La 11.10.2008 LeKi - TuTo

  • 1 216
  • 5
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTo suuntaa Lempäälään hienosti menneen alkukauden jälkeen. Joukkue on hävinnyt vain kerran, joten pistetili on komea. Myös TuTon yksilöt ovat korkealla tilastoissa, mukaanlukien jäähypörssi. Ville "Mörkö" Peltosuo on pelikiellon takia poissa, joten joukkue ei ole totutun fyysinen. Ehkä Iiro Junnila mahtuu taas kokoonpanoon, ihan vain varmuuden vuoksi.

TuTo oli musertavan ylivoimainen edellisessä ottelussa Titaaneja vastaan. Lempäälässä tilaa on vähemmän, mutta TuTon joukkueessa on sekä rymistelijöitä että korkean henkilökohtaisen taitotason omaavia pelaajia. Kotijoukkueen onkin syytä pysyä poissa jäähyaitiosta, Jokila ja kumppanit rankaisevat nopeasti.

Myös LeKissä on ollut vilkasta pelaajaliikettä. Turun valaistuksen liian kirkkaiksi kokeneet Kerälä ja Lähteenmäki löytyvät kokoonpanosta, kuten myös TuTon organisaatiossa viime kaudella piipahtanut Karevaara. Hyviä pelimiehiä kaikki kolme, joten TuTo saa olla tarkkana. Varsinkaan Kerälä ei erityisemmin pidä fyysisestä pelistä, joten muutama pusu hänen suuntaansa heti ensimmäisessä erässä voisi olla paikallaan.

Lempäälän illassa pelataan mielenkiintoinen ottelu, 2-4.
 

TOVERIT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tiukka matsi tulossa

Tutolta puuttuu edelleen pari tärkeää peluria. Lekillä hampaankolossa viime kohtaaminen Kupittaalla ja tämän jälkeen tullut vahvistuksiakin. Veikkaan, että matsi päättyy tällä kerralla Tuton tappioon 4-2. Mielelläni olen toki väärässä!
 

Aimo Porvari

Jäsen
Suosikkijoukkue
LeKi, Järven Ritarit
Olipahan taas eräänlaista peliä!

Ja näin on taas yksi lauantai-ilta nähtynä. Toverit haki pisteet 2-5 -lukemin. Ottelu alkoi LeKin kannalta ihan mukavasti (lähinnä tuloksellisesti), mutta sitten koitti musta pariminuuttinen. TuTon sankarinviitan sai Lehkosen puudeli ja Mestiksen jäähynkalastaja ja kaatuilija numero yksi eli A. Pusa. Tänään kaatuilunkin vähemmälle jättänyt Pusa laittoi kaksi kertaa kiekon verkkoon LeKin puolustuksen (viisikko sellaisen) sekoillessa ihan näyttävällä tavalla. Ensimmäinen perus kilven alanurkka laitanousun päätteeksi ja toinen peräti hanskalle ylös. Sitten perään tuli vielä kolmas maali, kun TuTon puolustajan laukaus kääntyi LeKin pelaajan luistimesta suoraan vetopaikalle ja onetimerilla kiekko upposi tyhjään maaliin.

Vuorisalo kävi laittamassa toisessa erässä rankkarista neljännen osuman harhautuksen päätteeksi kämmeneltä yritettyään juuri sitä ennen uittaa läpiajosta rystyllä kiekkoa tuloksetta maaliin. LeKillä oli muutamia ihan hyviäkin yrityksiä tulla peliin mukaan, mutta parin runkopuolustajan puuttuminen näkyi auttamattomasti pelaamisessa. Jääkiekko on siitä kummallinen peli, että siinä eri pelaajat osaavat hieman eri asioita. Toiseen erään LeKi tuli ihan hyvän oloisella asenteella, mutta ajatukset eivät menneet ihan yksiin, mistä seurauksena tehottomuus.

Kolmannessa erässä HPK-ketju värkkäsi ihan kohtuullisen näyttävän osuman, jossa puolustajan avauksen jälkeen kiekko pelattiin laidasta nousseen laiturin toimesta keskelle nousseelle kaverille, joka laittoi kiekon varsin hyvin pelanneen TuTo-vahdin taakse. TuTon viimeinen osuma oli sitten lähinnä kosmetiikkaa, mutta lähtötilanne kuvasi hyvin ottelua, sillä voisin arvata, että Vuorisalo ei tiennyt kiekon liikkeelle lähettäessään syöttävänsä Pulliaista läpi.

Jos tappiosta jotain positiivista halutaan hakemalla hakea, niin rosterin ollessa taas hieman täydempänä jalkeilla tuloksen pitäisi tästä parantua. Ajoittain pyöritys TuTon päässä oli melkoista, mutta varsinaisiin maalipaikkoihin ei yrityksestä huolimatta päästy. Yksi asia, joka tuli vain sattumalta mieleen on se, että jos muutama pelaaja koki, että eivät saaneet kiekkoa pelattavakseen tarpeeksi paljon tai nopeasti, niin ongelmaan saattaa auttaa se, että menee sellaiseen paikkaa, johon kiekon voi oikeasti syöttää.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTon viimeinen osuma oli sitten lähinnä kosmetiikkaa, mutta lähtötilanne kuvasi hyvin ottelua, sillä voisin arvata, että Vuorisalo ei tiennyt kiekon liikkeelle lähettäessään syöttävänsä Pulliaista läpi.

Samaa mieltä. Mutta lopputulos ratkaisee ja niin vain Pulliainen iski viimeisen niitin LeKin arkkuun. Kotijoukkueen peli pyöri ajoittain hyvinkin nätisti, mutta kyllä TuTon voitto ansaittu oli. TuTo tuhlaili maalipaikkoja runsaasti, eikä voittajasta ollut ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen suurtakaan epäselvyyttä.

LeKin kaikki kaikessa oli HPK-ketju. Kerälän johdolla jantterit rakensivat hyökkäyksiä yhä uudelleen ja uudelleen TuTon päätyyn, muiden ketjujen hyökkäysvoima oli vähäisempää. TuTo pelasi läpi ottelun neljällä ketjulla ja ratkaisuvoima jakaantui taas ilahduttavasti.

Oma lukunsa on muuten Markku Vuorisalo. Hänen piti suorastaan romahtaa kun Forsell katosi vierestä, mutta niin vain vanha kunnon Marre iskee keskimäärin pari pistettä/peli. Tänäänkin oikein mainio esitys, asennekin sen kuin paranee vuosien vieriessä. LeKin kakkosmaalivahti oli juuri muodostumassa eläväksi muuriksi, mutta sitten Vuorisalo kävi ujuttamassa rankkarin sisään. Se oli käytännössä ottelun ratkaisumaali.

LeKin toisen maalin henkinen isä on Dahla, karkea sijoittumisvirhe jätti kaistan auki LeKin hyökkääjälle, ja kavennus syntyi. Pääsääntöisesti TuTo kuitenkin puolusti hyvin, minun silmiini erityisesti Maunula pelasi laadukkaan pelin.

Makkara oli hyvää ja kahvi myös. Nyt onkin aika keskittyä ensi viikonloppuun, peräkkäisinä iltoina Hokki ja Kookoo. Silloin mitataan TuTon taso oikein perusteellisesti.
 
Suosikkijoukkue
Maselin Käpälä
Nimimerkki Kaukalon laidalla kuvaili ottelun hengen melko todenmukaisesti. TuTo tuhlasi maalipaikkoja ja LeKilläkin oli hetkensä. Ottelu ei maaleja lukuunottamatta pelillisiä hienouksia tarjonnut lukuunottamatta Jokilan pyörittämää ylivoimaa, joka oli varsin mahtavaa katseltavaa jopa ilman maaleja. Rankkarin viheltämisen syy jäi hieman epäselväksi vaikka hyvältä linjalta tilannetta seurasinkin. Olin näkevinäni kuitenkin selkeän maalintekoyrityksen, mutta joku varmaan pystyy tämän tilanteen kertaamaan, mikäli näki tai ymmärsi paremmin. Yleisesti tuomari Hakkarainen oli ihan hyvä, mutta mikäli kyseessä on se entinen pelimies-Hakkarainen, niin ihmettelen miten kaveri ei osaa sen vertaa peliä lukea, että oli ainakin kymmenen kertaa kiekon tiellä ottelun aikana.

LeKin via dolorosa oli sitä luokkaa, että siitä pitänee tehdä pieni analyysi tai ainakin avautuminen. Lähdetään liikkeelle TuTon ensimmäisten maalien kautta:

Kuten täällä jo kerrottiin, ensimmäinen maali tuli hieman varkain ja hyökkääjä pääsi luikahtamaan takaovesta aivan yksin maalille. Kiekonmenetys, yksi syöttö ja mustaa verkkoon ilman sen suurempaa häirintää. Alkutilanne jäi hieman epäselväksi, mutta pelin käännyttyä olisi voinut kuvitella jonkun varmistavan omaa päätä.

Toisessa maalissa LeKi-hyökkääjä Sandvikilla oli kiekko ensin hallussa ilman sen kummampaa häirintää. Sopivia vaihtoehtoja olisivat olleet seuraavat: 1. Kuljettaa kiekko oman maalin taakse kun kerran oltiin sopivassa liikkeessä sinne suuntaan. 2. Syöttää kiekko jollekin omalle pelaajalle (ääritapauksessa jopa puolustajalle) jolla olisi ollut naama hyökkäyssuuntaan. Tämä pelaaja olisi voinut kenties toimittaa kiekon seuraavalla syötöllä keskialueen puolella olevalle joukkuetoverille tai sitten kuljettaa kiekon sinne itse. 3. Purkaa kiekko takaisin keskialueelle, mikäli ensimmäiset vaihtoehdot eivät tuntuneet toteutettavilta. Sandvik päätyi kuitenkin sellaiseen ratkaisuun, että lapioi kiekon puolilla valoilla laidan kautta omalle siniselle, jossa vastustaja kiitti ja laittoi pelivälineen taas lähemmäs LeKin maalia. Eräänlaisen sössimisen jälkeen kiekko oli jälleen Sandvikin lavassa ja maagiseen siniviivaan oli enää muutama potku, niin kiekko vietiin lavasta ja laitettiin ylänurkkaan.

Kolmas maali oli tosiaan hieman huonon tuurin seurausta, mutta silti osaltaan samaa sössintäjatkumoa. Kenties aikalisän olisi voinut ottaa siinä toisen maalin jälkeen. Mikäli oman porukan tekemiseen ei olisi tullut muutosta, niin ainakin TuTon hyvä hetki olisi saatu katkaistua. Ollaan sitten herrojen esityksistä mitä mieltä tahansa, niin Leimun ja Suhosen poissaolo todellakin näkyi pelaamisen tasossa. Ylivoimassa ei ollut oikein järkeä, sillä ainokaisten viivapakkien poissaollessa kiekkoa pyrittiin pelaamaan koko ajan heitä paikanneiden pelaajien kautta. Kaikkein surullisinta oli viivamiesten toiminta. Vaarallisia tilanteita tuli enemmän omaan päähän. Kukaan pakeista ei ehkä Virkkiä lukuunottamatta pelannut sellaisella tasolla, jolla tässä sarjassa pitäisi ainakin neljän pakin toimia, mikäli halutaan pelata voitosta. Ilvonen tuntui touhuavan vähän omiaan, mutta oli kohtuullinen paikoitellen. Ilvosen tekemistä ei esimerkiksi ylivoimalla kuitenkaan auttanut hyökkääjien onnettomat syötöt ahtaaseen tilaan tai neliön keskellä normaaleissa ylivoimakuvioissa pelaavan apupelaajan tarjonnan puuttuminen.

HPK-ketju oli tässä viestiketjussa todetulla tavalla LeKin parasta antia. Maali oli varsin kaunis, vaikka tämä Dahlan sekoilu sitä edesauttoikin. Samaisesta kaverista tuli mieleen ottelun kulminaatiopiste: Toiseen erään tullut varsin aktiivinen LeKi painoi kiekkoa hyvin TuTon alueella. LeKi on tällä hetkellä täynnä taitavia pelaajia. Hieman ihmetyttää kuitenkin aivan perinteisen pelisilmän puute. Tyhmien kiekonmenetysten ja kurittoman pelaamisen ohella tapahtuu esimerkiksi sellaista, että kun ennen sitä Vuorisalon kuuluisaa rankkaria LeKi painoi parin minuutin jakson kiekkoa TuTon päässä ja pystyi siinä välissä vaihtamaan miehet, kun Dahla kumppaneineen nojaili suunnilleen oman maalin tolppiin hapenpuutteen kouristuksissaan, syntynyttä tilannetta ei hyödynnetty. TuTo onnistui vaihtamaan pari hyökkääjää (heitäkään ei olisi pystytty vaihtamaan, jos LeKi ei olisi hautonut kiekkoa keskialueella puolittaisen purkukiekon jälkeen), joten kentällä oli kolme todella väsynyttä turkulaista. LeKin pelaajat päättivät kuitenkin pelata hyökkäyspään tilanteen läheltä omaa siniviivaansa, jossa puolustivat nämä viimeksi kentälle tulleet vastustajat. Järkevästi pelaten kiekko olisi pidetty syvässä ja odotettu, että Dahla pyörtyy ja käyty laittamassa kavennusmaali ja tilanteeksi 2-3. Sen sijaan kiekonmenetyksen jälkimainingeissa Vuorisalo karkasi ja kohta oli taululla 1-4. Ihan oikeasti tuli mieleen pelinluku Jokipojat-pelin toisen erän lopusta.

Kolmas erä oli LeKin kavennusmaalia lukuunottamatta näennäisen tuntuista pelaamista. LeKin varsin suurella kohulla hankkimat pelurit eivät ole Sport-ottelua lukuunottamatta esittäneet oikein mitään. Niemi ei ole kiekon kanssa oikein samaan aikaan samassa paikassa. Pajula ei oikein ehdi tai jaksa tehdä niitä temppujaan, joita varten hänet ilmeisesti on hankittu. Koistinen on ties missä kun kaveria ei ole paljoa peleissä näkynyt. Sportia vastaan hän meni ihan kohtuullisesti kahden edellä mainitun pelaajan kanssa, mutta työnteko ei oikein kiinnostanut. LeKissä viime vuonna pelanneista Joki-Erkkilä pelaa viime vuotta suuremmassa roolissa ja paremmalla tasolla vaikka tänään ei kulkenutkaan. Kuusela tekee asiat tasaisesti, eikä hänestä varmaan tähän talveen enää odotettukaan mitään profiilihyökkääjää. Välimaa on vain varjo viime kaudesta, vaikka palkintoraadin sekoilu toikin tänään pronssisen mitalin. Puolustajat eivät viime vuonnakaan mitenkään häikäisseet, joten tänä talvena odotukset olivat aika maltilliset. Leimu ja Suhonen ovat mielestäni pelanneet viime vuoden tapaan pääpiirteissään. Kenties tulokkaat Savolainen ja Hartus ovat olleet suurimmissa vaikeuksissa. Toinen ei ehdi tilanteeseen ja toinen ei ehdi syöttää kiekkoa ennen kuin se jo viedään lavasta.

Joukkueena pitää todeta, että viisikkopeliä ei ole. Omassa päässä ei tiedetä pelataanko paikkaa vai miestä tai edellisten sekoitusta. Hyökkääjät luistelevat laiskasti tarjoamaan avauspaikkaa, ja puolustajat eivät saa lyhyttäkään syöttöä oman pelaajan lapaan. Koomista päivän pelissä oli se, että siellä taisi olla peräti hyökkääjänä normaalisti pelaava Nippala avaajan paikalla, kun kiekko ei muuten löytänyt tietään omien lapoihin. Jos peliin ei kuuluisi se, että vastustajakin hyökkää välillä, niin siinä olisi LeKille kohtuullinen pakki.

Tällaisia murheita täältä lauantai-illan tuopin ääreltä.....
 

Anadigi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Junnon kravatti ja Mikin ylädekki
Portsin viesti oli täyttä asiaa. Hämmästyttävintä tuntuu juuri nyt olevan se, että pelaajat eivät jaksa tehdä töitä joukkueelle. Edellisen kauden altavastaajan asema sai ilmeisesti kaikki puhaltamaan yhteen hiileen, mutta nyt tuntuu että lähes jokainen pelaa vain ja ainoastaan itselleen.

Toisaalta on kyllä myönnettävä, että TuTo oli hyvä ja pelasi erittäin järkevästi. Luistin liikkui vauhdikkaammin kuin kotijoukkueella, eikä vieraiden tarvinnut yrittää hyökätä väkisin kahdeksan minuutin pelin jälkeen. He pystyivät järjestelemään puolustustaan jatkuvasti siten, että Santasen oli helppo noukkia marjat pois kuljeksimasta.

Tolvanen oli maalillaan erinomainen. Molemmat maalit, jotka hänen selän taakse laitettiin olivat hänelle käytännössä mahdottomia otettavia: rankkari ja läpiajo. Perustorjunnat pitivät LeKin hengissä yllättävän pitkään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös