La 8.10.2016 Jukurit - JYP

  • 3 587
  • 19

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Näin se olisi jälleen juhlapäivä saapunut taas Mikkeliinkin vieraspeliviikon päätteeksi. Tänään illalla klo 19 kohtaavat siis keppitaistossa Mikkelin ylpeys, ainainen altavastaaja ja kiekkosyksyn suurin yllättäjä (useimpien mielestä positiivisessa mielessä, mutta kai niitäkin on keitä kehtuuttaa hulvattomasti kun vielä ainakaan ei ole tappioputket kuukauden mittaisia ja Kalevankankaan jäähallista jäljellä kuin savuavat rauniot) Jukurit, sekä Jyväskylän jokavuotinen mestarisuosikki, vaikkakin heikonlaisesti ja etenkin epätasaisesti kautensa aloittanut JYP.

Molemmilla joukkueilla viikon kolmas ottelu ja lisäksi molemmat pelasivat perjantaina. Jukurit taistelivat puolustusvoiton Lahdesta, saaden mukaansa täydet kolme pistettä samalla kun jyväskyläläiset kokivat kolmen pisteen vaihtuvan karvaiden vaiheiden jälkeen ainoastaan yhteen kotonaan isännöidessään IFK:ta. Tästä jos pitää jotain arvauksia heittää niin JYPin kavereilla ei ainakaan ole sitä ongelmaa että olisi maha menestyksestä täynnä ja hyvä olo puserossa. Veikkaus pitää JYPiä selvähkönä ennakkosuosikkina, mikä on tähän mennessä joka kerta tarkoittanut Jukureille voitokasta ottelua kotona (vieraskaukaloissahan ainoa tappio onkin tähän mennessä Hämeenlinnasta ja sieltäkin saatiin tuliaisiksi piste).

Kotijoukkueen sapluuna todennäköisesti alkukauden otteluista erittäin tuttu "helvetin kovaa maalille, muutama kassi eteen ja keskialueelle träppi". Tähän mennessä on melko hyvin toiminut ja ainakin taisteluilme on tappioonkin kääntyneissä otteluissa ollut Jukureilta erittäin hyvä. Illan soturilaumaa ei ole vielä julkaistu, saa nähdä pelaako Leskinen tänään junnujen joukoissa Tapparaa vastaan (jostain syystä junnujoukkueen kokoonpanoakaan ei vielä ole julkaistu vaikka matsi alkaa jo 3 tunnin päästä) vai onko nostettu edustuksen riveihin. Nättisen rooli eilen oli pelkkä penkinlämmitys enkä täysin varma ole kannattaako valmiiksi heikonlaisella sotailmeellä pistää sitä seuraa vastaan jolle tuntuu peliesityksensä tarjoavan Jukureiden sijaan (toki mikä olisikaan parempi näyttö ensi kautta silmälläpitäen kuin kypärätemppu ensi kauden joukkuetta vastaan?). Laakkonen oli eilen ensimmäisessä liigamatsissaan todella pirteä (jopa niin pirteä ja pelihaluinen ettei tahtonut tulla vaihtoonkaan päästessään kentälle seikkailemaan, ei välttämättä varaukseton plussa RD:n kirjoissa) joten kaveria voisi palkita myös toisella ottelulla heti perään. Pakiston suhteen tuskin muutoksia tulee eikä eilisen perusteella isommille muutoksille tarvetta tuntuisi olevankaan. Kainona toiveena ykösvitjalle muutama onnistuminen tänään myös maalien muodossa, ei se kovin kaukana ole napsunut ja eilenkin Asplundilla ottelun kuvakoosteesta nähtynä suht muikea paikka laittaa kuparinen rikki.

Jyväskylästä tulossa toivottavasti myös hyvin porukkaa läheisestä sijainnista johtuen (ja kukapa nyt ei Mikkelin kiekkopyhättöön tahtoisi tulla). Tervetulloo siis myös kaikille hurrikaanihenkisille meiän mannuille!
 

Jukule

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Yksi asia minkä olen laittanut merkille, oiskohan eilen ollut kolmas vaiko neljäs matsi jossa ollaan 5v3 alivoimalla. Eilen vieläpä täydet kaksi minuuttia. Noita voisi lähteä kyllä karsimaan pois, pitkässä juoksussa ei kuulu kestävän kehityksen suunnitelmaan. Kehtitys suunnitelmaan kuuluu myös apinan laukominen ykkös kenttäläisten harteilta.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
JYP tänään:

#22 Tavi - #15 Hytönen - #23 Louhivaara
#55 Kolehmainen - #71 Kanninen - #32 Turkulainen
#12 Tuppurainen - #14 Suomela - #9 Nättinen
#33 Salmio - #21 Hotakainen - #88 Rooba

#8 Niku - #11 Uotila
#20 Friman - #43 Yonkman
#60 Aitola - #5 Vainio
#7 Kalteva

#35 Vehviläinen
#83 Tuokkola

Poissa Pihlman (pelikielto). Sairastuvalla Vaakanainen sekä Löfman. Kaltevakaan ei taida ihan täydessä kondiksessa olla kun 7.pakiksi merkattu.

Hytösen ketju seurantaan, nyt alkaa oleen Tavilla se paikka missä niitä tehoja pitää tulla.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Joko nyt Asplund ja Piitulainen?! Kakkoskentän varassa menty alusta saakka ja lisää vastuunkantajia tarvitaan. Olisiko tämä Nättisen viimeinen näytönpaikka? Ei mitään pois Nättiseltä, mutta ulkopuolinen on ollut tähän saakka. Nättistä kaavailtiin isoon rooliin, mutta piippuun on jäänyt, ja ei muuta kuin JYPin kanssa paluumatkalle, jos ei natsaa.

Toivottavasti viime vieraspelijakson hyvän olon tunne on lakaistu maton alle, kun tullaan HeimoAreenalle!
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jukureilla näköjään sen verran eroa eiliseen rosteriin että Hämäläinen ja Laakkonen huilaavat, nelosen keskelle laitettu Nättinen (ei ehkä kovin moni olisi tätä paikkaa tukkajumalalle povannut kauden alla), oikeaan laitaan Kumpulainen ja kolmannentoista hyökkääjän sijaan stunttimiehenä on Hyvärinen seitsemäntenä pakkina. Eilen nollapelin pelannut Rajaniemi jatkaa aloittavana maalivahtina.

Kotijoukkueen ketjut siis:

Roine - Asplund - Piitulainen
Jaatinen - M. Koivisto
Tallberg - H. Koivisto - Budish
Piipponen - Kauppinen
Lähde - Henritius - Ritamäki
Karalahti - Hietanen
Kalliola - Nättinen - Kumpulainen
Hyvärinen
Rajaniemi (Norja)
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Liigan sivujen mukaan JYPillä aloittavana maalivahtina olisi Ruusu. Mielenkiintoista.

JYPin sivulla ja muistaakseni liigankin sivulla oli kyllä alunperin Vehviläinen, olisiko tullut viimehetken poissaolo. Debyyttiä ilmeisesti sitten luvassa. Ehkä tuolla haetaan jotain myös pelaajien kohdalla että pelaisivat puolustuksessa tarkemmin.
 

low prospect

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, support KooKoo & Jokerit
2 pistettä oli loppujen lopuksi hyvä taistelu. Jukurit oli yllättävän kova. Laukaukset oli tyyliin 70-20 Jukureille. Ruusulta hyvä matsi. Tuttu tunne kadottaa 2-0 johto..
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Uskomatonta, että voitettiin tämä matsi. Jäädyttiin taas kolmannessa erässä ja kustiin Ruusun mahdollinen nollapeli. Jos olisi hävitty, olisi joukkue voinut kävellä kotia, valmennus kontata perässä ja Ruusu olisi tullut yksin bussilla. No mitäpä tuota jossittelemaan, kun kerran voitettiin.

Ruusun otteet suurin ilon aihe tässä matsissa. Joonas Nättisellä on todella kova laukaus, kun vaan käyttäisi sitä enemmän.
 
Viimeksi muokattu:

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Suoraan sanoen Jukurit olisi ansainnut voiton. Mikkeliläisiltä upea kolmas erä ja hyvä jatkoaikakin. JYP lopetti pelin kolmanteen erään - mistä ihmeestä Virtanen tuon peruutustaktiikan esiin kaivaa. Voitto maistuu kyllä, mutta vähän se nolottaakin. Tosin eilen olisi HIFKistä ansaittu voitto, eli joskus tuuri näin päin. Ja onhan se upeaa, että kerrankin voitettiin rankkukisa, vaikka sekin kahden miehen varassa oli.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Detroit Red Wings, Manchester United
Kuka keksi kaivaa Nättisen ampumaan pilkkuja? Ampuko viime kaudella kertaakaan? Ei JYP ollut kyllä hyvä tänäänkään vaikka voitossa kiinni oli pitkän aikaa. Ruusulta joka tapauksessa hyvä debyytti vaikka lopussa pääsikin Jukurit tasoihin. 3vs3 oli jälleen tosi huonoa, siihen pitäisi kyllä jotain keksiä, vaikka varmasti väsynyttä ukkoa oli. 2 pinnaa tekee silti meille hyvää eilisen pinnan lisäksi vaikka tästä viikosta olikin enemmänkin tarjolla.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Huh, huh! Olipas taistelu ja koko rahan edestä! Ei kyllä harmita pisteenkään menetys sen verran huikea oli kolmas erä. Kaveri teki paikoista mutta me ei. Piitulaisellakin loistotontti ensimmäisessä erässä, mutta räpylän reunasta ulos. Ruusu oli voiton takuumies JYPille.

Kiitos Jukurit!
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Ihme että tuota Koiviston rystynostoa eivät ole vielä kaikki maalivahdit lukeneet pois. Mies ei varmaankaan vielä koskaan ole onnistunut tekemään maalia rankkarista muulla tavalla.

Vahvaa tekemistä Jukureilta tänäänkin. Henk koht en ole mitenkään yllättynyt. Mikkelissä on vahva voittamisen kulttuuri, joka kantaa myös liigassa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Hienoa draamaa, kaveri teki paikoista ja viimeisille minuuteille asti tuntui että me ei, mutta Budish pisti väkisin kuparisen rikki ja sillä uskolla oli tasoitus jo lähes varma. Ruusu oli JYPin sankari, osittain toki Jukurien heikon viimeistelynkin ansiosta mutta oli siinä todella komeita venymisiä ja koppeja jotka olisi aika monelle veskalle jääneet venymättä ja koppaamatta. Ykösvitjamme ei ole vieläkään onnistunut maalinteossa ja tuntuu että täytyy olla jo taivaanmerkeistä kiinni kun niin läheltä pomppii ohi (joskus tuntuu että tuollaiset pomppivat kaikki sisään, mutta Piitulaisen ja Asplundin tapauksessa ei ainakaan vielä).
Jatkoilla paistoi Jukureiden kokemattomuus 3v3 pelistä mutta toisaalta JYPin kaverit oli niin puhki etteivät päässeet tai uskaltaneet lähteä kunnolla rokottamaan. Rankkarit sitten suhteellisen luokattomia molemmilta, ihmettelen kyllä miksi Jukureilta ei Piitulaista pistetty kokeilemaan kun aika jäätävä oli niissä viimeeksi Mikkelissä pelatessaan (vaikka silloin muutoin olikin melkoinen sluibailija mitä tällä kertaa ei todellakaan ole).
Kaiken kaikkiaan onnistunut viikko jälleen takana, raivokkaalla taistelulla 5/9 saavutettavissa olleesta pisteestä ja edelleen Liigan kolmannella sijalla. Ja mukava oli toki kuulla myös JYPin koutsin kehuja hallin tunnelmasta, kyllähän siellä melkoinen huuma oli päällä etenkin matsin loppuvaiheessa.

Ohessa vielä linkki Ritamäen ottelunjälkeiseen haastatteluun Jukurien fb sivulla:
Mikkelin Jukurit – Aikajana | Facebook
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kaksi ensimmäistä erää näytti, että nyt saattoi tulla ensimmäinen puolittainen ohipeli. Ei tuossa nyt huonoja oltu, mutta viimeinen tunne puuttui. Kolmannessa JYP saattoi alkaa luulemaan omiaan ja vastaavasti Jukurit sai tunteen oikealle tasolle. Samalla peliä muokattiin erittäin aggressiiviseksi, eikä JYP pystynyt Jukurien paineistusta hyökkäyssiniviivan tuntumassa purkamaan.

Kuten aina, maalit tuli pienistä virheistä. JYPin ensimmäinen sinänsä koulumaali, upea kuvio jonka Jukurit pelasi aivan väärin. Vähän harvinaisempi, Jussi Jokismainen haku jossa lähdetään kahdella venyttäjällä, painoton venyttäjä tekee takakierron ja sentteri murtautuu keskeltä. Tuossa painollisen puolen venyttäjä aiheuttaa sen, että pakki (tässä tapauksessa Koivisto) vetäytyy liian alas. Tässä vaiheessa ei enää mitään ole tehtävissä kun pakki on seisovilla jaloilla ja vastustajan sentteri täydessä vauhdissa (=vauhtiero).

Toisessa maalissa sitten kaksi virhettä johtaa takaiskuun: Kauppinen sijoittuu suorahyökkäyksessä väärin ja Budish ei jaksa tulla pelin alapuolelle/antaa edes takapainetta sentterille. Siitä ansaitut miinukset miehille pöytäkirjaan.

Jukurien maaleja turha sen enempää analysoida, myllytys oli armotonta ja jostain sen kiekon piti mennä sisään. Maalipaikkoja kolmannessa ja jatkoajalla (josta olen hieman eri mieltä kuin @Wiljami, eihän tuota 3v3 minusta voi taktisesti paremmin pelata, maalipaikoissa tylynä olemista lukuunottamatta!) oli enemmän kuin tarpeeksi. Rankkaritkin olisi voinut hoitaa, mutta ei.

Loppujen lopuksi piste oli hyvä saavutus. Tästä on ihan hyvä jatkaa tarinaa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
@paraspelaaja 3v3 pelattiin tosiaan taktisesti/varman päälle, tehokkuuden kustannuksella. Toisaalta tiistaisesta Hämeenlinnan minijatkoajasta oltiin otettu opiksi että parempi pelata vaikka koko viisiminuuttinen (kuten nyt tehtiin) ja rakentaa rauhassa paikkoja. Kauppisella oli jatkoilla paras paikka mutta Ruusulta siihenkin upea venytys ja koppi. Jos näillä otteilla ei Ruusu ansainnut pysyvää paikkaa pelaavassa kokoonpanossa niin ihme on.

Ihmettelin kyllä koko kolmannen erän miten helpon oloisesti Jukurit pääsivät hyökkäysalueelle myllyttämään ja luomaan huippuluokan maalipaikkoja. Tosin JYPin kaverit vaikuttivat aivan tolkuttoman väsyneiltä jo toisesta erästä lähtien, eli ehkä passivoiminen/passivoituminen johtui pelitavan muutospäätöksen lisäksi ainakin osin siitä ettei vierailla vaan jalka enää liikkunut siihen malliin mitä hyökkäyspelaamisen rakentaminen vaatisi.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Ihme että tuota Koiviston rystynostoa eivät ole vielä kaikki maalivahdit lukeneet pois. Mies ei varmaankaan vielä koskaan ole onnistunut tekemään maalia rankkarista muulla tavalla.

Veikkaisin, että Markuksella ei ollut aikaa opiskella Jukureitten rankkariampujia, kun hälytys maalille tuli muutenkin yllättäen.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Liikaa kyllä vetäydyttiin kolmannessa erässä ja näki jo kilometrien päästä, ettei tuolla menolla johtoa saada pidettyä. Kaipaisin takaisin sitä takavuosien JYPiä, jonka tapa puolustaa johtoa oli huomattavasti kiekollisempi ja hyökkäävämpi. Veltsun aikana johtoasemien pitäminen on ollut varsin heikkoa kaudesta toiseen.

Mutta tärkeä rankipotkuvoitto ja pisteitä lisää tästäkin matsista. Ollaan sijalla 11, vaikka on otettu yhdeksästä ottelusta seitsemässä pisteitä. Jos sama meno jatkuu, niin tehdään tällä saralla varmaan joku ennätys. Enkä kyllä muista milloin JYPillä olisi ollut näin kovalla prosentilla jatkoille venyneitä otteluita.

Ruusu oli jäätävän hyvä ja maaleista ei häntä voi syyttää. Rankkareissakin torjui todella eleettömän varmasti, kuten teki koko ottelun ajan. JYPillä on todellakin positiivinen maalivahtiongelma.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Väittäisin, että kohtalaisen harvoin hävinneen joukkueen pelaajat, valmentajat ja kannattajat ovat tyytyväisempiä otteluun, kuin voittaneen joukkueen vastaavat.

Tässä ottelussa kävi juuri näin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös