La 17.3.2012 Blues - Lukko, Villi kortti -kierros, 1. ottelu

  • 13 077
  • 51

Epsri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Otto jatkaa pettämätöntä playoff recordiaan harhasyöttöjen osalta tärkeissä paikoissa. Takavuosien molemmat Ilves sarjat ovat taas tämäniltaisen jälkeen tuoreessa muistissa. Ei tosin tuolla hyökkäyspelillä olla huomennakaan voittoa ottamassa. Lähes kaikki kaksinkamppailut hävittiin ja muutenkin oltiin luistelussa ja taklauspelissä auttamattomasti Bluesia jäljessä.
 

John Deere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko , Vidilän työväenurheilijat VITU
Jep jep tämän kauden kärsimysnäytelmä lähenee loppuaan. Kauan roikuttiin mukana vaikka kaverilla olikin paremmat paikat. Tuhlailuun sorruttiin jälleen, vaikkakin ei niin isosti kuin aikaisemmin. Blues oli enenmän niskaanpäällä ja loppua kohden oli vain ajan kysymys koska kolahtaa.
Vituttaa silti, jotenkin kuin koko kauden läpi on jaksanut uskoa tason nostoon.

Vittu ja onko pakollista että aina näissä Lukkoa rankoo ne omat kasvatit tai porilaiset pilipali ukot. Kaiken näköistä Huhtalaa ja Kiilholmaa toimittaa kiekkoa pömpeliin. Taistelu jatkukoon huomenna. Paikan päälle on taas pakko raahata itsensä, siitä kaikesta huolimatta. Jos huomeenna kaikki on ohi niin pari päivää taas odotettavissa uber vitutus!
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Jos nyt ihan rehellisiä ollaan niin ero oli lopulta marginaalinen: Lindgrenin tolppa (luulin ensin että se tuli maalista ulos) ja heti perään Huhtalan maali. Pelitapahtumat:
1 Erä: Lukolle
2 Erä: Bluesille
3 Erä: Bluesille
4 Erä: Tasainen mutta Blues teki
=> oikeutettu voitto
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Olipahan peli taas. Eka erä oli tasainen, kumpaakin joukkuetta taisi hieman jännittää. Toinen erä meni ehkä hieman Lukolle ja kolmas sitten taas selkeästi Bluesille. Jatkoajalla kummallakin oli sitten taas omat hyvät tilanteensa.

Lukolla pysyi pelin hallinnan vaihteluista huolimatta paketti kohtuuhyvin kasassa koko pelin ajan. Vaikka kolmas erä olikin melkoista Bluesin pyöritystä, niin siitä huolimatta itsellä ainakin pysyi fiilis luottavaisena. Bluesin pelaajat saatiin kuitenkin pidettyä hyvin ulkona parhaasta maalintekosektorista ja ne pari pahaa syntynyttä tilannetta Nielsen hoiti puolestaan todella hienosti.

Erikoistilannepelaamisessa korostui kummankin melko surkea YV-peli ja toisaalta kummankin hyvä AV. Bluesilla kyllä kiekko liikkui hyvin, kun kiekon vain alueella saivat, mutta eivät kuitenkaan päässeet YV:lläkään kunnolla parhaaseen sektoriin. Lukon osalta Lindgrenin kokoonpano sai hyvin kiekon tuotua alueelle, mutta itse YV oli melkoista seisoskelua, kaikki vaan taas odottelivat paikoillaan, että mitäs se Perttu tällä kertaa keksii.

Lukon peli oli kurinalaista, mutta jotenkin halutonta. Taklauksia ei juurikaan nähty Lukkolaisten tekemänä ja muutenkin puuttui se "tappamisen" meininki. Koko asenne tavallaan näkyi Kauvosaaren jäähyssä, Kauvo kaataa Miettisen, näkee/tietää, että saa jäähyn ja lopettaa pelaamisen siihen paikkaan, jolloin Miettinen meinaa vielä päästä kiekon kanssa vapaasti maalin eteen. Tuosta jotenkin paistoi koko joukkuetta vaivannut haluttomuus pelata tilanteita loppuun asti. Olisikohan vähän liikaa painotettu kurinalaista ja varovaista pelaamista, joka sitten näkyi kaikkien pelaajien otteissa tuollalailla?

Lukolta oli joukkueena melko tasapaksu esitys, kukaan ei isossa kuvassa pahemmin erottunut hyvässä tai pahassa. Paitsi tietysti Nielsen, jolta oli ehdottoman loistava peli. Plussat voisi silti ehkä antaa myös Nurmelle (vahvaa AV-pelaamista), Bomersbackille (aktiivisinta pelaamista Lukkolaisista) ja Bertrandille (oli jälleen pirteä, mutta toisaalta otti kyllä typerän jäähyn jatkoajalla). Honkaheimolle sitten miinus Bluesin maaliin, sinänsä pelasi kiekkoa hyvään paikkaan, kun siellä oli useampikin Lukkolainen, mutta valitettavasti kaikki olivat menossa vaihtoon.

Tuomarit ehkä ansaitsevat myös muutaman sanasen. Linja vaihteli pelin aikana todella paljon, ja muutama todella käsittämätön ratkaisu. Annetuista jäähyistä Nurmen estämisjäähy oli todella naurettava, mutta toisaalta myös Huhtalan jäähy samasta rikkeestä tuli helponlaisesti, vaikkei aivan yhtä naurettava ollutkaan.
Antamattomista jäähyistä taas erottuivat Tikkasen keskialuuella suorittama selvä jalkakamppi ja Kangasmäen takakarvaajalta naamansa saama maila. Kaiken lisäksi Kangasmäki olisi päässyt puolittaiseen läpiajoon tuosta tilanteesta, kiekko oli juuri tulossa lapaan kun tuli mailaa naamaan takaapäin. Tuosta selkeämpää korkeaa mailaa (joka vielä vaikuttaa ratkaisevasti pelitilanteeseen) harvoin näkee.
Onneksi nämä jäähyt ja epäjäähyt menivät kuitenkin about tasan joukkueiden kesken.

Kaikesta huolimatta suht luottavaisin mielin odottamaan huomista peliä, käytetään vähäiset paikat paremmalla prosentilla hyväksi, niin ehkä tää vielä tästä. Tänäänkin ehdin kyllä jo pienenpienen hetken tuuletella voittoa Lindgrenin vedon jälkeen, mutta tolpathan ne siellä vaan taisi sittenkin kilistä (tai kun eivät edes kilisseet, mutta kuitenkin).

Edit:
Olisivat kyllä voineet tuohon maalikoosteeseen laittaa näkyville myös tuon Lindgrenin jatkoaikavedon.
 
Viimeksi muokattu:

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
kiljander kirjoitti:
(luulin ensin että se tuli maalista ulos)

SE tuli takaraudasta ulos, sehän tässä vituttaakin.

kiljander kirjoitti:
oikeutettu voitto

Millai ? Jos Lindgren tekee maalin eikä sitä noteerata ja seuraavasta hyökkäyksestä blues maali. Miten se on oikeutettu ?
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Olisi kyllä ihan kiva nähdä hidastus siitä Pertun vedosta. Jännä ettei menty videolle ollenkaan, kun normaalisti katsotaan jokainen kilahdus.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
SE tuli takaraudasta ulos, sehän tässä vituttaakin.



Millai ? Jos Lindgren tekee maalin eikä sitä noteerata ja seuraavasta hyökkäyksestä blues maali. Miten se on oikeutettu ?
Millai millai? No sillai että matsissa Lukko ei edes tuulettanut tuota "maalia" puhumattakaan että se olisi tarkistettu. Joo eikä mulla ole tapana videoida pelejä aitiosta käsin.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Olisi kyllä ihan kiva nähdä hidastus siitä Pertun vedosta. Jännä ettei menty videolle ollenkaan, kun normaalisti katsotaan jokainen kilahdus.

Jeps, ei sitä juuri hidastuksena Urhollakaan näytetty. Aika heikossa siis tietää missä se kävi.
Olis kiva nähdä video.
 

ICE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
SE tuli takaraudasta ulos, sehän tässä vituttaakin.
Kelasitko videolta? Olin iteki kyl varma että kiekko kävi sisällä, mutta kun Perttu ei edes reagoinut, niin ajattelin että tolppaan se sitten osui.

Edit. Kuulemma tolppa videolta kelattuna.
 
Viimeksi muokattu:

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Kelasitko videolta? Olin iteki kyl varma että kiekko kävi sisällä, mutta kun Perttu ei edes reagoinut, niin ajattelin että tolppaan se sitten osui.

Kun Perttu meni vaihtoon, joku kysyi siitä, niin Pertun huulilta pystyi lukemaan että tolppaan osui. Luulisi että mies itse tiesi mihin kiekko osui.

Itse vetoa en ole nähnyt hidastuksena, joten paha on sanoa varmaksi.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
No huh huh, pikkuhiljaa voi alkaa taas hengittämään.

Ansaittu voitto, tuumin jo useaan kertaan pelin aikana että vittu kun olis häviö vituttanut. Vaan kyllähän tolpat Lukonkin toimesta kilisi. Ekassa erässä kerran ylärimaan ja kolmannessa Lindgrenin veto tolppaan. Silti Blues oli pelissä enemmän aloitteelisempi. Olis kyllä pitänyt niitata homma kolmannessa erässä kun Lukko oli ihan köysissä mutta hyvä näinkin. Tuomarilinja heitteli kyllä melkoisesti. Ekassa vähän turhankin kevyitä jäähyjä, tokassa ei ensin mistään ja sitten ihan käsittämätön estämisjäähy Huhtalalle.

Bluesin osalta sanottakoon, että nyt on näemmä play offit alkaneet kun puolustuspelaamisessakin aletaan uhrautua eikä vastustajan ylivoimatilanteet enää päätykään järjestään maaliin. Se asenne. Kiitos Huhtala ja Galbraith!

Kiitos Bluesin fanikatsomon kanssafanittajille ja peukkua Lukon faniporukalle. Huomenna jatkuu!
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kiva huomata että muutkin luulivat sen Pertun vedon käyneen maalissa. Minä jo hyppäsin laiskanlinnastani pystyyn kuin kyrpä jouluna ja huusin kuin leijona Lukon voittoa. Hämmästys oli melkoinen kun kukaan Lukon pelaajakaan ei maalia tuulettanut.

Ja tottahan Pertun huulilta pystyi vaihtopenkillä lukemaan että "tolppa", joten se siitä mutta kyllä minä jo ehdin luulla...
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kiekko osui tolppaan. 100% varma asia. Pulinat pois.

edit: Tuolta voi jokainen todeta asian itse: http://desk.camtenna.com/urhotv/system/webtv/video/feed.case?id=3236329

Kiitoksia videotodisteista!
Tuossa tilanteessa on muuten merkille pantavaa tuomarin reaktio tilanteeseen, jota ei siis ole! Vaikka tuomari oikein kärppänä tilannetta ja kiekkoa siinä seuraakin. Luulisi, että jos näkee kiekon osuvan tolppaan, niin levittää kätensä ja jos on epävarma näkemästään, niin näyttäisi, että puhelimeen mennään, kunhan ehditään. Mutta tuossa näyttää siltä, että tuomari jäätyy aivan täysin. Oikeana ratkaisunahan tuomarin olisi pitänyt käydä Bluesin maalin jälkeen tuo tilanne vielä videolta katsomassa, kun tämä video sen selvästi todistaa, että oli ihan pihalla tuossa tilanteessa.

Tilanne kuvastaa tavallaan koko ottelun tuomaritoimintaa, eli joko tilanteita ei nähdä oikein tai sitten niihin ei "uskalleta" puuttua millään tavalla...?!

Edit: Tällä ei ole siis tarkoituksena valittaa pelin lopputuloksesta (joka on oikea), vaan tuosta tuomaritoiminnasta. Vi**ttaa tuollainen munaton surffailu tuomarin toimesta!
 
Viimeksi muokattu:

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
jäin vielä miettimään tuota tilannetta. Onko niin että videoille mennään vasta seuraavalla pelikatkolla vai katkaiseeko tuomarit pelin videota varten? Ilman muuta tuo Lukon tolppa kuului tarkastettavien joukkoon vai jäätyivätkö tuomarit tosiaan täysin? Seuraava pelikatko oli muuten Huhtalan maali. Olisiko tuossa tilanteessa teoriassa pitänyt vielä mennä Lukon videoille?
Edit: elikkä onko seuraava tilanne mahdollinen: Blues tekee maalin mutta Lukko voittaakin pelin videotarkastelun jälkeen (videoille mennään vasta Bluesin maalin katkon ansiosta)
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
jäin vielä miettimään tuota tilannetta. Onko niin että videoille mennään vasta seuraavalla pelikatkolla vai katkaiseeko tuomarit pelin videota varten? Ilman muuta tuo Lukon tolppa kuului tarkastettavien joukkoon vai jäätyivätkö tuomarit tosiaan täysin? Seuraava pelikatko oli muuten Huhtalan maali. Olisiko tuossa tilanteessa teoriassa pitänyt vielä mennä Lukon videoille?
Edit: elikkä onko seuraava tilanne mahdollinen: Blues tekee maalin mutta Lukko voittaakin pelin videotarkastelun jälkeen (videoille mennään vasta Bluesin maalin katkon ansiosta)

Seuraavalla pelikatkollahan sinne videoille olisi tosiaan pitänyt mennä. Ja tuo skenaario olisi ollut mahdollinen, että jos kiekko Bluesin maalissa olisi käynyt, niin kaikki sen maalin jälkeiset tapahtumat olisi mitätöity. Eli Lukko olisi pelin voittanut siinä tapauksessa...
 

Action man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Matinkylän Mahti
jäin vielä miettimään tuota tilannetta. Onko niin että videoille mennään vasta seuraavalla pelikatkolla vai katkaiseeko tuomarit pelin videota varten? Ilman muuta tuo Lukon tolppa kuului tarkastettavien joukkoon vai jäätyivätkö tuomarit tosiaan täysin? Seuraava pelikatko oli muuten Huhtalan maali. Olisiko tuossa tilanteessa teoriassa pitänyt vielä mennä Lukon videoille?
Edit: elikkä onko seuraava tilanne mahdollinen: Blues tekee maalin mutta Lukko voittaakin pelin videotarkastelun jälkeen (videoille mennään vasta Bluesin maalin katkon ansiosta)

Kiljander: kyllä tuo on ihan mahdollista ja oikeinhan se silloin menee.
 

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
jos kiekko Bluesin maalissa olisi käynyt, niin kaikki sen maalin jälkeiset tapahtumat olisi mitätöity.

Saatan olla väärässä, mutta jäähyt jäävät muistaakseni voimaan.

Blegille täysin ansaittu voitto, vaikka Lukolla vaarallisia vastahyökkäyksiä olikin. Pelin taso ei kovin korkeaksi noussut, mutta peli olikin jo lähtökohtaisesti vähämaalinen odotusarvoltaan. Huomenna Lukko saa muuttaa peliään paljon aktiivisemmaksi, mikäli haluaa kautta vielä jatkaa.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Kai tuota nyt uskaltaa ansaituksi voitoksi kutsua vaikka vähän vaikeamman kautta tuli.

Nyt monet Bluesin pelaajista ottivat askeleen selkeästi seuraavalle tasolle. Enpä muista nähneeni tällä kaudella esim Sailiolta yhtä näin hyvää peliä tai Hannulalta noin suoraviivaista peliä. Hyökkääjistä Kuusela oli hyvä, Miettinen väläytteli lupaavasti, Huhtalalta hyvä peli ja Ikonen & Ramstedt vaikutti hyvältä kaksikolta. Pakeista Varakas oli hyvä, Clarkekin jotain pikkuvirheitä lukuunottamatta perusvarma ja muutkin suoriutuivat hyvin.

Lukko oli jotenkin joukkueena kyllä vaisu. Ei sitä Lindgreniä ilman kultakypärää olisi erottanut ja mieleen jäikin lähinnä Bertrand joka näytti olevan yksi harvoista Lukon pelaajista joka meni tilanteisiin täysillä.

Vaikka yleisömäärä oli alhainen kuten arvelinkin niin olihan tuossa pelissä kuitenkin tunnetta ja katsomossakin hyvä meininki. Vähän outoon paikkaan oli Lukko-fanit sijoitettu kun olivat lähes keskellä toista yläkatsomoa mutta mikäs siinä.

Huomenna kun laitetaan poikki niin saataisiin edes vähän huilia.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Kiljander: kyllä tuo on ihan mahdollista ja oikeinhan se silloin menee.

Vanha kansa muistaa 1994 Stanley Cup finaalit, joissa kuudennessa pelissä tilanteessa 3-1 Vancouverin Geoff Courtnall ampui "maalipuihin" ja vastahyökkäyksestä Rangers teki kotiyleisön riemuksi 3-2 kavennusmaalin. Videoiden tarkastuksen jälkeen jatkettiin keskialoituksella tilanteesta 4-1 Vancouverille.
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Bluesin peli selvästi. Tänään jatketaan ja hoidetaan homma himaan.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Vaikka yleisömäärä oli alhainen kuten arvelinkin niin olihan tuossa pelissä kuitenkin tunnetta ja katsomossakin hyvä meininki. Vähän outoon paikkaan oli Lukko-fanit sijoitettu kun olivat lähes keskellä toista yläkatsomoa mutta mikäs siinä.

Tästä sama. Aika surulliselta näytti nuo tyhjät paikat hallissa, mutta tunnelma silti hyvä. Espoon vähälukuinen, mutta aktiivinen kannattajaporukka veti ok. Ei paljoakaan mitään chanttia, mutta peruskamnatusta. Halli on aika helposti otettavissa haltuun kuten eilen.

Tänään jatkuu ja pakkovoiton paikka.
 

DanC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
Espoon vähälukuinen, mutta aktiivinen kannattajaporukka veti ok. Ei paljoakaan mitään chanttia, mutta peruskamnatusta. Halli on aika helposti otettavissa haltuun kuten eilen.

näköjään kun tarpeeksi vanhaksi elää niin kaikenlaista paskaa sitä saa luettavakseen.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
näköjään kun tarpeeksi vanhaksi elää niin kaikenlaista paskaa sitä saa luettavakseen.

No mitähän paskaa tuossa sitten loppujen lopuksi oli? Urhon perusteella erittäin hyvää meininkiä molemmilta porukoilta, mutta äänen puolesta homma meni vieraille. Tokikaan en tiedä missä päin mikit tuolla hallissa olivat, mutta RB:n huudot sieltä selvemmin läpi kuuluivat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös