La 10.1.2009 TPS-Pelicans

  • 5 143
  • 17

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Tästä ottelusta ei panosta puutu taisteltaessa sääliviivan tuntumassa. Tämä matsi on TPS:lle todellinen vedenjakaja loppukaudelle, jos tämäkin hävitään ja Tappara saa pisteitä Oulussa, alkaa kaikki olla mennyttä koko kauden ja ties minkä osalta.

Ennakkoon voimasuhteet näyttää kuitenkin melko tasaisilta kun TPS saa vihdoinkin Alexander Salakin tolppien väliin sekä (mielestäni) ykköspuolustajansa Kiprusoffin ylivoimalle viivamieheksi. Eipä ole Kiprukaan häikäissyt tällä kaudella ei, mutta silti paras Tepsin pakeista hyökkäyssuuntaan. Berg lienee edelleen sivussa.

Pelicans on varmasti kova vastus mutta luulisin että Salakin paluu sytyttää porukan edes taistelemaan toisin kuin viime peleissä, jos ei muuten niin tuomareita "suostuttelemalla".
 
Viimeksi muokattu:

Kiprusoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Toronto Maple Leafs
TPS ottaa jälleen turpaan vähintään 0-5. Töpselit on hirveässä pelillisessä kriisissä. Oikeastaan ollut siitä asti, kun Hannu Virta sai potkut. Töpseleillä ei ole mitään mahdollisuutta ylivoimaista Pelicansia vastaan. Nyt jos koskaan kannattaa laittaa lapulle varma 2. Itse panostin jälleen 5000e. Veikkaukseni osuvat kuitenkin kerran kymmenestä, joten huolta rahojen häviämiselle ei ole. Siitä voin antaa vaikka Kiprusoffin laatutakuun*

* = ei sentään rahat takaisin -takuu kuitenkaan
 

Pelikaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Todella tärkeä peli molemmille. Pelicans tavoittelee vähintään säälien kotietua ja TPS yrittää nousta sääliviivan yläpuolelle keinolla millä hyvänsä. Pelicansin käyrä osoittaa ylöspäin, kun taas turkulaisilla se on alaspäin. Siitäkin huolimatta kotijoukkue on otteluun suosikki. Pelicans on perinteisesti ollut Turussa todella huono, eikä pisteitä sieltä ole saatu tuotua montaakaan kertaa.

Toivottavasti Karit saadaan mukaan. Saarisen Jesse voisi minun puolesta jäädä Lahteen miettimään mitä on tehty niin väärin, kun peli on niin tahmeaa. Koskahan viimeksi Jeppe on päässyt edes maalipaikalle...

Mielenkiintoista on nähdä mihin ketjuun Sindel on sijoitettu ja onko ketjut muutenkin lyöty uusiksi. Toivottavasti ei tai lähinnä palattaisiin entisiin. Eli Kauppilan ketju olisi sama vanha. Arsin vierelle Karo ja Julkunen. Heinon ketjuun Pöyhönen ja Sihvonen. Leksan/Sindelin ketjuun sitten toisen laitaan Santavuori ja toiseen jompi kumpi "senttereistä".

Onkohan tänään Hovisen vuoro olla maalissa? Ei ainakaan ollut eilen A-junnujen matkassa.
 
Ennakkoon voimasuhteet näyttää kuitenkin melko tasaisilta

Ei kyllä todellakaan näytä. Pelicans napsii varmasti voittoja peli pelin jälkeen, kun taas TPS tarpoo ihan yössä niin kentällä kuin pisteiden osalta. Siinä ei yksi kesävireessä oleva maalivahti ja takalinjojen hiihtäjä mitään auta.

Tämä peli on taas selvä juttu vierasjoukkueelle. Aravirta kyllä osaa valmennuksen ja ne metkut, joilla TPS:n peli sekoitettaisiin, jos se sattuisi jossakin hajavaihdossa hiukan kulkemaan. Onneksi sentään muutkin ovat alkaneet ymmärtää asian, nostan siitä hattua valveutuneille.

Uskaltaisipa tässä jopa pelata Pelicansia TPS:n +1:llä, rahat tulee kellon varmasti yli kolminkertaisena takaisin.
 

RomuLumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kiprun hattutempulla ja Salakin nollapelillä mennään. Ei muita vaihtoehtoja juuri ole nyt mielessä. Kentällisiä kun on nyt alettu sotkemaan, niin toivoisin Tepsiltä vielä hieman muutoksia. Ensinnäkin Hannuksen pitää saada lepovuoro suunnattomasta urakastaan maalinteon saralla ja vastuuta pitää nyt vähän jakaa. Itse toivoisin hyökkäykseen siis ainakin seuraavaa:

Filppula-AUK-Vahalahti - tarkoitus on herättää Vahalahti ja myös hieman AUK:ta. Vahalahti on parempi maalintekijä kuin Hannus. Uskon myös yhä AUK-Vahalahti yhdistelmään.
Suominen-Johnson-Venäläinen - Johnson-Venäläinen toimii ja Suominen on iskussa.
Hattunen-Töykkälä-Erkinjuntti
Eloranta-Laine-Sinisalo/Kolu/Reivonen
 
Miksen ole itse tuota hoksannut...

Eloranta-Töykkälä-Suominen
Hattunen-Johnson-Venäläinen
Vahalahti-AUK-Hannus/Erkinjuntti
Kolu-Filppula-Erkinjuntti/Hannus

Voisi olla hyväkin...
 

RomuLumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TPS tänään

Maalivahti
Salak (Engren)

1. kenttä
Eloranta - Töykkälä - Suominen
Halonen - Järvinen

2. kenttä
Vahalahti – Johnson - Venäläinen
Heikkinen - Kiprusoff

3. kenttä
Erkinjuntti - Uusikartano - Hannus
Santanen - Klubertanz

4. kenttä
Reivonen - Filppula - Laine
Vittasmäki - Kolu (h)

Hyökkäys puhtaasti kakkosen varassa, muut kentät on kyllä sekoitettu (3 ja 4) sellaisiksi, että tulos jää haaveeksi. Maalin tekijät siis tänään: Kipru 3, Heikkinen 1, Venäläinen 1.

EDIT: Kiprun kommentti pelin jälkeen kysymykseen: "Kyynärvarsi näyttää parantuneen hyvin?" "Ei ole. Se on luutunut jotensakin päin vittua ja kaikki vedot lähtevät kohti ylänurkkia"
 
Viimeksi muokattu:

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahesta
Laitetaas myös vierasjoukkueen kokoonpanot. Pelicans tänään:

20 Santavuori - 77 Komarov - 15 Sopanen
32 Haakana - 44 Laurila

28 Sihvonen -61 Heino - 39 Pöyhönen
7 Jalvanti - 55 Forsström

90 Jantunen - 30 Kauppila - 40 Sindel
92 Kakko - 26 Latvala

9 Julkunen - 72 Piispanen - 10 Saarinen
8 Kousa - 22 K. Koivunen (h)

Maalivahdit:
50 Tommi Nikkilä, varalla 41 Niko Hovinen
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahesta
Ihan oikeaan osoitteeseen menivät sarjapisteet tästä pelistä. Kuumaksi lämmitetty Salak hoiti oman hommansa puhtaasti. Pelsuilla oli tänään on/off -päivistä se jälkimmäinen. Maalinteko tökkii taas "yllättäen" ja muutama pelaaja oli vain näennäisesti työmaallansa. Nyt 6 erää pelattu vieraissa ilman maalin maalia. Hävetköön, mokomat!. Ylivoimallakin yksi yrittää tehdä jotain ja loput 4 katsovat vierestä, just joo...

Jotta onnittelut voitosta vaan Turkuun.
 

c'elysee

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Taas tasoittui sarja kun häntäpään joukkueet voittivat. Tepsille voitto oli äärettömän arvokas ja toivottavasti tämä tuo sitä itseluottamusta, jolla esim. seuraavaksi kaatuu Blues. Nyt ei auta enää kumarrella minkäänlaisia kuvia, jos kymppisakkiin meinataan. Tästä on hyvä jatkaa.
 
Tänään oli muuten hyvää peliä... Lonkkataklaus hyväksyy!

Mutta onneksi Blues vie meitä ensi viikolla kuin pässiä narusta. Ettei taas rupea kaikilla lähtemään kätösestä...
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Reivonen, Salakin pari showräpsää ja kärhämä F2:ssä jäi mieleen. Ei paljon muuta... tai no jotain.

Ilmeisesti Suikkasen back-to-basics tarkoitti tänään käytännössä sitä että TPS keskittyi puolustamiseen ja hyökkäämään lähdettiin kovin verkkaisesti pl. Suominen ja Reivonen. Suomisen jatkon voisi pikkuhiljaa julkaista, mies ei häviä kulmissa kellekään. Harmi vaan että ketju toiset on sen verran kädettömiä ettei maalipaikkoja päästä rakentamaan.

Klubin maali kaunis, Johnson pirteällä päällä, tarjosi Vahalle nättiä poikittaissyöttöä yv:llä, josta Vaha sai kiekon ammuttua katsomoon. YV muuten tuttua paskaa. Kipru lämäsi!
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Yllättävän paljon torjuntoja Salakille, enimmäkseen tosin helppoja mutta seassa oli muutama kunnon pelastus. Kai onnetar oli nyt sitten Tepsin puolella sillä jos Tappara olisi viime pelissä laukonut noin paljon kuin Pelikaanit tänään vain luoja tietää kuinka monta ja kuinka monen luistimen kautta pomppinutta kiekkoa oltaisiin kaivettu TPS maalista. Todennäköisesti yli kymmenen.

Peliä voisi kuvailla melko tasaiseksi. TPS hallitsi ottelun alkua, mutta päästyään johtoon joutui puolustuskannalle, osin jäähyjen takia. Vaarallisimmat paikat menivät Pelicansin useista laukauksista huolimatta Palloseuralle. En nyt sanoisi että mikään ihmeellinen ottelu tasoltaan (taaskaan), puolustusvoittoista vääntämistä ja molempien hyökkäyspeli oli tuskaista. YV:t molemmilla huonoja. En tiedä oliko Pelicans vaan niin huono hyökkäyspäässä + Salak hyvä, että Tepsin puolustus näytti paremmalta vai mitä. Todennäköisintä lienee kuitenkin, että Pelicans-hyökkääjät jännittivät Mustan Kostajan paluuta, ja ihan aiheesta sillä tulivatkin pahemman kerran ownatuiksi.

Katsojia ei muuten ollut paljon 3,5k enempää. Olkaa hyvä ja käykää peleissä.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Pelicans on varmasti kova vastus mutta luulisin että Salakin paluu sytyttää porukan edes taistelemaan

Juu. Huikea pelimies! Tulee torjumaan TPS:lle vielä mojovan määrän pisteitä noilla otteilla. Tuntui että koko joukkue tosiaan pelasi paremmin yhteen kun veräjällä oli takuuvarma kassari, ensi kaudella se vaan taitaa olla venäjällä. Nautitaan nyt Allun otteista nämä pari kuukautta kun vielä voidaan.

Hirvittävän tärkeät pisteet, tästä tappio olisi tiennyt jälleen jumbosijaa. Hyytävä ajatus.
 

Saamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, osa sydämestä JYP:ille
Päällimäisenä pelistä jäi mieleen yleisönpuute. Eihän se mikään yllätys ollut, mutta kieltämättä odotin kuitenkin vähän enemmän porukkaa lauantaipeliin.

Itse ottelusta ei sitten hirveästi kerrottavaa löytynyt. Tasaista väntöä puolin ja toisin, vaikka laukaisumäärä toista kertoo. Puolustus toimi tänään kuitenkin sen verran tasaisen varmasti, ettei Pelsut oikeastaan päässeet mitään kovin vaarallista TPS-päädyssä tekemään. Kyllä Tepsi pelottavimmat tilanteet ottelun aikana loi. Allun läsnäolo rauhoitti kyllä kovasti puolustuspäätä.

Allun lisäksi nostaisin Kyle Klubertanzin esiin. Kovasti parjattu mies oli kyllä ehdottomasti näkyvin TPS:n kenttäpelaaja tänään. Erityisesti hyökkäyspäässä Kluber oli tänään kovassa iskussa. Ilman maaliakin olisin pelin jälkeen hehkuttanut miestä hyvästä pelistä. Nyt ainakin miehellä oli koko ajan tekemisen meininki. Hyvän hyökkäyspelin lisäksi mies kuumensi jatkuvasti vastustajan hyökkääjiä sopivalla pikkusikailulla. Oli jatkuvasti kuumentamassa Pelsupelaajia ja olenkin ihmeissäni ettei mitään kummempia nahisteluita tilanteista seurannut.

Hiukan tylsähkö matsi, mutta 3 pistettä tästä "kuuden pisteen matsista" lämmittää mukavasti.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Salakin hienot...

...otteet ja Kiprusoffin paluu alakertaan muuttivat puolustuksen kertaheitolla paremmaksi.

Salak otti kiinni juuri ne tärkeät kopit(ja muutkin) ja Kiprusoffin kiekollinen taito& erinomainen liikkuminen olivat pelin parasta antia. Kiekko ei karkaa tiukassakaan paikassa ja kaveri pystyy pitämään kiekkoa juuri sen ylimääräisen hetken jolla luodaan itselle ja muille aikaa. Myöskin kotijoukkueen aktiivinen karvaus Pelicans päädyssä kokonaisuudessaaan oli positiivista läpi ottelun. Lukuisia katkoja ja riistoja, joista osasta syntyi jopa maalipaikkoja.

Salakin päälle tultiin aika huoletta, mutta hyvin malttoi mielensä. Sihvonenkin kyynärpäätä tarjosi ohi mennessään, mutta keskittyminen säilyi em. hiillostuksista huolimatta. Komarovilla oli jokin missio kuumentaa Johnssonia, mutta vaikka J.J kelpo pelin pelasikin tänään, niin ei missään nimessä ole minkään sortin kulmakivi TPS.n joukkueessa.

Tuomaristo oli normaalin onneton, mutta ei nyt sentään pahinta kaudella nähtyä.

Tärkeät pisteet.
 

RomuLumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Illan Pelistä

Kiprun hattutempulla ja Salakin nollapelillä mennään. Ei muita vaihtoehtoja juuri ole nyt mielessä.

Niin tuli nollapeli. Kyllä oli upea paluu Salakilta ja samantien pisteet Tepsille. On se vaan niin tärkeätä kun on tuollainen maalivahti. Salakin kannattaa jäädä tänne vielä vuodeksi kehittymään...

Kiprukin oli tosi lähellä hattutemppua. Tai ainakin pelasi hyvin ja kuditkin lähti mukavasti kohti ylänurkkia, toisin kuin monella muulla. Hieno ja tärkeä paluu Kiprulta. Pelaamattomuus ei oikeastaan näkynyt otteissa ollenkaan, ennemminkin oli jopa pirteä.

Reivonen näytti esimerkkiä mitä tarkoittaa, kun tilanteet viedään loppun saakka ja taklataan kaveria karvatessa. Siinä Pelikaanipuolustaja pasko housuunsa ja heitti hätäisen purun, kun näki päättäväisen Reivosen lähestyvän. Upeaa peliä ja hieno maali. Tuota onkin kaivattu ja toivottavasti Reivonen nyt saa lisää peliaikaa.

Arvostelut menee siis seuraavasti:
+++ Salak oli aivan mahtavan upea ja ilman hänen loistopeliään ottelusta olisi voinut tulla tiukka
++ Reivoselta upea ja pirteä peli
++ Klubi näytti hyökkääjille hieman mallia miten kiekko sijoitetaan yläpesään
+ JJ:n yksi parhaimpia pelejä. Löysi Villenkin hyvin.
+ Suominen tekee kovasti töitä, mutta jää nykykentässä aivan yksin

- Vahalahti oli ottelun tuhlaajapoika. Hieno veto sinänsä suoraan JJ syötöstä, mutta menikö sitten suoraan katsomoon vai torjunnasta yli. Vahalahti näytti tilanteen jälkeen aika turhautuneelta. Muutenkin sai paljon paikkoja, mutta maali jäi uupumaan.
- Eloranta. Onko joku edes huomannut, että meillä pelaa moinen herra? Aina myöhässä, luokattomat laukaukset ja ain persaallaan tai ketarat pystyssä tilanteissa. "Pikku-Kuli" alias Reivonen on jo mennyt ohi?

Tepsin laukauksia tuntui vaivaavan jokin todella ihmeellinen painovoima, sillä kiekko ei millään tunnu irtoavan jäästä riittävästi. Molari saatiin hyvin poikittaisliikkeeseen, mutta laukaukset jäävät patjoihin vaikka putkenalla olisi mielinmäärin tilaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös