Kuntavaalit 2008

  • 78 386
  • 622

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Kokoomuksen voittohuumaa syönee se, että nurmolaisen ääninkuningas Pertti Mäki-Hakolan ja toisaalta varsinaisen Seinäjoen kokoomuksen "herrojen" välit ovat avoimen vihamieliset. Mäki-Hakola uhosi tänään Ilkassa, että "kumpaa tarjotaan", kun kysyttiin hallituksen tai valtuuston puheenjohtajuudesta. Olisi kyllä äärimmäisen hauska näky nähdä Mäki-Hakola kummassakaan roolissa. Mies oli kuntaliitoksen vastustajista primus inter pares ja on ehtinyt lukea madonluvut Seinäjoelle moneen kertaan. Mielenkiintoinen tuo nuijien jako nyt kyllä on, kun myös toinen kokoomuksen ääniharava, ministeri Paula Risikko on vähän hankala valita paukuttamaan. Kaupunginhallituksen johto oli muuten tällä vaalikaudella demareilla.

Hauskaa tästä ainakin tulee!

Punamullan aika päättyi Seinäjoella. Keskusta on ollut aiemmin niin suuri Seinäjoella, että se on voinut valita demarit punamultayhteistyöhön.

Äänet on tarkistettu ja pienellä 17 äänen enemmistöllä kokoomus nousi uuden Seinäjoen suurimmaksi puolueeksi. Keskustan ja demarien vaalitatappiot nostivat kokoomuksen suurimmaksi puolueeksi. Kokoomuksella ja keskustalla on 17, demareilla 10 ja pikkupuolueilla yhteensä 7 valtuutettua. Kokoomus on sopinut keskustan kanssa siitä, että Seinäjoella siirrytään porvariyhteistyöhön. Kokoomus ottanee valtuuston puheenjohtajan nuijan ja keskusta saanee kaupungin hallituksen puheenjohtajuuden.

Kokoomuksen ääniharava Paula Risikko (1457 ääntä) ei ole ministerinä käytettävissä valtuuston johtoon. Toiseksi eniten (488) kokoomuksen ääniä sai entinen kansanedustaja Pertti Mäki-Hakola. Mäki-Hakola sai lähes kaikki äänensä Nurmosta, jossa hän profiloitui vankimmaksi kuntaliitoksen vastustajaksi. Mäki-Hakola odottelee voitonvarmana itselleen tarjottavia johtotehtäviä, joista valita omansa. Mäki-Hakolan asema uuden Seinäjoen johtajistossa onkin lähipäivien mielenkiintoisin neuvottelukysymys Seinäjoella.
 

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä edellisessä puhuin vain Helsingin tapauksesta, eli oli vähän suppea näkökanta, ts. tunnustan etten tiedä juurikaan mikä tilanne on esim. Espoossa julkisen liikenteen osalta.

Mitä tulee ruuhkamaksuihin niin näkisin sen juuri sellaisena keppinä joka ajaa etsimään parempia vaihtoehtoja julkiselle liikenteelle. Junaradan varressa on ns. liitäntäpysäkit joihin voi jättää autonsa työpäivän ajaksi, ehkä tässä olisi myös toimiva ratkaisu Helsingin lähikunnille? Omassa tapauksessa, mikäli ruuhkamaksut tulisivat, ne menisivät asiakkaiden maksettaviksi. Esimerkiksi Kehä1 ruuhkassa käy monesti mielessä että ovatko kaikki autoilijat, jotka yksin ajelevat, todella auton tarpeessa vai eikö heitä kiinnosta julkinen liikenne? Vai onko julkinen liikenne sillä pätkällä olematonta? En usko että kaistojen lisääminen liikennevirran helpottamiseksi on se ratkaisu joka yllyttää ihmisiä siirtymään julkisiin.

On tietysti totta että osa työssä käyvistä tarvitsevat autoansa. Itselleni auto on työkalu siinä missä sähkömiehelle sähkömittari. Ilman autoa en vain tule toimeen. Mutta harvemmin sähkömies mittariansa tarvii päivän päätteeksi, sen voi jättää työpaikallensa. Samalla periaatteella auton voi jättää työpaikalle ja kulkea julkisilla kodin ja toimiston väliä. Tämä olisi oma tavoite, heti kun bussi/juna -yhteys saadaan toimivaksi.

Omalla kohdallani vapaa autoetu tulee kalliiksi (n.30c/km), mutta 13kilometrin työmatkaan menee yli 1h julkisilla kun autolla parhaimillaan 15min. Näkisin ja erityisesti toivoisin että kaupungin valtuutetut panostaisivat poikittaiseen julkiseen liikenteeseen, vieläpä mieluiten yli kaupunkirajojen joka omalta osaltaan edistäisi ihmisten siirtymistä julkisiin kulkuvälineisiin.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Junaradan varressa on ns. liitäntäpysäkit joihin voi jättää autonsa työpäivän ajaksi, ehkä tässä olisi myös toimiva ratkaisu Helsingin lähikunnille?
Itse tulee käytettyä jonkin verran liittymäparkkia, mutta yksi iso ongelma niissä on se, että ovat valitettavan pieniä ja/tai maksullisia. Itse kun tulee mentyä pääsääntöiseti vasta ysin jälkeen töihin, niin auton saaminen liittymäparkkiin on tuohon aikaan täyttä tuuripeliä, kun valtaosa paikoista täyttyy kahdeksaan mennessä.

Typerän asiasta tekee vielä se, että esim. Vantaalla Myyrmäessä on aseman vieressä kauppakeskus, jossa on ties kuinka paljon parkkipaikkoja hallissa, jonka täyttöaste päiväsaikaan on naurettavan huono. Miksei noitakin paikkoja voisi hyödyntää työmatkustajille, vaikka sitten pientä korvausta vastaan? Näinhän esim. käsittääkseni Ruoholahdessa on tehty.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Typerän asiasta tekee vielä se, että esim. Vantaalla Myyrmäessä on aseman vieressä kauppakeskus, jossa on ties kuinka paljon parkkipaikkoja hallissa, jonka täyttöaste päiväsaikaan on naurettavan huono. Miksei noitakin paikkoja voisi hyödyntää työmatkustajille, vaikka sitten pientä korvausta vastaan? Näinhän esim. käsittääkseni Ruoholahdessa on tehty.

Ruoholahdessahan on loistava systeemi (ainakin ymmärtääkseni) kun siellä voi hyödyntää matkakortille ladattua kautta/arvoa siinä, kun vie auton sinne parkkiin.
 

hilapiste

Jäsen
Omalla kohdallani vapaa autoetu tulee kalliiksi (n.30c/km), mutta 13kilometrin työmatkaan menee yli 1h julkisilla kun autolla parhaimillaan 15min. Näkisin ja erityisesti toivoisin että kaupungin valtuutetut panostaisivat poikittaiseen julkiseen liikenteeseen, vieläpä mieluiten yli kaupunkirajojen joka omalta osaltaan edistäisi ihmisten siirtymistä julkisiin kulkuvälineisiin.

Tuota kohtaa kommetoisin, että monesti vertaillaan juuri tuota, että omalla autolla pääsee paljon nopeammin työpaikalle kuin julkisilla. Näinhän se tietysti on mutta monet silti jo nyt käyttävät niitä julkisia tai kulkevat työmatkansa polkupyörällä jne. Tuskin kuitenkaan koskaan päästään semmoiseen tilanteeseen , että julkisilla hurauttaa siinä 15 min. työpaikalle kuin työpaikalle. Mutta tehostusta ilman muuta yhteyksiin silti tarvitaan. Ja nuo kaupunkirajat eri vyöhykkeineen on todellakin semmoinen juttu mistä pitäisi päästä joukkoliikenteessä eroon ja yksinkertaista lippujärjestelmää.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Illan linssiludepalkinto menee ehdottomasti Kepun tappiojuhlissa pyörivälle tantalle joka vääntää itsensä joka helvetin haastattelun taustalle (n. 30 cm etäisyydelle haastateltavasta) nyökyttelemään.

Kävin läpi Keskustan Helsingin ehdokkaat, mielestäni tämä uskomaton linssilude oli numero 925, Lazareva Ella. Oli varmaan uransa huipulla, useita kertoja YLE:n haastateltavana, melkein...
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
...Tulevaisuus/sähkön hinta/kotitaloudet

Energiantuotantoyrityksen kannalta ydinvoimala on vakaata tuottoa seuraavat 60 vuotta antava laitos. Ydinvoiman lisärakentamista pohdittaessa onkin mietittävä sen vaikutuksia kansantaloudelle seuraavien 50 - 60 vuoden aikana. Ei tarvitse olla kummoinen ennustaja, kun ennustaa suuria markkinoita maailmalla uusituville energiantuotantoteknologioille tulevaisuudessa päästörajoitusten kiristyessä. Onko huipputeknologiastaan ja innovaatiostaan elävä Suomi tämän uuden teknologian viejä vai tuoja riippuu pitkälti nyt tehtävistä energiapäätöksistä. Yhteiskunnan etu pitkällä tähtäimellä on tehdä uusiutuviin pohjautuvasta teknologiasta taloudellisesti houkuttelevaa, jolloin saadaan yritykset Suomessa panostamaan teknologian kehitykseen ja alan innovaatioon. Toinen vaihtoehto on halpa sähkö nyt ja veroeuroin tehty tuotekehitys. Niin tai näin, energiankulutuksen hinta muodossa tai toisessa tulee kasvamaan, joten järkevää olisi tehdä päätöksiä pitkäntähtäimen yhteiskunnan kokonaisedun mukaan.

Miten energiayhtälö on ratkaistavissa? Muuttamalla asenteita, olemalla valmis maksamaan siitä energiasta enemmän jo nyt, joko suoraan tai välillisesti. Energiapolitiikka tulisi muuttaa siten, että se tukee voimakkaasti innovaatioita ja investointeja uusiutuvien tuotantomuotojen tukemiseksi. Liikenteen siirtymistä vähemmän CO2 -tuottavaan tekniikkaan veropolitiikalla jne. Globaalina puolena asiassa on se, että mikäli me länsimaissa tiukasti pistäisimme CO2 -päästöjä kuriin, voisimme antaa kehitysmaiden käyttää fossiilisia luonnonvarojaan oman elintasonsa nostamiseksi, ja näin lisätä yleistä vakautta ja vaurautta ilmastonmuutoksen aiheuttamissa väestön muuttopaineissa. Panostamalla energiateknologian kehittämiseen, esimerkiksi nykyisten hiilivoimaloiden CO2 -vähennystekniikoihin/talteenottojärjestelmien kehittämiseen, voisimme myös kehitysapuna vähentää päästöjä kehitysmaissa, joilla ei ole resursseja tällaisen teknologian kehittämiseen. Ydinvoiman käyttö ei vaan rohkaise investointeihin uusiutuvien energianmuotojen suhteen tarpeeksi nopealla aikataululla.

biopolttoaineista, ja siihen liittyvän kannanmuodostuksen tausta-aineistoa voi lukea vaikkapa VTT Prosessit tutkimuksesta: Bioenergian mahdollisuudet kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisessä

Kiitän asiallisista ja perusteellisista vastauksista. Kyllä minä jaksan lukea, älä siitä huoli.

Hyviä pointteja toki, kuitenkin on niin että mikään muu energian tuotantotapa kuin ydinvoima ei korvaa hiilivoimaloita. Ja jos todella halutaan CO2 päästöjä vähentää, niin ainoa tapa on ydinvoiman tuntuva lisääminen. Tästä on Saksa hyvä esimerkki.

EU panostaa merkittävästi CCS tekniikoiden kehittämiseen, muistaakseni oli luvattu 10 miljardia. Kuitenkin CCS merkitsee hiilen kulutuksen lisäämistä +30%. Mitäs se merkitsee kaivoksissa ja logistiikassa? (Meri-Pori (565MW) käyttää hiiltä sähkön tuotantoon tuhansia kiloja sekunnissa.)

Ja tälläkin hetkellä Saksa rakentaa kiihkeästi lisää hiilivoimaa, jotta saa voimalat pystyyn ennen 2013 jolloin ei saa rakentaa hiilivoimaa ilman CCS ratkaisua. Ja tämä on maa, jossa tuuli- ja aurinkovoimaa todella tuetaan.

Monesta asiasta olen kanssasi toki samaakin mieltä, esimerkiksi siitä että kuluttajan pitäisi maksaa energiastaan käypä hinta. Eli tuulivoimasta kokokustannus ilman valtion apuja.

Miten muuten vihreään etiikkaan sopii ajaa tukia yrityksille/tuotantotavoille joita vihreä liitto omistaa?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Jos teollisuus on valmis investoimaan 2x ~3000M€ uusiin ydinvoimaloihin ja ainakin toinen näistä tulisi Kepun alueelle (pohjois-pohjanmaa) niin voitte olla ihan varma että tässä tilanteessa Pekkarisen tupee tekee sellaiset satakasikymppiset että muita hirvittää. Ja olen tietoinen että rakennusvaihe alkaa vasta vuosien päästä mutta imagotasolla vaikutus on todella suuri.

Ja nyt on Kepulla todella suuri paine panostaa näihin pohjoisen vesivoimahankkeisiin koska sillä saataisiin duunia ja panostuksia pohjois-Suomeen.

Kokoomus taitaa olla aika neutraali näiden Vuotoksien ja muidne suhteen joten Mauri joutuu vääntämään Cronbergin kanssa aika huolella. Veikkaan että tulemme näkemään veret seisauttavan poliittisen kaupankäynnin, kysymys on vain se mitä Vihreät saavat lypsettyä Kepulta.

Mielestäni on selvää että tässä taloudellisessa tilanteessa yksikään puolue ei voi sanoa ei teollisuuden halulle rakentaa kaksi ydinvoimalaa, mistään muualta ei tule niin paljon investointeja maakuntiin ja kun se vielä täsmää tähän ilmastotrendiinkin niin homma on paketissa.

Mitä Kepu voi tarjota Vihreille? Järkyttävän isot tuulivoima-puistot valtion alueille ja syöttötariffit päälle?
 

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuota kohtaa kommetoisin, että monesti vertaillaan juuri tuota, että omalla autolla pääsee paljon nopeammin työpaikalle kuin julkisilla. Näinhän se tietysti on mutta monet silti jo nyt käyttävät niitä julkisia tai kulkevat työmatkansa polkupyörällä jne. Tuskin kuitenkaan koskaan päästään semmoiseen tilanteeseen , että julkisilla hurauttaa siinä 15 min. työpaikalle kuin työpaikalle. Mutta tehostusta ilman muuta yhteyksiin silti tarvitaan. Ja nuo kaupunkirajat eri vyöhykkeineen on todellakin semmoinen juttu mistä pitäisi päästä joukkoliikenteessä eroon ja yksinkertaista lippujärjestelmää.

Joo en tod oleta että julkisilla tulisi pääsemään samassa ajassa paikasta A paikkaan B, mutta 45min erotus näiden kahden välillä on liikaa ja siihen olisi puututtava. Itse asiassa kesän työmatka meni fillaroidessa ja sekin oli nopeampi vaihtoehto kuin julkinen liikenne. Jos bussi/juna pääsisi edes samaan kuin fillarointiaika, olisin todella tyytyväinen ja vaihtaisin julkisiin välittömästi. Toivottavasti lähivuosina jotain tapahtuu..

Ja tämän hetken ruuhkissa aikaa menee n.25min autolla, siinä kun kaikki seistään kuin täit tervassa.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kävin läpi Keskustan Helsingin ehdokkaat, mielestäni tämä uskomaton linssilude oli numero 925, Lazareva Ella. Oli varmaan uransa huipulla, useita kertoja YLE:n haastateltavana, melkein...

Olet osunut oikeaan. Jopa Yle on myös kiinnittänyt huomiota tähän naiseen ja varmaan sen johdosta hänelle on suotu ihan oikeaakin media-aikaa. Ei siis mennyt yritys hukkaan.

Haastattelu A-tuubissa
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Mitä Kepu voi tarjota Vihreille? Järkyttävän isot tuulivoima-puistot valtion alueille ja syöttötariffit päälle?

Perinteisesti vihreät kaipaavat varsinaisia poliittisia tuloksia enemmän hyväksyntää, ovat sillai vielä vähän nuoria. Eiköhän pari alemman virkamiehen/naisen paikkaa jossain ministeriössä riitä oikein hyvin.
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Mutta tehostusta ilman muuta yhteyksiin silti tarvitaan. Ja nuo kaupunkirajat eri vyöhykkeineen on todellakin semmoinen juttu mistä pitäisi päästä joukkoliikenteessä eroon ja yksinkertaista lippujärjestelmää.
Joukkoliikenteeseenhän pohditaan valtakunnallista matkakorttia, jolla voisi maksaa matkansa kaikissa joukkoliikennevälineissä koko maassa. Toivottavasti yhteinen matkakortti toteutuu, koska se säästäisi monet työmatkalaiset ja monet muutkin usean kortin ja lipun loukulta.

Kolme linkkiä syksyltä matkakortin ja joukkoliikenteen kehittämisen tiimoilta:
YLE: SDP ehdottaa valtakunnallista joukkoliikennekorttia (18.09.)
YLE: Hallitus haluaa lisätä joukkoliikenteen käyttöä (8.10.)
Matkahuolto: Valtakunnallinen matkakortti voidaan toteuttaa Matkahuollon korteilla (16.10.)
 

HangoverFairy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kuulinko oikein?

Timo "Timo Soini" Soini taisi sanoa hetki sitten, että PS:t pitävät puoluekokouksen ensi vuonna ja hän ei ole käytettävissä puheenjohtajavaaleissa. Tämä siis kuultuna 29.10., jossakin urheilukanavan ravi-ohjelmassa, jossa Soini oli vieraana.

Eli oikeasti haetaan nyt, taitavia Perussuomalaisia maakunnasta.
Luulen kuitenkin, että tuo puole tulee kaatumaan omaan mahdottomuukseensa, jokainen jäsen ajaa liian pientä asiaa tässä maassa.
 
Viimeksi muokattu:

Viljuri

Jäsen
Vasemmistopopulistit / uusisuomi.fi

Mielenkiintoisia piirteitä hämmästys ja muut suuret tunteet ovat saaneet aikaan mediassa ja puolueissa kuntavaalien tuloksen tultua julki.

Vasemmistoliiton J.P Roos oli valmis bloginsa mukaan tekemään itsemurhan tai jotakin sinne päin, siinä missä keskustassa maakuntasatraapit ja metsien miehet ovat urakalla kaivamassa maata puoluejohtonsa alta, ei että myös demareissa sama on meneillään, mutta hieman ulkopuolisille enemmän hupia tuoden, osallistujien huomattavista kompetenssiin liittyvistä eroista johtuen.

Mutta jos joku jossakin on melkein sietämättömän keveätä, niin se on juuri tuo, mitä Sampo Terho linkitetyssä artikkelissaan poleemisesti käsittelee, siitäkin huolimatta, ettei hän ihan osu maalinsa kaikkien "vihreässä liikkeessä" vaikuttavien ajatussuuntien hahmottamisessaan.

Tavallaan aihepiiri liittyy laajempaan postmodernistiseen median, humanististen ajatussuuntien ja kansalaiskeskustelun viitekehykseen, jossa vanha totalitaristinen ja korporatistinen perinne J.P Roosin kaltaisine etujoukkojen edustajineen on hyvin hitaasti menettämässä merkitystään ("tosiuskovaiset" pitäväkin 1800-luvun teorioille pohjautuvat poliittiset narratiivit olemassa aina niin pitkälle kuin lääketieteen keksinnöt auttavat itse kunkin elämää jatkumaan loppupäästään), mutta missä myös ainakin jonkinasteinen synteesi perinteisten "massojen alimpien yhteisten nimittäjien", puhtaan potaskan ja toisaalta "unelmahötön" välillä on syntymässä.

Se, että moinen kehitys jopa suorastaan historiallisen determinismin varmuudella (heh heh) on muokkaamassa puoluekenttää uudelleen, on mitä mielenkiintoisin asia, mutta loppujen lopuksi aika lailla toisarvoinen. "BB-katsojat" hyppäävät aina siihen kelkkaan, jossa bileet ovat siististi cool, eikä ns. elämysshoppailussa sinällään mitään pahaa ole, vaikka monien Disneyn filmeistä ja eräistä poliittista narratiiveista tunnistettava teutoninen metsäihanne bambeineen on fasististakin fasistisempi ja ilmastonmuutosnarratiivin tietyt yhteiskunnallisen puolen piirteet mennyttä Pravdaakin valheellisempia.

Lähinnä medialta ja julkiselta keskustelulta toivoisi avointa ja vakavasti otettavaa kriittisyyttä myös tätä muodostumassa olevaa vihreätä synteesiä kohtaan, ettei homma ei jäisi vanhojen väsyneiden setien harteille, kuten meidän kaikkien rakastaman ja arvostaman Paavo Lipposen. Kritiikki, jos mikä, pitää mielen virkeänä, ja sen puute mahdollistaa pahimmillaan keskustelun kehittymisen yleisesti epätoivottavana pidettävään suuntaan.

Valtamedialla tulisi olla tässä oma vastuunsa, jotta soinilaisten ajatussuuntien sensuurin ja "hyssyttelyn" aiheuttamaa virhettä ei toista kertaa tapahtuisi.
 

SGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei raha kiekkoa
Näkisin ja erityisesti toivoisin että kaupungin valtuutetut panostaisivat poikittaiseen julkiseen liikenteeseen, vieläpä mieluiten yli kaupunkirajojen joka omalta osaltaan edistäisi ihmisten siirtymistä julkisiin kulkuvälineisiin.

Näinhän se pitäisi tehdä, mutta kuinkas vaan kävikään? Hakamäentielle tulee lisää kaistoja, kertoisiko joku miksei siihen samalla rahalla laitettu raitiovaunukiskoja erilliselle kaistalleen? Siinä olisi ollut poikittaisliikennettä raiteilla ja investointi olisi mennyt muun tietyön mukana, mutta sen sijaan väännetään vaikeimman kautta joku halvatun ysiratikka kulkemaan mestoihin, joihin jo muutenkin pääsee spåralla suurinpiirtein viereen.
 

Jyrla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves.
Timo "Timo Soini" Soini taisi sanoa hetki sitten, että PS:t pitävät puoluekokouksen ensi vuonna ja hän ei ole käytettävissä puheenjohtajavaaleissa. Tämä siis kuultuna 29.10., jossakin urheilukanavan ravi-ohjelmassa, jossa Soini oli vieraana.

Eli oikeasti haetaan nyt, taitavia Perussuomalaisia maakunnasta.
Luulen kuitenkin, että tuo puole tulee kaatumaan omaan mahdottomuukseensa, jokainen jäsen ajaa liian pientä asiaa tässä maassa.

Soini sanoi juuri niinkuin kuulit, eli sanoi haluavansa jatkaa PS:n puheenjohtajana, mutta ei halunnut missään tapauksessa käyttää termiä "olen käytettävissä". Eli ei ole käytettävissä, vaan haluaa jatkaa.

Aika sekavasti ilmaistu, mutta noin sen ymmärsin.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Kohta, elikkäs klo 21.05 alkaa A-Talk.

Muukalaispelolla vaalivoittoon? Vieraina perussuomalaiset Teemu Lahtinen ja Johannes Nieminen, uussuomalainen Abdirahim Hussein ja päätoimittaja Jussi K. Niemelä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Kohta, elikkäs klo 21.05 alkaa A-Talk.

Muukalaispelolla vaalivoittoon? Vieraina perussuomalaiset Teemu Lahtinen ja Johannes Nieminen, uussuomalainen Abdirahim Hussein ja päätoimittaja Jussi K. Niemelä.

Oli muuten todella ala-arvoinen kommentti tältä Niemeltä lopuksi, suorastaan törkeä.

Miten helvetissä Halla-ahon pistooliharrastus liittyi aiheeseen? Aivan tarkoituksella yritti sitoa Kauhajoen ja Jokelan tapahtumat jotenkin PS:n agendaan.

Muutenkin tuo Niemelän esiintyminen tyypillisenä vasemmisto-populistina oli aika karua kuunneltavaa, Hussein oli huomattavasti järkevämpi argumenteissaan ja pysyi aiheessa toisin kuin tämä suuri humanisti Niemelä.

Tuolta haastatellulta Varissuon asukilta tuli muuten suoraan se minkä takia keskustelua aiheesta ei tule - heti kun alat kyseenalaistamaan maahanmuuttajien määrää niin sinut leimataan armotta rasistiksi, tätä korttia nämä ns. humanistit heiluttavat samantien ja tukahduttavat keskustelun siihen.

Niemelä teki itsestään pellen tuossa keskustelussa, nämä PS:n edustajat olivat yllättävän fiksuja ainakin omiin oletusarvoihin nähden eivätkä tarttuneet Niemelän surkeisiin täkyihin.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Oli muuten todella ala-arvoinen kommentti tältä Niemeltä lopuksi, suorastaan törkeä.

Miten helvetissä Halla-ahon pistooliharrastus liittyi aiheeseen? Aivan tarkoituksella yritti sitoa Kauhajoen ja Jokelan tapahtumat jotenkin PS:n agendaan.

Muutenkin tuo Niemelän esiintyminen tyypillisenä vasemmisto-populistina oli aika karua kuunneltavaa, Hussein oli huomattavasti järkevämpi argumenteissaan ja pysyi aiheessa toisin kuin tämä suuri humanisti Niemelä.

Niemelä teki itsestään pellen tuossa keskustelussa, nämä PS:n edustajat olivat yllättävän fiksuja ainakin omiin oletusarvoihin nähden eivätkä tarttuneet Niemelän surkeisiin täkyihin.

Itsekin katsoin lähetyksen ja Niemelä oli täysi juntti koko haastattelun ajan. Hussein taas positiivinen yllätys, joskis välillä vaati jo perusteltuun kohtaan perustelun.

Persuista taas olisin mielummin nähnyt Halla-Ahon puhumassa blokeistaan. Siksi myös, että Lahtinen ja tämä toinen persu eivät ole yhtä lahjakkaita argumentoijia, kuin Halla-Aho itse. Odotankin Halla-Ahon itse ottavan kantaa "väittelyyn", kun tällä kertaa ei kuulema itse saapunut paikalle.

Persujen edustus oli pienoinen pettymys johtuen siitä, että ainakin itselleni välitty se kuva, että pojat ovat todella jännittyneitä. Vastauksiin olisin kaipanut terävämpää otetta.

Hussein taas ei itse osallistunut muuten keskusteluun, kuin vaatimalla persujen nuorilta jätkiltä argumenttaja yhteen, jos toiseen asiaan. Tämä vasemmistovihreä-ääliö taas puhui todella törkeitä luokkauksia persuja kohtaan ja osoitti juuri sen, että suvaitsemattomimmat ihmiset ovat juurikin vihreitä.

Myös blokeista otetut kohdat jättivät mielen ihmetteleväiseksi. Miksi poimia yksi kohta tai kaksi kohtaa yli 200 kirjoituksesta. Miksi, jotakin kirjoitusta ei käsitelty perusteellisesti sen sijaa, että toimitus on poiminut yhden "radikaalin" esimerkin teksistä ja väitti sen jälkeen sen olevan Halla-Ahon kokokanta.

+/- Husseinille ja persuille. Ylelle pientä miinusta epäkorrektista esityksestä ja Niemelälle paskahanskat käteen.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Persujen edustus oli pienoinen pettymys
Oli kyllä todella heikko edustus Lahtiselta ja ponnarihepulta. Anteeksiantamatonta jäätymistä ja vapinaa ihan odotettavissa olevissa yksinkertaisissa peruskysymyksissä. Kiprusohvin Markokin olisi ollut sanavalmiimpi, vaikka olisi talutettu säkki päässä studioon suoraan pelistä. Persuilla on kyllä vakavan miettimisen paikka, että kenet päästää telkkariin jatkossa. Tennissukka-Skepsis-Apina nolasi itsensä kyllä vieläkin totaalisemmin.

Mamulle pisteet tästä tv-sessiosta, vaikka jyrkästi eri mieltä olenkin asioista.

Olisin kyllä mieluusti kuullut jonkinlaisen avauksen Perussuomalaisten kannasta maahanmuuttoasioihin nyt vaalivoiton jälkeen, mutta homma kutistuikin lillukanvarsista vääntämiseen jonkun Sisu-sivujen ja studiosta pois jääneen Halla-Ahon kirjoitusten yksittäisistä lauseista. Heikko esitys siis Yleltäkin.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Olisin kyllä mieluusti kuullut jonkinlaisen avauksen Perussuomalaisten kannasta maahanmuuttoasioihin nyt vaalivoiton jälkeen, mutta homma kutistuikin lillukanvarsista vääntämiseen jonkun Sisu-sivujen ja studiosta pois jääneen Halla-Ahon kirjoitusten yksittäisistä lauseista. Heikko esitys siis Yleltäkin.

Halla-Aho olisi kiinnostava saada järkevässä formaatissa tv-väittelyyn. Tietysti voi olla hyvinkin heikko tv-esiintyjä, mutta olisi aivan mukava kuunnella myös livenä argumentteja. Hänhän nyt näyttää olevan maahanmuuttovastaisuuden ideologinen oppi-isä Suomessa. On tietysti totta, että tämä YLE:n ja muiden tiedotusvälineiden harjoittama hyssyttely ei ole omiaan edistämään asioita. Maahanmuuttovastaisuuden pitäisi olla legitiimi yhteiskunnallinen asenne, jota ei pidä hiljentää samantien rasismi-kortilla - se on omiaan lähinnä edistämään tätä usein melko harhaista ajattelua sekä saamaan sen kannattajat ja sympatisoijat ajattelemaan myös positiivisemmin rasismista. Toki nämä kaksi asennetta voivat myös usein kulkea käsi kädessä, mutta olisi hyvä pyrkiä tekemään ero niiden välillä yhteiskunnallisessa debatissa. Osin perussuomalaisten - sinänsä toistaiseksi hyvin harmiton - menestys varmasti johtuukin tästä hyssyttelystä ja suoranaisesta vaientamisesta. Halla-Ahon teesit pitäisi saada päivänvaloon, jolloin ne on helppo nähdä monelta osin perusteettomiksi ja epäilemättä jopa tietoiseksi harhaanjohtamiseksi. Nythän tästä maanisesta yhden asian miehestä on tullut jonkinlainen netti-legenda, "vaietun toisinajattelijan" gloria leviää suusta suuhun ruohonjuuritasolla.
 

solamnic76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlos Tevez... siis punaistako pitää kumartaa?
Halla-Aho olisi kiinnostava saada järkevässä formaatissa tv-väittelyyn. Tietysti voi olla hyvinkin heikko tv-esiintyjä, mutta olisi aivan mukava kuunnella myös livenä argumentteja. Hänhän nyt näyttää olevan maahanmuuttovastaisuuden ideologinen oppi-isä Suomessa. On tietysti totta, että tämä YLE:n ja muiden tiedotusvälineiden harjoittama hyssyttely ei ole omiaan edistämään asioita.

Halla-Ahon radiohaastattelun voi kuunnella youtubesta. Hakusanaksi Halla-Aho.

Mutta tämä persujen leimaaminen rasisteiksi voi kääntyä itseää vastaan. Sisuja on persujen valtuutetuista 5 kpl, joten marginaaliryhmästä puhutaan. Persujen ohjelma on erittäin vasemmistolainen sinänsä, joten mistään oikeistopopulismistä on vähän turha puhua.

Toivottavasti persujen menestys analysoidaan oikein, tai sitten heebot tuplaavat eduskuntavaaleissa menestyksensä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Mutta tämä persujen leimaaminen rasisteiksi voi kääntyä itseää vastaan. Sisuja on persujen valtuutetuista 5 kpl, joten marginaaliryhmästä puhutaan. Persujen ohjelma on erittäin vasemmistolainen sinänsä, joten mistään oikeistopopulismistä on vähän turha puhua.

Toivottavasti persujen menestys analysoidaan oikein, tai sitten heebot tuplaavat eduskuntavaaleissa menestyksensä.

Mutta etenkin aiemmin oli aika tyypillistäkin oikeistopopulismille, että se ei ollut taloudellisesti millään erityisen uusliberaaleilla linjoilla vaan tuki valtiojohtoista talouspolitiikkaa. "Kansallissosialismi" ei ollut alkujaan mikään tyhjä nimitys (vaikka lopulta käytännössä pitkälle sellaiseksi osoittautuikin). Viime vuosikymmeninä on sitten erinäisissä länsimaissa esiintynyt ulkomaalaisvastaisen ja markkinahenkisen populismin yhdistelmiä, Haiderin puolue taitaa olla esimerkki tästä ja Norjassa ja Tanskassa lienee samantyyppisiä liikkeitä. SMP:n perintö on varmastikin markkinahenkisyyden vastainen, mutta Hesarissa oli muutama kuukausi sitten mielenkiintoinen juttu, että etenkin pääkaupunkiseudun perussuomalaisissa piireissä esiintyy jonkinlaista markkinaliberalismiakin. Tietysti liikkeen suuri heikkous on, että siellä esiintyy ties mitä hörhöilyä - toki kannatus voi vielä kasvaa, mutta nämä puitteet tuskin kovin valtavaa menestystä tulevat kestämään. Tietääköhän Soini edes mitä lopulta haluaa kannatuksen kasvun lisäksi?
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Eilisestä A-Talkista

Hymähdin, kun juontaja kiitti lopuksi "mielenkiintoisesta keskustelusta".

Eihän koko ohjelman aikana saatu rakentavaa keskustelua aikaiseksi hetkeksikään. Ainoa, joka jollain tapaa rakentavaa keskustelua edes yritti luoda, oli joukon ainoa maahanmuuttaja.

Nämä Suomen Sisun edustajat olivat kyllä kova pettymys, kun näköjään reaaliaikainen livekeskustelu olikin sitten liian kova pala. On näköjään sata kertaa helpompaa kirjoitella ajan kanssa internetissä argumentteja asioihin, jotka heidän agendallaan ovat.

Monesti, kun lukee multikultivastustajien kirjoituksia, ovat ne hyvin argumentoituja, vaikka toki niiden argumenttien taustalla onkin välillä lievää ja joskus vähän suurempaakin asioiden oikomista. Kuitenkin niissä on pointtinsa, vaikka kaikkia pointteja en ihan purematta nielekään. Senpä vuoksi jotenkin vain odotin intellektuellia ja taidokasta kommenttia pöydän toiselta puolelta. Nyt kuitenkin kommentit jäivät kurkkuun ja molempien Sisun jätkien argumentointi oli takeltelevaa ja hyvin mitäänsanomatonta.

Ehkä siinä sitten oli kyse jossain määrin kokemattomuudesta, kun ei noita televisiodebatteja jätkillä varmasti juurikaan ole meriittilistallaan. Ehkä he ajan kanssa sitten valmistelevat joitakin paatoksellisia puheenvuoroja tuleviin valtuustojen kokouksiin, jolloin ehkä jopa hetken pystyvät loistamaan tilastoillaan ja argumenteillaan.

Mitä tulee siihen humanistiheppuun, oli kaveri kyllä aika angstinen. "Keskustelun" alusta lähtien tuli selväksi, että mies on etukäteen ottanut joitakin muutamia lauseita Sisun sivuilta, joihin oikein paloi halusta päästä tarttumaan. Ei sinänsä, voihan niihin tarttua, jos moisia lauseita sivustolla on heitelty ja sikäli on hän oikeassakin siinä, että kyseisen ryhmittymän porukoissa taatusti vilisee heppuja, joiden ehdoton motiivi osallistua toimintaan, on puhtaasti rotuun perustuva syrjintä, eikä edes pyritä esittämään asioita siltä kantilta, että kyseessä on yhteiskunnan vapaamatkustajamäärän kurissa pitäminen aivan konkreettisin perustein.

Ohjelma oli pettymys, mutta mitäpä menin odottamaan jotain todellista argumenttien heittelyä puolin ja toisin. Se nyt sitten jäi.
 

Wesku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ainakin minulle jäi noista eilisistä Persujen kavereista sellainen mielikuva, että olivat ilmeisesti vain kiillottamassa puolueen imagoa eivätkä puolustamassa omia tai Sisun mielipiteitä. "Ollaan me joo kato oikeasti ihan kivoja kavereita jne.." Turhaa nössöilyä, mutta pelkäsivät selvästi sitä, että yksikin väärä sana, esim. NEEKERI, niin heti olisi ollut tulilinjalla pojat, puolue ja Sisu. Oltiin siis vaan hiljaa sukkasillaan ja puolustauduttiin punastellen.

En tosiaan ymmärrä, miksei näistä asioista voi puhua selvällä suomen kielellä ja tarvittaessa vaikka vähän ronskimminkin.

Onhan se nyt ihan selvä, että perusveijoa ottaa päähän, kun joutuu heräämään aamulla kuudelta ehtiäkseen töihin, kun taas naapurin maahanmuuttaja ei tee mitään muuta kuin lompsii kerran viikossa kielikurssille ja kuittaa sossusta rahaa elääkseen.

Sekös Veijoa sitten vielä enemmän harmittaa, kun työttömäksi jäädessään saa niukin naukin sen verran rahaa, jolla juuri ja juuri pysyy elossa(ei siis puhuta ansiosidonnaisista vaan ihan perus fattarahasta työkkärin muutaman kympin lisäksi), kun taas naapurin kielikurssilainen sai samasta paikasta elämisen lisäksi rahaa uusiin huonekaluihin, telkkariin ym. Onhan näin tapahtunut oikeastikin tässä maassa.

Veijoa saattaa lisäksi ottaa kuulaan, kun tullessaan metrosta joutuu asemalla ryöstetyksi muutaman naapurin näköisen kaverin toimesta. Niinpä Veijo päättää äänestää seuraavissa vaaleissa persuja, jotka edes uskaltavat puhua asioista.

Lain tulee olla sama kaikille ja samalla tavalla keppiä ja porkkanaa väriin ja uskontoon katsomatta jokaiselle. Työnteon tulee aina olla HUOMATTAVASTI kannustavampaa kuin jouten olo. Jos ei sitä norsukuiskaajan tai neurokirurgin paikkaa irtoa heti lentokentälle saavuttua, niin tehdään herranen aika sitten aluksi jotain muuta. Kun sitten ollaan töissä, niin onhan siitä tilanteesta helpompaa ponnistaa ja pyrkiä uusiin parempiin töihin kuin kortistosta, jossa työhistoria on omalla kohdalla 0. Ansiotasokin on jatkuvasti parempi(siis sen tulisi ilman muuta olla).

Eilinen maahanmuuttaja vaati suomalaisia kunnioittamaan heidän kulttuuriaan, jonka jälkeen homma toimisi myös toisinpäin. Eiköhän se nyt sentään niin ole, että se kunnioitus tulee ensin ansaita toisinpäin. Eli tullaan tähän maahan sitten töihin tai pakoon, niin pyritään elämään, kuten valtaväestökin. Kunnioitetaan uutta "isänmaata", sen kulttuuria ja historiaa ja ollaan myös itse rakentamassa sitä hartiavoimin ja töitä tehden, niinkuin suuri osa valtaväestöstä. Kun käyttäytyy enemmistön tavoin, on varmasti helpompaa päästä enemmistön hyväksymäksi ja yhteisön kunnioitetuksi jäseneksi ihonväristä riippumatta.

Ei tänne loisimaan ja rötöstelemään pidä tulla tai jos tullaan, niin valtiolla pitää olla rohkeutta näyttää kengän kuvaa ja passittaa takaisin lähtöruutuun tällaiset henkilöt.

En ymmärrä myöskään sitä, että kun tänne tulee maahanmuuttajia, niin dumpataan suurin osa samoihin paikkoihin, jolloin syntyy näitä pikkumogadishuja, pikkumoskovia, pikkutallinnoja jne. Suomi on iso maa ja kyllä täällä rittää tilaa asutettavaksi muuallakin kuin muutamassa isossa kaupungissa. Mitä sitä turhaan soputumaan ja uusia ystäviä etsimään, kun on ne omat maanmiehet ihan naapurissa ja heitä on kasapäin kaiken lisäksi.

Fiktiivisenä voidaan kuvitella tilanne, jossa minut ja 9 muuta palstaveljeä paiskataan jonnekin kylään Afrikan savannille. Noh, kenenkähän kanssa siellä siellä hengataan päivät pitkät ? Hyvä jos vuoden päästä ollaan edes auttavasti opittu paikallista kieltä, vaikka paikallinen kulttuuriministeri ohjaisikin kieli- ja tapakurssille. Jos meidät taas paiskataan ympäri maata eri kyliin ja sovitaan treffit vuoden päähän, niin eiköhän meillä jokaisella ole jo tuossa vaiheessa uusia ystäviä, kieli jotakuinkin hanskassa ja jonkinlainen työpaikkakin jos nyt edes vähän alusta on suomalaisuutta tarttunut taskuun.

Maahanmuuttajien työllistyminen on suuri ongelma ja se on selvä, että joutenolo ei ole kellekään hyödyksi. Tähän tulisi todella panostaa. Myöskään alkoholistien yletöntä paapomista en käsitä.

En ole Persu enkä edes äänestänyt Persuja, mutta ymmärrän hyvin tuon äänisaaliin, jonka keräsivät. Ei ongelmia ratkota kuoliaaksi vaikenemalla ja Persuille iso kiitos siitä, että ottavat tämän asian esiin ja kirkkaaseen päivänvaloon.

Rohkeasti keskustelemalla voidaan asioita muuttaa kaikkien hyväksi. Hyssyttely ja ovien lukitseminen ei ratkaise mitään. Väkivalta ja syrjiminen kaikkein vähiten.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös