Kuuluvatko tappelut jääkiekkoon?

  • 4 307
  • 46

Kannatatko tappeluita jääkiekossa?

  • Kannatan

    Ääniä: 174 77,7%
  • En kannata

    Ääniä: 35 15,6%
  • En osaa sanoa

    Ääniä: 15 6,7%

  • Äänestäjiä
    224

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Ihan siinä missä kampitukset, huitomiset, kyynärpäätaklaukset ja muutkin sääntörikkomukset.
 

Leba95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lännen Kiekko, West Hockey
Viestin lähetti Designer
Ihan siinä missä kampitukset, huitomiset, kyynärpäätaklaukset ja muutkin sääntörikkomukset.

Tämä on loistava vastaus! Sääntöjen rikkominen voi olla myös taktiikkaa, eli myös ns. hyviä jäähyjä on. Mielestäni pelikiellot ovat kuitenkin kohtuuttomia tilanteissa joissa kaksi halukasta ottavat yhteen ilman hanskoja (esim. Nielikäinen vs. Helenius). Toki sääntöjen pitää suojella pelaajia "päällekarkauksilta".
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Viestin lähetti Designer
Ihan siinä missä kampitukset, huitomiset, kyynärpäätaklaukset ja muutkin sääntörikkomukset.

Kyllä, kuten keihästykset, laitataklaukset ja päähän kohdistetut taklaukset, halvaantumiset, liian korkeat lippujen hinnat, huonot tuomarit, ylipitkät runkosarjat, epäurheilulliset paikallissarjat, tasapelien ratkaiseminen kolikonheitolla (vai millä se oli) ja kukkahatut. Empiirisesti voi todeta että kaikki nämä ja paljon muuta kuuluvat nyky-jääkiekkoon.
 

mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
No pitäähän sitä nyt välillä välejä selvitellä oikein tosissaan -- hanskat jäähän vaan ja menoks! ;o)
 

Käräppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Calgary Flames
Kun asenteella pelataan niin siinä voi tunteet kuumeta ja sillon hanskataan eli kyllähän ne mielestäni kuuluu
 
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, HIFK, Joe Finley
Kyllähän tappelu on mieluisampi vaihtoehto, kun se, että kostetaan koettu vääryys myöhemmin tavalla, joka jättää pysyviä vammoja.
 

NAPAKYMPPI

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Titaanit
Tappelut kuuluvat valitettavasti kaduille pikku griminaalien harrastuksiin ja nyrkkeilyä voi suomessa seurata esimerkiksi Tammer turnauksessa.
Jääkikko on kontakti- ja taitopeli. Kontakti ei todellakaan tarkoita TAPPELUA.
 

Markus91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kyllä kuuluvat. Puhdistavat ilmaa ja sytyttävät yleisön. Tappeluun ei lähdetä jos kummatkin osapuolet eivät sitä halua. Koukkimiset ja mailalla lyömiset ovat paljon törkeämpiä asioita kuin tappelut. Kannattaisin myös tuota NHL-tyylistä rangaistusta tappeluista, eli viisminuuttinen ja boksiin, ei mitään ottelurangaistuksia ja kakskymppisiä.
 

Red Devil

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJ Devils, TPS, HC Boners
Kuuluvat, rehdit sellaiset.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Luonnollisesti kuuluvat. Puhdistavat ilmapiiriä ja tuovat peliin lisää tunnetta. Paljon mielumminhan sitä tappelua katsoo kuin mailalla huitomista. Tappeluissa ei tule edes oikeastaan koskaan edes loukkaantumisia, joten en näe niitä kuin positiivisena asiana. Tappeluista tulevat jäähysanktiot alas ja likaisesta mailapelistä tulleet ylös.
 
Kyllä mielestäni tappelut kuuluvat jääkiekkoon. Ei mitkään showtappelut NHL tyyliin, mutta kyllä tunteidenpurkauksia saa olla ja pitää olla. Kun pelaa tunteella, tunteet kuohahtavat jokaisella joskus. Tappelut myös siistivät osiltaan peliä. Ei vain siinä mielessä, että törkeyksiä ei uskalleta tehdä (toki se on tärkein), mutta myös siinä, että kun rupeaa vituttamaan pelissä, niin yleensä pelaajat nykypäivänä kostavat joitain pikkuvirheitä mailanlyönneillä tai todellisilla sikateoilla, mutta tappelu mies miestä vastaan olisi paljon parempi keino. Mutta nykyään kunnon käsille huitaisusta saa harvoin kovempaa tuomiota, kuin kakkosen, kannattaa ennemin huitaista, kuin ottaa pieni painiottelu.
 

redpecka

Jäsen
Tänään äänestän.

Joo kyllä, vähän huonohkosti laadittu alustus ketjunavaajalta, mutta pointti on silti selvä. Itse äänestän (kohta heti) että kuuluvat.

Joku jossain joskus täällä Jatkoajassa ehdotteli jotain ratkaisua tyyliin että voisi tehdä kompromissin NHL:n ja SM-liigan välillä ja tuomio pikkuhanskaamisesta olisi joku kymmenen minsaa. Ei hullumpi ajatus, ei.

Olen tietty sitä mieltä että puhtaan hanskailun voisi jättää niihin lajeihin jonne se kuulu ja joissa se on itsetarkoitus, mutta kaukalossa tapahtuvan neiteilyn vastustajana en pistä pahakseni jos joku kouluttaa jotain kusipäätä. Ja tällä tarkoitan sitä vittumaista pelleilyä jota tunnutaan epäsuorasti puollettavan korkeammalta taholta. Eli hakkaa, töki, inise, kävele tyynesti vaihtoon sen jälkeen, koska kukaan ei saa tehdä sulle mitään. Ja jos provo menee perille, me päästään ylivoimalle.

Tähän sitten vielä semmoinen, että aina ei edes tarvitsisi hanskailla, jos joukkueessa olisi joku Shelley penkillä nivusiaan pitelemessä. Rauhoittaa tilanteita kummasti. Ja sitten tämmöinen tyyppi tulisi vain asiallisesti huomauttamaan jotain pelleä että älä tee tuota uudestaan.

Ja kaikesta tästä päätellen, ilman tällaisia show'ta(?) jääkiekko olisi hitusen köyhempi laji.
 

Juha Salminen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Minun kohdallani tässä ei ole kahta kysymystäkään: kyllä kannatan.

Kyllä pieni vuoto alahuulessa tyrehdyttää nämä poikittaisilla ja koukkaamisilla sättäävät aika nopeasti. Puhumattakaan sitten törkeämmistä teoista. Pari minuuttia vaihtopenkillä ei hirveästi opeta.

Show-jutut ovat aivan toinen asia, mutta minun puolestani nekin OK niin kauan kuin molemmat ovat halukkaita. Siinä vaiheessa kun aletaan viikatemiehiksi niin ei kyllä tarvitse paljoa kysellä.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Tossa oli kaksi eri kysymysta, mutta vastasin tuohon otsikon kysymykseen, en alustuksen kysymykseen: kuuluvat.

Niin kauan kun peli haetaan jostain muualta (nyt Kanadasta) ja pelataan suht samoilla saannoilla, niin on turha nakuttaa siita, etta tappelut eivat kuuluisi lajiin. Ne on aina kuuluneet ja tulevat aina kuulumaan. Joka niista ei tykkaa ja niista narisee, ei ole ikina pelannut tosissaan yhtaan mitaan joukkuelajia. Ylilyonteja sattuu joka lajissa ja ne kuuluvat urheiluun, jota pelataan tosissaan.

Seuraava kysymys voisikin olla: kuuluuko filmaaminen jalkapalloon?
 

Vaakuna#10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK,Chicago Blackhawks,Man City,FC Espoo
Tähän on helppo antaa vastaus.

Tappelut kuuluvat jääkiekkoon yhtä paljon kuin nyrkki silmään.

Elikkä oma voteni on siis KYLLÄ.
 

SportFreak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oma mielipiteeni on kaksijakoinen:

1) Tappelut viihdyttävät yleisöä. Siksi kannatan
2) Yleisesti en kannata väkivaltaa missään, mutta lätkässä tappelut ovat paineiden purkamista. Paitsi jos vastakkain on Nielikäinen ja Helenius :D.. Eli en osaa sanoa
 

Seppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat ja JYP
Tappelut ovat ehdoton osa jääkiekkoa, mutta niistäkin on olemassa omat rangaistukset. Olen kuitenkin NHL:än kannalla, koska yhdestä tappelusta tulee 5 minuutin rangaistus, ja ottelu jatkuu viidellä viittä vastaan. SM-liigassa tappelun seuraus on yleensä suihkuun, pari matsii pelikieltoo, ja joskus jopa sakkoa. SM-liigan kurinpitoryhmä, miettikää pliis!
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
En missään nimessä kannata.

Ei vaan jaksaisi katsoa, kun aikuiset miehet lätkivät toisiaan turpaan, ja vieläpä selostajat hehkuttavat sitä. Vie vaan aikaa pelistä. Kärhämöinnin ja trash-talkin hyväksyn, mutta tappeluita en. Toivottavasti tuo syöpä saadaan joku päivä kitkettyä kiekosta lopullisesti.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Siis tappelut kiekossa on sinänsä ihan fine, mutta jos mietitään puhtaasti viihdearvoa, niin sitä saadaan parhaiten erinäisistä koiruuksista, sucker puncheista yms. jotka kuumantavat porukkaa. On kuitenkin huomionarvoista, että viihdearvossa tapahtuu merkittävää laskua, jos törkyilyn seurauksena joku pelaajista makaa liikkumattomana tahi vapisevana kentän pinnassa. Tällaista emme toki halua nähdä. Halutaan ylilyöntejä, joista ei seuraa ikäviä komplikaatioita. Esim. case-Ben-Amor ei ollut viihdettä, koska seuraukset olivat perin ikävät. Olisi vaan silloin käynyt rojauttamassa Peltosen jäähän ja sen jälkeen olisi pantu line brawlit pystyyn, sen sijaan että alkoi silmittömästi mätkimään.

Eli siis 1 vs. 1 kovanyrkkien tappelu on niin kiinteä osa peliä, ettei sillä ole todellisuudessa mitään lisäarvoa. Veskareiden välisiä, aitiontyhjennyksiä ja venäläistyylisiä tuomarimättöjä saattaisin jopa haluta enemmän Liigaan. Tärkeimpiä elementtejä ovat kuitenkin naputtaminen, kepittäminen ja juomapullojen heittely, sekä tietysti valmentajien väliset sanasodat. Myös pukukoppikäytäväväännöt saavat kannatukseni.

Kaikki nämä sillä edellytykselle, että pysyisivät ehjinä, siis tämän jääkiekkopelin tekijät.
 

Sanberry

Jäsen
Spontaanit poikapainit kuuluvat mielestäni lajiin. Tämän tyylisille tappeluille https://www.youtube.com/watch?v=gbgJhPR_crU ja "sovituille" tappeluille (http://www.suomikiekko.com/2014/09/saksassa-nahtiin-erikoinen-tappelu-katso-video/) kuitenkin ei.
Positiivinen ilmiö on kuitenkin ollut tämä ns. goonien katoaminen kiekkokentältä. Allekirjoittanut ainakin katsoo mielummin "Brad Marchand vs. Leo Komarov" tyylisiä tappeluita kuin "Trevor Gillies vs. Frazer McLaren" tyylisiä vastaavia.

*Ensimmäinen linkki YouTubeen Canucks-Flames ottelun tapahtumiin ja jälkimmäinen Suomikiekon uutiseen*
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Tappelut kuuluvat jääkiekkoon, tarkemmin sanottuna pohjois-amerikkalaiseen jääkiekkoon. Varsinkin Suomessa tappelut, niin näyttäviä kuin jotkut niistä onkin, ovat usein täysin turhia ja niistä herännyt keskustelu valtamedioissa on täysin kukkahattutätimäistä. Lisäksi rangaistukset tappeluista kotoisessa liigassa ja ilmeisesti muissakin vanhan mantereen liigoissa ovat täysin ylimitoitettuja.

Kun Helenius ja kumppanit vielä pelasivat, osasi aina odottaa sitä, että kun joukkueeseen B liittynyt hitusenkin normaalia isompi pelaaja pääsi jäälle esim. Heleniuksen joukkuetta vastaan, tappelu oli edessä. Tappelun aloitteen tehnyttä pelaajaa ei tippaakaan kiinnostanut, että toinen pelaaja oli päättänyt tulla Suomeen pelaamaan kehittääkseen peliään eikä tappelemaan.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Tappelut kuuluvat jääkiekkoon, tarkemmin sanottuna pohjois-amerikkalaiseen jääkiekkoon. Varsinkin Suomessa tappelut, niin näyttäviä kuin jotkut niistä onkin, ovat usein täysin turhia ja niistä herännyt keskustelu valtamedioissa on täysin kukkahattutätimäistä. Lisäksi rangaistukset tappeluista kotoisessa liigassa ja ilmeisesti muissakin vanhan mantereen liigoissa ovat täysin ylimitoitettuja.

Näinpä. Tappelut, jossa porsastelija joutuu maksamaan tekosistaan kuuluu jääkiekkoon. Sen sijaan nämä missä tapellaan vain huvin vuoksi tappelija vs. tappelijä, niin en pidä. Sitten, kun on syy pudottaa hanskat niin ehdottomasti. Toki joissain tilanteissa on myös tarkoitus sytyttää oma joukkue, jolloin on tietysti hyvä, että se isokokoinen tappelija etsii samankaltaista seuraa vastapuolelta.

Mutta nämä show't tyylliin Helenius vs. Nielikäinen, niin en ole näiden myllyjen suuri ystävä.

Suomessa jääkiekko lajina yrittää miellyttää kaikkia ja tämän vuoksi tappeluihin on otettu tiukka linja. Ymmärän tämän kyllä, mutta tämä on ainakin osasyy miksi itse siirryin täysin NHL:n ja KHL:n (+ maajoukkue) seuraajaksi. Mutta siis vain osasyy, muutkin asiat vaikuttivat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös