Löytyykö kokkeja?

  • 581 607
  • 2 902

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Tomaattikastikkeet

3. Juhlallinen

Tämä on klassinen Marinara. Sanoisin, että paras kastike, jota Italiasta on koskaan tullut. Ehkä jopa paras asia, jota Italiasta on koskaan tullut. Silti aika helppo.

- Kaada paistinpannulle 1,5dl extraneitsyt-oliiviöljyä. Kyllä, vähintään puolitoista desilitraa.
- Murskaa tai mieluummin raasta kuusi valkosipulin kynttä ja kuullota niitä öljyssä keskilämmössä n. 15 minuuttia kunnes maku on pehmennyt huomattavasti. Sitten mausta herkästi suolalla ja mustapippurilla.
- Murskaa kulhossa purkillinen San Marzano -tomaatteja käsin. Lisää ne öljyn ja valkosipulien sekaan ja sekoita mahdollisimman tasaiseksi. Öljyä jää tässä vaiheessa vielä näkyville sinne tänne, mutta siitä ei pidä välittää.
- Lisää pannulle erittäin paljon oreganoa, siis enemmän kuin tuntuisi järkevältä, etenkin jos käytät tuoretta. Todellisuudessa hienoksi silputtuna vajaa desilitra. Kuivattu oregano on yhtälailla toimiva ratkaisu, sitä riittää reilu ruokalusikallinen.
- Anna porista hiljalleen puoli tuntia. Pikku hiljaa neste haihtuu, maku tiivistyy ja öljy sekoittuu tomaattiin niin, ettei se enää erotu.
- Kun jäljellä on viisi minuuttia, lisää pannulle kolme basilikan oksaa ja anna niiden "lakastua" kastikkeeseen. Viiden minuutin jälkeen basilikat ovat tehneet tehtävänsä ja ne poistetaan kastikkeesta. Katso ettei lehtiä jäänyt kastikkeeseen, ne kun eivät sinne kuulu.
- Tarkista maku ja tarjoa pastan, äyriäisten, leivän tai vaikka kalan kanssa tai syö sellaisenaan. (Jos tarjoat pastan kanssa, anna kastikkeen kuivua pannulla vähän liikaa ja korvaa liikaa haihtunut neste pasta keitinvedellä).
Vastaanpa nyt tähän liki kolme vuotta vanhaan viestiin, koska syytä todella on. Väsäsin kyseisen soosin, ja se osoittautui heittämällä parhaaksi marinaraksi, jota olen koskaan valmistanut tai syönyt. Ihan tajunnanräjäyttävä maku. Kokeilkaa, ellette usko. Koko satsi meni juuri uunista tulleen rapeakuorisen maalaisleivän särpimenä. Mielestäni tämä kombo toimi erityisen hyvin, koska marinara on niin käsittämättömän hyvää, että sen kuuluu olla ateriassa pääosassa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Vastaanpa nyt tähän liki kolme vuotta vanhaan viestiin, koska syytä todella on. Väsäsin kyseisen soosin, ja se osoittautui heittämällä parhaaksi marinaraksi, jota olen koskaan valmistanut tai syönyt. Ihan tajunnanräjäyttävä maku. Kokeilkaa, ellette usko. Koko satsi meni juuri uunista tulleen rapeakuorisen maalaisleivän särpimenä. Mielestäni tämä kombo toimi erityisen hyvin, koska marinara on niin käsittämättömän hyvää, että sen kuuluu olla ateriassa pääosassa.
Kiva kuulla että maistui! Tuo on omakin suosikkini, jota teen hyvinkin säännöllisesti. Tavallaan kiva resepti kun voi aika rauhassa kokkailla ilman erityistä vaikeusastetta. Kunhan vain malttaa tehdä huolellisesti niin onnistuu aina.
 

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Ikävänkantaja, Jerry100, Hereworth
Mä kun en ole kummoinenkaan leipuri, mutta tässä lähiaikoina olen yrittänyt opetella vähän sitäkin taitoa. Lähinnä sämpylöitä, piirakoita ja pikkupullia opetellut tekemään.
Tuli tuossa mieleen, että uskaltaisikohan sitä kokeilla jotain ihan "omaa juttua", ja niinpä siitä ideasta kehkeytyi makea pulla, jonka nimesin Banaanisuklaakirkkoveneeksi. Häveliäämpi nimi voisi olla banaanisuklaapitko.
 

Liitteet

  • banaanisuklaapitko1.jpg
    banaanisuklaapitko1.jpg
    272,5 KB · kertaa luettu: 68
  • Banaanisuklaapitko.jpg
    Banaanisuklaapitko.jpg
    203,2 KB · kertaa luettu: 67
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös