La 19.3.2011 Ilves - JYP, 2. Puolivälieräottelu

  • 20 297
  • 87

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
En jaksa menneitä murehtia, lauantaina on päivä uus.

JYP aloitti sarjan kiistattomalla 7-3 kotivoitolla. Hämmästyttävästi otteluvoitot JYPille siis 1-0.

En ala mitään ihmeitä läpistä. Sen vain sanon, että lauantaina nähdään onko Ilveksestä JYPin haastajaksi. 1-1 kovan duunin kautta toisi ihan uutta värinää tähän. 2-0 olisi lopun alkua.

Ei tässä. HUOMENNA TAMPERE ON VIHREÄ!
 
Viimeksi muokattu:
Jaa, onko SM-liigassakin siirrytty änärimeininkiin, jossa kaksi ekaa peliä pelataan kotiedun omaavan hallissa? Itse kuvittelin, että huomenna olisi matsi Hakametsässä. No, aina oppii jotain uutta.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ketjun avaukseen ei ole juurikaan lisättävää. Jos JYP voittaa lauantaina, veikkaan sarjan päättyvän 4-0. Voitolla Ipa vielä rimpuilisi mukana, yllättävää.

JYP ei missään tapauksessa ollut vielä oma itsensä perjantaina. Todella paljon jäi parannettavaa. Esimerkiksi muiden kammoama ja inhoama viisikkopuolustus ei ollut sitä, mitä se parhaimmillaan on ja jäähyjäkin tuli aivan liikaa. Pelaajat itsekin tiedostivat asian heti matsin jälkeen, joten se lupaa hyvää.

Summa summarum: Ipa on pakkovoiton edessä jo lauantaina.
 

chubster

Jäsen
Olispa jo huominen!

Illaksi vaan virvokkeita (pepsiä, tänä viikonloppuna ollaan nätisti) ja naposteltavaa ja eikun jännittävää lätkäiltaa seuraamaan urho totalin kautta! Toivottavasti siis jännittävä ja JYP voiton veisi!

Huomenna siis vuorossa Myllykosken playoff debyytti tolppien välissä! Tuokkola ei tänään ollut huono, mutta nyt on Jonin vuoro näyttää! Mielenkiintoista on myös se, että tippuuko tänään huonosti pelannut Lahti pois ja Jonne nostettaisiin tilalle? Ilveksen puolelta huomio kiinnittyy siihen, että jatkaako Wiikman vai luisteleeko Aittokallio maalille.
 

olleby

Jäsen
Koitan tehdä piristävän poikkeuksen väittämällä, ettei 2-0 tilanne tämän ottelun jälkeen olisi mikään loppu. Tämä Ilves on näyttänyt tarpeeksi monta kertaa tämän kauden aikana sen, ettei haudan partaaltakaan nouseminen ole temppu eikä mikään.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Koitan tehdä piristävän poikkeuksen väittämällä, ettei 2-0 tilanne tämän ottelun jälkeen olisi mikään loppu. Tämä Ilves on näyttänyt tarpeeksi monta kertaa tämän kauden aikana sen, ettei haudan partaaltakaan nouseminen ole temppu eikä mikään.

Minä koitan esittää tälle masentavan realiteetin vastaavasti, että vaikka pelin sisällä Ipa voi nousta 2-0 asemasta tasoihin (kuten tänään), otteluvoitoissa tämä vaatii jo ihan eri tason nousuja. Olen sitä mieltä, että eilisessä perjantain pelissä hyvää oli se, että JYP menetti kahden maalin johtonsa, jonka otti jopa liian helposti heti alussa. Ilves osoitti samaan aikaan vaarallisuutensa, mutta toisaalta kynsiensä pituuden: ne ovat kyllä katkaistavissa varsin peruspelillä.

Niinimäki & co. voi edelleen yllättää, mutta kyllä Ilveksellä tulee olemaan vaikeaa, jos JYP vielä lauantain pelin nimiinsä vie. Ja nyt muuten pedataan JYPille semmoista punaista mattoa mestaruuteen saakka, jos Blues, Jokerit ja KalPa näistä joukkueista jatkoon menisi (jota tosin hiuuukkasen epäilen).

Lauantain peli tuskin tulee olemaan enää tällaista hurlumhei-kiekkoa, ja myös JYPille jäi paljon parannettavaa. Hermokontrolli ei kovin hyvin pitänyt, ja jäähyjä tuli aivan liikaa. Nyt on se Ipan kuuluisa iskun paikka, jos voittoja meinaavat tästä sarjasta ottaa (meikäläisen taustaoletuksena on myös jo tutuksi tullut "2-0 JYPalle, se on gudbai ja harasoo Ipalle").
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Ilveksellä pakkovoiton paikka. Ilveksen paras sauma yllätykseen meni sarjan ensimmäisen pelin häviön myötä, minkä sekä JYP että Ilves tietävät. JYPillä on siten henkisesti helppoa lähteä tähän peliin. Nyt on tärkeintä on saada viisikkopuolustus kuntoon eilisen hurlumhein jälkeen ja pelata kärsivällisesti - kello käy JYPin eduksi.
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Uskon Myllykosken maaliin luistelun rauhoittavan JYP puolustustakin - vaikkei Tuokkola eilen(kään) huonosti pelannut. Omiin silmiini alakerta on näyttänyt toimivan rauhallisemmin aina, kun Joni on maalissa - toivottavasti niin käy tänäänkin.

Itse en lähtisi JYP:n ketjukoostumuksia muuttelemaan, sillä en eilisen pelin jälkeisen keskustelun tavoin näe Lahden pelanneen mitenkään huonosti saati poikkeuksellisen rumasti eilen. Toisaalta Jonne Virtanen olisi ihan mukava lisä jäälle.

Eilen yllätti Ilveksen pehmeys - siksi koska esimerkiksi runkosarjassa joukkue taklasikin Synergialla käydessään. Tällä en tarkoita, etteikö kertakaan eilen laidat paukkuneet, mutta pehmeämmältä, kuin odotin, Ilves näytti. Keskittyi jopa hakemaan isoa jäähyä JYPille maahan makaamaan jäävine sotureineen. Tällä tavoin Ilves tuskin kotiyleisön edessä kehtaa pelata tänään. Etenkin osaava Mark Lee oli eilen lähinnä narri (esim. tilanne, jossa lääkärikin riensi kentälle ja mies oli aivan kunnossa) - tuskin hän on tänään Tampereella vastaavanlainen ilmestys.

Mutta vaikka Ilves miehistyykin täksi illaksi, purkautui eilen jo puolestaan JYPin ylilatautuminen. Valtrapaitaiset ovat tänään entistä huolellisempia, eivätkä alivoimalla tavoittele vastahyökkäyspaikkoja eilisellä innolla (Ilveksen 2-1 kavennus pahimpana esimerkkinään). Voitto siis Jyväskylään 1 - 4 lukemin tänään.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Ilveksellä pakkovoiton paikka. Ilveksen paras sauma yllätykseen meni sarjan ensimmäisen pelin häviön myötä, minkä sekä JYP että Ilves tietävät.

Ilves hävisi myös Oulussa Kärpille. Silti sarjasta tuli tiukka. Tänään on Se Peli. Jos tänäänkään Ilves ei kykene voittoon, on sarja kahta ottelua vaille pelattu.
 

pöljä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tammela-01
Hemmeeti sentään kun pelattiin kauden huonoin peli noinkin tärkeään paikkaan. Tänään nyt sitten peli omalle tasolleen niin saadan toi pikkuseura kaadettua kohtalaisen helposti.
 

makeyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ja nyt muuten pedataan JYPille semmoista punaista mattoa mestaruuteen saakka, jos Blues, Jokerit ja KalPa näistä joukkueista jatkoon menisi (jota tosin hiuuukkasen epäilen).

Nyt jäitä jofaan siellä!! Yks peli pelattu puolivälieriä, niin äijä alkaa puhumaan punaisesta matosta ja jatkoon menijöistä :D
Taitaa olla intistä liian monta vuosikymmentä aikaa, ku et muista enää perussääntöä: Ei ennakoida
 

Jarzki

Jäsen
Hemmeeti sentään kun pelattiin kauden huonoin peli noinkin tärkeään paikkaan. Tänään nyt sitten peli omalle tasolleen niin saadan toi pikkuseura kaadettua kohtalaisen helposti.

Hih, hauskaa.

Tänään on tosiaan Ilveksen pakko ottaa voitto. Avausottelussa kävikin hieman eri tavalla mitä olin ennustanut, JYP oli se yli-innokas joukkue. Se kostautui pari kertaa omassa päässä, mutta eiköhän jo tänään nähdä jäällä se tutumpi JYP. Karsitaan hieman tuota fyysisyyttä ja keskitytään kauniiseen vieraspelaamiseen. Hakametsän yleisökin varmasti arvostaa tuota pelaamista :) Tänään ei JYPin tarvitse tyylipisteitä kerätä, melkeinpä parempi mitä rumemmalla tavalla voitto tulee.

Jos sarja on tämän illan jälkeen 2-0, rupeaa sarja olemaan lähes taputeltu. 1-1-tilanne puolestaan olisi ihan mukavan kutkuttava, varsinkin jos Ilves pystyisi myös voittamaan seuraavan ottelun Jyväskylässä. Mutta lähtökohtana on se, että illalla saamme edelleen juhlia sarjan johtoa.
 

pöljä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tammela-01
Kauden huonoin peli = hakamussuttelua. Pikkuseura = täyttä totta jos vaikka Ilvekseen vertaa. Menestys ei tee joukkueesta suurseuraa.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Jyp-Ilves-otteluketjut/-ottelusarjan ketju ovat olleet kyllä uskomattominta paskaa jatkoajassa Ilves-ketjujen osalta ikinä. Mutta se siitä ja peliin.

Tosiaan Ilveksellä tänään on pakkovoiton paikka, sillä häviöllä tänään, on Ilveksen PAKKO voittaa kaksi seuraavaa peliä ja tämä tuntuu jo todella vaikealta(joskaan ei täysin mahdottomalta) haasteelta nuorelle Ilvekselle.

Wiikmanin on pakko parantaa otteitaan ja myös neloskentän on nostettava miinukset plussiksi/nollatulokseksi tehoissa, mikäli kyseinen kenttä nykykoostumuksessa tänään jatkaa. Lee voisi keskittyä pelaamiseen ja lopettaa raivoamisensa, toki ymmärtää kun mies on tuolta rapakon takaa, että lataus varmasti on kova näihin peleihin. Hieno mies kylläkin Mark on.

Puolustuspelin on myös tänään toimittava ja olisi kivaa jos ei ihan hirveästi ylivoimaa Jypille annettaisi.

Toivottavasti halli on täynnä vihreätä tänään (ovilla myydään vihreitä huiveja 2e/kpl) ja Ilves vie pelin.
 

LaRock

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pikkuseura = täyttä totta jos vaikka Ilvekseen vertaa. Menestys ei tee joukkueesta suurseuraa.

Ei niin, Ilveshän on kaiketi kaikkien aikojen menestyinen jääkiekkojoukkue Suomessa, mutta silti se on nykyään marginaaliseura, jos vaikka JYPiin vertaa. Hallihan teillä on toki isompi, mutta budjetti, liikevaihto yms. kääntyvät Jyväskyläläisten eduksi.

Toivottavasti Teurastaja saa tänään näyttöpaikan. Lahti ei ollut eilen parhaimmillaan, taitaa vieläkin jalka painaa pitkän loukkaantumisen jäljiltä. Kova usko ja luottamus on myös Myllykoskeen. Ensimmäisessä erässä saattaa hieman haparoida jännityksen takia, kuten teki myös ensimmäisen runkosarjapelin ensimmäisessä erässä, mutta sen jälkeen uskon hänen pelaavan yhtä kiitettävästi kuin runkosarjassakin.

Tänään nähdään enemmän play off-tyylisempi vähämaalinen kiekkoilta. Peli päättyy 1-3 (1-0,0-1, 0-2).
 
Itseasiassa kyllä se tekee, kunhan menestys jatkuu riittävän kauan.

Juuri näin. Yhdellä mestaruudella ei vielä suurseuraksi nousta. Eikä edes kahdella.

Ei niin, Ilveshän on kaiketi kaikkien aikojen menestyinen jääkiekkojoukkue Suomessa, mutta silti se on nykyään marginaaliseura, jos vaikka JYPiin vertaa.

Ei kannata liikaa sielläkään ylpistyä. Urheilussa menestyminenhän on aaltoliikettä. Ilveksellä on nyt viimeiset 40 vuotta ollut vähän hiljaisempaa, mutta kun tästä aallonpohjasta joskus ylös ponkaistaan, eiköhän se aallonharjakin ole komea ja korkealla.
 

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei kannata liikaa sielläkään ylpistyä. Urheilussa menestyminenhän on aaltoliikettä. Ilveksellä on nyt viimeiset 40 vuotta ollut vähän hiljaisempaa, mutta kun tästä aallonpohjasta joskus ylös ponkaistaan, eiköhän se aallonharjakin ole komea ja korkealla.

Epäilemättä. Tässä _tämän illan_ JYP- kokoonpano

Tuppurainen-Hytönen-Louhivaara
Vatanen-Koskinen

Pihlström-Perrin-Pesonen
Välivaara-Malmivaara

Virtanen-Asplund-Jääskeläinen
Viitanen-Kaijomaa

Sipiläinen-Lahti-Riska

Myllykoski
(Tuokkola)

Eli, muuten mennään samoin kuin eilen, mutta odotetusti Myllykoski maalilla.
 

pöljä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tammela-01
Ei niin, Ilveshän on kaiketi kaikkien aikojen menestyinen jääkiekkojoukkue Suomessa, mutta silti se on nykyään marginaaliseura, jos vaikka JYPiin vertaa.
Siis ei jumalauta. Avarretaas ny vähän sitten tätäkin.
Kun tuossa käyttäjätunnukseni alla lukee Ilves, voi se tarkoittaa monta muutakin Ilvestä kuin jääkiekon parissa toimivaa mm. jalkapallo ja salibandy. Jalkapallossa Ilves on jopa Suomen suurin junioriseura ja sitä kautta valtakunnan kärkipäätä k.o. lajissa vaikka edustus tiettyjen syiden takia pelaakin kakkosdivarissa. Myöskin salibandy vetää ihan mukavasti eri ikäisiä pelaajia alleen. Tähän kun lisätään Futsal, jonka hallitseva Suomen mestari Ilves on, ja ringette on iso osa suomessa pelattavista joukkuelajeista edustettuna. Ja jokaisessa on vahva junioritoiminta. Aikanaan Ilves on esiintynyt myös koripallossa, jääpallossa,käsipallossa lentopallossa ym.
Jos puhutaan ihan oikeista suurseuroista niin niitä ei Suomesta montaa löydy. Hifk nyt kuuluu mielestäni tähän kastiin, JYP ei millään vaikka jääkiekon puolella hyvää työtä tekeekin ja menestyy (nykyään).
JYP voi olla jääkiekon puolella iso (huom. ei suur) seura mutta ei se jäsenmäärissä tule ikinä olemaan valtakunnallinen suurseura. Ilveksessä on joku imu ollut aina kun katselee seuratarjontaa täälä Tampereellakin. Sekä jääkiekon, jalkapallon että salibandyn puolella on useampiakin seuroja mutta niin se Ilves vaan jaksaa jokaisessa saada uusia jäseniä. Tämmöinen ei onnistu miltään seuralta jolla ei perinteitä ja oikeata suurseuran statusta ole. Edustusjoukkueen menestys yhdessä lajissa ei tee suurseuraa eikä ota tuota statusta pois.
Itse tämän illan pelistä veikkaan numeroiden valossa tasaisempaa kuin eilen. Paikalle en taida ehtiä koska nuoremmalla tyttärelläni on jalkapalloreenit samoihin aikoihin ja olen kuskina. Varmaankaan ei tarvitse kertoa mitä seuraa tyttö edustaa?
 

Streider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, FBK, Hartford Whalers, Deutschland
Tänään tarttis voitto raapia, eikä tuo nyt mikään mahdoton temppu ole, ei helppokaan tietysti. Positiivisina asioina näen kokoonpanossa tapahtuneet muutokset Tukio <-> Peltola / Wiikman <-> Aittokallio. Ei ollut vaihdetulla parilla parhaat iltansa menossa ja kyllä sieltä sen verran leveyttä löytyy että on varaa penkitellä. Luottoa Aittokallioon löytyy ja fiilinki on vielä tässä vaiheessa hyvä, Peltolakin on erittäin hieno homma nähdä Tukion tilalla luutimassa. Tänään ei päässyt Hakametsään lähtemään, mutta eiköhän sinne vielä kauempaakin kerkiä vielä tämän sarjan aikana.

Eiköhän tämä tule numerollisesti tiukempi olemaan kuin eilinen taisto, jossa lopussa vähän repesi homma käsiin. Iltaa odotellessa, voitto tänään ja saadaan jännä sarja.
 

Bronco

Jäsen
Ilves tänään siis:

Marjamäki - Lee - Niinimäki
Korhonen - Määttänen - Anttila
Rajala - Myttynen - Rask
Sointu - Tuominen - Välimaa

Glenn - Bäckström
Peltola - Jokipakka
Bruun - Kesä

Aittokallio (Wiikman)

Tukion ja Wiikmanin lisäksi aloituskokoonpanosta on tippunut pois Kai Kantola, tilalla nähdään Tommi Välimaa.
 

Jip Pii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Avainkysymys: Kuinka paljon Ilves pystyy parantamaan

JYP ei missään tapauksessa ollut vielä oma itsensä perjantaina. Todella paljon jäi parannettavaa.
Niinpä. Mutta jokainen pelin nähnyt kykeni varmasti toteamaan myös sen, että Ilveksellekin jäi paljon parannettavaa. Illan kysymys kuuluukin, paljonko Ilves pystyy perjantaista parantamaan maalivahtipeliä, viimeistelyä ja alivoimaa. Ja huoltamaan ja hieman säätämään Teemu Kesän kasettia ;)

Varsinkin tuohon alivoimapelaamiseen Ilveksen pitäisi saada äkkiä jotain rotia. Ihan liian helpolla pääsivät hurrikaanipaidat ylivoimallaam namuttelemaan perjantaina, kun ilvesläiset juoksivat sinne tänne hukkaan ja lopulta unohtivat 1-2 jyppiläistä maalin eteen vapaaksi.

Toisaalta paremmalla viimeistelyllä Ilveskin voisi yllättää Jypin heti ekassa erässä. Ei tarvitse luoda kuin kolme paikkaa ja pistää kaikista sisään, niin Jypiltäkin hieman tarmo kaikkoaa. JYP:illehän kuulemma riittää tänään vain mukana roikkuminen ja kyttäily ja sillä saavutettava "ruma" 3-2 voitto. Se suunnitelmahan tuhoutuu täysin, kun Ilves iskee ekan erän alkuun 3 maalia. Ja mikäs olisi Tuokkolankaan kannalta sen mahtavampaa, kun päästä tänäänkin pelaamaan n. 50 minuuttia (olettaen että maalilla saa aloittaa Myllykoski).

Toivottavasti tulee kunnon kamppailu ilman mitään turhia ylilyöntejä. Varmaa kuitenkin on jo se, että parempi voittaa. Maalintekopelissä se paremmuus kun on aika helppo pelin päätyttyä valotaululta todeta.


Jyp-Ilves-otteluketjut/-ottelusarjan ketju ovat olleet kyllä uskomattominta paskaa jatkoajassa Ilves-ketjujen osalta ikinä.
Niinpä. Mutta ihmisethän tänne kirjoittelee. Ja ihmisten ihmeellinen perusominaisuus on aina luulla, että itse on toisia parempi ja viisaampi ja että oma lauma on toisten laumaa viisaampi ja kauniimpi.Siinä ei paljon tehoa järkipuhe siitä, että paitaan ommeltu kuvio ei tee kenestäkään yhtään mitään. Mutta tästä kannattaa ehkä jatkaa siinä toisessa ketjussa, jos siinäkään. Minkä ihminen luonnolleen voi?
 

Jip Pii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Muutokset eivät haittaa yhtään. Tukio oli aika käsittämättömän susi eilen ja mikäli ei pelaa puolustukseen varmasti pitäisi edes löytyä kovuutta (Kesä) tai sitten hyökkäysvoimaa (ehkä Glenn) mutta Tukio ei onnistunut kummassakaan.
Ei varmasti ole maailman suurin vääryys, että Tukio katsoo illan peliä katonrajasta. Mutta kyllä sinne olisi voinut passittaa N. Bäckströminkin. Siinä on yksi pakki, jonka kentällä ollessa kiekko kannattaa iskeä päätyyn ja lähteä perään karvaamaan. Eilen Bäckström ei kyennyt varmaan kertaakaan ottamaan tuollaisissa tilanteissa kiekkoa haltuunsa tai toimittamaan sitä hallitusta omille. Melkeinpä näytti siltä kuin hän ei uskaltaisi edes mennä kiekkoa ottamaan päädystä.

Tukion ja Bäckströmin ja vähän Bruuninkin eilinen esitys kyllä todistaa sitä, minkä runkosarjan taulukkokin näytti. Ilveksen akilleen kantapää on puolustus, missä ne kokeineimmat ja ulkomaalaisvahvistuksen titteliäkin kantavat pelurit pettävät liian usein. Toisaalta on kuitenkin todella hienoa, että konkarit voidaan siirtää pelien tiukentuessa syrjään ja heittää kehään tänä vuonna liigaan tutustunut Peltola.

Toivottavasti tänään puolustuspää pelittää paremmin. Bäckström loistaa ja Bruun maalaa. Odotellaan.
 

LaRock

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Siis ei jumalauta. Avarretaas ny vähän sitten tätäkin.
Kun tuossa käyttäjätunnukseni alla lukee Ilves, voi se tarkoittaa monta muutakin Ilvestä kuin jääkiekon parissa toimivaa mm. jalkapallo ja salibandy.

Aivan, olet oikeassa. Siis tottakai minun olisi jääkiekkofoorumilla keskustellessa tajuta, ettei täällä oikeasti lätkästä puhuta vaan siitä, kuinka Ilves on JYPiä suurempi seura fudiksessa ja salibandyssä. Myönnän virheeni, nöyrimmät pahoitteluni.

Pitää varmaan siirtyä futisforum2 puhumaan lätkästä, jos se siellä onnistuisi?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös