Kumman F1-kelkassa: Hamilton vs Verstappen?

  • 5 571
  • 58

Lewis Hamilton vs Max Verstappen - kumman toivot voittavan?


  • Äänestäjiä
    183

Tulevatähti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Hieno kausi kokonaisuudessaan. Jopa paras hybridi-aikakaudella? Verstappenin kelkassa mennään ihan puhtaasti vaihtelun kannalta, mutta jos(kun) Hamilton voittaa on hän sen täysin ansainnut.
 

pussukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vastasin Max Verstappen. Jos kysymys olisi ollut "kumman uskot voittavan mestaruuden?", kelkka olisi kääntynyt Lewis Hamiltonin suuntaan. Eikä se kaukana olisi ollut, että olisin monien tapaan kääntynyt Hamiltonin leiriin noin niinkuin muutenkin.

Hamiltonissa on jotain uskomattoman ärsyttävää varsinkin kisan jälkeisissä (voitettujen kisojen) haastatteluissa, mutta osaa olla tappion hetkellä todella huono häviäjä. Ehkä tämä on osa voittamaan tottuneen ja PR-kikkojen osaajan pelikirjaa. Kolikon toisella puolella Lewis on osoittanut hienoja arvoja, joista on puhunut julkisuudessa ääneen. Asia mitä harva urheilija tekee, vaikka varmasti moni muukin jakaa samat arvot. Radalla taasen äärimmäisen kova kilpailija, joka ajaa verrattain puhtaasti. Tällä tarkoitan sitä, että osaa tarpeen tullen venyttää harmaata aluetta, mutta ei häneltä olla nähty Senna/Schumacher/Verstappen-henkisiä teloitusyrityksiä. Parantaa aina tappion jälkeen sekä antaa yleensä parhaansa tiukoissa paikoissa. Tämä kausi on antanut tästä taas hyvän osoituksen, kun monet muut hybridiaikakauden kaudet ovat menneet lähes yksinajellessa.

Verstappenin mestaruuden toivomisen aiheuttaa pääasiassa halu saada vaihtelua. Siis onhan Max aivan älyttömän kova kuski, ei kahta sanaa siitä. Vaikutelma syntyy suorasta persoonasta, joka ei ala kovin selittelemään tai kaunistelemaan kisojen jälkeen, ei väliä oliko voitto vai tappio. Schumachermaisesti koonnut tallin ympärilleen, koko Red Bullin kannalta saattaa olla hieman huonokin asia kun yksikään kakkoskuski ei tunnu onnistuvan tuolla. Todella paljon mestarin luonteenpiirteitä. Miinuspuolella on todella likainen kuski kun mennään aivan äärimmilleen. Ei ehkä vielä tunnista niitä tilanteita, jolloin on pitkässä juoksussa järkevämpää antaa vähän tilaa välttääkseen osuman. Tämä on piirre joka tekee Maxista niin kovan kisaajan, mutta parempi tilannetaju tekisi hollantilaisesta varmemman mestarikandidaatin.

Kokonaisuudessaan takana on aivan älytön kausi. Kumman tahansa mestaruus on aivan ansaittu ja perusteltu. Toivottavasti tämä selviäisi puhtaasti ajon perusteella, eikä sivukaupalla käytäisi jälkipyykkiä tuomariston ratkaisuista.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Hamilton, tietenkin. Verstappen on kannattajiensa näköinen ja -oloinen bensalenkkarivittumarko, joka on hengenvaarallinen kaikille muille radalla . Red Bull myy varmaan lisää hirveän makuista litkuaan pahvilippisteineille, mutta Mercedes on sentään automerkki eikä mikään jonnelimppari. Mulkunoloisesta vaimonhakkaajaisästä vielä negatiiviset bonuspisteet. Hyvä kuski kylläkin.
 

nksh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Hamilton.

Verstappenin mestaruutta tuli aikaisemmin toivottua lähinnä katkaisemaan mersun ja Hamiltonin ylivoimaa mutta olen sen verran valaistunut asiassa etten edelleenkään toivo missään lajissa voittajaksi noin härskiä kepuloijaa minkälaiseksi Verstappen on paljastunut. Autourheilussa arvostan ennen kaikkea rehtiä kilvanajoa, toisten kunnioitusta ja niitä kirjoittamattomia sääntöjä mitkä tekee tästäkin lajista hienon.

Ei, ei Hamilton ole myöskään mallikuski kuten Räikkönen tai Häkkinen aikoinaan, hänen touhut näyttää ainakin ulospäin paljon fiksummalta mitä Verstappenin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ei, ei Hamilton ole myöskään mallikuski kuten Räikkönen tai Häkkinen aikoinaan, hänen touhut näyttää ainakin ulospäin paljon fiksummalta mitä Verstappenin.
Jep, on vaan taitavampi ja kierompi mulkku. Siksi Verstappen.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Formuloihin meni maku jo silloin, kun Schumi oli vielä täysissä sielun ja ruumiin voimissa. Tallimääräykset ynnä muu skeida vesitti totaalisesti tunnelman ja lajin urheilullisuus ja rehtiys koki ainakin minun silmissäni sen suurimman ja pahimman kolauksen.

Samanlaista dynastiaa ollaan luotu myös noiden Schumin kulta-aikojen jälkeen, kun Hamilton alkoi todella voittaa mestaruuksia. Siinä vaiheessa, kun missä tahansa urheilussa erottuu joku urheilija täysin ylivoimaisena muihin kilpailijoihin nähden ja alkaa suorastaan leikitellen voittaa mestaruuksia, alkaa toivoa, että joku, oikeastaan kuka tahansa, tulisi ja pistäisi stopin tuolle yksinvaltiudelle. Seitsemän maailmanmestaruutta pitäisi olla ihan tarpeeksi.

Naisten hiihdossa Johaug on ollut liian monen vuoden ajan liian ylivoimainen, miesten hiihdossa Kläbo kohtalaisen ylivoimainen (vaikka Bolshunov sekä joskus Iivokin pistävät vastaan) sekä miesten yhdistetyssä Riiber, joka huolimatta kansan sankari -maineestaan vuonomaassa voisi minun puolestani lopettaa uransa tulevien olympialaisten jälkeen.

Nyt on onneksi formuloissakin käynyt juuri niin ja sen takia ääneni saa nuori Verstappen.

Formulat eivät Verstappenin mestaruuden jälkeenkään kuulu niihin lajeihin, joita tulen seuraamaan 24/7, mutta koen silti jonkinlaista mielihyvää aina, kun ykkössijalla on joku muu kuin Hamilton.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös