La 25.9.2010 Blues - Kärpät

  • 12 377
  • 41

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Alkaa Oulussa näemmä olemaan toi palkkojen maksu samaa perseilyä kun Turussa kymmenen vuotta sitten. Kaikille A-junnullekin lyötiin vuorineuvoksen palkka kouraan ja neloskenttään jämä minuuteille. Sitä onkin maksettu sitten tämä vuosituhat. Ihmettelen vaan miten tohon rosteriin on saatu uppoamaan kolme milliä.

Siispä Blues vie ja Lammassaari naputtaa 2+2 ...

Niinno, Kärpillä on varmasti reilun miljoonan edestä populaa vielä saapumatta tai sairastuvalla, joten tämän hetken rosteri lienee noin 1.5 miljoonan arvoinen. Ja sen näköistä se on myös kentällä.

Pitkävetoon +1 Kärpille ja lappuun numero 1.

Kärpillä ei toimi tällä hetkellä mikään, ylivoimalla 0 maalia, alivoimalla soi omissa yhtenään jne.
 

Kyjy

Jäsen
Entisenä Sabä-miehenä täytyy olla onnellinen ilmaveiviratkaisusta omassa lätkäjoukkueessa. Kyllä maistuu!! Pieni tutina siitä, että tämä kausi tulee olemaan ihan jotain muuta kuin viime vuosi.
 

Pantse67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Detroit Red Wings, ManU, UFC
Mukavaa olla väärässä. Blues voitti Kärpät vaikka joutuikin tulemaan takaa. Upea ilmaveivi Lajuselta. Ei Kärpät huonosti pelannut, joten kyllä sinnekin kohta alkaa sataa voittoja laariin.
 

manemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Upea ratkaisu jatkoajalla !

Hatunnosto Kärpille. Piste tuntuu tällä hetkellä melkeinpä voitolta (vaikka pitkäveto menikin mönkään tasurin takia).
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Ei tuommoisen ratkaisun jälkeen vituta yhtään, aivan upea ratkaisu. Ihan sama fiilis oli Litmasen saksipotkun jälkeen.
 

Etelärinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos pitää hävitä jatkoajalla, niin tämä tapa käy. Ihmettelin vaan mitä puolustaja (Lehtonen?) teki tilanteessa, kun ilmaveivin virittäminen kesti kuitenkin aika kauan.

Tarkkaan en toki tilannetta nähnyt, kiitos Urhon.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Koittakaa nyt nähdä jotain sieltä ilmaveivin takaakin. Millä tavalla Kärppien pelaaminen meni tänään eteenpäin? Yksi tehty maali, joka tuli älyttömällä tuurilla. Maaleja ollaan tehty nyt kovat 7 viiteen peliin, hienolta näyttää. Kolmessa ottelussa 1 maali, yhdessä 4 ja yhdessä nollat tauluun. Kiekollinen pelaaminen on aivan hirveää, näyttää juurikin samalta kuin Alatalon aikana. Mielestäni pelitavan pitää tulla jollain tavalla esiin myös silloin kun on loukkaantumisia. Eihän me perkele saada edes kunnon maalipaikkoja!

Eipä tässä jaksa edes enempää, mutta näyttää kyllä surulliselta.

Mielenkiinnolla odottelen Haapakosken kommentteja.
 

S.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mahtavin, upein ratkaisu, ufoin maali mitä olen koskaan ikinä nähnyt. Oli pakko mennä herättämään oma poikani katsomaan hidastettuna tätä maalia. Nyt ollaan treenattu sitä tuossa olohuoneessa tunnin verran ja kyllä se kiekon jo lavan päälle nostaa. Tätä me aletaan reenaamaan joka päivä kunnes poika pääsee änäriin. Luistelemaan, se ei lättäjaloillaan varmaan koskaan opi mutta jos 3-4 säbämaalia tekee pelissä niin luulisi rapakon takana kiinnostustuksen heräävän.

Minkä takia mikään joukkue treenaa mitään yv kuvioita kesät talvet. Joka jengi vetäis joka kesä pelkkää ilmaveiviä ja jättäis ne helvetin juoksemiset ja voimailut pois ja keskittyis löysäranteisiin vinolippa säbäjannuihin niin vois alkaa maalimäärät peleissä nousemaan.

Jokohan eastonilta löytyy kohta se sellanen "kynsi" lavasta mikä on sählymailoissa?
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitäpä sanoa illan matsin jälkeen? No sitä, että päivä vielä paistaa, uskokaa pois.

Rosaa odotellessa...ja tietysti Pikuakin! Itse alan huolestua vasta heidän tulonsa jälkeen, jos ei kehitys ole nouseva. Ai niin!Ei me voida odotella Preissingiä saikulta takaisin, menee liian pitkään! Nyt pitää olla tuntosarvet ojossa ja toivottavasti ei etanamaisessa vauhdissa. Kyllä se sitten poutaa tulee näyttämään:)
 
Viimeksi muokattu:

))marko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Lajusen upean ratkaisun ansiosta voin vihdoinkin unohtaa areenan edellisen veivin erään nöyryyttävän Ässämatsin lopussa. Hisey tosin veivasi osumansa vauhdista luistellessaan maalin takaa mutta silti.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Joo, upea oli ratkaisu, mutta peli muuten ei kyllä mitään ihmeitä tarjonnut. Kärppien hyökkäyspeli oli lähes koko pelin melkeinpä olematonta ja Bluesin viimeistely kyllä auttamattoman surkeaa, siitä tosin kunniaa myös jälleen hyvin pelanneelle Koivistolle. Mutta kyllä oli Bluesilla kaikki mahdollisuudet ratkaista peli jo avauserässä, ja olihan se kauttaaltaan lähes koko pelin hallitseva osapuoli. Kärppien parhaat hetket osuivat toisen erän jälkimmäiselle puoliskolle.

Nyt kun tuota Kärppien pelaamista näki tälle kaudelle eka kertaa livenä, niin eipä käy yhtään ihmetteleminen, että maalimäärät ovat mitä ovat. Paitsi että pelitapa ei hyökkäämisen osalta ole kunnossa, niin eihän meillä kunnon maalintekijöitä tuossa joukkueessa ole. Sen verran on kyllä tunnustustakin annettava, että kovasti jokainen tänään jäällä taisteli, eikä voittokaan lopulta kovin kauaksi jäänyt.

Yksilöistä sen verran, että Koivisto oli jälleen joukkueen paras ja mielestäni koko pelin ajan vakuuttavampi kuin jälleen holtittomasti eteentorjuva Tarkki toisessä päässä. Hyökkääjistä Hedström esiintyi ihan edukseen...kaverin liike on yllättävän hyvää ja yv-pyörityskin sujui enimmäkseen ihan hyvin. Myös Salomäki väläytteli jälleen ja Junttilan liike on ihailtavaa. Harmi vaan, että maaliin ei Junttila osu, vaikka hyviä paikkoja oli tänäänkin useita. Puolustajista Metso oli ehdottomasti positiivinen yllätys, todella varmaa peliä ja hyvää sijoittumista ollen tänään selvästi parempi kuin parinsa Ohtamaa. Niin paljon mieluummin Metson esityksiä katselee kuin Jokisen horjumista, mutta taitaa olla niin että aivan sama kuinka hyvin tyyppi pelaa niin Laser kutsuu kunhan miehiä palaa saikulta. Suurimpia pettymyksiä olivat Ohtamaan lisäksi Lehtonen, joka saisi pikkuhiljaa osoittaa tässä vaikeassa tilanteessa johtajuutta ja sitä miksi on mm-kisatason pakki.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Koittakaa nyt nähdä jotain sieltä ilmaveivin takaakin. Millä tavalla Kärppien pelaaminen meni tänään eteenpäin?

No niin omalta osaltakin kausi on nyt korkattu siinä mielessä, että ensimmäinen peli paikan päältä on nähty. En tiedä sinänsä pelaamisen eteenpäin menosta, kun en aiempia pelejä nähnyt, mutta taistelua siellä nyt tänään ainakin oli. Sen sijaan sellaista rentoutta ja irtonaisuutta olisi kaivattu paljon lisää. Jotenkin oli väsyneen näköistä vääntämistä, sellaista, että aikaa oli koko ajan todella vähän. Hyökkäyspelistä ei siten tahtonut tulla oikein mitään. On siellä pelitapa taustalla, mutta joukkueesta ei tällä vireellä ja kokoonpanolla ole sitä toteuttamaan.

Puolustuksessa piti seurata paitsi nuorten esiintymistä niin sitä, kuinka Lehtonen ja Mikkola selviytyvät vastuunkannosta kovalla kuormituksella. Täytyy todeta, että kyllä he vaan sen oman pään aika mallikkaasti hoitivat, vaikka hyökkäyssuunnan loistokkuus puuttui. Lehtostakin on aika turha syytellä sen ratkaisumaalitilanteen pelaamisesta. Ei mielestäni voitu olettaa, että kiekon ollessa Jani Lajusella maalintakana voisi seuraava siirto olla nyt nähdyn kaltainen :) Lelu keskittyi perusasiaan eli maalinedustaan. Liljeblad ja Metso ovat suht kevyitä kavereita vielä liigatasolle, joskin jälkimmäinen suoriutui kohtalaisesti. Ylönen on Ylönen, kovaa taistelua.

Hyökkäyspuolella ykkössentteri Kemppaisesta jäi mieleen vahvat aloitukset, ok oman pään peli ja ihan hyvä sijoittuminen syöttöpaikkoihin hyökkäyksiin lähdöissä. Näitä syöttöpaikkoja hyödynnettiin tosin puolustajien toimesta vaihtelevalla menestyksellä. Kuuselan ja Luomalan meno aika tukkoista, sen yhden pomppumaalin saivat tulostaululle. Mihinkäs se Komulainen jäi kakkoskentästä, johon olin hänet näkevinäni merkityn vielä päivällä? Hänen paikalleen nostettu Salomäki hävisi aloitukset 100-0, mutta pärjäsi muuten kamppailuissa Junttilaan paremmin, ei tosin hänkään hyvin. Junttilan rooli kakkoskentässä jouduttaneen kyseenalaistamaan. Kova liike, mutta kamppailuvoima ei vaan riitä maalin edessä. Hedström väläytteli hyökkäyspään ratkaisuissakin muutamaan otteeseen. On miehellä kädetkin ja pelinäkemys on kohdallaan. Kossun olisi pitänyt osua niistä eka maalin jälkeisistä tarjoiluista. Toivottavasti Jonten ei kuitenkaan tarvitse hääriä ylivoiman pyörittäjänä enää kovin pitkään.

Yv oli aivan järkyttävää etenkin pelin alkupuoliskolla. Ei kerrassaan mitään tolkkua. Maali tuli yv:n aikana, mutta suoran hyökkäyksen päätteeksi pompulla. Ehkä loppua kohti yv:ssä saatiin jokunen kiekko jopa maalin eteenkin toimitettua. Alivoima oli luultavasti paremman näköistä kuin aiemmin, ei siinä silmiin pistäviä pahoja nukahduksia tullut.

Blues taisi pelata sellaisen perusvahvan pelin. Kyllähän kotijoukkueella selvästi enemmän maalipaikkoja oli, mutta jotenkin kiekko pomppi monesti ratkaisevalla hetkellä. Liekö jää ollut vähän huono. Lisäksi Bluesilla oli huomattavasti enemmän sellaisia puolivaarallisia tilanteita, joista olisi voinut myös pari pomppia sisään. Varmasti numerot ovat oikeutetummat näin päin. Koivisto oli erinomainen kärppämaalilla.

Vielä yksi asia liittyen siihen, mitä Kärppien pitää parantaa, jotta voitaisiin puhua jossain vaiheessa voittavastakin kiekosta. Hyökkäyspään jäähyt. Nyt taisi olla puolet jäähyistä aivan turhia hyökkäysalueen huolimattomuuksia. Osastolla Alikoski, Keränen ja Stålhammar. Jälkimmäisin sitten kostautui tasoitusmaaliksi. Johtoasemassa ei voi ottaa hyökkäyspään jäähyä, jos meinataan voittaa! Tiedä sitten olisiko voitettu muutenkaan, mutta turhauttava jäähy. Ja on se nyt kumma, jos Aarnio ei tuohon joukkueeseen mahdu. Eipä ollut kenestäkään näistä 0-0-pelaamisen miehistä hänen tasolleen.

Pitkä matka on Kärpillä tällä kaudella menestykseen, mutta tästä pelistä on otettava mukaan taisteluilme.
 

Bluec

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puolen Espoon ajokoirajengi
Täytyy sanoa että Lajusen veivi pelasti kyllä illan, auttaa unohtamaan surkean matsin. Tai en nyt tiedä voiko sanoa että surkea, mutta joukkueiden viretilaa ja kokoonpanoja katsellessa odotin jotain aivan muuta. Tuntui taas että kahden vahinkopelin jälkeen Blues palasi omaan tuttuun tyyliinsä, jossa jokaista tehtyä maalia varten pitää ensin sutia kymmenen avopaikkaa huti. Erityisesti Virkkusen ja Camin avopaikat jäivät harmittamaan näin vähämaalisessa ottelussa. Ja vielä kun otetaan huomioon Kärppien ainoa maali, älytön pomppu Tarkin yli, niin kismittää vielä enemmän. Myös Kalpa-matsin murhaava ylivoima loisti poissaolollaan, joskin av toimi sitäkin paremmin sitä yhtä pomppumaalia lukuunottamatta.

Tuntui kyllä siltä, että vaikka Blues ehkä hallitsevampi osapuoli pitkin peliä olikin, niin ei se omakaan peli oikein missään vaiheessa kunnolla päässyt lähtemään käyntiin. Avauspeli ontui ja syöttöjen tarkkuuksissa ja haltuunotoissa oli paljon toivomisen varaa. Lukuisat paikat kariutuivat juuri näihin. Kolmanteen erään lähtiessä, jos en nyt aivan väärin nähnyt, Matikainen vaihtoi Sailion ja Lampun paikkoja keskenään joksikin aikaa, mutta eipä sekään sen paremmin näyttänyt toimivan.

Mutta, kyllä sitä pitää hattua Oulun pojille nostaa kun näin tasaisen pelin sai aikaiseksi. Odotella sopii millaista jälkeä tulee sitten kun peli on uomissaan ja tähtipelaajat kaukalossa.

Nyt vaan uusintana katselemaan illan ratkaisumaalia ja loppuu valittaminen. Tyytyväinen kyllä saa olla että nelosketjustakin löytyy tällaista rohkeutta ja kykyä ratkaista otteluita!
 

fakta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Jos tämä oli Bluesilta edellisiin otteluihin verrattuna väsynyt esitys, niin ei tilanne hirveän paha voi olla. Kärkiosaamista ei ehkä löydy mutta tasaisuutta kylläkin. Ainakin puolustuspeli näyttää olevan myös mallillaan ja Karalahti saattaa olla hyvinkin arvokas keväämmällä. Lauantainakin ihan kelpo peli häneltä, ja hänen pelirohkeutensa kiekollisena miellyttää, sekä hyökkäysalueella että taklauksen vastaanottamishetkellä oman maalin takana. Nyt kun saataisiin vielä Öhman hereille ja Camin ketju pelaisi yhtä vahvasti kuin ajoittain ensimmäisessä erässä pyörittivät, niin eivätköhän Matikaisen soturit voi tälläkin kaudella yllättää positiivisesti.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Lajusen upean ratkaisun ansiosta voin vihdoinkin unohtaa areenan edellisen veivin erään nöyryyttävän Ässämatsin lopussa. Hisey tosin veivasi osumansa vauhdista luistellessaan maalin takaa mutta silti.

Hienoa, että jollain riittää itseluottamusta yrittää tuota, mutta totuuden nimessä seisovilta jaloilta ei tuo ole kovin vaikeaa...
Molarin piikkiin...
Toki kauden hienoin maali tähän mennessä!
 

manemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hienoa, että jollain riittää itseluottamusta yrittää tuota, mutta totuuden nimessä seisovilta jaloilta ei tuo ole kovin vaikeaa...
Molarin piikkiin...
Toki kauden hienoin maali tähän mennessä!

Joo, veikkaan että harjoituksissa tuota uskaltaisi kokeilla moni muukin (ja jopa onnistuisi siinä), mutta kertoo pelaajasta aika paljon että pelissä riittää pokkaa kokeilla. Propsit siittä !
En välttämättä laittas molarin piikkiin. Alakulmiinhan ne tuossa tilanteessa keskittyy eikä voi kokoaikaa tuijottaa yhdelle puolelle.

Pelistä vielä sen verran että vaikea sanoa pysyikö matsi tasaisena Bluesin huonon viimeistelyn takia vai pelasiko Kärpät oikeasti paremmin kuin edellisissä peleissä. Toivotaan jälkimmäistä.
Itteäni vituttaa aina kun valmentajat selittelevät loukkaantumilla tappioita, mutta kyllähän eilen oli semmonen nippu pelaajia Kärpiltä pois että pisteeseen täytyy olla tyytyväinen.
Ihmetytti vaan Steniuksen eilinen kommentti noihin loukkaantumisiin liittyen. "Kärpillähän ei ole niin leveää materiaalia kuin esim Bluesilla että kestäisi tällaisia poissaoloja". (Tai jotain siihen suuntaan).
Mutta siis kuinka leveä materiaali Bluesilla sitten on ja miksi Kärpillä on "kapea" materiaali ? Eikö Kärpissä varauduta loukkaantumisiin ? Voisi kuvitella että lähihistoria olisi opettanut varautumaan... Nooh, samapa tuo. Katseet kohti tiistaita ja jospa sairastuvalta saatais ukkoja pelikuntoon.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oma näkemykseni pelistä on aika tyrmäävä. Aivan kauheaa kiekkoa, missä kumpikaan joukkue ei saanut syötettyä kiekkoa omilleen. Blues toki onnistui tässä vähän paremmin ja saikin pidettyä peliä Kärppä-päädyssä pitkät tovit. Huonolla viimeistelyllä ja Kärppien hyvällä maalivahtipelillä peli meni jatkoajalle.

Hyvää oli kuitenkin yritys ja tunne, joka Kärpistä vaikutti huokuvan. Moni siellä nyt yritti kunnolla ja otti kontaktia vastustajaan, mutta se ei nyt pelkästään riittänyt, eikä riitä tulevaisuudessakaan. Pitäisi löytää ne omat pelaajat paremmin ja saada kuvioita kuntoon.

Kärpiltä tuli seurattua nuorta Metsoa, jonka virhettä tuli odoteltua, mutta joka kuitenkin pelasi aika perushyvää peliä eikä lennellyt seinille kukkakeppimäisestä olemuksestaan huolimatta. Bluesilta tuli huomattua Lammassaari peliä pyörittämässä ja tietenkin Jeren pari hyvää lämäriä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös