La 6.10.2012 Ilves - HIFK

  • 17 040
  • 59

V8350

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kun on käynyt 40 vuotta peleissä ja kuunnellut vastustajien faneilta lähinnä vit*uilua ja provoilua, niin olihan tuo Hifk:n fanien toiminta jotain käsittämätöntä, en tiedä löytyykö edes NHL:stä tai muista sarjoista vastaavaa toimintaa. Ja kuten peksa tuossa kirjoitteli, niin Raipen jäähyväiset aloitettiin juuri Nordikselta, hieno seura, hienot fanit.

Itse pelistä sen verran, että pienet oli marginaalit. Ilves hallitsi ensimmäistä erää, Hifk toista ja kolmas erä meni taas Ilveksen takaa-ajossa. Hifk:n maalilla vain oli sen verran lihaa edessä, ettei oikein päästy paikoille ja Ortio hoiti loput.

Hifk:lla Redenbach oli mainettaan parempi, Peltonen sen sijaan vaisu, on usein onnistunut Ilvestä vastaan. Puolustuksessa Söderholm tuntui tekevän eniten oikeita ratkaisuja.

Ilveksellä aika tasaista, Niinimäki väläytteli pari kertaa mutta on vielä selkeästi keskenkuntoinen. Marjamäellä menossa jotenkin tuskainen vaihe, aina se viimeinen ratkaisu tuntuu epäonnistuvan. Puolustuksessa Jokipakan itseluottamus noussut korkealle, voi kolkutella maajoukkueen portteja jo tällä kaudella. Nelosketjulle olisin odottanut vähän enemmän peliaikaa.

Mutta eniten tästä pelistä jäi mieleen tuo Hifk:n fanien toiminta, syvä kumarrus sinne suuntaan.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Jos ensin jotain itse pelistä. Näin vain pari ekaa erää ja niissä ensimmäinen oli mielestäni Ilveksen. Toinen sitten oli selkeästi IFK:n ja maalin saivatkin siinä aikaan. Kolmannessa kuulopuheiden mukaan sitten Ilves yritti minkä kykeni, mutta tällä kertaa ei vain riittänyt. Pitää kuitenkin olla joukkueesta ylpeä, että joka pelissä taistelu jatkuu viimeisiin sekunteihin asti. Jostain syystä Tappara ja HIFK ovat ne joukkueet, jotka tuntuivat jo ennen kauden alkua Ilvekselle melkein ylivoimaisen kovilta, joten ihan tyytyväinen olen tähän tulokseen.

Kiitos täältäkin IFK-faneille. Kun tietää kuinka kauan ihan jo noiden kylttien tekoon menee aikaa, niin pitää arvostaa että vaivan viitsitte nähdä. Harvemmin tulee tilanteita, jolloin vastustajan kannattajien toiminta vetää melkein hiljaiseksi, mutta tämä oli ehdottomasti yksi niistä. Jos olisin ollut paikalla, olisin varmasti tullut paiskaamaan kättä. Nyt tyydyn vain heittämään virtuaaliset ylävitoset.

Kiitos sinne suuntaan!

Facebookista poimittu tällainen Ilveshockeyn statuksesta:

"Ville Koistinen ja koko Ilveksen joukkue kiittävät HIFK faneja hienosta eleestä tämän illan ottelussa!"
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Haluan itsekin kiittää HIFKin faneja komean tekonsa johdosta. Pelistä en halua edes puhua, vaikka olisi voitettukin. Ele oli niin odottamaton ja hieno että vetää oikein hiljaiseksi ja palan kurkkuun. Kaunista.

Iso kiitos vielä kerran. Hienoja ihmisiä, oikeita jääkiekon kannattajia.
 

ilveksenmiäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kesytetty kissimirrilauma & joukko puuhastelijoita
Tähdistövalinnoissa katseltiin taas aivan liikaa pisteiden tekijöitä ja tällä tarkoitan nyt Redenbachin valintaa. Melart olisi ehdottomasti ansainnut tuon yhden tähden. Pojasta on kasvanut mies ja jukulauta sehän suorittaa nyt illasta toiseen tuolla tasolla. Ihan loistavan paluun tehnyt tuon pelikiellon jälkeen. Koko ajan paras puolustaja punanutusta.

Ilves oli huomattavasti parempi mitä tuossa edellisessä kohtaamisessa ja eipä olisi ollut mikään vääryys, jos sinne suuntaan olisi lähtenyt piste jos toinenkin.

Tai sitten sen yhden tähden olisi voinu antaa Antti Kangasniemelle. Oli ehkä pelin näkyvin hahmo! Toki myös Melart pelasi hvyin kuten tuossa aikaisemmin jo mainitsinkin. Kun vain oppisi keskittymään oleellisiin asioihin, hänessä on potentiaalia.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Hieno ele IFK:lta. Myös joukkue vaikuttaa aidosti otetulta tempauksesta. Päivän Hesarin mukaan Raipe oli soittanut kiitospuhelun fanibussiin ja Twitterissä ainakin Miika Wiikman ja Michael Keränen ovat tapausta hehkuttaneet. Ainakin Wiikman kävi kiittämässä IFK-fanipäätyä myös kättelyiden jälkeen.

Pelikin oli hyvää viihdettä lauantai-iltaan. Paikkoja Ilveksellä olisi ollut tämä kääntää, mutta Ortio oli kentän kuningas. Wiikman ei juuri hävinnyt, ainoa IFK-maali syntyi erinomaisella laukauksella.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Oli! Ihan vielä sen sanoisin paikalle tulleille HIFK-faneille, että mikäli teiltä jäi kuulematta, niin Ilveksen fanikatsomosta laulettiin "Kiitos ifk, Kiitos ifk!". Hieno juttu molemmin puolin kyllä ja tuollaista fanikulttuurin pitää ollakin!

Upeaa toimintaa kummaltakin taholta. Tätä pitäisi olla oikean fanikulttuurin, ottelut halutaan voittaa, mutta ei hinnalla millä hyvänsä. Jokainen arvailkoon mihin vihjaan tällä ja erityisesti tietyn seuran fanien käyttäytymiseen, jota häpeävät suurelta osin omatkin. Toivottavasti tällä saisi aikaan positiivsen kierteen, joka jättäisi alleen ne kaikkia seuroja koskettavat yksittäiset ylilyönnit. Sääli etten ollut paikalla.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
ultrar: Huomasitko muuten, että meidän kahden jo pari vuotta hehkuttama ja kypsymässä oleva Jääkiekkoilija Melart rupeaa vihdoin nousemaan esiin? Hesarin mukaan peli oli ihan paskaa. Jatkiksen otteluraportti ja molempien fanien lausunnot kertovat jotain aivan muuta. Ja tähän palautteeseen uskon. Eikös Hesarin pitänyt olla se HIFK:n puolustaja, kuten Ilmalassa on viime aikoina väitetty? Lukekaa Hesarin otteluraportti, käsittämätöntä soodaa.

Ja tietenkin: Kom Igen Ilves! Ei olisi SM-liiga mitään ilman Tampereen Ilvestä. Respect.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
ultrar: Huomasitko muuten, että meidän kahden jo pari vuotta hehkuttama ja kypsymässä oleva Jääkiekkoilija Melart rupeaa vihdoin nousemaan esiin?

Näin tuo vain menee ja näille keskikokoa isommille kavereille on yleensä annettava hiukan enemmän aikaa, eivät toki kaikki menesty, mutta esimerkkejä näistä onnistujista on paljon. Myös Melartin asenne ja tapa jolla suhtautuu ammattiinsa mielestäni lähes takaa tulevan onnistumisen, nousun ainakin liigan eliittiin. Itselleni on naureskeltu monet kerrat siitä, kun väitin Melartin olevan maajoukkuetavaraa lähivuosina, loukkaantumiset hiukan hidastivat nousua, mutta nyt alkaa jo kolkutella johonkin turnaukseen paikkaa maajoukkueeseen. Sopivan kokoinen, riittävä liike, peliäly ja kädet (ei tasoa Vatanen), mitään pelkäämätön ja päälle yksi liigan kovimmista laukauksista, tuolla paketilla tulee menestymään. Hienoa, että vastustajien fanitkin uskaltavat antaa kunniaa Melartille, kuten Ilveksen kannattajat nyt tekevät, se on sitä jääkiekkokulttuuria.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös