Kun himo yllättää...

  • 23 513
  • 121

Miljonääri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappaja, Nashville Predators, FC Köln
-Jätskit, (kaikki laadut ja merkit käy)
-limsat ja mehut (mehu nyt ei ole epäterveellistä, eipä ole muuten jäätelökään, hehhee) (enkä juo kuin aniharvoin sokerillista limpsaa)
-sipsit joskus harvoin kermaaviilillä ja dipeillä.
-kahvi joskus harvemmin
-pimppi
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Vaikka ruuasta pidänkin reilusti, ei silti löydy oikein kunnon himon kohdetta. Lähes kaikkeen tulee raja täyteen melko piankin.

Hapankorput ovat kuitenkin yksi poikkeus ja toinen lienee räiskäleet mansikkahillon ja sokerin kera.

Ja vielä spagettikin jauhelihakastikkeella voidaan tähän lisätä. Varsinkin näitä kahta jälkimmäistä pystyy vetämään niin paljon, että tuntuu halkeavansa.
 
Onhan noita. Estrellan cheese chipsit dipin kera tai ilman. Nyt on odottamassa american dippi. Jos vasta huomenna... Noita cheese chipsejä ei tunnu joka kaupasta löytyvän ja sekös alkoi ketuttamaan tässä tällä viikolla. No citymarket pelasti. Suklaata alkoi tekemään myös mieli pitkästä aikaa. Tosin levystä on vielä jäljellä ja joululahjaksi saatuja fazerin julia ja geisha karkkeja. Hapankorput on hyviä myös. Vaikka niitä tulee syötyä vain lähinnä jos leipää ei ole. Silloin niitä meneekin sitten useampi kerralla. Nyt on mennyt mustikkasoppaakin aika mukavasti. No se on lähinnä hyvä juttu, kun on jopa terveellistä. Toisinaan myös juustoleivät. Päälle vielä oreganoa tai muuta maustetta. Muutenkin tulee noita mausteita laitettua ties mihin ruokaan. Siinä nyt alkuun jotain.
 

Karhu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Penguins
Itselläni tulee himo erityisesti lähes kaikenlaisiin sipseihin ja snackseihin, eniten varmaankin juustosnackseihin. Ei sillä, etteikö myös karkkeihinkin ja muuhun makeaan tulisi himo, mutta erityinen himo tulee sipseihin ja snackseihin.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Makeasta en yleensä välitä, mutta...

Suklaata pystyn kiskaisemaan levyllisen pariin minuuttiin. En tiedä mikä siinä on, mutta meikä on "koukussa" suklaaseen. Fazerin hasselpähkinä tai mariannesuklaa. Nam! Myös Maraboun minttukrokantti uppoaa kuin isä äitiin. Harvoin ostan suklaata juuri tuon ahmimisreaktion takia, mutta levyn ollessa käsillä, himo iskee moukarin lailla.

Jääkaappikylmä jauhelihakastike yms. sapuskat uppoavat hyvin. Niihinkin tulee himo. Kännipäissään ja varsinkin laskun aikana sitä voi syödä pelkkää kylmää kastiketta vaikka kattilallisen.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Irtokarkit. Vaikka miten yrittää makuunista ostaa pienen pussin vaan, niin aina tulee kerättyä ihan hillitön säkki, jonka sitten vedän illan aikana tyhjäksi. Lakritsi, hedelmäkarkit, suklaa, salmiakki...Bring 'em on, kuuluisaa presidenttiä lainatakseni.

Maraboun daim- suklaalevy. Ai ai, yksi ei ole kuin näyttää.

Ruokien puolelta, tottakai, äitin lihapullat.
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
-Suolakurkut, ei nämä Felixin kurakurkut mitä lasipurkeissa myydään, vaan ihan kunnon suolakurkut.

-Mandariinit, suurin vitutus tulee kun on viimeiset pari menossa ja se toiseksi viimeinen on aivan upean makuinen!! Sitten kun viimeisen mandariinin kuorii niin sehän on hapan ja muutenkin karsean makuinen, ah sitä vitutuksen määrää..

-Pop-cornit näitä tulee mässättyä muutama pussi viikkoon, voi popcornit+suolaa=illan pelastus.

-Sol-olut
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Popcornit: Oletteko koskaan syöneet vain muutamaa? Jos mikrossa pussillisen tekee, niin niitä lapetaan sitten suuhun sitä mukaan kun ehtii niellä. Silloin kun popcornipussi on kesken, niin ei jouda puhumaankaan kuin korkeintaan luolamiesmäisesti ölisemällä. Sitten kun popparit ovat loppuneet niin menee hetki ja kaikki oluet jääkaapista menee kurkusta alas lähes samanlaisella paatoksella.

Hapankorput ja koulunäkki: Näissä on jotain maagista. Yhden, kaksi kun tekee hiukopalaksi niin kohta pitää tehdä 5 lisää ja sitten vielä muutama.

Irtokarkit (mielellään Makuunin valikoimista): Ensinnäkin Makuunista tarttuu aina mukaan aivan liian iso karkkipussi. Toisekseen niitä karkkeja tulee mätettyä kunnes tulee paha olo ja sittenkin vielä muutama lisää. Kovimmat karkit jäävät viimeiseksi kun ei siinä makeanhimossa jouda mitään imeskelemään. Kirpeä&makea, salmiakkia&hedelmää yms yhdistelmiä täytyy rakennella ottamalla useampia karkkeja kerralla suuhun. Nam nam... Alkoipa tekemään mieli karkkia vaikka eilen viimeksi tuli mässäiltyä.

Nyt avaan seuraavan oluen...

edit: Lisätään listaan TUC-suolakeksit.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
V-man kirjoitti:
Irtokarkit (mielellään Makuunin valikoimista): Ensinnäkin Makuunista tarttuu aina mukaan aivan liian iso karkkipussi. Toisekseen niitä karkkeja tulee mätettyä kunnes tulee paha olo ja sittenkin vielä muutama lisää. Kovimmat karkit jäävät viimeiseksi kun ei siinä makeanhimossa jouda mitään imeskelemään. Kirpeä&makea, salmiakkia&hedelmää yms yhdistelmiä täytyy rakennella ottamalla useampia karkkeja kerralla suuhun.
Hah. Tuo tekstinpätkä on kuin olisi tullut suoraan omasta suustani, tai näppäimistöltäni.

Sairastahan se ahmiminen pahaan oloon saakka, mutta minkäs teet himollesi. Masokistina vielä siltikin mättää lisää, huh.
 

JuVii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Tuli ketjua luettua ja aika monta omaa suosikkiani onkin mainittu.

- Viinirypäleet.
- Banaanit. Näitä kaikkia voisi mättää vaikka pari terttua kerrallaan, banaanit menee mielummin ei niin kypsinä kuin ylikypsinä.
- Riisipiirakat. Varsinkin juuri uunista tulleet, rapeat riisipiirakat ovat sellaista herkkua, että huh huh.
- Popcornit
- Feta ja paprikatahnatäytteiset oliivit.
- Myrttisen maustekurkut. Ei mitään Felixin purkkipaskaa, vaan kunnon maustekurkkuja.
- Lidlin valkosipulimetukka. Paketillinen katoaa hetkessä.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lisättäköön omasta puolestani Kartanon Valkosipuli & Kermaviili -perunalastut. Kartanon sipsit ovat muutenkin helvetisti parempia kuin "tavalliset", mutta varsinkin nuo yllä mainitut ovat sellaisia, että jos minä avaan pussin niin ei siitä muut sitten syökään.
 

ipaz

Jäsen
-Irtokarkit kaikissa muodoissaan. Makuunin valikoima on kyllä loistava. Jumbo-säkit kaupan hyllyltä käyvät myös vallan hyvin.

-Pöyreä ruutunäkkileipä ja emmental-juusto. Noita tulee vedettyä aina niin kauan kun joko näkkärit tai juusto loppuu. Mahtava yhdistelmä.
 
Viimeksi muokattu:

Rocco

Jäsen
- Leffan yhteydessä Makuunista iso pussi sweet&sour Turkinpippureita. Annoskoko on ns. "reilu fist." Eli pussi käden ympärille, koura laatikkoon ja sitten pussi ympäri ja kassalle.

- Bassett´s viinikumit. Näissä on pakko olla jotakin addiktoivaa ainetta mukana. Hyvä jos paketti pysyy päivän syömättä. Aina kun olen näitä syönyt, paketti menee hetkessä ja aina on suussa rakkuloita tämän jälkeen.

- Popcornit. Nyt kun kotona on Big Bopper, sillä tulee aivan loistavia popcorneja. Siinä melkein syö nälkäänkin pöntöllisen popcornia.

- Thai-Pringlesit. Nämä uudet Pringlesit ovat parhaita. Tuubia en usein pysty syömään kerralla, mutta nämä katoavat hyvinkin nopeasti.

- Basilika. Tuoreena nimenomaan. En tietysti sellaisenaan syö, mutta mitä tahansa ruokaa teen niin basilikaa sekaan. Erityisesti pastat ja pizzat, sieltä sitä löytää.
 

kovalev

Jäsen
Onko kenelläkään kokemuksia paprika maustetuista Tuc-kekseistä ? Itselläni aiheuttanut lähes samantasoista riippuvuutta kuin pistaasipähkinät aikoinaan. Kekseille kun heittää vielä hyvät levitteet päälle niin...NJAAAAHHH!!!
 

proffa#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kai Suikkanen, Pool ja NHL
Himoja on..

Tietyt makeiset suklaa ja pähkinät tietty..

Sitten itselläni on hyvin erikoinen riippuvuus paahdettuun ruisleipään johon laitan juustoa päälle, tulee syötyä aivan älyttömästi, yleensä ne överit :)
 

pongo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Uskallan kutsua itseäni herkkusuuksi, ja lompakkoni usein jopa solvaa minua sellaiseksi. Karkkia ja muuta hyvää tulee syötyä todella paljon. Himo iskee yleensä klo 13-15, kun koulupäivä päättyy. Silloin alkaa heikottamaan pelkkä ajatuskin esim. seuraavista tuotteista.
- Fazerin Remix
- Fazerin sininen
- Saman puljun uudet ÄssäMix-Choco ja Remix Choco-pussit.
- Pätkikset ja muut suklaapatukat
- Pringlesin sipsit

V-man kirjoitti:
Irtokarkit (mielellään Makuunin valikoimista): Ensinnäkin Makuunista tarttuu aina mukaan aivan liian iso karkkipussi. Toisekseen niitä karkkeja tulee mätettyä kunnes tulee paha olo ja sittenkin vielä muutama lisää. Kovimmat karkit jäävät viimeiseksi kun ei siinä makeanhimossa jouda mitään imeskelemään. Kirpeä&makea, salmiakkia&hedelmää yms yhdistelmiä täytyy rakennella ottamalla useampia karkkeja kerralla suuhun. Nam nam... Alkoipa tekemään mieli karkkia vaikka eilen viimeksi tuli mässäiltyä.
Veit sanat suustani. lääh.

Muitakin himoja aiheuttavia suuhunpantavia on toki paljon. Yksi terveellisimmistä on ehkä perunamuusi ja nakki/makkarakastike. NAM! Sen syömistä ei voi lopettaa ennen ähkyn tuloa.
Jyväshyvän kaurakeksit sekä saman firman suklaapisarat tuottavat myös suuria vaikeuksia pysytellä erossa, kun niitä kerran suuhunsa erehtyy laittamaan. Itseasiassa ne eivät edes maistu kovin kummoisilta, mutta silti niitä on vain pakko syödä.

Jep. Enempää en uskalla alkaa muistelemaan. Kädet tärisevät ja hengitys salpautuu uhkaavan tuntuisesti. Nyt on kai lähdettävä kauppaan..
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Namut maistuvat... liikaakin.

Irtokarkkien top-3, löytävät muuten tiensä BA:n mukaan Makuunista:
- Jauhikset, aah! Maistuvat mansikalle ja se sisällä oleva nanna on nannaa
- Suolaiset pääkallot, mm! Juuri tarpeeksi suolaisia ja salmiakkisia
- Punssipallot, joissa trösseliä päällä, imeskeltävän, nautinnollisen hyvää

Naksujen top-3:
- Kartanon Original Chips, suolaa ja rapeutta
- Ruotsalaiset juustosnaksut, näitä ei saa Suomesta vaan matka Haaparannalle on tehtävä aika-ajoin
- Dipiksi ehdottomasti Taffelin Taco dippi

Limujen top-2:
- Dr Pepperin mausta ei voi kiistellä, koska vain Dr Pepper maistuu Dr Pepperille
- Sprite Light

Suklaa top-3:
- Geisha
- KitKat valkoinen patukka
- Fazerin minttu

Karkkipussit top-6:
- Tervaleinoja pussi. Haluaisin tosin syödä vain aidot, kovat leijonat, en salmiakkileijonia
- Supersalmiakki
- Suffelpallot, suussasulavia
- Bilar
- Vanhat autot lajitelma (pienet)
- Kaatissäkki

Oluita ja viinejä en edes listaa tähän, koska menisi viesti aiiiivan höpöksi.
 

Zuuk

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pistaasipähkinät. Ne on vain pakko ostettuaan syödä loppuun yhtään ei saa jäädä. Ei edes niitä jotka eivät ole auenneet vielä, kuori auki väkisin ja suukkuun..

Lisäksi Limsoista Dr. Pepper on sellainen joka menee yhdellä avauksella, harmi ettei saa 1.5l pulloissa.

Suklaata ei usein tule ostettua mutta Fazerin uusi karpalo vadelma suklaa on itselle sellainen aine että sitä menee levy kerrallaan..
 
Viimeksi muokattu:
kovalev kirjoitti:
Onko kenelläkään kokemuksia paprika maustetuista Tuc-kekseistä ? Itselläni aiheuttanut lähes samantasoista riippuvuutta kuin pistaasipähkinät aikoinaan. Kekseille kun heittää vielä hyvät levitteet päälle niin...NJAAAAHHH!!!
Noita tulee kanssa syötyä sitten puoli pakettia kun kerran erehtyy yhden ottamaan. Ennen oli myös suolapähkinät. Viime kesäisen Ranskan reissun jälkeen ei ole oikein tehnyt niitäkään mieli. Ostin sellaisen pirun ison pussin niitä mukaan ja niitä tuli se useampi päivä mussutettua. Koska oli ihan tajuttoman kuuma niin lähinnä tuli vaan vettä juotua, kun ei nälkä oikein ollut. Sitten lähinnä just noita suolapähkinöitä. Joten kiitos ei niille tällä hetkellä. Samoin kuin patongille tai kolmioleiville. Ihan normaaleista ruuista tulee mieleen spagetti ja jauhelihakastike. Sitä tulee mätettyä kunnon lautasellinen. Nyt on monta päivää tehnyt mieli kanaa ja riisiä. Täytynee huomenna kokkailla.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ai niin Dr Pepper! Tosin suomessa myytävä "nyt vähemmän makua" versio ei toimi lähellekkään niin hyvin kuin normaaliversio. Miksi ihmeessä täällä myydään vain sitä Light sontaa? Onneksi Haaparannalta saa aina tilattua myös kunnon Dr Pippuria nuuskalähetysten yhteydessä.

Krapulapäivänä saattaa mennä 6 tölkkiä jääkylmää Dr Pepperiä. Ylivoimaisesti parasta limukkaa mitä on.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Itselläni tuollainen loputon himo tulee yleensä salmiakkiin ja erityisesti Turkin Pippureihin, jotka ovat sitä ainoata ja oikeaa salmiakkia. Viimeeksi ristelyltä tuodut viisi 400 gramman pussia taisi riittää meikän käytössä kuukauden verran. Toisaalta joskus sitä pystyy olemaan pitkäänkin ilman, kun ei vaan syystä tai toisesta tule kyseistä tavaraa hankittua.

Englannissa vieraillessani koitin kovasti tarjota turkkareita paikallisille (siskon naapurit) ja eivät tykänneet sitten yhtään. Itse taas en voi käsittää, miksi sielläpäin jaksetaan hehkuttaa joidenkin yököttävän makeiden karkkien perään. Makunsa kai sitten kullakin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös