Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

  • 1 044 713
  • 5 672

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No onko joku joskus ylipäätään ajatellut mestiksen etua, joten siinä mielessä kysymyksesi on hieman outo.

Nyt kysymys kuuluukin. Ajatteleeko noilla oikeustoimilla uhkailijat Mestiksen etua vai omaa etua ja sitäkin todella lyhytnäköisesti.

Liiga haluaa Sportin ja Sport haluaa Liigaan. Tämä ei käy kaikille, mutta lasku tulee kyllä perässä.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Luulen, että nämä ovat vain tyhjänpäiväisiä uhkauksia, jotka ei loppupeleissä realisoidu. Määräävän aseman väärinkäyttöä ei tässä tapauksessa ole, koska a) ehdot on neuvoteltu liigan, liiton ja mestiksen kesken. b) jokaisella on oikeus osallistua auditointiin.

En muutenkaan ymmärrä tätä meteliä, kun yhtäkkiä ei ollakaan tyytyväisiä, vaikka asiat on saatu sovittua.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Olin jo miettimässä kannaatko tähän ketjuun enää kírjoitta.

Kerran vielä kuitenkin. Jo viimekaudella yksi jos toinen kirjoitteli että metsiksen seurojen pitäisi tehdä itse jotain. Nyt olisi ollut mahdollisuus ja kukaan ei olisi laittanut tuonne niitä papereita. Pieni puhelinneuvottelu ja sovittua asia. Pelattu kausi loppuun ihan rehdisti.

Nyt arpapeliin osallistuneista varmaan jokunen täyttää nuo lisensiin ehdot. Tuskin ne puolessa vuodessa mihinkään olisi kadonneet. Ainoa ongelma siitä olisi ollut vuoden viive ja sen seurauksia voi jokainen arvailla.

Muuta jos tässä edes hiukan urheilullisuutta katsotaan niin ainoa mahdollinen arpapelin voittaja tulisi olla hallitseva mestari. Ja kun lukee tuon jutun YLE:n sivuilta, niin tällainenkin mahdollisuus on. Eli Jukureiden B-junnujen sijainti kartalla on enää toive :-)

"- Toivomme myös, että seuralla on hyvä juniorituotanto, jotta se pystyy tuottamaan pelaajia liigaan. "

Ei siis ole enää niin suuri kriteeri.
Nyt siis ei enää varsinainen este :-)
 

Julius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Mielenkiinnosta vilkaisin tämän ketjun ensimmäistä juttua. Siinä tämä linkki.

Veikkaaja: SM-liigasta tulossa taas suljettu sarja? - SM-liiga - uutiset, tulokset ja videot - Ilta-Sanomat

Yhteensattumaako? Aikalailla tasan vuosi sittenkö 8.1.2013 tanssittiin tämän farssin ensiaskeleet?
Ei ihme jos tästä syntyi tämmönen hulabaloo. Liiga, liitto, media ja, mitä ihmettä! Koreakin?
Suutuiko ne kun ei saanutkaan joukkuetta Mestikseen? Tai saihan ne KVantaan. Miten tämä johti siihen että Jokerit saatiin houkuteltua Neuvostol.... Venäjälle.
Enää tästä puuttuu MI5 ja James Bond.
Toimintaleffan aineksia.
Anteeksi rönsyily.

ps. vuodessa melkeen puoli miljoonaa lukukertaa. ilmeisen kiinnostava aihe, osoittanee että liigan tulisi olla auki.
Vai tulkitsenko väärin?
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kabinetit käy näköjään kuumina ja aika keittoa keitellään. Voipi olla että tässä Pokerissa katsotaan vielä kortit loppuun asti (Jokerit järjesti aikamoisen Pokeriturnauksen Mestisjoukkueille, heh). Itsekin tuli hiukan epäiltyä tässä ketjussa tuota määrävän markkina-aseman väärinkäyttöä ja nyt siihen tuli oikein professoritasolta vahvistusta. Harmaalla alueella mennään niinkuin Hemohessin kanssa aikanaan ja ei ole varmaa käykö käry. Liigan puheenjohtajan kommenteille tuli myös selkeyttystä, Puttonen oli hyvin todennäköisesti pihalla viimeisistä käänteistä. Tänään myös urheiluruudussa asiaa puitiin ja nousija pitäisi julkistaa viimeistään helmikuun aikana. Samalla joku jääkiekkoliiton edustaja taisi sanoa "yllättäen", että ei ole varmaa että täyttääkö kukaan joukkue kriteereitä.

Monet asiat ovat nyt törmäyskurssilla. Liiga haluaa nousijaa (markkinoiden täyttäjää) ja valita sen heti itse, mutta tämä ei käy valtaosalle kabinetin Mestisväestä, jotka ilmeisesti tyytyisivät urheilulliseen ratkaisuun. Kabinetteihin on tosin voitu nostaa jopa Mestiksen tulevaisuus esille. Sarjahan on näivettymässä ja ehkä nousijajoukkueen menetystä suurempi asia voi olla A-nuorten liigan iän nostaminen. Siinä voi hävitä monta joukkueellista hyviä pelureita Mestiksestä ja nuoret eivät pääse pelaamaan miesten pelejä. Lisäksi pelissä on tämä johtajien arvovalta ja yleensäkin Mestiksen ja Liigan suhteet. Jos lähdetään polttamaan siltoja niin Liiga voi mennä vuosiksi kiinni ja vain oikeudessa tavataan. Toisaalta Liiga voi hävitäkin oikeudessa todella muhkeasti rahaa ja jopa aueta oikeuden päätöksellä. Panokset ovat siis kovat. Nyt kysytään kestääkö Pokerinaama vai paljastuuko bluffi. Kuka vie potin, vai jääkö mustapekka käteen?

Tuntuu hiukan kummalliselta jos oikeusjuttukorttia väläyttämällä Liigalla tulee löysät housuun ja aletaan arvuuttelemaan nostetaanko ketään. Samaa korttiahan voi käyttää myös tuosta A-nuorten jutusta helposti ja ehkä myös muissa tapauksissa. Mestiksessä myös tiedetään, että Liiga haluaa nostaa joukkueen, muuten markkinat pienenevät ja ehkä miljoonien TV sopimuskin menee uusiksi ja Jokerien poistumisen jälkeen hinta kyllä laskee. Asia ei siis todellakaan ole niin yksinkertainen, että Liiga ei muka nostaisi ketään. Pikkaisen tuntuisi, että järkevä ratkaisu olisi urheilullisin perustein tuleva nousu tänä vuonna ja A-nuorten sarja pysyisi ennallaan, sekä oikeusjutut unohdettaisiin. Kuitenkin pelkään, että Liigan ja Liiton johtajille on liian kova arvovalta kysymys, että Mestiksestä tulee heille toimintatavat. Paha tätä on arvioia kuinka käy. Tämä nyt kuitenkin vain ihan omaa arvuuttelua ilman parempaa tietoa, heh.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kabinetit käy näköjään kuumina ja aika keittoa keitellään. Voipi olla että tässä Pokerissa katsotaan vielä kortit loppuun asti (Jokerit järjesti aikamoisen Pokeriturnauksen Mestisjoukkueille, heh). Itsekin tuli hiukan epäiltyä tässä ketjussa tuota määrävän markkina-aseman väärinkäyttöä ja nyt siihen tuli oikein professoritasolta vahvistusta. Harmaalla alueella mennään niinkuin Hemohessin kanssa aikanaan ja ei ole varmaa käykö käry...

Se ei vielä sinällään riko vapaan kilpailun periaatetta vastaan, jos nousu ratkaistaan muuten kuin urheilullisella perusteella, mutta päätöksessä on muita kohtia, jotka ovat sen verran tulkinnallisia, että ainakin on relevanttia kysyä, onko tässä kysymys määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä”, Norros sanoo torstaina ilmestyneessä Urheilulehdessä...

Liiga lopettaa neuvottelut ja nostaa Sportin liigaa, sulkee sarjan ja se on siinä. Ei riko vapaan kilpailun periaatetta, kuten professori sanoo.

En usko oikeusjuttuihin, kyse on muutaman koohottajan höpinöistä ja sensaatiohakuisesta lehtijutusta.

Lainaus Urheilulehdestä.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Liiga lopettaa neuvottelut ja nostaa Sportin liigaa, sulkee sarjan ja se on siinä. Ei riko vapaan kilpailun periaatetta, kuten professori sanoo.

Eikö silloin ainakin toteudu juuri tuo rike vapaan kilpailun rajoittamisesta? Ainakin näin ihan maalaisjärjellä ajateltuna..
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Liiga lopettaa neuvottelut ja nostaa Sportin liigaa, sulkee sarjan ja se on siinä. Ei riko vapaan kilpailun periaatetta, kuten professori sanoo.

Proffa aloittaa sanomallaan sinällään ja lopussa totetaa asiassa olevan tulkinnallisia asioita. Lakituvassa tämä ratkaistaan ei proffien lehtilausunnoilla, ovat ne olleet aiemminkin oikeuden päätöksen vastaisia ja tässä proffa ei ota edes ota alkuunkaan mitään ehdotonta kantaan.

En minäkään usko tai halua, että näitä asioita ratkottaisiin oikeudessa vaan sillä, että tehtäisiin se mikä on oikein ja parasta koko suomen kiekkoilun puolesta. Mutta jos tämä päätös tähän malliin jää ja kabinetin ehdot nykyisille possukerhon jäsenille ovat esimerkiksi kevyempiä kuin uusille pyrkyreille, niin tällöin toivon että viime hädässä joku tämän oikeudessakin testaa. Valitettavasti en usko, että tässä mikään järki voittaa, mutta hyvä että Kale sentään vielä sekoittaa soppaa. Saadaan lisää tragikomiikkaa asian tiimoilta.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eikö silloin ainakin toteudu juuri tuo rike vapaan kilpailun rajoittamisesta? Ainakin näin ihan maalaisjärjellä ajateltuna..

En ymmärrä miksi yksittäisen osakeyhtiön toiminnat voisivat tässä tapauksessa rikkoa vapaata kilpailua. Kyllähän SM-liiga Oy voi valita osakkaansa vapaasti, ei kai sitä voi kukaan kieltää?

Mikäli syntipukkia kaivataan, niin korvausvaatimukset voi lähtettää Suomen jääkiekkoliitolle, joka on myöntänyt SM-liiga Oy:lle Suomen mestaruus arvon. Voisin kuvitella, että kynnys yksittäisen Mestis-seuran korvausvaatimukseen on valtava, huutakoon Lehkonen mitä tahansa. Se tarkoittaisi hylkiön roolia suomalaisessa jääkiekkomaailmassa vai kuvitteletko, että Kummolla tai jääkiekkoliitto katsoisi sen päätösten noin voimakasta kyseenalaistamista hyvällä?
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Eihän liitto ole edes mitään päättänyt, ainakaan jos Kummolan viimeisimpiin lausuntoihin luottaa. Tämä on kyllä ihmeellinen keissi, kun kabinettien väki antaa julkisuuteen entistä ristiriitaisempia lausuntoja ja ilmeisesti tässä Sanoma OYn pillin mukaan kaikki tanssivat.

Sitä kyllä suunnattomasti ihmettelen jos A-junnujen sarjasta saadaan ongelmitta muovattua liiga-akatemia. Vaikka ne A-junnut olisivat liigaorganisaation alla (kuten myös ainakin suurimmilla mestisjoukkueilla ovat), on se sarja käsittääkseni silti yhä täysin jääkiekkoliiton alainen? Tosin niinhän pitäisi olla kaikki muukin organisoitu hokinlätkintä tässä maassa, riippumatta siitä että muutama seura on perustanut aikoinaan yhtä sarjaa varten osakeyhtiön.

Liitolla siis ainakin oletettavasti piisaisi pelimerkit ihan minkälaisen lopputuloksen väsäämiseksi tahansa. Eri asia on, löytyykö sieltä halua tai ymmärrystä toimia muuna, kuin liigaseurojen kumileimasimena.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
En ymmärrä miksi yksittäisen osakeyhtiön toiminnat voisivat tässä tapauksessa rikkoa vapaata kilpailua. Kyllähän SM-liiga Oy voi valita osakkaansa vapaasti, ei kai sitä voi kukaan kieltää?

Samaa mieltä. Urheilullisuudella tietenkin tulee olla merkitystä, mutta tämä onkin vain yksi poikkeustapaus. Mielestäni kilpailulakia rikkoakseen liigan pitäisi olla täysin suljettu, mutta saa nähdä.

En myöskään ymmärrä mikä rikos tuossa junioriliigan ikärajan nostamisessa on.
 

Koheltaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, HIFK, FC Woking
Niin on, mutta...

Sitä kyllä suunnattomasti ihmettelen jos A-junnujen sarjasta saadaan ongelmitta muovattua liiga-akatemia. Vaikka ne A-junnut olisivat liigaorganisaation alla (kuten myös ainakin suurimmilla mestisjoukkueilla ovat), on se sarja käsittääkseni silti yhä täysin jääkiekkoliiton alainen? Tosin niinhän pitäisi olla kaikki muukin organisoitu hokinlätkintä tässä maassa, riippumatta siitä että muutama seura on perustanut aikoinaan yhtä sarjaa varten osakeyhtiön.


nyt tulee se suuri mutta, nimittäin Liiga vie liittoa kuin pässiä narussa näisssä asioissa! Eihän tästä ole kuin pari kolme vuotta, kun A-sm:mää muutettiin niin ettei sieltä voi tippua seura, jonka emäjoukkue pelaa Liigaa! Itse näen tämän niin, että liiga halusi Mestiksestä oman "farmi"sarjan, mutta osa joukkueista on ehdottomasti tätä vastaan. Nyt liiga saa haluamansa ja samalla se on kuolonsuudelma Mestikselle.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Kysyin tänään kahvipöydässä meidän firman (erittäin iso ja kansainvälinen) yhdeltä juristila tuosta suljetusta liigasta. Hänen nopea analyysi oli, että vaikka Liiga sulkisi ovensa, se ei sinällään riko sääntöjä. Se on Oy, eikä sen ole pakko laskea osakkeita tms. Ja suljettu Liiga ei ole hänen näkemyksensä mukaan millään tavalla laiton. Sen sijaan, jos rinnalle ei saa tehdä toista, kilpailevaa sarjaa, olisi sillä monopoliasema ja siten laiton EU:n sisällä. Silloinkin he voisvat siirtää Oy:n vaikka eu:n ulkopuolelle ja kikkailla. En ihan täysin tuota kapulakieltä ymmärtänyt, mutta summarum oli se, että ei kannata nostaa kannetta. Se ei tulisi koskaan voittamaan hänen mukaansa kilpailuvirastossa, sillä porsaanreikiä on vaikka kuinka paljon, johon vedota. Vähän, kun Prisma. Matin kauppa voisi haluta Prismaksi, mutta Prisma ei ole pakko ottaa sitä Prismaksi. He voisivat suositella Matin kaupalle vaikka kilpailevaa "sarjaa" eli Keskoa, joka voisi tässä olla vaikka Mestis.

Asiaan pitäisi hänen mukaansa perehtyä erittäin huolellisesti ja jokatapauksessa oikeusprosessi tulisi olemaan erittän raskas ja ennen kaikkea kallis. Hän kysyikin, millä taholla olisi nuo rahat käydä taistelua?
 

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Minä kysyin mielipidettä vielä suuremmalta juristilta, joka on myös kansainvälinen ja vastaa yritykseni roskapussien hankinnoista. Hän sanoi, ettei tiedä hevon vittua siitä mitä se maksaa. Kaksi euroa kuitenkin tiesi tarvitsevansa bussirahaa, että pääsisi keskustaan. Annoin femman perjantain kunniaksi.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Sä Chiquita se sitten jaksat viljellä noita provojasi jatkuvasti. Paljonko noi jalostaa tätä ketjua?

Tuo mun tarina oli nyt kuitenkin oikeasti kysytty ja oikealta juristilta. Mä oletan kuitenkin ettei meillä tässä pienessä, 150.000 henkeä maailmanlaajuisesti työllistävässä yrityksessä mitään valejuristeja löydy.

Mut, jatko toki provojasi. Ne jalostaa tätä ketjua aivan sairaasti.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Samaa mieltä. Urheilullisuudella tietenkin tulee olla merkitystä, mutta tämä onkin vain yksi poikkeustapaus. Mielestäni kilpailulakia rikkoakseen liigan pitäisi olla täysin suljettu, mutta saa nähdä.

Kyllä, mutta näen että siinä pätee lainkin osalta mielenkiintoinen näkökulma, jos esim taseen tai muun taloudellisen mittarin tai vaikka jäähallin osalta vaaditaan uusilta joukkueilta enemmän kuin nykyisellään liigaa pelaavilta joukkueilta. Tällöin mielestäni kyseessä on vapaan kilpailun rajoittaminen sen kautta että ko. kilpailuun (liigaan) osallistuvat valikoidaan toisistaan eroavin ehdoin. Uskon että vääjäämättä ajaudutaan tilanteeseen, että nämä ehdot jäävät epäselviksi ja tulkinta ei perustu tasapuolisuuteen.

Tämä on kokonaisuudessaan tapaus, josta ei suomessa suoraan luonollisestikaan ole ennakkotapausta ja minkään professorin mutuilut eivät tätä lehtien sivuilla ratkaise - mielenkiintoinen oikeustapaus tämä olisi kuitenkin, mutta toivottavasti tähän ei tarvitse mennä.
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Jotenkin erikoista että noihin lehtien oikeusjuttuihin löytyy aina asiantuntijaksi sellainen oikeustieteen oppinut joka ei urheilusta tai yleensä koko asiasta mitään ymmärrä. Suomesta löytyy varmasti oikeusoppineita urheilunkin parista, jotka osaisivat sanoa fiksumpia asioita. Tosin se ei myy.

Tulee mieleen se oikeusoppinut joka väkivaltakeskustelussa toitotti lehtien palstoilla kovaan ääneen että mitkään säännöt eivät voi mennä lain edelle, joten kaukalossa toisen lyöminen täyttää aina pahoinpitelyn tunnusmerkit ja pitäisi viedä käräjille. Tuohon sen enempää menemättä hänen kannattaisi miettiä miksi nyrkkeilyssä toisen lyöminen ei vie käräjille. Se on siellä oikeustieteellisessä opetettu, ilmeisesti tämä asiantuntija ei ollu luennoilla.

Tässä Urheilulehden jutussa on vähän samaa fiilistä, joku proffa siellä kerää irtopisteitä raflaavalla jutulla. Liiga on OY, eikä mikään kunnallinen urheiluseura. Eiköhän Liiga saa ihan itse päättää kuka siellä pelaa. Tuskin mikään Mestisseura lähtisi edes oikeuteen kinastelemaan korvauksista ellei keissi olisi päivänselvä. Äkkiä kolahtaa omaan nilkkaan.
 

Trifolium

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa, Tappara.
Jos kysymys kuuluu mikä on mestiksen tulevaisuus, niin oma pessimistinen spekulaationi on seuraava:

Kauden alussahan uutisoitiin mestiksen joukkuemäärän pienentämisestä siten, että sarjan hännille jäänyt tipahtaa sarjasta. Missään en ole nähnyt että tähän olisi vielä tullut muutosta, vai onko?

Sarjan aikana uutisoitiin yhden joukkueen nousevan liigaan.

Mikäli kabinettispekulaatiot unohdetaan (esim. Vantaa tuskin tippuisi Koreakytköksiin vedoten), niin pahimmillaan tilanne voi johtaa siihen että ensi kaudella mestis olisi 10 joukkueen sarja. A-juniorien sarjan ikärajan nosto, ja siihen liittyvät jo aiemmin esitetyt spekulaatiot joukkueiden pelaajaliikenteestä ja -rakenteesta ajavat puoliammattilais sekä "farmiseurat" entistä pahempaan ahdinkoon. Sekä taloudelliset, että rakenteelliset mahdollisuudet pyörittää toimintaa mestiksessä katoavat. Ne muutamat "tarpeeksi suuret" seurat jotka onnistautuvat pelastumaan tulevina vuosina liigaan jollakin menettelyllä, pelastautuvat.

Väitän että noin viiden vuoden kuluttua Mestis/divaritoiminta lakkaa suomalaisesta jääkiekosta. On vain ammattilaisten (ehkä 16 joukkueen?) liiga, ja sen alapuolella amatöörisarjana Suomisarja, jonka pelaajat käyvät päivätöissä tai opiskelevat. A nuorten sarja toimii liigan akatemia/farmisarjana.

Niin niittää kuin kylvää.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Väitän että noin viiden vuoden kuluttua Mestis/divaritoiminta lakkaa suomalaisesta jääkiekosta. On vain ammattilaisten (ehkä 16 joukkueen?) liiga, ja sen alapuolella amatöörisarjana Suomisarja, jonka pelaajat käyvät päivätöissä tai opiskelevat. A nuorten sarja toimii liigan akatemia/farmisarjana.

Siinä on kiteytettynä minunkin ajatukset tästä menossa olevasta "suomalaisesta ruletista". Väittäisin vielä, että tuo tapahtuu jopa nopeammalla aikataululla.
 
Suosikkijoukkue
Sporttiuutiset
Väitän että noin viiden vuoden kuluttua Mestis/divaritoiminta lakkaa suomalaisesta jääkiekosta. On vain ammattilaisten (ehkä 16 joukkueen?) liiga, ja sen alapuolella amatöörisarjana Suomisarja, jonka pelaajat käyvät päivätöissä tai opiskelevat. A nuorten sarja toimii liigan akatemia/farmisarjana.

Minä puolestani väitän myös (ja väitin jo aiemmin tässä samassa ketjussa) että noin se menee ja on suunniteltukin menevän.

MUTTA: sillä erolla, että liigaa pyritään vähitelleen kasvattaan 20 joukkueen sarjaksi, johon A- ja B-liiga "saman sateenvarjon" alle kaikkine tv-tuloineen (ehkä pienillä eroilla rahanjaossa) yms. ja välille tulee karsinta (1+1) tai karsintasarja (2+2).
 

cashew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jotenkin erikoista että noihin lehtien oikeusjuttuihin löytyy aina asiantuntijaksi sellainen oikeustieteen oppinut joka ei urheilusta tai yleensä koko asiasta mitään ymmärrä. Suomesta löytyy varmasti oikeusoppineita urheilunkin parista, jotka osaisivat sanoa fiksumpia asioita. Tosin se ei myy.

Muutenkin ottaa päähän kun tullaan tällaisella puolivillaisella lausunnolla ulos, jossa viitataan "muihin asioihin, jotka tekevät tästä kyseenalaisen" Tällainen on aivan tyhjänpäiväistä jauhantaa, yksilöisi sitten ne asiat, jotka ovat kyseenalaisia.

Mutta, aivan. Ne todennäköisesti ammuttaisiin alas saman tien julkisessa keskustelussa ja sekään ei myy...
 

kende

Jäsen
Suosikkijoukkue
sport
Jotenkin erikoista että noihin lehtien oikeusjuttuihin löytyy aina asiantuntijaksi sellainen oikeustieteen oppinut joka ei urheilusta tai yleensä koko asiasta mitään ymmärrä. Suomesta löytyy varmasti oikeusoppineita urheilunkin parista, jotka osaisivat sanoa fiksumpia asioita. Tosin se ei myy.


Tässä Urheilulehden jutussa on vähän samaa fiilistä, joku proffa siellä kerää irtopisteitä raflaavalla jutulla. Liiga on OY, eikä mikään kunnallinen urheiluseura. Eiköhän Liiga saa ihan itse päättää kuka siellä pelaa. Tuskin mikään Mestisseura lähtisi edes oikeuteen kinastelemaan korvauksista ellei keissi olisi päivänselvä. Äkkiä kolahtaa omaan nilkkaan.

Joo, tuore urheiluoikeuden proffa tarvii näitä irtopisteitä... mihin? Ja mitä irtopisteitä... Tuo on juurikin se, mitä kysyttäessä tuohon oikeastaan voi sanoa. Ja lopettakaa nyt viimein tuo, "eiköhän OY saa ihan itse päättää..." Toki lähtökohtaisesti saakin, mutta eivät niin monet muutkaan EU:n kilpailusäännöstöä rikkoneet OY:tkään sitten saaneetkaan lopulta ihan itse päättää...Aika paljon erilaisia ehtoja asettaa kilpailulakimme, joka lopulta konkretisoituu niitä peilattaessa yksittäiseen tapaukseen. Siksi mikään automaattinen höpinä yleisesti suljetun sarjan laittomuudesta tai laillisuudesta ei tarkoita yhtään mitään. Eli jos on vaikea ymmärtää, niin asia ei juuri mitenkään voisikaan olla päivänselvä.

Patlafontainen jeesusjuristi nyt on lähtenyt fantasioimaan Oy:n EU:n ulkopuolelle siirtämisistä yms. Ei oikein hänkään ilmeisesti halunnut tai osannut pohtia asiaa urheilun kontekstissa ja reaalimaailman mahdollisuuksilla... Huoh.
 

hil

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Bromwich Albion, Primeira Liga e Segunda Liga
Nyt kysymys kuuluukin. Ajatteleeko noilla oikeustoimilla uhkailijat Mestiksen etua vai omaa etua ja sitäkin todella lyhytnäköisesti.
Onko tämä joku kompa? Nuohan ovat sama asia: Mestiksen etu ja oikeustoimia harkitsevien Mestisseurojen etu.
 

cashew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sitä kyllä suunnattomasti ihmettelen jos A-junnujen sarjasta saadaan ongelmitta muovattua liiga-akatemia. Vaikka ne A-junnut olisivat liigaorganisaation alla (kuten myös ainakin suurimmilla mestisjoukkueilla ovat), on se sarja käsittääkseni silti yhä täysin jääkiekkoliiton alainen? Tosin niinhän pitäisi olla kaikki muukin organisoitu hokinlätkintä tässä maassa, riippumatta siitä että muutama seura on perustanut aikoinaan yhtä sarjaa varten osakeyhtiön.

Ei kai se sen enempää vaadi, kuin että kaikki liigajoukkueet päättävät lopettaa nykyiset A-juniorinsa ja perustavat yhdessä uuden sarjan, jossa nämä akatemiajoukkueet pelaavat. Nuorten suomenmestaruudestahan nuo ei varmaan enää voi pelata, mutta en tiedä olisiko se se pääasia kuitenkaan. Uskon, että tuo akatemiasarja vetäisi lahjakkaimmat A-juniori -ikäiset pelaajat kuitenkin puoleensa ennemmin kuin jääkiekkoliiton A-jun SM, jossa pelaavista joukkueista polku kulkee Mestis joukkueeseen...
 

Rocco

Jäsen
Urheilu on toimialana erilainen kuin muut, siksi siihen ei päde suoraan vaikkapa ravintola-alalta tai autokaupasta tutut lait ja niiden tulkinnat. Liigassahan seurat pääsevät parempiin taloudellisiin tuloihin isomman TV-näkyvyyden ja -sopimusten yms. kautta, ja suljettu liiga estää monien alan etujen saamisen alemmilla sarjatasoilla, sekä estää pääsyn ylemmälle tasolle, mistä eduista ja markkina-asemasta saa nauttia. Kilpaileva liiga ei ole sinänsä vaihtoehto ja vertailukohta, koska Liiga omistaa Suomen Mestarin tittelin, ja tästä ei ole mahdollista muualla kilpailla. Hienosäätöä, mutta ainakin aiemman suljetun liigan aikana kartelli oli olemassa. Ongelma on se, että SM-Liiga OY on oma OY, mutta hallitsee 100% omaa markkina-aluettaan. Nyt kun Liigaa laajennetaan, niin selkeimmät kilpailulain rajoitukset katoavat, mutta pätevä juristi löytää varmasti jotakin, mistä halutessaan raastupaan päästään. Olisi erinomainen juttu, jos lakitupaan mentäisiin. Saisi Liiga ansaitsemaansa kuraa niskaan oikein urakalla, tuli tapauksesta voitto tai häviö.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös