Kuuntelussa juuri nyt

  • 1 907 908
  • 21 752

MiikaL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
DJBB:n livekeikka Ilosaaressa
Metallica - Breadfan
Metallica - I Disappear
Kamelot - Forever
Savage - Edge of thorns (Live in japan?)
X-Japan - Rusty Nail
Looptroop - Long arm of the law
Jurassic 5 - Concrete Schoolyard
Jurassic 5 - Whats Golden
Moonspell - Ruin & Misery
Rob Zombie - Dead girl superstar
Sentenced - Blood & Tears
Sentenced - You are the one
Sentenced - Nepenthe
Simon & Garfunkel - El Condor Pasa
DJ Sammy - El Condor Pasa
Jack Junior - E Samba
The 69 Eyes - Framed in blood
Turbonegro - Back to dungaree high
Turbonegro - Don't say motherfucker motherfucker
Haddaway - What is love
Cassius - The Sound Of Violence (Narcotic Thrust Remix)
The Sounds - Living in America
Fatboy Slim feat. Bootsy Collins - Weapon of choice

Hitto. Tästä tulis pitkä lista. Tätä vois jatkaa vaikka kuinka pitkään! On maailmassa niin paljon hyviä biisejä ja monessa genressä. Enempää ei jaksa kirjotella.
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Ramonesin debyyttilevy sekä Nomadsin kokoelma ovat pauhanneet soittimessa duunimatkoilla. Kotistereoista kajahti äsken pitkästä aikaa AC/DC:n Thunderstruck-platta.

Pitää varmaan mennä törsäämään pätäkkää levyihin taas ensi viikolla, ettei duunirahoilla pääsee liikaa rikastumaan... :)
 

Gren

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja New Jersey Devils. Ja Liverpool. Mets!
Useimmiten vaimon pään sekaisin pistänyt intiahumppa (bollywood-musa, bhangra ja sitten ihan oikea paikallinen poppi nk. Nushrat Ali Khan tai jotain tuonlaista...)

Omalta kohdalta viime aikoina on soinut iloisen paluun levyhyllyyn piii-itkän poissaolon jälkeen Bel Canton hieno Birds of Passage ja Steve Jansenin sekä Claudio Chianuran atmosfäärinen Kinoapparatom . Onko kellään Dziga Vertovin mykkäelokuvaa The Man With the Movie Camera vuodelta 1929, jonka soundtrackiksi kaverukset levyn tekivät?
 
On tullut kuunneltua yksittäisiä biisejä

Anssi Kelan uusi sinkku "Suuria Kuvioita" yllätti. Hyvä biisi, särökitaroita ja kaikkea. Ja oikeat rummut!

Mokoman "Punainen Kukko" ja "Takatalvi" sekä Hauntedin "Shithead" ja "Chasm" ovat soineet myös tiuhaan tahtiin. Anoppi ei tykkää, se on ihana asia.

Kevyt-Kazaalla imutetut Keith Caputon biisit "Got Monsters" ja "Charade" toimivat. Melko erilaista matskua kuin miehen soolodebyytti.

Osaako kukaan kertoa, miten tai mistä tuon Keith Caputon Perfect Little Monsters-levyn saisi hommattua? Ilmeisesti kyseessä on jonkin sortin omakustanne. Virallisilla nettisivuilla oli jokin tilausjuttu, mutta se vaati luottokorttia, enkä minä sellaista omista. Enkä muutenkaan tajunnut koko höskästä mitään.
 

Akseli

Jäsen
Queensrychen uusi Tribe.
Kolme kertaa kuunneltuna alkaa kuulostaa vanhasta fanista aika kivalta. Ei mikään Mindcrime, mutta mun mielestä ainakin vielä ok.
 

MiikaL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt on kuuntelussa koko Metallican tuotanto, myös paljon Children of bodomia on paukkunut kajareista.

Kavereitten kanssa vedettiin Metallican biisejä heidän pihallaan. Huono puoli on se, että rumpali meiltä puuttuu :/
 

Diver

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Uriah Heep ultimate collection tuli juuri hankittua Anttilasta. Katsotaan millainen nostalgiapaukku tästä oikein tuleekaan...

Look at yourself, Lady In Black ja Easy Livin' (senhän kaikki tunnistaa taisi olla Pohjolan mainoksissa)
 
Anathema : Judgement

Tajusin, että tätä tunnelmallisemman raskaan rockin merkkiteosta en ole kuunnellut vähään aikaan ja heitin lätyn stereoihin. Ja jumalaiseltahan se vieläkin kuulostaa.

Deep, Pitiless, Forgotten Hopes ja Destiny Is Dead on sellainen hittiputki, että vastaavaa saa hakea.
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Heinäkuun helmiä

Adverts: Crossing The Red Sea
Visailumestari Evertonin hehkutuksen innoittamana poimin tämän talteen, kun tuli halvalla vastaan. Todella hieno paketti klassista punkkia sopivan karheilla soundeilla.

Chumbawamba: Uneasy Listening
Kirjastosta lainattu hittikokoelma muistutti taas siitä, miten nerokas popbändi Chumbawamba on. Poliittista saarnausta, yllättäviä sampleja ja ääritarttuvia kertosäkeitä.

Haikara: Haikara
Ensin en tykännyt kuin ajoittain, mutta kuuntelujen myötä alkavat ne jatseimmat kohdatkin sulaa. Parhaimmillaan aivan mahtavaa progea. Kilpailee Tabula Rasan debyytin ja Wigwamin Beingin kanssa kaikkien aikojen parhaan kotimaisen progelevyn arvonimestä.

Hector: Ruusuportti
Runoja ja jousisovituksia ajalta, jolloin Hectorin tyylitaju ei pettänyt kuin ajoittain. Jos jaksaa sietää ne rempseät merimieslaulut, palkitsee levy myös kaiholla ja melankolialla.

Letum: The Entrance To Salvation
Ei kovin omaperäistä, mutta lyyrisen kaunista dark ambienttia Raison D'etren ja Desiderii Marginisin hengessä. Och naturligtvis från Sverige.

Porcupine Tree: In Absentia
Pohjatiedoilla "tää on kai jotain uusprogea" kirjastosta lainattu levy osoittautuikin yllättävän miellyttäväksi paketiksi. Välillä turhan särmätöntä, mutta melodista ja kunnianhimoista musiikkia. Jos Rushin tyypit olisivat syntyneet 20 vuotta myöhemmin, bändi kuulostaisi varmaan tältä.

Radiopuhelimet: Hiljaista!
Taattua laatua. Tällä levyllä on jo muutamia enteitä Radiopuhelimien maanisesta nykytyylistä.

Solefald: In Harmonia Universali
Norjan metalliskenen nuoremman polven bändeistä ainoa(?) todella kiinnostava tapaus. Arcturus-henkistä kokeellisuutta ja Therion-tapaisia klassisia vaikutteita yhdistelevää metallia (ja luojan kiitos ilman viimeksi mainitun sankarihevifiksaatiota).

Tad: Infrared Riding Hood
Muutaman vuoden tauon jälkeen otin kuunteluun tämän grungen kulta-aikoina lievää menestystäkin niittäneen bändin. Tylyä, metallista ja tarttuvaa riffittelyä.

Talk Talk: The Colour Of Spring
Samoin pitkästä aikaa olen kuunnellut tätä taannoin tässäkin ketjussa analysoitua levyä. Hämmentävän hieno, parempi ja moniulotteisempi kuin muistin. Levy on ollut minulla varmaan 10 vuotta, mutta tietyt osat siitä pystyy omaksumaan vasta nyt...
 
Re: Heinäkuun helmiä

Viestin lähetti Viikate
Haikara: Haikara
Ensin en tykännyt kuin ajoittain, mutta kuuntelujen myötä alkavat ne jatseimmat kohdatkin sulaa. Parhaimmillaan aivan mahtavaa progea. Kilpailee Tabula Rasan debyytin ja Wigwamin Beingin kanssa kaikkien aikojen parhaan kotimaisen progelevyn arvonimestä.

Mistä arvon Viikate on kahminut käsiinsä tämän harvinaisuuden? Ja mihin hintaan?

Haikaran debyytin cd-painoshan on myyty loppuun jo ajat sitten, ja vinyylistäkin maksettiin Hippie Shake Recordin taannoisessa huutokaupassa kevyet 360 euroa.
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Re: Re: Heinäkuun helmiä

Viestin lähetti porin_karhu
Mistä arvon Viikate on kahminut käsiinsä tämän harvinaisuuden? Ja mihin hintaan?

Kaverilta lainasin, kuten myös Geafar-cd:n. Olen itsekin yrittänyt noita levyjä metsästää ulkomaisia nettikauppoja myöten, mutta loppu ovat kaikkialta. Onneksi kaveripiirissä on hippejä...

Täytyy myöntää, että tavoistani poiketen myös poltin molemmat levyt itselleni. Syynä juuri em. originaaliversioiden mahdoton saatavuus.

Oletkos, karhu, muuten kuullut Haikaran comebackin jälkeisiä levytyksiä (IV ja Tuhkamaa)? Ovatko ne mistään kotoisin?
 
Re: Re: Re: Heinäkuun helmiä

Viestin lähetti Viikate
Oletkos, karhu, muuten kuullut Haikaran comebackin jälkeisiä levytyksiä (IV ja Tuhkamaa)? Ovatko ne mistään kotoisin?

En ole kuullut - hyllystänikin löytyvä Geafar on ainoa Haikaran julkaisu, johon olen päässyt tutustumaan. Hyvä mutta vähän turhan epätasainen levy.

IV (l. Domino) ja Tuhkamaa ovat aina välillä tulleet jossain vastaan, mutten ole uskaltautunut niitä ostamaan. Dominosta olen kuullut ei-niin-mairittelevia kommentteja, mutta Tuhkamaan pitäisi kaiketi olla ihan kohtuullinen levy.

Geafarin cd-painosta muuten saattaa vielä löytyä porilaisesta levyliikkeestä, joka uudelleenjulkaisi tuon kiekon yhdessä paikallisen Ektro Recordsin kanssa. Olen noita parille tutulle postittanutkin. Kysynkö myyjältä nykytilannetta?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Re: Heinäkuun helmiä

Viestin lähetti Viikate
Adverts: Crossing The Red Sea
Visailumestari Evertonin hehkutuksen innoittamana poimin tämän talteen, kun tuli halvalla vastaan. Todella hieno paketti klassista punkkia sopivan karheilla soundeilla.

No, kannattaahan minuakin joskus uskoa. Nyt vallan todistettavasti. Tuota levyä voi kyllä huoletta suositella kaikille musiikin ystäville. Perinteinen '77-ote, nerokkaat tekstit, lukuisia upeita melodioita, nätti basisti sekä TV Smithin mahtava ääni. Myös seuraavalla levyllä on hetkensä, mutta hyvät biisit on saatu "kokeiltua" aika hengettömiksi.

On tullut noita Smithin soolotuotoksiakin diggailtua. Vaikka varsinkin 80-luvun lopun tuotoksissaan taustojen elektroninen soundi ei oikein uppoa, kantavat ne juuri tuon elämää kokeneen lauluäänen ansiosta. Tuoreemmasta tuotannostaan uskallan myös varauksetta suositella Punk Lurex OK:n kanssa tehtyä EP:tä Future Used To Be Better. Pari timangia uutta biisiä sekä muutama aika onnistunut Adverts-päivitys.


Mutta joo. Onhan tässä jotain kuunneltukin. Periaatteessa en ymmärrä juurikaan konemusiikin päälle ja minimalistinen musiikki ihmetyttää minua suuresti: kuka jaksaa digata siitä oikeasti? Mut-mut. Eilen oli taas se päivä vuodesta kun Panasonicin Kulma piti kaivella esiin. En voi väittää ymmärtäväni mistä levyssä on kyse, mutta niin vain se oli jälleen kerran kuunneltava läpi kaksi kertaa peräjälkeen. Kurnutus :-)


Vielä muuten yksi kysymys liittyen tuohon Viikatteen listaan. Ale-laarissa näin Talk Talkilta jonkun halpiskokoelman hintaan yksi euro. Iso sijoitushan ei ole kyseessä, mutta kun tuo levyhyllyn rajattu koko aiheuttaa jo nyt vakavia pulmia. Eli kun yhtye ei ole tuttu tietääkseni muuten kuin nimeltä, niin lieneekö minun musiikkimaullani varustetun ihmisen mahdollista siitä pitää?
 

MC61

Jäsen
Suosikkijoukkue
rystylätty
Diablo och Verenpisara!!!

(Äijä-) Metallin ja raskaan rokin ystäville suosittelen erittäin lämpimästi yhtyeitä nimeltä Diablo ja Verenpisara.

Kumpikin julkaisee loppukesästä tai alkusyksystä vielä uuden albumin.

Paljonkohan vaatisi voitelua, että Hjartwallilla ymmärrettäisi Diablon musiikin voima, niin alkulämmittelyssä, kuin pelikatkoillakin...??? :)
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Sentenced - The Cold White Light

Kovin hyvvää mieltä.
 

JanJ

Jäsen
Kahlaan läpi Turbonegron tuotantoa parhaillaan.
Etenkin Apocalypse Dudes-levyä tulee veivattua.
Ja liveä Roskildesta 2003.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Negative: The Moment of Our Love

Vapise Ville, Jonne on love metallin kuningas!
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Re: Re: Heinäkuun helmiä

Viestin lähetti Everton
Vielä muuten yksi kysymys liittyen tuohon Viikatteen listaan. Ale-laarissa näin Talk Talkilta jonkun halpiskokoelman hintaan yksi euro. Iso sijoitushan ei ole kyseessä, mutta kun tuo levyhyllyn rajattu koko aiheuttaa jo nyt vakavia pulmia. Eli kun yhtye ei ole tuttu tietääkseni muuten kuin nimeltä, niin lieneekö minun musiikkimaullani varustetun ihmisen mahdollista siitä pitää?

Hmm... Jos tuossa kokoelmalla olevat biisit ovat alkuperäisversioita etkä ole allerginen 1980-luvun syntsapopille, niin kyllä yksi euro kannattaa sijoittaa. Talk Talkhan siirtyi varsin pian syntsapopista kohti uusia ulottuvuuksia, mutta ne hitit sijoittuvat enempi sinne uran alkupäähän, joten kokoelman sisältökin lienee synapainotteinen.
 
Tällaisia levyjä on kolahdellut postilaatikosta:

Joe Zawinul : Zawinul
Joe Zawinul : The Rise & Fall Of The Third Stream / Money In The Pocket
The Art Ensemble Of Chicago : Bap-Tizum
Ornette Coleman : The Shape Of Jazz To Come
Charles Mingus : Mingus At Antibes
Mogwai : Rock Action
Earth Wind & Fire : All 'n All
Earth Wind & Fire : Spirit
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Sekalaista taas

Jacks Of All Trades - Superior
Fragma - Toca
Hitti Paraati 7
Beats And Styles feat. Toni W. & B.O.Dubb - Dynamite (CDS)
The Roots feat. Cody ChesnuTT - The Seed (2.0) (CDS)
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
NOFX - The War on Errorism

Taattua NOFX-meininkiä, nyt mukana myös kritiikkiä Bushin hallintoa ja ylipäätänsä jenkkejä kohtaan. Toimii todellakin. Niin ja mukana myös tuttua ja turvallista lyriikkapuolella tämän vastapainoksi. Onkohan tämä bändi tehnyt yhtään levyä jossa ei ole kappaletta jossa viitataan suihinottoon?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös