Löytyykö kokkeja?

  • 581 314
  • 2 902

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Osta kaupasta Saarioisten Roiskeläppä. Paremmin tunnetaan myös "pizza" -nimikkeellä, vaikkei se pizzalle yhtään maistukaan. Täytevaihtoehtoja on useampia, mm. kinkkua, tonnikalaa ja jauhettuja hiiriä. Mikroon minuutiksi, syö se mieluummin kokonaisia paloja nieleskellen, niin ei maistu yhtä pahalle kuin muuten.

Nopeasti valmistettava ja erittäin halpa, taitaa olla jopa alle euron kappale. Laadusta on kuitenkin tingittävä, joten hyvää tuosta läpyskästä ei saa millään. En ole itse opiskeluaikojen jälkeen kyseistä ruokaa syönyt, paitsi kerran 4.30 aamuyöllä kun kaverin jääkaapista ei muuta löytynyt.
 
Nykypäivänä saa lukea joka paikasta, että opiskelijat ovat köyhiä ja syövät vain makaroonia ja tonnikalaa. Mutta miksi ihmeessä pelkkää tonnikalaa?
Yksi 200g purkki maksaa 50-80snt, kun taas n. 1,5 eurolla saa jo 400g possusuikaleita tai kilon broilerin koipireisiä. Vielä kun piipahtaa lihatiskillä sopivaan aikaan, voi napata mukaansa lihoja -30% tai jopa -50% alennuksella.

Köyhän ei tarvitse olla tyhmä.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Hazardipakki kirjoitti:
Köyhän ei tarvitse olla tyhmä.

Itse en tainnut kertaakaan syödä opiskeluaikoina tonnikalaa sen "kalleuden" takia. Tuo mielikuva tonnikalan halpuudesta on peräisin jostain vuodesta nakkisota jolloin tonnikala oli oikeasti halpaa.

- tinke.80
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
Juu kyllä sitä itsekkin tulee jauhelihaa enemmän syötyä. Ja siitä loistava ja riittävä resepti:

Jauhelihaa 400g (sitä halvinta)
tomaattimurskaa 2prk, näitä valmiiksi maustettuja, esim. chili ja valkosipuli-yhdistelmä hyvä
herne-maissi-paprikapussi
spagettia niin paljon kuin haluaa

Eli paistaa jauhelihat kattilan pohjalla (+sipulit/valkosipulit), tämän jälkeen tomaattimurskat joukkoon. Spagettia niin paljon kuin haluaa joukkoon pieninä pätkinä. Antaa kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen , niin kauan kunnes spagetit on ready. Aivan lopuksi herne-maissi-paprikapussi joukkoon. Antaa hautua pari minuuttia.

Sapuskaa tuleekin sitten koko kattilallinen, joka riittää jo aika pitkälle. Hyvää ja halpaa. Noin 4 ekiä tulee hinnaksi.
 

SGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei raha kiekkoa
teemu73 kirjoitti:
Osta kaupasta Saarioisten Roiskeläppä. Paremmin tunnetaan myös "pizza" -nimikkeellä, vaikkei se pizzalle yhtään maistukaan. Täytevaihtoehtoja on useampia, mm. kinkkua, tonnikalaa ja jauhettuja hiiriä. Mikroon minuutiksi, syö se mieluummin kokonaisia paloja nieleskellen, niin ei maistu yhtä pahalle kuin muuten.

Nopeasti valmistettava ja erittäin halpa, taitaa olla jopa alle euron kappale. Laadusta on kuitenkin tingittävä, joten hyvää tuosta läpyskästä ei saa millään. En ole itse opiskeluaikojen jälkeen kyseistä ruokaa syönyt, paitsi kerran 4.30 aamuyöllä kun kaverin jääkaapista ei muuta löytynyt.

Jos on Lidl lähellä, sieltä saa kahden pizzan pakkauksen hintaan 2,49. Ovat oikeita ja hyviä pizzoja, oma suosikkini Speciale eli salami-herkkusieni. Vaativat tosin uunin, ovat pakasteita. Mutta yleensähän kämpissä on nimenomaan uuniliesi kalustuksena valmiina, mikroonhan ei opiskelijoilla ole edes varaa.

Yksi suosikeistani on legendaarinen maksalaatikkonakkihöystö. Eli:
-paketti Forssan maksista (halvinta mutta parasta) ~90c
-nakkeja pilkottuina (ei koko pakettia ehkä) ~90c
-puoli pakettia Forssan punajuurisalaattia (eniten majoneesia, nam) ~90c

Nakit maksiksen sekaan, sekoitus, sörsseli minuutiksi mikroon ja punajuurisalaatti sekaan. Mikäli on tosi köyhä jättää nakit kauppaan. Ja eiku syömään.
 

H2O2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tinke-80 kirjoitti:

Olinkin unohtanut tosimiehet kokonaan. Tämä uutuus hyppäsi ensimmäisenä silmille:

Syyspaisti
Ammu hirvi, peura, naapurin sonni, tai lehmä, tahi sitten käy kaupassa ostamassa jotain hyvää filettä. Poro voiskin olla hyvää.... mutta selkäfilettä siis. Laita file eteesi pöydälle pokittain, itä-länsi on mainio suunta. Korkkaa kossu ja ota kunnon tömäys. Laita leivinpaperi fileen alle, ei pöydän alle, vaan pöydälle.. Murskaa karkeata merisuolaa pippurimyllyn läpi. Silloin suolan rakeet ovat juuri sopivan kokoisia. Hieno suola on liian hienoa ja karkea taas liian karkeata. Yksinkertaista. Murskaa myös valkopippuria reilusti joukkoon, unohtamatta maistaa, ettei kossu ole päässyt väljehtymään. Hiero oikein kunnolla suola ja pippuri lihan pinnalle. Käy saunassa ja muista myöskin saunaoluet ja kossu. Saunasta tultuasi kääri liha tiukkaan pakettiin, folioon tai elmukelmuun, ja laita paketti jääkaappiin yöksi. Ota liha seuraavana päivänä ulos kaapista. Jos unohdat sen useammaksi päiväksi, niin maku vaan paranee. Jos unohdat sen esim. kesäksi, niin silloin voit jo kutsua sen ulos vaikka nimeltä;. Matti (Nykänen) vois olla hyvä nimi. Oletettavasti tunkee seuraan, kun kaivat kossua esille. (Suun desinfiointiin.) .. Kääri file sitten pekoniin. Kannellisen vuoan pohjalle olet jo levitellyt esim. porkkanoita, punajuuria, sieniä, sipulia, tomaattia, käpyj ... eiku öööö vaikka luumuja. Jotain rehun tapaista vaan mikä sisältää paljon vettä. Ehkei kuitenkaan hapan-kaalia tai –kurkkua. Kossua tai olutta ei saa myöskään unohtaa, sitä omaan suuhun maun mukaan. Sitten fati uuniin. Laita se kylmään uuniin, käännä potikat kaakkoon. Kun uuni on kuuma, niin aseta lämpö 75 asteeseen. Anna olla vaikka jonkun aikaa, riippuu lihaksen koosta. Kun otat paketin uunista ulos, niin päälle mozzarellaa tai maalaisbrietä ja suuhun kossua. Joku heikkotaitoisempi, jolta on itsevarmuus tai kossu loppunut kesken voi tarvita paistiin lihalämpömittaria, siinä saa asteet nousta samoihin lukemiin kuin kohtalaisessa pontikassa on prosentteja. n 70.


Ei pidä myöskään unohtaa legendaarista The Mättöä:
http://www.tosimiehet.com/reseptit.php?id=11
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Maksalaatikon ystävänä olen huomannut että maku paranee entisestään kun sekaan heittää vihreitä oliiveja runsaasti. Maut sopivat aivan täydellisesti yhteen! Toki sillä edellytyksellä että pitää ko. oliiveista (harvathan pitävät.)

Toinen mahtava makuelämys syntyy kun käristää pekonit todella rapeiksi ja syö sämpylän päällä/välissä. Mukaan sopii useampi juustonsiivu.

Like there´s a party in my mouth, and everyone´s invited!
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Edellisellä Saimaan reissulla rosvopaisti meni täysin puihin. Mitä sitä kaunistelemaan, itse olin pääkokkina ja alkoholilla oli osuutta asiaan. Minkäänlaista ohjettakaan ei tosin ollut.

Tulevana viikonloppuna tämä kaikki kostetaan.

Alan nyt googlaamaan ohjeita, luulisi niitä löytyvän, mutta kertokaa toki omia superohjeitanne ja kokemuksia miten siitä saa hyvää. Noin sinänsä edes syötävää olisi jo jonkinlainen saavutus.
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kiitos tänne simpukkavinkkejä kirjoitelleille! On ollut pitkään mielessä kokeilla noita erikoisia olioita pannullakin, mutta on jäänyt koska olen mieltänyt homman vaikeaksi. Ei noiden ohjeiden pohjalta ainakaan vaikuta vaikealta!
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
pernaveikko kirjoitti:
Edellisellä Saimaan reissulla rosvopaisti meni täysin puihin. Mitä sitä kaunistelemaan, itse olin pääkokkina ja alkoholilla oli osuutta asiaan. Minkäänlaista ohjettakaan ei tosin ollut.

Tulevana viikonloppuna tämä kaikki kostetaan.

Alan nyt googlaamaan ohjeita, luulisi niitä löytyvän, mutta kertokaa toki omia superohjeitanne ja kokemuksia miten siitä saa hyvää. Noin sinänsä edes syötävää olisi jo jonkinlainen saavutus.

Itse en ole varsinaista rosvopaistia tehnyt, mutta eräänlaisen maltillisemman version kylläkin, jossa kehissä oli lampaan neljäsosa. Ilman nahkaa tosin sekin. Erityisen mainioksia osoittautui marinadi, jossa oli jogurttia, valkosipulia ja yrttejä. Tuollaisessa litkussa haudoin kimpaletta päivän verran mustassa jätesäkissä. Tarkkoja aineosia en muista, mutta netistähän noita marinadeja löytyy. Lihan käärin folioon ja märkään sanomalehteen ja sitten kuoppaan. Kypsennys tapahtui tiilillä vuoratussa maakuopassa, jossa oli pidetty nuotiota pari tuntia. Päälle ladottiin muistaakseni ihan vaan hiekkaa ja sitten taas päälle nuotio. Nelisen tuntia tuo taisi muhia ja hyvää oli, joskin kamalasti muistikuvia ei itse syömisestä jäänytkään.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Olisiko jollain vinkkejä Pasta Carbonara Light -versioksi?

Olen tehnyt paljonkin erilaisia pastaruokia ja Google löytää vaikka millaisia reseptejä, mutta nyt tarvittaisiin tosiaan hieman kevyempää versiota. Kerman, juuston, kananmunien ja pekonin määrällä saadaan tietysti erittäin maukasta ja rasvaista, mutta sellainen ei tällä kertaa käy. Noin kolmen-neljän hengen annos olisi ajatuksissa.

Kastikkeeseen käytettävän kerman määrän ajattelin puolittaa. Olisiko viisaampaa jatkaa vedellä vai maidolla? Juustoa tulee ehkä ei ollenkaan tai maltillisesti Aura-juustoa (Musta Pekka -pippurijuusto toinen vaihtoehto?). Kananmunat ajattelin jättää kokonaan pois. Onko niillä jokin muukin funktio kuin "kiinteyttää" kastiketta? Lihaksi on varattu suoraan palvaamosta haettua ylikypsää savukinkkua. Toisissa ohjeissa kehotetaan käyttämään sellaisenaan ja toisissa käyttämään nopeasti kuumalla pannulla. Pekonin pikaisen ruskistamisen ymmärrän, mutta tavallisen kinkun?

Mielipiteitä? Ehdotuksia? Kokemuksia? Kauhutarinoita?

EDIT: Niin, saattaisi tietenkin helpottaa, kun asioista puhuttaisiin niiden oikeilla nimillä! Eihän tässä mitään Pasta Carbonaraa ole tarkoitus tehdä, vaan tavallista kinkkupastaa. Onneksi asia selvisi ennen kuin lähdin kauppaan...
 
Viimeksi muokattu:
K

kangaroo

Käytä ruokakermaa, sitähän saa vaikka kuinka kevyitä versioita alkaen 5 % rasvaa. Kinkun paahtaminen pannulla tekee siitä vaan rapeampaa, rasvaa tuskin siinä juuri katoaa koska nykyiset kinkut ovat hyvin vähärasvaisia muutenkin. Munankeltuainen tosiaan sakeuttaa kastiketta, mutta saman saa aikaan parilla teelusikallisella parmesanraastetta.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Jääkoneenkuljettajan kokeellisen keittiön kauheudet...

Tjaa, täältähän pompsahti hakua käyttäen asiallinen ketju, jota ei vielä tässä hötäkässä ehdi lukemaan. Joten, kerronpa ihan pikaisesti, mitä tänään tein (vaimokullan syntymäpäivä): Kanttarellia ja pyytä kermakastikkeessa.

Todellakin, kokeellista, sillä molempien mausta pidän (pyy ja kanttarelli), mutta itse en ole uskaltautunut sienten kanssa kovinkaan kokeilemaan, saatika noita yhdistelemään. Nyt sitten, tuumasta toimeen!

Aluksi, ainekset:
2 pyytä (rintalihat)
abauttiarallaa litra kanttarelleja
1 sipuli
2dl purkki kuohukermaa (kait ne laititkin käy, mutta tällä kertaa ehtaa kermaa)
voita
vettä
2 pekonisiivua
sopivasti nimeltämainitsematonta (en siis muista) ranskalaista vuohenjuustoa
maustehia moninaisia (suola, mustapippuri, valkopippuri ja "nelimauste")

Ensin, viskaamme sienet pannulle A, nokare voita pohjalle. Toiselle pannulle B samaan aikaan, puolet sipulista (isoina lohmoina) ja pekonit. Viskaa potut kiehumaan samaan aikaan, jos olet laiska kuin minä etkä kummempaa lisuketta pääeinekselle tarjoa.

Kunhan B-pannulla alkaa olla tirinää sopivassa määrin, viskataan pyyt sekaan. Ei muuta kuin väriä hieman pintaan, vettä perään ja hellaa pienemmälle, antaa hautua hetken (mausta nelimausteella tässä vaiheessa). A-pannulla, sienet ovat "nahistumassa" ja kutistuvat silmissä, viskaa loput sipulista pienenä pilkkeenä sekaan. A-pannulla hetko vielä hauduttelua ja kermaa kyytiin. B-pannulla, pyyn liha lienee jo kokonaan kypsää. Eli B-pannu pois tulelta ja erottelemaan pyystä lihat. Tässä samoihin aikoihin kermaa A-pannulle ja antaa hautua.

Olutta...

Kunhan olet pyyn vapauttanut lihoistaan, tee luilla mitä tahdot, itse laitoin ne tällä kertaa roskiin. Viskaa pyyn lihat sinne jäljelle jääneeseen pannuun muhennoksen/kastikkeen sekaan, sekä sopivasti sitä vuohenjuustoa ja lisää vaihteeksi hieman kermaa. Anna sen abaut 10 minuuttia muhia, mausta (suola, pippuri, ei kait sitä muuta?) ja anna "ässehtyä". Tarjoile.

Onnittele itseäsi, sillä näin suurpiirteisellä kokkailuilla mitä ne minullakin ovat, saatat joskus onnistua. hymiö.

Onkos muita riistaruokia tekeviä kotikokkeja? Etenkin metsäkanalinnuista, sillä onko niitä muita riistaruoaksi kelpaavia...
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Ai niin, lisukkeet olivat hitti... ruokajuomana itse otin luonnollisesti Krusovicen "Cerne" eli sitä tummaa, vaimoke jotain Chiantia. Ehken kuiten se paras, oli välipalana nautittuna siinä, nahkiaiset, eikä mitään etikkanahkisia, vaan tuorehia uunista otettuja. NAM! Jälkiruoaksi menikin oikeaa Gruerea, eli nyt on varsin tuhti ja topakka olla.

Syömisiin.
 

jokainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPL
Mr.Fox kirjoitti:
Kastikkeeseen käytettävän kerman määrän ajattelin puolittaa. Olisiko viisaampaa jatkaa vedellä vai maidolla? Juustoa tulee ehkä ei ollenkaan tai maltillisesti Aura-juustoa (Musta Pekka -pippurijuusto toinen vaihtoehto?). Kananmunat ajattelin jättää kokonaan pois. Onko niillä jokin muukin funktio kuin "kiinteyttää" kastiketta? Lihaksi on varattu suoraan palvaamosta haettua ylikypsää savukinkkua. Toisissa ohjeissa kehotetaan käyttämään sellaisenaan ja toisissa käyttämään nopeasti kuumalla pannulla. Pekonin pikaisen ruskistamisen ymmärrän, mutta tavallisen kinkun?

Vaikka tarve carbonara reseptille taisi kadota niin tulevaisuudessa tee spagetti alla carbonara italialaisittain, jolloin kerma jää pois.

Keitä spagettia 100g per naama. Paista pekonikuutioita sopivasti (Atrian paketti riittää 2-4 hengelle). Valuta spagetti ja laita spagetit takaisin kattilaan. Lisää pekonikuutiot ja kananmuna per naama kattilaan ja sekoita kuumalla levyllä kunnes kananmuna kiinteytyy vähän. Mausta mustapippurilla. Päälle vähän Parmigiano reggianoa ja hyvää tulee, imho parempaa kuin kermasotkut.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
jokainen kirjoitti:
Vaikka tarve carbonara reseptille taisi kadota niin tulevaisuudessa tee spagetti alla carbonara italialaisittain, jolloin kerma jää pois.
Itse asiassa reseptin tarve ei kadonnut mihinkään, mutta itse ruokalaji muuttui aavistuksen. Kiitokset kuitenkin vastauksista!

Kävin kaupassa ja ostoskoriin tarttui mm. Valion Ruoka5% -kermapurkki, pekonikuutioita ja Aura-juustoa. Alustavasti lähden rakentamaan huomista herkkuhetkeä seuraavasti. Ruskistan pekonikuutiot pikaisesti kuumalla pannulla. Viereisellä kattilalla lämmitän purkillisen (2dl) ruokakermaa ja sulatan joukkoon Aura-juustoa. Heitän joukkoon kevyesti ruskistetut pekonikuutiot sekä viipaloidut kinkkusiivut (suoraan jääkaapista) ja maustan mustapippurilla. Kastikkeen löysyyttä/paksuutta säätelen rasvattomalla maidolla. Kastikkeen valmistuksen ohessa kaurapastat saavat kiehua kaikessa rauhassa erittäin löysiksi (ei al dente). Oheen laitan vielä tomaatti-punasipulisalaattia grillausmausteella ja aromisuolalla höystettynä. Pastan päälle on Parmesan-juustoraastetta ripoteltavaksi ja ruokajuomaksi tarjoilen... aaaahh... jääkaappikylmää maitoa!

Olenko pahasti hakoteillä? Löytävätkö JA:n jamieoliverit tai tinanordströmit jotain oikein pahoja epäkohtia? Käsittääkseni tuosta pitäisi tulla sellainen maukas kinkkupastaruoka, joka ei kuitenkaan ole sellainen rasvapommi kuin "normaali" pasta carbonara tms. kermahässäkät. Pekonikuutiotkin saattavat jäädä odottamaan toista käyttökertaa riippuen paljonko tuota palvikinkkua on jäljellä huomenissa. Pari päivää sitten hain Auran Palvituotteesta reilut 400g sitä ylikypsää palvikinkkua, mutta "johonkin" parempiin suihin sitä on jo ehtinyt häipyä...
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kalaruoka on kevyttä, ravitsevaa ja siitä saa monta tarpeellista vitamiinia ja hivenainetta. Pari kertaa viikossa olisi kuulemma minimi kalakokkailutahti, eli siltä puolelta kaipailtaisiin nyt reseptejä. Ravintoaineiden saloihin perehtyneet voisivat myös kertoa, millä tavalla valmistettuna kala säilyttää suurimman osan hyödyllisistä ominaisuuksistaan?

Tuli tänään käytyä silakkamarkkinoilla ja ostettua ei niin perinteistä merirosvosilakkaa. Porvoolaisen Magnus Nyholmin veneestä tätä löysin ja juuri maistoimme ahvenanmaalaisen mustan leivän kera. Hakkaa perinteiset sipuliporkkanalitku-silakat mennen tullen. Tässä purkkisilakassa kastikkeena kermaviili, majoneesi, tilli (runsaasti), persilja sekä luonteen lisääjänä hieman rommia. Käykää nyt ainakin stadilaiset silakan ystävät hakemassa purkilliset tätä. Suosittelen.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Uleåborgirin hauki-hodari

25 cm puhkottu ja päätön hauki
1 pitkä nakki
sinappia
ketsuppia

Työnnä nakki haukeen. Lämmitä mikrossa täydellä teholla 3 min. Mausta sinapilla ja ketsupilla.
 

koo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tykkään kalasta

Tulppu kirjoitti:
Kalaruoka on kevyttä, ravitsevaa ja siitä saa monta tarpeellista vitamiinia ja hivenainetta. Pari kertaa viikossa olisi kuulemma minimi kalakokkailutahti, eli siltä puolelta kaipailtaisiin nyt reseptejä. Ravintoaineiden saloihin perehtyneet voisivat myös kertoa, millä tavalla valmistettuna kala säilyttää suurimman osan hyödyllisistä ominaisuuksistaan?
Tuossa linkissä on ihan herkullisia Lohireseptejä.
http://www.kalatori.fi/default.aspx?id=50

Hyödyllisten ominaisuuksien säilymisestä en osaa sanoa, mutta luulisi, että mitä vähemmän kalaa kypsentää sitä tarkempaan ravintoaineet säilyvät.
Lohi on ainakin niin rasvainen kala, että sen voi kypsentää mikrossakin, itse teen usein näin:
Kuullotan sipulirenkaita mikrokulhon pohjalla noin pari minuuttia.
Tuohon päälle lohikuutioita tai pätkiksi leikattuja lohifileitä, nahka alaspäin, joiden päälle taas sipulirenkaita. Päälle ruokakermaa tms. nestettä johon sekoitetaan sitruunapippuria ym. kalaan sopivia mausteita.
Tuota sörsseliä mikrotetaan noin 10 minuuuttia per 400 gr kalaa.

Savusiiasta en edes viitsi alkaa mitään, nyt jo kuola valuu suupielistä.

Terveisin koo
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Epäkevyt kalaruoka: voissa paistetut muikut

Voita valurautapannulle niin paljon, että sula voi on noin puolen sentin korkeudella pannun pohjasta. Leivitä ruisjauholla, muukin jauho käy, ja suolalla leivitetyt puhkotut muikut asetellaan kauniisti limittäin tirajavaan voihin. Kuuntele tirinää ja mieti sinisiä ajatuksia. Käännä muikut kun toinen puoli on saanut rapoisen pinnan. Anna ilon kyynelten valua poskiasi pitkin.
 

Franchi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, ACF Fiorentina
Murmeli kirjoitti:
Pikakysymyksenä, minkäslaista kinkkua kannattaa testata pizzan päällä, jos nämä kauppojen suikaleet ei enää innosta ja vaikkapa pancettaa ei ole saatavilla.
Vastataan tähän vanhaan viestiin, kun sattui silmiin. Nikke ja Rocco jo opastivatkin prosciutton käyttöön hyvin ohjein, joita itsekin suosittelen. Suosittelisin myös, ettet laita prosciuttoa uuniin kuin korkeintaan pieneksi hetkeksi, aivan paistamisen lopulla. Sen verran, että vähän lämpenee, mutta läski ei sula.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Eikös kasvisfondin pysty korvaamaan kasvisliemikuutiolla?

Jos pystyy, niin mitenkäs se menee tämä korvaaminen, mikäli alkuperäisessä ohjeessa on kasvisfondia käskettävänä laittaa sellainen 1 ruokalusikallinen, niin paljonko laitan sitten vettä? ja kasvisliemikuutiota?
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
vilperi kirjoitti:
Eikös kasvisfondin pysty korvaamaan kasvisliemikuutiolla?

Jos pystyy, niin mitenkäs se menee tämä korvaaminen, mikäli alkuperäisessä ohjeessa on kasvisfondia käskettävänä laittaa sellainen 1 ruokalusikallinen, niin paljonko laitan sitten vettä? ja kasvisliemikuutiota?

Voi korvata. Vähän samaa matskuahan ne on vaan eri muodossa. Määrää en osaa varmuudella sanoa, mutta uskoisin, että ruokalusikallinen on varmaan vähän vajaa kuutio. Tuskin on yksi kuutiokaan liikaa.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
vilperi kirjoitti:
Eikös kasvisfondin pysty korvaamaan kasvisliemikuutiolla?

Jos pystyy, niin mitenkäs se menee tämä korvaaminen, mikäli alkuperäisessä ohjeessa on kasvisfondia käskettävänä laittaa sellainen 1 ruokalusikallinen, niin paljonko laitan sitten vettä? ja kasvisliemikuutiota?
1 liemikuutio = 1,5 rkl fondia, noin suurin piirtein. Et kertonut mitä olet valmistamassa, mutta jos tarkoitus on tehdä vaikka liemi kastikkeen pohjaksi, niin joku puolisen litraa vettä, ja siihen sitten yksi liemikuutio niin hyvä tulee.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Trenchtown kirjoitti:
1 liemikuutio = 1-2 rkl fondia, noin suurin piirtein. Et kertonut mitä olet valmistamassa, mutta jos tarkoitus on tehdä vaikka liemi kastikkeen pohjaksi, niin joku puolisen litraa vettä, ja siihen sitten yksi liemikuutio niin hyvä tulee.

Karibialaista currybroileria...

Eli ei siis mikään kastike, vaan mikskä tuota nyt sitten nimittäisikään? Padan tapaista?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös