Lätkämanageri: Jatkoaika 2-liigan keskustelu

  • 564 542
  • 9 693

Särki

Jäsen
Viime viikolla pyyhittiin TeamKoivulla lattiaa oikein urakalla, voittolukemat 14-2 UHL Flamesille. On kyllä melko suuret erot näissä viikoissa, nyt napsui tehoja 18+21 ja tehotilastoon peräti lukemat +25! Joukkueeni on ylivoimasisesti huonoin tehotilastossa, ennen viime viikkoa oli lukema pakkasella 97 pykälää ja nyt siis tuloksena +25.

Viikon plussat ja miinukset:
++ T.Vanek ja E.Karlsson viikon tehokkaimamt 4 pisteellä.
+ P.Sharp teki kaksi maalia!!!

Seuraavaksi vastaan Dinamo Riga ja tilastojen mukaan olisi jälleen tulossa turpaan, varsinkin kenttäpelaajien osalta, mutta katsotaan jatkuuko vime viikon suonenveto vielä tälle viikolle. Mahdollisuus "kiusantekoon" jokatapauksessa on, katsotaan alkaako Rigan kesäloma nyt vai myöhemmin...
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Seuraavaksi vastaan Dinamo Riga ja tilastojen mukaan olisi jälleen tulossa turpaan, varsinkin kenttäpelaajien osalta, mutta katsotaan jatkuuko vime viikon suonenveto vielä tälle viikolle. Mahdollisuus "kiusantekoon" jokatapauksessa on, katsotaan alkaako Rigan kesäloma nyt vai myöhemmin...

Vaikka voittaisinkin sinut, jatkopaikka riippuu myös hyvin paljon muiden tuloksista, tällä hetkellä vahvin suosikki jatkoon lienee HC Hilmanuutti.

On sinänsä hieno tilanne, että viimeisille playoff-paikoille on tunkua...
 

Hilmanuutti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Vaikka voittaisinkin sinut, jatkopaikka riippuu myös hyvin paljon muiden tuloksista, tällä hetkellä vahvin suosikki jatkoon lienee HC Hilmanuutti.

On sinänsä hieno tilanne, että viimeisille playoff-paikoille on tunkua...

Juu, tiukaksihan se menee. Tästä kolmikosta yksi jää pleijareiden ulkopuolelle:

7. Satanic Satans 397
8. HC Hilmanuutti 391
9. Dinamo Riga 386

Toki Saatanoiden yläpuolelta ja Dinamon alapuoleltakin löytyy vielä potentiaalisia taistoon osallistujia, mutta todennäköisesti tällä ryhmällä ratkaistaan viimeisen playoff-paikan kohtalo. Omalla joukkueellani olisi kahdella viime viikolla ollut mahdollisuus vaikuttaa tuohon, kun vastassa olivat juurikin nämä tiimit. Dinamo Rigalta kuokkaan tuli lukemin 8-10 ja viime viikolla Satanic Satans oli parempi luvuin 7-9.

Tällä viikolla Satans kohtaa Tarzanin pojat. Viime viikon statseilla Satans olisi laskelmieni mukaan voittanut 12-3.

HC Hilmanuutti kohtaa tällä viikolla Cowtown Houndsin. Viime viikolla ottelu olisi päättynyt 8-9 Houndsien hyväksi.

Dinamo Rigan runkosarja päättyy otteluun UHL Flamesia vastaan. Edellisen viikon tilastojen perusteella Dinamo tulisi kärsimään tappion lukemin 7-10.

Vahvasti näyttää siis siltä, että Satanic Satans olisi turvassa ja taisto käytäisiin HC Hilmanuutin ja Dinamo Rigan välillä. Cowtown Houndsin ja UHL Flamesin roolithan tässä myös korostuvat.

Koska kirjoittelu on nykyään satunnaista tai jopa harvinaista niin luodaanpa samalla katsetta joukkueeseeni verrattuna siihen, miltä se näytti draftin jälkeen:

HC Hilmanuutti

Chris Kunitz - Kyle Turris - Wayne Simmonds
Jeff Skinner - Derick Brassard - P.A. Parenteau
Matt Moulson - Sean Monahan - Martin Havlat
Boone Jenner - Calle Järnkrok - Erik Cole
R.J. Umberger - Erik Haula - Emerson Etem

Alex Goligoski - Mark Streit
Tobias Enström - Brenden Dillon
Erik Gudbranson - Nicklas Grossmann

Ben Bishop
Corey Crawford

HC Hilmanuutti runkosarjan viimeisellä viikolla:

Chris Kunitz - Derick Brassard - Wayne Simmonds
Mike Hoffman - Sean Monahan - Ryan Strome
Jeff Skinner - Kyle Turris - Erik Cole
Matt Moulson - Aleksander Barkov - Jordin Tootoo
Bo Horvat

Mark Streit - Alex Goligoski
Toby Enström - Adam Larsson
Matt Irwin - Jordie Benn
Nikita Zadorov

Corey Crawford
Ben Bishop
Andrei Vasilevskiy

Treidejä tehtiin kauden aikana kolme: Ensimmäisessä vapaista nostettu Joe Colborne vaihtui Ryan Stromeen. Colborne oli kaupan aikoihin suuressa roolissa Calgaryssa ja miehestä ei ollut helppo luopua. Stromen kaltaisen nimen tullessa kyseeseen, oli ehdotukseen kuitenkin helppo suostua ja eipä tuota ole tarvinnut katua.

Toisessa kaupassa saatiin kylmän alkukauden vetänyt Barkov. Varkauteen matkusti Brenden Dillon. Kaupan jälkeen Barkov heräsi mukavaan lentoon, joten tyytyväinen täytyy olla tähänkin.

Kolmannessa treidissä HC Hilmanuuttiin saapuivat Stephane Robidas ja Taylor Hall (IR). ISH:n suuntaan siirtyi kovaa tulosta tekevä Rob Zepp. Robidas poistui joukkueesta nopeasti ja Hallin arvo riippuu täysin siitä, kuntoutuuko mies pelikuntoon tämän kauden aikana ja onko hänestä hyötyä joukkueelleeni (= pääsenkö jatkopeleihin).

FA-nostoista Hoffman ja Larsson ovat olleet loistavia ja ovat nousseet joukkueessani avainrooleihin. Myös Horvat ja Irwin ovat olleet hyviä nostoja.

Draftissa parhaita onnistumisia olivat sentterit Brassard (8. kierros, yahoo-rank tällä hetkellä 71.) ja Monahan (11. kierros, 84.). Heikoimpia draftauksia olivat Skinner (5. kierros, 385.), Goligoski (7. kierros, 403.) ja Moulson (9. kierros, 423.).

Nyt vaan jännäillään, mitä runkosarjan viimeinen viikko tuo tullessaan. Jatkopeleissä joukkueeni tulisi mahdollisesti kokemaan kovankin upgraden Jennerin ja Hallin muodossa, mutta kaikkea muutakin voi tapahtua. Ratkaiseeko juuri Dinamo Rigaan värvätty (ja pariinkin kertaan kauden aikana HC Hilmanuutin riveissä vaikuttanut) Teuvo Teräväinen viimeisen playoff-paikan? Mitä tekee tuore HC Hilmanuutti -hankinta Jordin Tootoo? Nousevatko UHL Flamesin taannoiset nostot David Jones ja Tobias Rieder keskeiseen rooliin? Eikä unohdeta Teemu Pulkkista, Cowtown Houndsin viimeisintä vahvistusta. Houndsien riveissä vaikuttavat myös HC Hilmanuutin poispotkimat P.A. Parenteau ja Lee Stempniak...
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Viime viikon saldona oli vaihteeksi tappio, kun jo kauden alussa Oxenia kiusannut HC Andersen oli jälleen parempi - tällä kertaa luvuin 9-8. Matchup oli erittäin tiukka ja useampi kategoria ratkesi yhden pinnan erolla. Lukemat olisivat olleet toisinpäin, jos olisin lauantaina katsonut ajoissa, että Greiss starttaa Bruinsia vastaan. Toisaalta taisi HCA:ltakin jäädä jonain iltana pelivuorossa olevia penkille, joten jokin muu kategoria olisi vastaavasti saattanut kääntyä sinne - en ole tarkistanut asiaa. Joukkueen esitys oli etenkin tehoissa jälleen todella aneeminen; Alex Steen oli ainoa kolmen tehopinnan mies, mikä ei todellakaan riitä tämäntasoisessa liigassa. Potentiaalia tehoihin on, kuten syyskausi osoitti, mutta jotenkin ne ovat nyt kollektiivisesti kateissa koko jengiltä.

Tappiosta huolimatta Oxenin playoff-paikka käytännössä varmistui - teoriassa ulos pullahtaminen on vielä mahdollinen, mutta se vaatisi murskatappiota sekä kaikkien takana kyttäävien murskavoittoja. Runkosarjan päätöskierroksella vastassa on Varkauden Tiikerit, joka voi hyvin olla myös playoffeissa Oxenin avausvastus. Tiikerit on viime viikkoina ollut kovassa tikissä ja lähtee tähän matchupiin selvänä ennakkosuosikkina. Viime viikolla lukemat olisivat samassa kohtaamisessa olleet varkautelaisille 13-3. Oxenin saumat lepäävät maalivahtipelissä sekä hyökkäystehoissa, mutta molemmat ovat viime aikoina olleet vähintäänkin epävarmoja. Muissa kategorioissa Tiikerit on ennakkoon niin vahva, että pinnat tulevat olemaan todella tiukassa. Tämän matchupin voi vielä hävitäkin, mutta seuraavalla viikolla otaniemeläisten olisi viimeistään pakko löytää kadonnut vire, tai noutaja tulee heti kärkeen. Hyvin menneen syksyn jälkeen putoaminen playoffien avauskierroksella olisi luonnollisesti pettymys, mutta kevätkauden otteilla se näyttää hyvin todennäköiseltä lopputulokselta.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Runkosarja päättyi Oxenin osalta niukkaan 9-8 -voittoon Varkauden Tiikereitä vastaan. Alkuviikko oli Otaniemeläisiltä hyvä ja ero oli pitkään suurempikin, mutta viikonlopun hyytyminen kavensi lukemia. Viikon parhaita olivat Alex Steen (3+1), Oliver Ekman-Larsson (3+0, 21 SOG) sekä maalivahtikolmikko, joka tosin hyvistä tilastoista huolimatta sai kasaan vain 2 voittoa. Viikon lammas oli puolestaan Kris Versteeg, joka on loukkaantumisensa jälkeen ollut umpisurkea ja päätyi Rangersia vastaan poppareillekin. Pitäisi melkein tipauttaa mies rosterista, mutta Quenneville antanee Steegerille rutkasti mahdollisuuksia saada pelinsä kulkemaan ennen kuin runkosarja päättyy. Mitä itse matchupiin tulee, niin kenttäpelaajien osalta se oli varsin tasainen. Tiikerit vei jäähyt ja aloitukset selvästi, kun taas Oxen oli vahva YV-syötöissä, laukauksissa sekä blokeissa. Maalivahdeissa Oxenin kolmikolla oli paremmat numerot, mutta voitot menivät tasan ja torjunnat Tiikereille.

Kun Mirasanen Karitsat nousi toisaalla vahvan viimeisen yön myötä tasalukemiin HC Finaaliin Asti:a vastaan, kohtaavat Oxen ja Tiikerit toisensa myös playoffien avauskierroksella. Tiukka matsi on varmasti taas luvassa, kuten viime viikko osoitti. Tiikereillä on kenttäpelaajien osalta suosiollinen otteluohjelma (73 peliä vs. Oxenin 65), joten tässä annetaan hieman tasoitusta vastustajalle. En tosin katsonut, johtaako tuo otteluruuhka vastustajalla pakotettuihin penkityksiin. Maalivahdeissa Oxen saa vähintään viisi, ehkä kuusikin starttia, kun taas Tiikereille niitä lienee luvassa vähemmän, mikäli Lundqvist on palaamassa Rangersin tolppien väliin jättäen Talbotin luukkuvahdiksi. Jos "Lunkka" on vielä koko viikon sivussa, Talbot saanee kolme Ragsin neljästä startista ja näin ollen myös Tiikereille tulisi viisi starttia. Joka tapauksessa Oxenin vahdeilla on paperilla helpompi ohjelma, joten voittoja pitäisi olla luvassa - tosin Pens on viime aikoina räpiköinyt lähes kaikkia vastaan, joten ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa. Loukkantumisrintamalla molempien joukkueiden tilanne on kohtalaisen hyvä. Oxenilta sivussa on luultavasti loppukauden missaava Zemgus Girgensons, jonka stuntti Johan Larsson tuli onneksi poimittua joukkueeseen. Lisäksi IR-paikkaa miehittää Tanner Pearson, jonka nappasin viime viikolla vapaista, kun hän saattaa olla palailemassa kehiin jopa jo tällä viikolla. Tiikereillä ei ole IR-miehiä Sami Vatasen kuntouduttua laisinkaan, mutta Carl Gunnarsson on DTD loukattuaan itseään lauantain pelissä.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Hei,

olenko ymmärtänyt oikein, että pudotuspelikierrokset ovat tänä vuonna viikon pituiset, finaalikierros itse asiassa vain 6 päivää?
Joskushan näitä tahkottiin kauemminkin. Eipä ole niihin juuri ollut asiaa joten ei ole päässyt kokemusta kertymään.
 

Särki

Jäsen
Ja viimeisen viikon saldona oli voitto Dinamo Rigasta 11-7 ja samalla päättyi UHL Flamesin kausi runkosarjan 13. tilaan.
Viikon plussat ja miinukset:
++ Montrealin maalivahtikaksikko oli iskussa, Price voitti molemmat ottelunsa ja pelasi samalla pari nollapeliä.
+ Voracek ja Karlsson viikon tehokkaimmat neljällä tehopisteellä.

Paketoidaan kausi vähän myöhemmin, mutta tässä vaiheessa jo onnittelut jatkopeleissä tasiteleville joukkueille.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Pudotuspelit käyntiin ja vastaan tulee sama joukkue kuin runkosarjan viimeisellä viikolla eli HC Finaaliin Asti. Pieni pelko on perseessä, koska viime viikolla olin ihan kusessa koko viikon, ja vasta viimeisen yön kirillä nousin 5-10 -tappioasemasta 7-7 -tasapeliin. Kriisin isoin syy on ollut loukkaantumiset, koska viime viikon alussa poissa oli Ondrej Palat, Nick Leddy, Erik Johnson ja Bryan Little ja näistä vain EJ oli laitettu IR-listalle eli muut vei pelaajapaikkoja. Onneksi Leddy ja Palat palasivat viikon aikana ja Palat vielä todella tehokkaana.

Little ja Johnson puuttuvat vielä, eli pahasti vajaalla mennään.

Pudotuspelejä varten tehtiin vielä yksi kokoonpanomuutos, kun pitkään nollatehoilla vetänyt Jaskin kipattiin waiversiin ja tilalle nostettiin Rene Bourque, joka on yllättäen nostetty Ryan Johanssenin rinnalle. Jälki on ollut kovaa, koska kahdessa viime pelissä hän on kerännyt tehot 3+0 ja peräti 12 laukausta. Tuollaisia esityksiä toivottavasti on luvassa myös alkavalla viikolla.

Mike Richardsia olin jahtaamassa, kun sunnuntaina tuli tieto, että hänet on nostettu ylös AHL:stä. Tuolloin siirtoni olivat jo täynnä ja maanantaina tilannetta tarkistaessani Richards oli jo poimittu. Onneksi kakkosvaihtoehtoni Bourque oli yhä vapaana.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Vaikeaksi menee. Varlamov päätti alottaa eeppisen imuroinnin ja sähläsi mv-tilastoni aika solmuun. Mv-pelin piti olla valttikorttini avausviikolla, mutta nyt olenkin niissä kategorioissa tappiolla 0-4 ja siksi johdan ottelua vain 8-7. Tässä voi vielä käydä tosi huonosti. Mutta yllätyksiä näyttää olevan työn alla muuallakin, koska sarjakärki Cheap Shooters on tappiolla omassa otteluparissaan ja niin myös sarjakakkonen HC Doom.

Noh, viikko on vasta alussa. Nämä matsit ratkaistaan yleensä vasta lauantain täysillä kierroksilla.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Hei,

olenko ymmärtänyt oikein, että pudotuspelikierrokset ovat tänä vuonna viikon pituiset, finaalikierros itse asiassa vain 6 päivää?
Joskushan näitä tahkottiin kauemminkin. Eipä ole niihin juuri ollut asiaa joten ei ole päässyt kokemusta kertymään.

Kävin tutkimassa ja oikein olet ymmärtänyt. Vähän karu lopetus tulee kaudelle, kun päättyy miniviikkoon. Ilmeisesti ennen kauden alkua olisi voinut säätää, milloin playoffit alkavat ja jos ne olisi alkaneet viikkoa aiemmin, olisi finaalista saanut 13 päivän mittaisen.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Vaikeaksi menee. Varlamov päätti alottaa eeppisen imuroinnin ja sähläsi mv-tilastoni aika solmuun. Mv-pelin piti olla valttikorttini avausviikolla, mutta nyt olenkin niissä kategorioissa tappiolla 0-4 ja siksi johdan ottelua vain 8-7. Tässä voi vielä käydä tosi huonosti. Mutta yllätyksiä näyttää olevan työn alla muuallakin, koska sarjakärki Cheap Shooters on tappiolla omassa otteluparissaan ja niin myös sarjakakkonen HC Doom.

Noh, viikko on vasta alussa. Nämä matsit ratkaistaan yleensä vasta lauantain täysillä kierroksilla.

Todella tiukkaa on kyllä kaikissa neljässä otteluparissa, mutta niinhän sen tässä vaiheessa pitääkin olla. Oxenilla on vähän samanlainen tilanne kuin Karitsoilla eli ennakkoon vahvuudeksi povatulla mv-osastolla numerot ovat vastustajalle 0-4. Täällä tappioasema ei tosin johdu omien veskojen imuroimisista, vaan vastustajan hyvistä otteista - Phillyn voittoa Chicagosta varsinkaan yhdellä päästetyllä maalilla en ennakoinut lainkaan. Nyt kun vielä varmistui, että Cam Talbot aloittaa tänään Sensiä vastaan sekä toisen viikonlopun back-to-back- peleistä, niin kimurantiksi menee Oxenin kannalta. Rangers ei tunnetusti yleensä paljon maaleja päästele, joten mv-tilastojen kääntämiseen vaaditaan Penguinsilta tiukkaa puolustuspeliä loppuviikon peleissä. Homma menee entistäkin hankalammaksi, mikäli hienon jatkoaikavoiton Bluesille Pensiä vastaan torjunut Jack Allen saa palkinnoksi startin myös Columbusta vastaan ja Brian Elliott jää tyystin ilman pelejä tällä viikolla.

Koska maalivahtipelin varaan ei juuri nyt voi laskea mitään, täytyy toivoa kenttäpelaajien hoitavan oman osuutensa voitollisesti. Tällä hetkellä sillä osastolla näyttää kohtuullisen hyvältä, mutta sunnuntain kierros (Oxenilla 6 pelaajaa kehissä, Tiikereillä 15) pelottaa kyllä pahasti. Ennen sitä olisi siis saatava luotua riittävän iso etumatka - tällä hetkellä tuo näyttää toteutuvan vain laukauksissa ja blokeissa. Lauantain täydellä kierroksella eron kasvattamiseen on mahdollisuudet, mutta se vaatii hyviä suorituksia kautta linjan. Viime aikoina Oxenin runkopelaajat ovat hoitaneet ruutunsa kiitettävästi, mutta täytemiehiltä odottaisin edes silloin tällöin tehopisteitä. 10 pelaajaa on vedellyt viimeisen viikon kiikareilla, mikä on aivan liian suuri määrä.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Tuli sitten tehtyä yksi kokoonpanomuutos jo tänään, kun tajusin että lauantain kierroksella kaikilla seitsemällä puolustajalla olisi ollut peli ja yksi olisi pitänyt joka tapauksessa jättää vaihtoon. Waivereihin tippui kohtalaisen kovan profiilin kaveri eli Jay Bouwmeester, jonka kausi fantasiamanagerin näkökulmasta on ollut miltei täysi pannukakku. Mies kellottaa kyllä kovia minuuttia hyvän joukkueen (Blues) takalinjoilla, mutta onnistuu siitä huolimatta useimmiten olemaan tehoilematta, laukomatta, taklaamatta sekä blokkaamatta. Kun Bluesilla ei lauantain Columbus-matsia lukuunottamatta ole enää pelejä tällä viikolla, JBo:n valinta pudotettavaksi oli helppo. Samantasoisia pakkeja löytyy kyllä sitten tarvittaessa vapaista tilalle, jos tästä jatkoon mennään.

Bouwmeesterin tilalle Oxen-rosteriin liittyy Sharksissa viime aikoina kivasti vastuuta saanut Chris Tierney, jolta toiveissa on aloitusvoittoja (kategoriavoitto on tällä viikolla mahdollinen, vaikka edellisellä Tiikerit vei nämä helposti) sekä siinä sivussa arvokas tehopinna tai pari. Katsotaan ratkaiseeko tämä nosto mitään, mutta miinukselle tällä vaihdoksella tuskin mennään ellei Tierney vetele kiikareilla jotain kammottavia pakkaslukemia tehotilastoon.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Tiukkaa tekee ja maalivahtien varassa toistaiseksi mennään. Nollapeli tähän saumaan olisi poikaa. Kenttäpelaajat aloittivat heti maanantaina kiikaritehoilla vaikka yrittäjiä oli melko monta. Lisäksi koko kauden melko terveenä pysynyt jengi ryhtyi sitten hajoilemaan juuri pahimmalla hetkellä. St Louis, Michalek ja Cullen ovat kaikki vammojen takia kyseenalaisia koko viikon. Runkosarjan menestyksen pohjustanut Shattenkirk saattaa palata terveitten kirjoihin lauantaiksi, mutta se voi jo olla liian myöhäistä.
SHP- ja GWG-kategoriat ovat vielä auki, joten Komarovin Leksa voisi vaikka alivoimalla ratkaista jonkun pelin.
Hilmanuutti on kyllä scoutannut tämän viikon esimerkillisesti, kun lähes koko joukkueella on 4 miespeliä.
 

Weissflog

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Islanders, Earl the Pearl, avoin liiga
Pirun kivaan saumaan pukkaa kauden huonointa tehopistesaldoa.
Neljän yön jälkeen pisteitä yhteensä kaikki komeat kahdeksan.

No silti ollaan vain 6-9 perässä, joten toki toivoa on.
Lundqvist ilmeisesti viimeinkin viikonloppuna takaisin - toivottavasti ei liian myöhään.

Jännää on ja pitääkin olla, mutta ei ny tuommosia tehoja ois odottanu.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
joten mv-tilastojen kääntämiseen vaaditaan Penguinsilta tiukkaa puolustuspeliä loppuviikon peleissä.

Hienosti tuli jinxattua, maalintekovoimastaan tunnettu Canes mätti 5 osumaa Fleuryn selän taakse eli maalivahtiosasto lienee tämän viikon osalta menetetty tapaus muiden kuin nollapelien osalta. Kenttäpelaajat ovat sentään tehoilleet kiitettävästi, mutta (ylivoima/alivoima[voitto])maaleja tarvittaisiin lisää. Tilanne on tällä hetkellä 6-10 eli vähintään kaksi kategoriaa pitäisi saada käännettyä, kun tasatilanteessa Oxen menee runkosarjan keskinäisten otteluiden perusteella jatkoon. Ei tuo mahdoton tehtävä ole, mutta vaatii viikonlopun peleistä nappisuoritusta. Ensi yönä on luvassa tärkeä matsi, kun Dallas vierailee Edmontonissa. Tyler Seguin on tehnyt Oilersia vastaan kauden kahdessa pelissä tehot 4+1, joten voisi jatkaa siitä mihin on jäänyt ja pamauttaa taas pari maalia.

Viikon viimeinenkin vaihto tuli käytettyä, kun viime aikoina harmaaseen massaan vajonnut Jannik Hansen sai lähteä. Tilalle tuli Markus Granlund, joka eilisen noston Chris Tierneyn tavoin hankittiin petraamaan aloitusosastoa. Granlundin peliaika ei viime peleissä ole päätä huimannut, mutta Flamesillä on peli sekä ensi yönä että sunnuntaina, joten kokonaisuutena "Makke" tuonee vapaana olleista kavereista eniten aloitusvoittoja. Granlund on lisäksi kahden pelin pisteputkessa, joten tehojakin sieltä voi hyvällä tuurilla tulla.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Menipä taas kausi veskojen osalta penkin alle. Toronton kassarit oli ennakkoon ajateltuna tietty riski, mutta joukkueen ennakkoon helppo loppukuukausi piti pelastaa Yahoon pudotuspeleissä. No, pudotuspeleihinkin pitäisi tietysti päästä, että siitä olisi hyötyä mutta lopulta olivat niin surkeita, ettei mitään asiaa. Draftiin suunnitelma oli napata joku kova kassari, mutta sitten joutui varaamaan ykkösenä ja Crosbyn passaaminen olisi taas ollut liian kallista kentällä...

Loukkaantumiset ja erityisesti DTD-kaudet verottivat aika rankasti, enää en jatkossa varaa Devilsin pelaajia ikinä. Niitä ei näköjään laiteta IR:lle vaikka pää tippuisi.

Ensi kaudella uudestaan...
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Huh, miten tiukka matsi on menossa Mirasanen Oravien ja HC Finaalin Astin välillä. Ratkaisu jää sunnuntaille ja tulos voi kääntyä ihan mihin tahansa. Onnistuin viime yönä tekemään viisi maalia, jotka riittävät maalikategorian varmistamiseen, mutta samalla sain tehtyä vain yhden syötön, kun vastustaja teki niitä 7, ja jo voitetuksi luultu syöttökategoria onkin nyt tasan. Yhtä tiukkaa on jäähyissä, aloitusvoitoissa ja blokeissa. Myös yv-maalit tasoittuivat, kun minä kirin takaa rinnalle. Lopulta ratkaisu taitaa kuitenkin jäädä maalivahtipeliin, koska siellä esim voitot ovat tasan. Sopivasti ensi yönä on Washington-Rangers, jossa minun Holtbyni kohtaa HC FA:n Lundqvistin. Tai toivottavasti kohtaa. Holtby nimittäin aloitti eilisen pelin niin huonosti, että hänet ammuttiin reikäjuustoksi ja vaihtoon jo ensimmäisessä erässä.

Viime vuoden Repeä vastaan pelaamani finaalin jälkeen tämä taitaa olla toiseksi tiukin playoff-sarja, mitä olen koskaan pelannut. Jännäksi menee.

Jännä nähdä, ratkaiseeko jokerikorttini asian. Aloin nimittäin alkuviikolla miettiä, että teoriassa olisi mahdollista, että kautensa jo keskeyttänyt Mathieu Perreault voisi ehtiä takaisin kaukaloon. Perreaultin loukkaantuminen oli aikanaan kova isku, koska hän oli yksi parhaista pistemiehistäni. Se toivottu uutinen tulikin sitten eilen, kun tuli vahvistus, että Perreault palaa sunnuntaina eli siis tänään. Olisi kyllä tarinan kannalta parasta, jos juuri hän toisi voittoon vaaditut pisteet.
 

Särki

Jäsen
Tässä ihan itseäni kiusatakseni laskin UHL -Flamesin tilanteet playoff-joukkueita vastaan ennen viimeistä yötä. Vaihtoja en ole tehnyt, niillä olisi joihinkin kategorioihin jokusen rastin saanut, mutta kuinka ratkaisevaa se olisi ollut, on sitä spekulaatiota. Tiukaa olisi ollut joka tapauksessa.

Mirasanen Karitsoja vastaan UHL Flames olisi tappiolla 7-9.
HC Finaalin Asti olisi puolestaan tappiolla samoin lukemin 9-7.

Varkauden Tiikerit johtaisi 4-10.
Otaniemen Oxen olisi tappiolla 8-7.

HC Hilmanuutti olisi tappiolla 8-6.
Cheap Shootersin kanssa tilanne olisi tasan 8-8.

Satanic Satans tilanne tasan 8-8.
HC Doom johtaisi 6-9.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Hieman ärsyttää, kun en ole mukana pleijareissa. Dinamo vetää hirmuista viikkoa, jo 40 pistettä kasassa ja johtaisi jokaista joukkuetta vastaan. Edelleen on käsittämätöntä, miten kauden tehokkain joukkue joutui pleijareiden ulkopuolelle. Harmittaa!
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Koska kategorioita on 18. Pelkät tehopisteet ei riitä.

Olen vanhan liiton mies, annan tehopisteille ja maalivahdeille eniten arvoa tässä pelissä. Tehopisteet ovat kuitenkin kaikilla ekana mielessä, kun ollaan porukkaa draftaamassa. Ja oli kuule muissakin kategorioissa ihan kohtalaiset sijoitukset:

G: 2
A: 4
P: 1
+/-: 5
PIM: 19
PPG: 3
PPA: 12
SHP: 12
GWG: 3
SOG: 15
FW: 15
HIT: 17
BLK: 10.

Maalivahdeissa voitoissa sijalla 5., GAA 16., SV 4., SV% 17., SHO 6. Paljon torjuntoja huonolla torjuntaprosentilla, mutta voittoja tuli silti mukavasti.

Tässä joukkueeni (Dinamo Riga) draftin jälkeen:

1. Landeskog - Kopitar - Toffoli
2. Saad - Nyquist - Hudler
3. Eriksson - Bozak - Neil
4. Gaudreau - J. Staal (IR) - Nieto

BN: Pearson, Ruutu

1. Barrie - Brodin
2. Brewer - Wiercioch
3. Smid - B. Smith

1. Lehtonen
2. Hiller / Allen.

Tässä lopullinen kokoonpano kauden lopussa:

1. Landeskog - Kopitar - Hudler
2. Gaudreau - Nyquist - Toffoli
3. Eriksson - Bozak - Wilson
4. Saad - J. Staal - Bailey

BN: Pirri, Spooner, Teräväinen*

1. Barrie - Brodin
2. Tanev - Stuart
3. Z. Michalek

1. Lehtonen
2. Hiller / Allen.

* = pelkän statistin roolissa parantamassa SOG-tilastoa kauden viimeisimmässä otteluparissa

Kauden parhaimmat draftit eli odotukset kohtasivat:

***** Gaudreau, joku nauroi mulle draftissa, kun mainitsin että tässä saattaa olla tulevan kauden komeetta, mutta ei varmaan enää naurata.
***** Hudler, pelasi vahvan kauden.
**** Barrie, odotetun hyvä.
*** Toffoli, välillä erinomainen, mutta odotin vielä enemmän.
** Bozak, odotin vähän parempaa, mutta pelasi kelpon kauden.

Kauden suurimmat draft-pettymykset eli pelaaja jäi kauas odotuksistani:

***** Lehtonen, saatanan Kärppä on vituttanut epätasisilla otteilla koko kauden, vaikka voittoja tulikin mukavasti. Odotin paljon enemmän.
***** Kopitar, aina tasainen slovenialainen petti varsinkin kauden alussa.
**** Hiller / Allen, odotin että Hilleristä olisi tullut selkeä ykkönen ja Allen haastaisi kunnolla Elliottin ja nappaisi sen paikan - never happened.
**** Brodin, Saad, Pearson, Eriksson, Nyquist, näiltä kaikilta odotin paljon enemmän. Pearson aloitti kauden hyvin, mutta hyytyi uskomattomasti, Loui Eriksson ei ikinä noussut uudelle tasolle, Saad ei myöskään, Nyquist oli pettymys vaikka teki hyvät tehot ylivoimalla.
*** Nieto, roikkui aivan liian pitkään joukkuessani, mutta oli lopulta pakko luopua miehestä, joka ei saanut mitään aikaiseksi Pavelskin ja Thorntonin vieressä.

Kauden parhaimmat FA-nostot tehojen puolesta:

***** Colin Wilson, 51 peliä 18+16
***** Brandon Pirri, 18 peliä 13+1
***** Ryan Spooner, 11 peliä 5+4
**** Josh Bailey, 35 peliä 8+16
** Matt Cullen, 10 peliä 2+4
** Mason Raymond, 10 peliä 3+2
* Mark Stone 6 peliä 2+2, harmittaa että heitin pois, kun äijä oli juuri syttymässä.

Kaiken kaikkiaan, jälleen mielenkiintoinen kausi takana. Kiitos kaikille aktiivisille managereille tästä kaudesta ja onnea kaikille playoffeissa pelaaville.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Viimeisen yön kirin turvin varmistin jatkopaikkani. Voiton takuumiehet olivat lopulta Rangersin pysäyttänyt Holtby ja Frans Nielsen, joka viimeisenä yönä tempaisi kauden kovimman aloitusvoittomääränsä (15) ja varmisti sillä FW-kategorian voiton. Myös Nick Leddyn kaksi yv-syöttöä riittivät kääntämään tuon kategorian tasoihin ja lopulta voitoksi.

Erikoista kierroksessa oli se, että runkosarjan kärkikaksikko Chea Shooters ja HC Doom tippuivat molemmat jatkosta. Nyt tie on siis auki jollekin yllätysmestarille. Tuota titteliä tavoitteleva Mirasanen Oravat kohtaa seuraavalla kierroksella Hilmantuutin.

Tässä syttyi jo haave, että menisin jatkoon ja saisin finaalissa hakea revanssin viime vuoden finaalitappiostani kukistamalla @repe_joke :n joukkueen. :)
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Tuntuu että tällä kaudella NHL:ssä tehopisteet ja peliaika ovat jakautuneet historiallisen monelle pelaajalle. Pistepörssin voitosta ja kärkisijoista taistelee edelleen iso joukko pelaajia. Kaiken maailman brandonpirrit, justinabdelkaderit ja michaelrafflit takovat yli 20 maalia.

Supertähtien merkitys Yahoossa on muutenkin pienentynyt. Jokunen vuosi sitten Crosby oli fantasyssä selkeä ykkönen, Ovechkin yhtä selkeä kakkonen ja muut tulivat sitten jossain kauempana. Nyt tuo tähtipelaajien joukko on valtava ja vielä suurempi on sinä hyvässä imussa tulevien määrä.

Tässä liigassa neljän parhaan joukkoon selvinneet joukkueet varasivat muuten vuoroilla 14, 15, 17 ja 19.

Tämä trendi jatkunee myös ensi kaudella joten tuleeko draftin luonne tai merkitys hieman muuttumaan. Ehkä, en tosin ainakaan itse vielä tiedä miten. Voi olla että kauden aikana tehdyt FA-löydöt nousevat entistä suurempaan rooliin.

Lords of the Rinkille kausi oli katastrofi. Pakkien varaaminen alussa oli rohkea mutta typerä kokeilu, josta maksettiin kova hinta. Innolla odotetaan jo ensi kautta, upea peli on edelleen kyseessä.

Kiitokset kaikille kaudesta ja onnittelut välieriin yltäneille.
 
Viimeksi muokattu:

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Oxenin kohtaloksi jäi lopulta päätyä taistelemaan sijoista ynnämuut (=5-8), kun Varkauden Tiikerit voitti puolivälieräkamppailun luvuin 10-3. Matchup oli erittäin tasainen ja Oxenilla oli vielä viikonloppuna saumat kääntää tilanne voitolliseksi, mutta lopulta homma ratkesi surkeaan maalivahtipeliin. Molarien piti olla ennakkoon Oxenin vahvuus tässä matsissa, mutta toisin tosiaan kävi - 2.96 GAA ja .889 SV% eivät näissä kekkereissä riitä. Kenttäpelaajilta viikko oli kohtalaisen hyvä, muttei riittävän hyvä paikatakseen maalivahtien töppäilyt. Viikon parhaita olivat Tyler Seguin (1+4, 15 SOG), Oliver Ekman-Larsson (1+3, 2 PPA) sekä maalivahdeista ainoana puhtaat paperit saava Thomas Greiss, joka voitti viikon ainoan starttinsa.

Kausi jatkuu Oxenin osalta runkosarjakakkosta HC Doomia vastaan. Viime viikolla Doom olisi voittanut 10-7 ja voitti vastaavan matchupin runkosarjassa, joten otaniemeläiset lähtevät selvänä altavastaajana tähän kamppailuun. Tilannetta ei helpota se, että Alex Steen ja Jason Garrison loukkaantuivat viikonloppuna ja ainakin Garrison missannee useamman pelin. Voittoa lähdetään joka tapauksessa täysillä hakemaan, vaikka mahdollisuus koko liigan voittoon meni jo.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Olen vanhan liiton mies, annan tehopisteille ja maalivahdeille eniten arvoa tässä pelissä. Tehopisteet ovat kuitenkin kaikilla ekana mielessä, kun ollaan porukkaa draftaamassa. Ja oli kuule muissakin kategorioissa ihan kohtalaiset sijoitukset:

Runkosarjan voittaneen Cheap Shootersin kategoriasijoitukset pisteissä yms. eivät silmiä hivele.

Maalit: 18.
Syötöt: 18.
Pisteet: 19.
Plusmiinus: 12.
Jäähyt: 6.
Yv-maalit: 13.
Yv-syötöt: 18.
Av-pisteet: 1.
Voittomaalit: 10.
Laukaukset: 19.
Aloitusvoitot: 1.
Taklaukset: 6.
Blokit: 3.

Maalivahdeissa:

Voitot: 2.
Päästetyt maalit: 15.
Torjunnat: 1.
Torjuntaprosentti: 9.
Nollapelit: 7.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös