La 25.9.2010 Tappara-HIFK

  • 9 880
  • 28
Suosikkijoukkue
Pelikaanit ja Nastolan Kiekko
Vieraat pöydät ym.

Mutta

- Nollatoleranssin aika on ohi SM-liigassa.
- Toni Söderholm on karmea pelaaja
- Lucenius on parempi kuin Enlund eikä juuri paljonkaan huonompi kuin Lehterä
- Honkanen-Korhonen on liigan huonoin pakkipari
- IFK:lla on helvetin hienosti kannustava fanijoukko
- Ville Peltosen hyytyminen - ja silti eräänlainen näkyminen kaukalossa - on surullista katsottavaa
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Jari Levosen taika Tapparan peleissä ei tunnu päättyvän koskaan. Tampereella tuskin kukaan voi ymmärtää miehen valitsemista jatkuvasti vuoden erotuomariksi. Linja vaihtelee sen mukaan, kuka pelaaja rikkoo. Ns. tavispelaajat saavat tasaisesti jäähyjä, mutta kun kyse on kokeneesta ja nimekkäästä pelaajasta tyyliin Sami Kapanen tai Ville Peltonen, muuttuu vihellyslinja 90% löysemmäksi. Eilen paras esimerkki oli Peltosen kahden käden painiote ennen Tapparalle tullutta uskomattoman heppoista jäähyä ottelun loppuhetkillä. Jos vastaava vyörytys ei ole jäähyn paikka, niin mikä sitten?

Kieltämättä kyllä Peltonen otti aika hyvän syleilyn kun ei muuten pysynyt Tapparan pyörityksessä perässä. Päivän selvä jäähyn paikka, mutta jostain syystä ei vaan tuomareiden käsi noussut ( ei ollut munaa viheltää kun pelihän olisi voinut ratketa tilanteesta kuuluneeseen jäähyyn ). Japa taisi olla se lähin tuomari.
Anssi Salonen taisi sitten viheltää sen Tuukan jäähyn kun "Oulun ihmepoijalla" ? oli tylsät luistimet ja kaatui. Näin saatiin peli tasoihin ja joillekkin hyvä mieli ?

Koskahan SM-liiga yleisesti viitsisi vähän panostaa tähän tuomaritoimintaan. Jokainen tätä palstaa lukeva joka on käynyt peleissä tietää sen, että tuomaritoiminta SM-liigassa on amatöörien puuhastelua oman toimen ohessa. Illasta toiseen nähdään käsittämättömiä tuomioita ja jossain vaiheessa peliä annetaan niitä "paikkojäähyjä". Tästä kärsivät kaikki joukkeet. No onneksi voidaan sitten antaa valmentajalle sakkoa kun se arvostelee tuomareita...
 

Juze

Jäsen
Olihan eilinen tuomaritoiminta taas sellanen rimanalitus, ettei paremmasta väliä. Koska siellä SM-liigan toimistolla ymmärretään, että asialla tarttis teherä jotain. Taitaa olla, että niin kauan kuin ihmiset pelistä maksavat, ammattituomareita ei liigaan saada. Pitääkö siis äänestää jaloillaan, ja samalla omaa joukkuetta vastaan?

Linjatuomarit vetivät koko pelin aivan vihkoon. Tai sitten minulta on mennyt ohi sääntömuutoksia. Tähän sopis hyvin se vanha Jortikan avautuminen HPK-ajoilta.
-Muutamia kertoja selvä pitkä "washattiin" kun ensimmäisenä päätykiekossa oli hyökkäävä pelaaja. Miksi? Tästä tais Levonen käydä toiselle linjurille jossain kohtaa sanomassakin, ainakin kovasti oli asiaa katkolla ko. tilanteen jälken?
-Sitten taas toisinpäin, ei "washattukaan" vaikka kiekko meni esimerkiksi siniviivalla puolustajan jalkojen välistä. Luulis että sitä tulkittavan niin, että pystyis pelaamaan.
-Eikä se paitsioviivan katsominenkaan voi olla niin vaikeaa, molemmin puolin meni läpi.

Hyväksi lopuksi Levosen kolmannen erän/jatkoajan aivan totaalinen jäätyminen.:
-Kankaanperä ajoi paljon selvemmin selkään Luceniusta Tappara ylivoiman aikana, verrattuna Petrellin saamaan rangaistukseen.
-Kolme-neljä jäähyn arvoista rikettä myös Tapparan pyörittäessä 3-2 johtomaalin jälken, ei jäähyä. Ensimmäinen purkukiekko Granlundille, joka hankki jäähyn Tapparalla -> tasoitusmaali.
-Ja vielä jatkoajalla aivan päivänselvä jalkakamppi HIFK-puolustusalueella kärkikarvaajaan, Levonen vieressä - ei vihellystä.

Pieniä asioitahan nämä, mutta varsinkin Kankaanperän selkäänajo ja tuo jalkakamppi oli niin selviä tapauksia, että vain sokea tai Levonen voi jättää ne viheltämättä.

Pelissä Tappara oli juuri sen pisteen verran parempi. Omaan silmään Peltonen ja Granlund selvästi HIFKin vaarallisimmat.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Antti Kangasniemi on huikea pelaaja. Ensin Männikkö ja eilen sitten Kankaanperä täysin raivon partaalla miehen kanssa ja jäbä käy sitten tekemässä ylivoimalla 3-2. Kangasniemi aloittaa hyvin ja lukee peliä hyvin, mihin sitä Guollaa tässä enää tarvitaan? Edellinen lause oli sitten puolivitsikäs heitto.

Peli oli eilen ihan kivannäköistä. HIFK piti enemmän kiekkoa ja Tappara iski sitten kun paikka tuli. Toinen erä oli oikeastaan ihan täysin HIFK:n kiekollista hallintaa mutta silti Doell ja Toporowski värkkäsivät komean maalin. Topo pelasi hienosti pakin ulos 2-1-hyökkäyksessä ja Doell lapioi tyhjiin, pakko tykätä. Ekassa maalissa huomioitavaa on tietenkin se, että Leimu oli maalin edessä Mäntylän kanssa ja Lucenius viivalla, plus tietenkin Doellin hieno oivallus.

Tillu Koskelasta täytyy erikseen mainita yksi hieno syöttö jolla Pekkala pääsi puoliksi läpi, näitä kun Koskelalta näkisi enemmänkin niin peliaikaa voisi antaa ihan huoletta. Lisäksi Tillu oli vähällä jopa blokata laukauksen!

Itselläni on tosi hyvä fiilis tästä Tapparasta, vaikka täytyisi pitää jalat maassa kun on pelattu vain viisi kierrosta. Silti on pakko sanoa, että joukkue on todella hyvin rakennettu ja hyviä pelaajia riittää jokaiseen ketjuun. Vilkman ei tosin osaa luistella mutta sekään ei haittaa. Nyt vielä Salaatti-Harri maalille ja meillä on siellä sellainen muuri Niemisen ja Säterin myötä ettei ihan kauheasti tarvitse huolehtia.

HIFK-fani tuli sanomaan erätauolla, että jos oli Tapparan ykkönen viime kaudella kova niin se tulee olemaan tänä vuonna kovempi. Viisaita jutteli Stadin kundi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös