La 19.3.2011 Pelicans-Sport, 1. karsintapeli

  • 39 272
  • 131

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Peli seurattu paikallisessa pubissa, missaten ensimäisen erän 5 minuuttia. Meidän "junnut" pelasi kelpo vieraspelin, eikä päitä todellakaan tarvi laittaa pensaaseen. Tulos oli odotettu, mutta nostan meidän jätkille hattua taistelusta. Ei liikaa kumarreltu kuvia. Ilmeisesti juuri tuon ensimmäisen vitosen aikana meillä oli muutama kunnon maalintekopaikka ja Pelikaanit iski sitten käytännössä ensimmäisestä kunnon tilanteestaan. Saa korjata, jos näin erätauko koosteesta väärin.

Aivan hyvin pysyttiin vauhdissa ja liikkeessä mukana. Paremmalla viimeistelyllä ja tuurilla oltaisiin saatu maali jos toinenkin, ja olisi ollut aivan eri peli. Toki peli on maalintekopeli, ja se on helvetin tärkeä taito, jossa on toki eroa sarjatasojen välillä. No jokatapauksessa ne pomputkaan eivät pomppineet nyt senttejä oikeaan suuntaan. Pelicansilta mm. Sopanen aivan näkymätön, tälläisten kaverien kun oletin olevan erittäin näkyvillä näissä peleissä.

Torjunnat näköjään Pelsuille. Laukaisukarttakaan ei todellakaan näytä miltään rumalta. Yv oli taas suhkot tehotonta, mutta samaan hengenvetoon voisi todeta, että Jukurien av taisi toimia meitä vastaan paremmin kuin Pelikaanien. Yv:llä Pelicans ei saanut kyllä juurikaan yhtään mitään aikaan.

Tosiaan näköjään pystyttiin aivan yhtä hyvin haastamaan Pelsuja, kuin Ässiäkin pari vuotta sitten. Saatiinkohan Ässiä vastaan näinkään montaa maalintekopaikkaa keskimäärin per peli, tuskin ainakaan vieraissa. Nyt vaan v*ttu kotona ralli päälle ja ensimmäinen maali & hurmosta päälle, niin siinä saavat Pelikaanit olla ihmeissään! Hienoja pelejä kuin ei ole edelleenkään kuin voitettavaa, niin kuin on ollut käytännössä varmaan melkein viimeiset kymmenen peliä.

Ps. hyvin kuului meidän fanit. Pelicansin puolelta oli vähän hiljaisempaa.

Psps. Fonselius & kaverinsa olisivat voineet 1 & 2 erissä viheltää jäähyn tai pari muutamista Pelikaanien roikkumisista ja kiinnipitämisistä. Mun mielestä sielä jäi muutama selvä viheltämättä. Ei sillä että ne olisivat mitään ratkaisseet. Toivottavasti Vaasassa herroilla on kanttia viheltää, silloin ne voivat jotain ratkaistakkin, jos peli on "maalin peli".
 
Viimeksi muokattu:

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Sportilla oli alussa varmaan kymmenen maalipaikkaa, mutta ei mistään sisään. Vastustajan eka hyökkäys ja maali.

En toistaiseksi näe Pelsuja mahdottomana vastustajana, niitten liike oli ihan paskaa. Toki myös Sportin liike oli heikkoa, mutta ei tuolla Pelsujen liikkeellä kovin pitkälle mennä, jos Sport alkaa saamaan laattaa pussiin.

Molempien ylivoima oli aika yhtä paskaa. Sportin pelaajabudjetti oli jokunen 300k€ ja Pelsujen vastaava jotain 1,6milj? Ei tarvitse yhtään ihmetellä, että miksi Pelsut on karsinnoissa.

Nimim. "Terveisiä Lahdesta"
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Sportille ei todellakaan ensimmäinen kerta tällä kaudella tai edes tässä kuussa kun jäätiin nollille. Se vähän harmittaa että tehottomuus iski jälleen.

Sehän se. Kun maalinteko tuotti ajoittain ongelmia Mestiksessäkin, niin eihän se tokikaan helpompaa liigajoukkuetta vastaan ole, varsinkin huomioiden mistä lähtökohdista tähän ekaan peliin lähdettiin.

Silti joukkue puolusti miehen lailla *taputukset*. Maalinteko ja yv-peli ratkaisi tänään. Ei kuulostanut radio kautta tosin erityisemmältä myöskään Pelicansin peli. Sellaista epäonnistuneen joukkueen passiivista virkamieskiekkoa. Maalintekijöillä varustettuna Sport olisi saletisti taistellut taas kotiedun ryöstämisestä.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Takkiin tuli, mutta äärimmäisen hyvä esitys junnuilta. Tästä on hyvä jatkaa tätä oppikoulua. Harmi että Sportia koko kauden vaivannut surkea viimeistely oli aika ratkaisevassa asemassa tänäänkin.

Hienoa nähdä että Sport pysyy hyvin liigajoukkueen vauhdissa, vaikka takana on todella raskas finaalisarja sekä KK -sarja. Onneksi näitä pelejä pelataan inhimillisellä tahdilla. Seuraava peli "vasta" tiistaina.
 

JMK81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Aston Villa
No kentällä peli selvä mutta katsomossa vietiin taas 100-0. Onko lahdessa kielletty kannustaa omiansa? Voin vaan kuvitella mikä hiljaisuus on kun ollaan tappiolla, kun sitä kannustusta eniten tarvitaan. Tämä ääriliike oli lähinnä iso vitsi!
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Unohtui vielä: Miksi Antti Tyrväinen lähti vielä vittuilemaan meille matsin jälkeen? Ylimieliset taputukset... Kuka sä luulet olevasi?
 

yellowbus

Jäsen
Sellaista epäonnistuneen joukkueen passiivista virkamieskiekkoa.

Kyllä täytyy olla aivan samaa mieltä, hävettää koko lintulauman puolesta tollainen perseily. 4-0 tulos oli suunnaton pettymys ja toivonkin että seuraavassa ottelussa pussileukalauma pääsee omalle tasolleen jo pyyhkii rantaruottalaisilla pelikaanin persettä. Kaikki alle 6 maalin voitot tässä sarjassa on pettymyksiä.

Mitä peliin tuli niin Sportia oli suunnaton pettymys kaiken ylistyksen jälkeen mitä täältä on saanut lukea. Käsittämättömän luokattomia laukauksia, vai vieläkö ne pelaa niillä puumailoilla? Luistelu oli surkeaa, tai sitten ei oltu totuttu jäähallin ulkojäitä liukkaampaan jäähän, vai onko siellä Våsassa jäähalli? No, oli miten oli, pettymys koko joukkue ja kuuluu jonnekin mutasarjoihin kuten vaikka mestikseen, ai niin nehän on jo siellä.
 

kende

Jäsen
Suosikkijoukkue
sport
Kentällä peli selvä? Jos Sport olisi jaksanut läiskäistä sen yhden ainoan maalin n. 10 avopaikasta, niin peli olisi ollut vähintäänkin mielenkiintoinen. Pelicans oli pelillisesti ylivoimaisesti huonoin kotihallissaan pelannut jengi, jota vastaan Sport on tällä kaudella pelannut. Voi sitä hassien määrää. Surullista oli, ettei Sport saanut tehtyä maalia, koska nyt annetaan Hoviselle yliote myös seuraavaan peliin. Immonen yksinläpi; 3-1, josta tuloksena melkein sutaistu syöttö tyhjyyteen; takatolpalle toimitukset...Miten tuloksena on 0 maalia??? Ja ps. Törmänen, ihan tyhmä aikalisä:(

Missä Sportin kanadalaiset jääkiekon pelaajat:( Pari niitä ja peli olisi voinut olla muna-2 parin minuutin jälkeen. Huoh. Ja fanitkin ilman muuta olisimme ansainneet saada nähdä edes sen yhden maalin. Mulla meni kyllä taas lanttu jumiin Halavan pörräykseen. Bergman Sportin paras tänäänkin, haastoi suoraviivaisesti ja pystyi fyysisesti haastamaan.

Riska helvettiin sössimään siitä yv:stä ja... En tiedä kenet mä haluun sille? Tumppu Takalan kai.
Jos ei pelikaaniräpylä liiku ton paremmin niin Sportin voitto on seuraavassa pelissä väistämätön. Pelkästään fanipääty huutaa sen kiekon pussiin. Luotto on yllättävän hyvä.
 
Viimeksi muokattu:

ahee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
No kentällä peli selvä mutta katsomossa vietiin taas 100-0. Onko lahdessa kielletty kannustaa omiansa? Voin vaan kuvitella mikä hiljaisuus on kun ollaan tappiolla, kun sitä kannustusta eniten tarvitaan. Tämä ääriliike oli lähinnä iso vitsi!
Ei siellä katsomossa jaksa mitenkään jäätävästi varmaan innostua, jos homma menee täysin käsikirjoituksen mukaan, 4-0 ilman hyvää suoritustakin. Vähän eri meininki ois varmasti, jos Sport tosissaan olisi haastanut.

Itse en ollut paikalla, ja täytyy kuitenkin sanoa että ne pelit mitkä tällä kaudella pääsin katsomaan, niin yllättävän hiljaista on edellisiin kausiin verrattuna ollut fanikatsomon puolella, ehkä sarjasijoitus on osasyy, mutta kuitenkin...?

Mitä vielä peliin tulee, niin eiköhän se kerro kaiken oleellisen tästä sarjasta, jos vaasalaiset ovat 4-0 tappion jälkeen tyytyväisiä.
 

lommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New England Patriots
Että sellanen peli tällä kertaa. Surkeinta lätkää mitä olen Lahdessa nähnyt pitkään aikaan. Odotukset oli kovat ja Sport vastasi ainakin mun odotuksiin. Nuori jengi ja ok liike, mutta lopuksi sitten Peipot teki sen mitä vaadittiinkin ensimmäiseen kiinnitykseen. Pelaamattomuus näkyi selvästi pelinopeudessa ja ensimmäinen erä mentiin aika katellen.

Isot odotukset, jossa Sport oli ainoa joka piti kutinsa.
Lahtelaisyleisöä kävi sääliksi, lähes täysi tupa ja ihmisiä selvästi kiinnosti tämä sarja, mutta joukkuetta ei näemmä hirveästi napannut. 4-0 tolla esityksellä ainakin itseä vituttaa vieläkin.

5450 silmäparia sai todistaa huonon lätkämatsia, ei siinä sen kummempaa.

Vielä kolme ja sitten lomille.
 

Oriolus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, Arrajärven Laaki
Nihkeä karsinta-avaus. Maalit ratkaisevat: 4-0. Voitot ratkaisevat: 1-0 Lahdelle.

Sport pelasi ihan pirteästi. 1. erän alussa oli Sportin momentum: pelikaaneilla oli sonnat housuissa, ennen kuin ymmärsivät että oikeasti on pelattava kiekkoakin... Tasakentällisillä pelatessa Sportilla oli käytössään ns. SaiPa-taktiikka (vieraissa): kiekko kaaressa kohti kattoa ja halukkaat perään (tuloksena "siinä 79" pitkää kiekkoa). Tasakentällisin ei Sport saanut kovin monta syöttöä perättäin omilleen. Sportin YV pyöri kivasti - tosin lähinnä kulmissa.

Sportista mieleen jäivät seuraavat: Taimi (33) ja Tuohilampi (67). Taimi mahtuisi Pelikaaneihin mennen ja tullen Jalvannin ja Forsströmin tilalle. 67:n kehoa koristaa muutama Tyrväisen tarjoilema sinelmä. Pusi Pusi!

Pelikaaneilta parasta yritystä oli J. Tyrväisen nelosvitjalla. "Ykköskentän" peli hajutonta ja halutonta, perin heikkoa peliä puolustuksen suuntaan etenkin. Hovinen oli maalissa oma itsensä - öh - siis itse varmuus.

Puna-armeijä mölysi kiitettävästi minkä pystyi yläkulmauksessaan. Viesti ei välittynyt ainakaan toiseen päähän.

Tuomaristo ei onnistunut ratkaisemaan peliä.

Taistelu jatkuu Vasassa. Sportilla on varmasti ihan hyvät mahdollisuudet kotikaukalossaan.
 
Viimeksi muokattu:

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
No, oli miten oli, pettymys koko joukkue ja kuuluu jonnekin mutasarjoihin kuten vaikka mestikseen, ai niin nehän on jo siellä.

Viimeinen lause paljasti kirjoittajan iän. Noh kyllä ne karvat sullekin vielä kasvaa ja pettymykset naisasioissa muuttavat koko elämän merkityksettömäksi pakkopullaksi.

Sport oli tänään aikalailla omalla tasollaan vaikka pelin intesiteetti olikin todella pieni verrattuna kahteen aikaisempaan ottelusarjaan. Sportilla oli alussa pari paikkaa tehdä johtomaali mutta Pelicans iski ensin ja toisessa erässä kliinisesti Marttisen toimesta 2-0:aan. Kolmannessa koko homma maistui aika väsyneeltä kun Pelicansia ei juurikaan kiinnostanut enää muu kuin oman maalin suojelu ja Sportin diesel tuntui pikkukrapulassa hyytyvän.

Vaasalaiset vei katsomohommat 100-0. Myötähäpeänaurut vielä Ääriliikkeen pelottaville pojille jotka näyttelivät natsimerkkejä katsomossa TV-kameroille. Te ootte kovia!
 

J.Petke

Jäsen
Hyvä Pelicans.

Nyt näissä matseissa pitäisi (ainakin) kolmikon Tyrväinen, Sihvonen, Marttinen antaa niin paljon kovuutta kuin vain kerkeää. Jokainen taklaus pitäisi suorittaa loppuun asti ja tehdä Sportin avauspeli vaikeaksi. Mestiksessä ei ole kuitenkaan totuttu edellä mainittujen miesten kaltaiseen kovuuteen ja tuo pitäisikin hyödyntää maksimaalisesti. Ja kovuudella tietysti tarkoitan puhdasta peliä.
 

aatelisode

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Skellefteå, Capitals, Erik Karlsson
Surkea peli kyllä kotijoukkueelta. Liike puuttui täysin, syötöt menivät aivan miten sattuu ja lataus oli mennyt joko yli tai sitten sitä ei ollut ollenkaan. Itse en osaa arvioida miten Sport pelasi, sen hoitakoot enemmän pelejä nähneet, mutta mielestäni heidän pelinsä oli kuitenkin ihan ok. Paikkoja ainakin oli tehdä maaleja, mutta jos noista ei maistu niin sitten ei kyllä kuulu liigaankaan. Ensi matsiin pitää parantaa aivan kaikkea liikkeestä ja syötöistä lähtien myös työmäärää pitää lisätä aivan toiselle tasolle. Ihmeitä saa edelleen mielestäni tapahtua, että Sport tämän sarjan veisi.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Peli kauheaa paskaa, mutta tulos oli kuitenkin sitä mitä odotettiinkin. No jospa, sitten tiistaina olisi vähän enemmän järkeä hommassa, kun pelituntuma on tämän päiväistä parempi. Paljon pitää parantaa.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Tilastoja vilkaistessa tulee mieleen, että oliko Sopanen koko ottelun ainoa liigatason (kenttä)pelaaja jolle ei merkattu yhtään tehopistettä... Onko totuus juuri niin surullinen, kuin miltä se ennakkoon vaikutti? Kannattaako torstaina yrittää ehtiä katsomaan tätä herkkua?
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Käsittämättömän luokattomia laukauksia, vai vieläkö ne pelaa niillä puumailoilla? Luistelu oli surkeaa, tai sitten ei oltu totuttu jäähallin ulkojäitä liukkaampaan jäähän, vai onko siellä Våsassa jäähalli? No, oli miten oli, pettymys koko joukkue ja kuuluu jonnekin mutasarjoihin kuten vaikka mestikseen, ai niin nehän on jo siellä.

Kiitos kommenteista. Arvelinkin että Sportille tuottaa vaikeuksia tuo sisällä pelaaminen. Veikkaan että myös valaistuun kaukaloon tottuminen ottaa aikansa.

Maalikoostetta katsoessa tuli kyllä kirottua huolella sitä yhtä paikkaa siinä alussa. 3-1 hyökkäys Sportilla eikä edes vetoa maalia kohti vaan neppailua ja vastuun pakoilua. Siitä maali niin olisi voinut olla erilainen ottelu. Mutta ei voi mitään. Ehkä tuosta jotain opittiin.
 

Eetska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Olipas surkeaa räpellystä pelicansilta tänään(kin). Luistin liikku huonosti ja oltiin useasti kusessa omassa päässä, järkyttävää lepsuilua josta Sportti sai melkosen määrän maalipaikkoja. Itseä pisti silmään pelsun räpellyksen lisäksi Sportin laukausten laatu, suorastaan hävettävää kattoa tuollasia laukauksia, puristiko ne liikaa mailaa vai onko divarissa tosissaan tuollainen taso?

Niin joo, Hovinen vs Puurula taistelupari meni Hoviselle, vastoin erään Vaasalaisen odotuksia :)

RedArmylle iso peukku ja Ääriliikkeelle vähän pienempi peukku. Ilmeisesti matsi sujui rauhallisesti ainakin poliisin suusta kuultuna.Hyvä niin ja tervetuloa RedArmy ens torstaina lahteen, meinaan viimeistä kertaa näissä karsinnoissa ;)
 

JereJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Peli ei ollut kovinkaan kummoista katsottavaa, Pelicansin syöttöpeli oli ihan hirveää. Ylivoima ei toiminut kunnolla missään vaiheessa. Sport olisi tosiaan voinut tehdä useammankin maalin, jos laukauksissa olisi ollut laatua. Onneksi Pelicans sentään hyödynsi maalipaikkansa. Tuomarit olisivat saaneet viheltää enemmän puolin ja toisin. Muutamia ihan selkeitä roikkumisia jäi viheltämättä.

Tunnelma oli hyvä ja katsojia paljon.
 

Eetska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Unohtui vielä: Miksi Antti Tyrväinen lähti vielä vittuilemaan meille matsin jälkeen? Ylimieliset taputukset... Kuka sä luulet olevasi?


Hyvä että edes Tyrväinen kiitti teitä kannustuksesta, ei näemmä teidän omia pelaajia pahemmin näyttänyt kiinnostavan kiittäminen (mitä nyt siellä pukkariin menevän oven luona joku sporttilainen teitä kiitti)
 

ArPEL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Eipä ollut hääppönen peli tänään Lahdessa. Täysi tupa kuiteskin, olisihan sitä voinut tarjota parempaakin jääkiekkoa (näin Pelicansin näkökulmasta). No voitto on aina voitto. Eipä tosta oikeen muuta voi sanoa.
 

posankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Unohtui vielä: Miksi Antti Tyrväinen lähti vielä vittuilemaan meille matsin jälkeen? Ylimieliset taputukset... Kuka sä luulet olevasi?

Siellä sportin fanien "omassa" päässä oli kyllä pelsun kannattajiakin. Olisiko voinut olla niin, että Tyrsky kävi kiittämässä omia eikä vittuilemassa vaasalaisille(?)
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Semmottinen läpsyttely. Tunne puuttui, valitettavasti.

Oli oikeastaan kolme vaihtoehtoa:
a) Pelicans hakkaa väsyneet vaasalaiset maanrakoon
b) Pelicans ottaa voiton virkamieskiekolla
c) Sport taistelee ja yllättää

Ja noista tuo todennäköisin, eli b-vaihtoehto toteutui. Pelicans oli aika löysällä asenteella liikkeessä ja teki oikeastaan vain sen, mitä voiton eteen tarvittiin. Oli varmaankin kaukana siitä tasosta, millä on kauden mittaan yleensä pelannut ja luonnollisesti vielä kauempana siitä, miten sillä olisi tuolla porukalla voinut olla saumoja pelata. Muutama liigatason yksilö väläytteli, kovimmat nimimiehet olivat näkymättömiä ja loppujengi sitten sitä Mestis-tason vauhdikasta koohottajaa.

Ihan alussa Pelicans pelasi justiinsa sellaista hermostunutta ja varovaista lätkää, mitä Mestiksessä huonoimmillaan nähdään. Myöhemmin saivat vähän järkeä peliinsä, mutta esim. ylivoima, jonka arvelin olevan yksi mahdollinen ratkaisutekijä tässä sarjassa, oli ihan kuraa.

Sportin sanoisin pelanneen suurin sillä tasolla millä pudotuspeleissäkin. Ei sillä ollut mitään suurempaa hätää missään vaiheessa, mutta eipä kyllä kamalasti ideaakaan. Mutta tuo 4-0-lopputuloshan tuli ihan vaan siitä, miten maalipaikat käytettiin. Sportilla oli moninkertaisesti paikkoja Pelicansiin verrattuna, mutta joutuiko Hovinen torjumaan tosissaan vasta kolmen viimeisen minuutin aikana?

Terävyys ja yritys oli kateissa Sportilta, mutta ei suurempaa kiimaa kaukalossa ollut muutenkaan. Missä maalineduskahinat? Tökkimiset? Urputus? Se toinen niistä Tyrväisistä taisi olla ainoa joka koko pelissä taklasi, sekin tosin pirun surkealla osumaprosentilla.

Halli oli kaiketi täynnä ja vaasalaisia oli paljon. Ilmeisesti kähinöiltä kuitenkin vältyttiin? Ennen peliä näytti kyllä vähän huolestuttavalta, kun väki oli iloisesti sekaisin ahtailla kulkuväylillä ja uhoa oli ilmassa. Vaikka hallissa etäisyydet jäivät aika pieniksi, niin tunnelma katosi kuitenkin jonnekin. fanikatsomojen huudot eivät oikein erottuneet siihen keskelle, missä istuin. Lisäksi ämyreistä tuutattiin tavaraa niin kovaa, että se peitti kaiken alleen. No, jollain laillahan vieraitten mökää kai piti yrittää rajottaa...


Vielä lyhyesti plussat ja miinukset Lahen reissusta:
- peli (taso ja tunnelma kaukalossa)
- liigatuomarit (paikkoja sitten, kun peli oli ratkennut)
+ halli (kiva pikku halli, vähän ruuhkaiseksi meni tosin näillä yleisömäärillä)
+ Touch Me (varmaan eka kerta, kun kuulen Doorsia lätkäkatsomossa!)
+ grillimakkarat (parasta b-luokkaa)
 

Reis

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Siellä sportin fanien "omassa" päässä oli kyllä pelsun kannattajiakin. Olisiko voinut olla niin, että Tyrsky kävi kiittämässä omia eikä vittuilemassa vaasalaisille(?)

Tuli oltua siinä A1 katsomossa ja kyllä se siintä pari kertaa pyörähti ja suuntasi katseensa aika selkesäti sinne ylös punasten joukkoon taputtaessaan. Tuon vieraskatsomon alla istumapaikoilla oli enempi punaista väriä tunnustavaa, kuin lahtelaisia.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös