Löytyykö kokkeja?

  • 581 074
  • 2 902

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Makkaratruutta olisi nyt hankintalistalla. Pikaisella selailulla 3 litran näyttäisi olevan pienin pystysuunnassa toimiva vai onko pienempiä esim 2 litran? Teen sen verran harvoin sitä makkaraa ja niin vähän että 3 litran on vähän liioittelua. Entäs ne veivattavat (?) vaakatasosa toimivat? Onlo niistä mihinkään vai onko sit sama veivaako massan myllystä vai dedikoidusta masiinasta?
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tuntuu että jokaisella on omansa nyhtöpossu eli pulled pork ohje, onko täällä porukalla heittää simppeliä pulled pork ohjetta. Nyt mennään helppous edellä, mahdollisimman perusaineet mitkä löytyvät helposti kaapista sen kasslerin lisäksi.

Toki osaan googlella hakea ohjeita, mutta kiinnostaisi tietää jos on löytynyt hyvä ja toimiva ohje vai kokeiletteko aina jotain uutta viritelmää makujen suhteen, itse olen ymmärtänyt että pidetään perusresepti simppelinä ja sitten valmista nyhtöä voidaan sekoitella johonkin maustesoosseihin.

_
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Tuntuu että jokaisella on omansa nyhtöpossu eli pulled pork ohje, onko täällä porukalla heittää simppeliä pulled pork ohjetta. Nyt mennään helppous edellä, mahdollisimman perusaineet mitkä löytyvät helposti kaapista sen kasslerin lisäksi.

Tuolla muutama sivu aiemmin olikin jo tällainen. Teude kaipaili silloin pitaleivän sisään laitettavaa mallia, joten kun en itse sitä handlannut niin kahden suunnan sentteri laittoi reseptinsä. Tuo on ainakin helppo. Uuniajan voi ainakin ison niskan kanssa pidentää helposti jonnekin 6-8 tuntiin.

Pahoittelen jo alkuun, etten ole kummoinenkaan leipuri, joten pitaleivät olen yleensä hakenut leipomosta (tai kebabbilasta)

- Ota liha jääkaapista hyvissä ajoin ennen kokkaamista. Puoli tuntia riittää, mutta tunti on parempi.

- Liemi kannattaa valmistaa (ja samalla esilämmittää) ensin: riittävästi suolaa, reippaasti mustapippuria, pari lohkottua sipulia, nelisen valkosipulin kynttä rakenne rikottuna, yksi porkkana pilkottuna, reippaalla kädellä tomaattipyreetä (esim kokonainen pieni säilykepurkki). Vettä sen verran, että pataan/kattilaan mahtuu paistin kanssa hyvin. Ei kannata ahtaa liian täyteen, jottei joudu siivoamaan uunia/liettä. Lämmitä miedolla lämmöllä kevyesti sekoittaen.

- Lämmitä uuni n. 125-150 asteeseen tai vaihtoehtoisesti - jos teet liedellä (suositan uunia) - laita liha liemeen ja kypsytä miedohkolla lämmöllä vähintään kolme tuntia välillä lihaa käännellen. Pidä kansi päällä mutta rakosellaan. (Jos liha ei mahdu kokonaisena kattilaan/pataan, sen voi leikata kahteen osaan).

- Kun liha on ylikypsää, eli selkeän pehmeää (mureaa), nosta se foliolle ja sulje folion sisään vetäytymään.

- Siivilöi liemi toiseen kattilaan. Kuori pinnalle muodostuva vaahto ja rasva lusikalla pois.

- Lisää liemeen hieman viskiä ja kiehuta liemi kasaan. Kun lientä on jäljellä enää vähän (vajaa pari desilitraa) ja se on selkeän paksua, tarkista maku ja lisää suolaa, jos tarpeen.

- Lisää nokare voita ja ruokalusikallinen sokeria ja sekoita tasaiseksi. (Myös kaupan BBQ-kastike toimii, mutta mieluummin ei :)

- Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hieman. Lisää liha kattilaan ja revi kahdella haarukalla silpuksi. Jos kattila on pinnoitettu, saman voi tehdä toisessakin astiassa. Sekoita revitty possu ja kastike tasaisesti.

- Lopuksi revitty possu kannattaa freesata kuumassa pannussa nopeasti, jolloin kastike tarttuu lihaan. Varo kuivattamasta lihaa.

Tarjoa suolakurkun, paahdetun sipulin, tomaatin, salaatin ja majoneesin kanssa halkaistussa pitaleivässä.

Mitäköhän mä unohdin...?

No mä voin sen pitaleipärespan laittaa. Helppo ja toimiva, tulee nätti päältä rapea ja tekstuuriltaan ilmava tasku, mutta maun puolesta pitäis kyllä opetella juureen leipominen, vaikka kyllä näitäkin nyt kehtaa tarjota ja syödä.

500g venhäjauhoa
300g vettä
1/2 pss (5,5g) kuivahiivaa
20g oliiviöljyä
10g suolaa

1. Sekoita öljy, suola, yli 42°C vesi ja kuivahiiva. Lisää jauhot ja vaivaa 5 minuuttia
2. Peitä kelmulla, kohota huoneenlämmössä se tunti ja laita taikina yöksi (8-24h) jääkaappiin
3. Ota jääkaapista tunti ennen paistamista. Kun taikina on lämmennyt, ota taikina kelmun alta, muotoile varovasti tangoksi ja jaa 8 osaan
4. Pyörittele palat palloiksi, peitä pallot kelmulla ja anna levätä vartti
5. Kauli pallot leiviksi ja paista 250-asteisessa uunissa kuumalla pellillä n. 2-3 minuuttia
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
^ Kiitoksia tästä. Hyviin tuoreisiin sämpylöihin ajattelin itse laitella nyhtöä. Teillä varmaan kokemusta kauanko säilyy jääkaapissa alle +6c ? Vai pakastatteko sitä.

_
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
^ Kiitoksia tästä. Hyviin tuoreisiin sämpylöihin ajattelin itse laitella nyhtöä. Teillä varmaan kokemusta kauanko säilyy jääkaapissa alle +6c ? Vai pakastatteko sitä.
En ole pakastanut. Hyvin suljetussa astissa säilyy helposti 3-5 päivää. Mieluiten jääkaapin takaosassa, jossa on kylmintä. Rasva hyytyy inhottavan näköiseksi, mutta siitä ei kannata välittää, sillä kun uudelleen lämmittää vaikkapa paistinpannulla voin kanssa (miedolla lämmöllä), niin tekstuuri sekoittuu takaisin alkuperäiseen muotoonsa.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Makkaratruutta olisi nyt hankintalistalla. Pikaisella selailulla 3 litran näyttäisi olevan pienin pystysuunnassa toimiva vai onko pienempiä esim 2 litran? Teen sen verran harvoin sitä makkaraa ja niin vähän että 3 litran on vähän liioittelua. Entäs ne veivattavat (?) vaakatasosa toimivat? Onlo niistä mihinkään vai onko sit sama veivaako massan myllystä vai dedikoidusta masiinasta?
Itse teimme viime jouluna makkaraa Kenwoodin yleiskoneella ja hyvin toimi, ainoa puute makkarassa oli nimenomaan jokunen viesti takaperin mainitsemani pliisu tulisuusaste.
 
Viimeksi muokattu:

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Tossa yksi päivä tuli kokeiltua juustomakaronimunakasta, ohje varsin simppeli:

- 3-4 munaa
- loraus maitoa
- hyppysellinen suolaa, ripaus pippuria, tujaus basilikaa ja timjamia
- puoli pussia juustoraastetta
- pieni määrä makaroneja

Sekoita munat, maito ja mausteseos keskenään. Paista makaronit pannulla, lisää muna-maito-mausteseos, pienennä lämpötilaa ja ripottele päälle vielä juustoraastetta. Paista kummaltakin puolelta ja anna hieman jäähtyä valmistumisen jälkeen.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Paista makaronit pannulla,

Onko tässä sama idea kuin epsanjalaisessa munakkaassa että saa ylijäämä magaroonit käyttöön, en nyt heti makustele tätä makuyhtälöä mutta mausteilla ja varsinkin juustolla merkitystä asiaan. Espanjalainen munakas on kaikessa yksikertaisuudessaan kerrassaan mainio, maukas, yksikertainen ja täyttävä safka jonka ainekset on usein hollilla.
Herkullinen espanjalainen munakas

Viimeksi Malagassa jossain tapas baarissa tuollaisen huitasin huuleen kaljan kera ja se muutaman euron satsaus siirsi dinneriä varmaan neljällä tunnilla eteenpäin. Tuhtia ja hyvää settiä.

_
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Tuli saatua aikaiseksi joululahjaksi emaloitu valurautapata (toivelahja) => laittakaahan palstasiskot ja -veljet parhaat pataruoka-reseptinne tulemaan!
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Miten Nachos Supreme tehdään oikeaoppisesti niin että nachot ei mene löllöksi juustokastikkeesta ja salsasta vaan säilyvät rapeina?
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Miten Nachos Supreme tehdään oikeaoppisesti niin että nachot ei mene löllöksi juustokastikkeesta ja salsasta vaan säilyvät rapeina?
Kuumentamalla ne sipsit ensin erikseen ja syömällä suht äkkiä. Ei myöskään kannata tehdä liian vetistä salsaa/kastiketta.

edit. Kannattaa kokeilla jättää juustokastike pois ja laittaa tilalle creme fraichea ja rouhia pinnalle englantilaista extra mature cheddaria.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Itte laitan aika hintsusti salsaa. Ja kylmänä ranskankermaa tms. ynnä Valion cheddarmössöä ja muita härppeitä. Varmaan teen väärin mutta syö tuota silti.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kannattaa kokeilla jättää juustokastike pois ja laittaa tilalle creme fraichea ja rouhia pinnalle englantilaista extra mature cheddaria.
Minä jätän salsan ja creme fraichenkin pois. Teen soosin mustista pavuista ja juuri tuota cheddaria lopuksi sen soosin päälle. Saatan ripotella muutaman jalapenosiivunkin. Muutama minuutti uunissa ja nam.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Kaveri jätti mulle muutama päivä sitten viime kyläreissulta pari palaa(300 g) kirjolohifileitä, jotain ideoita?
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kaveri jätti mulle muutama päivä sitten viime kyläreissulta pari palaa(300 g) kirjolohifileitä, jotain ideoita?

En uittaisi ainakaan smetanassa uunin perukoilla. Lohi on paistettuna paras, mahdollisimman vähillä mausteilla. Älä paista ylikypsäksi niin että kaikki mehut on jo pihalla, silloin fisukin on pilalla. Lisukkeilla voi sitten kikkailla, mutta samoin jokin fileen päälle kaadettu kastike voi pilata hyvän ja aromikkaan lohen. Lohifile sopii myös vaikkapa salaatinkin päälle miten itse sen söisin.

Tuossa suunnilleen samoin kuin itse tekisin ja luonnollisesti homma aloitetaan paistamalla nahkapuoli alaspain vaikkapa voissa.
Täydellisen mehevää lohta pannulla: Näin paistat kalan oikein - Artikkelit | Makuja

_
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
En uittaisi ainakaan smetanassa uunin perukoilla. Lohi on paistettuna paras, mahdollisimman vähillä mausteilla. Älä paista ylikypsäksi niin että kaikki mehut on jo pihalla, silloin fisukin on pilalla._

Ja sitten kun hurahtaa enempi japsi-safkaan, niin pian saavutetaankin piste jossa lohi pilataan ylipäätään paistamalla sitä ollenkaan...

...siis tuore lohi. Jos se on jo pari päivää ollut kaapissa, niin sitten se kannattaa paistaa tai vähintäänkin suolata
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Uunilohi on hyvää, mutta harvemmin laitan siihen smetanaa tms uuniin vaan tarjoan enempivähempi maustetun lohen kaverina kylmänä kastikkeena. Vaan parastahan lohi on kylmäsavuna, toiseksi parasta yön yli levänneenä lämminsavustettuna, molemmat lievästi sokeroituna.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Hampurilaisia tämän ohjeen mukaan tein: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/315754/Juustohampurilaiset/

Pienillä muutoksilla vain tosin, eli cheddaria juustoksi semmoisia valmisviipaleita mitä kaupasta sattui löytymään. Nuo sämpylät oli niitä semmosia jotain kaupan hampurilaissämpylöitä, niiden antoi uunissa lämmetä että tulivat mukavan rapeiksi. Sinappia en laittanut, vaan majoneesia ja sipulit ruskistin pannulla. Ja kurkut korvasin suolakurkulla. Noihin pihveihin vielä ripaus grillimaustetta.

Ja tuli muuten ihan helvetin hyviä, vaikka itse sanonkin! Pitää huomenna tehdä uudestaan, kun jäi noita aineksia niin hyvin yli.
 

MegaForce

Jäsen
En nyt tiedä onko tämä oikea ketju kysyä, mutta parempaa paikkaa en nyt keksinyt. Ongelmani on seuraava:
Luokseni tulee tosiaan ulkomaalaisia opiskelukavereita ensi viikonloppuna kylään ja istumaan iltaa. Tarkoituksena olisi tehdä jokin suomalainen ruoka, alku-, pää-, ja jälkiruoka ja jotain naposteltavaa myös.

Haluaisin saada neuvoa mitkä ruoat kuvastaa hyvin suomalaista keittiötä ja ovat suhteellisen helppoja valmistaa, simppeleitä ja ehkä jopa maistuviakin.
 

Tekila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Alkuruoaksi tai naposteluksi tekisin ehkäpä rieskarullia, tai täytettyjä ruisnappeja. Joku tuorejuustohärdeli vaikka porolla tai lohella. Alkuruokana toimii myös kermainen lohikeitto (miksei pääruokanakin)

Pääruoaksi esimerkiksi poron ulkofilettä uunissa, helppo tehdä ja maukasta. Tosin poron ulkofile on jonkin verran arvokas raaka-aine. Siihen oheen keittelisin punaviinikastikkeen (oheen voi laittaa esimerkiksi katajanmarjoja tuomaan vähän suomi henkeä). Lisukkeeksi hasselbackan perunoita tai vaikka puikula muusia.

Jälkkäriks karpaloita ja kuumaa kinuskia, creme bruleeta, alle voi jemmata vaikka lakkahilloa. Kolmantena ideana esimerkiksi britatorttua.
 

MegaForce

Jäsen
Alkuruoaksi tai naposteluksi tekisin ehkäpä rieskarullia, tai täytettyjä ruisnappeja. Joku tuorejuustohärdeli vaikka porolla tai lohella. Alkuruokana toimii myös kermainen lohikeitto (miksei pääruokanakin)

Pääruoaksi esimerkiksi poron ulkofilettä uunissa, helppo tehdä ja maukasta. Tosin poron ulkofile on jonkin verran arvokas raaka-aine. Siihen oheen keittelisin punaviinikastikkeen (oheen voi laittaa esimerkiksi katajanmarjoja tuomaan vähän suomi henkeä). Lisukkeeksi hasselbackan perunoita tai vaikka puikula muusia.

Jälkkäriks karpaloita ja kuumaa kinuskia, creme bruleeta, alle voi jemmata vaikka lakkahilloa. Kolmantena ideana esimerkiksi britatorttua.

Kiitos, tuossa on aika paljon hyviä ideoita, ja joitain noista aijon varmasti käyttääkin. Itse noiden lisäksi olen ajatellut tarjota graavikalaa ja saaristolaisleipää, mahdollisesti mätiä. Myös erilaisia juustoja, kuten emmentalia, leipäjuustoa sekä piimä- ja maitojuustoa, toki itsetehdyn hillon kanssa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
@MegaForce Yksi mahdollisuus on myös madekeitto, sillä made on juuri nyt parhaimmillaan. Osta nyljetty made ja pyydä myös sisälmykset pois jo kaupassa niin ei tule kotona sotkua. Jos haluat keittää myös pään (tuo makua), pyydä sekin ilman nahkaa ja muista poistaa kidukset. Mateen voi pilkkoa ruotoineen päivineen krouveihin palasiin ja keittää kypsäksi mausteliemessä. Keittoon lihan voi lisätä myöhemmin. Liha irtoaa luista sormilla helposti.

Toinen maistuva idis on poronkäristys, jota voi elävöittää raastamalla tummaa suklaata kypsennysvaiheessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös