitoin 4-2. Kyllä ne poffit oma maailmansa ovat.

Juuri näin. Oma viestini oli lähinnä kieliposkessa kirjoitettu puhtaasti runkosarjan perusteella, sillä eihän kevään voimasuhteista voi oikein mennä mitään sanomaan. Mikäli poffit ei olisi oma maailmansa, niin ei kai niitä kannattaisi edes pelata.

Ja oma avautumiseni hifk:in nimeä kohtaan johtui siitä, että en tiedä mistä se tulee. Googletin ja en vieläkään tiedä mistä se tulee. Tämä alkoi suututtaa, kun jo pienenä poikana tiesi mitä kaikkien NHL joukkuedein nimet tarkoittavat.
 
Ja oma avautumiseni hifk:in nimeä kohtaan johtui siitä, että en tiedä mistä se tulee. Googletin ja en vieläkään tiedä mistä se tulee. Tämä alkoi suututtaa, kun jo pienenä poikana tiesi mitä kaikkien NHL joukkuedein nimet tarkoittavat.

Sen verran pitää auttaa, kun osaan auttavastsi googlea käyttää.. ensimmäinen hitti kertoi tämmöisen: Helsingfors Idrotts Föreningen Kamraterna. Liekkö oikein?

Voimasuhteista sen verran, että hienostihan yleensä runkosarjan hyvin pelanneet vetävät, mutta kuntohuippukin pelintason kuin yksilöidenkin on osattavat ajoittaa oikein. Yllätyksiä sattuu urheilussa aina ja sen takia on perusteltua sanoa, että playoffit on oma maailmansa. Jotkut kokeneet tulevat takaa, kun osaavat käsitellä asiat oikein ja yhtälailla jotkut kokemattomat vetävät päätyyn asti, kun kukaan ei ole kertonut etteivät kokemattoma voi voittaa :)
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Omia ideoita:

Ehdottomat suosikit: IFK ja Pelicans

IFK materiaalinsa turvin, ja löysi viimeisenkin varmuuden Endrasin muodossa tolppien väliin. Matikaisen palikat ovat olleet enemmän tai vähemmän sekaisin koko kauden, silti matkalla neljän sakkiin. Jos maha ei ole täynnä mestaruuskrapulan jäännöksiä, en näe mitään syytä miksei IFK olisi finaalissa.

Pelicans nousi omissa papereissa suosikkien joukkoon viime metreillä. Hankinnat (Smolenak, Pikkarainen, Platil) ovat kaikki kuin poffipelaajan prototyyppejä. Kun koko muukin joukkue on rakennettu noin, duunareita ja röyhkeyttä (Wärn, Luttinen hyökkäyksessä, Järvinen ja Marttinen puolustuksessa), niin sillä pärjää näissä karkeloissa aina. Puhumattakaan Suikkasen kyvystä ladata joukkue maksimiin tärkeimmällä hetkellä.

Haastaja: JYP

Jos mitaleja jaettaisiin nyt, olisi finaalipaikan arvoinen. Edelleen tavoite, roolit ja tekeminen joukkueena kristallinkirkas. Eniten joukkue kaikista kisaajista. Maalivahdit arvoitus verrattuna vastustajiin. Saa kasaan kaksi loistavaa hyökkäävää ketjua ja kaksi hyvää puolustavaa. Sillä pärjää.

Ei kenenkään toivevastus: Kärpät
Startannee säälipleijareista kevään pallopeleihin, muttei kenenkään suosikkivastus. Todennäköisesti vastaan olisi tarjolla kuitenkin Pelicansia, jos sinne asti edes selviää. Toivevastustaja KalPa, jolla pyyhkisi lattiaa. Tämä skenaario ei vaan ole mahdollinen. Maalivahti parantunut, kokemusta tarpeeksi, Aravirta tietää näiden pelien niksit. Ei häikäise, muttei heikkouksiakaan. Selkeästi yhtenäisempi kuin aikaisemmin.

Tukehtuu näppäryyteensä: KalPa

Julistan sen nyt, ei ole mitaleilla. Voi selvitä välieriin, mutta meno loppuu viimeistään siihen. Tähän on syynä se, että niin hienoa kuin sitä onkin katsella, ei KalPa menesty pudotuspeleissä tuolla jääkiekolla. Viihdyttävyydellä ei saa kuin papukaijamerkin otsaan. Ei riitä kovuus, ei riitä maalivahti eikä puolustus suhteessa kilpailijoihin.

Orastava floppi: Jokerit

Miten voi kasvaa joukkueeksi, kun muutoksia näin paljon viime kauteen? Puolustus puoleksi uusina, samoin hyökkäys. Loistavia junnuja, jotka purevat tuppea sitten kevään. Myös Kilpeläinen huolettaa, sillä korvaajaa ei ole. Riittääkö tähtisikermän arvostus ja mielenkiinto kuitenkin häipyvän Westerlundin ideoille? Nykymenolla edessä voi olla säälipudotuspelit.

Paha arvioitava: Ässät
On Zaborskyä, on Dixonia. Ja on sarjan märkäkorvaisimmat molarit, joiden pudotuspelikokemus on olematon. On keltanokkavalmentajaa ja kaikkea. Voi jatkaa huikeaa suorittamistaan tai tippua puolivälierissä 0-4. Kahden pelaajan varassa menestyäkseen.
 

Fläppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
En ihmettele, että osa muiden joukkueiden kannattajia on nostamassa Pelicansia mestariehdokkaaksi, mutta että omat.

Kuten lihaani totesi, parikymmentä vuotta lahtelaisena kiekkokannattajana antaa semmoisen näkymän, että edes tämä lento ei pysty sitä sokaisemaan. En usko, että kenenkään muun liigajoukkueen taipaleeseen mahtuu semmoista määrää pettymyksiä ja menestymättömyyttä kuin mitä Lahden Reipas, Kiekkoreipas, Hockey Reipas, Reipas Lahti (huoh) ja Pelicans ovat kokeneet.

Eli älkää vielä ottako munaa suuhun. Jos pleijareissa tulee pari katastrofimatsia alle niin peli voi sulaa nopeammin kuin jätski Saharassa.

Kun kaikki tämä on disclaimerina sanottu niin pakko itsekkin hehkuttaa, että on tämä vaan hienoa aikaa lahtelaiselle jääkiekkokannattajalle, jolle niin monet pettymykset ovat kasvattaneet ihon päälle kunnon haarniskan iskuja vastaan.
 

Kynäilijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miten voi kasvaa joukkueeksi, kun muutoksia näin paljon viime kauteen? Puolustus puoleksi uusina, samoin hyökkäys. Loistavia junnuja, jotka purevat tuppea sitten kevään.

Jokerit on viime esitysten perusteella aivan mahdollinen floppaaja, mutta tuota lainattua osaa mä en vaan ymmärrä. Pelaavassa pakistossa 2 uutta pelaajaa. Hyökkäyksessä 4 pelaajaa tullut oman organisaation ulkopuolelta viime kauden jälkeen. Lisäksi kun huomioidaan, että kesken tämän kauden ei ole tullut yhtään hyökkääjää niin en joukkueen hengen kokisi olevan Jokereiden menestymättömyyden syynä. Mainitsetko vielä ne lahjakkaat junnut, jotka tuppea purevat keväällä, niin analysoidaan sitten lisää.
 
Viimeksi muokattu:

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Fläppikseltä hyvää tekstiä ja meikäläinen yhtyy täysin noihin tuntoihin. Jollain palstaveljistä tosiaan oli tuo allekirjoitus, että mikään muu lahtelaisessa jääkiekkoilussa ei enää yllättäisi kuin menestys.

Ei kannata antaa runkosarjan hämätä liikaa. Toisaalta Pelicans on tällä kaudella voimakkaampi kuin koskaan. Kukaan ei enää naura tälle jengille. Ei edes keväällä. Ei edes tottumuksesta.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Paha arvioitava: Ässät
On Zaborskyä, on Dixonia. Ja on sarjan märkäkorvaisimmat molarit, joiden pudotuspelikokemus on olematon. On keltanokkavalmentajaa ja kaikkea. Voi jatkaa huikeaa suorittamistaan tai tippua puolivälierissä 0-4. Kahden pelaajan varassa menestyäkseen.
(boldaus oma)

Sinällään GT:ltä kokonaisuutena hyvää arviointia, mutta pari huomiota:

-Tällä samalla palstalla muutamia sivuja aiemmin (vai oliko toinen ketju, etsin myöhemmin kun enemmän aikaa) joku nimimerkki on ansiokkaasti koonnut viime vuosien mestareiden maalivahtien kokemusta pleijareista. Tilastoista oli helposti nähtävissä, että maalivahtien kokemuksella ei järin suurta merkitystä ole ollut, jos joukkue on muuten ollut hyvä.

- Ässät ei viime aikojen peleissä ole kovinkaan paljoa nojannut Z:n ja Dixien panokseen, pikemminkin kaverit ovat hyytyneet. Eilen Z teki pitkästä aikaa maalin Dixonin passista. Viime viikkoina esille ovat nousseet aivan muut ratkaisijat leveällä rintamalla, etunenässä Joel Armia. Caldwellin paluu on terävöittänyt ylivoimaa. Nuori Aki Juusela sekä "yllättäjä" Niko Aaltonen ovat kompanneet hyvin. Santavuoren paluuta odotellessa..
 

Jotasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tällä hetkellä näen mestaruusmahdollisuudet näin:

Mestarisuosikki

Pelicans - Joukkueen esitykset ja Suikkanen suurimpana syynä tähän.

Haastajat

1. HIFK - Ei ole pelannut paljoa tasollaan, mutta on silti näin vahva. Hallitseva mestari. Materiaali ylivertainen.
2. JYP - HIFK:n jälkeen paljon tyhjää, kunnes tulee JYP. Kokeneita pelaajia löytyy ja voittoja näyttää tulevan. Maalivahdit itselleni suuren suuri kysymysmerkki.
3. Jokerit - Materiaali on sellainen, että uskon pärjäävän keväällä hyvin.

Kysymysmerkki

Kärpät - Jos ei saa tasaisuutta tekemiseensä, niin kevät jää lyhyeksi, mutta kaiken osuessa nappiin nousee suoraan pudotuspelipaikkaan ja mestaruuteenkin on suuret mahdollisuudet.

Muilla ei ole mielestäni asiaa välieriä pidemmälle missään nimessä. Luottoa ei vaan löydy KalPaan eikä Ässiin.
 

ahee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
En ihmettele, että osa muiden joukkueiden kannattajia on nostamassa Pelicansia mestariehdokkaaksi, mutta että omat.
Jaahas eli mä oon ilmeisesti ainoa, joka ääneen on meidän leiristä sanonut että me ollaan mestariehdokkaita? (mun mielestä näitä ehdokkaita on kuusi) Ja tämä on sitten ihan väärin sanottu? Pitäiskö mun perisuomalaiseen tyyliin nöyristellä ja sanoa että ei me voida mestaruutta voittaa? Kuten totesin, sinne on aivan helvetin pitkä matka, mutta teoriassa tie on auki, kuten monelle muullekkin joukkueelle...

Kaksikymmentä vuotta paskaa opettaa nöyryyttä ja niin edelleen...
Kyllä mä tiedän että esim SaiPa voi tulla vaikka puolivälierissä ja raiskata koko joukkueen 4-0. Ei se mikään maailman suurin yllätys edes olisi. Kuten täällä nyt on toisteltu, mikään Lahdessa ei yllättäisi paitsi menestys.

Mutta jos te katotte tota joukkuetta tällä hetkellä, ja laskette sen ulos mestaruustaistelusta, niin sitä en ymmärrä... Muutaman viikon jälkeen mietteet voi olla toiset, mutta mä nyt sanoin mitkä mun fiilikset on tällä hetkellä.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mutta jos te katotte tota joukkuetta tällä hetkellä, ja laskette sen ulos mestaruustaistelusta, niin sitä en ymmärrä... Muutaman viikon jälkeen mietteet voi olla toiset, mutta mä nyt sanoin mitkä mun fiilikset on tällä hetkellä.

Ei kukaan tota jengiä laske pois mestaruustaistelusta. Kyllähän sen näkee sokeakin, että Pelicans on paitsi valmennuksellisesti myös pelaajamateriaaliltaan mestariehdokkaitten joukossa.

Itsellä on vaan sellainen fiilis, että ollaan hiljaa niin saadaan kalaa.

Latvalan jatko sai oikeastaan ensimmäistä kertaa hieman ajattelemaan, että miltä se tuntuisi jos Lahden torilla olisi kattaus...
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
(boldaus oma)

Sinällään GT:ltä kokonaisuutena hyvää arviointia, mutta pari huomiota:

-Tällä samalla palstalla muutamia sivuja aiemmin (vai oliko toinen ketju, etsin myöhemmin kun enemmän aikaa) joku nimimerkki on ansiokkaasti koonnut viime vuosien mestareiden maalivahtien kokemusta pleijareista. Tilastoista oli helposti nähtävissä, että maalivahtien kokemuksella ei järin suurta merkitystä ole ollut, jos joukkue on muuten ollut hyvä.

- Ässät ei viime aikojen peleissä ole kovinkaan paljoa nojannut Z:n ja Dixien panokseen, pikemminkin kaverit ovat hyytyneet. Eilen Z teki pitkästä aikaa maalin Dixonin passista. Viime viikkoina esille ovat nousseet aivan muut ratkaisijat leveällä rintamalla, etunenässä Joel Armia. Caldwellin paluu on terävöittänyt ylivoimaa. Nuori Aki Juusela sekä "yllättäjä" Niko Aaltonen ovat kompanneet hyvin. Santavuoren paluuta odotellessa..

Varmasti niin, että poikkeus vahvistaa säännön maalivahtien osalta. Karkeasti ottaen ihan ulkomuistista tasaisin väliajoin tulee joukkueita, joilla on ns. kokematon maalivahti. Tällaisina tulee mieleen lähimuistista Engren-Leggio sekä Miika Wiikman. Monessa tapauksessa edes toinen osapuoli maalivahtikaksikosta on kokenut ja täten pystyy auttamaan paineissa kuten esim. Andy Chiodo teki Tuomas Tarkille.

Joukkue, joka on tilanteessa jossa Ässät on, eli lähtee haastajana pudotuspeleihin, tarvitsee yleensä keskivertoa isomman maalivahtipelin. Porilaisten nuorella ja helvetin kyvykkäällä kaksikolla on kuitenkin ihan millä tahansa mittarilla harvinaisen vähän pelattuja otteluja SM-liigassa.

Ja sitten siihen toiseen. Ihan mukava tietysti sanoa, että taustatukea on ja luetella puoli joukkuetta, mutta tilastojen valossa ja ne ovat tietysti vain ja ainoastaan ainoat, joihin voi tällä hetkellä nojata, Ässät on kahden miehen show. Jos riveissä on pistepörssin 1. ja 2. pisteitä 53 ja 46 ja kolmanneksi tehokkaammalla puolet vähemmän, niin ihan peruslähtökohtahan tuo on. Mitään ei ole päätetty, eikä peliäkään pelattu saati voitettu. Silti vahva olettamus voidaan pitää siinä, että Ässien pelit on ohi siinä vaiheessa, kun joku keksii keinon pysäyttää tuon kaksikon.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässillä on tällä hetkellä Dixonin ja Zaborskyn lisäksi kuusi yli 20 pisteen pelaajaa (yksi lähti Smolenakin muodossa). Löytyykö moneltakin jengiltä vastaavaa (ehkä Pelicans)?

Tottakai Dixon ja Zabo ovat ne kärkipelaajat, mutta löytyy sieltä taustatukeakin enemmän kuin teksti-tv -näkijät väittävät.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suurin osa Jokereiden kannattajista on jo luovuttamassa tämän kauden suhteen, mikä on mielestäni vähän yllättävää. Se on totta, että Jokereiden peli on todella tukossa tällä hetkellä ja Ässät sai esimerkiksi eilisen pelin näyttämään isät vs. pojat taistolta, mutta itselläni on kuitenkin vahva luotto siihen, että Jokerit tulee keväällä olemaan äärimmäisen kova vastustaja kenelle tahansa. Veikkailisin, että siellä suunnalla on tällä hetkellä menossa kovempi treenijakso kevättä silmällä pitäen, sillä sen verran tukkoisesti luistin liikkuu tällä hetkellä lähes kaikilla pelaajilla. Ei se ollut tuon näköistä lähellekään pari kuukautta sitten. Ja itseasiassa uskon IFK:n kohdalla samaan. Otteet on perseestä, kun luistin ei liiku.

Se miksi itselläni on edelleen kova luotto Erkan jengiin johtuu yksinkertaisesti viime kevään puolivälieräsarjasta IFK:ta vastaan. Sieltä tuli loppupeleissä täysin erillainen Jokerilauma vastaan mitä oli nähty runkosarjassa. Se puolusti todella kurinalaisesti ja lähti nopeasti erittäin vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Ja ainakin omalla kohdalla tuli välillä jo sellainen tunne, että IFK ei tästä paskasta mene jatkoon, niin tiivis tuo pakka on. Se oli sellasta päänhakkaamista seinään pitkän aikaa, kunnes El Capitano survoi sitten kotipelissä sen kiekon väkisin sinne häkkiin ja lopulta tästä pelistä kaaviittiin voitto ja momentum siirtyi täysin IFK:lle. Sarjan käännekohta.

Hyökkäämällä voitetaan pelejä ja puolustuksella mestaruuksia. Veikkaan, että Erkka hioo Jokereiden puolustuksen taas siihen kuntoon, että poffeissa se on ihan timanttia ja se tulee menestymään. Se olisi jo viime kaudella menestynyt, mikäli vastassa ei olisi ollut vielä aavistuksen verran kovempi IFK.
 

Epsilon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahti vs. Everybody
Yli 20-pisteen miehet joukkueittain:
Blues 5
HIFK 9
HPK 5
Ilves 3
Jokerit 8
JYP 5
KalPa 5
Kärpät 5
Lukko 4
Pelicans 8 (+Smolenak=9)
SaiPa 5
Tappara 2
TPS 5
Ässät 9 (-Smolenak=8)
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos riveissä on pistepörssin 1. ja 2. pisteitä 53 ja 46 ja kolmanneksi tehokkaammalla puolet vähemmän, niin ihan peruslähtökohtahan tuo on. Mitään ei ole päätetty, eikä peliäkään pelattu saati voitettu. Silti vahva olettamus voidaan pitää siinä, että Ässien pelit on ohi siinä vaiheessa, kun joku keksii keinon pysäyttää tuon kaksikon.

Siis hetkonen? Onko jääkiekossa sittenkin kyse vain keksimisestä? Jos esim. Ilves nyt vain yht'äkkiä keksii keinot päästä playoffeihin, niin pelaajista riippumatta myös pääsevät, koska ovat keksineet pelityylin jolla mennään vaikka päätyyn asti?

Ja samalla lailla Ässien tehokaksikko pysäytetään heti kun vain keksitään miten tämä teoriassa tehdään. Käytännön toteutusta mietitään sitte kesällä, koska Ässien tehokaksikon pysäyttämiseen nyt pystyvät luonnollisesti kaikki juniorisarjoja hieman pelanneet.

Tää sun kommenttis on vähän kuin lukisi kamerakuvaa Vettelin F1:stä ja miettisi miten voisi saada paremman ajan tekemällä tiettyjä asioita toisin, ja olla siten parempi kuski kuin Vettel. Jätä siis duunis...
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässien kysymysmerkkinä on tällä hetkellä kakkossentterin rooli. Laiturit löytyvät Armian ja Santavuoren muodossa, mutta enpä sulkisi sitä mahdollisuutta pois, että näiden keskellä pelaisi keväällä Uusikartanon sijasta Lee.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Veikkailisin, että siellä suunnalla on tällä hetkellä menossa kovempi treenijakso kevättä silmällä pitäen, sillä sen verran tukkoisesti luistin liikkuu tällä hetkellä lähes kaikilla pelaajilla. Ei se ollut tuon näköistä lähellekään pari kuukautta sitten. Ja itseasiassa uskon IFK:n kohdalla samaan. Otteet on perseestä, kun luistin ei liiku.

Ei millään pahalla, mutta nämä "meidän joukkue on treenannut kovempaa kuin muut ja pelaa siksi heikosti" -argumentit eivät vakuuta. Niitä ilmestyy tänne vuosittain, ainakin kun joku joukkue pelaa ns. alakanttiin. Harvoin tai oikeastaan hyvin harvoin noiden joukkueiden peli on lähtenyt kiitoon myöhemminkään. Kyllä jokainen joukkue varsinkin kärkipäässä treenaa nyt kevättä ajatellen, eikä vain pari joukkuetta. Kaikilla joukkueilla on lisäksi huonoja ja hyviä kausia. Ei ole olemassa jotain ihmetreeniä, jota voitaisiin vetää kesken kauden ja joka antaisi uskomattomia tuloksia keväällä. Pohjat tehdään toki kesällä.

HIFK ja Jokerit voivat toki olla kovia keväällä, mutta tämän hetken alavireisyydelle kova treeni kuulostaa vain tekosyyltä. Jos peli ei toimi, se pitää korjata.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ei millään pahalla, mutta nämä "meidän joukkue on treenannut kovempaa kuin muut ja pelaa siksi heikosti" -argumentit eivät vakuuta. Niitä ilmestyy tänne vuosittain, ainakin kun joku joukkue pelaa ns. alakanttiin..

Tässä olet kyllä aivan oikeassa. Jos pitää arvioida esim Kiveä - puhumattakaan Suikkasesta (!!) - valmentajana, niin huutonaurua ajatukselle, että jossain Ilmalassa treenattaisiin kovempaa jotain kevään ratkaisupelejä varten. Erkan väsähtänyttä nyky-olemusta jos miettii, niin pikemminkin päin vastoin.

Sitä paitsi esim Kalpalla, Pelicansilla (varauksin Ässillä) olisi jo varaakin "treenata kovaa", toisin kuin Jokereilla. Ilmalassa taistelussa viimeisestä suorasta pudotupelipaikasta on jo alkanut ja parasta pitäisi esittää. Kuuden joukosta putoaminen olisi I.Lehtosta lainatakseni jo skandaali. Kuopiossa ja Lahdessa on jo varaa himmailla ja keskittyä kevääseen.
 

scholl

Jäsen
Hyökkäämällä voitetaan pelejä ja puolustuksella mestaruuksia. Veikkaan, että Erkka hioo Jokereiden puolustuksen taas siihen kuntoon, että poffeissa se on ihan timanttia ja se tulee menestymään. Se olisi jo viime kaudella menestynyt, mikäli vastassa ei olisi ollut vielä aavistuksen verran kovempi IFK.

Sieltä puuttuu nyt Lasak. Jokereilla on kaksi veskaria, joilla on huono itseluottamus juuri nyt ja sitten joku unkarilainen kolmantena. Tämä asia on se, jossa Jokerit antavat valtavasti tasoitusta IFK:lle ja Pelicanseille. Luulen, että juuri maalivahtipeli ratkaisee sen, että kultamitaleita juhlitaan joko Nordiksella tai Lahden hallissa.
 

Haastattelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Winnipeg Jets
Jokereilla on kaksi veskaria, joilla on huono itseluottamus juuri nyt ja sitten joku unkarilainen kolmantena.

Korjataan nyt sen verran, että Tuohimaa on loppukauden Vantaalla ja tämä "joku unkarilainen" on liigajoukkueen mukana. Sulttaani on muutenkin pelannut loistavasti aina sauman saadessaan. Viisi ottelua, torjuntaprosentti 94,74 ja voittoprosentti 80.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Sieltä puuttuu nyt Lasak. Jokereilla on kaksi veskaria, joilla on huono itseluottamus juuri nyt ja sitten joku unkarilainen kolmantena..

Jos ylläolevaa saa hieman kieli poskella kommentoida, niin on kuitenkin liikuttavaa, että tämä unkarilainen on valloittanut monen jokerifanin sydämen olemalla kauden the valopilkku. Kaverista on kasvanut elämää suurempi pelaaja faneille ja siinä sivussa on fanikatsomon nuorempi - ja varmaan vanhempikin - poppoo oppinut Unkarin lipun värit.

Hienoa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös