Löytyykö kokkeja?

  • 580 188
  • 2 902

KuKKaKeppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KYRöskosken PÄrske
Aattelin väsätä kevyeksi välipalaksi jotain kylmiä wrappeja.
Voisko joku väläyttää miten siihen tehdään vaikka kylmäsavulohi täyte, mitä noissa kahviloissakin on. Ruohosipulia tai tilliä niissä ainakin on, mitä muuta?
 

Maila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Slavia Praha
Aattelin väsätä kevyeksi välipalaksi jotain kylmiä wrappeja.
Voisko joku väläyttää miten siihen tehdään vaikka kylmäsavulohi täyte, mitä noissa kahviloissakin on. Ruohosipulia tai tilliä niissä ainakin on, mitä muuta?

Kokeileppa seuraavaa:
Laita pöydälle tuorekelmu ja pirskottele pari tippaa vettä päälle. Laita lätty kostean tuorekelmun päälle. Voitele wrap/rieska paksusti piparjuurituorejuustolla. Raasta tuoretta kurkkua, purista ylimääriset nesteet veke. Painele tuorejuuston päälle kurkut. Silppua päälle ruohosipulia ja rouhi mustapippuria. Levitä kylmäsavulohiviipaleet päälle. Rullaa tuorekelmun avulla tiukaksi rullaksi. Anna vetäytyä jääkaapissa 30-60min.
Ei ehkä samaa kuin kaupassa, mutta parempaa ja täytteet on tasaisesti eikä myyntivoittoa tavoitellen leikkupinnassa.

-Maila
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Heitä tästä reseptiä kehiin vaikkapa perus viiden hengen kastikkeeella. Miten paljon nestettä ja kuinka pitkään keitetään ns kasaan että tulee paksua soosia. Kiinnostaa tietää jos kokoon keittely toimii hyvin. Hieman neuvoja kaivataan koska itse olen aina vain suurustanut liemen.

Yllä tulikin jo osviittaa, mutta neste tulee tosiaan raaka-aineista eikä mitään ylimääräistä tarvita.

Keittoaika vaihtelee, mutta tunnissa tulee varmaankin jo valmista. En ole kelloa kokkaillessani katsellut. Varmaan vähän reilu tuntikin voi joskus vierähtää.

Toinen asia: Mites Jatkoajan kokkiraati suhtautuu raaka-aineeseen nimeltä lammas? Nyt grillisesonkina pitäisi tirauttaa muutamat lampaankyljykset, mutta muuhunkin tekisi mieli laajentaa. Paistiviipaleita olen myös kärtsäillyt hyvällä menestyksellä. Lammas perhana vain on sen verran kuiva että grilli ei oikein sovellu sille tai ainakin on oltava silmä tarkkana.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Toinen asia: Mites Jatkoajan kokkiraati suhtautuu raaka-aineeseen nimeltä lammas? Nyt grillisesonkina pitäisi tirauttaa muutamat lampaankyljykset, mutta muuhunkin tekisi mieli laajentaa. Paistiviipaleita olen myös kärtsäillyt hyvällä menestyksellä. Lammas perhana vain on sen verran kuiva että grilli ei oikein sovellu sille tai ainakin on oltava silmä tarkkana.

Lammaspataa (ohje isolle miehelle ja pienelle naiselle).

Pari paistikiekkoa marinoitumaan esim. öljyyn ja sambal oelekiin hetkeksi. Astian pohjalle pari punasipulia 1/4 lohkoina, paitsikiekot niiden päälle. Lisätään muutama valkosipulinkynsi ja kokonaisia salottisipuleita. Nesteeksi lihalientä (kuutiosta veteen tehty ajaa ihan asiansa), puoli litraa cokista johon on sekoitettu vielä vähän sambal oelekia (oman maun mukaan) ja luraus punaviiniä. Nestettä niin, että kiekot peittyvät kunnolla, kansi päälle ja uuniin. Olisiko ollut 175 astetta ja reilut pari tuntia, lihaa kannattaa kokeilla välillä. Samalla toki lisää mausteita ja nestettä, jos on tarpeen. Lisukkeeksi couscousia.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
Lammas perhana vain on sen verran kuiva että grilli ei oikein sovellu sille tai ainakin on oltava silmä tarkkana.

Se "kuivuus" on vaan huomioitava etukäteen. Itse teen lammasvartaita grillissä kesäisin: lammas paloitellaan varraspaloiksi ja laitetaan isoon astiaan johon mahtuu reilusti nestettä. Samaan astiaan silputaan sipulia ja porkkanoita, runsaasti valkosipulia ja mausteiksi riittää itselle mustapippuri rouhittuna sekä suolaa. Näiden päälle sitten keppanaa niin paljon että peittyvät kunnolla. Pyöritellään seosta jonkin tovin että sekoontuvat kaikki mausteet hyvin. Sitten kelmu astian päälle ja jääkaappiin yön yli.

Seuraavana päivänä sitten vaan varrastikkuihin palat ja väleihin tomaatteja, kesäkurpitsaa what ever. Itse suosin melko nopeaa paistamista niin että pinta tulee rapeahkoksi ja sisältä jää sitten punaisemmaksi, mutta jotkut paistavat omat vartaansa mieluummin hitaasti jotta liha ei jää sisältä punaiseksi.

Yksi hyvä keino on myös marinoida sekaan possua ja vartaaseen sitten vuorotellen possua ja lammasta. Eikun rohkeasti kokeilemaan, oma sekoitus löytyy varmasti.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Hei vaan, olen sampio ja tykkää laittaa ynnä syödä ruokaa. En juurikaan jaksa seurata tarkkoja ohjeita kirjoista, vaan haen niistä lähinnä ideaa ja sovellan sitten tilanteen ja ainesten mukaan niistä.

Eilen päätin tehdä mitä kaapista löytyy tyyliin risottoa tai paellaa tai jotain sellaista. Jysäytin pannulle öljyä sen perään pari teelusikallista currytahnaa. Seuraavaksi sekaan sipulia ja valkosipulia, ja niiden jälkeen naturellia broilerisiivua yksi paketillinen eli onko se nyt 350-400g. Paistelin kanat liki kypsiksi, työnsin pannun sivuille, lisäsin keskelle öljyä ja kaavin vähän makuja sekaan. Läväytin näppituntumalla risottoriisiä siihen, kuullotin ja aloin pikkuhiljaa lisäillä puolisen litraa kasvislientä. About puolessavälissä sekoitin koko sotkun kasaan, lisäilin lientä ja ennen viimeistä liemisatsia heitin sekaan katkarapuja pakkasesta, hunajaa pintaan ja pikkuisen chiliä. Sitten sekoitus ja hetken aikaa annoin olla pienellä lämmöllä, ennen kuin heitin pintaan vähän maapähkinöitä ja söimme sen pois.

Tuli oikein hyvää, mutta koska rehuosastoa ei löytynyt kaapeista, jäi se hiukan vajaaksi. Ideahan nyt ei ole mitenkään omaperäinen, mutta sitäkin suuremmalla todennäköisyydellä joku on noita tuunaillut, ja kysynkin, mikähän tuohon voisi upota hiukan piristämään sinänsä hyvää mutta hiukan tasapaksua makua. Persikka tai omena? Paprika? Simpukat eivät sinänsä ole mikään piristysruiske, mutta kävisi ehkä tuohon katkisten kaveriksi, vaan toimiiko sitten enää mikään hedelmä?
 

Hanhi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AS Roma
Ideahan nyt ei ole mitenkään omaperäinen, mutta sitäkin suuremmalla todennäköisyydellä joku on noita tuunaillut, ja kysynkin, mikähän tuohon voisi upota hiukan piristämään sinänsä hyvää mutta hiukan tasapaksua makua. Persikka tai omena? Paprika? Simpukat eivät sinänsä ole mikään piristysruiske, mutta kävisi ehkä tuohon katkisten kaveriksi, vaan toimiiko sitten enää mikään hedelmä?

Risottohenkisesti osan kasvisliemestä korvaisin valkkarilla, sekaan oman maun mukaan tuoreyrttejä. Paprikaa, miksipä ei. Snadisti tomaattipyrettä toimii kanssa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Ideahan nyt ei ole mitenkään omaperäinen, mutta sitäkin suuremmalla todennäköisyydellä joku on noita tuunaillut, ja kysynkin, mikähän tuohon voisi upota hiukan piristämään sinänsä hyvää mutta hiukan tasapaksua makua.

Runkohan tuossa oli melko maittava mutta en hakisi makuun enää ns piristystä vaan ennemminkin pehmeyttä. Kerma, tuorejuusto, homejuusto, parmesani, patonki, voi, smetana jne. Näillä lähtisin hakemaan ennemminkin täyteläisyyttä tuohon kokonaisuuteen. Jos tämä osasto tuntuu vieraalta niin sitten ripaus kuivattuja sieniä tai vaikkapa muutama tippa tryffeliöljyä. Toimii risotoissa vallan saatanasti.
 

Mahola

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Hc Andersen, Valencia CF
Ideahan nyt ei ole mitenkään omaperäinen, mutta sitäkin suuremmalla todennäköisyydellä joku on noita tuunaillut, ja kysynkin, mikähän tuohon voisi upota hiukan piristämään sinänsä hyvää mutta hiukan tasapaksua makua. Persikka tai omena? Paprika? Simpukat eivät sinänsä ole mikään piristysruiske, mutta kävisi ehkä tuohon katkisten kaveriksi, vaan toimiiko sitten enää mikään hedelmä?

Kuulostaa melkein perinteiseltä paellalta, mitä nyt paikalliset ovat sen verran takoneet päähän että kana ja merenelävät eivät kuulu samaan paellaan. Itsekin olen opetellut tekemään mahdollisimman lähelle alkuperäista Paella Valencianaa, sillä lisäyksellä että käytän myös paprikaa. Toinen käyttämäni kasvis on täkäläisellä kielellä judia plana, eli joku litteä papu tms. Kuuluu alkuperäiseen reseptiin ja sopii kyllä paellaan todella hyvin. Elikkä tältä näyttävä papu kyseessä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kiitokset mietteistä. Voi olla, että päädyn makeaan paprikaan ihan jo koostumuksenkin vuoksi. Tykkään, että ruoassa on selkeä rakenne, tietysti riippuen hiukan ruokalajista. Pakko olla sen verran rikkuri, että varmaan kanan ja katkat laitan samaan satsiin. Vanhan Lenin sienet voisivat natsata myös hyvin, tai itse pidän ruskistetuista herkkusienistä oikeastaan missä vain. Kerma tai juustot ei ehkä tuohon sovi mun makuuni, tulee liian raskasta. Valkkarin sinne kyllä heitän, eilen ei vain ollut kaapissa.

Joillekin on kuulemma hyvin tärkeää se, että he noudattavat pilkulleen ohjeita. Onhan siinä se vinha perä, että sitten kai saa sitä, mitä tilaa, mutta mun mielestäni se on jollain tapaa kahlehdittua touhua. Minne jää persoona! Tietysti jotain oikein erikoista kokeillessani pyrin olemaan tarkka mitoissa yms., mutta harvoin pikku poikkeamat kuolemaksi ovat. Muutenkin on kiva kokeilla itse, kuinka eri ainekset natsaavat, koska olen hiukan itsekäs ja tykkään sanoa, että tämä on aivan oma luomus. Toki sitten niitä hutejakin sattuu tasaisesti, mutta alas on kaikki tähän saakka menneet, vaikkei mitään suoranaisia nautintoja olisikaan olleet.

Viimeksi kun väsäsin jauheliha-tomaattikastiketta, liottelin tähtianiksia soosissa. Ihan kiva pikku sävy niistä tarttui mukaan. Ja hunaja käy joka paikkaan.
 

Mahola

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Hc Andersen, Valencia CF
Täysin samaa mieltä tuosta soveltamisesta. Itse yleensä katson jostain reseptistä sen perusidean ja sitten mielen mukaan tulee lisäiltyä jotain ja jätettyä jotain pois. Kai tuo minunkin vakiintunut paellaviritelmä on joidenkin puristien mielestä pyhäinhäväistys mutta omaan makuun juuri sopiva ja on se näyttänyt vieraillekkin maistuvan.
 

Jeffrey

Jäsen
Joillekin on kuulemma hyvin tärkeää se, että he noudattavat pilkulleen ohjeita. Onhan siinä se vinha perä, että sitten kai saa sitä, mitä tilaa, mutta mun mielestäni se on jollain tapaa kahlehdittua touhua. Minne jää persoona!

Juuri näin. Suuri intohimoni on kokkiohjelmat ja kyllä niissä aina muistutetaan, että tämä on ohje, mutta tee tämän pohjalta sellaista kuin itse haluat. Nykyään ei taideta enää ns. reseptejä edes noissa ohjelmissa juuri antaa vaan pikemminkin näytetään miten ruoka tehdään.

Olisikos ollus Oliverin Jamie joka sanoi, että kokki on artisti joka tekee oman versionsa sävellyksestä, mutta leipurin täytyy olla kemisti koska muuten kaikki menee persiilleen.

Itse en juuri ohjeita katsele. Saatan toki katsoa, että mitä aineksia tulee, mutta mitään mittoja en oikeastaan käytä. Jotkin kastikkeet ovat poikkeus.

Eli tosiaan lisäilen sitä minkä koen ruokaan sopivan, ja otan pois sen mistä en pidä. Jostain syystä itse en liiemmin pidä laakerinlehden mausta. Ei se nyt pahaa ole, mutta mielummin ilman. Ja käytännössä kaikissa keitto-ohjeista tuo laakerinlehti löytyy, mutta poikkeuksetta jätän sen laittamatta. Jytyä haen sitten esim: chilillä, valkosipulilla, sipulilla tai inkiväärillä.

Kokkaamisessa juuri yksi itseäni eniten inspiroivista asioista on miettiä mikä sopii yhteen ja sen pohjalta tehdö sopiva.

Urheilussa, treenaamisessa ja ruuanlaitossa mulla on kaikissa oikeastaan sama filosofia. Kerään tietoa eri henkilöiden mielipiteistä ja heidän tyylistä tehdä asiasnsa. Ja sen pohjalta muodostan itselleni sopivan vaihtoehdon. Makuasioita pohjimmiltaan, eikä kukaan voi sinun puolestasi sanoa mikä määrä mitäkin on se oikea määrä.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
Tomaattikastikeohjeita tulikin jo muutama hyvä, mjutta pistetääs omakin versio. Tai no, yksi niistä.

Elieli, muutama boksi kirsikkatomaatteja mukaan kaupasta, riippuu tietysti paljonkos soossia haluaa tehdä. Sitten vain levittää kirsikkatomaatit uunipellille, eli "paahtaa" ne uunissa. Mukaan vielä muutama valkosipulinkynsi ja roiskaus öljyä päälle ennen uuniin laittoa. Kun ovat kunnolla saaneet väriä pintaan (30-45 min 225+ astetta) niin koko satsi (tomaatit ja vsipuli) kulhoon tms. ja soseuttaa koko setin.

Sen jälkeen vain kattilaan vielä hetkeksi ja mausteet, lihat jne. mukaan. Tulee muuten helvetin hyvää.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kerma tai juustot ei ehkä tuohon sovi mun makuuni, tulee liian raskasta.

Meikäläinen maustaa ylensä risoton melko vahvasti ja sitä vastapainoa haen toisinaan parmesanilla tai sitten nokareella smetanaa annoksen päälle...hieman kuin monessa keitossakin.

Seuraavana päivänä jääkaapista risottoa lautaselle ja edamraastetta tai homejuustoa pintaan ennen mikroon heittämistä antaa sopivaa täyteläisyyttä settiin.

Risoton usein myös "kiiloitan" voilla sillä se antaa sopivaa suolaisuutta annokseen samalla kun maustaa sen täyteläiseksi. Valkoviini ja voi muuten sopivat hyvin yhteen.

Kerma, pekoni, valkosipuli ja vaikkapa Naga Jolokia-chili sopivassa suhteessa maustavat minkä tahansa pöperön. Risottoon lisään myös näitä ja kun tarjolla on vaikkapa patonkia tai itse leipomia sämpylöitä tuorejuustolla niin on se vaan niin saatanan hyvää.

Ilman hyvää leipää ja juustoa on vaikea syödä risottoa...ja tämä siis meikäläisen mielestä:D
 

KuKKaKeppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KYRöskosken PÄrske
Ois kaapissa marinoimatonta lihaa..

Osaisko joku neuvoa miten tehdä sellasseen tulisen marinaadin?
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Eilen päätin tehdä mitä kaapista löytyy tyyliin risottoa tai paellaa tai jotain sellaista. Jysäytin pannulle öljyä sen perään pari teelusikallista currytahnaa. Seuraavaksi sekaan sipulia ja valkosipulia, ja niiden jälkeen naturellia broilerisiivua yksi paketillinen eli onko se nyt 350-400g. Paistelin kanat liki kypsiksi, työnsin pannun sivuille, lisäsin keskelle öljyä ja kaavin vähän makuja sekaan. Läväytin näppituntumalla risottoriisiä siihen, kuullotin ja aloin pikkuhiljaa lisäillä puolisen litraa kasvislientä. About puolessavälissä sekoitin koko sotkun kasaan, lisäilin lientä ja ennen viimeistä liemisatsia heitin sekaan katkarapuja pakkasesta, hunajaa pintaan ja pikkuisen chiliä. Sitten sekoitus ja hetken aikaa annoin olla pienellä lämmöllä, ennen kuin heitin pintaan vähän maapähkinöitä ja söimme sen pois.

Tuli oikein hyvää, mutta koska rehuosastoa ei löytynyt kaapeista, jäi se hiukan vajaaksi. Ideahan nyt ei ole mitenkään omaperäinen, mutta sitäkin suuremmalla todennäköisyydellä joku on noita tuunaillut, ja kysynkin, mikähän tuohon voisi upota hiukan piristämään sinänsä hyvää mutta hiukan tasapaksua makua. Persikka tai omena? Paprika? Simpukat eivät sinänsä ole mikään piristysruiske, mutta kävisi ehkä tuohon katkisten kaveriksi, vaan toimiiko sitten enää mikään hedelmä?
Minä olisin lisänyt siihen paprikaa ja varsiselleriä pieneksi pilkottuna. Selleristä tulee mukava lihaisa maku ruokaan, 1-2 tankoa riittää. Pakasteherneet olisivat voineet myös sopia noiden lisäksi. Risottoonhan kuuluu olennaisena osana runsas voi ja parmesaaniraaste lopussa lisättynä (joskaan pelkkään äyriäisrisotton ei pitäisi juusto laittaa), näillä olisit saanut mukavasti makua.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Ois kaapissa marinoimatonta lihaa..

Osaisko joku neuvoa miten tehdä sellasseen tulisen marinaadin?

Helpon tulisen marinadin saat (jos sulla ei ole chiliä) hakemalla oikeastaan mistä tahannsa kaupasta cayannea. Thats it. Sekoita kyseinen jauhe öljyyn ja lisää pari murskattua valkosipulin kynttä ja soijaa. Marinoi lihoja muutama tunti...mielellään vuorokausi jääkaapissa.
 

Hans Geering

Jäsen
Suosikkijoukkue
Doncaster Spinners
Tuosta risotosta/paellasta sen verran, että happoa se kaipaa myös. Lopuksi esim. sitruunan mehua maun mukaan niin ei tule niin raskasta.

Marinaadeista ja miksei muustakin ruuasta, ihminen maistaa sen neljä perusmakua, suolainen (no suola), makea (sokeri), karvas (esim. chili) ja happo (sitruuna, etikka..), näitä neljää säätämällä saa kaiken ruuan maistumaan niinku hyvältä.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Jos paellaa on tarkoituksena tehdä niin siihen en laittaisi kermaa/voita, vaan tässä ketjussa aiemmin esiin tuodut sitruuna ja chili ovat hyviä lisiä. Perinteinen maissi-paprika-herne käy varsin hyvin vihannesväristä tuossa.
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Tuosta risotosta/paellasta sen verran, että happoa se kaipaa myös. Lopuksi esim. sitruunan mehua maun mukaan niin ei tule niin raskasta.

Marinaadeista ja miksei muustakin ruuasta, ihminen maistaa sen neljä perusmakua, suolainen (no suola), makea (sokeri), karvas (esim. chili) ja happo (sitruuna, etikka..), näitä neljää säätämällä saa kaiken ruuan maistumaan niinku hyvältä.
Paitsi että ihminen maistaa viisi perusmakua. Viidentenä umami

Jotkut viisat sanovat että hyvässä ruoassa pitäisi olla kaikkia perusmakuja.
 

Hans Geering

Jäsen
Suosikkijoukkue
Doncaster Spinners
Paitsi että ihminen maistaa viisi perusmakua. Viidentenä umami

Jotkut viisat sanovat että hyvässä ruoassa pitäisi olla kaikkia perusmakuja.

Kyllä kai osa laskee senkin mauksi, Aasiassa varsinkin tuon linkinkin mukaan, se ikään kuin yhdistää makuja ei ole sillä lailla "perinteinen" maku, toki sen mukaan saa laskea jos haluaa.
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Missähän hinnoissa uudet perunat (ulkomaalaiset) liikkuu pk-seudun automarketeissa? Jos maistelisi illalla kera savustetun lohen.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Missähän hinnoissa uudet perunat (ulkomaalaiset) liikkuu pk-seudun automarketeissa? Jos maistelisi illalla kera savustetun lohen.

Myyrmäen Citymarketista sai kotimaisia uusia perunoita 2,9€/kg lauantaina. Joten ei liian kallista, mutta tiedä sitten onko tuota tarjousta enää.

Paitsi jos väkisin haluat ulkomaalaista... :D
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Myyrmäen Citymarketista sai kotimaisia uusia perunoita 2,9€/kg lauantaina. Joten ei liian kallista, mutta tiedä sitten onko tuota tarjousta enää.

Paitsi jos väkisin haluat ulkomaalaista... :D

Kyllä tohon hintaan voi ostaa jo kotimaistakin :) saas nähä mitä tossa omassa CM:ssa on. Noissakin on ruuan hinnoissa isot erot pk-seudun sisällä. Ison Omenan CM on perstuntumalla kalliimpi mitä Ruoholahden, vaikka en mitään ostoskorivertailua nyt ole tehnytkään. Yksittäiset tuotteet pistää aina silmään helposti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös