Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2007-2008

  • 567 772
  • 1 981

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Noh noh. Immonen ei ole vielä kertaakaan esittänyt liigassa samaa kuin Bros (viime kauden pudotuspeleissä paras sentteri ja pistepörssin ylivoimainen voittaja).
No eikö AHL playoffeja voi pitää saman tasoisina SM-liigan kanssa. Minusta taso on korkeampi AHL:ssä.
Viime kauden pudotuspelit:
Bros:SM-liiga playoffs 10 6+6 =12
Immonen:AHL playoffs 7 2+6=8
 

dead c

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuo Hannuksen jalustalle nostaminen 20 pelin perusteella on kyllä ihan järjetöntä. Ihan sama jos oletetaan, että Henrik Juntunen paukuttaa ekoissa 10 pelissä kuusi maalia. Sitten mä tulen tänne hehkuttamaan, kuinka Henkka painaa kaudessa 5,6*6=33 häkkiä.

No kyllähän Hannus maaleja on mättänyt jo monella kaudella (15+17+17 maalia kolmella kaudella), joten ei se 20 maalia minusta ainakaan mikään suuri ihme olisi.

Mutta tosiaan, en nyt jaksa edes sanoa, kuinka väsynyttä tämä keskustelu on puolin ja toisin ollut.

Ei kai kukaan innokkainkaan Jyp-fani voi väittää että Jyp olisi Hifkin, Jokerien tai Kärppien rinnalla tasomittauksissa?

Muihin joukkueiden etumatkaa ollaan kyllä saatu kiinni, enkä sano etteikö sieltäkin löytyisi pari joukkuetta joilla olisi leveämpi materiaali. Silti minusta on realistista odottaa Jypiltä taistelua suorasta playoff-paikasta.
 

Kirwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, K-Laser, Hokki, Raahe-K
... potentiaalinen 20 pisteen mies Paakkolanvaara ...
Ottamatta kantaa sen enempää mihinkään muihun ketjussa esitettyihin väitteisiin, tämä on Paakkolanvaaran dissaamista. Paakkolanvaara on neloskentässä Aarnion, Alikosken ja Mustosen tyylisten pistelinkojen kanssa, enimmäkseen puolustavassa roolissa, pienellä peliajalla pystynyt keräämään kahtena peräkkäisenä kautena jo yli 20 pistettä - jälkimmäisellä 45 pelissä. Realistinen odotusarvo tulevalle kaudelle kakkos- tai kolmoskentän sentterinä on 30-40 pisteen välillä, mitä tukee vahvasti harjoituspelien otteet.
 
"Dynastia jatkuu", "laadukas ja sen hintainen pelaaja", "Brosin korvaaja", "kovempi kuin missään ikinä" löytyy mm jatkoajasta.

Brosin korvaajaa en ole löytänyt, mutta lausekin on absurdi. Dynastia jatkuu voi olla jonkun yksittäisen mielestä tosissaan kirjoitettua, mutta itse ainakin pidän sitä vitsinä. Uskonpa, että muutkin. Kovempi kuin ikinä missään on suoraa toistoa Maddenistä lähtien, joka löytyy vitsinä lähes jokaisesta tekstistä, jossa iloitaan jotain vahvistusta.

No eikö AHL playoffeja voi pitää saman tasoisina SM-liigan kanssa. Minusta taso on korkeampi AHL:ssä.
Viime kauden pudotuspelit:
Bros:SM-liiga playoffs 10 6+6 =12
Immonen:AHL playoffs 7 2+6=8

Itse pidän myös Immosta oletusarvoisesti edellä, mutta ero ei ole valtava. Nähtäväksi jää miten pari vuotta ameriikoissa on vaikuttanut Immoseen ja kuinka paljon taso on noussut. Brosin taso on tiedossa ja se ei notkahtele, sekä omaa hyvän pään pelaamiseen kokeneena kaverina. Bros on hieman monipuolisempi puolustussuuntaan, älykäs hyökkäyssuuntaan, mutta jotenkin Immonen tuntuu liukkaammalta hyökkäyspäässä. Noh.. sehän kyllä nähdään kauden mittaan, mutta itselleni riittää, kun Bros jatkaa samaa duunia mitä viime vuonnakin. Hänet huomattiin muissakin joukkueiden fanien keskuudessa pääosin vasta playoffeissa, vaikka runkosarjassa oli yhtä hyvä.

Mutta Immonen on tosiaan valovoimaisempi, huomattavasti suomalaisempi omaan makuun ja nuorempi. Tähän kun lisätään kova motivaatio ja taito niin Immonen voi olla hyvinkin se liigan ykkössentteri ensi vuonna.

Täytyy kuitenkin lisätä, että hehkutusta en liikaa aina ymmärrä, mutta on itsellenikin 2 pelaajaa liigassa viime vuosilta, joita ei voi hehkuttaa liikaa. Glen Metropolit ja Ville Peltonen. Siinäpä huikeita pelimiehiä.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Tuo Hannuksen jalustalle nostaminen 20 pelin perusteella on kyllä ihan järjetöntä. Ihan sama jos oletetaan, että Henrik Juntunen paukuttaa ekoissa 10 pelissä kuusi maalia. Sitten mä tulen tänne hehkuttamaan, kuinka Henkka painaa kaudessa 5,6*6=33 häkkiä

Tää oli aika tyhjentävä kommentti! Kuten dead c totesi Hannus on osoittanut maalintekotaitonsa ennemminkin, mutta nyt puhkes lopulliseen kukkaan Filppulan vierellä.
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Itse ihmettelen Kärppä73 vertailua. Filppula & Boris jotka olivat huikeassa liidossa ja ovat potentiaalisia top-20 pistepörssin miehiä eivät vedä vertoja Aaltoselle ja Kuuselalle, mutta potentiaalinen 20 pisteen mies Paakkolanvaara surutta Helmisen kans tasoihin?

Mutta joo, Kärpillä on kovempi hyökkäys, mutta ei niin selkeesti kun osa väittää.

Groove Armadan kans samoilla linjoilla, että päävastustajat ovat kumminkin Ässät, Blues ja Lukko.

Nyt kun vahvasti näyttää siltä että Paakkis saa pelata 2-ketjun sentterinä(ja hyvä niin)hyvien laitahyökkääjien kanssa, niin 20 pojoa tulevat olemaan paperia pojan käsittelyssä. Näkemieni harjoituspelien perusteella Mursu Muurista lainatakseni: "eteenpäin on menty"!

(ps. jos meillä kärppäfaneilla mopo karkaa välillä käsistä mutkaisella metsätiellä, niin se johtuu siitä että Kanada malja sylissä on helvetin vaikeaa ohjata ajamatta metsähallituksen puolelle, ei mekään sentään mitään yli-ihmisiä olla...ehkä)
 
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
Ihan käsittämätöntä on Ässien valmennuksen aliarvostus. Joku antoi Härkälälle nelosen ja samalta kaverilta Toivola sai ysin. Kannattaa myös muistaa että valmentaminen on tiimityötä ja Ässien hopeakauden taustapiruista ei kukaan ole Toivolan mukana vaan osittain Härkälän taustalla. Ja mitä ihmettä Petri Matikainen on saanut aikaan ollakseen selkeästi Härkälää parempi valmentaja? Virroista puhumattakaan...
Ihana itkupotku jälleen tutusta osoitteesta. Kyllä on hienoa että joku jaksaa uskoa omiin.

Tekeekö nuo taustapirut Härkälästä paljonkin paremman valmentajan? Tässä vaiheessa on tietysti vähän outoa arvostella numeroin noinkin kokematonta miestä, mutta ei ne Härkälän meriitit sm-liigasta nyt kovin kummalliset ole.
Härkälä on jopa menestynein näistä jos kolme kaukalopallokultaa huomioidaan.
Varmasti on menestynein kaukalopallovalmentaja noista.
Lisäksi joukkue on kasattu Härtsyn haluamista ja taktisesti sopivista pelaajista.
Kenen joukkue ei olisi tässä vaiheessa kautta jos julkisesti kysytään? Taktisesti sopivat pelaajat? Kuten Hisey? Mihin hän muuten sopii taktisesti tässä vaiheessa, kolmosen keskelle? Puolustuskaan ei nyt mielestäni kauhean vakuuttavalta näytä.
Härkälä ei ole liigan huonoin valmentaja, eikä saa potkuja tulevalla kaudella.
Jepjep. Aika näyttää.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Aaah, vihdoinkin Kärppäfanit ovat löytäneet vertaisensa vastuksen Jyppifaneista ... nyt loputkin tilastot pöytään, kaipaan varsinkin piste per ottelu vertailuja skaalattuna vastustajan tasolla.

Mitä tulee fanien voimasuhteisiin jatkoajassa, ovat nämä kaksi Pohjois-Suomen joukkuetta kyllä ottaneet todellisen irtioton jo elokuussa. Ehkäpä voimme alkaa puhumaan molemmista puolen Suomen joukkueina, niin eipä tässä muita tarvita.

GO DWAIPE !!!! PAAKKOLANVAARA ON IHQU !!!!
 
Immosen taso on tiedossa myös, eikä sekään ole notkahtanut missään vaiheessa.

Melkoisen turha lainaus ja vieläpä pointin hukaten.

Syy miksi kirjoitin tuon Brosin tason jne jne. on se, että vaikka en pidä häntä yhtä hyvänä kuin Immosta, pidän häntä silti pelimiehenä. Hänestä ei tarvitse rosteria katsellessa huolehtia ja hän on yksi joukkueensa vahvoista lenkeistä. Tarkoitin tällä nyt ihan sitä, että Immonen ei ole valovuotta kuitenkaan liigan muita huippusenttereitä edellä.

Immosen taso ei ole minulle tiedossa. Hän ei ole notkahdellut enkä tarkoita sitäkään. Odotan mielenkiinnolla, mikä Immosen taso on, koska oletan sen nousseen. Voisi ottaa pään pois perseestä ja katsella, eivät kaikki täällä ole pelkästään provoilemassa tai arvostelemassa muita vaan jotkut meistä pitävät lajista niin paljon, että lämpimikseen täällä kirjoittelevat vielä siitä. Jotkut meistä yrittävät olla vieläpä analyyttisia (taso se on huonokin taso). EDIT: Kuten esim. patakirjoittaja tuossa yllä, joka näyttää meille mallia, kuinka jääkiekosta oikeasti kirjoitetaan. Hyvät naurut ketjuun kyllä sopisi loistavasti :D Totta sinänsä, ollaan me tässä ketjussa aika säälittäviä monesti.

Kausi ei ala hetkeäkään liian aikaisin.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuomas Pihlman, tuo köyhän miehen Erkki Rajamäki. Sama kun odottaisi Ekiltä oikeasti jotain tehoja. AHL:ssa 67 ottelussa huikeat tehot 27 pistettä viime kaudella.

Kuvitteletko sä Tommy tosiaan et kaikki JYP fanit tavottelee "sitä" mikä sua tuntuu korpeavan, eli jotain yli-inhimillistä niin paljon että sä jaksat kiukutella? Oletko sitä mieltä että muutamat nimimerkit = kaikki JYP-fanit?

Tämäkin on tietysti minulta täysin Pihlmannin sokaisemaa glorifointia mutta samapa se, minun mielestäni tuo on muuten toisinpäin.
Ja ei, minulla ei ole antipatioita Rajamäkeä kohtaa, päinvastoin, arvostan tuon tyypin pelaajia myös, niitä pitää olla joka joukkueessa.
Ja ei, minulle Pile ei koskaan ole ollut pistenikkari vaan monipuolinen voimahyökkääjä joka oikeassa roolissa myös tekee pisteitä sopivasti.
Kausi 02-03 toi mukavan saldon nuorelle pojalle, mutta en ala käymään läpi sen jälkeisiä AHL-rooleja koska ne kortit jaettiin ja niillä piti parhaansa tehdä, saattaa niilläkin mahdollisesti olla jokin merkitys pisteisiin, minun mielestäni.
Mutta toki asiat saa nähdä eri tavalla mutta samaa vois suosittelle sulle kun suosittelet tänne, joillekkin.

Tuomas Pihlman:
02-03 JYP FNL 53 19+15= 34
03-04 Albany River Rats AHL 73 10+19= 29
04-05 Albany River Rats AHL 68 9+13= 22
05-06 New Jersey Devils NHL 11 1+1 = 2
05-06 Albany River Rats AHL 63 12+15= 27
06-07 Lowell Devils AHL 67 8+18= 26

Erkki Rajamäki:
02-03 HPK FNL 40 4+3= 7
03-04 Ilves FNL 43 12+6= 18
04-05 Worcester AHL 60 5+4= 9
05-06 Peoria Rivermen AHL 1 0+0= 0
05-06 Utah Grizzlies ECHL 5 1+1= 1
05-06 Blues FNL 24 1+3= 4
06-07 Blues FNL 45 1+3= 4
 

Kapo

Jäsen
Täytyy sanoa että käy jo etukäteen sääliksi niitä Jyp-faneja, joilla mopo on pysynyt käsissä (siis suurinta osaa). Se vittuilu, mitä saatte kuunnella mikäli Jyp menestyy vain rosterin edellyttämällä tavalla ei kysele sitä mitä kukin on itse kirjoittanut, riittää että tuossa vasemmalla lukee Jyp.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Täytyy sanoa että käy jo etukäteen sääliksi niitä Jyp-faneja, joilla mopo on pysynyt käsissä (siis suurinta osaa). Se vittuilu, mitä saatte kuunnella mikäli Jyp menestyy vain rosterin edellyttämällä tavalla ei kysele sitä mitä kukin on itse kirjoittanut, riittää että tuossa vasemmalla lukee Jyp.

:D Jos siitä menee päivä pilalle niin sitten pitää hankkia elämä myös,
maailman upeimman lajin, jääkiekon lisäksi.
Mutta sitä saa mitä tilaa, tosin olis hyvä myös osata lopeettaa joskus ajoissa.
 

Batigol

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Rangers, Tshekki, Argentina
Täytyy sanoa että käy jo etukäteen sääliksi niitä Jyp-faneja, joilla mopo on pysynyt käsissä (siis suurinta osaa). Se vittuilu, mitä saatte kuunnella mikäli Jyp menestyy vain rosterin edellyttämällä tavalla ei kysele sitä mitä kukin on itse kirjoittanut, riittää että tuossa vasemmalla lukee Jyp.

Missä niitä löytyy joilla on "mopo karannut käsistä"? Itse en ole vielä huomannut JYPin faneista yhtään semmoista, olen ollut siis kai huolimaton.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
No niin no... ;)

Bros (Sm-Liiga)
05-06 47 15+21=36 0,77 ka.
06-07 50 21+21=42 0,84 ka.

Immonen (Sm-Liiga)
03-04 52 23+26 =49 0,94 ka.
04-05 54 19+28 =47 0,87 ka.
(AHL)
05-06 74 30+40 =70 0,94 ka

Opetellaan sitä lainaamista. Lauseen jälkeen suluissa nimenomaan kerrottiin, että puhutaan pudotuspeleistä SM-liigassa.

Kyllähän Sulttaani Brosia on edellä minunkin mielestä, ei siinä mitään. Mutta luulen myös, että Bros on Kärpille aivan riittävä ykkössena. Ja senhän voi ottaa myös huomioon noissa tilastoissa, että peliaikaa on Brosille tullut vähemmän+Bros on pelannut lähinnä kakkossentterinä poislukien viime vuoden pleijarit, jossa mielestäni Bros oli Viuhkolaakin edellä. Sen perusteella luotto on kova.

Bros tekee runkosarjassa sen 45 pistettä, Immonen 50-60. Pleijareissa katsotaan sitten uudestaan.

Mutta eipä Kärpät taida todellakaan olla se Jypin päävastus tulevallakaan kaudella vaikka Immonen tulikin, vaikka menestystä voisi Jyväskylään toivoakkin. Puolustus ei vaan riitä. Hyökkäys kyllä on Kärppien ja Jokereiden vastaavan jälkeen lähes HIFK:n tasoa.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Tämä toistenpäin, syystä että Kari ei pelaa ensimmäistäkään peliä ennen joulutaukoa, jos edes senkään jälkeen. Olkapää on sen verran pahana, että on ura katkolla.

Tuo vertailupariko oli se suurin korjattava Tommyn heitossa? :D

Missä niitä löytyy joilla on "mopo karannut käsistä"?

Aika hyvä.
 
Nyt lopetetaan se turhailu tässä ketjussa, ketjun aiheena on joukkueiden voimasuhteet ensi kaudella, ilman henkilökohtaisuuksia ja riidan haastamista.

Moderaattorit käsittelevät kaikki moponsa hukanneiden viestit tässä ketjussa ja rankaisevat tarvittaessa. Ne joille tämä varoitus ei mene jakeluun pohtivat liiga-avausta Jatkoajan ulkopuolella.
 

Jarzki

Jäsen
Loistavaa modet. Mikä ihme siinä on, että pitää väenväkisin verrata pelaajia toisiinsa noilla <- ja > merkeillä? Eri joukkue, eri rooli, eri tavoitteet jne. Olihan tuolla jopa verrattu Hifkin Pesosta Jypin Virtaseen, ovathan he kuin toistensa kopioita.

Hieman ottaa jo pattiin se, että täällä on hirveä hulabaloo myös meidän Jypin fanien osalta. Voisi vaikka pistää ignoren koko ketjulle ja ottaa sen pois, kun kautta on pelattu n. 1/4. Toinen seikka, joka auttamatta tulee tapahtumaan ja on jo tapahtunut, on raaka yleistäminen, jonka saavat aikaan mutulla arvioituna n. 10 kirjoittajan kopla. Täten kaikki Jypin fanit ovat pilvissä leijailevia kusipäitä ja se tulee näkymään niin täällä Jatkoajassa kuin myös vieraspaikkakunnilla käyttäytymisenä meitä kohtaan.

Sanotaan sitten omakin sana Jypin tilanteeseen. Hyökkäys on ehkäpä koko Jypin historian kovin, hieman voisi vertailla siihen aikaan kun Perrin ja Immonen olivat kaksi parasta sentteriä, tosin Dwaipe tuskin tulee aivan Perrinin tasoa olemaan. Laatua löytyy joka tapauksessa, sanokaa mitä sanotte. Hytösen aliarvostus jatkuu edelleen, vaikka hänestä käytiin kovaa kilpailua kauden jälkeen eri liigajoukkueidenkin välillä. Myös Filppulan dissaaminen ihmetyttää, vaikkakin aika kultaa muistot ja hänestä jäi loppukauden ansiosta kenttää dominoiva kuva. Kuitenkin mahdollista jälleen sellainen 40 pisteen kausi, vaikkakin hieman pienemmällä vastuulla kuin viime kaudella. Toki liiga on ensi kaudella osittain erilainen mitä menneellä kaudella, mutta ei Filppula yhtäkkiä niin paljoa ole voinut huonontua pelaajana, jotta tehot putoaisivat alas. Tai mistä sitä tietää.

Puolustuksesta en sano mitään, aika näyttää ja mikäli tähän kirjoittaisi, että ei puolustus niin huono ole, miltä näyttää, niin virtuaalinyrkit paukkuisivat jo kovasti päin pläsiä. Oikein roolitettuna ja monien puolustavien hyökkääjien avulla tilannetta voidaan korjata. Heiveröinen puolustus toki on silti, siitä ei pääse yli eikä ympäri.

EDIT: Voimasuhteet siis tulevat kolmen kärjen osalta olemaan ne tutut ja selvät Hifk, Jokerit ja Kärpät. Aakkosjärjestyksessä. Siitä eteenpäin ei mitään hajua miten käy, pois lukien sarjan häntäpää.
 
Liigassa on mielestäni selviä asioita:

- Jokerit, Kärpät ja HIFK ovat kaikki neljän parhaan joukossa (todennäköisesti kolme parasta)
- TPS, Saipa ja Kalpa ovat viiden viimeisen joukossa (todennäköisesti kolme viimeistä)
- Loput joukkueet ovat kohtalaisen tasaisia

BLUES: loistavat maalivahdit, kokonaisuutena sekä hyökkäys että puolustus hyvät, valmennus kysymysmerkki
ennuste: 4-8
HPK: kuin BLUES, loistavat maalivahdit, hyvä tasainen hyökkäys ja puolustus, Alatalolla näytön paikka
ennuste: 4-8
Ilves: maalivahdit sarjan keskitasoa, puolustus nuori ja kokematon, hyökkäyksessä lähes liian kokeneita ja kokemattomia sekalainen seurakunta, valmennus kuosissa
ennuste: 8-11
JYP: maalivahdit yli keskitason, puolustus alle keskitason, hyökkäys yli keskitason, valmennus kysymysmerkki
ennuste: 4-11
Lukko: hieman yli keskitason maalivahdit, puolustuksen kyvyt riippuvaisia ulkomaalaisten onnistumisesta (veikkaisin keskitasoa), hyökkäyksessä kova ykköskenttä ja hyvät roolipelaajat, mutta kakkoskenttä puuttuu, valmennus kuosissa
ennuste: 4-8
Pelicans: maalivahdit yli keskitason, puolustus ja hyökkäys erittäin tasainen, materiaalin vahvuus on heikkouksien puute (Aravirralle hyvin sopiva joukkue), valmennus liigan parhaimpia
ennuste: 8-11
Tappara: keskitason maalivahdit, puolustus Gronvallin ja ulkomaalaisten varassa (parhaimmillaan yli keskitason), hyökkäyksessä valtavasti potentiaalia, mutta en usko kaiken realisoituvan vielä ensi kaudella, valmennus keskitasoa
ennuste: 8-11
Ässät: alle keskitason maalivahdit, puolustus hyvää keskitasoa, hyökkäyksessä loistava ykköskenttä, hyvät duunarit, ihan OK kakkoskenttä, valmennuksella näytön paikka
ennuste: 8-11

Keskiryhmän jakaisin kahteen osaan, jossa vahvimmilla ovat BLUES, HPK ja Lukko. Ero Pelicansiin, Tapparaan ja Ässiin on kuitenkin hiuksen hieno. Ilves on mielestäni tämän ryhmän heikoin. JYP:in sijoittaisin em. hiuksen päälle tasapainottelemaan.
 
Viimeksi muokattu:

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Ässät: alle keskitason maalivahdit, puolustus hyvää keskitasoa, hyökkäyksessä loistava ykköskenttä, hyvät duunarit, kakkoskenttä puuttuu, valmennuksella näytön paikka
ennuste: 8-11

Ennusteeseen en ota kantaa, jokaisella olkoon omat lottonumerot, mutta perusteluista pisti silmään kohta puuttuvasta kakkoskentästä. WTF!
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ässät: kakkoskenttä puuttuu,

Oletetaan, että ykkönen on muotoa Kivenmäki-Häppölä-Saarela.

Kakkonen Joensuu-Tähtinen-Virkkunen/Hisey/Robson.

Ihan ookoo kiekollinen ja hyökkäävä 2.kenttä mun mielestä?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
No muokataan sitten sen verran että ihan OK kakkoskenttä, mutta ei yli keskitason

Ei kukaan kai väitäkkään, että olisi loistava tai murskaava 2.kenttä vaan ihan ookoo SM-liigaan. Vetää varmasti vertoja muillekin sijoista 5-8 taistelevien joukkueiden 2.kentille, varsinkin kun 1.kenttä on kuitenkin yli keskitason ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös