Uleåborgir
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Nyt tarvitsisi neuvoja.
Meidän jääkaapissa on meidän mäyräkoiran ansiosta pätkä kauriin ulkofilettä.
Vinkkejä/linkkejä otetaan vastaan herkullisista valmistusmenetelmistä. Kypsennysmuodoista kiinnostaa lähinnä uuni ja paistinpannu...
Poista ensinnäkin lihasta lihakalvo. Kun olet tehnyt sen leikkaa fileé vinoittain noin sentin paksuisiksi pihveiksi. Jos sinulla on lihanuija niin anna sen laulaa. Rankaise lihaa! Se tuo mureutta. Muuten voi lihan hakkaamiseen käyttää vaikka keittiöveitsen kahvaa, jos ei satu lihanuijaa löytymään keittiöarsenaalista.
Lyö paistinpannulle pari ruokalusikallista voita. Odota, että se tirisee. Aseta sitten fileet pannulle. Sentin paksuisina niiden ei pidä oleman kauan pannulla per puoli - ehkä puoli minuuttua. Odota, että punerva lihaneste nousee pintaan. Siinä menee juurikin tuo 30 sekuntia.
Kun olet kääntänyt ensimmäisen kerran, lisää suola. Mutta muista maltti suolan kanssa: mieluummin liian vähän suolaa kuin liikaa. Suolaahan voi aina lisätä itse ruokaan.
Pidä paistossa syntynyt neste hallussa, siinä on mainio kastike. Mikäli haluat muita kastikevinkkejä, ota toki yhteyttä.