La 9.1.2010 Sport - KooKoo

  • 8 340
  • 28
Sportin kannattajilla tuntuu olevan ainakin ajatukset muussa kuin tässä pelissä, mutta avataanhan ketju silti.

Sport jatkaa vuoristoratamaista kauttaan ja nyt on kaukalon ulkopuolella tapahtunut niin paljon asioita, jotka eivät voi olla vaikuttamatta peliin.. toisaalta vaikuttavatko ne positiivisesti vai negatiivisesti?

KooKoon osalta meikäläiselle on ainakin tullut aika "varma" olotila. Jotenkin, kun SaPKo-peliinkin meni niin tiesi, että eihän nää häviä millään tätä. Sport onkin aika hyvä mittari ja sellainen hyvä joukkue, joka voisi palauttaa meidätkin takaisin maanpinnalle.

Voitolla KooKoo nousisi muuten sarjakärkeenkin ja Sportkin pamahtaisi hyvällä säkällä viidenneksi. Saa nähdä miten käy. Faneja ei Kouvolasta ole tulossa, vaan paukkuja taidetaan ladata ensi viikonlopun Jojensuun reissuun.
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoon tämän kauden suurin tappio taitaa olla juuri Vaasan reissulta. Toisaalta kotona KooKoo on hoidellut Sportin tällä kaudella selvästi. Vaikea veikata lopputulosta. Sport on pelannut kotonaan vakuuttavasti ja taitaa tällä hetkellä olla sarjan paras kotijoukkue. Helpolla pisteitä ei Wasalandiasta haeta, mutta toisaalta siellä tuntuu olevan tällä hetkellä sellainen sirkus päällä, että olisikohan tässä nyt iskun paikka. Kuka mahtaa huomenna olla KooKoon toinen maalivahti Härmän lisäksi. Järvenpää palasi Poriin, Korhonen on kaputt, Seppänen pelaa Titaaneissa jne joten nostetaanko junnuista uusi kokelas kakkoseksi?
 
Viimeksi muokattu:

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Niin tänäänhän on tosiaan peli. Mukava jättää skandaalit 60 minuutin ajaksi taka-alalle ja keskittyä pääasiaan edes hetkeksi. Lauantaimatsi ja vielä vahvistunut KooKoo vastassa, voiko parempaa toivoakaan.
Veikkauskin ilmeisesti aikoo avata matsin listalleen uudelleen, vaikka piti sitä jonkin aikaa suljettuna kunhan tilanne Vaasassa selviää.

Sport saa kaikista spekulaatioista huolimatta lähes parhaan kokoonpanon jäälle, vain Pahkala ja Cabana ovat loukkaantuneina sivussa. Suomalainen palaa maalille, intoa täynnä ainakin Pohjalaisen ennakon mukaan.
KooKoolla on useampi viime kaudella liigaa pelannut vahvistus, näistä Paakkarinen on koko loppukauden sivussa. Jäljelle jää silti Pabloa, Julkusta, Vainiolaa ja kumppaneita, ja Bakerkin taitaa olla taas rivissä.

Erittäin suurella mielenkiinnolla matsia odotellessa.
 

rekufa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ilman kuluvan viikon myrskyä tänään voisi rennolla mielellä odottaa pelkästään kauden yhtä huippukohtaamista. Toivottavasti myrsky ei syö yleisömäärää kohtuuttomasti. Edellisen tapauksen jälkeen, en muista matsia, mutta arvioin itse että n 300 olisi puuttunut. No nämä menetykset menevät bisneshallituksen piikkiin. Toivottavasti kavereilla on rahaa maksaa nämä menetykset jatkossakin pussistaan kun toiminnallaan näitä itse aiheuttavat.Pelissä voi Kookoo ottaa turpaan,vaikka on varmasti vahva niin sitä voi olla myös Sport. Vaikea arvioida kuinka viileitä pelaajat ovat myllytyksen ja palkkarästien jälkeen. Toivottavasti Raunion lopulta tullut pelastus ja seuran taloustilanteen katsaus vakuutti pelaajat. Faneja ei kovikaan paljoa. Pakko on vain yrittää tsempata itseään että illalla pystyisi keskittymään olelliseen eli kiekkoon. Kaikkine mausteineenkin tästä on lupa odottaa huippu kiekkotapahtumaa.
 

Smegoul

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kuka mahtaa huomenna olla KooKoon toinen maalivahti Härmän lisäksi.

Nyt haiskahtaisi aika reilusti Tuomas Okko-nimiseltä kassarilta.

Vaikea peli tulee olemaan. Toivottavasti tämä taustahärdelli hieman rajoittaisi Sporan virettä ja Ika saanut KooKoon jatkamaan viikon pelistä hyvällä hurmoksella. Pisteet ei helpolla lähde, varsinkin jos Jaska palaa taas maalille täydessä iskussa? KooKoo kuittaa 2 maalin voiton, Kiitos!
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
KooKoo on nyt niin hyvässä vauhdissa, ettei Sport välttämättä voita hyvälläkään suorituksella. Joten jos tämä sirkus vaikuttaa yhtään suoritukseen niin eiköhän tästä häviö tule. Toisaalta sitä en ihmettelisi yhtään, sillä aika kova porukka pitää olla, ettei tuollainen mitenkään vaikuttaisi.

Hyvä juttu on jos Jaska pystyy pelaamaan. Sen varaan on hyvä lähteä rakentamaan nousua kohti kotietua mutta tämä peli ja näin kova vastustaja saattaa tulla liian aikaisin. Toisaalta kotona on kulkenut koko kauden ja KooKookin voitettu jo kerran Vaasassa.
 

Smegoul

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoo:

1. Vilen - Koponen - Veistola
Tarkiainen - Eronen​


2. Liukkonen - Hokkanen -Julkunen
Niemi - Järvinen​


3.Vainiola - Baker - Huilla
Kiren - Lehtonen​


4.Mattila - Koskelainen - Lampinen


AM: Härmä ja luukulla Okko
 

Jääkone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekin punapaidat!
Edellisen kotiottelun Sport voitti 6-2 ja vieraissa on tullut käkättimeen 2-0 ja 5-0, olisikohan nyt vaikka jatkoajan paikka jonka jälkeen paremmuus selviää "voittoammuntalaukauskuljetusharhautuskilpailulla", suomeksi rankku.

Tai voihan hyvin olla että jos Jaska on maalilla ja kun ilmeisesti perjantaina on ollut "tilipäivä" niin kuka tietää minkälaisiin ihmesuorituksiin Sport äityy,

Ika moitti että viime Vaasan vierailulla ruoka joka KooKoon pelaajille Kotkanpesässä tarjoiltiin oli kylmää, toivotavasti nyt on ruoka lämmintä ja kyyti kylmää.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sport kulkee "kriisistä" toiseen, mutta eipä ne paljon pelaamiseen ole vaikuttaneet. Jos joukkue saa kotona pelinsä kulkemaan, niin sitä on hyvin vaikea voittaa. Sportin onkin voitettava tämä peli, jos meinaa taistella runkosarjan kärkisijoista.

KooKoo voi lähteä aika paineettomasti. Tappio ei olisi katastrofi ja juuri nyt kaikki näyttää hyvältä kevättä ajatellen. Tai oikeastaan kaikki paitsi maalivahtipeli. Suomalainen on säännöllisesti vienyt Härmää näissä keskinäisissä peleissä ja siihen pitää tulla muutos, jos tästä meinataan pinnat ottaa. Kovasti on Lehkonen hehkuttanut Härmän menneen eteenpäin ja toivottavasti näin on. Tänään se nähdään kovimmassa mahdollisessa paikassa.
 
Sport kulkee "kriisistä" toiseen, mutta eipä ne paljon pelaamiseen ole vaikuttaneet. Jos joukkue saa kotona pelinsä kulkemaan, niin sitä on hyvin vaikea voittaa. Sportin onkin voitettava tämä peli, jos meinaa taistella runkosarjan kärkisijoista.

KooKoo voi lähteä aika paineettomasti. Tappio ei olisi katastrofi ja juuri nyt kaikki näyttää hyvältä kevättä ajatellen. Tai oikeastaan kaikki paitsi maalivahtipeli. Suomalainen on säännöllisesti vienyt Härmää näissä keskinäisissä peleissä ja siihen pitää tulla muutos, jos tästä meinataan pinnat ottaa. Kovasti on Lehkonen hehkuttanut Härmän menneen eteenpäin ja toivottavasti näin on. Tänään se nähdään kovimmassa mahdollisessa paikassa.

Härmän pitää pelata huippupeli, jos KooKoo meinaa pisteitä saada mukanaan. Viimeksi Kuparisaaressa Härmä ei saanut kiinni edes rantapalloa, jotan mukava nähdä miten pojan nuppi kestää tänään.

Uskon Sportin tulevan äärimmäisen kovaa ensimmäiseen erään. KooKoon olisi tärkeä iskeä maali tai pari taululle, jotta saadaan Tami ja kumppanit sekaisin. Jaska maalilla on hyvä, muttei ohittamaton.
 

papera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Jaakko Suomalainen valaa uskoa Pohjalaisessa Sportin joukkueen toimintaan. Joukkue harjoittelee erittäin hyvin ja innokkaasti ja odottaa kahta seuraavaa ottelua suurella haasteella.

Peliuutisissa oli aamulla Ika Lehkosen haastattelu.
 

kende

Jäsen
Suosikkijoukkue
sport
1. Liukkonen ratkaisi taas. Henkilökohtainen talent piti KooKoon voitossa kiinni. Muiden maalit Suomalaisen piikkiin vähän.

2. Pleijarimolemme tuli taas, tällä kertaa kuuluisan ensimmäisen vedon torjuttuaan hän joutui antautumaan sitten toisella ja siitä pisteet Kouvolaan.

3. Tuomarit kusi huolella taas. Kentällä oleville joukkueille oli selkeät kahdet säännöt estämisen ja huitomisen suhteen. Lopussa sitten ei uskallettu viheltää.

4. Sport koko ajan hienokseltaan askeleen edellä ja nopeammalla jalalla. Kyllä huomaa mm. Koiviston tuoneen nopeutta paljon. Valkokypärä ja kääpiö vastapuolen näkyvimmät.

5. Vastapuolen maalivahti otti ne parit huikeat gamesaverit. 4 maalia olisi pitänyt alustavasti riittää voittoon, mutta Suomalaisen ei-paras-päivä ja vitun loukkaantuminen pilasi mahdollisuudet. Parina paikkana mainittakoon Gregor yksin maalinedessä ja hieno pelastus mailanreunalla sekä Bergmanin luikertelu ja oppikirjasyöttö takatolpalle mutta ei vaan ei... Bergman yksi punaisten parhaita hands down.

6. Viimeisenä eikä vähäisimpänä herra Knos. Vitunjees peli. Onneksi lohduttaa aamulla tekaisemani pitkäveto 30e panuksella luullen Rossin olevan kokoajan maalissa.

Oma veikkaus on, että Sport istuu runkosarjan päättyessä sijalla 7-8, jos Rossi pelaa loput pelit.
 
Viimeksi muokattu:

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kyllä oli pienestä kiinni. Nyt alkaa näyttää pahalta kun Suomalainen ensinnäkin pelasi huonoimman pelinsä Sport-urallaan ja sen lisäksi vielä loukkaantui. Nelossijaan on jo niin paljon eroa että alkaa olla vaikeaa saada enää kotietua kiinni.

Sportin kaksi ekaa ketjua tuntuisi toimivan mutta kolmosketju on ihan yössä. Nelonen pelaa ihan ok vähät minuuttinsa mutta heiltäkin toivoisi jotain tuloksia hyökkäyspelissä edes joskus.

Ymmärrän että Jämsälle kausi on ollut vaikea kun koko ajan joutuu selvitellä jotain kriisejä mutta siltikin maaleja pitäisi tulla enemmän. Kuusiston osalta olen jo menettänyt toivoni.

Seuraavaksi Turkuun, joten ei ole ainakaan yhtään helpompi peli luvassa.

Ei hyvältä näytä. Nämä niukat häviöt pitää loppua. Vaikka kuinka olisi "ihan ok" mutta nolla pistettä silti. Hyvä joukkue ei häviä koko ajan maalilla vaan kääntää ne voitoiksi.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Kevät-kiima, missä pelaa? Tästä keväästä tulee helvetinmoinen suuri masennus, jos a) Jaska meni lopullisesti paskaksi, b) ei saada uutta molaria ja c) Rossilla ei mennä edes taivaaseen asti.

Itse tappio ei sinällään vituta, tänään nähtiin hyvää kiekkoviihdettä. Liukkonen on vaan edelleen huikea pelimies, Jämsä ei. Kuusisto missasi ns. varman maalipaikan, kuten myös Pernaa.

Ei mulla oikeastaan muuta. Aamuja kaikille.

PS. Meidän pakit (poislukien Tume ja Uitto) olivat tänään aivan kuutamolla.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Parempi voitti, ei voi mitään.

Itse tuli keskityttyä kakkoserässä tutkimaan Ikaa, tai oikeestaan sitä kun Ika ihmetteli jatkuvasti Tammisen huutamista Sport aitiossa. Olisittepa nähnyt Ikan ilmeitä .Välillä mies oli oma itsensä, eli kulmat kurtussa, välillä nauroi aivan vääränä ja välillä ihmetteli, kuin pieni lapsi Tammisen meuhkaamista. Mitähän mies oikeasti ihmetteli? Olis kiva tietää. Väitän, että Ika seurasi erän aikana enemmän Tammisen toimintaa, kuin itse peliä.

Härmä oli välillä aivan unessa ja taas välillä aivan jäätävän mahtava. Osa maaleista meni helposti ja onni suojeli muutaman muun takaiskun, mutta taas välillä Härmä heitti sellasta settii, että siinä pienempiä jo heikotti.

Mitähän muuta, no ehkä se, että GoGolla tuntuu olevan hyvä nippu liikkeellä tällä kaudella. Jos GoGo pelaa omaa peliään vaan koko loppukauden, tullee mestaruus olemaan aikalailla taputeltu. Mutta, ei mennä asioiden edelle....
 
Suosikkijoukkue
Entisen pääkaupunkiseudun oma joukkue
Totesin kaverille, "miksi pitää ottaa aikaliä nyt kun peli sujuu". Aikalisän jälkeen peli romahti ja vasta kolmannella erällä oltiin taas ajan tasalla. En vaan ymmärrä miksi tammisen pitää ottaa aikalisät kun peli vielä sujuu, ja vielä haukkua sitä tyypilliistä mantraa." Aikalisä ja nollaus, muttei Mollaus.
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Olipa harvinaista herkkua eilen tarjolla, kun KooKoo haki pisteet Vaasasta. Upeita maaleja KooKoolta varsinkin Järvisen syöttämä ja Liukkosen tekemä KooKoon neljäs maali. Mainittava on myös Kory Bakerin jäätävä ratkaisu viimeisellä minuutilla voittomaalin muodossa, jolla hän hiljensi Kuparisaaren hornankattilan. Kouvolan Sanomissa Ika sanoi, ettei hän lähde ennakoimaan runkosarjan lopullisia sijoituksia vaan elää päivän kerrallaan, tosin Tami kertoi elävänsä vain puolipäivää kerrallaan, viitaten Vaasan viime päivien tapahtumiin.
Tästä on hyvä jatkaa ensi viikon kärkiotteluun KooKoo - K-Vantaa.

KIITOS KOOKOO!
 

KOOKOOBOY

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onpas tämä otteluketju yllättävän hiljainen? Taitaa olla yhtä hiljainen kun Kuparisaaren halli eilen ajassa 59.03! Mikäs se makeanpaa kuin voittaa Vaasan Sport viimeisellä minuutilla heidän kotihallissaan.

Olisi kiva joskus kuulla Tamilta tälläinen kommentti ottelusta: Olipa hieno ottelu kaikin puolin, MUTTA VASTUSTAJA OLI TÄLLÄ KERTAA PAREMPI JA ANSAITSI VOITON. Mutta mielummin Tami haukkuu omat pelaajat ja tuomarit.

Tästä on KooKoon hyvä jatkaa kohti runkosarjan voittoa!
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Itse tuli keskityttyä kakkoserässä tutkimaan Ikaa, tai oikeestaan sitä kun Ika ihmetteli jatkuvasti Tammisen huutamista Sport aitiossa. Olisittepa nähnyt Ikan ilmeitä .Välillä mies oli oma itsensä, eli kulmat kurtussa, välillä nauroi aivan vääränä ja välillä ihmetteli, kuin pieni lapsi Tammisen meuhkaamista. Mitähän mies oikeasti ihmetteli? Olis kiva tietää. Väitän, että Ika seurasi erän aikana enemmän Tammisen toimintaa, kuin itse peliä.

Kolmannessa erässä 3-4-kavennuksen jälkeen Ika muuten heitti omaa pelaajaansa fläppitaululla vaihtoaitiossa.

"Kaljut vaihtoon!"
 

rekufa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
1. Liukkonen ratkaisi taas. Henkilökohtainen talent piti KooKoon voitossa kiinni. Muiden maalit Suomalaisen piikkiin vähän. .......

Oma veikkaus on, että Sport istuu runkosarjan päättyessä sijalla 7-8, jos Rossi pelaa loput pelit.

Voi olla että Suomalainen on ollut karvan verran Rossia edellä, mutta tälläkertaa aika moni on uskaltanut asettaa myös Suomalaisen peleistä negatiivisia arvioita. Itse olisin jättänyt tuon vähän sanan pois, jos kerran Rossin vastaavista pitää nostaa kansaliikettä. Enemmäkin kuin molkkepeli minusta vikaa on viisikon puolustamisessa esim eilen Rossille tehty maali 3 metristä sivuttaissyöttö vaudista pelaajalta toiselle, eikä puolustajaa häiritsemässä.

Liukkonen Järvinen kaksikko erittäin hyvä. Eka yv maali syntyi Järvisen syöttäessä sinivivalle Liukkosen läpi nokakkain Suomalaista vastaan. Toisen samanlaisen Suomalainen torjui. Molemmilla oli aikansa viedä toista. Sportin eka erä oli parempi kuin Kookoon , kookoon 2:n vaihdon alkua lukuunottamatta. Sportin yritys lopahti toiseen erään, kolmannessa taas melkein ohitettiin kunnes puolustus unohti tehtävänsä.

Hyvää kiekkoviihdettä, mutta pojojen puute jäi potuttamaan. Yleisöä vain karvan yli 2500, 3000 olisin odottanut ilman hallituksen aiheuttamaa negatiivista huomiota.
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Oheinen kuva Juhani Tammisesta eilisen Sport-KooKoo pelin jälkeen kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Aika alistuneen näköinen ukko kuvassa kieltämättä on.
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Oheinen kuva Juhani Tammisesta eilisen Sport-KooKoo pelin jälkeen kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Aika alistuneen näköinen ukko kuvassa kieltämättä on.
Tammisen kasvoista näkee kyllä todella helposti onko meneillään seesteinen vai stressin painama ajanjakso. Joskus urheilukanavan lähetyksissä Tami on ollut haastattelussa ja naamasta kyllä näkee että viimeisen parin vuorokauden aikana on ajettu ehkä toistatuhatta kilometriä, vedettu parit luennot ja sitten jokin pelikin on vissiin pitänyt käydä valmentamassa.

Sportin huonot toiset erät on olleet selviö jo pitkän aikaa. Johtuuko sitten päätykatsomon antamasta ylimääräisestä energiasta että ekassa ja kolmannessa erässä hyökkäyspäässä annetaan se viimeinenkin rutistus kiekosta kamppaillessa mikä toisessa erässä vastapäisessä päädyssä jää tekemättä, en tiedä. Henkimaailman asioita.

Kaikesta huolimatta hyvä matsi ja hienoja maaleja, katkerasta lopusta huolimatta. Draaman kaari olisi ollut täydellinen mikäli Pernaa olisi osunut kiekkoon puoli sekuntia ennen loppua. Sport on joka tapauksessa kovimpia kotijoukkueita tällä kaudella, 4-5-tappio sarjakärjelle olisikin hyväksyttävissä jos vain vieraissakin voitettaisiin häntäpään porukat.
 

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat
Kaksi ekaa erää kerkisin koneelta katsoa, ja oli kyllä hyvää kiekkoviihdettä. Eka erä oli KooKoolta aika vaisu, ja Sport liikkui mielestäni paremmin. KooKoolla oli ekan kympin aikana vaikeuksia päästä edes Sportin alueelle. Ylivoimakaan ei toiminut, mutta Järvinen-Liukkonen -akseli tehtaili taidokkaasti tasoituksen.

Toinen erä olikin sitten lähinnä KooKoon näytöstä. Todella upeita osumia, etenkin Pablon ja Luigin värkkäämä neljäs maali. Tässä on kyllä hurja kaksikko.

Sport ilmeisesti vienyt kolmatta erää, mutta onneksi Baker pelasti riemukkaasti pisteet Kouvolaan. Leipurikin on parantanut tahtiaan Ikan alaisuudessa: 17 peliä ja 19 pistettä. Alkukaudesta taisi syntyä pari pinnaa kahdeksassa matsissa.

Härmä pelasi pari erää aika epävarmasti, mutta ilmeisesti kolmannessa otti tärkeitä koppeja. Saa nähdä, mitä maalivahtirintamalla KooKoossa tapahtuu.
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Härmä pelasi pari erää aika epävarmasti, mutta ilmeisesti kolmannessa otti tärkeitä koppeja. Saa nähdä, mitä maalivahtirintamalla KooKoossa tapahtuu.

Kiekko-Pohjalaisen jutussa Lehkonen kertoi, että vahvistuksia ryhmään ei enää välttämättä ole tulossa. Jos mielekästä nuorta peluria ei löydy, niin sitten ei Ikan mukaan hankita enää ketään. Ilmeisesti tässä puhutaan nyt maalivahdista, sillä hyökkääjiähän KooKoo ei enää välttämättä tarvitsekaan.
 
Ekassa erässä tuntui, että jokainen syöttö ja jokainen lähtö kesti KooKoolla semmoisen 5 minuuttia.

En tiedä, herättikö Ismo joukkueensa erätauolla vai nukahtiko Sport, mutta aivan eri bileet toisessa erässä.

Härmä oli kiekkojen tiellä, mutta putoili ja muutaman kerran oli laatta totaalisen hukassa minne meni.

KooKoo sai pari kertaa ylivoimalla läpiajon samanlaisilla avauksilla. Upea kuvio, josta tuloksena 1-1-tasoitus ja toisella kertaa pikku palaute Jaskalta pakeille.

Voittomaalissa aukesi sellainen 50m x 50m -alue toiselle aallolle. Aivan käsittämätöntä.

Jaska loukkaantui ja Tamminen vaatii kohta rahaa vähintäänkin Vehaseen.

Oli kiva seurata valmentajien tyyliä. Ismo ohjasi melko aktiivisestikin välillä ja kentälle taisi tulla selkeitäkin ohjeita. Toisesta aitiosta kuuluikin sitten "Möö-Muu-Möö-Myy-Måå". Olisi kiva tietää mitä se yrittää huutaa.

Että näin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös