Kuka valmentajaksi

  • 90 185
  • 399

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Anderssonin Nikistä olen samaa mieltä. Hän olisi erittäin suuri riski. Esim. verratkaa aikaa Salamoissa ja K-Vantaassa. Ero niin kuin yöllä ja päivällä. Mielestäni ei ole mitään takuita, että homma Vaasassa toimisi.

Nikistä on jäänyt kuva erittäin fiksuna ja analyyttisena valmentajana. Manner on sen verran kokematon, että en tiedä hänen oikeaa osaamistaan, mutta fiksulta hänkin on vaikuttanut.

Mutta silloin, kun tarvitaan joku valmentaja nostamaan joukkueen alisuorittajien tasoa, ei fiksuus ole ykköskriteeri. Sportissakin on (ainakin olevinaan) sen verran isoja tähtiä, että tuskinpa mikään muuttuu jos joku vain taputtelee olalle ja antaa varovaisesti ohjeita.

Joku hampaaton kanukki Ontarion perämetsistä, joka loi pelaajauransa tappelemalla mutasarjoissa, voisi olla kaikkein mielenkiintoisin valinta Vaasaan. Vanhan koulukunnan treenit ja kohkaaminen ilman sen hienompia taktiikoita voisi olla lääkkeeksi. Tai sitten joku samanlainen Suomesta, kuten vaikkapa Pasi Arvonen :D


Itse en muuten keksi yhtäkään järkevää syytä, miksi Rautakorpi lähtisi valmentamaan Mestikseen. Edes Vaasaan.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Ei huvittais olla haaskana, mutta kyllä nyt varmaan on aika nostaa tämäkin aihe ajankohtaiseksi.

En tiedä, meneekö tällä kaudella mikään mihinkään suuntaan, vaikka valmentaja vaihtuisi. Floppikausi tästä tuntuu tulevan, mutta mikähän mahtaa olla nykystatus, koskien Mamban nauttimaa luottamusta seurassa?

Tami kävi ja häipyi Sveitsiin. Kyseessä kyllä jotain scouttausta tms, mutta missähän näiden neuvottelujen suhteen nykypäivinä mennään?
 
Suosikkijoukkue
"Se joukkue joka ei pelaa Jääkiekon SM-liigassa"
Tami kävi ja häipyi Sveitsiin. Kyseessä kyllä jotain scouttausta tms, mutta missähän näiden neuvottelujen suhteen nykypäivinä mennään?

Eiköhän asia liene niinkin raadollinen että täällä käydään scouttaamassa Kivimäkeä, Hakomäkeä, Kiviniemeä, yms niemiä ja mäkiä. Samalla asialla Junnot ja kumppanit vaikka Junno nyt ei mikään scoutti olekaan. Kävipähän vain katselemassa mihin Suomalaisen pistää kuntoutumaan. Rautakorpi puolestaan käväisi haistelemasa pohojanmaan kiekkoilun ilmapiiriä ihan huvikseen.
 

Jääkone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekin punapaidat!
Manner tässä paripäivää sitten kehui että MacNeiliin ei kannata uhrata liikaa ajatuksia kun hyökkäyspäässä on ylitarjontaa, tähän voisi sanoa että ei se määrä vaan laatu!

Sportin johtokunnan ei nyt enää kannataisi uhrata liikaa ajatuksia Manneriin,
vaan osoittaa miehelle ovea, ihan sama mistä ovesta lähtee kunhan vain lähtee, nyt on näytöt annettu!
 

667677

Jäsen
Kyllä kausikorttilaisena ottaa pattiin Sportin pelin nykytilanne. Porukka surffailee ja tulosta ei synny. Valmentaja ei osaa motivoida porukkaa joten uusi valemntaja kehiin muuten KoMun kanssa ensi vuonna samassa sarjassa. Jos Manner jatkaa on kausikortti kaupan edulliseen hintaan mutta tuskin on kysyntää...
 

Jukka L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Hämmenetään vähän ulkopuolisena pakkaa. Jos Sport haluaa jatkossa (ensi kaudella) menestyä, on mielestäni uusi valmentaja ja pelaajahankinnoista vastaava henkilö pakko vaihtaa.
Manner on saanut antaa näyttöjä isoja budejetilla monta kautta ilman mainittavaa tulosta.
Sportin pakkaa pitäisi pyöräyttää kunnolla ja päästä eroon vanhoista toimintamalleista kuinka joukkue kasataan, kuinka/kuka pelaajat scoutaa etc.
Vaasassa on kieltämättä potentiaalia, jos siellä olisi ihmisiä ketkä osaisivat laittaa urheilullisen puolen kuntoon. Päävalmentaja Manner ei ole se henkilö.
Sport tarvitsisi sen oman "Dufvansa", joka laittaisi organisaatiota ja peliä oikeaan kuosiin kovalla kädellä eikä iltakaljalla pelajien kanssa.
Ihmeen kärsivällisesti siellä on katseltu joukkueen "sekoiluja" kalliilla materiaalilla ja osittain hasardi hankinnoilla vuodesta toiseen.
Tuolla budjetilla olisi pitänyt tulosta syntyä jo vuosia sitten.
Sportilla olisi todeliiset mahdollisuudet haastaa kalpa ensi keväänä jos teillä olisi kunnon ammattivalmentaja sekä huolellisesti scoutattu rosteri.
 

Kix71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Niin kuin fastasashark tuolla kausiketjussa totesi niin Rautakorpi on bongattu hallilla tänään, taas. Tuskin tullut katsomaan kiekkokoulun treenjeä.
Tällä en huhuile Rautakorpea tänne, vielä ainakaan, mutta ehkä ensi kaudelle. Huhujen mukaan Sport käyttää tällä kaudella Rautakorven "pelikirjaa" ensi kautta ajatellen.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Ensi kauden valmentajan voisi jo julkistaa

Hyvä että edes mikkeliläiset näkevät sen, minkä näkeminen tekee tiukkaa Sportin johtohenkilöille. Pitkän linjan menestys vaatii osaavan ja kokeneen valmennuksen. RD oli Jukureilta pitkän linjan satsaus, joka kantoi myöskin loistavaa hedelmää. Ennen lähes tuntemattomasta ja perinteettömästä seurasta tuli kuin hetkessä yksi liigakandidaateista. Jukureiden kannalta parasta RD:ssä oli se, että hän nautti tietotaidollaan nuorten pelaajien suosiosta, mikä edesauttoi huomattavasti Jukureiden pelaajahankintoja vuodesta toiseen. Pelaajat tiesivät, että RD:n valmennuksessa on mahdollisuudet kehittyä liigapelaajaksi. Kannatti siis pelaajankin mennä Mikkeliin tekemään duunia illasta toiseen.

Eli. Sportinkin pitäisi jo avata ne silmät ja laittaa rahaa pelaajabudjetista valmennukseen ja saada tänne vahva osaaja, joka sitoutuu ainakin viisi vuotiseen projektiin. Miten Vaasassa; kuka RD:n tavoin profiloitunut valmentaja tulisi kyseeseen? Jukka Rautakorpi.
 
Aluksi, Vaasa on tällekin katsojalle kotihalli, joten tämä ei ole provo. Idea on umpihullu, mutta se ei todista, että se olisi mahdoton. Siis:

Kaikkien aikojen jokerikortti! Nyt vaan kehitetään niin hyvältä kuulostava projektitarjous josta ei voi kieltäytyä.

Petteri "Pelikirja" Sihvonen. Jos tuo kaveri osaa siirtää kiekkotietämyksensä taululta laatikkoon niin hyvä tulee. Annetaan paikka toteuttaa itseään ja mahdollisuus näyttää miten voittavaa ja sitä "oikeaa jääkiekkoa" kuuluu pelata. Ja nimi vetäis varmasti porukkaa halliin.

Ja nyt kun vauhtiin päästiin niin kehitetään lisää. Jos en väärin muista niin Petteri "nimitti" joskus itsensä Suomen parhaaksi kakkosvalmentajaksi. Palkataan Petteri siis kakkosvalmentajaksi. Opettakoon sitten vaikka Mamballe kaiken kiekosta. Tässä suunnitelma B.

Ja aina vaan paranee! Jos vaan nappulaa riittää, niin palkataan Sihvonen kakkoseksi ja ykköseksi valmentaja jota Sihvonen arvostaa yli kaiken. Eli seuraavaksi 3-vuotiskaudeksi palkataan pari Tamminen-Sihvonen. Siitä pari kautta pistetään liigaan nousuun ja kolmas sielä pysymiseen. Siinä olis paketti, joka tekis Vaasasta hetkessä mielenkiintoisimman kiekkokaupungin. Ja jos haluaa nähdä yhdenkin runkosarjapelin, niin parempi ostaa kausikortti. Porukkaa saattaa olla jonkun verran.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
En viitti lainata kolmannen syöttäjän tekstiä kokonaisuudessaan.

Olisi meillä Vaasassa ainakin hauskaa! Sen verran hullu idea: Siis kannatan!
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Joo, vihamiehiä ainakin riittäisi, jos Tami ja Sihvonen olisivat samassa aitiossa. Hauska ajatus, mutta toivottavasti ei toteudu ikinä. Ainakaan Vaasassa.

Kuinkahan tuohon joukkueeseen saataisiin yhtäkään pelaajaa?
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Eli seuraavaksi 3-vuotiskaudeksi palkataan pari Tamminen-Sihvonen.

Tuossa on kuitenkin paha onkelma. Nimittäin jos Tami onnistuisi valmentamaan Sportin hyville sijoille mestiksessä tai jopa mestismestarisi, niin hän saisi takuuvarmasti taas Sveitsistä ja muualta sellaisia tarjouksia, ettei häntä mikään pidättelisi.

Eli toisin sanoen, menestyvää Tammista ei Vaasassa pitkään nähtäisi. Huonolla Tammisella me emme tee mitään.

Mielenkiinnolla odotan, missä vaiheessa kautta Vaasassa valmentaja vaihtuu. Se nimittäin tapahtuu ennemmin tai myöhemmin. Villi veikkaukseni on, että tuo uusi valmentaja on valmentanut aikaisemmin ainakin keskiohjanmaalla.
 
Villi veikkaukseni on, että tuo uusi valmentaja on valmentanut aikaisemmin ainakin keskiohjanmaalla.

Hannu Touru?

Muista Keski-Pohjanmaalla vaikuttaneista ei tule mieleen kuin Arvonen, joka lienee kiinni HPK:n hommissa. Olis kyllä ihan mielenkiintoinen nimi.

Rauta-Jukka vapautuu vuoden vaihteen jälkeen kakskymppisistä. Meriittejä miehellä on, mutta miksi tulis Mestikseen? Vuoden vaihde olis kyllä hyvä ajankohta vaihtaa koutsia. Uus kaveri sais katella rauhassa ketä tämänhetkisestä miehistöstä näkee käyttökelpoiseksi ja sen mukaan toimitella toivomuslistoja seurajohdolle. Ensi kaudestahan tässä pelataan.
 

cashew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Katseet ensi vuoteen - välittömästi

Mielestäni nyt pitäisi päättää kuka valmentaa joukkuetta ensi kaudella ja ottaa hänet remmiin saman tien. Samalla lopetetaan macnealien ym. puolivuosivahvistusten hommaaminen ja uusi valmentaja alkaa kehittämään ensi kauden joukkuetta jo nyt kyntensä osoittaneen juniorikaartin ja kokeneempien perus-sportilaisten pohjalle. Vaikka uus try-out camp kesken kauden (esim. joulutauolla) ja joka jannu saa todella taistella paikastaan joukkueessa loppukaudelle. Näin saadaan kasaan motivoitunein porukka, jonka päälle uusi valmentaja voi lähteä hiomaan porukasta joukkuetta.

Ensi vuodelle voidaan sitten hankkia strategisia vahvistuksia ja vaikka se MacNeil loppukaudeksi, mutta ensi vuoden nousijajoukkueen runkoa pitäis lähteä rakentamaan jo nyt. Ja nimenomaan lähdetään rakentamaan sitä olemassa olevan kehityskelpoisen massan pohjalle ja hitsataan siitä toimiva kokonaisuus. Tällä kaudella on loppujen lopuksi kuitenkin aika sama oletko toinen vai yhdeksäs, joten ns strategisten (ja/tai lyhytaikaisten)vahvistusten/paikkaajien hankkiminen on aika turhaa rahanhukkaa. Kaikki liikenevät lantit tulisi mielestäni käyttää nyt ensi vuoden valmentajaan.

Haittapuolena lienee yleisökato, mutta tämän uuden strategian voisi ihan avoimestikin kommunikoida kannattajille ja yhteistyökumppaneille, niin ehkä sieltäkin suunnalta voisi jonkin verran ymmärrystä herua.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Ensi vuodelle voidaan sitten hankkia strategisia vahvistuksia ja vaikka se MacNeil loppukaudeksi, mutta ensi vuoden nousijajoukkueen runkoa pitäis lähteä rakentamaan jo nyt. Ja nimenomaan lähdetään rakentamaan sitä olemassa olevan kehityskelpoisen massan pohjalle ja hitsataan siitä toimiva kokonaisuus. Tällä kaudella on loppujen lopuksi kuitenkin aika sama oletko toinen vai yhdeksäs, joten ns strategisten (ja/tai lyhytaikaisten)vahvistusten/paikkaajien hankkiminen on aika turhaa rahanhukkaa. Kaikki liikenevät lantit tulisi mielestäni käyttää nyt ensi vuoden valmentajaan.

Paljon viisaita sanoja, helppo olla samaa mieltä. Itse en kuitenkaan usko että tässä seurassa pystyttäisiin jo nyt tekemään ratkaisua ensikauden valmentajasta. Manner se tuskin tulee kuitenkaan olemaan. Hankinnoista jokseenkin samaa mieltä, tosin pakki on pakko hankkia. On turha ostaa kalliita pelaajia jos valmentaja on huono. Itse näkisin mieluummin penkin päässä laadukkaamman valmentajan, vaikka pelaajia hankittaessa jouduttaisiinkin säästämään. Itse myös satsaisin omiin junioreihin, koska laatua rupee sieltäkin tulemaan kokoajan enemmän ja enemmän. Omiin kasvatteihin tulevaisuuden runko pitää joka tapauksessa rakentaa
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Ongelma taitaa olla vaan se, että Sport on liikeyritys. OY:lle Sport-tavaramerkin myynti on kaiken a ja o, eli muun muassa se, miten paljon yleisöä näissä peleissä käy. Siksi tämä kausi ei ole merkityksetön ja auttaahan se toki ensi kauden joukkueen kasaamisessa, mitä enemmän pätäkkää kertyy tästä pelillisesti surkeasta kaudesta.. tämä johtaa siis siihen, että Sportin johto joutuu ylläpitämään ainakin illuusiota siitä, että näitä tämänkin kauden pelejä kannattaa tulla katsomaan. Eli pelaajaruletti jatkuu suurella todennäköisyydella pitkälle ensi vuoden puolelle ja sitten taas ihmetellään, miten kalliiksi tämäkin kausi kävi.

Mutta kyllä minä ainakin haluan nähdä ensi sijaisesti VOITTAVAN kotkalauman, voittavan siis PITKÄSSÄ JUOKSUSSA. Joukkueen jonka menestykseen voi luottaa useana perättäisenä vuotena. Kutsukaa vaikka sitten gloryhunteriksi, mutta näin se on. Pitää olla aika nurinkurinen käsitys "pohjanmaan parhaasta viihteestä", jos otteluihin mennään katsomaan, kun joku suuri Roman Turek pelaa elämänsä paskimman kauden organisaatiossa, jossa ei ajatella kokonaisuutta.
 
Viimeksi muokattu:

cashew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mutta kyllä minä ainakin haluan nähdä ensi sijaisesti VOITTAVAN kotkalauman, voittavan siis PITKÄSSÄ JUOKSUSSA. Joukkueen jonka menestykseen voi luottaa useana perättäisenä vuotena. Kutsukaa vaikka sitten gloryhunteriksi, mutta näin se on. Pitää olla aika nurinkurinen käsitys "pohjanmaan parhaasta viihteestä", jos otteluihin mennään katsomaan, kun joku suuri Roman Turek pelaa elämänsä paskimman kauden organisaatiossa, jossa ei ajatella kokonaisuutta.

Tässä oli minunkin pointti, en missään nimessä tarkoittanut, että pitäisi lekkeriksi lyödä ja oikealla kommunikoinnilla varmasti tuota yleisökatoakin voitaisiin paikata, vaikka nyt MacNeal ja muut lyhytaikaiset vahvistukset jätettäisiinkin hankkimatta. Kuitenkin tuo junnukaarti on jo osoittanut olevansa saamansa vastuun veroisia. En tiedä, ketkä kopissa kapinoivat Manneria vastaan (jos siis nämä huhut pitävät paikkansa) mutta voisin kuvitella, että kokeneemmassa päässä sitä luottamuspulaa on jos jossain. Tämä saattaa olla syynä myös muutaman "veteraanin" odotettua heikompiin esityksiin ja motivaatioon. Valmentajavaihdos usein poistaa tällaisia solmuja. Eli kuten sanoin, ennen joulua pitäisi karsia sellainen runko joukkueelle, mistä ainakin 80% jatkaa ensi kaudella ja uudelle valmentajalle antaa aikaa hioa hommat kuntoon jo tän kauden aikana. Johtajuus pitäisi löytyä noista kokeneemmista Sport-jyristä.

Motivaatio koko joukkueellakin olisi varmasti kovempi jos tiedossa olisi, että tämä jengi on se millä mennään myös ensi vuonna, eikä vaan kokoelma vierailevia tähtiä.
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Ihan kivoja ajatuksia, mutta käytännössä esim. minkäänlaisen campin järjestäminen kesken kautta on täysi mahdottomuus, sillä melkein kaikki jääkiekkoilijat pelaavat tällä hetkellä jossain seurassa eikä mikään seura päästä sopimuksenalaista pelaajaa toisen joukkueen leiritykseen puhumattakaan siitä, että päästäisi kaverin siirtymään kesken kauden toiseen jengiin.

Sportin todellakin pitää ylläpitää olemassaolevaa illuusiota, että otteluja kannattaa tälläkin kaudella tulla katsomaan ja hankkia sellaisia pelaajia, että heitä tullaan katsomaan.

Vielä kun jengin saisi menestymään, niin voisi vähän hengittää.
 
Mannerin jakkara ei heilu

Tämän päivän lehdessä pisti silmään:

Pohjalainen kirjoitti:
Alkukauden takeltelusta huolimatta Manner istuu vakaasti valmentajan jakkarallaan.

- Tiedämme joukkueen puutteet ja luotamme Mikon valmennukseen 100-prosenttisesti, Sportin toimitusjohtajan Juha Saari kertoi.

Manner itse uskoi joukkueen olevan vielä voittoputkessa.

- Jokaiselle joukkueelle tulee kovissa sarjoissa vaikeita kausia.

Manner kertoi tekevänsä joukkueen kanssa perustyötä ja keskittyvänsä entistä enemmän laadukkaaseen harjoitteluun.

- Suljen kaiken häiritsevän ulkopuolelle. Keskitymme ja luotamme omaan tekemiseen.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Joko Manner saa lähteä? Kaksi viimeistä voittoa on tullut sarjan kahdelle viimeiselle joukkueelle. Turpaan tulee aina, kun vastustajalla on jonkinlainen systeemi.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Joko Manner saa lähteä?
Ei tietenkään, Manneriin luotetaan kuin Neuvostoliittoon.

En ymmärrä kuinka pitkään tätä pitää katsella. Olen sanonut ennenkin, mutta sanon vielä uudestaan: Tällä budjetilla, tulos on uskomattoman SURKEAA!
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Jospa Manner yllättää ja rakentaa kevään joukkuetta. Peli ei vaan vielä ole oikein auennut, mutta kevätaurinko tuo huiman nousukiidon tullessaan?
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Ei tietenkään, Manneriin luotetaan kuin Neuvostoliittoon.

En ymmärrä kuinka pitkään tätä pitää katsella. Olen sanonut ennenkin, mutta sanon vielä uudestaan: Tällä budjetilla, tulos on uskomattoman SURKEAA!

Luottamus näyttää täysin paskasta tuloksesta huolimatta olevan todella kova, vaikka minkäänlaisia merkkejä pelin paranemisesta ei ole nähty. Kaiken lisäksi Sport tuhlaa pelaajien ja johtokunnan palkkoihin vähintään tuplasti enemmän kuin sarjan muut joukkueet. Salamoihin verrattuna taitaa meillä olla kolme kertaa kalliimmat pelaajat. Kyllä kaikki varmasti jo tietää, että jos penkin takana seisoisi valmentaja, eikä kokematon amatööri, olisi tulos aivan eri luokkaa. Näillä rahoilla olisi pitänyt viiri voittaa jo moneen kertaan.
 

Ohiveto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kuten jo keväällä kirjoitin, niin eikö jo nyt olis aika vaihtaa valmentajaa? Tulis varmaan paljon halvemmaks ku vaihtaa koko joukkue maailman luokan pelaajiin? Ei prkl voi valmentaja olla noin huono, että ton tason joukkueesta ei saa ton enempää irti! Joko erotetaan Manner & co ja aletaan pelaan tai ostetaan tänne ecuilla helvetisti pelimiehiä, että ollaan edes 4 laumas loppukahinois. Ei prkl! Saari & co HERÄTKÄÄ!
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ei prkl voi valmentaja olla noin huono, että ton tason joukkueesta ei saa ton enempää irti!
Kyllä varmasti saa irti, mutta tänään Kirkkonummella se ei riittänyt. Mun mielestä vähän ylireagointia eräiden kirjoittajien kommentointi (sohaisenko nyt muurahaispesää?), mutta esim. tämä Kirkkonummen maalin tappio ei välttämättä kerro juuri mistään mitään. Saman olisi voinut kärsiä vaikka KalPa kaudella 2004-05. Jukuritkin muuten oli tiukilla tämän kauden lokakuussa Kirkkonummella ja peli meni rankkareihin. Tämän iltainen oli tosin kyllä ainakin taloudellisesti suoraan raamatusta D vs. G.

Kyllähän Sportin joukkueessa on valtava potentiaali ja menestystä varmasti tulee tällä(kin) kaudella, mutta tietysti yksittäiset pelit painavat paljon vaakakupissa. Sen takia kuitenkin ihmettelen, että tähän ketjuun nostetaan haloota juuri Kirkkonummen pelin vuoksi, jossa muutkin joukkueet ovat (aina) olleet tiukoilla.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Norja vs Suomi
  • 16.00
  • 8.75
  • 1.16
USA vs Slovakia
  • 1.32
  • 6.20
  • 6.90
Saksa vs Ruotsi
  • 10.00
  • 7.00
  • 1.20
Sveitsi vs Tshekki
  • 2.56
  • 4.30
  • 2.28
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös