La 26.1.2013 SaiPa - Ilves

  • 6 533
  • 22

Jäämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Borussia Dortmund, Sympatiat HIFK:lle
Lappeenrannassa kohtaa tänään kaksi alavireistä joukkuetta, kun SaiPa saa vieraakseen Tampereen Ilveksen. Molemmilla joukkueilla on menossa ns. suvantovaihe ja viimeisestä viidestä ottelusta onkin SaiPalle tarttunut mukaan 1 voitto ja 4 tappiota. Vastaavasti Ilvekselle viimeisestä viidestä ottelusta on lähtenyt mukaan vain 5 tappiota. Joukkueiden edelliset kohtaamiset ovat menneet SaiPalle voitoin 2-1. Ensimmäisen kohtaamisen Hakametsässä otti nimiinsä Ilves 4-3 numeroin. Tuon jälkeen on Ilves vieraillut kahdesti Kisapuistossa ja tuloksena on ollut 7-2 ja 3-2 tappiot.

SaiPalla viimeiset pelit ovat menneet vaihtelevasti. Pelillisesti otteet ovat olleet kohtuullisia, mutta joukkueessa on maalinteko-ongelmia. HIFK:ta vastaan katkaistiin yli 130 minuutin maaliton jakso, vaikka itse ottelu päättyikin isäntien 4-1 voittoon. Tänään maaleja on pakko tehdä enemmän kuin yksi ja vastaavasti puolustus ei saa vuotaa ja tehdä ikäviä keskialueen virheitä kuten parissa viime ottelussa on ajoittain nähty.

Loukkaantumistilanne SaiPalla on erinomainen. Poissa ovat ainoastaan pitkäaikaispotilas Ville Paalanen sekä Antti Bruun, Lauri Taipalus ja Stefano Giliati, joiden tilannetta seurataan päivä kerrallaan. Heistä ainakin Giliati saatetaan tänään nähdä kokoonpanossa. Ilvekseltä kotiin jäävät tänään ainakin Masi Marjamäki, Miro Hovinen ja Michael Keränen.

Ilveksen tilanteesta joku tamperelainen saa kertoa tarkemmin.

Otteluun saadaan myös erityisvieraita, kun YLEX Iltapäivän Jenni, Aino ja Mäkkäri saapuvat Kisapuistoon kannustamaan SaiPaa.

Noniin, jatkakaa...
 

Leitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild, SaiPa, RM
SaiPa tänään:

Löfman-Koho-Mankinen
Salcido-Bruun

Giliati-Flinck-Piitu
Backman-Pulli

Jeki-Rissanen-Vauhkonen
Pukka-Riikola

Leivo-Hämäläinen-Koivisto

Toivonen
Wiikman

Noniin, vihdoin Peksi sekoitti kenttiä. Rissasen ketju näyttää paperilla helvetin hyvältä ja tulee tuolta suunnasta tänään varmaan pari häkkiä. Leivo nostettu kokoonpanoon myös joten saa nyt loistavan näytönpaikan. Jokinen ja Poukkula huilaa hyökkääjistä.

Bruun palaa kokoonpanoon tänään Pärren tilalle. Pärrellä ei vissiin mitään ihmeempää ole kuin huilivuoro, ihan hyvä juttu loppukautta ajatellen.

Toivonen nollaa tänään entisen seuransa.

3-0 kotivoitto, kahden paskan joukkueen kohdatessa. Pakkovoitto. Näytetään kummeille, että eivät valinneet mitään flegupaskajoukkuetta kummijoukkueekseen!

SAIPAAA
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Sointu - Ruuttu -Hölli
Koistinen - Mäkinen

Raja- Kokkala -Kivi
Peltola -Joki

Korhonen - Kangas - Huhtanen
Tukio

Välimaa - Viinanen - Huhtala

Kolppanen
(Hübl)

ILves tänään.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Lähteekö Ilves viidellä pakilla? Tai vissiin 11 hyökkääjää ja kuusi pakkia. Onko siellä äijät noin vähissä?
TomTom tuomaroi tänään!
 

Jäämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Borussia Dortmund, Sympatiat HIFK:lle
Nyt näyttää vaihteeksi SaiPan kokoonpano erittäin hyvälle! Odotettuja muutoksia ja Leitin tavoin odotan Jeki-Rissanen-Vauhkonen ketjulta ainakin sitä paria maalia. Myös 1. ketjun pelaaminen kiinnostaa. Tänään mennään! Ja TomTom antaa lisäpotkua tänä iltana.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Ilvekseltä kotiin jäävät tänään ainakin Masi Marjamäki, Miro Hovinen ja Michael Keränen.

Ilveksen tilanteesta joku tamperelainen saa kertoa tarkemmin.
Kai Kantola kärsii edelleen elinkautistaan ja puolustuksesta puuttuu Teemu Kesä sekä näköjään uusimpana poissaolijana myös Jarkko Näppilä. Ilveksellä on siis vain viisi puolustajaa. Toivottavasti kukaan SaiPa-pelaaja ei yritä haastaa tupsukorvapuolustajia tappeluun. Myöskään polvitaklaukset/leikkaamiset eivät ole kapean materiaalin joukkueen toivelistalla.

Ilveksellä on jälleen esitellä uusi Mestis-haku kokoonpanossaan, kun Tuomas Huhtanen koohottaa kolmosketjun laidalla. Etunimikaima Tuokkolalla on ollut nyt pari päivää aikaa ajaa ajatuksiaan joukkueelle ja onkin mielenkiintoista nähdä, tuottaako se jo tänään tulosta. Lappeenranta on tosin perinteisesti ollut paha paikka, kuten tämän kauden kohtaamisistakin voi päätellä.

Tamperelaisnäkökulmasta on mielenkiintoista nähdä kaksi entistä Ilves-maalivahtia kotijoukkueen kokoonpanossa. Ymmärrettävästi tolppien välissä on Hannu Toivonen, jonka metkut eivät ole aivan tuoreessa muistissa vierasjoukkueella. Vaihtoaitiossa ehtii myös päivittää Twitteriä paremmin.

Kisapuiston illassa jääkiekkojoukkueet ovat kuitenkin sivuosassa, kun kaukaloiden todellinen tähti TomTom saapuu nostattamaan yleisön tunteita. Löytyyköhän hallin DJ:n levylaukusta tätä hittiä: Paula Koivuniemi - Kun kuuntelen Tomppaa - YouTube
Päätuomarit: 27 Tom Laaksonen - 20 Joonas Pinomaa
Linjatuomarit: 59 Aleksi Koskinen - 68 Henri Tukia

Jatkoajan otteluennakko
SaiPan otteluennakko
Ilveksen otteluennakko
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos tänään ei tule 3p voittoa, niin se on morjens ja adjö. No, ehkei nyt täysin, mutta tappion tullessa mitään selittelyjä hyvästä peli-ilmeestä ja parempaan päin menemisestä ei yksinkertaisesti hyväksytä. Ainoastaan se helvetin 3 pistettä käy, kaikki muu on paskaa ja pettymystä. Kyllä sitä voi syyskauden komeetalta vaatia, kauaa ei ole aikaa odotella, että alkaa asiat olla uomissaan.

Eikä yleisöä varmaan käy enää yhtään jos tälläinen peli hävitään.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pakkovoitto ja vastassa vajaalukuinen jumboksi jämähtänyt Ilves. Viimeksi kun tilanne oli vastaava niin taisi SaiPa ottaa turpaan 1-6 tai jotain. Vieläkin harmittaa se kerta. Nyt on kuitenkin SaiPalla niin erinomainen mahdollisuus uuteen nousuun ettei vastaavaa tapahdu. Eihän...?
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksellä valmentaja vaihdettu hiljattain, ketjuja hämmennetty, kokoonpano vajaa ja karsintapaikka sinettiä vaille varma. Vastaavasti SaiPalle pisteet olisivat kultaakin kalliimpia pudotuspelipaikkaa ajatellen. Periaatteessa kotijoukkueen pitäisi siis olla selvä ennakkosuosikki, mutta kuten on mainittu, muutama vuosi sitten lähes vastaava tilanne päättyi SaiPa-fanien suurpettymykseen. Vaikka sinänsä totta kai aina toivon Ilveksen voittoa, niin tässä tapaksessa kotivoitto ei ehkä kirpaisisi niin pahasti, koska on aivan sama, monenko pisteen saldolla karsintoihin mennään, eivät ne sinne mukana seuraa. Sen sijaan olisi ikävää olla taas suistamassa SaiPaa pois pudotuspeleistä, kun ovat sinne pitkästä aikaa pääsemässä.
 

Riffsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punamustat, Keltamustat, mitä näitä nyt on.
... Nyt on kuitenkin SaiPalla niin erinomainen mahdollisuus uuteen nousuun ettei vastaavaa tapahdu. Eihän...?

amen.

Alanpa tännekin huutelemaan nyt sitten kun kotikyl muuttui mestispaikkakunnalta tännepäin. Saipaa seurannut vähän enemmän sen jälkeen kun Jekimovs siirtyi tännepäin.

Tänään on tosiaan "pakkovoitto". Nyt pitää kelkan kääntyä tai kevät on lyhyt mutta tuskainen. Ipa tarjoaa nyt mahdollisuutta nostaa tasoa, toivotaan rökälevoittoa. SIlti veikkauksen tarjoama kerroin Ipallekin houkuttelisi pelaamaan... :)

Saa nähdä miten uusi ilvespeluri Tuomas Huhtanen pärjää liigavauhdissa. Mestiksessä oli omassa roolissaan kyllä näkyvä. Voimalla maalille, maksoi mitä maksoi.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Ottelu, jota olen odottanut koko viikon, eiku...Piti erikseen tarkistaa otteluohjelmasta, pelaako Ilves tänään. Vuorossa näytti olevan hukkareissu Lappeenrantaan.

SaiPa on ollut pienessä syöksyssä viime aikoina, mutta tekemisen perustaso on koko kauden ollut niin paljon parempaa kuin Ilveksen vastaava, että veikkaan helpohkoa kotivoittoa. Kaiketi tämäkin peli tulee pyörimään tuossa taustalla, kun kotona lauantai iltaa viettää. Pitäähän sitä jotain hupia olla.

Viidellä pakilla painetaan. Hovinen on ollut ikuisuuden pois. Kesä kävi loukkaantumisen jälkeen pari peliä sähläämässä ja teloi itsensä uudestaan. Onneksi mies on kiinnitetty myös ensi kaudeksi meille. Vastaavan tasoiset tekijät viedään käsistä muuten. Pirteimmin viime aikoina esiintynyt pakki, mestishaku Näppilä luonnollisesti myös loukkaantui. Saapahan Koistinen lisää minuutteja, kun homma kulkee niin mallikkaasti.

Jotain positiivista illan osalta? No, en perkele keksi.
 

Nötkötti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mie tykkään aika kovasti tämän illan miehityksestä, ainaskin meijän osalta.
Pitää mainita ensalkuun ainakin se että Tomi Leivo on kokoonpanossa, mie oon oottanu sitä jo pitkään, hää vois olla tämän illan Ratkaisumies.

Sitten on tämä "ykkösketju" Mankinen-Koho-Löfman, huonona päivänä on ihan sama onko ne laatikossa vai ei, mutta hyvänä päivänä voi tapahtua ihan mitä vaan (positiivisessa mielessä).

Giliati on kehissä tänään se on hienohomma, tänään pitää taas mennä maalille niinkuin sillomuinoin, sillä tyylillähän se pisteputkiki saatin aikaan.

Kolmosketju on jännä Jeki-Rissanen-Vauhkonen, ainekset johtovaksi ketjuksi mutta sen takee taitaa olla merkitty 3. koska Isolla miehellä Vauhkosella alkaa hapot painamaan aika äkkiä.

Pakkiparejakin venkslattu on mutta sillä ei taida olla seksuaalistakaan merkitystä kun ei niin mahtavia (lue suuria) muutoksia ole.

Toivonen aloittaa ja on tänään maaginen ei mulla muuta.

Sori ku en tänään kerenny hallille, oli pari muuttujaa.

EDIT: TomTom aloittanu ottelun hienosti, 10min ja 8min penalttia SaiPalle, tuskin kaikki aiheellisia, silmiin pistää ainakin Jesse Mankisen väkivaltaisuus.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Voiko peli enää tuskaisemmalta näyttää? Tämä peli ei kyllä tarjoa jääkiekon ystäville minkäänlaista nautintoa seurata ottelua. Luulin SaiPan osalta nähneeni jo pohjanoteeraukset, mutta kyllä tämä peli on kirkkaasti surkein peli mitä olen pitkiin aikoihin jääkiekossa nähnyt. Ainoat onnistujat tänään seisovat molempien joukkueiden tolppien välissä. Vielä voi kolmas erä muuttua paremmaksi, mutta kyllä tämä peli jää muistiini yhtenä surkeimmista peleistä ikinä.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Ihan yhtä omituisia vihelsi molemmat tuomarit, Pullin vitonen ja Löfmanin kakkonen tokan erän alkuun tuli molemmat sanotaanko kauniisti, että varsin helposti.
Toivoselle voisi tehdä ensi kaudesta paperin, vaikka kasvissyöjä onkin. Ja se yleX:n Aino voisi muuttaa meille!
 

Kude

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SuomU
Ihan yhtä omituisia vihelsi molemmat tuomarit, Pullin vitonen ja Löfmanin kakkonen tokan erän alkuun tuli molemmat sanotaanko kauniisti, että varsin helposti.
Toivoselle voisi tehdä ensi kaudesta paperin, vaikka kasvissyöjä onkin. Ja se yleX:n Aino voisi muuttaa meille!

Kaikkiin vahva sama, paitsi Pullin rangaistukseen. Täysin ansaittu jäähy, molemmat jalat nousi jäästä taklatessa. Jäähyn pituuteen en ota kantaa...
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Jäähyn paikka ilman muuta, vitonen oli mielestäni liikaa. Mutta mikäs minä olen arvioimaan, kun se Aino laittoi vanhalta pään sen verran sekaisin.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vitonen oli täysin oikea tuomio. URHOlta katsoessa oli aika hyvä kuvakulma tilanteesta, jossa näkyi Välimaan olevan irti laidasta ja Pulli taklasi nähdäkseni selkään ja vielä pienen hypyn avulla. Vaarallinen taklaus, ja tuollaiset pitääkin karsia pois liigasta.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Nolla tehtyä. ihan kuin olisin kokenut tän tässä ihan hiljattain. Ai niin, se oli torstaina.

Ajoittain Ilveksen pelistä oli havaittavissa jotain sen suuntaista, että kiekkoa yritettiin jopa pitää eikä vain roiskimaan päätyyn. Ylvoima sen sijaan on niin kauheata paskaa, että ikämiespeleistä löytyy enemmän sykettä ja vetoja.

Kolppanen oli taas hyvä. Huhtanen näytti (ilmeisesti) vahvuuksiaan. Pelasi kovaa ja ilkeästikin.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ylvoima sen sijaan on niin kauheata paskaa, että ikämiespeleistä löytyy enemmän sykettä ja vetoja.

Tuotahan se. On jotenkin hupaisaa, että joukkue, jonka ylivoima on ollut lähinnä paskaa ei suinkaan yksinkertaista sitä, siis miehet maalille ja kiekko perään, vaan syötellään kaikessa rauhassa ja haetaan - niin, en tiedä mitä. Tulosten perusteella paikkaa menettää, ja päästä hakemaan omista.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No niin, 3 pistettä plakkariin. Eli se mitä pitikin olla. Ei näitä ole varaa hävitä jos haluaa pudotuspeleihin.

Nollapeli kanssa ihan mukava juttu ja toivotaan, että Toivonen saa lisää virtaa ja itseluottamusta tälläisistä.

Taistelussa ollaan mukana.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Jos tänään ei tule 3p voittoa, niin se on morjens ja adjö. No, ehkei nyt täysin, mutta tappion tullessa mitään selittelyjä hyvästä peli-ilmeestä ja parempaan päin menemisestä ei yksinkertaisesti hyväksytä. Ainoastaan se helvetin 3 pistettä käy, kaikki muu on paskaa ja pettymystä. Kyllä sitä voi syyskauden komeetalta vaatia, kauaa ei ole aikaa odotella, että alkaa asiat olla uomissaan.

Eikä yleisöä varmaan käy enää yhtään jos tälläinen peli hävitään.

Tälläiset "kannattajat" saavat otsasuonen sykkimään. Onnea sinne naisasiaketjuun.
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tälläiset "kannattajat" saavat otsasuonen sykkimään. Onnea sinne naisasiaketjuun.

Mielestäni Ted kuvasi tuossa SaiPan peleissä käyvien kansan syvien rivien tuntoja varsin osuvasti. Alkukauden hyvät otteet eivät valitettavasti tunnu missään kun päätös peliin lähtemisestä tehdään parin-kolmen edellisen matsin menestyksen perusteella.

Ja eiliseen peliin.

Katselin matsia Urholta ja pitää kyllä olla pisteisiin tyytyväinen. Hetken näytti että Ilves nappaa pisteet helposti mukaansa mutta Kohon maali onneksi vapautti SaiPan peliä sen verran että kurssi saatiin käännettyä.

Hieno voitto tulevia pelejä ajatellen mentaalipuolella, mutta eihän tuo tämänhetkinen pelin taso pleijareihin riitä. Joka jätkältä tarvitaan aika paljon lisää että sinne yllettäisiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös