Kun Pandoran lipas avautuu – keskustelua ja pohdintaa KHL-pelaajien mahdollisesta siirtymisestä Liigaan

  • 163 060
  • 1 248

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kun samoissa viesteissä dumataan Pulkkinen täysin ja puolustetaan Jordania, niin mikä estää Pulkkista tulemasta seuraavan sopimuksensa yhteydessä vastaavan tarinan kanssa ulos? Ei Pulkkinenkaan ole tehnyt KHL:ään sopimusta sodan alettua, vaikka jatkosta onkin huhuttu.
Juu tätä minäkin kyselin, mutta kyseessä on kuulemma "eri homma" mitä minä en oikein ymmärrä. Aivan samat lähtökohdat mitä Jordanilla.
 

Boogy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kun samoissa viesteissä dumataan Pulkkinen täysin ja puolustetaan Jordania, niin mikä estää Pulkkista tulemasta seuraavan sopimuksensa yhteydessä vastaavan tarinan kanssa ulos? Ei Pulkkinenkaan ole tehnyt KHL:ään sopimusta sodan alettua, vaikka jatkosta onkin huhuttu.
Ei mikään mutta eri asia on se että onko hänellä mitään todisteita väitteidensä tueksi. Jordánin tukena on ollut Kari Jalonen sekä Tsekin jääkiekkoliitto.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei mikään mutta eri asia on se että onko hänellä mitään todisteita väitteidensä tueksi. Jordánin tukena on ollut Kari Jalonen sekä Tsekin jääkiekkoliitto.
Itse en ihan kauheasti luota täysin kuplautuneeseen jääkiekkoyhteisöön näissä asioissa, vaikka Kari Jalosta arvostankin. Marjamäkeäkin pidin fiksuna kaverina kunnes totesi Valko-Venäjälle lähdöstä "En ole hirveästi korvaa lotkauttanut. Uskon, että olemme ammattimaisissa käsissä, oli tilanne mikä tahansa. [...] Ne ovat sellaisia poliittisia juttuja, ei siihen kannata urheilua sotkea."
 

FastEnd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Sen verran asiasta; Tsekin liitto on kuitenkin tehnyt taustatyötä Jordanin osalta, että sai pelata maajoukkueessa mutta tykkikauden pelannut Sulak ei kuten ei myöskään Jaskin, joka pelasi huippukauden. Jordan yrittänyt päästä pois KHL:stä mutta se vei aikaa sopimuskuvioiden vuoksi. Lähti heti kun pääsi, nämä siis Tsekin liiton selvitysten pohjalta. Mielestäni näitä pitäisi käsitellä eri tavoin mutta saahan sitä taivastella kaikkia asioita, jos haluaa..
 

Brooklyn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varsinais-Suomalainen juniorikiekko
Odotin ulostuloa joka antaisi tälle keissille tietynlaisen positiivisemman vivahteen, mutta Pöyhösen Pelicans osoittaa vetävänsä täysin omaa linjaansa taas.

Onko muut lähdössä tähän, mitäs olette mieltä?
 
Minusta Jordanin siirto Lahteen kertoo paljon moraalista (tai sen uupumisesta) globaalissa kiekko"perheessä" yleisesti. Kilpailuedun nimissä ollaan valmiit venyttämään yhteisten sopimuksen tai yleisen moraalin (l.Venäjän hyökkäys-sota/KHL) rajoja ja aina kun joku onnistuu, toinen tulee perässä. Ikävä esimerkki, mutta ei yllätä.

Muut seurat voisivat halutessaan estää tämän. Itse tilanne ei ihan hirveästi jätä varaa tulkintaan. Jordan palasi Venäjälle (vieläpä kapteeniksi) sodan alkamisen jälkeen. Raha ratkaisi.
(Selittelyt sopimuksen julkistuksen yhteydessä kertovat siitä, että ainakin joku jossain tuntee kuumotusta perseen alla.)
 
Viimeksi muokattu:

surfa

Jäsen
Jordan palasi Venäjälle (vieläpä kapteeniksi) sodan alkamisen jälkeen. Raha ratkaisi.
(Selittelyt sopimuksen julkistuksen yhteydessä kertovat siitä, että ainakin joku jossain tuntee kuumotusta perseen alla.)
Mitään en asiasta tiedä, mutta aika harva tällä pallolla ilman rahaa pärjää. Mikä helvetin peikko siitä rahasta on tehtävä? Sitä tarvii, muuten ei pärjää.

Sossun rahoilla elävien tietysti on varmaan hankala ymmärtää, että joku puolentoista vuoden edes potentiaalinen nollatulo edes jonkinlaisen palkkatason jälkeen kyllä on aika lähellä katastrofia. Luulisi jokaisen töissä käyvän ymmärtävän peiliin katsomisen jälkeen, että se omakin moraali venyy kyllä tarvittaessa yllättävän pitkälle, jos joku heiluttelee lähellä eläkeikää 18 kuukauden nollatulot jakso korttia.

Mutta kuten sanottua, mitään en asiasta tiedä, enkä oikeastaan haluakaan, mutta en kyllä ala jeesustelemaan epäselvissä tapauksissa toisten tekemisistäkään. Oman elämänsä pyhimykset voivat vapaasti jatkaa vaikka vaihteeksi Rovanperän lehmäkommenttien kritisointia, jos muuta tekemistä ei kerran ole.
 
Suosikkijoukkue
Paws relate, Waggy tails, Wet kisses, I'll bark yo
Case Vainio oli älyttömän tyhmä ylilyönti, jolla saatiin julkinen keskustelu käännettyä pois Tapparan varmasta voitosta. En kuitenkaan ymmärrä miten se liittyy tähän ketjuun. Toisaalta sen jatkuva nostaminen kertoo hyvin paljon kritisoijista ja heidän agendastaan. Mietin, että kritisoidaanko täällä case Jordania, vai jotain muita vanhoja antipatioita?

Nupe tuli ja pelasti Pelicansin konkurssilta. Siltikään valtaosa Pelicans faneista ei miestä arvosta. Toki Nupekin osaa tehdä virheitä. Kenties samaistuu muutamiin mainittuihin pelaajiin..

Bartosak ja Jordan taas edustaa mulle sitä, että Lahessa osataan suhtautua ihmisiin ihmisinä. Kaikki tekee virheitä tai saattaa joskus joutua jopa syyttömänä epäedulliseen asemaan ja sen myötä sylkykupiksi. Oikeassa ympäristössä niistä virheistä opitaan ja kasvetaan entistä paremmiksi. Aika kapeakatseista syyttää ihmistä ainiaan vanhoista ongelmistaan uskomatta, ettei kykene tehdä parannusta. Oon jollain pervolla tapaa jopa vähän ylpeä, että Pelicansilla on munaa olla "sylkykuppipelaajien" puolella.

Monen kirjoittajan viesteistä käy ilmi, että mitään ei tiedetä, ei jakseta tutustua asiaan, mutta ihan kauhea pakko on avautua ja nostaa meteliä. Jatkan nyt popparien äärellä. Jatkakaa :D

Voitko kertoa minulle, missä menee "sylkykuppipelaajien" puolella olemisen raja? Jos kaikki voidaan selittää sillä, että virheitä tehdään ja niistä opitaan, kaikki voidaan myös oikeuttaa. Olisiko siis sinulle ok, jos Teemu Pulkkinen tekisi sopimuksen Pelicansin kanssa? Ja jos ei ole, niin miksi ei ole? Käsittääkseni myös Pulkkisella tulee olla sama oikeus oppia virheistään kuin Bartosakilla ja Jordanilla.

Mitä itse Jordanin sopimukseen tulee, voin todeta olevani helvetin onnellinen, että sopimusta ei ole tehty HIFK:n kanssa. Enpä minä toisaalta jaksa kauheasti Pelicansia tästä moittiakaan. He toimivat oman arvomaailmansa pohjalta ja tekevät ratkaisunsa sen mukaan.

Liigassa on sen historian aikana pelannut jos jonkinlaisia ratkaisuja elämässään tehneitä pelaajia; raiskaajasta pahoinpitelijän kautta rasistiin ja monia muita. Ihmisen moraalilla on tapana venyä ja paukkua itselle sopivaksi. Nyt niin käy Lahdessa, joskus aikaisemmin jossain muualla ja tulevaisuudessa toisaalla.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei oikeestaan itsessä herätä mitään tunteita, paitsi että kovan vahvistuksen Pelicans sai.

Moralisointi muutenkin on hieman typerää muiden seurojen tai kannattajien toimesta, koska eihän se sota alkanut 2022 vaan 2014 ja sinne KHL:ään on myyty ja sieltä on tullut pelaajia vuosien aikana. Ei taida löytyä sellaista liigaseuraa kenellä ei olisi "verta käsissä"
 

Iggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Juu tätä minäkin kyselin, mutta kyseessä on kuulemma "eri homma" mitä minä en oikein ymmärrä. Aivan samat lähtökohdat mitä Jordanilla.

Ainakin ajankohta eroaa merkittävästi. Jordanilla irtaantuminen sopimuksesta kesti pari kuukautta liian kauan, jolloin vedotaan sen olleen moraalisesti väärin. Jordanilla tämä tapahtui kuitenkin saman vuonna kuin kaikilla muillakin pelaajilla, Pulkkisella ei.

Toinen mahdollinen eroavaisuus voisi löytyä Pulkkisen joukkuekavereista, onko sieltä kukaan purkanut sopimusta helmikuun 2022 jälkeen?

Pulkkisesta puhuminen on sikäli turhaa, kun hän ei ole tällä tietoa Liigaan siirtymässä vaan ilmeisesti haluaa pelata kohelossa. Tämä onkin sitten se kaikista isoin ero.
 

Bronco

Jäsen
Mustavalkoisuus ja äärimmäisyyksiin menevä ehdottomuus ei ole kovin hedelmällisiä ajattelutapoja. Jokainen joukkue ja sen fanit olisivat ottaneet Jordanin rosteriinsa.

Nyt kun vahvat huhut vei alusta alkaen Pelicansiin, niin esimerkiksi Kärppien fanien oli turvallista ketjun ekalta sivulta lähtien moralisoida hankintaa, kun ei ole vaaraa että tämän pelaajan kohdalla puheet osuisi omaan nilkkaan. Lähinnä näyttää siltä, että harmitus kilpailijan vahvistumisesta kovalla pelaajalla piti kääntää jo ennakkoon jollain tapaa itselle vähemmän tappiolliseksi.

Täytyy olla aikamoinen hörhö, jos ei tuomitse Venäjän hyökkäyssotaa. Pitäisi kuitenkin myös ymmärtää, että kaikkea vähänkin Venäjään liittyvää ei voi tuomita samalla muotilla, vaan asiat on aina tapauskohtaisia.

Noin muutoin Pelicansin tempaukset saattavat olla etenkin yhden luovan hahmon inspiroimina kyseenalaisiakin enkä ylläty, että nimenomaan Pelicans palkkaa tässäkin tapauksessa Jordanin. Mutta hankintaa en pysty näillä tiedoilla mitenkään tuomitsemaan tai moralisoimaan.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onko Niemelä muuten kommentoinut tätä siirtoa jotenkin ns. KHL-kulmasta? Olin jostain lukevinani, että aiemmin olisi julkisesti sanonut "ei kiitos" tämän kategorian pelaajille.

Ylläoleva ei sisällä kannanottoa Jordanin siirron moraalisuuteen tms., vaan olen vain utelias.
 

PorinPoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itteä naurattaa lähinnä se, että Pelicans fanit on oikein joukolla puolustelemassa sitä että Jordan oli uhri jne. :D Pulkkinenkin varmaan siirtyy pelsuun nyt kun on vapaana, ei kuitenkaan tehnyt jatkosopimusta sodan alettuakaan.


Ihan sama mitä Jordan sanoo, aika sutjakasti kaikki halukkaat Eurooppalaiset pääsi sarjasta pois 2022 kesällä. Ei ne Amurissa sitä panttivankina nyt pitäneet. Se voi pitää paikkansa että Amur ei halunnut halunnut purkaa sopimusta suoriltaan, mutta olisihan sen sopimuksen voinut ostaa ulos kuten moni muu pelaaja teki.
 

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mustaa ei voi kääntää valkoiseksi. Pelicans osoitti moraalinsa jo kevään finaaleissa, ja tämä uusin rekrytointi jatkaa samaa linjaa.
 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Sen verran asiasta; Tsekin liitto on kuitenkin tehnyt taustatyötä Jordanin osalta, että sai pelata maajoukkueessa mutta tykkikauden pelannut Sulak ei kuten ei myöskään Jaskin, joka pelasi huippukauden. Jordan yrittänyt päästä pois KHL:stä mutta se vei aikaa sopimuskuvioiden vuoksi. Lähti heti kun pääsi, nämä siis Tsekin liiton selvitysten pohjalta. Mielestäni näitä pitäisi käsitellä eri tavoin mutta saahan sitä taivastella kaikkia asioita, jos haluaa..

Näistä Tsekin maajoukkuevalinnoista sen verran tältä keväältä, että esimerkiksi Lukas Klokilla ja David Sklenickalla ei ollut mitään asiaa Jalosen maajoukkueeseen, kun selvisi että he ovat siirtymässä ensi kaudeksi KHL:ään. Tsekin liitto tai Jalonen tietävät varmaan, miksi sitten Jordan kelpuutettiin mukaan.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Karhubasket KEspoo sekä Crocodiles
Niin kuinka moni moralisoija seurasi kuluneella kaudella tarunhohtoista NHLää…eikö senkin seuraaminen pitäisi lopettaa koska siellä venäläispelaajia? Mihin vedetään se oikean ja väärin raja? Kuka sen määrittää ? Syöttelö esim marabou suklaata tai käytättekö jotain tuotetta jonka taustalla on venäläisomisteista rahaa?
 

Brooklyn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varsinais-Suomalainen juniorikiekko
Pulkkisesta puhuminen on sikäli turhaa, kun hän ei ole tällä tietoa Liigaan siirtymässä vaan ilmeisesti haluaa pelata kohelossa. Tämä onkin sitten se kaikista isoin ero.

Jordanhan myös halusi pelata Venäjällä. Kunnes ei halunnut. Mutta jossain vaiheessa halusi, kapteenius puoltaa tätä mielestäni jonkin verran. Eli sinällään tuossa ei ole eroa mikäli objektiivisesti katsoo.
 
Suosikkijoukkue
Paws relate, Waggy tails, Wet kisses, I'll bark yo
Niin kuinka moni moralisoija seurasi kuluneella kaudella tarunhohtoista NHLää…eikö senkin seuraaminen pitäisi lopettaa koska siellä venäläispelaajia? Mihin vedetään se oikean ja väärin raja? Kuka sen määrittää ? Syöttelö esim marabou suklaata tai käytättekö jotain tuotetta jonka taustalla on venäläisomisteista rahaa?

Miksi NHL:n seuraaminen pitäisi lopettaa, koska siellä on venäläispelaajia? Ei kai pelkkä kansalaisuus ihmisestä pahaa tee. Toki NHL on ollut munaton Ovechkinin kohdalla, mutta eipä hänkään ole KHL:ssä pelannut Venäjän täysmittaisen hyökkäyssodan alettua Ukrainassa. Tietysti KHL:n ja NHL:n väliltä on löydettävissä muitakin eroavaisuuksia, mitkä tekevät kärjistyksestäsi huonon: soft PowerPoint v. liiketoiminta, valtiorahoitteisuus v. yksityinen rahoitus jne.
 

sknul

Jäsen
Suosikkijoukkue
montreal canadiens,
suolahden urho.
Aivan sama miten tämä menee tai mitä kukakin sanoo. En todellakaan halua nähdä tälläistä hankintaa KooKoolta. Tälläistä moraalittomuuden rajamailla olevaa toimintaa en kaipaa rakastamaani seuraan. Mieluummin vaikka sitten pelataan huonommalla joukkueella, kuin aletaan tuollaiseen toimintaan missä on omat riskinsä. Voi vaikuttaa olennaisesti pukukoppikemiaankin, mutta se jää nähtäväksi.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Nyt kun vahvat huhut vei alusta alkaen Pelicansiin, niin esimerkiksi Kärppien fanien oli turvallista ketjun ekalta sivulta lähtien moralisoida hankintaa, kun ei ole vaaraa että tämän pelaajan kohdalla puheet osuisi omaan nilkkaan. Lähinnä näyttää siltä, että harmitus kilpailijan vahvistumisesta kovalla pelaajalla piti kääntää jo ennakkoon jollain tapaa itselle vähemmän tappiolliseksi.
Joillekin on olemassa tärkeämpiä asioita kuin jääkiekko. En kyllä itse hyvällä katsoisi jos hankinta olisi tehty KalPaan.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Niin kuinka moni moralisoija seurasi kuluneella kaudella tarunhohtoista NHLää…eikö senkin seuraaminen pitäisi lopettaa koska siellä venäläispelaajia? Mihin vedetään se oikean ja väärin raja? Kuka sen määrittää ? Syöttelö esim marabou suklaata tai käytättekö jotain tuotetta jonka taustalla on venäläisomisteista rahaa?
Yritetään kovasti olla tukematta Venäjän hyökkäyssotaa. Mikä tässä on niin hankalaa?
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Sen verran asiasta; Tsekin liitto on kuitenkin tehnyt taustatyötä Jordanin osalta, että sai pelata maajoukkueessa mutta tykkikauden pelannut Sulak ei kuten ei myöskään Jaskin, joka pelasi huippukauden. Jordan yrittänyt päästä pois KHL:stä mutta se vei aikaa sopimuskuvioiden vuoksi. Lähti heti kun pääsi, nämä siis Tsekin liiton selvitysten pohjalta. Mielestäni näitä pitäisi käsitellä eri tavoin mutta saahan sitä taivastella kaikkia asioita, jos haluaa..

Tuo viime kevään MM-edustus on sellainen mille ei jostain syystä tunnuta antavan kovinkaan paljon painoarvoa, vaan koko ajan vedotaan, että kapteeni sitä ja kapteeni tätä, sekä kyllä vain muutkin pääsivät pois. Nyt on kyseessä pelaaja, kuka on tehnyt sopimuksen aikoinaan ryssien kanssa. Aina pitää muistaa, että ryssä osaa ryssäillä, niin ei mikään ihme, että Jordanin sopimuksen purkaminen ei ole mennyt kuten muilla. Kaikesta kuitenkin paistaa läpi se, että yritystä sopimuksen purkuun on ollut, mutta se vain ei ole mennyt yhtä jouheasti kuin muilla.
 

Sandman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Yritetään kovasti olla tukematta Venäjän hyökkäyssotaa. Mikä tässä on niin hankalaa?
Kerrotko mitä konkreettisia tekoja tai uhrauksia olet tehnyt vastustaaksesi sotaa ja sen rahoittamista? Oletko itse irtisanoutunut tai kieltäytynyt jostain työstä sodan takia? Jordan nimittäin on.

Se on niin helppoa leikkiä jotain jeesusta täällä näppäimistön takana (varsinkin kun nyt kaikki viha kohdistuu yhteen muovisen paskaseuran pelaajaan), mutta veikkaan että aika harvassa loppujen lopuksi on ne, ketkä on ihan oikeasti joutunut uhrauksia tekemään.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jordanhan myös halusi pelata Venäjällä. Kunnes ei halunnut. Mutta jossain vaiheessa halusi, kapteenius puoltaa tätä mielestäni jonkin verran. Eli sinällään tuossa ei ole eroa mikäli objektiivisesti katsoo.
Lehteräkin halusi. Kunnes ei halunnut. Jordan pelasi tosiaan pari kuukautta pidempään, kunnes pääsi sopimuksestaan irti. Pulkkinen ei tietojen mukaan ole pyrkinytkään sieltä pois, vaan päinvastoin jatkamaan edelleen.

Nyt on tehty keinotekoisesti yksi raja, jonka ylittäminen tekee pelaamisen moraalittomaksi. Oikeudenmukaisempaa olisi nähdä pelaajan oma tahtotila.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös