Liiga alkamaan Elokuussa.

  • 1 318
  • 14

Prjakhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Liiga kauden alkua voisi aikaistaa kuukaudella.

Samalla peli määrää voisi lisätä 12 pelillä.

Seuroille tulisi enemmän rahaa ja peliruuhka helpottuisi
kautta pidentämällä.

Onko sille mitään estettä?
 

Jip Pii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Katsojat eivät jaksa

Kuusi kotipeliä lisää runkosarjaan? Ei kiitos! Nykyinenkin liiga alkaa olla jo aika lähellä kyllästymispistettä, siis sitä rajaa, montako peliä itse jaksaa katsoa ja montako peliä lompakko kestää.

Jääkiekko on mukavampaa talvipelinä. Pelaajatkin ansaitsevat jonkinlaista taukoa peleistään, niin jaksavat talvella taas painaa. Pysyy pelin taso parempana, kun kyse ei ole ihan ympärivuotisesta lajista.
 

huihai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
vai eivät jaksa

Puhu omasta puolestasi vain. Lisää pelejä.
Vaikka käyn kaikki Jokerien koti- ja vieraspelit katsomassa, ne eivät riitä. Vähintään kaksi peliä päivässä pitäisi sarjassa kaikkien joukkueiden pelata. Ei mitään kesätaukoja, kesäsarjat vain käyntiin.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Ei ainakaan lisää pelejä. Runkosarjan alkua voisi aikaistaa syyskuun alkuun, mikäli se olisi välttämätöntä järkevän pelurytmin saamiseksi. Kuitenkin pitää muistaa myös se, että Veikkausliigassa pelataan syyskuussa ratkaisukierroksia, eikä ole kovin järkevää pistää pelejä niiden kanssa päällekkäin.
 

Flazor

Jäsen
Höpöhöpö

Ei niitä pelejä nyt ainakaan lisäämään tarvitse mennä. EI missään nimessä. Nykyisessäkin systeemissä on jo aivan liikaa pelejä. Se vanha kunnon 48 peliä olisi ihanteellinen määrä. Tai oikeastaan 50, jos pelattaisiin vaikkapa 6 paikallispeliä/joukkue, sillä nykyisellään (8 peliä!) liigan derbyt ovat kärsineet rajun inflaation IMO.

Eli siis nelinkertainen sarja ja kaksi ylimääräistä paikallispeliä siihen päälle. Ei jumalauta, mistäs tällainen opiskelija pieraisee rahat 31:n kotipeliin jos Banhamin ehdottamat järjettömät 12 peliä lisättäisiin kalenteriin? Siihen päälle vielä pudotuspelit ja vieraspelit (Turku, Pori) niin johan sitä saisi olla pankin luukulla yhtä mittaa hakemassa lainaa: "No kun tarttis päästä Lukon peliä kattomaan."

Ei kiitos.
 

TwilightZone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Ajatelkaapas NHL-faneja : joukkueilla runkosarjassa 80+ peliä, pleijaritkin best of seven, ja pääsyliput
n. 4 kertaa kalliimmat kuin Suomessa. Esim. Bostonissa halvimmat liput on n. 60 taalaa, kun taas eim. Ipan peliin
pääsee halvimmillaan 25 FIMillä
 

kiakkojumala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, La Beneamata sekä Harchester United
Kalle Sahlstedt sanoi mielestäni järkevästi veikkaajassa. Runkosarja selkeästi lyhemmäksi. Välisarjat pois. Pleijarit paras seitsemästä-systeemillä.

Siinä reseptini.

Väitän, että sarja muuttuisi selkeästi mielenkiintoisemmaksi.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Viestin lähettänyt käyttäjä TwilightZone
Ajatelkaapas NHL-faneja : joukkueilla runkosarjassa 80+ peliä, pleijaritkin best of seven, ja pääsyliput
n. 4 kertaa kalliimmat kuin Suomessa. Esim. Bostonissa halvimmat liput on n. 60 taalaa, kun taas eim. Ipan peliin
pääsee halvimmillaan 25 FIMillä

Ota huomioon, että Bostonin seudulla on yli viisi miljoonaa asukasta ja alue on muutenkin USA:n vauraimpia. Kun kolme promillea seudun asukkaista (vastaisi Mansessa 800 ihmistä) riittää täyttämään hallin, hinnat voidaan pitää korkealla ja ottelumäärä suurena.

SM-liigan alkamisaika on mielestäni hyvä nykyisellään ja liiga muutenkin hyvällä mallilla. En missään tapauksessa peluuttaisi Suomessa yli 60 ottelun runkosarjaa. Suuri ottelumäärä edellyttäisi myös, ettei maaotteluturnausten ja MM-kisojen takia pidettäisi taukoja.
 
G

Guest

n.50 + pleijareissa paras seitsemästä

Sopiva runkosarjan pelien määrä on liigan joukkuemäärästä riippuen n. 50 peliä eli hieman nykyistä vähemmän. Sen sijaan pudotuspelit tulisi käydä paras seitsemällä systeemillä. Sarja alkakoon syyskuussa kuten tähänkin asti.
 

Prjakhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Pelejä saa olla PALJON.

80 peliä runkosarjassa saisi olla.

En minä ainakaan kyllästyisi!

7peliä pleijareissa!

pelaajat saisi palkkansa eteen tehdä töitä jaa kunnolla

ja pelaamisestahan ne tykkää.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Mikä ettei liiga voisi alkaa hieman aiemmin kuin vasta syyskuussa, mutta ei kovin paljoa aikaisemmin. Ehkä elokuun lopussa tai ihan syyskuun alussa, eikä vasta puolivälissä.

80 peliä olisi ehdottomasti liikaa SM-liigaan. Sehän tarkoittaisi NHL-tyylisesti joka päivä pelejä ja jollekin joukkueelle neljäkin peliä viikossa. Siinä kärsii harjoittelu.

Tärkein uudistus tässä vaiheessa olisi paras seitsemästä ottelusarjat play offeihin. Mieluiten mahdollisimman nopeasti eli vaikka jo ensi kaudella.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
KalPa liigaan heti kun talouspuoli on kunnossa. Sen jälkeen yksinkertaisen selkeä nelinkertainen sarja ilman mitään välisarjoja ja väljähtäneitä paikallispeli-extroja.
Tekee 52 peliä. Tulevaisuudessa liigaan voidaan nostaa vielä kaksi liigakelpoista joukkuetta. Jolloin pelimäärä kasvaa kuuteenkymmeneen.

Kuudentoista joukkueen sarjassa olisi playoffjakokin mielestäni hyvä koska 50% pääsisi playoffeihin. Playoffit voitaisiin pelata paras seitsemästä tyylillä, mutta toisaalta nykyiselläänkin isot tasoerot tekisivät sen että vain joka toinen vuosi (arviolta) yksi neljännesvälierä päättyisi 4-3 ja välierät vielä harvemmin.

Muina ehdotuksina haluaisin nostaa ylös kunnon ITÄ-LÄNSI Allstar ottelun. Mitkään muut formaatit eivät SM-liigaan sovi. Ajatelkaa nyt Suomi vastaan muu maailma peliä. Liigassa on kuitenkin vain 5 ulkomaalaista per joukkue (ehkä vain 4 tulevaisuudessa) jolloin noin joka kolmas ulkomaalainen olisi joukkueessa.

Ja koska monet haluaisivat pelata Elitserienin kanssa. (Itse vihaan ideaa ja uskon että seurapomotkaan eivät ole innostuneita ideasta) On ehdotukseni että joulutauolla pelattaisiin "haasteottelut" Suomi-Ruotsi samalla sarjasijoituksella olevien kesken. Kotona ja vieraissa. Näistä ei kuitenkaan saisi ainakaan Suomessa mitään pisteitä vaan ne toimisivat puhtaasti harjoitusotteluina jolloin voisi kokeilla jotain pelaajia yms. Jos SM-liigassa on enemmän joukkueita niin huonoimmat voisivat pelata Ruotsin Allsvenskanin parhaita vastaan.

Ykkösdivarin (vihaan teennäistä mes...yök sanaa) kehittämiseksi haluaisin myös siinä olevan saman verran joukkueita kuin liigassakin, vaikka lohkoihin jaettuna, jotta saadaan matkakulut peittoon. Se saisi olla puhtaasti "farmisarja" jossa pelaisi nuoria liigajoukkueiden lupauksia, divariseurojen kasvatteja sekä kakkosesta nostettuja kehityskelpoisi pelaajia. Unohtamatta kuitenkaan jäähdyttelijöitä jotka pystyisivät pelaamaan opiskelujen/työssäkäynnin ohella.

Mallissani liiga olisi yhä suljettu ja jos liigaan saadaan 16 joukkuetta sitä tuskin koskaan enää on mahdollista laajentaa, koska maastamme yksinkertaisesti loppuvat tasokkaat pelaajat kesken. Ottelumäärässä 60 ottelua on täydellinen maksimi koska harjoittelemaan on pystyttävä. Jos Suomi haluaa joskus vielä saada pelaajia NHL:ään on pelaajien harjoiteltava enemmän kuin pelattava.

Ja liiga voisi alkaa syyskuun alussa, mutta ei ainakaan aikaisemmin ...

Tulipas pitkästi ja puoliksi asian vierestä, mutta eiköhän pointtini tullut selväksi ...
 

Clark Kent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Leafs,Everton, MuSa,P-Kärpät, Sea City Storm
Pelejä vaan

Eiköhän pelaajat tykkää pelata mielummin kuin harjoitella. Ainakin moni niin on sanonut julkisuudessa. Pelaamallakin kehittyy. Mutta paikallispelejä vois kyllä hieman vähemmän, koska niistäkin tulee nykymallilla ihan tavallisia, siis ei ole sitä tunnnelmaa mitä ennnen. N. 50-60 peliä kaudessa, ja paikallispelien määrä vois olla vaikka 4. Eikä välisarjoja, niistä ei ole hyötyä. Samoin EuroHockeyTour, siinä on kans yks turha keksintö.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Re: Pelejä vaan

Henkilökohtaisesti olen edellisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä Euro Hockey Tourista, mutta niin kauan kun Suomen ottelut Karjala-turnauksessa vetävät hallin täyteen, on turha kuvitella, että Euro Hockey Tourin alasajosta tulisi mitään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös