Lätkämanageri: Jatkoaika 2-liigan keskustelu

  • 564 283
  • 9 693

susi

Jäsen
Ennen kauden alkua tuli poimittua tuo Parayko. Enpä olisi uskonut millainen kultakimpale on kyseessä.

Thanks vaan alkuperäisestä nostosta. Tuli meinaan otettua sama kaveri itselle toiseen rahakimppa-liigaan.

Susijengillä loukkaantumiset vaivaa. Johansen missannut pelejä mutta palannee tänään, mutta sitten vaihteeksi Saad pois pelistä. Jagr pelannee toivon mukaan mutta Florida ei vaan pistä Barkovia IR-listalle vaan sen sijaan laittoi Olsenin farmiin. Eli vähän tasoitusta siis annetaan kun ei saa uutta kaveria nostettua tilalle.

Hutchinson jatkaa vakuuttavaa kulkuaan kohti Winnipegin ykkösmaalivahdin statusta : 4 peliä, 4 voittoa, GAA 1.75, SV% .949.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Oxenin voittotili aukesi viime viikolla Blue Collar Bangersin kustannuksella luvuin 10-7, joten avauskierroksen rökäletappio saatiin nopeasti pyyhittyä mielestä. Tässä matchupissa parhaimmistoa olivat tehot 3+2 iskenyt Adam Henrique (1 SHP, 1 GWG ja viikon kaikki kolme kutia verkon perukoille) sekä neljän tehopinnan pakit Brent Seabrook + Jared Spurgeon. Lisäksi Crosbyn herääminen syväjäästä oli positiivista - hänen tehojaan tarvitaan nyt, kun kärkipään kavereita on useampi saikulla.

Tällä viikolla vastassa on sarjan puolivälissä keikkuva Cheap Shooters ja matchup on torstain jälkeen mukavissa 13-2 -lukemissa otaniemeläisille, vaikka loukkaantumiset miehistöä pahasti riivaavatkin. Tässä vaiheessa noista 13 pinnasta seitsemää uskaltaa pitää kohtalaisen varmoina eli voiton todennäköisyys on hyvä, vaikka lukemat tuosta luultavasti vielä vähän tasoittuvat. Viikon MVP on ehdottomasti Bluesin Jake Allen, joka on päästänyt kahdessa startissaan ainoastaan yhden maalin ja voittanut molemmat. Hyvään saumaan on miehen peli parantunut, kun koutsi Hitchcock tehnee päätöksen ykkösmaalivahdista marraskuun aikana.

Viime viikonvaihteessa ketjussa oli näköjään päivitelty kauppojen vähyyttä ja pohdittu syitä sille. Omalta osaltani voin ainakin sanoa, että Otaniemen suuntaan syydetyt treidiehdotukset ovat enimmäkseen niin poskettomia, ettei edes vastaehdotusta viitsi laatia. Tällä viikolla eräs manageri tarjosi Logan Couturesta kolmea nelos-/vilttiketjun pelaajaa ja toinen olisi halunnut n. puolet starteista saavasta maalivahdista Crosbyn tai Oshien + Neuvirthin. Ymmärrettäväähän se on, että jokainen manageri pyrkii treidissä joukkuettaan vahvistamaan, mutta vähän voisi kyllä miettiä ennen kuin noita tarjouksia lähettelee. Yhden treidin olen tehnyt ja siinä aloite oli oma, kun Kuemper kävi tarpeettomaksi. Vastineeksi saatu Matt Martin ei tosin ollut kaveri jota alunperin havittelin, mutta tyytyväinen silti tuohon kauppaan olen.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Viime kevään mestaruusjuhlien jälkeen on ollut katastrofaalinen paluu liigajäille. Onko tämä nyt sitä mestruuskrapulaa vai mitä? Draftissa tein strategiapäätöksen pyrkiä panostamaan Dallasin ja Anaheimin pelaajiin, koska molempien ennustin menevän pitkälle, ja laskin että kun rungossa on paljon huippujoukkueiden pelaajia, varmistetaan sillä ainakin hyvä +/- -lukema. Strategia meni vähän vinoon, sillä ihannetilanteessa olisin saanut kolme pelaajaa molemmista joukkueista. Kävi kuitenkin niin, että Dallas-tähdet vietiin nenäni edestä ja sain vain Spezzan ja Ritchien ja kun vielä jälkimmäinen olikin pitkäaikaispotilas, lensi hän waiversiin. Draftin loppupäässä poimimani Dallas-pakki Odyua oli lopulta fantasiamielessä niin väritön tapaus, että hänestäkin luovuin nopeasti, kun DeKeysir oli saatavissa tilalle.

Noh, rosteriin jäi sitten täysin ylimitoitettu Ducks-edustus, mutta se ei haitannut, koska olin tyytyväinen nimiin Perry-Kesler-Bieksa-Rakell-Hagelin. Sitten iski katastrofi ja Ducks on aloittanut kauden huonommin kuin koskaan. Puolet otteluista on ollut sellaisia, että joukkue ei ole tehnyt maaliakaan ja pelaajat ovat keränneet vain miinuslukemia tehopörssiin.

Columbus ymmärsi kriisialkunsa jälkeen vaihtaa valmentajaa, mutta Ducks-johto on ihmeen pitkään katsonut taaperrusta, vaikka syyllinen on ihan selvästi valmentajan pallilla. Ei Getzlafin ja Perryn kaltaiset pelaajat ole voineet kesätauon aikana taantua farmipelaajan tasolle.

Nyt kun katsoo, miten draftin alkupää meni osaltani, niin surulliselta näyttää tuo tilasto:
1. kierros: Corey Perry (Anaheimin taapertajia, 10 ottelussa 0+3 ja -4)
2. kierros: Semyon Varlamov (aloitti vaisusti ja menetti startteja Berralle. Pelasi vasta viime yönä ensimmäisen huippuottelunsa)
3. kierros: Kevin Shattenkirk (loukkaantui kauden kolmannessa pelissä, ei ole pelannut sen jälkeen - eikä ole päässyt IR-listallekaan vaan on vienyt rosteripaikan koko ajan)
4. kierros: Cam Talbot (oli draftissa misclick. Tavoite oli ottaa hänet 1-2 kierrosta myöhemmin, jos on vielä vapaana)
5. kierros: Ryan Kesler (Anaheimin taapertajia, 10 ottelussa 0+2 ja -6)

Kornia on se, että jäähykuninkaaksi hankkimani Derek Dorsett on ollut kovempi pistemies, kuin yksikään Anaheimin pelaaja. Dorsett on tehnyt nyt jo 2+1 ja ottanut siinä sivussa 28 jäähyminuuttia.

Onneksi luotto on kova siihen, että Anaheimin taaperrus loppuu aikanaan ja silloin tuo Ducks-viisikkoni muuttuu arvokkaaksi. Shattenkirk on myös parantumassa ja saattaa pelata jo seuraavassa ottelussa. Kun myös viime pelissään Berra haparoi ja Varlamov loisti, ottanee Semyon oman paikkansa ja tasonsa.

Mutta on kyllä kaikkinensa ollut sellainen korpivaellus tämä kauden alku, että huh huh. FA-nostoilla on yritetty paikata, mikä paikattavissa on. DeKeysirin nostosta olen tyytyväinen, vaikka kaveri ei vielä ole ihmeitä esittänytkään. Kunhan saa loukkaantumisen jälkeen pelituntumansa, tullee hän tuomaan kivasti yv-tehojakin. Toinen kiinnostava poiminta on Johan Larsson, joka Evander Kanen loukkaannuttua nostettin Eichelin ja Reinhartin ketjuun ja Buffalon kakkosylivoimaan. Jos tuo ketju alkaa toimimaan, voi oheistuotteena syntyä mukavasti pisteitä.

Ennen kauden alkua tuli poimittua tuo Parayko. Enpä olisi uskonut millainen kultakimpale on kyseessä.
10:ssä pelissä 4+3=7, +8, 30 laukausta, 2 voittomaalia, 2 yv-pistettä ja 20 blokkia. Pakkien ranking-4 ja omistusprosentti noussut nollasta 61% ja nousee koko ajan. Melkeinpä joka pelissä ottelun tähdistössä.

On kyllä ollut varmaan tämän kauden paras FA-nosto. Olen kateellinen.
Tämä todistaa taas sen, miksi yleensä runkosarjan lopussa kärkipäässä ovat ne joukkueet, joilla moves-tilasto näyttää eniten tehtyjä siirtoja. Kun aktiivisesti nostelee pelaajia, niin välillä iskee kultasuoneen ja saa tämän kaltaisia keeper-pelaajia rosteriinsa.
 

susi

Jäsen
Nyt kun katsoo, miten draftin alkupää meni osaltani, niin surulliselta näyttää tuo tilasto:
1. kierros: Corey Perry (Anaheimin taapertajia, 10 ottelussa 0+3 ja -4)
2. kierros: Semyon Varlamov (aloitti vaisusti ja menetti startteja Berralle. Pelasi vasta viime yönä ensimmäisen huippuottelunsa)
3. kierros: Kevin Shattenkirk (loukkaantui kauden kolmannessa pelissä, ei ole pelannut sen jälkeen - eikä ole päässyt IR-listallekaan vaan on vienyt rosteripaikan koko ajan)
4. kierros: Cam Talbot (oli draftissa misclick. Tavoite oli ottaa hänet 1-2 kierrosta myöhemmin, jos on vielä vapaana)
5. kierros: Ryan Kesler (Anaheimin taapertajia, 10 ottelussa 0+2 ja -6).

Tämä oli ihan mielenkiintoinen. Tsekataanpa omat TOP-5 valinnat:

1. kierros Tyler Seguin 4+10, +4 (Nyt kun pelaa taas sentterinä niin saa aloituksiakin. Edelleen ihmetys miten sain varattua vielä 8. vuorolla).
2. kierros Ryan Johansen 1+5, -6. (Johansen hieman vaisuhko, ja muutama peli mennyt saikulla. Columbuksen surkea alkukausi näkyy etenkin plusmiinuksissa).
3. kierros Rick Nash 1+2, -2 (Tähän asti varmaan suurin pettymys hyökkääjistä. Tällä valinnalla piti alunperin ottaa maalivahti mutta koska kaikki järkevät vaihtoehdot olivat menneet, viimeisempänä Luongo, päätin panostaa laituriosastoon vaikka esim. Niklas Bäckström olisi ollut hyvä haku).
4. kierros Nick Foligno 1+4, -9 (Folignon osalta myös rankasti näkyy Columbuksen rankka alkukausi. Pettymysosastoa tähän asti, mutta toivon mukaan valinta paranee sitä mukaan kuin Columbuksen peli muutoinkin Tortorellan ohjauksessa)
5. Petr Mrazek 5 ottelua, 2 voittoa. (Tällä kierroksella oli jo pakko ottaa maalivahtikin. Mrazek on vahvasti mukana Detroitin ykkösmaalivahtitaistossa, tällä hetkellä 1 peli enemmän kuin Howardilla.)

Yhteenvetona voisi sanoa, että paremminkin olisi voinut TOP-5 varaukset mennä.

Draftin keskivaiheilta mukava neljän suora:

8. kierros Mark Stone 2+8
9. kierros Sasha Barkov 3+3
10. kierros Michael Hutchinson
11. kierros Jaromir Jagr 6+4

Loppupään varaukset kierroksilta 19-23 onkin kaikki jo vaihdettu vapaisiin agentteihin joten sieltä ei draftissa tullut saatua mitään sleeper-valintaa.
 

DDeke

Jäsen
Itellä Top5 on suoritunut seuraavasti:

1.Jamie Benn
9+8 +3 on aloittanut mallikaasti on tuonut pisteitä jokaisessa pelaajan kategoriassa niin ei voi valittaa.
2.Max Pacioretty
7+4 +12 laukoo paljon ja onhan tuo +/- tilasto omaa luokkaansa mun joukkueessa. (Toiseksi paras +4)
3.Kari Lehtonen
Paniikki tuli kun moket alkoivat mennä. Uskoin Dallasin pärjäävän ja ajattelin, että Karilla on pieni etu Niemeen nähden. Tarkoitus oli poimia Niemi pari kierrosta myöhemmin, mutta empäs sitten ehtinytkään. Paljon on lehtosella parantamisen varaa, että olenj tyytyväinen tähän valintaan.
4.Patrice Bergeron
4+5 0 Kaapii aloituksia eniten joukkueesta ja on iskenyt kaikki häkkinsä yv:llä. Ihan ok aloitus kaudelle.
5.Alex Pietrangelo
0+4 +1 ei ole vielä ykköspakin tasolla. Uskoin että tää on Alexin vuosi, mutta alku ei ole vakuuttanut. Uskoa kuitenkin löytyy, että tahti paranee.

En tiedä tuliko loppupäässä mitään hirmu ryöstöjä, mutta Hemskyn 1+6 18.kierrokselta on ollut positiivinen yllätys.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Viime viikonvaihteessa ketjussa oli näköjään päivitelty kauppojen vähyyttä ja pohdittu syitä sille. Omalta osaltani voin ainakin sanoa, että Otaniemen suuntaan syydetyt treidiehdotukset ovat enimmäkseen niin poskettomia, ettei edes vastaehdotusta viitsi laatia. Tällä viikolla eräs manageri tarjosi Logan Couturesta kolmea nelos-/vilttiketjun pelaajaa.

Jos mua tarkoitat niin avataanpas vähän tätä.

- Logan Couture on 4-6 viikkoa sivussa.
- Sulla on aika runsaasti loukkaantumisia, terveempi joukkue olisi voinut kiinnostaa.
- Tarjoamani nelos-/vilttiketjun pelaajat olivat Valeri Nichuskin (10. kierros), Patrick Maroon (13. kierros) ja Chris Stewart (13. kierros).

- Nichuskin Pelaa Patrick Sharpin ja Jason Spezzan kanssa kakkosessa.
- Maroon ja Stewart ovat tällä hetkellä kumpikin ykkösylivoimassa. Anaheim on tehnyt 10 ottelussa 10 maalia. Kaikki pelaajat seilaavat ykkösen ja nelosen välillä kun joukkueen peli ei vaan lähde sujumaan.

Ja mikä oleellisinta, vedin tämän ehdotuksen itse pois koska noilla kolmella on kuitenkin rutkasti potentiaalia parantaa.
 
Viimeksi muokattu:

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
On kyllä ollut varmaan tämän kauden paras FA-nosto. Olen kateellinen. (Parayko)

Typerin dumppaus ja seurauksena paras waiver-nosto on kyllä Benoit Pouliot johon käytin waiver-vuoron 2. Viimeiseen 9 peliin 3+4=7. Pelasi jo pois heitettäessä Connor McDavidin ja Nail Yakupovin kanssa sekä ykkös-yv:ssä, ja pelaa edelleen. Kaukaloordit kiittää.
 

Fallossymboli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Saatanoiden draftin Top-5:

1. kierros: Claude Giroux
3+2, -3, 129 FW. Claude on ollut ihan jäässä aloitusvoittoja lukuunottamatta. Mutta ei hätää, viime vuonna sama juttu ja hyvin se päättyi lopulta.
2. kierros: Brent Burns 1+4, 37 SOG. Brentti laukoo ahkeraan mutta pistesaalis voisi olla kovempikin.
3. kierros: Ondrej Pavelec 2 W, .918 SV% Paniikkihankinta kun ykkösmolarit alkoivat loppua. Pelaa tasatahtiin Hutchinsonin kanssa. Paremminkin olisi kolmosvuoron voinut käyttää.
4. kierros: Jeff Carter 3+6, Jeffy Jeff suorittaa odotetun tasaisesti. OK varaus.
5. kierros: Jimmy Howard N/A, vaihtui treidissä Jordan Eberleen, joka loukkaantui matkallaan Saatanoiden pukuhuoneeseen. Kumpikaan ei ole antanut tilastoihin yhtään mitään mutta Eberle palailee joulukuussa?

Myöhemmiltä kierroksilta hyviä poimintoja olivat mm. O'Reilly (6. kierros, 3+7, 140 FW), Toffoli (7.kierros, 7+1), Gallagher (8.kierros, 5+5, 35 SOG) ja Trocheck (20. kierros, 4+5). Kris Russell johtaa odotetusti NHL:n blokkitilastoa mutta miinuksia ropisee kuin Daiglella parhaimmillaan.
 

Hilmanuutti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
HC Hilmanuutti 2015-16

Aika hassu jengi tuli draftattua.

Zetterberg - Turris - Kessel
Vermette - Richards - Lupul
Dupuis - Dano - Hudler
Fleischmann- S. Reinhart - Zucker
M. Foligno - Grigorenko - Bouma

Giordano - Markov
Bogosian - Gardiner
Irwin - MacDonald

Fleury
Hiller

Vähän jäi toivotaantoivotaan -kuva joukkueesta, mutta ainakin kaikilla pitäisi olla varma paikka kokoonpanossa, mikäli Fleischmann saa sopparin. Paljon on upsidea, mutta asioiden mennessä pieleen, on tuo aika ohut joukkue. Kahtellaan...

Kauden alku on ollut täydellinen katastrofi. Dupuis ja Bogosian aloittivat kauden loukkaantuneina ja pikkuhiljaa joukkueen IR-osasto paisui Bouman, Richardsin ja Gardinerin tehdessä kaksikolle seuraa. Lisäksi joukkueeseen nostettu Klinkhammer loukkaantui lähes heti. Pienempiä vaivoja on ollut Vermettellä, Folignolla ja Hillerillä. Pahimmillaan rosterissa on ollut samanaikaisesti 5 IR-miestä ja 3 DTD-statuksella varustettua taistelijaa.

Vaikka olin melko varma, että kaikilla draftaamillani pelaajilla olisi pelipaikka avauspäivän rosterissa omissa joukkueissaan, ei niin todellakaan käynyt. Dano lähti yllättäen farmiin. Grigorenko istui alkukauden poppareilla, jonka jälkeen on viime aikoina päässyt käsiksi jämäminuutteihin. Irwin ja MacDonaldkin saivat täysin puun takaa farmikomennuksen.

Tässä omat alkukierrosten draftaukseni:

1. kierros: Phil Kessel 10 4+2=6, 2 GWG, 35 SOG, yahoo-rank 112. Kessel ei ole ollut ihan hirveän huono, mutta ei myöskään riemastuttavan hyvä. Parannusta on luvassa.
2. kierros: Marc-Andre Fleury 9 5-4-0, 1.90, .937, 1 SO, yahoo-rank 24. Fleury on ollut erinomainen. Hyvä varaus.
3. kierros: Henrik Zetterberg 9 2+9=11, ylivoimalla 0+4, yahoo-rank 55. Zeta on ollut todella hyvä ja tasainen.
4. kierros: Mark Giordano 10 3+1=4, -4, 22 blokkia, 27 shottia, yahoo-rank 358. Ei ole oikein lähtenyt Calgarylla ja Giordanolla alkukaudesta. Tehot puuttuvat. Syöttöpisteitä vasta yksi ja ylivoimalla 0+0. Parannusta lienee luvassa.
5. kierros: Kyle Turris 9 5+5=10, 105 FW, yahoo-rank 40. Mainio pikki. Uskon, että Turrisin taso pysyy korkealla koko kauden. Viime kaudella otti ison askeleen ja on nyt yksi NHL:n eliittisenttereistä.

Seuraavilla kierroksilla hyviä valintoja olivat Andrei Markov (9. kierros, yahoo-rank 17.) ja Jason Zucker (18. kierros, yahoo-rank 91.). Muut joko peruskauraa tai epäonnistumisia.

Kausi on aloitettu kahdella tappiolla ja kolmas on tulossa tällä viikolla. Lukemat on kuitenkin onnistuttu pitämään siedettävinä (6-11, 7-10), joten vielä ei vissiin tarvitse heittää kirvestä kaivoon. Jake Gardiner ja Antoine Vermette palaavat kaukaloon ensi yönä ja Bogokin kävi jo jäällä. Ehkä se siitä vielä...
 

Särki

Jäsen
UHL Flamesin TOP 5 varaukset
1. C.Price 9 ottelua 7-2-0, 2,01, .936, 2 SHO, tilastot puhuvat puolestaan. Osui.
2. A.Kopitar 9 3+0=3, ei ensimmäistäkään yv-pistettä, paljon on varaa parantaa, tähän asti pettymys.
3. R.Miller 10 ottelua, 4-6-0, 2,16, .923, 1 SHO, alku oli lupaava, mutta nyt tappiota useampi peräkkäin. OK
4. N.Kucherov 11 ottelua, 2+0=2, ei ensimmäistäkään yv-pistettä, odotuksiin nähden iso pettymys.
5. H.Sedin 11 ottelua 2+4=6, tasaista taaperrusta, ei pettänyt mutta ei mikään pistelinkokaan tähän asti. OK-

Keskikierroksilta noukitut Cammalleri (12.kierros), Ward (14.kierros) ja Zajac (17.kierros) ovat onnistuneet odotuksia paremmin.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Dinamo Riian viisi ensimmäistä varausta.

1. (1) Alex Ovechkin LW,RW - *****, So far so good, toistaiseksi koko draftin ensimmäisenä varattu pelaaja on pelannut aika lailla omalla tasolla, toki taklauksissa ja laukauksissa voisi olla vielä parannettavaa.
2. (40) Jaroslav Halak G - ****, Kakkoskierroksen lopussa Halak oli ehkä paras saatavilla oleva maalivahti. Toistaiseksi on pelannut hieman epätasaisesti + ollut loukkaantuneena, mutta kuitenkin viidessä pelissä kaksi nollapeliä. Odotukset korkealla.
3. (41) Brian Elliott G - ****, Viidestä pelistä, yksi jatkoaikatappio. Vain kerran päästi yli kaksi maalia ottelussa. St-Louisissa on aina vähän sekava tilanne, kun Allen on pakko saada pelaamaan enemmän kuin pitäisi, mutta luotto Elliottiin on kova. Tulee pelaamaan noin 40 laadukasta peliä tai enemmän.
4. (80) Jaden Schwartz LW - **, Toistaiseksi pettymys odotuksiin nähden. Aloitti kauden nihkeästi ja vieläpä loukkaantui harjoituksissa (!), poissa seuraavat kolme kuukautta...
5. (81) Roman Josi D - *****, Odotetun hyvä ja luulen, että parantaa vielä.

Draftin "löytöihin" voisi laskea mun ainoat varaamat rookiet - Nikolaj Ehlers (#320) ja Anthony Duclair (#361). Muut pelaajat lähinnä alisuorituvat, poikkeuksena ehkä Thomas Greiss (#321) ja Loui Eriksson (#201).
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Kuten vähän ounastelinkin, lukemat viime viikon matchupissa kaventuivat hieman loppua kohden. Lopputulos Cheap Shootersia vastaan oli kuitenkin makea 12-3-3 -voitto ja Oxen nousi samalla sarjataulukossa häntäpäästä seitsemänneksi. Joukkueen loukkaantumistilanteen huomioonottaen sijoitukseen täytyy olla tässä vaiheessa erittäin tyytyväinen. Viime viikon ottelussa joukkueen selkeät MVP:t olivat jo aiemmin mainitsemani Jake Allen, joka otti vielä kolmannenkin voiton ja kampeaa Bluesin ykköskassarin paikkaa vahvasti itselleen näillä esityksillä, sekä kenttäpelaajien osalta Brad Marchand, joka keräsi kolmeen peliin tehot 4+2 (1 GWG) ja ehti istua 17 minuuttia jäähylläkin.

Seuraavaksi vastaan asettuu sarjataulukossa pahnanpohjimmaisena majaileva Red Devils, jota vastaan voittoputkea olisi hyvä kasvattaa. Tilastojen perusteella Oxen on maalivahtiosastolla selvästi parempi, mutta kenttäpelaajissa on varsin tasaista eli helppoa matchupia ei varmastikaan ole luvassa. Tämä ja seuraava viikko pitänee vielä kärvistellä vähintään kolmella IR-kaverilla, mutta sen jälkeen tilanteeseen saattaa olla odotettavissa parannusta.

Täällä on näköjään analysoitu hieman omia varauksia top 5:n ja onnistujien osalta, joten heitetäänpä omakin korsi kekoon:

1. (2) Sidney Crosby C - **, Crosbyn alkukausi on ollut miehen uran heikoin ja tilastot ovat karttuneet lähinnä laukauksista + aloitusvoitoista. Eiköhän Sid kuitenkin ryhdistäydy ja keiku keväällä pistepörssin kärkikahinoissa normaaliin tapaan.

2. (39) Logan Couture C/LW - *, Couture pelasi kauden kolme ensimmäistä peliä saalistaen niissä yhden syötön ja seitsemän laukausta, minkä jälkeen hän loukkasi itseään harjoituksissa ja on siitä asti ollut sivussa. Mies on siis ollut käytännössä hyödytön tähän mennessä, mutta uskoisin hänen olevan totutun tehokas paluunsa jälkeen.

3. (42) Steve Mason G - **, Mason oli jäljellä olevista maalivahdeista varaushetkellä omien rankingien paras, mutta hän on tähän mennessä ollut pettymys. Toki Flyers ei joukkueena ole kummoinen, mutta limppu ei ole Stevellä tarttunut ollenkaan viime kauden malliin. Tuo nykykunnossaan lähinnä vain startteja ja torjuntoja.

4. (79) Duncan Keith D - *, Keith ehti pelata kauden alkuun 6 peliä surkeilla tehoilla 0+2, kunnes loukkaantui ja lienee tämän kuun loppupuolelle sivussa. Mies on kuitenkin itseoikeutetusti Chicagon ykköspakki, joten tehoja on lupa paluun jälkeen odottaa sieltäkin suunnalta. Tähän mennessä Keith ei kuitenkaan ole tuonut Oxenille käytännössä mitään.

5. (82) Jake Allen G - ****, Allen aloitti kauden haparoiden, mutta on viime viikon esitysten (3 starttia, 3 voittoa) myötä nappaamassa Bluesin ykkösveskarin paikkaa komeasta voittotilastosta huolimatta epävarmasti pelanneelta Brian Elliottilta. Bluesin molemmat maalivahdit ovat kyllä todellisia Jekyll/Hydejä managereille, kun välillä tulee nollapelejä solkenaan ja välillä kaikki kiekot menevät sisään.

Kärkivaraukset ovat Oxenilla siis tämän hetken otannalla menneet aika lailla niin penkin alle kuin vain voi. Silti joukkue keikkuu liigassa puolivälin paremmalla puolella seitsemäntenä ja suurimmat syyt tähän ovat onnistuneet keskikierrosten varaukset. TJ Oshie (6.), Brent Seabrook (8.), Brad Marchand (9.) ja etenkin Adam Henrique (14.) ovat pelanneet alkukauden selvästi paremmin kuin miehiltä olisi sopinut odottaa. Näistä Seabrook on hyötynyt Keithin poissaolosta ja Henriquen en usko kykenevän pitämään tuollaista tahtia yllä kovin pitkään, mutta Oshie ja Marchand ovat kiittäneet lisääntyneestä vastuusta enkä usko heidän pistetehtailunsa tuosta merkittävästi hyytyvän. Alisuorittajia joukkueessa ei top-nelosta lukuunottamatta hirveän montaa ole - Dan Girardi (10.) on ollut jonkinmoinen pettymys, mutta muuten on saatu aika lailla sitä mitä tilattiinkin.
 

TeamKoivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,Penguins.
Kolme viikkoa takana ja sija 4. tasaisessa sarjassa. Ensimmäinen pelko toteutui jo kolmannella viikolla kun maalivahdit eivät pelanneet 3 peliä. Jos olisin ollut draftissa...No, ei muuta kuin eteenpäin.
1. (11) Patrik "Kyljestä sisään jossei heru" Kane ***** 6+8, 2 GWG ja 3 PPG. Ei ole haitannut kesän kikkailut, mies on kunnossa ja Yahoo ranking nyt 8.
2. (30) Jakub Voracek * 0+3 ja -4. Suuri pettymys, ei ole ennenkään ollut mikään alkukauden tykki mutta wtf...iso soppari?
3. (51) Zach Parise **** 7+2 3 PPG ja 42 laukausta. Hyvä startti, täysin tyytyväinen.
4. (70) Jordan Eberle. Tarjosin useampaa pelaajaa pelaavaan mokkeen ja päätin vaihtaa Jimmy Howardiin. Vaihdon jälkeen Eberlen olkapää klesana joten voin kutsua vaihtoa jokseenkin onnistuneeksi, ikävä kyllä toiselle osapuolelle. Toivotaan Mrazekille nyt imuroinitia niin saadaan 1ab status 1a:han
5. (91) James Van Riemsdyk** En olisi ikinä ottanut viidennellä kierroksella jos itse olisin paikalla draftissa ollut. Tehot 4+1

Kunniamaininnat:
James Neal***** 6. kierroksen varaus 7+3, 3 PPG, 44 laukausta, ja 26 taklausta. Olisiko 60-65 pinnan kausi tulossa?
Max Domi***** 13.kierroksen varaus 5+6. Nauroin tätä varausta ennen kauden aloitusta. En naura enää.
Mark Streit****10.kierroksen varaus tehot 3+4. Flyersien parhaimmistoa surkeaan kauden alkuun, vai pitäsikö sanoa normaaliin alkuun jo.....?
Ainoastaan Raskin(en toivo) tai Quickin loukkaantuminen(pieni toivo) voisivat tuoda ihmepelastuksen maalivahtitilanteeseen tai treidi jossa maksaisin hintaa. Saa vieläkin ehdottaa ne kenellä on siihen mahkuja.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Saa nähdä ottaako Marko Dano parhaan FA-noston tittelin itselleen. Poimin kaverin joukkueeseeni ja seuraavana päivänä Chicago nosti hänet vihdoin farmista. Danoa povataan jo ykköseen Toewsin ja Hossan rinnalle, mutta ilmeisesti ekan pelin pelaa kolmosessa koska oli harkoissa ollut siellä. Jos nyt tulisi onnistuminen, voisi tuo ennustettu ovi ykkösketjuun aueta.
 

Särki

Jäsen
Kolmannella viikolla tuli selkeä tappio Satanic Satansille. Vastustaja veti kovan viikon ja taisi olla koko liigan ykkönen tehdyissä maaleissa, yv-maaleissa, voittomaaleissa, aloituksissa, maalivahtien voitoissa jne. joten huonolle en hävinnyt.
Viikon plussat ja miinukset:
+ R.Suter viikon tehokkain 2+2 tehoilla
+ E.Fehr palasi ensimmäisen pelinsä ja tehot 1+1
- maalivahdit eivät juhlineen ja lisäksi Price loukkantui

Tällä viikolla vastassa HC Hilmanuutti. Yritetään pärjätä yhdellä ykkösmaalivahdilla, onneksi Vancouver pelaa 4 ottelua viikossa joista Miller todennäköisesti 3 ottelua. Varmuuden välttämiseksi nostettiin mukaan McElhinney joka voi saada yhden startin viikossa alleen.

Puolustajia on myös kaupan jos joku potee pakkipulaa. Detroitin Kronwall ja Green (voi palata jo viikonloppuna) olisi saatavilla kuin myös S.Jones. Jonkinlaista hyökkääjää voi tarjota kauppatavarana. Ei haittaa jos hyökkääjä tekee pisteitä, ottaa aloituksia, rouhii jäähyjä ja taklauksia sekä saisi runsaasti yv-aikaa.
 

susi

Jäsen
Susijengi palasi voittokantaan kolmannella viikolla. Vaikka oli viikolla vähän loukkaantumisia niin silti kenttäpelaajatilastot kääntyi 6-5 voitoksi. Linus Ulmarkin FA-nosto voikin osoittautua arvokkaaksi, heti ekalla viikolla ainakin käänsi maalivahtitilastot puolelleni. Tällä hetkellä syrjäyttämässä vahvasti Chad Johnsonia Buffalon tämän hetken 1. vahdin tittelistä. Ulmark kun muutenkin oli vahva syy sille miksi Buffalo ei Lehnerin loukkaannuttua lähtenyt vahtimarkkinoille.

Columbuksen hyökkääjät jatkavat murheenkryyneinä. Johansen kiikareilla nyt jo viidessä peräkkäisessä pelissä (plus kaksi peliä saikulla), Folignolla putki neljän mittainen ja Saadilla kuuteen viime peliin 1 maali. Nyt tuo harjoittelupelien tehoketju onkin sitten hajotettu täysin. Vielä hetki annetaan mahdollisuuksia kavereille, sitten aletaan ottamaan treidiehdotuksia vastaan.

Tälle viikolle sitten annetaan taas tasoitusta kun 2. parhaalle hyökkääjälleni Mark Stonelle lätkäistiin kahden ottelun pelikielto. Jagrin paluuta odotellessa. Sasha saatiin sentään viikonloppuna IR-listalle.
 

susi

Jäsen
Puolustajia on myös kaupan jos joku potee pakkipulaa. Detroitin Kronwall ja Green (voi palata jo viikonloppuna) olisi saatavilla kuin myös S.Jones.

Seth Jones. Klassinen esimerkki pelaajasta joka on oikeasti kaukalossa paljon parempi kuin mitä fantasy-pelaajana.
David Krejci rapakon takana vähän kritisoikin tätä nykysuuntausta, että pelitilastot ovat kiinnostavampia kuin itse peli...
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Särkien pistetilaston kärkikolmikko on mielenkiintoinen. Jumbo Joe tietysti ykkösenä kuten aina, mutta tasapisteissä ovat draftin vähän myöhäisemmän vaiheen kaverit Frolik ja Palmieri. Pisteen päässä on myös vielä Franchois Beauchemin. No, ainakin jäähyminuutteja tulee ihan mukavasti.

Veskat ovat pettäneet, kuten aina. Ainoaksi toivoksi jäänee se, että Lundqvist loukkaantuisi ja Raanta pääsisi pelaamaan enemmän. Tai ehkä Rask löytää jostain itselleen paremman joukkueen?
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Kauden toinen treidi tuli tehtyä.

Lords of the Rinkiin: Nick Foligno, viime kauden ranking 17. kaikki pelipaikat mukaan lukien.
- Viime kaudella 31+42=73, +16, 11+16=27 yv:llä, 193 taklausta, 3 voittomaalia jne.

Susijengiin;
- Colton Parayko. Ilmainen FA-nosto. Ei NHL-kokemusta.
 

susi

Jäsen
Kauden toinen treidi tuli tehtyä.

Lords of the Rinkiin: Nick Foligno, viime kauden ranking 17. kaikki pelipaikat mukaan lukien.
- Viime kaudella 31+42=73, +16, 11+16=27 yv:llä, 193 taklausta, 3 voittomaalia jne.

Susijengiin;
- Colton Parayko. Ilmainen FA-nosto. Ei NHL-kokemusta.

Otetaas vielä tämän kauden lukemat:

Parayko : 5+5=10, +9, 6 PIM, 2 PPG, 1 PPA, 42 SOG, 13 HIT, 28 BLK
Foligno: 1+5=6, -11, 17 PIM, 0 PPG, 2 PPA, 41 SOG, 32 HIT, 7 BLK

Kaupan tekeminen lähti omasta aloitteestani ja painavana syynä tähän oli se, että rosterissa oli 1 vapaa puolustajan paikka. On kieltämättä riski treidata tulokaspelaajaan mutta nyt kuitenkin kysessä on mahdollinen Calder-voittaja. Folignon viime kausi oli huippu, kuten aika usein nuo sopimuskaudet ovat. Tämän kauden peliesitykset olivat vain todella pettymys itselle ja mm. esim. Tortorellalle (ei saanut viime yön 0+0, -3 esityksestä kehuja).

Tämän hetken tahdilla Foligno on päätymässä n. 30 pisteeseen. Viime kauden taso, 73 pistettä vaatisi loppukauden osalta vähintään piste per ottelu tahtia. Jo 50 pisteeseen pääseminen vaatisi 0,67 pistettä per ottelua kun Folignon uran nhl-tilastojen keskiarvo on 0,5 luokkaa. Kaikesta huolimatta Foligno saanee enemmän pisteitä loppukaudella kuin Parayko, lisäksi hiteissä ja jäähyissä on edellä. Luottamus on kuitenkin, että Parayko saa myös puolustajalle kelvolliset pistelukemat jatkossakin jonka lisäksi mm. plusmiinus ja blokkitilastot hyödyttävät susijengiä. Folignosta oli lisäksi varaa luopua koska susijengillä ollut varsin tuhoisa hyökkäys jo ennestään.

Puolustus jätettiin draftissa pienemmälle prioriteetille ja nyt treideillä on tätä osastoa saatu mukavasti vahvistettua (Parayko, Savard).
Susijengin maalivahtitilanne on myös varsin hyvä tällä hetkellä. Mahdollisia kaupankäyntejä voin siis harkita jos joku tarvitsee maalivahtia.
Hakusessa joko 1.kenttätason hyökkääjä tai puolustaja.
 
Viimeksi muokattu:

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Parayko on kyllä erinomainen Fantasy-pelaaja ja tuo koko ajan jotain hyvää, vrt. vaikka Seth Jones. Pakko oli kuitenkin tällaiseen ehdotukseen suostua sen enempää miettimättä. Tuskin tässä kumpikaan pahasti ottaa turpiinsa.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Oxen siirtyi koko liigan kärkipaikalle voitettuaan Red Devilsin viime viikolla murskaluvuin 15-2-1. Sijoitus johtuu kuitenkin enemmän vastustajien heikosta tasosta kuin otaniemeläisten hyvyydestä. Otteiden jatkuessa samanlaisena runkosarjan loppusijoitus lienisi hieman puolivälin paremmalla puolella taistelemassa viimeisistä playoff-paikoista. Tällaisiin esityksiin pahasti rammalla miehistöllä täytyy kyllä olla ehdottoman tyytyväinen - tavoitteena kun oli, ettei kärki karkaa joulukuun alkuun mennessä liian kauas avainmiesten ollessa saikulla.

Hieman yllättäen Oxen on ollut maalivahtipelissä liigan paras ja hyökkäystehoissa pohjasakkaa - draftin jälkeen kun mututuntuma oli kutakuinkin täysin päinvastainen. Tehottomuus kulminoituu Crosbyn syväjäätymiseen sekä kolmikon Couture-Keith-Stastny pitkiin loukkaantumisiin. Tuolta nelikolta voi normaalitilanteessa odottaa yhteensä reilua 10 tehopinnaa nykyistä enemmän per viikko, millä noustaisiin liigan taulukoissa jo selvästi yli puolenvälin. Maalivahtien tilastot tulevat nykyisestä kaiken järjen mukaan heikkenemään, mutta tuskin mitään romahdusta kuitenkaan on odotettavissa sillä saralla. Niinpä tässä vaiheessa olen hyvin luottavaisin mielin joukkueen menestyksen suhteen.

Kuluvalla viikolla vastassa on pirteästi kauden aloittanut ja taulukon viidentenä majaileva sarjatulokas Susijengi, jota vastaan ennakkokaavailuissa ei kovin suurta menestystä ollut odotettavissa. Tilanne onkin kahden yön jälkeen vastustajalle 12-3-3 ja Oxenin orastava kolmen ottelun voittoputki tullee tällä viikolla päätökseensä, ellei ihmeitä tapahdu. Toiveissa olisi kuitenkin saada lukemia tasoiteltua tuosta hieman - turhan tylyltä näyttävät juuri tällä hetkellä.
 

Särki

Jäsen
Edellisestä "viikkokatsauksesta" on jo pari viikkoja aikaa,joten päivitetäänpä tilanne.

Viikolla 4 UHL Flames voitti HC Hilmanuutin 10-6.
Viikon plussat ja miinukset:
+ S.Hartnell ja T.Zajac viikon tehokkaimmat 4 tehopisteellä.
+++ R.Berra poimittiin waiwereista.
- tehotilasto pahasti miinukselle -16.
- R.Millerille ei voittoja herunut kuin yksi.

Viikolla 5 UHL Flames jyräsi isosti Datsyukian Dekesin numeroin 12-4 ja nousi samalla sarjan nelospaikalle.
Viikon plussat ja miinukset:
++ tehoja löytyi leveältä rintamalta, 8 pelaajalle vähintään 3 tehopistettä.
+++ R.Berra huikeassa tikissä.
- R.Millerillä vaikea viikko, ei voiton voittoa.
- C.Price toisenkin viikon sivussa mutta ontervehtymään päin.

Nyt viikolla 6 vastaan asettuu sarjataulukon vitonen Animaaliset. Tilastojen valossa tulossa on tiukka kamppailu ja samanlaista tehoviikkoa kaivattaisiin jos voiton meinaa tästä kammeta. C.Price on vielä tovin sivussa joten R.Millerin olisi päästävä 5 tappion jälkeen voittojen tielle. Ai niin, muistinko mainita että R.Berra on liekeissä!
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Aivan karmeaan ajankohtaan pudotin Berran kierrätyspelaajan tieltä. Katsoin että Coloradolla ei ole kolmeen viikkoon B2B-pelejä joten pelejä ei ole tulossa, hyvistä otteista huolimatta. Paria päivää myöhemmin Berralle nollapeli ja sen jälkeen tieto Varlamovin nivusvammasta. Vammahan lienee vaivannut jo pidempään. Tuo oli omituinen aivopieru sillä olin itsekin niin innoissani Berran huikeista otteista.

Ja sitten tapaus Reimer. Kaukaloordeissa pelaamissaan otteluissaan ei saanut kiinni rantapalloakaan joten sai lähteä. Heti potkujen jälkeen Bernier loukkaantui ja Reimer on vetänyt nyt jo 7 huippupeliä putkeen.

Niin ja se Neuvirth. Oli ennen kauden alkua vaivainen joten luovuin myöhäisestä varauksestani. Sen jälkeen Steve Mason on ollut juuri sellainen kuin täällä aiemmin kirjoitinkin. Poissa milloin minkäkin asian takia. Neuvirth on pelannut mm. kolme nollapeliä, torjuntaprosentti 93,9%,

Että mulla voisi olla aika mainio ilmainen maalivahtinelikko. No onhan mulla huikea Condom-Mike joka nollaa tänään Canucksin.

Tarjotkaa rohkeasti maalivahteja ja puolustajia. Hyökkääjistä löytyy aivan varmasti mieleisiä vaihtareita.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös