Latteimmat kiekkoilmaisut

  • 76 695
  • 454

werther

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Latteimmat kiekkoilmaisut

Viestin lähetti Kh
HPK Hämeen parasta kiekkoa.
Aikanaan Jääkiekkolehdessä oli versiot:
Hankitaan Pena koutsiksi. (=Matikainen)
Hankitaan parempi kassari (=Timo Lehkoselle kenkää)
Haistakaa paska kaikki (=Lehkosen mielipide em. asiasta)

Saattoi olla muitakin väännöksiä, mutta en muista.
 

Tombe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n valmentaja Alpo Suhonen HIFK-Saipa -ottelun jälkeen:

"Luotettiin itseemme ja homma palkittiin"
-Emme olleet aivan hereillä ottelun alussa. Tämä ei ollut meille uutta tällä kaudella. Uskoimme jälleen omaan tekemiseen ja homma palkittiin. Taistelu jatkuu, Suhonen sanoi.

-Tombe-
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
"Pelaaja XXXX on AINA täyttänyt paikkansa maajoukkueessa... tai AINA tehnyt tärkeitä maaleja...". Juu juu, aika multaa muistot ja kätevästi unohdetaan parit 0+0-kisat yms. Siellä sitä on hyvä olla 13. hyökääjänä joukon jatkona, kun ei odotetakaan 0+1 enempää ja muka muita potentiaalisia onnistujia ei ole olemassakaan (varsinkaan Ruotsissa pelaavia ei tarvitse huomioida...).
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tämän aamun Hesarin urheilusta löytyi yksi mainitsemani latteus: "Marginaalit ovat pieniä". Niinpä! Marginaalinen = pieni, vähäinen.

Ravintolassa soitti kolmemiehinen trio.
 

Boyko10

Jäsen
Suosikkijoukkue
hifk,Detroit red wings,hjk
Yksi muistuu mieleen...

Viestin lähetti Sampe
Oikeastaan voisi miettiä, mitkä kiekkoilmaisut eivät ole latteita? Siinä säästyisi nimittäin huomattavasti vaivaa.

IT:n otsikko kun jokerit voitti pelicansin ja Petri Varis ratkaisi ottelun.
"Varis lensi pelicansia peremmin"
 

op777

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juhani Tamminen
HIFK:in Toni Söderholm antoi aika poikkeavaa kommenttia SaiPa-pelin jälkeen kiekkoyössä, mies kommentoi suoritustaan suunnilleen näin:"Siell on porukkaa loukkaantuneena niin toisten pitää ottaa ruutu, ja köyhän miehen Tuulolalla oli tänään tähdet kohdallaan..."

Meinasi Tonia itseäänkin naurattaa sanataiteilunsa, mutta melkein perusilmeellä sai kommentin annettua. Lisää tällaista.


op777
 

lihaani

Jäsen
Kiekkoyössä Anu totesi, että Pelicans "kuritti" Kärppiä 4-1. Jotenkin kumman hyvin tämä ilmaisu istuu S/M-liigaan . . . (hymiö)
 

pepito

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
rento otsikko!!

sai nauraa oikin kunnolla pari kertaa.
tosin, jos kaikkia yllä mainittuja fraaseja pitäisi kieltää, niin selostajan/komentaattorin duuni vois kyllä vaikeutua.

mut se on kyllä totta että niiden kuten myös pelaajien pitäisi ymmärtää jättää pois ne kaikista pahimmat kliseet, tai ainakin vähentää ´niiden käyttämistä. silloinhan ne juuri kuluu.

pahin tapaus on kyllä hoki nait m.saukkosen johdolla. tää sen uus "ja ai niin....(ja sit jotain tosi kiinnostavaa "faktaa" jostain hpk:n ensi kauden valmentajasta)....miettikääpä sitä" on aivan hirvee. mistä se sen on oikein keksinyt??

saukkoselle vois sitten vielä kertoa että calgary on calgary eikä mikään gälgäri!
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Viestin lähetti pepito

saukkoselle vois sitten vielä kertoa että calgary on calgary eikä mikään gälgäri!

Jaa miten se sitten pitäisi mielestäsi lausua? "Salsary"?
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Re: Nikkarit

Viestin lähetti McBean
Lisätään vielä tähän loistavaan listaan yleensä lätäkön takaa tulevien pelaajien ikilatteudet, joita olemme ihmiskuula-Cairnsin kanssa joskus pohtineet:
"Yeah, we have a great bunch of guys here, this is an awesome team, the city is very beautiful, the fans are truely tremendous..." ovat vakioita joka haastattelussa.

Eilen erätauolla pelaajakortti Mike Stapletonista. Muutama helmi näin rapakon takaa tulevalta mieheltä:

"I'm very excited to be here in Espoo again."
"The Blues fans are the best in the Finnish league"
"We have a good, solid team this year."
" We have great goaltenders and our defense is more solid than last year."

Sinänsä Mike osoitti kyllä huumorintajua toteamalla että "my weakness is my age" ja naurua päälle...
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Taistelu elämästä ja kuolemasta?!

Tai "kuoleman ottelu".

Tämän kaltaisia ilmaisuja kuulee joskus kun kyseessä on play-off -paikasta kilvoittelu tai muu urheilussa todella tärkeä kamppailu. Mutta hei haloo!? Tämähän on siis urheilua, totista leikkiä, mutta lopulta kuitenkin vain leikkiä, eikä mitään kuolemanvakavaa puuhaa. Tälläiset yli-dramaattiset vertauskuvalliset fraasit ovat todella latteita ja mauttomia.

Toki jatkoajallakin tulee joskus äkkikuolema.. mutta silti toivotaan että elämä voittaa.
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti JHag
Tämä ei ehkä ole latteus, vaan yleistys, mutta laitetaan kuitenkin. Mertarannan hehkutus omista suosikkipelaajista on joskus legendaarista kuultavaa:

Kun Pasi Nurminen pelasi haparoivan ottelun, johon ei itsekään ollut tyytyväinen, Ruotsia vastaan MM-kisoissa -01 (Suomi voitti 5-4), oli Mertaranta vauhdissa. Ruotsalaispelaaja ampuu vapaana ollessaan suoraan hoomoilasena seisovan Nurmisen rintapanssariin, josta kiekko tulee vielä ribariin svedulle, joka onneksi vetää ohi:

"Kerta kaikkiaan loistavaa peliä Nurmiselta, hän laittaa vaikka kropan eteen, jos ei muuten ehdi"

Kun Jani Hurme pelaa maalissa SLC:ssa ja torjuu kanadalaisen vaikean alakulmavedon patjallaan ohjaten kiekon kulmaan:

"Ai ai, kyllä nyt kiekot pomppivat oudosti Hurmeella, todella epävarmaa peliä"

Tämä on muuten todella totta joka sana. Olen saman asian Mertsiltä huomannut. Jotakin Mertarantakin kai olettaa että NHL-veskari liimaa kiekot kiinni patjoilla tai kilpikädellä...
 

Kopteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins
Viimeisen parin viikon aikana on JOKAISESSA Ilvekseen vähänkin liittyvässä jutussa ollut

"Raipe vertyy kun kotikisat lähenee".

Eipä niin että Ilveksessä Jessen lisäksi mitään kirjoitettavaa olisi mutta silti...
 

Daemon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Juventus, FC Slayer
Meikäläisen korviin yksi tylsimmistä kommenteista Saukkosen suusta on "Blues soi mollivoittoisesti", "Soiko Blues mollivoittoisesti" ym. ym. Joka lähetyksessä jos on Bluesista kyse niin ko. kommentit kuullaan.

Ja tämä ei todellakaan ole kannanotto Bluesin esityksistä eikä provo sinne suuntaan. Vaan Saukkosen suuntaan !

... ai niin muistui yksi hyva lauonnehdinta mieleen;

"Minikokoinen taskukynä", heitti Saukkonen muistaakseni Niko Mikklolasta tässä joku vuosi. Tarkoitus oli kait sanoa taskuraketti :)
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Aika lailla täällä on katettu kaikki median ja pelaajien käyttämät latteudet ja vähän ylikin, niin kuin muistaakseni Gagarin osoitti.

Entäs sitten me fanit. Yllätystappion tai -tasapelin jälkeen jos saisi 10 senttiä joka kerta kun Jatkoajasta saa lukea jonkun seuraavista, niin eihän sitä tarvitsisi töissä käydä ollenkaan.



"Joukkueemme pelasi surkeasti, mutta niin pelasi vastustajakin. Onnittelut nyt teille voitosta, mutta tuolla pelillä ette kyllä voita YHTÄKÄÄN muuta liigajoukkuetta." ("Ette ansaitsisi pisteitä paskat...")

"Joukkueemme pelasi surkeasti. Onnittelut nyt teille voitosta, mutta tuolla pelillä kyllä häviäisitte monille/kaikille Mestis-joukkueillekin." (edellisen variaatio, jolla halutaan vielä erityisesti korostaa sitä kuinka surkea peli oli ja kuinka yllätysvoitto oli pelkästään sattumaa, että säkenöivä suosikki sattui pelaamaan surkeasti. Kyseinen kommentti unohdetaan poikkeuksetta kun edellä mainittu yllättäjä voittaa seuraavan liigajoukkueen seuraavalla kierroksella.)

Nämä kuullaan useimmiten jos sarjataulukossa alapuolella oleva joukkue on kurinalaisen esityksen jälkeen jättänyt ennakkosuosikin 0-2 maaliin.



"Tuomaripeli ei ottelua ratkaissut, mutta siinäjasiinä-tilanteessa minun joukkueeni kärsi suunnatonta vääryyttä" (ja sitten ottelu on päättynyt 1-2 tai 2-3, ts. siis ollaan sitä mieltä, että kyllä se ainakin osittain pelin ratkaisi)

"En ole moneen vuoteen/IKINÄ nähnyt huonompaa ottelua" ("kylläpä korpeaa, toivottavasti edes jonkun voitonilo tällä kommentilla himmenee". Kärsinyt pahan inflaation.)



"Hävisimme ottelun, ottelu oli surkea kahvauksen vuoksi" (joskus vielä vedetään pyhimyksen rengas pään päälle lisäämällä, että "molemmin puolin kyllä roikuttiin" tai "ei se ottelua ratkaissut", vaikka oikeasti ollaankin sitä mieltä että ratkaisi ja että oma joukkue ei kahvannut ainakaan yhtä paljon)



Ja ennakkotunnelmien klassikko:

"Eiköhän minun joukkueeni voita helpohkosti tämän ottelun sarjassa alapuolella olevaa vastaan. Meillähän on Ton, Tenkrat, Peltonen, Helminen, Pärssinen, Ojanen, Caloun, Machulda ja Gretzkykin kolmosketjussa.

Tietenkään ei pidä aliarvioida sarjajumbo-JoKPia (hah hah, mikä rupusakki), jos asenne ei ole kunnossa, niin he voivat yllättää. (niin kuin olisin oikeasti tätä mieltä...)

Mainitsinko että tavoittelemme vielä runkosarjan voittoa? Meillä on aika helppo ohjelma kun vastassa vain heikompia joukkueita, eiköhän loput kahdeksan peliä voiteta.

Uskon että kannattamani porukan asenne on kunnossa ja veikkaankin, että suosikkini voittaa joukkueiden tason mukaisesti vieraskentällä maalein 1-13. Viimeisen tekee totaalisena nöyryytyksenä Hedberg Sammalkankaan syötöstä tyhjiin."

(Sitten kun tällainen ottelu tässä tasaisessa sarjassa päättyy oikeasti odotetusti eli molemmat tekevät 1-3 maalia, niin sitten ei taas vastustaja olisikaan saanut pisteitä miltään muulta liigajoukkueelta kuin juuri tänään poikkeuksellisesti omalta suosikilta ja pelikin oli surkein koskaan nähty sekä tuomari epäonnistui pahasti)
 

JanJ

Jäsen
Yksi syy, miksi en katso sunnuntain kiekkolähetystä, löytyy kommentaattorin ulosannista.
Minkä helvetin takia sinne pitää laahata joku itsestäänselvyyksiä laukova Jutila, kun oikealle asiantuntijalle olisi käyttöä.

Kuvitellaan vaikka tilanne, että joltain joukkueelta puuttuu ykkössentteri ja ykköspakki. Saukkonen tietenkin kysyy että miten se vaikuttaa joukkueen otteisiin, ja Jutila tietenkin vastaa että "kyllähän ton tason pelimiesten puuttuminen näkyis jokaisen tiimin otteissa... ylämummo... vittu älä lähre schinne...."

Ei!!!

Miksei kiekkoa joskus jäänkin tasolta nähnyt Jutila tee kunnon analyysiä, miten se vaikuttaa joukkueen ylivoimatyyliin, kuka hoitaa tärkeät aloitukset, miten ylivoima ja alivoima muuttuu, jne jne. Mutta ei. Latteuksia, latteuksia. Pitäkää ohjelmanne. Toivon sydämestäni että joku muu kanava saa lähetykset, jotta voidaan odottaa jonkinlaista parannusta.

Muuten, tuo latteuksien laukominen ja analyysien puute on se miksi Kari Tyni otti lopputilin Hockey Nightistä. Eikä kertonut Saukkosesta mitään kovin positiivisia asioita. Tosin mikäs ihme se on, TV-katsojat ovat jo tovin "miettineet sitä".
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
Pelicansin valmentaja Petteri Hirvonen kuvaili joukkueensa otteita Tappara-pelin jälkeen: KURINALAISTA PELITAPAPELAAMISTA.

Mitä h..vettiä tuo nyt sitten on?
 

aaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
"ei kautta ilman maalia"
-Timo Jutila-
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Niinpä, JanJ. Totta puhut.

Jutilan ja Kurrin analyyseille vetäisi vertoja seiväshyppykisaa kommentoiva Sergei Bubka:
-Mitä luulet nyt tapahtuvan, kun Vesa Rantanen lähtee hyppyyn?
-Kyllä hänellä on nyt tarkoitus ylittää rima
-Entä jos hän ei ylitä?
-No, sitten hänellä on vielä kaksi yritystä
-Aivan....nyt lähtee Rantanen ja voi voi...Sergei, mitä siinä tapahtui?
-Rima putosi
-Mikähän oli syynä siihen?
-Hän ei tullut tarpeeksi korkealta riman yli ja kroppa pudotti riman
-Mitä hänen on nyt muutettava seuraavissa yrityksissään?
-Hänen täytyy hypätä korkeammalle ja päästä riman yli niin, että se pysyy kannattimissaan
etc etc. Suurin piirtein näin oli kuulemma mennyt Sergein vierailu jonkun kanavan tv-kommentaattorina ihan oikeasti.

Kyllä tässä yhteydessä on pakko kehaista Keke Rosbergia, joka peililasiensa ja ylimielisyytensä takaa on kuitenkin pirun hyvä kommentaattori. Hän osaa antaa juuri niitä lajiin liittyviä tunnelmia ja analyyseja, joita kuvasta ei näe. Myös puhekone-Tami on kelpo kommentaattori, itse kehittämästään suomi-englannista huolimatta. Huomiot osuvat suhteellisen hyvin kohdalleen ja Tami osaa myös valottaa pelaajan näkökulmaa. Lisäksi hän, toisin kuin Puusilmä Mertaranta, huomaa kätisyydet sun muut nyanssit. Tami kysyi kerran Petteri "Tampio" Ahomaan isännöimässä studiossa aloituksen kaksi kertaa peräkkäin hävinneeltä Jari Kurrilta: "oliko yllätys, että Aravirta laittoi sinut heti perään toiseen aloitukseen?". Kyseessä oli huippujännittävän Suomi-Ruotsi matsin hiuksianostattava loppu ja oli muuten sivumennen sanoen sairasta tumpelointia Aralta laittaa Kurri aloitukseen myös hävityn aloituksen jälkeen omassa päässä. Ahomaa jatkoi terävästi Tamin kysymystä: "Niin, vai päätitkö itse kokeneena pelimiehenä ottaa aloituksen..?"
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti JHag
Niinpä, JanJ. Totta puhut.

Kyllä tässä yhteydessä on pakko kehaista Keke Rosbergia, joka peililasiensa ja ylimielisyytensä takaa on kuitenkin pirun hyvä kommentaattori.
Myös puhekone-Tami on kelpo kommentaattori, itse kehittämästään suomi-englannista huolimatta.


Näiden kahden lisäksi mielestäni Pasi Rautiaisen kommentteja mestareiden liigan matseista on ilo kuunnella. Erittäin värikäs persoona joita koskaan ei ole liikaa tässä järkyttävän tylsien Jari"janne"Puikkosten maailmassa.
En ymmärrä millään miten Yle, joka vuosi, ottaa Puikkosen syömään heinäseipäitä sinne studioon?!
Järkyttävän tylsä kommentaattori!
 
Viimeksi muokattu:

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Raimo Summanen oli myös aivan erinomainen kommentaattori sillä yhdellä HN-kaudellaan (eli 1995-96).

Pekka Järvelä palasi Urheilukanavan play-off-otteluissa kommentoimaan ja oli parempi kuin muistinkaan. Juti/Kurri ovat selvästi turruttaneet katsojatkin, sillä Järvelän kommentoidessa HN:lle vuosia sitten pidin häntä vain kohtuullisena kommentaattorina. Jutila oli kommentaattorina hyvä ne ensimmäiset 10-20 peliä, jonka jälkeen sumuverhona toimineet hauskat letkautukset oli katsojakin oppinut kuin omat taskunsa ja pystyi ymmärtämään että eihän sieltä mitään informaatiota tule kirveelläkään. Sitten kun selostaja on vielä tuollainen taulapää kuin Saukkonen, niin tulos on se mikä se on. Jari Kurrista ei ole edes lähelle Jutilan tasoa.


Hockey Nightilla olisi eväät olla erinomainen kiekko-ohjelma esimerkiksi panostamalla erätaukoihin ja otteluiden alkuihin ja loppuihin studiomaisesti. Esimerkiksi lauantain ottelukierros voitaisiin käydä kattavasti ensimmäisellä erätauolla läpi sen sijaan että pyöritetään "kysy Jutilta" tai "Karpolla on asiaa"-osioita. Nythän siellä on korvikkeena musiikkivideo jossa on kuulemma "viikon parhaat palat", todellisuudessa video sisältää aina otteita kuukausienkin takaa ja mikä pahinta muuttuu viikosta toiseen vain marginaalisesti.

Tätä launtain katsaustakin parempi olisi tietenkin ESPN:n kiekko-ohjelman tyylinen studio jossa erä ruodittaisiin tilanteittain asiantuntijoiden voimin lävitse. KRIITTISESTI.



Miksi muuten Hockey Nightista puuttuu täysin maalintekijä-grafiikat maalin syntymisen jälkeen? Minusta olisi kiva tietää kuka pöytäkirjaan merkittiin maalin syöttäjäksi avaamatta teksti-tv:tä tai odottelematta erätaukoon. Myöskin tarkka maalin syntyaika monissa tapauksissa kiinnostaa. Selostaja Saukkoselta nyt varsinkin on turha odottaa että hän mainitsisi maalin syöttäjiä kuin satunnaisesti.

Hyvä alku olisi tietysti muuttaa tunnusväreistä vähemmän räikeät kuin ne nyt käytössä olevat KooKoon värit. Tai ainakin vähentää oranssin osuutta niistä roimasti.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jep, Rautiaisen Pasi on liitettävä hyvien ja myös viihdyttävien kommentaattorien joukkoon.

Tuli tuosta Manen Hokinait -parannusehdotuksesta -huonommaksihan ohjelmaa ei enää saa, joten kaikki muutokset parantavat sitä joka tapauksessa- mieleen, että Sveduissa on käytössä tämäntyyppinen katsaus sekä futis- että lätkäkierrokseen paikallisessa Urheiluruudussa. Studiossa analysoidaan ensin kierros ottelu ottelulta suusanallisesti, pohditaan pistetilanteita ja annetaan evästykset jokaiseen matsiin. Sitten matsit ruoditaan, katsotaan menivätkö arviot pelityyleistä esimerkiksi kohdalleen. Hyvin mukava läsnäolon tunne siinä tulee katsojalle.

Ja ruotsalaisen kiekkolähetyksen loppuksi haukutaan yleensä vielä Hjallis.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Viestin lähetti JanJ
Muuten, tuo latteuksien laukominen ja analyysien puute on se miksi Kari Tyni otti lopputilin Hockey Nightistä. Eikä kertonut Saukkosesta mitään kovin positiivisia asioita. Tosin mikäs ihme se on, TV-katsojat ovat jo tovin "miettineet sitä".

Valaisehan lisää tuosta Tynin lähtemisestä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Yksi muuten puuttuu: "Suomen joukkueesta on ikävä kyllä jobinpostia....olisiko jumalauta pikkaisen kulahtanut ilmaisu tämäkin, joka ei rajoitu tokikaan pelkkään jääkiekkoon?? Pitäisi lailla kieltää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös