La 19.9.2009 Pelicans-TPS

  • 13 727
  • 43

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Kautensa ehkäpä odottamattoman hyvin aloittaneet Pelicans ja TPS kohtaavat siis Lahdessa. Torstaina kuitenkin molemmat palautettiin maan pinnalle Tamperelaisjoukkueiden toimesta, molemmilla olivat samat oireet nähtävissä eli tehottomuus.

Joukkueet lähtevät matsiin hyvin tasaisista lähtökohdista. Tepsiltä poissa vain Venäläinen ja maalilla aloittaa todennäköisesti Engren sillä mielestäni TPS ei tarvitse nyt sellaista herätystä jonka Leggion luullaan antavan, torstain Ilves-matsi ei ollut mikään sysipaska kuitenkaan.

Seuratkaa Tepsin tehomiestä Michal Birneriä joka etiäisen mukaan ratkaisee pelin jatkoajalla Tepsille.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Suikkanen kertoi juuri Nelosen Urheiluaamussa, että Leggio pelaa tänään ensimmäisen matsinsa. Kolu puuttuu myös kokoonpanosta rannevamman takia.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tepsiltä poissa vain Venäläinen ja maalilla aloittaa todennäköisesti Engren sillä mielestäni TPS ei tarvitse nyt sellaista herätystä jonka Leggion luullaan antavan, torstain Ilves-matsi ei ollut mikään sysipaska kuitenkaan.

TPS:llä maalissa tänään kuitenkin Leggio, ainakin Nelosen urheiluaamun haastatteleman Suikkasen mukaan.

Mielenkiintoista on nähdä, millä kokoonpanolla Pelicans tänään otteluun lähtee. Ilmeisesti Sopanen ainakin palaa kehiin ja todennäköisesti (sekä toivottavasti) myös Kousa. Suhonen pitäisi hyllyttää, mutta tuskin siihen riittää valmennuksen kantti. Suhosella pitäisi olla potentiaalia hyväksi kiekolliseksi puolustajaksi SM-liigaan, mutta nyt homma ei vaan toimi. Eipä toiminut viime kaudellakaan.

Tasaista peliä odottelen, mutta kyllähän Pelicansin kotipeli pitäisi voittaa. Kaikki muu on pettymystä.
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
Tappara-matsin alla olikin hieman epävarmat tuntemukset hyvän sarjastartin jäljiltä. Äärimmäisen lyhyen otannan perusteella edelliskausilta tuttu, hyvän pelien jälkeinen tappamisen meiningin puuttuminen vaivasi ja motivoitunut vastustaja ottikin pinnat. Varmastikin ihan ansaitusti.

Eiköhän läksyt ole opittu ja tänään taas 3 pinnan metsästykseen. Luotto on korkealla ja kaikki muu kuin suora voitto olisi tosiaan pettymys täälläkin.

Avainteema: toimiiko yv-peli vihdoinkin edes kohtuullisesti? 5-2 tai 5-3 kotijoukkueelle.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Kyllä pistää epäilyttämään jos Leggio tänään maaliin laitetaan. Lahdessa Tepsillä on ollut viime vuosina äärimmäisen vaikeaa vaikka pisteitä on jokunen pystytty raapimaankin. Kovaan paikkaan joutuu David tänä iltana mutta toivotaan että sällin itseluottamus kestää. Itse olisin antanut Leggiolle vastuuta vasta tiistaina.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jep, nelosen aamu-urheilussa haastateltu Kaitsu kertoi, että Leggio tekee ensiesiintymisenä Palloseuran maalilla. Suikkanen jutteli, että Taavetti on jaksanut kärsivällisesti odottaa vuoroaan ja treenata. Tänään mies saa paikan näyttää, että mistä puusta on veistetty.

Tokihan kolme pistettä olisi mukava tuliainen, mutta erityisesti Leggion takia toivon voittoa. Ja uskon siihen myös, mikäli peli saadaan takaisin raiteilleen ja säveltäminen loppuu. Venu edelleen poissa ja Maximus myös, muka kipsi kädessä kun Ilves-pelissä tuli rannevamma. Kaikkihan tietävät, ettei Koluttajan luita saa murrettua eikä verta vuotamaan. Jokaiseen peliin ei vaan tarvita MAXimaalista voimaa, joten tänään on Kolulla lepopäivä. Ihan kuin hän sitä tarvitsisi. Saattaa liikunnan puutteessa juosta Lahteen bussin perässä. Tai sieltä takaisin. Tai molemmat.

Vahva usko on siihen, että kotitappio on sisuunnuttanut joukkueen pelaamaan paremmin. Ja saattaa olla, että Suikkasellakin on ollut sanansa sanottavana oman pelitavan noudattamisesta.

Pakollinen LT-veikkaus: 2-5.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Jep, nelosen aamu-urheilussa haastateltu Kaitsu kertoi, että Leggio tekee ensiesiintymisenä Palloseuran maalilla. Suikkanen jutteli, että Taavetti on jaksanut kärsivällisesti odottaa vuoroaan ja treenata. Tänään mies saa paikan näyttää, että mistä puusta on veistetty.

Yllättävä valinta tiputtaa Ilves-pelin lähes ainoa toimiva osatekijä pois kokoonpanosta. Lisäksi vihulaisen joukoissa ne Jarnat ja Kaket osaavat ampua sen ylämummon Leggiolle ilman lupaakin. No, ehkä tässä herätellään klassisen tapaan kenttäpuolustusta.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yllättävä valinta tiputtaa Ilves-pelin lähes ainoa toimiva osatekijä pois kokoonpanosta.

Itse olin koko ajan lähes varma, että ensimmäisen tappion koittaessa seuraavaan peliin vaihtuu maalivahti ja niin siinä näköjään kävikin. Ei kai taustalla ole muuta, kuin Suikkasen halu nähdä Leggio tositoimissa liigapelissä. Atte on torjunut hyvin, mutta ammattilaisena osaa varmasti käsitellä luukkuvuoronsakin hyvin. Antaa Leggion näyttää, ei kai siinä muuta.

Kyse on varmaankin osaltaan myös joukkueen herättelystä, sitä en kiellä. Mutta minkäänlaisena rangaistuksena tai epäluottamuslauseena Engreniä kohtaan en tätä pidä.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Leggioon on meikäläisella kaikesta hämmentävästä "asiantuntijatasondissaamisesta" huolimatta suurempi luotto kuin Engreniin. Atte pääsi todella helpolla kolmessa ensimmäisessä pelissä jos ollaan rehellisiä. Leggio olisi ehkä pystynyt jopa esittämään jotain siinä Pirneksen rankkarissa?

Leggiolla on kova pääkoppa, ja loppupeleissä sillä tekniikalla ei ole välttämättä ratkaisevaa merkitystä. Onhan näitä esimerkkejä Salakista lähtien. Mielenkiinnolla odotan miten Leggio ensimmäisestä pelistään suoriutuu, kaikki nollapelin ja rökäletappion väliltä lienevät mahdollisia.

Pitsin perusteella odotan myös Jonttu Järvinen joutuvat kovan hiillostuksen kohteeksi. Sihvonen vai Pöyhönen koittivat kovin Pikku-Bergiä jo Raumalla noutaa.

Liput on hommattu.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Minäkin pidin Leggion valintaa itsestäänselvyytenä. Mitä pidemmälle oltaisiin menty Engrenillä, niin sitä isompi kynnys olisi ollut laittaa Leggio kehiin. Nyt kun maalivahtien absoluuttinen paremmuuskin kallistuu Engrenille vain inan verran, koska Leggio ei ole päässyt edes näyttämään ja näyttöjä on harkkakaudeltakin vain vähän, niin yhden tappion jälkeen on luonnollista vaihtaa. Jos Leggio tekee heti Elliotit, niin parempi todeta se nyt, eikä vasta Joulun jälkeen.

Pelicans ei itsessään paljon kiimaviisaria nosta ja varmaan samaa sanoo toinen leiri Tepsistä. Matsin lopputuloksella on sarjataulukon suunnan näyttäjänä ja sitä kautta henkisesti kuitenkin mammuttimainen merkitys. Voittaja heilahtaa kärjen tuntumaan ja häviäjä mahdollisesti jopa sääliviivan alapuolelle, tietenkin muista peleistä riippuen. Panosta siis piisaa ja toivottavasti sitä kautta saadaan edes pieni kiimatippa puristettua.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Forsström ja Rinkinen tänään sivussa, Kousa ja Sopanen otettu mukaan. Suhonen saa jatkaa edelleen koomailujaan.

Saarinen - Koivunen - Aaltonen
Jantunen - Paakkolanvaara - Kauppila
Sihvonen - Heino - Pöyhönen
Santavuori - Piispanen - Sopanen

Suhonen - Laurila
Jalvanti - Latvala
Kakko - Kousa

Nikkilä (Hovinen)
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
TPS tänään:

Vahalahti - Plihal - Erkinjuntti
Laine - Kokkala - Reivonen
Birner - Uusikartano - Suominen
Hattunen - Filppula - Radja

Berg - Campbell
Skålberg - Halonen
Nordlund - Järvinen

Leggio
(Engren)

Radja Filppulan ketjun laitaan. Saas nähdä miten mies pelaa. Laine myös siirretty ja ilmeisesti Kokkala tuotu mukaan? SM-liigan sivut näyttävät toista Lainetta, mutta eikai se nyt niin.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Leggio on tärkeässä asemassa tämän päivän pelissä ja jos maalin edustaa suditaan yhtä tehokkaasti kuin Ipa-pelissä niin voi ongelmia tulla.
Silti jotenkin luotan Davidiin ja uskon, että Lahdesta pisteet lähtevät Turkuun ihan jo hyvästä maalivahtipelistä lähtien.
Jos oma peli saadaan siihen kuntoon mitä se oli kahdessa ekassa matsissa voidaan hyvää odottaa. Puolustuksessa pitäisi pystyä pelaamaan kurinalaisesti ja jättää roiskiminen pois, sillä pelsu kyllä rankaisee varmasti armotta puolustuksen kämmeistä.

Joka tapauksessa hyvillä mielin matsiin ja toivottavasti jätkät on hyvällä jalalla askissa tänään.
 

bumerangi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Erityisen hyvänä ratkaisuna pidän tuota Hattunen - Filppula - Radja kenttää ja Laineen passittamista tuohon Kokkalan kenttään.

Hattu ja Filppula pelasi mukavasti Venäläisen kanssa ja silloin erityisesti Hattu tehoili mukavasti. Jos junnu ei osu kolmessa pelissä häkkiin ja ketjun peli toistuvasti pyrkii tälle paikkoja rakentamaan, niin on jo aika kokeilla muutoksia. Ketjulla on tänään potentiaalia, ja uskon Filppulan merkkauttavan ainakin kaksi tehopistettä tänään. Toinen on syöttö Radjan maaliin.

Jalat löytyvät, mutta niin myös kotijoukkueelta. Peli on vauhdikas ja maalivahtipeli ratkaisee. Leggio ei ole lähdössä mihinkään Turusta ja jatkaa verkon suulla tiistaina.

Vierasjoukkue vie pistee 2-3 ensimmäisen erän maaleilla.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hyvä Kousa mukana vihdoinkin!

Helvetinmoinen vedenjakaja-peli kyseessä. Odotan TPSltä kovaa luistelua ja pirteätä peliä muutenkin. Pelsu oli Tampereella silmin nähden oloonsa tyytyväinen, ehkä ottelun lopussa vähän pelaajiakin vitutti hävitä tollainen matsi. Mukavoituako kahden voiton jälkeen?? Erittäin huolestuttava piirre tuolta joukkueelta jos ajatellaan, että ympäri Isku-Areenaa on levitelty sitä kutosta...

Noh paskan pelin jälkeen seuraa...
Sopanenkin pääsee näyttämään. Epäilijöitä riittää, kun Rinkinenkin veti ihan hyvät pelit alkuun. Aaltosen hankinnan jälkeen Sopaselta on poistunut rutkasti paineita...osaako kääntää tilanteen hyödykseen ja realisoida potentiaalinsa?

Leggio maaliin, jahas. Täys floppihan siitä tulee ja Pelsu kurittaa 6-1. Sopanen 2+1 ja Kousa 0+2. Birner tietenkin viimeistelee murrelaisten ainokaisen.

Tänään erikoistarkkailussa Pelsu-yv. Tampereella tuli mieleen viime kauden seisoskelu. Paitsi että nyt siellä on Aaltonen, jolle kaikki haluavat syöttää.
 

Pottajofa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tps näyttää vievän vahvasti ja ulkkarit ainakin tehollisesti ainakin näyttävät olleen hyviä. Leggiokaan ei ole ainakaan vielä vuotanut.
 

Toleranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Missä liike? Missä reagointi? Kuka on vastuussa?

Muutamia huomiota UrhoTV:stä nähtynä, vaikka peliä on vielä reilu 10 min jäljellä.

1. Missä on Pelicansin liike ollut koko ottelun?
2. Onko Toivola liikaa harjoittanut jätkiä, kun ei kulje?
3. Tepsiltä 8 äijää tehnyt maalin.
4. Yksikään maali ei ole mennyt maalivahdin piikkiin.
5. Suhonen on tehnyt 2 maalia. Tosin toinen omiin.
6. Pasi Nurminen on lopettanut huutamisen.

Summa summarum. En ole ikinä nähnyt näin huonoa Pelicansia.
 

freely

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Wolverhampton, Barcelona, FC Lahti...
0-6 tilanteessa tuli poistuttua hallilta ja ei kyllä ihan heti tule mentyä uudelleen. Täysin luokatonta muniin puhaltelua, miten voi porukka olla noin haluton ja mauton...ei tuntunut kiinnostavan ketään pelaaminen. Noin halutonta esitystä ei tule mieleen että olisi pelsuilta nähnyt koskaan. Olisi kuin hidastettua filmiä katsonut tuo pelsujen pelaaminen, ei mitään peli-ideaa siinä vaiheessa kun kiekko oli itsellä ja piti lähteä vastakkaiseen päätyyn sitä kuljettamaan. Olisi pitänyt tuoda HeKi tänään tepsiä vastaan kentälle...varmaan ei ainakaan huonommin olisi pelannut! Uskomaton esitys, miten voi noin säälittäväksi mennä muutamassa päivässä koko paletti!

Oikeastaan pitäisi mennä pelsujen toimistolle maanantaina ja vaatia rahat takaisin, jotain vastinetta 23€ lipulle pitäisi saada, eikä mitään hiton rusettiluistelua...tosin tuokin esitys halventaa rusettiluistelua!

Olisko pelattu lähes kymmenen minsaa ensimmäistä erää, ennenkuin pelsujen puolelta joku muisti että lätkässä saa myös taklata. Vaikka tepsi ei vuosiin ole enään innostanut tai kiinnostanut, niin pitäisi edes tuo kolme pojoa kiinnostaa eikä luulla että sekin tulee ilmaiseksi.

Ja vaikka täällä huudellaan Suhosta ulos, niin itse olisin ja olen edelleen sitä mieltä että Kakko joutaa hiiteen, olkoon kapteeni tai ei. Jotkut vielä huusi kesällä tyyliin kun Kakon jatkosoppari ruuvattiin: "vielä kerran Kakko"! Mitä hittoa, lätkä on tulosurheilua jossa ei ole tunteilla juurikaan sijaa. Itse olisin jo edellisen kauden alla heivannut Kakon pihalle... Jatkuvasti myöhässä tilanteissa joista seurauksena koukkimista tai mailaa jalkoihin ja kampitusta tai sitten tuo Kakon spesiaali -kiekkoa katsomoon! Kuinkahan monta kakkosta viime kaudellakin istui katsomoon heitettyjen lättyjen takia...
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
TPS voitti SM-liigaottelussa Pelicansin maalein 10-2. TPS iski varsinkin ylivoimalla tehokkaasti ja... Eikun mitä tähän pitäisi kirjoittaa? Uskomatonta! Huikeaa! Käsittämätöntä!

Pelicans oli varmasti huono mutta kai Tepsikin ihan OK? Kiitos sällit, ootte kovia!
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
TPS voitti SM-liigaottelussa Pelicansin maalein 10-2. TPS iski varsinkin ylivoimalla tehokkaasti ja... Eikun mitä tähän pitäisi kirjoittaa? Uskomatonta! Huikeaa! Käsittämätöntä!

Pelicans oli varmasti huono mutta kai Tepsikin ihan OK? Kiitos sällit, ootte kovia!

Siihen pitää kirjoittaa, että Toivola jatkoi siitä, mihin Lukossa jäi. No, jos yyvee puree 7 maalin voimin, niin ainakin yhteen osa-alueeseen voi Suikkasen porukka olla tyytyväinen, vaikka Leggio ei ehkä paras valinta maalin ollutkaan.
(Hain tarkoituksella jotain negatiivista, enkä muuta keksinyt.)
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Älkää pelatko tuolla tavalla, teidät otetaan tätä menoa pian taas vakavissaan!

No joo. Aina kun tuollaiset lukemat läjähtää tauluun, on vastustajalla jokin pahasti pielessä. Kyllähän TPS parempi tänään oli ja varmasti olisi voittanut pelin joka tapauksessa, mutta nyt pitää toivoa, että Suikkanen saa äijien ajatukset kokoon. Vaikea kausi edessä.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Heh, en olisi ihan heti näitä lukemia uskonut ennen peliä. Pelsulla selkäranka kyllä naksahdellut jo aika alussa ja sen takia lukematkin ovat tuollaiset eli kyllä siellä Pelicansillakin on jotain häikkää pelissä ollut pahasti.

Mukavaa, että onnistujia löytyy laajalta rintamalta, nytkin 9 eri pelaajaa pääsi maalin makuun ja nostattaa kyllä itseluottamusta. Erityisesti Suomisen 2+0, Darcyn 1+3 ja Juntin 1+3 lämmittävät mieltä, miksei myös Skålbergin 1+2, kun oli Ipa-pelissä aika eksyksissä.
Leggiolle ei varmasti mikään paras avausmatsi, mutta laittaisin kyllä jatkossakin ehdottomasti maalille.
Nyt vaan pitää Kaitsun palauttaa jätkät jälleen maalitulituksen jälkeen maanpinnalle ja seuraava matsi on jo ihan oma pelinsä sekä keskittyminen siihen jo alkaa.

Tack TPS!
 

Kaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jets, Green Bay, ENCE, Tazen ARTA-viha
Älkää pelatko tuolla tavalla, teidät otetaan tätä menoa pian taas vakavissaan!

No joo. Aina kun tuollaiset lukemat läjähtää tauluun, on vastustajalla jokin pahasti pielessä. Kyllähän TPS parempi tänään oli ja varmasti olisi voittanut pelin joka tapauksessa, mutta nyt pitää toivoa, että Suikkanen saa äijien ajatukset kokoon. Vaikea kausi edessä.

Äkkiä mietittynä TPS:n porukan pitäminen maassa voi olla haastavampaa kuin tuon meidän jengin herättäminen, sillä jos ei tuollaisen raiskauksen jälkeen ala heräämään niin sitten ei millään :)

Mutta jos vakavissaan jotain hakee, niin kuten Suikkanen sanoi, kotijoukkueella ei tänään onnistunut mikään, mikä ei toki vie mitään pois TPS:ltä. Suvereenii suorituus turuust..

Niin ja Kakko katsomoon, Latvalalle C rintaan siksi aikaa.
 

Tep

Jäsen
Sellainen näytös sitten, en olisi ikipäivänä uskonut näkeväni tällaista ilotulitusta... mitä tähän voi, Suikkasen sanoin, enää runoilla, ei mitään. Upea tulos, ennen kaikkea sen vuoksi että ihan helvetin moni pelaaja pääsi tänään pisteille ja moni sai kauden maalitilinsäkin avattua. Hienoa ja tästä on hyvä jatkaa. Enkä jaksa epäillä että tuolla kukaan alkaisi pahemmin leijumaan, Suikkanen pitänee siitä huolen.

Se negailu pitää möläyttää ilmoille, että kyllä näyttää omiin silmiin tuo Leggio hermostuttavan lyhyeltä, vaikea uskoa että kaveri olisi edes 180 cm pitkä. Paha sanoa miehen tasosta tämän perusteella mitään, kun ei häntä juurikaan Pelicans päässyt kunnolla testaamaan. Loppuun toki kaksi maalia, mutta taisipa edessä olla molemmilla kerroilla maskia ja ottelukin kun oli jo ratkennut ajat sitten, niin saattoi olla että Leggion keskittyminen oli jo herpaantunut.
 

Malaco

Jäsen
No, jos yyvee puree 7 maalin voimin, niin ainakin yhteen osa-alueeseen voi Suikkasen porukka olla tyytyväinen, vaikka Leggio ei ehkä paras valinta maalin ollutkaan.
(Hain tarkoituksella jotain negatiivista, enkä muuta keksinyt.)

Leggio pelasi mielestäni ihan hyvän pelin. Tärkeät 2 ensimmäistä erää piti maalin puhtaana. Pelsujen maalitkin tuli yv:llä ja varsinkin se ensimmäinen oli lähes mahdoton otettava. Siinä Kousalta nappi veto ja Plihalin täydellinen maski, joten ei Leggion kassi. Toinenkin maali maskista ja tolpan kautta. Hyviä torjuntoja kaiken kaikkiaan ja jossei muuta, niin ainakin loistava kakkosveska.

Filppulan kenttä oli kyllä jälleen taitavalla pelipäällä. Kiekko pyöri varmaan joka vaihdossa upeasti pelsujen maalin takana ja välillä myös edessä. Ilarillekin makeat 0+3.

Tepsin yv oli kyllä hienoa katseltavaa, vaikkakin vastustaja oli hiukan passiivinen. Kiekko kulki upeasti ja pari koulumaaliakin sinne väliin mahtui.

Hieno peli!

Edit: Olisi ollut kyllä mahiksia vielä pariin lisämaaliinkin, erityisesti Birnerillä pari huippupaikkaa mm. läpiajo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös