La 3.3.2012 JYP - Pelicans

  • 16 287
  • 66

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
JYP hävisi tänään koska ei pelannut täydellä intensiteetillä koko ottelua. Ensimmäinen erä oli hyvää JYPiä, siitä eteenpäin Pelicans pisti vielä yhden vaihteen silmään ja paineli JYPin ohitse.

Suikkaisen joukkueet ei missään vaiheessa lopeta pelaamista. Se on hatun noston arvoinen teko. Mielestäni Suikkanen on sarjan paras mentaalipuolen valmentaja. Hän saa aina motivoitua joukkueen pelaamaan. Aho ei tänään pystynyt samaan.

Yritin hieman seurata JYPin ketjupeluutusta enkä ainakaan minä huomannut että JYP olisi peluuttanut ketju-ketjua vastaan. Mielestäni se oli taktiikkavirhe Aholta. Lasch olisi pitänyt selkeästi merkata ja niin ei tänään tehty.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Vatanen oli ihan väärässä paikassa tänään - fokus ei ollut lainkaan pelissä, olisi pitänyt laittaa Viitanen kokoonpanoon; eka ja viimeinen Vadun piikkiin. Laatikainen taas tunaroi toisen olemalla väärällä puolella ja kolmannen tekemättä mitään, kun sopanen hiipi takatolpalle.

Ei sitä ekaa kyllä Samin piikkiin voi laittaa. Jalat alta vastustajan toimesta ja pakkipari jättää oman miehen maalin edessä täysin pitämättä.
 

massimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils, FC United of Manchester
Loisto alku Jypiltä tuloksellisesti ja toiseen eräänkin vielä tultiin hyvällä otteella. Tuloksen valossa 3-0 oli vähän liikaa, vieraat olisivat voineet tehdä vähintään yhden maalin alussa. Toisessa erässä Pelicans pääsi parilla maalilla iholle ja saivat uskoa, eikä edes Jypin neljäs maali lannistanut vieraita. Jypillä olisi 3-1 tilanteessa lukuisia paikkoja jopa ratkaista ottelu ja silloin kaikki näytti hyvältä. Taisi 4-2 maali tuoda erätauolle hyvänolon tunteen.

Kolmannessa erässä olikin vain yksi joukkue joka pelasi. Helenius ei ottanut koppeja, joita virkaveli otti toisessa erässä. Oikeastaan ottelun viimeinen ylivoima kuvasi parhaiten Jypin lopullista lamaantumista, kiekko poltti alata lavoissa ja lahtelaiset pääsivät helpolla varmistamaan voiton.

Huolestuttavinta kotijoukkueen otteissa on tällä hetkellä otteen menettäminen pelin vanhetessa. Jokerit, Ässät ja Pelicans peleissä oikeastaan sama kaava. Jokerit ja Pelicans käyttivät sauman loistavasti hyväkseen ja Ässät sai mahdollisuuden, mutta Ässien surkeus oli silloin esteenä isommalle takaa-ajolle.

Pelicans on vahvoilla jos puolustus tulee tiiviimmäksi. Veikkasin tuossa muutama päivä sitten, että Kalpa kestää runkkarin voittoon, mutta nyt uskon/toivon Pelsujen menevän voittoon. Kaksi vahvaa peliä eilen ja tänään on tämän uskomuksen takana.

Kalpa ja Pelicans ratkovat sijat 1-2. Jyp taipuu sijoille 4-5.
 

jerry

Jäsen
Melkoinen peli ja kertoi aika paljon valmennuksesta. Toiset peluuttaa ykköspakkia -2 ja muutenkin ykköskenttää miinuksille. Toiset vetää joka ukko vähintään 0.

Nii ja smolenak +3
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Diesel sen hyvin summasi: RD-aikana mitään tällaista ei nähty ikinä.

Mielenkiintoisempaa on sen sijaan analysoida nykyisen Pelicansin pelitapaa. Se on jokin toinen äärilaita robottikiekon toisessa päässä. Juuri siksi RD-kiekolla JYP olisi astunut voittajana ulos tästä pelistä. Nyky-JYP saattaa innostua kaverin pelitavasta eli esim. tänään tästä baywatch-kiekosta.

Jos asiaa arvioi värilasittomammin, niin kyse lienee jostakin "ilon kautta"-pelitavasta. Periaatteena on, että omiin saa mennä vaikkapa 6 maalia, jos itse tehdään ne 7. Nyky-Pelicans saattaa kyseenalaistaa vanhan "mestaruudet voitetaan puolustamalla" -kliseen.

Jos siis RD:n robottikiekko puhtaimmillaan edusti puritaanisen puolustuksen kautta -pelitavan toista ääripäätä, nyky-Pelicans edustaa juurikin sitä toista ääripäätä. RD:n JYP olisi voittanut tämän ottelun, nyky-JYPin heikkoudeksi laitankin tänään sen, että pelataan liian paljon vastustajan kautta.

Jupa
 

Hiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aivan loistava analyysi! Pelicansilla on muuten mahdollisuudet vaikka mihin tällä pelillä, jäätävää viimeistelyä ja ennen kaikkea uskoa omiin mahdollisuuksiin. Yhden erän verran JYP oli ylivoimainen ja yhden erän verran Pelicans oli ylivoimainen. Tulos 4-6 Jyväskylässä ja karavaani näköjään kulkee.

Vaikka perkeleellinen vitutus on päällimmäisenä olotilana mielessä, on pakko sanoa, että olipahan loistavaa lauantai-illan viihdettä tänään Synergialla. Sanoisin, että ottelu ratkesi tällä kertaa nimen omaan lahtelaisten parempaan viimeistelyyn, koska molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa hakata jopa kaksinumeroiset lukemat tauluun.

Häviöstä pitää olla tyytyväinen siinä mielessä, että Pelicans, joka voittaa runkosarjan, ei tule olemaan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella JYPin vastustaja.

Ei kyllä nyt lähtee iso hatunnosto Pelicansin kirille, uskomaton suoritus, täysin vailla vertaa tämän vuoden liigassa. Ja ennen kuin kukaan ehtii sanoa, niin en todellakaan olisi ikinä uskonut. Edelleenkään en Pelicansin mestaruuteen usko, mutta onnittelut voitosta, uskomaton suoritus. Kateeksi käy.
 

batman83

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei sitä ekaa kyllä Samin piikkiin voi laittaa. Jalat alta vastustajan toimesta ja pakkipari jättää oman miehen maalin edessä täysin pitämättä.

Sami lähti tuon jalkakampin jälkeen ihan turhaan höntyilemään maalin takaa kiekon perään, ja ajoi tuossa itsensä ulos tilanteesta.
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Miksi pitäisi vittuuntua? Päinvastoin! Tulee pleijarit halvaksi,ei kiinnosta. Uskomattoman munaton esitys!

Vahva on opelix uskosi, jos se yhteen tappioon ja itseasiassa yhteen huonoon erään kaatuu. Vastassa oli toinen kovassa iskussa oleva joukkue. JYP pelasi pääosin hyvän pelin - tulos oli huono. Mutta ennemmin nyt näin kun pleijareissa. Mutta jos katsotaan tuloks en taakse, niin JYP olisi voinut tappaa ottelun kahdessa eka erässä. Maalipaikkoja oli riittämiin. Ja ennen kaikkea eka erän jälkeen Pelicans oli hyvä. Ei peli ollut surkeaa - vastus oli kova.

Ensi viikko osoittaa joukkueen tilaa, kun edessä vaikeat vieraspelit Helsingissä ja Raumalla ja lauantaina KalPa kotona. 6-9 pistettä ensi viikolta, niin näyttäisi hyvältä. 0 pojoa ja on säälipleijarit lähellä. Itse uskon JYPin hoitavan itselleen ensi viikolla eväät neljän joukkoon. Opelixia sekään tuskin kiinnostaa, kun yksi tappio jo noin kovin masentaa. Pelicans lienee taas tyytyväinen, kun viikon päästä JYP avittaa lahtelaisia kohti runkosarjavoittoa
 

heki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Uskomaton joukkue! Ei taivu tahto, vaikka kuinka koittelisi, ja tuo maalintekovoima! Eihän tälläistä ole nähty liigassa ties koska?

Muut tilanteet on jo hyvin kommentoitu, mutta nostan esille J.Hodgmanin syötön 6-4 maaliin. Olisi aika helposti saanut tehtyä itse, mutta halusi tarjota maalin Smolenakille, siltä se ainakin minusta näytti.

Ja näytti se Nakkikin tätä tarjoilua maalin jälkeen arvostavan. Nämä on niitä pieniä tekoja joukkuehengen hyväksi, ja kertoo J.Hodgmaninista paljon. Uskomattoman hieno pelaaja!

Myös Jormakan taistelu 3-2 maalissa oli upea.

Kiitos Pelicans!
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Päälle vielä Ladan harhailut..

Olkootkin että toisen maalin voi pistää Ladan piikkiin, vaikka oma osansa siinä oli Heleniuksellakin..niin että tuo kolmas?
Ensiksi Näkyvä pelaa itsensä viivalle pihalle, sitten kukaan ei estä Hodgmanin syöttöä (nevoförget-Tuomas Pihlman tokihan tekee kaiken estääkseen sen, joo) ja silti tämä on Laatikaisen vika joka joutuu pelaamaan tilanteen kuin kaksykkönen.

Jepjep. Onneksi SuperSami pelasi mainion pelin vaikka saikin saman miinuslukeman kuin Laatikainen, joka oli taas ihan paska. Helvetti soikoon.
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Haistanko tässä jotain "aina-ladaa-haukutaan" -oireilua?

Haistat, en sitä voi kiistää, koska siihen on mennyt tällä palstalla hermo jo aikaa sitten, etenkin kun edelleen pidän siitä kiinni että Laatikainen on ollut vuodenvaihteen jälkeen heittämällä JYPin top3-pakki.

Kolmannessa kaikki lähtee toki Näkyvän ulospelaamisesta ja vaikea mun on laittaa tuota yhtään Laatikaisen piikkiin kun joutuu pelaamaan tuon tilanteen kuin 2-1 vastahyökkäys, etenkin kun Pihlman ei estä Hodgmanin syöttöä mitenkään.
Neljännessä ainakin televisiokuvan ja maalikoosteen perusteella kiekko kimpoilee pienen tuurinkin avustuksella Laschille.
 
Viimeksi muokattu:

Al Bundy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, Suomi
Heikkotasoisen viikonlopun masentava päätös. Tuloksena Ilvekseltä tuskien kautta kaivetut kolme pistettä.

Mitä JYPille tapahtui tiistain Ässät -pelin jälkeen? Puolet joukkeesta allekirjoitti jo ensikauden sopimukset uuteen seuraan eikä JYP enää nappaa? Näin huonoa puolustusta en ole nähnyt edes Pekka Tapanin aikaiselta joukkueelta. Mikäs vamma Vatasella on kun ei luistin liiku eikä omiinkaan oikein viitsi lähteä? Asennevamma?

Pelicaaneilta hyvä peli heppoista puolustusta vastaan. Vähän vain liikettä ja kiekkoa reppuun, helpoillakin vedoilla. Helenius oli surkea, yksikään veto ei jäänyt haltuun ja aivan liian moni meni "läpi" maaliin. Ja tiedetään että maalivahtia on helppo syyllistää vaikka koko joukkue pelaa kuin darrassa jossain kesän Pitsi-turnauksessa, mutta ei ollut voittavan joukkueen maalivahtipeliä tänään ei.

Jos tästä jotain positiivista oikein hakemalla haetaan niin onneksi tämä on vain runkosarjaa ja sijat 3-4 on vielä omissa hanskoissa.

Lahteen onnittelut, taitaa Pelicans hoitaa koko runkosarjan...
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mikäs vamma Vatasella on kun ei luistin liiku eikä omiinkaan oikein viitsi lähteä? Asennevamma?

Pakko Samia sen verran puolustaa että kyllä pari kertaa todella hienosti nosti peliä jalalla, mm. kolmannen erän alivoimassa, toisaalta taas viivasta ei päässyt kiertämään maalin taakse normaaliin tapaan; selvästi oli Pelicans valmistautunut tähän ja ennen kaikkea Lasch tukki ainakin kaksi kertaa Vatasen siniviivasta nousuyrityksen. Lopun ylivoimassa oli taas liian puhki.
 

makeyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pisteet Pelsu -faneille. Ei yhtään "lälläslää" tai "robottikiekko on vehkeestä" -kommenttia täällä otteluketjussa.

Kirjoittelin jo tuolla jypi osiossa tosta Vatasesta. Jokerit pelissä, eikä sen jälkeen, ole enää tehnyt läheskään yhtä paljon nousuja mitä aikaisemmin. Huhut kertoi jalkavammasta, mutta tuskin siellä mitään on kun kuitenkin pelaa koko ajan. Eilenkin yli 27min?!?!?! Kunhan ei nyt kävis samalla tavalla ku aikaisemminkin, että kärkiäijät peluutetaan puhki.

Eilinen peli, huikutakukkuu mitä touhua. JYPin paketti sekos täysin 3. erän alussa. Eikä Helenius saanut kiinni juuri mitään.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Semmosta. On se nyt helvetin kummallista että joukkue ei tunnu oppivan tuosta mitään, että jos taululla on 2/3-0 niin peli ei ole siinä.

Etenkin kun katseli nuo maalit niin Koskinen ja Näkyvä sieltä erottuivat. Etenkin Pelsujen eka maali ja voitto maali. Ekassa Koskinen ei vaan tee mitään! Voittomaalissa taas Näkyvä pelaa itsensä täysin pihalle. Niin ja ei ollut Heleniuksellakaan paras päivä.

Milloinkohan Paveli on taas pelikunnossa?
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pisteet Pelsu -faneille. Ei yhtään "lälläslää" tai "robottikiekko on vehkeestä" -kommenttia täällä otteluketjussa.

Eiköhän täällä Lahdessa olla opittu nöyryyttä vuosien saatossa joten lällättelijöitä/pullistelijoita ei liiemmin porukoista löydy. Huikesta kaudesta huolimatta tuntuu jalat olevan maassa suht tiukasti. En muista kenellä oli allekirjoituksena: "Mikään lahtelaisessa kiekossa ei yllätä paitsi menestys" - kertoo kyllä ehkä hieman sarkastisenkin asenteen joukossamme. Siemenhän on kylvetty Kiekko-Reippaan jälkeisissä mainingeissa, joista ei sen enempää. Suuntahan näyttää nykyään menevän kerrankin urheilullisestikin ylöspäin.

Eilisestä pelistä huokui peli-ilo ja itseluottamus. 3-0 tilanteessa itseltäni löytyi vielä luottoa nousuun ja ensimmäisen maalin jälkeen uskoinkin Pelsujen tulevan peliin mukaan. 4-2 maali meinasi hieman itseä ahistaa mutta kolmannen erän alun kavennus näytti suunnan loppupelille. Ihailtavan hienosti toimii kyllä hyökkäyspeli. Siellä on joka ukolla oikeasti hauskaa kentällä ja vapautuneisuus sekä jatkuvat onnistumiset kyllä tekevät peleistä hienoa seurattavaa tällä hetkellä. Pelaajista en edes nosta ketään esille, kyllä nuo tekevät tuon homman ihan porukalla.

Hienoa on kyllä seurata Pelsujen suorituksia! Nyt kyllä tuntuu että on mahdollisuudet ihan minne tahansa.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Siinä Pelicansin voitto osumassa missä Näkyvä pelaa itsensä pihalle, vaikutti siltä että Näkyvä luulee ehtineensä kiekkoon mutta jättää tilanteen kesken. Olisi nyt syöksynyt siihen ja huitaissut irtokiekon pois ennen kuin Pelicansin pelaaja kerkeää siihen. Nyt kun hän jätti tilanteen kesken oli tulos karu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös