La 31.3.2012 Kärpät - Pelicans, 6. puolivälieräottelu

  • 57 254
  • 238

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Kyllä. Pelicans on ainoa joukkue, jolla ei ole minkään väristä mitalia. Mukaan lasketaan Kiekkoreipas, Hockey Reipas, Reipas Lahti ja mitä niitä olikaan.

Ei lasketa Viipurin Reipasta, koska se on Suomen mestari ja viiri roikkuu Lahden Isku-Areenan katossa ;)
 

ahee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Puolivälierissä Pelicans on tahkonut jo muutaman kerran, mutta koskaan ei ole ollut kyllä lähelläkään sarjan voittoa...
Ehkä vähän turhaa pilkun viilausta, mutta kerran oltiin kyllä lähellä. Bluesia vastaan saatiin koittaa sarjan katkaisua pariin kertaan. Ensimmäisellä kerralla muistaakseni reilut 25 minuuttia ennen loppua Pelicans oli vielä menossa jatkoon.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aluksi harmitti,kun Pelsut tuli meitä vastaan ihan siitä syystä, että tykkäsin Suikan porukasta,enkä olisi juuri halunnut olla heitä pudottamassa. Tapaus Hodari ällötti suuren luokan show´n kera mediassa ja pudotti mun arvostusta. Tottakai näissä geimeissä kaikki keinot sodassa käytetään, mutta eivät paljon parjatut Kärpät olisi tuohon näytelmään kyenneet, millä Pelsut kusetti kaikkia.

Pelit ovat kuitenkin olleet todella jännittäviä ja tänään piti välillä tehdä jotain muuta kuin seurata peliä, ei meinannu hermo kestää. Kärpillä oli se kuuluisa momentum todella näpeissään,kunnes maalivahti pilasi kaiken. On edelleenkin suuri mysteeri mikä Backille tuli. Toisessa päässä Hovinen hoiti hommansa hienosti. Onko hänellä oikeasti vammaa, vai oliko sekin kusetusta jossain määrin ainakin, vaikea uskoa pahaan vammaan näyttöjen perusteella.

Kärpät eivät luovuta ikinä ja se on asia, joka voi ratkaista maanantaina. Kohtalonpelissä kokemus on valttia, siihen ei auta edes hurmoshengessä lätkyttimiään hakkaava lahtelaisyleisö. Olihan tänäänkin toki kohtalonpeli Pelsuilla ,mutta uskon, että Kärppien peli-ilme ei tule aina olemaan altavastaajan näköistä Lahdessa. Voittohan sieltä on otettukin, miksei siis nytkin? Kotiyleisö ei ainakaan nyt saa Kärppiä puristamaan mailaa mitenkään,vaan voivat pelata vapautuneesti. Hostikka maaliin vaan, tai jos se on edelleen Backlund, niin vaihto on suoritettava hyvissä ajoin, jos peli ei kulje. Ei näin kuin tänään. Syytän myös Araa arkailusta.

Pahin asia meillä on Salomäen puuttuminen, sekä pakkikaluston loppuminen. Tärkeät miehet ovat pihalla ja se on ongelman ydin maanantaina. Uskon, että Ara reagoi silloin nopeammin, jos mokella on vaikeuksia. Toisaalta nuoret voivat ennakkoluulottomuudessaan voittaa pelin myöskin. Uskon, että voitamme. Turhan pitkään sarja on venynyt, vaikka hienoja hetkiä on antanutkin. Tarkoitan siksi,että seuraava vastustaja saa aika väsyneen jengin vastaansa,enkä usko tämän parin voittajan jatkavan pitemmälle enää.Valitettavasti.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Perusteluna helevetin onnistunut. Toivotan silti Bluesille tsemiä Kalpan kaatoon.

Altavastaajan puolella pitää aina olla. Tarkoitin tuossa aiemmin muuten tosiaan välieriä, sillä toki muistan ton muutaman vuoden takaisen Blues-Pelicans-puolvälieräsarjan.
 

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Sun kauna huokuu tänne asti silti, Kärpät-Blues, Blues-Kärpät. Asettelit perustelut nätisti. Silti toivon Bluesille hyvää. Joskus on hyvä antaa olla.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Välierissä ei ole koskaan ollut. Pelicans on ainoa tämänhetkisistä SM-liigan joukkueista joka ei ole ikinä ollut mitalipeleissä, eli neljän parhaan joukossa. Puolivälierissä Pelicans on tahkonut jo muutaman kerran, mutta koskaan ei ole ollut kyllä lähelläkään sarjan voittoa...

Sanoisin että 2009 oltiin Bluesia vastaan todella lähellä, mutta lopussa kunto loppui kesken ja kahdessa viimeisessä pelissä Blues murskasi meidät. Voitot oli kuitenkin silloinkin vaan 4-3 joten en nyt sanoisi ettei oltu sillon lähellä. Aika lähellä oltiin.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Ei lasketa Viipurin Reipasta, koska se on Suomen mestari ja viiri roikkuu Lahden Isku-Areenan katossa ;)

Lahden Reippaat ovat suoraa jatkumoa Viipurin Reippaalle, joten sen voi laskea, mutta se viiri taitaa olla Suomen Cupin voitosta, eikä Suomen mestaruudesta.
 

nataS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Lahden Reippaat ovat suoraa jatkumoa Viipurin Reippaalle, joten sen voi laskea, mutta se viiri taitaa olla Suomen Cupin voitosta, eikä Suomen mestaruudesta.

Offtopikkiahan tämä on, mutta kyllä sitä Suomen mestaruudesta aika monessa lähteessä puhutaan. Itse en asiaa sinänsä tunne, niinpä luotan siihen mitä netistä löydän siihen asti kunnes joku sen vääräksi todistaa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Viipurin_Reipas_%28j%C3%A4%C3%A4kiekon_SM_1928%29

http://fi.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4%C3%A4kiekon_SM-sarjakausi_1927%E2%80%931928

Suomen Cupista tietoa tässä (sieltäkin toki on voitto tullut)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Cup_%28j%C3%A4%C3%A4kiekko%29
 
Viimeksi muokattu:

Je#10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FCL
Pakko kommentoida Hodgmanin suoritusta, veti kyllä ihan uskomattoman hyvin kun ottaa huomioon mitä tapahtu Lahessa edellisessä pelissä. Toki tais kyllä kärppien 2-0 maali lähteä Hodarin kiekon menetyksestä... Onko muuten Hovisen kunnosta mitään tarkempaa tietoa tihkunut? On kyllä hyvin nyt pelannut mutta vähän kummittelee takaraivossa, että jos siellä (lonkassa?) oikeesti on jotain isompaa vaivaa?
 

Destroyer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Game Seven! 1-3 alkoi usko rakoilla, mut on tuo huikea Joukkue! Ja me viedään tää. Huuma ja kaikki on meillä, ja ollaan nyt kuskin paikalla. Mutta jos Kärpät vie seitsemännen niin sitten he sen ansaitsevat. Nautittavaa maanantaita kaikille, itsehän toki paikalla.
 

Krutov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pakko kommentoida Hodgmanin suoritusta, veti kyllä ihan uskomattoman hyvin kun ottaa huomioon mitä tapahtu Lahessa edellisessä pelissä. Toki tais kyllä kärppien 2-0 maali lähteä Hodarin kiekon menetyksestä... Onko muuten Hovisen kunnosta mitään tarkempaa tietoa tihkunut? On kyllä hyvin nyt pelannut mutta vähän kummittelee takaraivossa, että jos siellä (lonkassa?) oikeesti on jotain isompaa vaivaa?

Hodgman veti hyvin, samoilla raiteilla kuten Kaitsu "lupasi", Backlundin päälle ja toimittaen kiekon Smolenakin lapaan. Tällä kertaa ei tullut ulosajoja/pelikieltoja (?)
 

Fläppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kävi miten kävi, niin tämä lahtelainen ja muovinen paskajengi ei tule saavuttamaan mitään lähitulevaisuudessa.

Kärpät 7,7 meur (Kausareita halutaan myydä 3500 kpl)
HIFK 7,6 meur ( 3900 kpl)
Lukko 7,0 meur (1700)
Jokerit 6,95 meur (3400)
KalPa 6,7 meur (1929)
JYP 6,5 meur (2200)
Pelicans 5,9 meur (1600)
HPK 5,0 meur (1200)
Ässät 4,6 meur (1750)
TPS 4,8 meur ( 1950)
Ilves 4,75 meur (2700)
Tappara 4,7 meur (2300)
Blues 4,0 (1500)
SaiPa 3,5 meur (1340)


Laitetaan vielä pelaajapakkiot suuruusjärjestyksessä:


Jokerit 2,9 meur
HIFK 2,8
Kärpät 2,8
Lukko 2,5
KalPa 2,45
JYP 2,3
Pelicans 2,0
TPS 1,95
Tappara 1,85
Ässät 1,85
HPK 1,7
Ilves 1,65
Blues 1,6
SaiPa 1,2


Muovia, muovia!

Linkki: Liigajoukkueiden budjetit 2011-2012 - Jatkoajan keskustelupalsta
 

OlviTenu

Jäsen
Suosikkijoukkue
AVS
Nopeat analyysit vielä telkkarikuvan takaa ilman värilaseja:

Olipa kaksijakoinen ottelu. Välillä sillassa oli vierasjoukkue, välillä taas näätälauma. Yhtä kaikki, mielestäni parempi lopulta voitti, kuten jääkiekossa yleensäkin.

Kärpillä oli omat paikkansa niitata koko paska pakettiin monta kertaa, mutta luokaton ylivoimapelaaminen oli isossa roolissa tässä matsissa. Kuten studiossa Ika Lehkonen useaan otteeseen mainitsi, ja jonka näki ihan selvästi jokaisessa ylivoimassa helposti myös kotikatsomoista: Kärpät ei käytä maskimiestä ylivoimassa, vaan myllyttää laukaukset ja koettaa sännätä kakkoskiekoille. Lauantaina niitä ei juuri tullut, ja tuloksena oli lopulta 14 pelattua ylivoimaminuuttia tekemättä maalin maalia. Surkeaa. Ei ole maalille menijöitä, ja lopulta siellä maskissa seiskoskeli osastoa Komulainen-Viuhkola. Mitä vittua...?

Toinen asia, mihin matsi sitten lopulta ratkesti, oli Backlundin koomailut kolmannen erän alussa. En nyt lähde spekuloimaan sitä, että olisiko Aran pitänyt lähteä mies vaihtamaan. Onhan se aika iso päätös tässä vaiheessa ottelusarjaa siirtää ukko maalilta pois, siitä ruletista on harvoin lopulta hyviä kokemuksia. Joka tapauksessa kolmannen erän nousun mahdollisti pitkälti Backlund, ilman noita suoranaisia imuja ei välttämättä tätä sarjaa enää pelattaisi. Kovan hengen sai lahtelaisryhmä päälle noista maaleista, ja lähellä oli 2-4-maalikin.

Ratkaisumaali nyt oli sitten perinteinen pleijarimaali: kiekko maalille ja laatta reppuun. Ihan sääntöjen mukainen ja komea kassi, ei siinä mitään.

Momentum on nyt luonnollisesti Pelicansilla, jonka lisäksi kotietu on jälleen pussinokilla. Kuitenkin tämäkin peli oli niin ympäripyöreä, että mahdoton ennustaa edes ottelun ennakkosuosikkia. Pitkävedossa ristiä pelaavat eivät ole ihan hulluja.

Maanantaina niin kauan, kuin mennään tasatilanteessa, palvelee Kärppien etua. Pari-kolme maalia eteen niin Via Dolorosa on valmis, ja Lahesta on aika helvetin pitkä matka kotiin.

[hodgman] Ai niin, ja tapaus Hodgmanista vielä sen yhden kerran: hyvä homma että ukko on kunnossa. Ikävä homma, että oululaisjanarit päättivät pitää vihellyskonserttia miehen koskiessa kiekkoon. Ollaanko Oulussa pettyneitä siihen, ettei Hodgman loukkaantunutkaan vakavasti? Olivatko viheltäjät sitä mieltä, että Hodgman filmasi perjantaina? En tajua...

Mikäli pettymys kohdistuu joukkueen lääkäriin tahi kurinpitäjään, niin aika outoa kohdistaa se nyt sitten kanukkihyökkääjään. Kyllä minäkin pelaisin, jos lääkärit antavat luvan. Oli sitten tullut millainen tälli tahansa.

Kyllä tuo näytti ainakin ensimmäisten erien aikana menevän hyvin Hodgmanin ihon alle, sen verran paskasti hyökkääjä pelasi. Alustipa fleguilullaan Kärppien hienon 2-0-maalinkin. Suht ironista sitten että sama jamppa käytännössä petaa sitten sen voittomaalin, kun kotijoukkueelle ei maistu. [/hodgman]
 
Viimeksi muokattu:

Birdhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Manchester City, Manchester Phoenix.
Kukahan se antoi toisen syötön Smolen voittomaaliin? Toinen taisi olla Sopanen ja toinen,,,? Nauha kun katkeaa, niin kasetti pettää. Tämä pätee monessa tapauksessa. Ja eilenkin se tuli todistettua. Ompahan mukava sunnuntaiaamu. No, maanantaina kattila kiehuu Lahessa.
 

Birdhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Manchester City, Manchester Phoenix.
Offtopikkia. Vakiokysymys urheiluaiheisissa visoissa: mikä joukkoe voitti ensimmäisen Suomen mestaruuden?
Lahden Reippaat ovat suoraa jatkumoa Viipurin Reippaalle, joten sen voi laskea, mutta se viiri taitaa olla Suomen Cupin voitosta, eikä Suomen mestaruudesta.
 

posankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Kyllä hävetti kuunnella oululaisten buuausta Hodgmanille. En vaan ymmärrä...

Kerrohan jokin halli, missä ei muka oltaisi buuattu? Kärpät koki suuren vääryyden, kun Salomäki sai kolme ottelua pelikieltoa tilanteessa. Ei se Hodgmanin vika ole, että Liusjärvi paskoi housuihinsa, mutta helpointa on osoittaa mieltä kyseisen tapauksen toiselle osapuolelle.

Monelle Kärppien staralle on buuattu aiheetta ja osin aiheesta, mutta ymmärrän aivan hyvin buuauksen silti.
 

Iggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kohtalonpelissä kokemus on valttia, siihen ei auta edes hurmoshengessä lätkyttimiään hakkaava lahtelaisyleisö.

...

Toisaalta nuoret voivat ennakkoluulottomuudessaan voittaa pelin myöskin.

Itselle käy usein myös näin. Aluksi kun alan mietteitä kirjoittamaan niin olen yhtä mieltä ja sitten kirjoituksen lopussa olenkin toista mieltä. Siinä mielessä taidan olla aika naismainen ajatusmaailmaltani. Olen antanut itseni siis ymmärtämää kyseessä olevan naispuolinen kirjoittaja, pahoittelut jos näin ei ole.

Kuitenkin tuosta myös ilmenee, että ei tiedä mitä odottaa maanantailta. Ainakin tupa on täysi, sillä yhdeltätoista en enää lippua saanut. Toivottavasti Kalpa siis laittaa tänään oman sarjan poikki ja huominen Pelicans-Kärpät tulee telkkarista.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niskan retkahdusvamman jälkeen ei kukaan ole pelannut seuraavana pävänä....eikä pelaa! Kyse on kuitenkin melko vakavasta ja kivuliaasta vammasta, ja jos lisänä on vielä aivotärähdyksen poikasta, niin luulenpa Hodgmanin kauden olevan taputeltu. Tällä kertaa toivon todella olevani väärässä!

Niskan retkahdusvammahan oli se diagnoosi, jonka Pelicans lääkäri Liusjärvelle kertoi. Olen täysin samaa mieltä kanssasi, kuten varmasti kaikki muutkin asiaan perehtyneet, ettei niskan retkahdusvamman jälkeen ole mahdollista missään olosuhteessa pelata jääkiekkoa seuraavana päivänä. Kyseessä oli siis väärä diagnoosi tai valehtelu. Kumpaan olet taipuvainen uskomaan? Kuinka paljon uskot väärän diagnoosin vaikuttaneen pelikiellon pituuteen? Tällainen vastustajan ykkössentterin pelikiellon maksimointiyritys ei ole mielestäni urheilullista. Hieno sarja meneillään, jonka toivoisi ratkeavan joukkueiden parhaiden pelaajien pelatessa. Kärpät antaa luokkaantumisten kautta jo erittäin paljon tasoitusta. Ei olisi tarvittu tällaista pelinulkopuolista skeidaa.

Itse pelissä hiukan. Kärpät pelasi kaksi erää fantastista kiekkoa. Kahden erän jälkeen vaikutti siltä, että Pelicans on valmis kesälaitumille. Sitten saatiin todistaa mielenkiintoista ihmismielen täydellistä murenemista. Johan Backlund sai ilmeisesti jonkin sortin paniikkikohtauksen kolmannen erän alkuun. Mies oli aivan pihalla. Näytti kuin maalissa olisi ollut joku aivan toinen mies. Enpä ole aiemmin tällaista paikan päällä ollut todistamassa. No, siitä sitten dramaattisten vaiheiden kautta jatkoerään ja voitto Pelicanseille. Huikeaa viihdettä on jääkiekko ilman kaukalon ulkopuolista paskanjauhantaakin ala Suikkanen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös