La 27.10.2012 Kärpät - Lukko

  • 9 629
  • 32

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Tänään käydään toinen kohtaaminen Kärppien ja Lukon välillä. Luultavasti pelistä tulee ihan erilainen kuin Raumalla käydystä ensimmäisestä ottelusta, koska niin paljon on ehtinyt tapahtua välissä. Lukko oli silloin hävinnyt kaikki ottelunsa ja Kärpätkin alisuorittanut rankasti. Lähtökohdista huolimatta Kärpät oli ylivoimainen ja vain lopun herpaantumisen myötä Lukko sai kuparisensa rikki lukemien jäädessä taululle 1-4.

Tässä välissä Lukko on vahvistunut kolmen erinomaisen juutin verran, kun taas Kärpiltä on tippunut pelaajia yksi kerrallaan lisää sairastuvalle. Hyökkääjiä on tänään sivussa kuusi kappaletta, puolustajia "vain" kaksi. Jatkoajan ennakossa ei sanottu Lehtosesta mitään, mutta liekö hänenkin pelikuntonsa kysymysmerkki? Lukolta tipahti Petri Koskisen lisäksi yksi avainhyökkääjistä, Jussi Pesonen, vastikään pois, joten täysin tyhjä ei raumalaistenkaan sairastupa ole.

Näillä näkymin Kärppien kokoonpano tuskin muuttuu hirveästi, mutta Mäntymaan tilalle tulee puolustukseen Eminger. Luulisin, että alla oleva kokoonpano on aika lähellä oikeaa. Pakkiparit heitin osin arviolla.

Huml - Turris - Haataja
Kähkönen - Salomäki - Junttila
Halava - Kemppainen - Mäkilä
Suoranta - Komulainen - Huovinen

Mikkola - Demers
Lehtonen - Pokka
Ohtamaa - Eminger

Backlund (Karhunen)

On ihan mahtavaa, että pitkästä aikaa moneen vuoteen jokaista kotipeliä jaksaa odottaa innolla. Niin hienoa peliä Kärpät esittää illasta toiseen, vaikka loukkaantuneista saisi jo pian kaksi kentällistä aikaan! Toivottavasti taas Raksilassa nähdään suuri määrä silmäpareja. Vähintään 6300 olisi toiveissa!
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Toiveita voitosta edelleen, vaikka onhan se karua kun katsoo tuota kärppien kokoonpanoa. Ei voi olla totta, miten hevetisti jätkiä on sivussa. Viuhkola - Norman - Plihal - Donskoi pahimmat tietenki hyökkäyskalustosta, heidän puuttumisensa näkyy siinä, että ykkösketjun jälkeen tulee ihan jees 2 ketju ja sitten ei tulekkaan mitään muuta kuin mestistä. Pakkipuolelta Mäntymaan ja Eklundin ja mahdollisesti Lehtosen puuttuminen on tietenkin ikävää, kukapa sitä nyt huutelee jos 50 % pelaavista pakeista on poissa. Eiköhän sieltäkin junnuja saada sen vertaa, ettei Demersin tarvitse pelata 30 minuuttia. Maalivahtipeli on toistaiseksi ollut kunnossa ja yllättäen molemmat pelaajat terveenä.

Ottelun suurin mielenkiinto lienee siinä, kuka vedetään tänään pystyyn ja jalat edellä yliopistolliseen sairaalaan. Tosin Lukko ei kuulu niihin joukkueisiin, ketä vastaan Kärpille näitä on tapahtunut joten nyt voitaisiin mennä jopa ilman loukkaantumisia, mutta harvinaistahan se toki olisi.

Noh, eteenpäin vaan sanoisi Suikkanen ja kyllähän tämäkin peli pitää pelata. Uskon Raksilan olevan jälleen lähes täynnä. Yli 6100 on yleisökeskiarvo joka on todennäköisesti eniten, sitten Kärppien uuden tulemisen jos ajatellaan missä vaiheessa kautta mennään.
Veikkaampa pelin olevan tiukka, 3-4 maalia pitää Kärppien pystyä värkkäilemään, mikäli aiotaan voittaa. Lukko on parantanut todella paljon peliänsä siitä, mitä se ensimmäisessä kohtaamisessa oli. Toisaalta Kärpätkin pelaa aivan erinäköistä peliä kuin tuolloin.

Veikkaampa ottelun päättyvän 5-4 jatkoaikavoittoon, Haatajan pisteet tänään 2+2!
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Oulusta ei yleensä hirveästi ole pisteitä budjetoitu, mutta tänään Lukolla olisi hyvä mahdollisuus ottaa pisteitä kotimatkalle. Lukko on kuntopuntarissa viiden pelin otannassa toisena ja kymmenen pelin otannassa kolmantena. Eli tosiaan on Lukko parantanut sitten viime Raksila reissun. Kolmen juutin lisäksi Lukon maalivahtipeli ja viisikkopuolustus on radikaalisti parantunut.

Kärpill on pahoja loukkaantumishuolia, mutta siitä huolimatta joukkue on ykköskenttänsä vuoksi erittäin vaarallinen. Veikkaan Lukolle tänään maalin tai kahden voittoa. Toivottavasti keskivaikea loppupaniikki ei iske taas.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Loukkaantumisista huolimatta Kärpät on pelannut todella huikaisevan vakuuttavasti, varsinkin pisteiden valossa. Tiistaina Saipa jätti Kärpät pisteittä pitkästä aikaa ja sekin peli oli lähes täysin Kärppien hallintaa. Siinä se on eniten näkynyt tuo materiaalin kapeus, ettei tarvittavaa ratkaisuvoimaa ole alemmissa kentissä yhtään. Kärpillä on kuitenkin vahva ehkä hiukan puolustusvoittoinen pelitapa johon on helppo nojata näillä mestismiehilläkin. Paikoista pitää vaan ratkaista, kun aika on.

En ihmettelisi, jos Lukko ottaisi kaikki pisteet tänään. Tähän mennessä Kärpät on pelannut aivan yläkanttiin, tuolla miehistöllä. Jos meno jatkuu, niin pitää alkaa miettimään omaa vakaumusta noissa pelikirja keskusteluissa uudelleen. Kuinka paljon vaikuttaa pelikirja ja kuinka paljon materiaali..
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Jos meno jatkuu, niin pitää alkaa miettimään omaa vakaumusta noissa pelikirja keskusteluissa uudelleen. Kuinka paljon vaikuttaa pelikirja ja kuinka paljon materiaali..

Ennen Alatalon aikaa pidin valmennuksen roolia menestyksessä ihan liian pienenä. Vasta Kärppien vuoristoratamainen romahdus Jalosen jälkeen avasi silmäni, ja olenkin kääntynyt pikku hiljaa yhä enemmän sihvosmaiseen ajatteluun. Toimivalla pelitavalla voi nostaa kehnohkojen pelaajien arvoa, kun taas yksilöiden johdolla mentäessä huikeakin rosteri näyttää hengettömältä.

Pitkälti Aravirtaa on kiittäminen, että Kärpät pelaa näinkin hyvin. En olisi uskonut sanovani näin, kun hänet valittiin johtamaan täysin sekaisin ollutta paattia kylmässä marrassäässä vuonna 2010. Onneksi tulevatkin kaudet näyttävät hyvältä, jos ja kun Marjamäki astuu puikkoihin.
 

Ukkopekka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Carolina Hurricanes
Kotipeli lauantaille ja vastaan luistelee iki-ihana Risto Dufvan valmentamana Lukko. Toivottavasti oululaisyleisö saa nauttia hyvästä lätkästä, jossa jopa Lukkokin yrittää hyökätä eikä vetää vain kilpparia kuten Bluesia vastaan. Tukonen on kyllä mies, joka kannattaisi merkata erityisen tarkasti kun taas Kärpiltä se on se ykköskenttä.

Haataja voisi paukuttaa ihan huvikseen ja Lukkoa kunnioittaen parit maalit tänään ja kuka ikinä maalissa onkaan, voisi tällä kertaa sitten viedä homman loppuun asti ja nollata Lukon :)

3-0 Kärpille, Lukko vetää kilpparia ja Tukonen jäätyy.

Ediittiä sen verran, että tänään tullaan pelaamaan kohtuu siisti peli, sillä muuan Juntunenkaan ei pelaa enää Lukossa.
 
Viimeksi muokattu:

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Ennen Alatalon aikaa pidin valmennuksen roolia menestyksessä ihan liian pienenä. Vasta Kärppien vuoristoratamainen romahdus Jalosen jälkeen avasi silmäni, ja olenkin kääntynyt pikku hiljaa yhä enemmän sihvosmaiseen ajatteluun. Toimivalla pelitavalla voi nostaa kehnohkojen pelaajien arvoa, kun taas yksilöiden johdolla mentäessä huikeakin rosteri näyttää hengettömältä.

mää nään tällä hetkellä asian niin, että on huonoja valmentajia ja hyviä valmentajia, mutta kukaan ei ole jumala. Ei edes Suikkis. Parhaimmat avut pitää olla mentaalipuolella ja jokapäiväisen tekemisen tason pitäminen mielekkäänä on tärkeä. Kun joku Huml saadaan flowhun, niin sitä ei pysäytä kukaan, oli pelitapa ihan mikä tahansa. Mutta Sihvosmaiseen ylivalmentamiseen en usko pätkääkään.

Sanosin, että se on tänään 1-2 Lukolle.
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
mää nään tällä hetkellä asian niin, että on huonoja valmentajia ja hyviä valmentajia, mutta kukaan ei ole jumala. Ei edes Suikkis. Parhaimmat avut pitää olla mentaalipuolella ja jokapäiväisen tekemisen tason pitäminen mielekkäänä on tärkeä.

Tässä on myös tärkeä pointti, ja ehkä pitäisi yhdistää sekä tämä työnteko että pelitapa, jotta joukkue pelaa parhaimmalla mahdollisella tavalla. Esimerkiksi Petri Matikaisen johdolla joukkue tuntuu "syövän paskaa" joka kierroksella, mutta kun taktisia avuja ei ole, joukkue ei siitäkään huolimatta voi menestyä. Toinen esimerkki on ehkä mainitsemani Alatalo. Kyllä hän on ihan hyvä luomaan joukkuehenkeä ja tsemppaamaan yksilöitä, mutta se ei auta, kun muu osaaminen ei ole riittävällä tasolla.

Aravirta näyttää tällä kaudella saaneen joukkueeseen sekä toimivan pelitavan että hyvän tekemisen meiningin. Tällaista valmentaminen on parhaimmillaan, ja onnistumiset ruokkivat vain positiivista kierrettä.
 

MVP8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Vierasjoukkueen kokoonpano näyttäisi olevan täysin sama kuin torstaina, eli:

Tukonen - Azevedo - Riska
Kovanen - Caldwell

Bertrand - Jasu - Nurmi
Honkaheimo - Tikkanen

Keränen - F.Nielsen - Bödker
Larsen - Generous

Ilomäki - Kauvosaari - Laaksonen


Vehanen
S.Nielsen


Sairastuvalla: Koskenkorva, Koskinen, Pesonen
Katsomossa/Kotona: Elo, Kangasmäki


Tuomareina näyttää häärivän kaksikko Kaukokari-Laaksonen. Jotenkin tuntuu että TomTom on aina siellä missä Lukkokin. No, toivotaan että vetää (kerrankin) hyvin, ja saadaan nauttia tasaisesta linjasta.
 
Viimeksi muokattu:

Verilepakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pahimmat pelkoni kävivät toteen. Lehtonen on poissa ja tilalla Niemelä. Nyt on siis kolme kokematonta kaveria pakistossa. Tähän vielä hyökkäyspään poissaolot niin Kärppien viisikkopuolustus joutuu todelliseen testiin. Nelosen laitureille peliaikaa tänään alle 5min. Ei tämä hyvältä näytä.
 

John Deere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko , Vidilän työväenurheilijat VITU
Jos paketti pysyy kasassa 60min kuten HIFK ja Kalpa peleissä pistepussi karttuu tänäänkin. Siihen luotetaan että Tukonen maalaa vähintään sen pakollisen.
Sitä taasen pelätään että Haataja jatkaa tehoilujaan, tuntuvat nämä omat koirat purevan Lukkoa hyvinkin tehokkaasti.

Pääsevät Oululaiset nauttimaan Tanskalaisten ja Vehasen otteista, mies on aivan eri vedossa kuin alkukaudesta. Game on ja parempi voittakoot (toivottavasti ei tom tom
sotke tapansa mukaan koko peliä).
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Mitä tulee tähän Kärppien pelitapa- ja -kurikeskusteluun näin otteluketjussa, mainitsen vain, että Jokisen Jussilla oli lähes ratkaiseva osuus siihen, miten nyt mennään. Ara sai sen avun Jussilta, mitä hän tarvitsikin, jotta kokonaispaketti saatiin kuntoon ja pelaamaan. Jussin myötä heräsi myös taistelutahto, joka on tarttunut kaikkiin tähdistä Mestis-junnuihin asti.

Riittääkö Kärppien taistelu siipirikkoisella joukkueella tänään, jää toki nähtäväksi, mutta helpoksi en kuvittele kummankaan iltaa. Tässä kuitenkin alkaa pikkuhiljaa tuntumaan, että onhan tuollaisen loukkaantumissuman pakko jo tuntua jossain, kun avainpelaajia joudutaan kuormittamaan peli pelin jälkeen yhä enemmän.
Nyt paska valui sitten pakkiosastollekin, joka on mielestäni ollut jo pitkään loistavassa tikissä. En kuitenkaan tuomitsisi varsinkaan Pokkaa enkä Emingeriäkään täysin noviisiksi, sillä he ovat kyenneet noudattamaan pelitapaa ja kuria hyvin muiden mukana - vastuu kasvattaa. Niemelä on sitten eri asia, mutta jossain vaiheessa hänestäkin on tehtävä liigapakki, jos ainesta sellaiseen on.

Tasaista peliä odotan ja maalivahtipeli on jälleen avainasemassa molemmilla - pomppuja ja/tai hörppyjä ei pisteiden saaminen kestä kummaltakaan. Backlund vs. Vehanen - mielenkiintoinen taistelupari, kun kummallakin on alkanut peli kulkea alun vaikeuksien jälkeen.
 

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät tänään:

Huml-Turris-Haataja
Pokka-Demers

Kähkönen-Salomäki-Junttila
Mikkola-Niemelä

Halava-Kemppainen-Mäkilä
Ohtamaa-Eminger

Suoranta-Komulainen-Huovinen

Backlund
(Karhunen)

Jollain sairaalla tavalla sitä osaa jopa nauttia tästä varamies-kokoonpanosta. Puolustus ei näytä kakkosparia lukuunottamatta edes kovin pahalta. Hyökkäysketjut on kyllä uskomattomat, nimekkään ykkösen jälkeen liigatasolle hyvä kolmosketju, kolmosena hyvä nelosketju ja nelosena ihmeellinen honkkeli-pygmi-pygmi-vitja.

Kaipa se on tämä kohtuuttoman optimistinen luonne, joka luottaa risaiseen kokoonpanoon ja tuo lievän huvittuneisuuden tähän hommaan.

Kolmen miljoonan pelaajabudjetti, mutta olisiko siitä tänään kokoonpanossa joku 1,7 miljoonaa euroa? On tää ihme touhua.
 

kop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hyökkäysketjut on kyllä uskomattomat, nimekkään ykkösen jälkeen liigatasolle hyvä kolmosketju, kolmosena hyvä nelosketju ja nelosena ihmeellinen honkkeli-pygmi-pygmi-vitja.

Nelosen juniorit on suoriutuneet hyvin ja kolmosen lainalaitureista Mäkilä on ollut jopa vakuuttava. Iso, hyvin liikkuva ja kohtuu taitava kaveri; sopii kolmoseen/neloseen kuin nenä päähän! Mäkilä ansaitsisi sopimusen loppukaudeksi ennemmin kuin Halava.
 

mayra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Pahimmat pelkoni kävivät toteen. Lehtonen on poissa ja tilalla Niemelä.

Jätkä hei, kesyt pelot sulla. Mä pelkään hulluja ohittajia autotiellä, Kieputinta Linnanmäellä ja tietysti Mäntymaan aivotärähdyshistoriaa. Ja sinä Niemelän pelaamista ;). Nojoo, huonolla vitsillä sisään.

Tänään siis Niemelän Mikolla hyvä näytönpaikka. Kiekko-Laserissa esiintyi aikoinaan miehekkäästi, sama pitäisi nyt siirtää liigapeleihin. Hirveästi peliaikaa Aralta ei varmaan ole luvassa. Saa nähdä, miten Demers jaksaa urakoida. Mainiosti tämä kanukki kolailee tilanteisiin, eikä toistaiseksi ole esittänyt mitään viitteitä siihen suuntaan, että olisi vain ihminen.

Mukavahan tuonne hallille on vääntäytyä, kun maa on valkea ja joukkueen pelitapa tikissä. Vastus on tasokas ja kristallipallo näyttää 60 minuutin jälkeen taululla lukemat 3-3. Kärppien maalit: Huml, Kähkönen ja Ohtamaa. Lukon maalit: Bödker.

Kossua ei nähdä tänään jäällä, mutta ehkä sitten illalla pelin jälkeen minun juomalasissa.
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Kärpät tänään:
...

Pakkipareista plussaa valmennusjohdolle! Vaikka Mikkola - Demers onkin toiminut hyvin, on parempi laittaa aina kokeneemman pelaajan viereen yksi nuori kaveri. Tietysti Mikkola - Niemelä kuulostaa varsin koomaparilta, mutta minkäs teet, kun ukkoa tippuu kuin heinää viikatteella.
 

Dave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pakkipareista plussaa valmennusjohdolle! Vaikka Mikkola - Demers onkin toiminut hyvin, on parempi laittaa aina kokeneemman pelaajan viereen yksi nuori kaveri. Tietysti Mikkola - Niemelä kuulostaa varsin koomaparilta, mutta minkäs teet, kun ukkoa tippuu kuin heinää viikatteella.

Kärppien puolustus on kyllä parhaalla mallilla vuosikausiin. Vaikka 3 kokenutta kaveria on poissa, ei silti yhtään pelota, siksi miehekkäästi ja vähävirheisesti ovat nuoret kaverit pelanneet. Tällä kertaa tietysti Niemelän Mikko on pienenä kysymysmerkkinä seassa, mutta ei hänkään nyt erityisesti pelota etukäteen.

Vertaa vaikka niihin aikoihin, kun kentällä operoivat Juho Jokinen, OPG, Teemu Aalto & co. Ihan eri lailla sai silloin jännittää.
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Siitä lähdetään että Bödker-Nielsen ja Tukonen-Azevedo tutkaparien ympärille rakennetut ykkösnyrkit jauhavat sen perinteiset maali per ketju. Puolustus on viimeaikoina toiminut, joten en usko että Vehasen taakse laitetaan kahta kiekkoa enempää. Veikkaus 2-3, Lukolta onnistuu molemmat tutkaparit sekä random jannu alempaa, Kärpiltä Haataja rokottanee ainakin kerran.

Haataja on nyt HIFK vuosien jälkeen siinä iskussa missä mies oli Raumalla. Muistissa on hyvin kauden 2008-2009 avausmatsi Lukko-Ässät; Haatajan edellinen kausi oli päättynyt aikaisin, kun jalka murtui vaihtoon mennessä parista kohtaa. Loppuunmyydyn Äijänsuon yleisö haluaa Ässien päänähan, ja miettii missä kunnossa Hade mahtaa olla loukkaantumisen jälkeen. Haataja pamauttaa tehot 2+3, Lukko voittaa 6-1. Un-funking-beliable. Hieno pelaaja!
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Kärppien ykköskenttä, ensimmäinen erä ja Backlund riittivät tänään voittoon. Kärpät hallitsi ensimmäistä erää mielin määrin, Lukolla jalat ja ajatukset jääneet bussiin. Toinen ja etenkin kolmas erä oli täysin Lukon komennossa, mutta tasoihin ei päästy. Ei huono peli missään nimessä Lukolta, enemmän oltaisiin ansaittu. Kärpät täysin ykköskenttänsä varassa.

++ Kovanen, pari maalia ja muutenkin rohkeita nousuja tänää.
++ Juutit, saivat pelin aina pyörimään Kärppien päätyyn.
+ RD:n muutokset, Keränen sopi ykköskenttään ja Nurmi rouhimaan tilaa juuteille. Riskan paikka ei ole tulosyksiköissä.

-- Azevedo, sysimusta ensimmäinen erä. Tarjosi Kärpille maalin, otti turhia jäähyjä.
- Ei pisteitä.

Tiistaina nuijitaan Tappara jäänrakoon.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Ketäs siellä oli lopussa Lukolta jäällä, kun yritettiin ilman maalivahtia? Ei ainakaan tanskalaiset vissiin. Miksi?
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Kärppien ykköskenttä, ensimmäinen erä ja Backlund riittivät tänään voittoon. Kärpät hallitsi ensimmäistä erää mielin määrin, Lukolla jalat ja ajatukset jääneet bussiin. Toinen ja etenkin kolmas erä oli täysin Lukon komennossa, mutta tasoihin ei päästy. Ei huono peli missään nimessä Lukolta, enemmän oltaisiin ansaittu. Kärpät täysin ykköskenttänsä varassa.
Kuvaa hyvin peliä, Lukko olisi ansainnut vähintään sen yhden pisteen, miksei kaksikin. Ei pitäisi selitellä loukkaantuneilla, mutta Kärpillä on sairastuvalla melkein kaksi aloituskentällistä, joten siihen nähden hyvä peli. Backlund oli taas aivan loistava ja torjui pisteet Kärpille. Tosin koko joukkue puolusti hyvin ja tuki häntä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
. Backlund oli taas aivan loistava ja torjui pisteet Kärpille. Tosin koko joukkue puolusti hyvin ja tuki häntä.

Eipä tuohon ole lisättävää. Kun jengi sitoutuu noin hyvään puolustuspeliin, niin se voittaa, jolla on muutama parempi maalintekijä. Eli tällaisissa peleissa ei jää paljon saumaa kaverille, ellei siltä löydy todellista kärkiosaamista.
 

JakeTheGreat

Jäsen
Suosikkijoukkue
YNWA
Huhhuh. Otankohan vielä hetkisen happea.

Tässä kävi taas sellainen tyypillinen "liian hyvää ollakseen totta" -alku ja aivan totta, eihän sitä joukkue osannut käsitellä aivan oikein. Suvereenisuus vaihtui puolustustaisteluun, mutta helvetin ylpeä pitää olla joukkueesta. Kerta kaikkiaan loistavaa puolustamista tuolla kokoonpanolla, vaikka tanskalaiset aiheuttivat jos jonkinlaisia väreitä Kärppien alueella.

P.S. HAAAAAAATAJA X 100 ja routasydän!
 

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Loistava peli-ilta ! Molemmat joukkueet esittivät vahvaa peliä ja ehkäpä Kärpät oli sen maalin verran parempi ( viimeinen tyhjiin, ei lasketa ). On noi NHL-kaverit todella kovia, toivottavasti lakko jatkuu. Huml ja Haataja ei häpeä yhtään heidän rinnalla. Pokka loistava Demersin parina ja Ilu hätää kärsimässä Niemelän kanssa. Eminger ja Ohtamaa odotetun kova. Kiitos Kärpät.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä on rampanakin nilkuttava Kärppäporukka tällä hetkellä hyvässä iskussa. Aran on saanut luotua hyvän sapluunan pelata hyökkäyspäässä, ohjata peliä keskialueella ja suojata keskustaa omissa. Tähän päälle tulikuuma ykkösnyrkki Haatajan johdolla, niin pisteitä tulee vaikka saikulla makaa pelaajia enemmän kuin yhdelle joukkueelle soisi.

Tänään Kärppien lentävän lähdön jälkeen oli Lukko lyödä pelin vanhetessa pelin tasoihinkin, mikä ei toisaalta mikään vääryys olisi ollut. Toisaalta on pakko sanoa, että vähän samaa oli tänään kuin HIFKiä vastaan pelatussa tuplapelissä jossa kävi hyvin ilmi, että Kärpät ei paineista kovaa/ylipelaa lähellä laitoja omalla alueella vaan suojaavat keskustaa. Vastustaja saa välillä pitkiäkin pätkiä pitää kiekkoa mutta lähellä laitoja. Tällä kaudella on käynyt usein, kuten tänäänkin, että pitkän ja pahan pyörityksen päätteeksi huomaa ettei paineesta huolimatta vastustaja saanut laadukkaita vetopaikkoja ykkössektorilta. Pysytään kiekon ja maalin välissä ja toiseksi lähimpänä oleva pelaaja antaa tukea kiekollista pitävälle pelaajalle.

Tähän mennessä tuo Aran systeemi on toiminut ja yllättävän vähän on tullut takaiskuja pitkien kulmamyllyjen päätteeksi. Päinvastoin tuntuu, että pari kertaa lähiviikkoina noista on kontrattu aika terävästi vastustajan päätyyn. Hapottaa se pyöriminen vastustajaakin.

Demers on aivan huikea jamppa ja viimeiset kaksi peliä, missä pakisto on käynyt jo tosi kapealla, on Demers urakoinut isoja minuutteja ilman että taso tippuu pätkääkään. Siinä ohessa takonut pisteitä ja tehnyt peliä hyökkäyspäässä. Kokonaisvaltainen tapaus, äijästä on apua joka puolella kenttää. Paras pakki mitä Raksilassa on kurvaillut pitkään aikaan. Tänään taas tilastot: 1+2=3, +4, 24.05min. Mikkolan peli näyttäytyi tänään aika erilaiselta Niemelän parina kuin aikaisemmin Demersin vierellä.

Haatajasta nyt on kaikki sanottu. 3-1 maali kertoo tänään kaiken: Hade vedetään koukulla nurin mutta kääntää kaatuessan kiekon rystylle ja nostaa kiekon pussiin.

Turrisilla on maali haussa. Sääliksi käy miten putket kolisee mutta kiekko ei mene sisään vaikka rannarit on kyllä kiukkuisia ja laadukkaita. Tänään meinasi vaihdotkin venyä maalia hakiessa.

Kolmoskentän pitäisi pystyä pitämään kiekkoa enemmän ja pelaamaan hyökkäysalueella. Tällä hetkellä varsinkin Halavan pelaaminen on terhakasta mutta tehotonta spurttailua ja kiekonmenetyksiä tulee kyllä kolmoslaituriksi aika luvattoman paljon. Mäkilä selvästi haluaa pitää kiekkoa ja uskaltaa tehdä sitä koko ajan paremmin.

Saapa nähdä kauanko ykkönen jaksaa repiä tätä joukkuetta tällä tavoin. Täytyy nostaa hattua ja nauttia kun on Aran pelisysteemi ja ykkösjätkät tällä hetkellä näin hyvässä iskussa.

EDIT: Parit typot/lisäykset
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös