Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

  • 1 045 365
  • 5 672

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Ei ilmalla tai SPR:llä, mutta mikäs estäisi pelata putoamisriskittä niillä A-junnuilla sille n. 2000 ilmoitetun katsojan keskiarvolla? Tämä olisi itse asiassa erittäin mielenkiintoinen tilanne nähtäväksi, koskisivatko liigakriteerit myös liigaseuroja, tai voiko minkäänlaisia urheilullisuuteen perustuvia kriteerejä asettaa sarjaan, josta ei urheilullisin suorituksin voi pudota?

PS. tätä viestiä ei oltu tarkoitettu vittuiluksi Kuopion (tai minkään muunkaan tällä hetkellä liigassa vähän heikommin vetävän paikkakunnan) suuntaan, vaan kyseessä ihan oikea ihmettely liigatoimikunnan toiminnasta tilanteessa, jossa jo sarjassa olevan seuran kelpoisuus ei ilmiselvästikään täyttyisi. Voisiko OY pakottaa jonkun osakkaan lähtemään, jos kyseinen osakas ei lähtöön suostu?

Ongelma muodostuu käytännössä siinä ettei kukaan täysillä pattereilla varustettu hallintojohtaja laita A-junnuista koottua kokoonpanoa laatikkoon 60 pelin ajaksi, saadaan ne rikki muullakin tavalla ja kuopiostakaan et löydä niin monta kertaa 2000 humalaista että halli saataisiin niillä täytettyä koko kauden ajaksi vain junnujen vetämän joukkueen peleihin joukkoteurastuksia katsomaan. Kaunis visiointisi on kyllä muuten ihan ok eli nuoruuden huumalla vedetyllä joukkueella kausi läpi, mutta se vaan ei tässä rumien ja karvaisten äijien maailmassa toimi tässä asiassa.Sitäpaitsi, jos A-junnut uhrataan niin sitten pitää nostaa B-junnut A-han ja kohta meillä on vaihtoaitio täynnä tuttipulloja.

Urheilullisilla perusteilla putoaa käytännössä jokainen siksi että se kehno pelaaminen juuri tuottaa jatkuvaa taloudellista tappiota ja sitäkautta urheilullisuutta on pakko lähteä osoittamaan alemmalle sarjaportaalle. Umpisurkea pelillinen menestys on sama asia kun umpisurkea taloudellinen menestys käytännössä eli jos taloudellinen pohja lopuksi putoaa joltakulta, siinä menee sitten kaikki samassa. Ja kun joku joka ei kykene liigassa pelaamaan sillä tasolla millä jatkuvasti pitäisi lähtee alemmas treenaamaan ja tilalle tulee joku joka osaa paremmin, urheilullisuuskin pelastuu, jos tästä sopasta nyt pitää suurennuslasilla ja pihdeillä jotakin ideaa kaivaa.

Summa summarum: Liiga on tehnyt karmeita virheitä nykyisillä valinnoilla mutta ei niin paljon pahaa etteikö ihan väkisin jotain plussaakin. Tai onko se nyt sitten plussaa jos joku kuka tahansa liigaseura tuhoutuu taloudellisesti pitkäksi ajaksi? Olisivat pannahiset ajatelleet tätäkin suurta varjopuolta ennenkuin saunassa leimat löivät papereihin.

Otan ryypyn näiden kauheuksien päälle. Kun näkee pakiston pelissä itse kahtena, tulee jotenkin turvallisempi olo...
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Liigasta tulevat pelaajat ovat liigasopimuksella ja heidän tasonsa on selkeästi parempi kuin Mestikseen peruspelaajalla.

Jälkimmäisestä kappaleesta täysin samaa mieltä, mutta tämä vaatisi sen, että kaikki Mestisseurat hyväksyisivät sarjan farmiaseman. En ymmärrä, miksi tämä on sellainen peikko, mitä pelätään hullunlailla. Eihän tämä silti tarkoita kilpailullisuuden poistumista sarjasta.

Mestikseen tulee myös huomattava määrä pelaajia Liigajoukkueiden A-nuorista, jotka välillä käyvät Liigassa kokeilemassa. En usko että monellakaan pelaajalla on kovan luokan sopimusta liigajoukkueensa kanssa, vaan pelaavat ns. juniorisopimuksella, jossa Liigaseura omistaa pelaajaoikeudet. Ihan mielenkiinnosta, tietääkö joku A-nuorten liigan joukkueiden pelaajabudjeteista?

Täydelllisen farmiaseman hyväksyminen kaikilta seuroilta Mestiksessä tarkoittaa ikuisesti suljettua Liigaa ja suurimpien tavoitteiden hautaamista monissa seuroissa. Itseasiassa käsite "farmijoukkue" on hyvin epämääräinen ja mihin vedetään raja? Tarkoitetaanko sillä seuran suoraa kakkosjoukkuetta vai mitä? Ehkä Akatemiaa voi ainakin pitää farmina, mutta onko esim. LeKi farmi? Onko mitään takeita, että pelaajaliikenne rauhoittuisi farmijärjestelyllä ja että edes pelaajat hyötyisivät siitä? Oikeastaan voisi myös kysyä miksi Liiga seurat Jyppiä lukuunottamatta eivät ole halunneet suoraa farmia Mestikseen? Olisihan mahdollista vaikka nostaa joukkue Mestikseen, jos ei halukasta löydy.

Liigan nykysysteemin mädännäisyyttä voi miettiä vaikka TPS:n toiminnan kautta, joka pisti lähes kaikki tähtensä myyntiin ennen itsenäisyys päivää, ainakin mikäli urheilulehden juttua on uskominen. Kautta noin puolet jäljellä ja rukkaset naulaan, sekä panos nolliin. Eihän siinä ole mitään järkeä kenenkään kannalta. Tällaisen ei pitäisi olla mahdollista ja varsinkin kausikorttilaiset ja maksava yleisö reagoi, kun puolet kaudesta menee suoraan viemäriin. TPS:n aloittamalle linjalle on lähtenyt oikeastaan koko Liigan häntäpää ja pelaajien myyntejä perustellaan taloudellisilla syillä. Tavallaan tällaisilla toimilla kuitenkin syödään myös taloudellista pohjaa, vaikka toisaalta säästetäänkin. Kakkua et voi syödä ja säästää samalla. Eli toisin sanoen joillain muilla ratkaisuilla pitäisi talous saada kuntoon, kuin pelaajien tyhjennysmyynneillä. Peleihin olisi myös löydyttävä panosta myös sarjan hännille. Ns. turhat pelit pitäisi ehdottomasti minimoida.
 
Jälkimmäisestä kappaleesta täysin samaa mieltä, mutta tämä vaatisi sen, että kaikki Mestisseurat hyväksyisivät sarjan farmiaseman. En ymmärrä, miksi tämä on sellainen peikko, mitä pelätään hullunlailla. Eihän tämä silti tarkoita kilpailullisuuden poistumista sarjasta.

Valtaosa Mestisseuroista saadaan hyväksymään farmiasema. Se edellyttää isäntäLiigaseuralta lähinnä kolmea asiaa. Rahaa, rahaa ja rahaa. Liigaseuroilta puuttuu farmien pyörittämiseen kolme asiaa: Rahaa, rahaa ja rahaa.

Minä olen ymmärtänyt farmijärjestelyn niin että isäntäseura päättää kuka pelaa missäkin ja maksaa kulut. Se maksaa joka, rosterit fiksaa, eiksje?


Kuinka monta vuotta arvelet että sanotaan vaikkapa KalPa maksaa kokonaisuudessaan SaPKon organisaation pyörittämisen farmipohjalta? Siis kaiken. Aivan kaiken. Tulopuolella liput Talvisaloon 7 euroa kpl, yleisöä hullaantuu paikalle 712/peli.

Tahi SaiPan eli Pelicansin pyörittämän KooKoon farmi? Kaikki maksetaan joka ainoaa jäävuoroa myöten, peleissä kiimaiset 802 katsojaa, liput 10 euroa. Tappeluhan tossa Lappeenrannan ja Lahden välillä nähdään, kumpi pääsee kehittämään pelaajansa noin halvalla.

Aikaisemmin kerroit kuinka Liigaseurat pumppaavat rahaa Mestikseen ja merkittävä määrä pelajia lätkii Mestiksessä kiekkoa täysin Liigaseurojen kustantamina. Avaisitko tätä vähän lisää? Paljonko on pumpussa euroja virrannut?
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
En ihmettelisi, jos siellä on pukumiehillä sauna kuumana illasta toiseen, kun miettivät, miten saisivat kansalle myytyä 14 joukkueen pleioffit. Joku sanoo, että ei ne niin tyhmiä ole, mutta itse pidän jopa todennäköisenä, että ainakin tällaisesta on ääneen puhuttu. Ainakin sääliviivan tiputtaminen 12. joukkueen taakse on ollut varmaan kovassa spekuloinnissa. Mutta tokihan on niin, että he eivät voi olla niin tyhmiä, että aliarvioisivat jääkiekkokansaa ihan noin paljon. Eiväthän.. Jotainhan heidän täytyy pohtia, koska karsinnat ovat niin suuri peikko, mutta toisaalta Kalpan ja Tepsin kaltaiset talvimarkkinatkin tekevät hallaa heidän ihan puhtoisena kiiltävälle liigalleen.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
En ihmettelisi, jos siellä on pukumiehillä sauna kuumana illasta toiseen, kun miettivät, miten saisivat kansalle myytyä 14 joukkueen pleioffit. Joku sanoo, että ei ne niin tyhmiä ole, mutta itse pidän jopa todennäköisenä, että ainakin tällaisesta on ääneen puhuttu. Ainakin sääliviivan tiputtaminen 12. joukkueen taakse on ollut varmaan kovassa spekuloinnissa. Mutta tokihan on niin, että he eivät voi olla niin tyhmiä, että aliarvioisivat jääkiekkokansaa ihan noin paljon. Eiväthän..

Mites ois SÄÄLIMESTARUUS!? Eli pudotuspelien ulkopuolelle jäävät joukkueet pelaavat omat skabansa 'mestaruudesta', jonka palkintona voisi olla vaikka jokerikortti CHL-turnaukseen tms.

(c) magnum37
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Tässä kuvasta pitäisi löytää ne 2350 Kuopiolaista, jotka eilisessä pelissä ilmoitettiin paikalla oleviksi? Olisivatko menneet piiloon kuvan ottohetkellä?
https://twitter.com/narktos/status/438413234580619264

linkki johtaa Twitteriin
Paikalla olleen toimittajan mukaan yleisömäärä alle 1500 henkeä arvion mukaan.

Kiitos liigan päättäjille loppukauden (liiga & mestis) totaalisesta raiskaamisesta.

Hävettää jo teidän puolestanne!
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Huomenna se olisi, liigakarsinnan game seven. Joko jännittää?

Tori jo kenties varattu, paikalla Antsa Mertaranta Allstars, Sturm und Drang ja Sakari Kuosmanen?

Auditointitulokset sisältävä sähköposti printataan ja nostetaan syksyllä Kuparisaaren kattoon viirien viereen?

Pelaajille ei nyt ole mitaleja, mutta Liigasta on varmaan lähetetty kaulanauhat uudella logolla juhlallisuuksia varten?

Heikki Hiltunen palkitaan Vaasan kaupungin Vuoden Urheilijana, ja kaveri saa mukavan tontin Gerbystä?

Onnittelut täältä jo etukäteen sinne Vaasaan. Jäädään me muut pelaamaan Mestistä, mutta ollaan ihan konkreettisesti ylpeitä sarjastamme ja huomisen päivän mestareista. Kyllä suomalainen seuraurheilu on ihanaa.
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Huomenna kun sitten nousija julkistetaan hikikarpaloiden ja otettujen mustelmien kera, niin onko tori ynnä muut juhlavalmistelut Vaasassa valmiina?! On varmaan ylpeetä, kun nousua voipi verrata talvisodan "uhrauksiin" ja taistelumielialaan, niin kabineteissa, kuin Sportin organisaatiossa. Peiliin kun katsoo Vaasalaisesta vinkkelistä, niin on varmaan perkeleen ylpeä näky. Kabinettiherrat saavat kaikki varmaan kutsun linnanjuhliin, jossa ne vetää Arhinmäen kanssa lärvit ja heräävät seuraavana aamuna Sörkasta koko konkkaronkka(siinä olisikin hyvä kutsumanimi ko.herroille)!......Ei hyvää päivää ja yötä ja viimeinen sammuttaa valot.

Ps. Lentävä kalakukko on nimensä veroinen sanonta, jota K.Kapanen käyttää kunniakkaasti omassa toimessaan. Eilen A.Lehkonen lensi Ruotsiin kuin muuttolintu ja Kuopiossa ollaan sitten niin ylpeitä ainakin toimiston puolella. Kalpaan sijoittaneet sponsorit varmaan hierovat käsiään yhteen, kun on tullut sijoitetulle rahalle katetta, että seuraavaa sopimusta ollaan vääntämässä.

Kyllä Suomalainen jääkiekko saa olla ylpeä, kun sillä on niin hieno sarjajärjestelmä, että pelitkin voidaan ratkaista toimiston puolelta. Olkaa ylpeitä ja varmaan patsastoimikunta on jo Arhimäelle lähettänyt hakemuksen, jolla ko.hanke toteutetaan.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Kyllä vaan ja Kimmo sekä kumppanit eivät ole huolissaan sarjastaan tai sen asian tiimoilta saamasta julkisuudesta. Taktiikka on sama kuten fanijärjestöjen vetoomuksen osalta, kun ollaan riittävän kauan hiljaa niin ne varmaan unohtaa koko asian ja niin mekin. Siellä taputetaan käsiä yhteen kun saadaan muita taannuttamalla omaa asiaa edistettyä sekä farmimahdollisuuksia parannettua. Oikeastaan ihan yleisen julkisuuden ja sen vuoksi ettei asia unohdu, niin olen alkanut toivoa että Ikan väläyttelyt oikeusprosessista pitäisivät paikkaansa.
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
2000 vuotta sitten Rooman valtakunnan johtoajatuksena valloitettujen kansojen keskuudessa oli "Hajoita ja hallitse". Hyvin toimivat vanhat opit nykyajan kiekkobisneksessäkin, urheilu on tässä prosessissa jäänyt täysin sivuosaan. Liigan johto vilauttaa verhon raosta liukkaampia joustokaukaloita ja liiganoususta kiinnostuneiden joukkueiden seurajohto haukkuu kaikkea mikä liikkuu kieli ruskeana AmmattilaisSarjan suuntaan samalla kun fanit tappelevat foorumeilla naama punaisena keskenään siitä, kenellä on isoin halli, eniten zamboneja ja parhaimmat mausteet lihapiirakoissa.

Oma surkuhupaisa tarina on käytännössä joka paikassa "tiedetyn" Sportin nousun naamiointi kuukausien auditointiprosessiksi. Onhan peilin edessä harjoiteltu riittävästi yllättynyttä ilmettä. Onnea Vaasa, liigapaikka kuuluu Sportille, mutta tapa millä asiat hoidettiin on surullinen.

Nykymuotoinen keinotekoinen HMV eli mestis vetelee viimeisiään, enkä osaa olla siitä edes pahoillani toisin kuin muutaman liigan ja Suomisarjan väliin keikkuvaan jäävän seuran kohtalosta. No, onpahan muutamalla paikkakunnalla jatkossa komeat harkkahallit junioreille.
 

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Tosi kivoja nuo twitterilinkit...Eikö kuvat todella aukea, jos ei omista twitter-tiliä? Minulle tuo ainakin herjaa jotain kirjautumista kuvan aukeamisen sijaan.

Kuvan mukaan ei siellä todellakaan paljoa väkeä ollut, mutta se näyttäisi olevan otettu joko alkulämpöjen aikana tai juuri ennen erätauon päättymistä. Ainoa mikä kuvasta sen vuoksi selviää on se, että lähes koko hallillinen kansaa on joko vessassa, tupakilla tai nauttimassa ravintolapalveluista. :D
 

Steus

Jäsen
Kuvan mukaan ei siellä todellakaan paljoa väkeä ollut, mutta se näyttäisi olevan otettu joko alkulämpöjen aikana tai juuri ennen erätauon päättymistä. Ainoa mikä kuvasta sen vuoksi selviää on se, että lähes koko hallillinen kansaa on joko vessassa, tupakilla tai nauttimassa ravintolapalveluista. :D

Taulussa 18.28, joka lienee kellonaika. Mahdollisesti kuvasta puuttuvat 2350 henkeä olivat juuttuneet lippuluukulla ruuhkaan, tai olivat hyödyntämässä hallin ravinto- ja ravintolapalveluja. Oikein kun tarkentaa silmäänsä, niin voi nähdä Kapasen klaanin letkan työntämässä rahaa kottikärreillä myyntipisteiltä toimistolle. Kuvassa näkyy myös KalPan joukkue (pl. Masuhr, Kauppinen, Lehkonen, Voutilainen).
 
Suosikkijoukkue
KK
Jutun otsikon voisi vaihtaa kertaheitolla tyyliin: Liiga sulkeutuu taas - mihin menette Liiga ja Mestis? ja siirtää koko ketju yleiseen jääkiekko keskusteluun. Kyllä on surullista meininkiä. Kuka se huuteli Mestiksestä, että laittakaa tuote kuntoon. Hmmph, nyt kannattaisi laittaa tuote kuntoon, mutta suurin vika täälä hetkellä on Liigasssa, ei Mestiksessä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämän jutun otsikko jo ansaitsee ansaitsee linkityksen tähän ketjuun, linkki Iltalehteen: Kiitos SM-liigan, tuote on suurelta osin mätä | SM-liiga | Iltalehti.fi

Odotellaan tuleeko juttuun laajempaa versiota.

SM-liigan surullisen kuuluisa päätös luopua liigakarsinnoista johti siihen, että neljä seuraa heitti pyyhkeen kehään jo aikoja sitten.

Lainaus IL:n jutusta.

Kalpa heitti pyyhkeen kehään 22.1. ja on sen jälkeen kieltämättä tyhjentänyt rosterinsa aika tehokkaasti. Muiden luovuttaminen on tapahtunut tämän jälkeen. HPK:n ja Ässien luovuttamiseen karsintojen poissaolo ei vaikuta mitenkään vaan pleijapaikan karkaaminen.
 

MakeT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kalpa heitti pyyhkeen kehään 22.1. ja on sen jälkeen kieltämättä tyhjentänyt rosterinsa aika tehokkaasti. Muiden luovuttaminen on tapahtunut tämän jälkeen. HPK:n ja Ässien luovuttamiseen karsintojen poissaolo ei vaikuta mitenkään vaan pleijapaikan karkaaminen.
Ei (tai nykytilanteessa toki kyllä). Jos karsinnat olisivat -> Kalpa ei olisi voinut nyt nähdyllä tavalla luovuttaa vaan yrittäisi välttää karsintapaikan -> TPS, HPK, Ässät ei voisi myöskään luovuttaa, koska yrittäisivät välttää karsintapaikalle joutumisen -> mitään nykyisenkaltaisia tyhjennyksiä ei tapahtuisi -> merkityksettömiä pelejä ei juurikaan olisi

On se vaan hyvä, että osalta liigayleisöä + liigaa seuraavilta tahoilta alkavat silmät pikku hiljaa avautua, ettei näin viedä Suomi-kiekkoa eteenpäin.

Edit: Sitä vaan on miettinyt, miten nyt tyhjennysmyyntiä harrastavat joukkueet aikovat vakuuttaa faninsa ja sponsorinsa ensi kautta varten. Miten pystytään vakuuttamaan rahansa puljuun tuovat tahot siitä, että tämä ei toistu myös seuraavalla kaudella. Kyllä tämä vie pitkässä juoksussa uskottavuuden toiminnalta...
 
Viimeksi muokattu:

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ihan oikeasti TosiFani miksi trollaat täällä Mestiksen osiossa vuodesta toiseen? Tottta kai karsintojen poistuminen pleikkaripaikan karkaamisen ohella on yhtälailla vaikuttamassa siihen että liigajoukkueet luopuvat pelaajistaan. Etkö oikeasti vain käsitä vai pelleiletkö vain? Pitäisikö se oma tuote laittaa Porissa kuntoon ennen kuin huudellaan.
 

Steus

Jäsen
En aio kuluttaa energiaani uutisten etsimiseen, mutta eikö Kuopion poikien (Masuhr oli ainakin nimettynä) kerrottu olevan myynnissä jo ensilumien tuloa?
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
nyt kannattaisi laittaa tuote kuntoon, mutta suurin vika täälä hetkellä on Liigasssa, ei Mestiksessä.

En ole kuuluut Liigapomojen, tai fanien, itkevän kauheasti Liiga tuotteen huonouden perään. Sen sijaan Mestisjohto ja fanit pillittävät mehupurkistaan tämän tästä.

Mestis yrittää saada Muita käyttäytymään "niikumäätahdon" sen sijan että lähtis siitä helpoimmasta vaikutuskanavasta, eli Miten Itse Toimii, liikkeelle.

Kyllä fanittaa saa omiaan.. mutta että todellisuus ei uppoa kaaliin, niin se on kyllä erikoista. Todellisuus on kuitenkin se tila, missä tulisi elää, ei vaan itkeä sitä, että "todellisuus on mun MIELESTÄ väärä". se todllisuus kun ei siitä muutu, ellei sille ITSE tee jotain.. mut kun liiga, mutkun Kalpa, mutkun Ilves, Mutkun kaikkimuuttekeeniikunmääenhalua nyyh..
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei (tai nykytilanteessa toki kyllä). Jos karsinnat olisivat -> Kalpa ei olisi voinut nyt nähdyllä tavalla luovuttaa vaan yrittäisi välttää karsintapaikan -> TPS, HPK, Ässät ei voisi myöskään luovuttaa, koska yrittäisivät välttää karsintapaikalle joutumisen -> mitään nykyisenkaltaisia tyhjennyksiä ei tapahtuisi -> merkityksettömiä pelejä ei juurikaan olisi...

Kalpan tyhjennys alkoi tasauskierroksen jälkeen ja se on pelannut sen jälkeen 10 peliä, joista on voittanut yhden (Ässät). Nyt eroa Ässiin (12.) on 13 pistettä ja HPK:oon (11.) 19 pistettä.

Olet siis tosissasi sitä mieltä, että Kalpa olisi pystynyt n. 1,5 p/ peli tahtiin tammi - helmikuussa ja olisi pystynyt uhkaamaan näin Ässiä, mikäli se ei olisi myynyt pelaajiaan?

Ymmärrän (tai en) tämän joka keväisen kitinän, mutta pidetään nyt tässä joku roti, ei karsinnat kaikkia maailman ongelmia ratkaise.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Ei voi kuin nauraa erityisesti näille kahdelle tosi trollille. Samat kapeat kyvyt laajentaa näkemyksiään keväät ja talvet. Ei mitään kykyä huomioida käytännössä mitään argumentteja mitä täällä tuodaan esiin vaan toinen tarttuu mitättömiin juttuihin ja argumentoi niiden kautta. Toinen kertoo aina toistuvasti, että tilanne on oma syy ja tehkää paremmin. Aivan mahtavaa, tapana on myös kysyä, mutta jättää itse vastaamatta tai kommentoimatta vaikka suoriin kysymyksiin vastataan.

Todellisuus on se missä pitäisi elää, eikä asioihin saa vaikuttaa protestoitamalla tai kertomalla mielipiteitään. Näin ihmisen tulisi toimia, alistua kohtaloonsa ja kiitellä perään.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ilveskin pörhistelee turkkiaan taas tällä kaudella kun pari kautta putkeen on näyttänyt enemmin uitetulta kissalta. Mestis fanien pitäisi siis arvostaa mestiksen mestaruutta enemmin ja olla arvostelematta suurta ja mahtavaa liigaa?

Kummolaa ei oikeasti taida kiinnostaa Mestis tippaakaan vaikka tietääkseni on hänen johtaman organisaation ykköstuote heti maajoukkueen jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
SM-liigan surullisen kuuluisa päätös luopua liigakarsinnoista johti siihen, että neljä seuraa heitti pyyhkeen kehään jo aikoja sitten..

Ihan käsi sydämellä. Oliko tuo sinusta kaikkein oleellisin asia tuossa jutussa? Siis se, mikä on toimittajan käsitys ajankulusta?

Vetää kyllä hiljaiseksi ja todella surulliseksi. Enkä nyt tarkoita pelkästään sinun viestiäsi tai sitä, mihin siinä otat pelkästään kantaa ohittamalla tuon sanoman mädästä tuotteesta. Otan kantaa ihan yleisesti.

Miten tähän pisteeseen on jouduttu, että fanit ummistavat silmänsä urheilullisuuden kuolemalle ja vain sekä ainoastaan raha ja hallin koko ratkaisee asiat? Onko teidät aivopesty tai jotain? Olen erittäin surullinen, että me emme kaikki ole aidosti huolissaan kokonaiskuvasta. Oletteko arvon palstalaiset hyvillänne esim siitä, että maksatte rakkaan suosikkijoukkueenne kausikortista suhteellisen suuria summia ja saatte osaltanne kiitokseksi maton altavedon? Samoin todella moni KooKoon fani etunenässä on nyt lähtenyt viimeisien päivien aikana aikamoiseen kiitoon vuoroin kertomallaan, että urheilullisuudella ja esimerkiksi Jukureiden viime kausien menestyksellä ei pitäisi olla mitään merkitystä nousun suhteen. Ainoastaan suuri halli on tärkein kärjistetysti. Mitä ihmettä te ajattelette? Oletteko te ihan aidosti muka tuota mieltä? Olisitteko samaa mieltä, mikäli K-Vantaa olisi jokereiden farmina päättänyt lähteä mukaan auditointiin ja ilmoittanut, että se tulee pelaamaan ensi kaudella pelinsä Hartwall-Arenassa? Sehän olisi ollut käytännössä tällöin varma nousija tuolla mittarilla mitattuna. Eikö se olisi oikeasti ollut aivan järkyttävää?

Eikä mun sanomassa ole nyt mitään Sportia puolustavia ajatuksia takana. Olen vaan ihan aidosti erittäin surullinen ja tulen näköjään joka päivä enemmän surulliseksi. Tämä ei taas ole mitään spekulointia, vaan ihan aito tunne vallitsevasta tilanteesta. Voin aidosti erittäin huonosti sekä Mestiksen että Liigan puolesta.

Voi, kun vaan voisin herätä ja tämä koko auditointipaska olisikin ollut pelkkää pahaa unta. Olisi karsinnat ja Mestiksessä täysi tohina päällä, kuka sinne pääsee. Olisi varmasti ihan eri ketjut, joissa väännettäisiin urheilullisuudesta ja dissattaisiin toistemme pelaajia sekä valmennusta. Se olisi ihanaa! Nyt ketään ei tunnu kiinnostavan se, vaan se, kenellä on parhaat puitteet. Myös Liigan häntäpäässä olisi aivan eri tarinat käsillä, muun muassa siitä, pärjääkö se tai tämä joukkue Mestiksen tulevalle voittajalle karsinnoissa, vai viekö taas 4-0 lumieränä karsinnat.

Olen pettynyt, olen surullinen ja olen ihmeissäni. Olen yksin, enkä ole edes IFK!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös