Kurinpitopäätökset kaudella 2012–2013

  • 1 279 291
  • 5 646

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Pahempaa pelättiin. Pulinat pois ja kiekko jäähän. Hantan johdolla mennään vähän aikaa ja se tässä ehkä eniten just nyt ottaa päähän.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Se on sitten annettava jokaisesta tämän kauden nyrkkitappelusta 4-6 ottelun pelikiellot jos kerta nyt Ruutu ja Liivik tuon pituiset bannit saivat.

Muuten erittäin asialliset. Semirille olisi toki myös tuo 12 riittänyt.

Ei tämä kovin kaukainen asia ole kun nyt on presidenttiä ja Lapin maaherraa myöden haettu yhteiskunnan vaikuttajia mukaan tuomitsemaan, että kauden aikana lajiin kuuluvista rehellisistä nyhjäyksistä jaetaan noita 4-6 ottelun banaaneja.

Lajiin kuulumattomista toilailuista annettiin ihan ok tuomiot, mutta jotenkin tuntuu siltä että tähän palataan vielä, onko se sitten hyvä vai huono asia, en ota kantaa.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Hyvät tuomiot, liigahan yllätti positiivisesti. Erityisplussaa siitä, että ei menty median talutusnuorassa, vaan myös HIFK:n penkkiä rankaistiin käskytyksestä ja vähän esillä ollut Salmi sai pitkän pelikiellon.

Ja Jarkko Ruutu ansaitsee kyllä joka ikisen sanktion, minkä saa. Pulinat pois.

Hyväksyn Salmen rangaistuksen, koska en hyväksy kostotoimia taitopelaajia tai syyttömiä vastaan. Silti koen Salmen tässä suurimmaksi sijaiskärsijäksi käskyttäjien sijaan. Joutui ehkä selvimmin tilanteeseen, johon ei olisi varmasti halunnut. Mutta kuten sanoin, ymmärrän ja hyväksyn tuomion.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Ossi olisi kyllä ansainnut rasismista paljon suuremman rangaistuksen kuin vain tuon yhden ottelun pannan. Futiksessa, jossa ollaan panostettu rasismin vastaiseen toimintaan asianmukaisella tavalla, ei oltaisi ikinä selvitty vain yhden ottelun pelikiellolla... Kerta kaikkisen törkeää toimintaa Jokereiden kapteenilta...

Muut rangaistukset ovat mielestäni ihan ok.

Mieti tilannetta missä toi ryssittely tapahtui. Ei edes fudiksessä rasistisesta heitosta tulisi kakkua, jos sitä tilannetta on edeltänyt Liivikin ja Väänäsen kaltainen tilanne.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Montako kertaa sinulle täytyy kerrata perusasiat: ET-pelit ovat harjoituspelien statuksella. Harjoituspelien sanktiointi kuuluu maan liitoille. Maiden liittojen pelikiellot ovat voimassa kaikissa virallisissa otteluissa. Kiekkoliitto siirsi rangaistusten pituuden määrittämisen liigan kurinpidolle, mutta rangaistukset ovat kiekkoliiton rangaistuksia.

Kiekkoliitto ei ole tuominnut mitään, eikä sitä tuomiovaltaa voida mielivaltaisesti siirrellä Vuorisen kuukautiskierron mukaan vaan mennään niiden sääntöjen mukaan kuin oli voimassa silloin kun peli pelattiin. Kekäläinen otti vastuun suoraselkäisesti. Itse en tuomiota kunnioittaisi, koska en tunnustaisi kyseisen tuomioelimen tuomiovaltaa ET:n pelien osalta.
 

joceri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan hyväksyttävät tuomiot kuitenkin lopulta.
Vaadin kuitenkin, että muidenkin harjoitusotteluiden rikkomukset tutkitaan ja pelikieltoja määrätään kauden avaukseen.
 

Nume

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, FC Bayern München, SoJy
Suoraselkäiset ja hyvät perustelut kurinpitolautakunnalta! Toivottavasti kurinpitopäätökset pysyvät yhtä avoimina ja perusteltuina läpi kauden niin hyvä siitä tulee!
 

Pioneer

Jäsen
Ehdottomasti meni nämä tuomiot jopa häkellyttävän kohdalleen. Se on semantiikkaa olisiko jollekin pitänyt antaa yksi tai kaksi peliä lisää tai ottaa toiselta pois. Kokonaisuudessaan SM-liigalta selkeä viesti ja asiallisesti hoidettu loppuratkaisu.

Kaikille hätäpäille sanoisin, että lukekaa nyt ihmeessä ne kaikki perustelut ennen kuin huutelette vittua ja paskaa.

Lukekaapa kaikki ylläoleva mielipide, koska se on ainoa oikea.

SM-liigalta jämäkkä linjanveto tapahtuneeseen. Näitä ei SM-liigassa pidä sallia. Spontaanit tappelut sitten erikseen.
 

JPL

Jäsen
Valtonen tulee saamaan rangaistuksensa, kun Kummola erottaa hänet liiton pestistä.

Tätä selitettiin hieman puheella. Eli jos käskytys todennetaan, kakku kovenee - tällöin menisi sitten oikein. Pelaajien rangaistukset kokolailla oikein. Tässä on nyt sitten uusi origo jatkoa ajatellen.
 

Rankkari

Jäsen
Kekäläinen totesi radiohaastattelussa, että rangaistukset oli ok. Ja tästä on opittava. Tom Nybundas totesi rangaistukset koviksi, mutta tästä jatketaan eteenpäin.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Ossi olisi kyllä ansainnut rasismista paljon suuremman rangaistuksen kuin vain tuon yhden ottelun pannan. Futiksessa, jossa ollaan panostettu rasismin vastaiseen toimintaan asianmukaisella tavalla, ei oltaisi ikinä selvitty vain yhden ottelun pelikiellolla... Kerta kaikkisen törkeää toimintaa Jokereiden kapteenilta ja rangaistuksen jakaneilta henkilöiltä...

Muut rangaistukset ovat mielestäni ihan ok.

SM-liiga hyväksyy rasismin toiminnassaan. Se ei ole nyt mikään uutinen ja tämä tuomio sen todistaa aika hyvin.

Jalkapallossa, missä rasismista halutaan eroon, Luis Suarez sai viime vuonna lähes 1/4 kautta kestävän pelikiellon haukuttuaan vastustajaa neekeriksi. SM-liigassa ryssäksi haukkuminen aiheuttaa 1/60 kauden pelikiellon. Tuossa on pieni ero.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eli kun joku ulkomaalainen vetää sua turpaan ja haukut häntä hänen haketessaan sinua niin olisiko sinusta oikein, että saisit oikeudessa tuomion vihapuheesta, kun haukut hakkaajaa ryssäksi?
Rasistisesta heitosta kiekkokaukalossa tulee automaattisesti ottelurangaistus, tapahtui se missä tilanteessa tahansa. Ossi selvisi todella vähällä, joten älä nyt jaksa jauhaa.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Pahempaa pelättiin. Pulinat pois ja kiekko jäähän. Hantan johdolla mennään vähän aikaa ja se tässä ehkä eniten just nyt ottaa päähän.


No jos Virmas Masa tulisi stunttaamaan no eiköhän Martikaisen Kartsa tule hetkeksi liigan mukaan, ja naapurilla kaksikkona Pennas Antti ja Lunkka ..jäätävää.
 

Zoltán

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967 - 2013
SM-liigan törkein temppu olisi kyllä ansainnut liigahistorian kovimman tuomion.

Jokeri-antipatiat menevät siinä vaiheessa liian pitkälle, kun Peltosen pahoinpitelyä pidetään pahempana temppuna kuin Allu Lähteenmäen suorittamaa teurastusta.
 

hoototoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvät, rehdin reilut rangaistukset. Tottakai harmittaa, että tärkeitä pelaajia on kauden alussa pelikiellossa, mutta nyt on saatu selvitettyä tuon pelin jälkipyykit (Jääkiekon osalta, Ben-Amorin oikeusjutut erikseen) ja voidaan keskittyä olennaiseen. Torstaina sitten keskitytään lätkään, vai mitä pojat?

ALKAIS JO!
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Ja Jarkko Ruutu 4? Antoiko ne rehdistä tappelusta 4 ottelua molemille + Liivikille 2 lisää tapaus Väänäsestä. Herätkää jo.

Kyllä tuon voi ajatella linjanvetona ja hyvänä sellaisena. Reilusta tappelusta 4 peli on selvä ja hyvä viesti liigalta, että tappelut tullaan kitkemään. Toivottavasti linja pysyy samana koko vuoden. Tietenkin Melart vs Karalahti tyyliset noudot pitää karsia myös pois. Mutta toivottavasti tämä olisi tosiaan se todellinen viesti tappelujen poistamiseksi.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mieti tilannetta missä toi ryssittely tapahtui. Ei edes fudiksessä rasistisesta heitosta tulisi kakkua, jos sitä tilannetta on edeltänyt Liivikin ja Väänäsen kaltainen tilanne.

Aivan varmasti tulisi. Rasismi ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävää, kävi tunteet sitten kuinka kuumina hyvänsä. Olen suorastaan järkyttynyt ja hyvin pettynyt miten löyhästi täällä suhtaudutaan näinkin vakavaan asiaan.
 

bwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Lämsä ja Valtonen selviävät liian pienellä. Heille kuuluisi tuplasti se, mitä pelaajalle, jota komennettiin. Toisaalta, kun tuo tänään julki saatettu video puretaan vielä tarkemmin, ja siihen palataan, voi olla, että nämä herrat eivät valmenna sen jälkeen peliäkään, ainakaan kuluvalla kaudella. Käskytys on päivänselvä ja episodi on yksi vastenmielisimmistä, mitä suomalaisessa joukkueurheilussa on nähty.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Kovimmathan nämä ei ole, Lähteenmäki 27 matsia ja Ika Lehkonen 10 matsia. Molemmat menee yli näiden nyt annettujen rangaistusten.

Puhuin kokonaisuudessaan kovimmat. Yksittäistapauksista nuo on kovemmat.
 

shaminy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestarit'13, Honkey Donkey Honkanen, Ape ja Pena
Ihan kohtuulliset tuomiot ja tosiaan lisää voi tulla jos selviää lisää käskyttämisestä.
 

Spiit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ensimmäisiä ajatuksia...

Mun mielestä Semirin kakku on varsin kohdillaan. Poikkeuksellisen pitkä Sm-liigaan poikkeuksellisesta teosta. Osa varmasti kaipasi tyyliin koko kautta, mutta onhan tuo 18 peliä jo yksi kaikkien aikojen pisimmistä. Ei kuitenkaan ammuttu aivan läskiksi median paineen alla. Heitetään vähän bensaa liekkeihin - loukkaantuminen kun vaikuttaa Sm-liigassa aina pelikiellon pituuteen - mutta Peltosen loukkaantuminen tilanteessa ei ollut kuitenkaan niin vakava, kuin aluksi kauhulla huudeltiin.

Salmi sai yllättävän kovan kakun siihen nähden mitä uskoin. Tekohan jäi aivan puolitiehen, mutta tuossa on nyt sitten kuitenkin tarkasteltu tekoa selvästi myös ajatuksen tasolla.

Melart verrattuna muihin on myöskin melko hyvin linjassa, Liivikin kakku tuntuu taasen kovalta, mutta tuo ilmeisesti tulikin parista eri tilanteesta (ilmeisesti 4 peliä Ruudun kanssa tappelusta, sillä Ruudulle tuli juurikin tuo 4 matsia). Ossin yksi peli ok, kun syykin nyt tuli ilmi. Yksittäisenä tapauksena jossain muussa matsissa olisi voinut napsahtaa ryssittelystä pari-kolmekin peliä.

Hieman mietin tuossa sitä, että nyt kun tätä kuuluisaa videotallennetta ei voitu liigan toimesta käyttää todisteena, niin mikä erotti joukkueiden välillä tässä tapauksessa sen, että Jokereilta tuomittiin molemmat koutsit ja HIFK:lta vain toinen. Nopealla silmäyksellä en löytänyt kurinpitoraportista tähän selkeää vastausta.

Kokonaisuudessaan tuomiot osuivat kuitenkin mielestäni aika hyvään linjaan. Kuten jo alussa totesin, ne ovat poikkeuksellisen kovia, mutta ei kuitenkaan annettu aivottoman ja ylivedetyn mediaryöpytyksen porata koko jääkiekkoa perseeseen.
 

bultsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aivan varmasti tulisi. Rasismi ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävää, kävi tunteet sitten kuinka kuumina hyvänsä. Olen suorastaan järkyttynyt ja hyvin pettynyt miten löyhästi täällä suhtaudutaan näinkin vakavaan asiaan.
Kyllä joku etninen haukkuminen on erittäin pieni juttu verrattuna väkivaltaan.

Tuomiot menivät aikalailla oikein. Toivottavasti Jokerit ja HIFK oppivat tästä jotain.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Noniin, tuomiot tuli eli jokohan se paskanjauhaminen loppuisi. Mielestäni hyvät ja oikeudenmukaiset tuomiot, turha niistä on enää itkeä. Ja suosittelisin lukemaan perustelut ihan itse, eikä kysellä avuttomana täällä. Nyt voidaan keskittyä taas lätkään, Hallelujah!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös