Kuka valmentaa 2023–2024?

  • 125 001
  • 722

Reinhart

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Ville Hämäläinen saattaa nyt kirjoittaa nimensä suomalaisen jääkiekon historiaan valmentajana, jonka joukkue keräsi liigakaudella historian pienimmän pistepotin rosterilla, mikä ei ollut lähellekään liigahistorian huonointa. Tuo on valitettava tosiasia ja tarkoittaa myös sitä, että Hämäläinen ei yksinkertaisesti voi jatkaa päävalmentajana, jos kausikortteja ja mainospaikkoja halutaan myydä.
Niin tällä hetkellä joukkue ei osaa puolustaa eikä hyökätä ja maalivahditkaan eivät oikein vakuuta ja pelaaminen ei tunnu kiinnostavan. Tämä on varmasti monen tekijän summa miksi näin on käynyt ei toki pelkästää Ville Hämäläisen vika, joka on väärässä roolissa tällä hetkellä.

Mielestäni asia kulminoituu tuohon urheilujohtamiseen, joka on seurassa heikkoa eli liigan huonointa. Ei ole luotu pelillistä identiteettiä ja pelitapaa ja sen mukaista joukkuetta, joka on rakennettu pelitavan tarpeiden mukaisesti. Strategiassakaan tuohon ei ole otettu vahvasti kantaa ja se jää nähtäväksi saadaanko ensi kaudeksi jostain sellainen rakennettua. Vaatii utj, valmennustiimin, pelaajien ja johdon yhteistyötä että sellainen laadukas harjoiteltu pelitapa ja joukkue saadaan aikaan jolla urheilullinen menestys palautuu riittäväksi jolla talouskin saadaan tasapainoon. Toinen puoli on sitten tuo joukkue ja pelaajat saadaanko sinne hankittua sellainen osaaminen, jolla sitten voidaan se identiteetti ja pelitapa toteuttaa että urheilullinen menestys voidaan palauttaa? Virran tapauksessa siihen oli yritystä mutta käsittääkseni pelaajien osaamisesta se jäi osittain kiinni ja toki Pekkakin olisi voinut hieman muuttaa pelitapaansa ja tyyliänsä paremmin sopivaksi joukkueelle.
 
Viimeksi muokattu:

emz1

Jäsen
Jos valmentaja on Kivi niin toivottavasti hänen sopimus voitaisiin julkaista mahdollisimman nopeasti, vaikka Ässien kausi on kesken. Ihan joku perustiedote ilman mitään haastatteluita. Tämä jo selventäisi ensi kauden tilannetta ja loisi vähän uskoa tulevaan.
Ei voi. Mediaan se varmaan vuodetaan.
Jos vähän ravisteltaisiin rakenteita ja julkistettaisiin Karri Kiven ja Otto Kivenmäen sopimukset vain ilmoituksella, ei haastatteluja.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos vähän ravisteltaisiin rakenteita ja julkistettaisiin Karri Kiven ja Otto Kivenmäen sopimukset vain ilmoituksella, ei haastatteluja.

Onko se ihan virallista tietoa, että Kivi ei jatka Ässissä ensi kaudella ja Härkälä on uusi päävalmentaja?

JOS Kivi on SaiPan ensi kauden päävalmentaja ja se on kaikilla tiedossa, niin luulisi tuo olevan vain seurojen kesken sovittavissa oleva juttu, varsinkin kun SaiPalla ei ole mitään panosta enää peleissä. Tuskinpa sillä tiedottamisella oli siinä tapauksessa mitään merkitystä Ässillekään.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Onko nyt vähän väsynyttä edelleenkin lyödä Hämäläistä? Haluan nähdä sen velhon, joka tuossa täysin samassa tilanteessa saisi merkittävästi parempia tuloksia.

- joukkue kasattu lähes täysin päinvastaista valmentajaa varten
- joukkue valmennettu jo edelliskaudesta alkaen henkiseen umpisolmuun
- koko Hämäläisen aika vedetty vajaalla valmennuksella
- urheilujohtajaa ei käytännössä ole
- johtajuutta joukkueessa ei juurikaan ollut, ja väitetyt johtavat pelaajat on jo tässä vaiheessa myyty
- ulkkarit lopettavat uransa ensimmäisestä kolhusta tai kännäävät jossain tai ovat keskinkertaisia (paitsi Irving)
- ykköspakki oli melkein koko kauden telakalla
- kaikesta tästä paljolti riippumaton maalivahtipelikään ei ole oikein toiminut

Monet näistä ongelmista ovat vielä poikineet keskenään uusia ongelmia ja näkyneet tulostaululla todella karusti riippumatta siitä, mitä Hämäläinen on tehnyt tai ollut tekemättä. Minusta se osoittaa todella köyhää näkemystä, että tuijotetaan vain sitä pistepottia ja päivitellään, että onpa se Hämäläinen paska. Tämä ei ollut millään tasolla reilu näytönpaikka tai vertailukelpoinen tulos Hämäläiselle.

Tästä huolimatta olen siis sitä mieltä, ettei Hämäläinen missään tapauksessa voi jatkaa ainakaan päävalmentajana, sillä naama on ikään kuin käytetty nyt näihin tuurauskeikkoihin. Se on osa Hämäläisen tekemää uhrausta tälle seuralle, mitä kyllä kunnioitan suuresti. Uutta vauhtia saa varmasti haettua jostain vähän eri kulmasta, ja Vilin valmennusurasta voi tulla vielä hyvinkin onnistunut.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Minusta se osoittaa todella köyhää näkemystä, että tuijotetaan vain sitä pistepottia ja päivitellään, että onpa se Hämäläinen paska.

Minä en ole huomannut tällaisia näkemyksiä tässä ketjussa. Nuo sinun nostamasi lieventävät asianhaarat Hämäläisen suhteen ovat kyllä kaikkien tiedossa, ja lähinnä noista kommenteista paistaa pelko, että jollain ilveellä Hämäläinen vielä jatkaisi päävalmentajana ensi kaudella.

Kuka tuo uransa ensimmäisestä kolhusta lopettanut ulkkari on?
 

emz1

Jäsen
Onko se ihan virallista tietoa, että Kivi ei jatka Ässissä ensi kaudella ja Härkälä on uusi päävalmentaja?

JOS Kivi on SaiPan ensi kauden päävalmentaja ja se on kaikilla tiedossa, niin luulisi tuo olevan vain seurojen kesken sovittavissa oleva juttu, varsinkin kun SaiPalla ei ole mitään panosta enää peleissä. Tuskinpa sillä tiedottamisella oli siinä tapauksessa mitään merkitystä Ässillekään.

"Karri Kiven sopimus kattaa kauden 22-23. Jere Härkälä liittyy Ässien valmennusryhmään kaudelle 22-23 ja jatkaa Ässien päävalmentajana kaudella 23 – 24. Lisäksi Härkälän sopimukseen kuuluu seuran optio seuraavasta kaudesta"

Tuossahan tuo on, mutta kun olemme näin lähellä kauden päätöstä niin ei SaiPa voita sillä yhtään mitään että kertoisi tässä kohdin päävalmentajan nimen, mikäli se on Kivi koska kaikki muu siihen liittyvä kommentointi jäisi joka tapauksessa myöhäisempään ajankohtaan. Eikä Ässät tulisi koskaan suostumaan siihen että nykyisen valmentajan sopimus julkistettaisiin muualle tässä vaiheessa kautta.

Mieluummin malttia nyt ja kunnollisella julkistustilaisuudella nimiä pöytään kommenttien kera sitten myöhemmin kun tämän kauden pölyt ovat vähän laskeutuneet, oli julkaistava nimi sitten Kivi tai joku ihan muu.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Minä en ole huomannut tällaisia näkemyksiä tässä ketjussa.
Ihan hirveän kauas taaksepäin ei tarvinnut mennä:
Ville Hämäläinen saattaa nyt kirjoittaa nimensä suomalaisen jääkiekon historiaan valmentajana, jonka joukkue keräsi liigakaudella historian pienimmän pistepotin rosterilla, mikä ei ollut lähellekään liigahistorian huonointa.
Tässä esimerkiksi häivytetään käytännössä kaikki relevantti konteksti ja saadaan Hämäläinen näyttämään huonolta.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Fitzgerald otaksun...

No sitten ei ole oikein varaa itkeä muiden virheellisistä näkemyksistä.


Fitzgerald sai aivotärähdyksen SaiPan kotiavauksessa KooKoota vastaan 17.9. Hän on kokenut urallaan useamman päävamman ja on siksi päätynyt lopettamaan ammattilaisuransa jääkiekkoilijana terveydellisistä syistä.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Muutama huomio Mälkiän viestiin.
- joukkue kasattu lähes täysin päinvastaista valmentajaa varten
Ei täysin päinvastaista. Tuon argumentin ymmärtäisi, jos nyt olisi tuotu ulkopuolelta kokonaan uusi valmentaja. Hämäläinen on koko ajan kuulunut Virran valmennustiimiin ja ollut Virran apuna rakentamassa pelitapaa.

- joukkue valmennettu jo edelliskaudesta alkaen henkiseen umpisolmuun
Tämä on kyllä totta. Hämäläinen sai ilmeisesti henkisesti aika rikki olleen porukan. Tosin silti lasken valmentajan epäonnistumiseksi, jos ei saa hyvää momentumia aikaan sillä, että ongelma (Virta?) poistui.


- johtajuutta joukkueessa ei juurikaan ollut, ja väitetyt johtavat pelaajat on jo tässä vaiheessa myyty
Onko sinulla jotain tietoa aiheesta? Kyllä Koskiranta ja Maalahti kai ovat sitä johtajuutta tuoneet? Vainikainen myös esiintynyt roolimallina. Pelaajamyynnitkin aloitettiin vasta sitten, kun kausi oli tappioputkien takia menetetty ja joukkueen peli oli surkeaa jo ennen myyntejä.

Monet näistä ongelmista ovat vielä poikineet keskenään uusia ongelmia ja näkyneet tulostaululla todella karusti riippumatta siitä, mitä Hämäläinen on tehnyt tai ollut tekemättä. Minusta se osoittaa todella köyhää näkemystä, että tuijotetaan vain sitä pistepottia ja päivitellään, että onpa se Hämäläinen paska.
Tappioista viis, mutta kyllähän nämä viime aikojen tulokset, missä vastustaja mättää 5-8 maalia ennen kuin SaiPa tekee ensimmäistä tai on tekemättä, kertovat, että joukkue ei edes yritä täysillä. Ja se menee kyllä valmentajan piikkiin. Santasen kaudella SaiPalla taisi loppukaudesta puuttua 15 alkukauden vakiokoonpanon pelaajaa. Muutama oli myyty (Curtis Hamilton, Brock Trotter), mutta loukkaantumisten takia olivat samaan aikaan pois seuraavat pelaajat:
Hyökkääjät:
Tero Koskiranta
Kim Strömberg
Ville Koho
Mikael Kuronen
Tomi Leivo
Ville Vainikainen
Saku Salminen
Valtteri Virkkunen
Eetu Koski
Joni Nikko
Markus Kojo
Puolustajat:
Brett Carson
Kalle Maalahti
Lauri Taipalus

Silloin meidän joukkue ei oikeasti ollut liigatasoinen, kun yli puolet pelaajista oli poissa ja tilalle nostettiin mm. Jimi Aavikko, Jesse Hallikas, Kristian Afanasjev, Lauri Piironen, Henry Maarnela, Sebastian Sjöholm, Kristian Tuohilampi, Toni Villa, Kasperi Torikka, Teemu Lämsä, Leo Sormunen, ym.

Täällä on juttua 18.2.2017 pelatusta ottelusta Jukureita vastaan, missä tilanne oli se, että poissaolojen myötä SaiPan kultakypärä oli William Mäkinen tehoilla 2+10. Ja SaiPa muuten voitti tuonkin ottelun.

Loukkaantumiset pahenivat ja kun SaiPa 20.2. pelasi Tapparaa vastaan, oli kokoonpanoon nostettu niin paljon uusia pelaajia, että peräti 6 pelaajaa pelasi siinä matsissa kauden ensimmäisen liigaottelunsa. Tappara taas tuli kovalla ja terveellä joukkueella. Mutta niin vain SaiPan a-junnut taisteli ja vei pelin 0-0:ssa rankkareille, missä Tappara kairasi voiton:

Vaikka tuolloin kokoonpanossa oli a-junnujen rivipelaajia, oli joukkueen ilme silti taisteleva. SaiPa pelasi tuona keväänä 25 ottelua ja ainoat rökäletappiot olivat KooKoolle hävitty 7-1 -peli sekä KalPaa vastaan saaatu 6-0-tappio. Sen sijaan nuo junnut korvasivat asenteella sen, mikä taidoissa hävittiin. Nyt meillä on kokoonpanossa on paljon kokeneempia ja fysiikaltaan parempia pelaajia kuin tuolloin, mutta ilme on ihan erilainen. Ja tuosta on pakko kyllä osoittaa valmennusta.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos Ässät ja Karri Kivi voittavat mestaruuden, Karri tekee sopimuksen New York Rangersin kanssa, ei SaiPan.
 

emz1

Jäsen
Tappioista viis, mutta kyllähän nämä viime aikojen tulokset, missä vastustaja mättää 5-8 maalia ennen kuin SaiPa tekee ensimmäistä tai on tekemättä, kertovat, että joukkue ei edes yritä täysillä. Ja se menee kyllä valmentajan piikkiin.
Kaikesta tekemisestä ja jäällä näkyvästä huokuu että Hämäläisellä on keinot loppuneet ja joukkue ei ole enää ollut hetkeen päävalmentajan otteessa. Jos vertaillaan tilannetta vuoteen 2017, niin eroavaisuuksia on siinä että SaiPalla ei oikeastaan ole sellaisia pelaajia jotka pelaisivat omasta pelipaikastaan tällä hetkellä tai pelaisivat ns. kerran elämässä -kokemusta jossa olisi energiaa antaa jokaiseen vaihtoon kaikki mitä irti lähtee.

Joukkue on täynnä Liigatasolle enemmän ja vähemmän rutinoitunutta pelaajaa joilla on valtaosalla sopimus ensi kaudesta SaiPaan. Sama nippu on ottanut myös tappioita vastaan lähestulkoon läpi kauden joten en minä tiedä mistä niitä motivaatiotekijöitä voi enää kaivaa?

Hämäläinen tiedostaa varmasti, että mikään keinotekoinen energiapumppaus ei motivoi pelaajia yhtään sen enempää. Tällä hetkellä on vain oikeasti aika vähän mitään mistä ammentaa kun eväät on syöty ja silti pitäisi puskea runkosarjan loppuun asti. Paskamainen tilanne, mutta ei tuossa oikein voi enää muuta kuin nauttia kyydistä ja katsella vaihtuvia maisemia.
 

DoctorDoctor

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPajunnut, Hermannin Nuorisoseura
oli joukkueen ilme silti taisteleva
Lopulta kyse on tästä. Taistelusta. Mällin ja Atun aikana pelattiin eteläkarjalaista kusipääkiekkoa. En sano, että pitää palata vanhaan, mutta kenties on hyvä palauttaa tämä mieleen, kun puhutaan seuran ja joukkueen identiteetistä. Tuolloin ei ollut paljon odotettavaa tuloksen suhteen - tattiin tuli lähes joka pelissä - mutta joukkue jaksoi (lähes poikkeuksetta) repiä ja raastaa niin, että vastustajalle Kisapuisto oli ikävä pelipaikka muutoinkin kuin olosuhteidensa puolesta. Ja mikä tärkeintä - vaikka menestystä ei tullut - oli katsomossa 3500 - 4000 katsojaa illasta toiseen ja tunnelma sen mukainen. Tätä kaipaan.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Kaikesta tekemisestä ja jäällä näkyvästä huokuu että Hämäläisellä on keinot loppuneet ja joukkue ei ole enää ollut hetkeen päävalmentajan otteessa. Jos vertaillaan tilannetta vuoteen 2017, niin eroavaisuuksia on siinä että SaiPalla ei oikeastaan ole sellaisia pelaajia jotka pelaisivat omasta pelipaikastaan tällä hetkellä tai pelaisivat ns. kerran elämässä -kokemusta jossa olisi energiaa antaa jokaiseen vaihtoon kaikki mitä irti lähtee.

Joukkue on täynnä Liigatasolle enemmän ja vähemmän rutinoitunutta pelaajaa joilla on valtaosalla sopimus ensi kaudesta SaiPaan. Sama nippu on ottanut myös tappioita vastaan lähestulkoon läpi kauden joten en minä tiedä mistä niitä motivaatiotekijöitä voi enää kaivaa?

Hämäläinen tiedostaa varmasti, että mikään keinotekoinen energiapumppaus ei motivoi pelaajia yhtään sen enempää. Tällä hetkellä on vain oikeasti aika vähän mitään mistä ammentaa kun eväät on syöty ja silti pitäisi puskea runkosarjan loppuun asti. Paskamainen tilanne, mutta ei tuossa oikein voi enää muuta kuin nauttia kyydistä ja katsella vaihtuvia maisemia.
Se on juuri näin. Jos Hämäläinen on tyytymätön joidenkin pelaajien asenteeseen, niin sitten täytyi heittää nämä kylmästi vilttiin ja nostaa vaikka kentällinen A-junnuja tilalle. Kyllähän ammattipelaajaa pitäisi vituttaa se, että ei pääse pelaamaan tai että pääsee vieraspelireissulle, mutta saa peliaikaa vain 4 minuuttia.

Katsotaan vaikka Olhaverin lukuja. Olhaver ei ole viimeisissä 10 ottelussa tehnyt pistettäkään tai ollut edes kertaakaan kentällä SaiPan tehdessä tasakentällisin maalin. Omissa on kuitenkin soinut koko ajan, sillä noissa 10 otelussa vain kerran Olhaverin +/- -lukema on ollut 0, muulloin aina miinuksella. Tapparaa vastaan -5. Viimeisen 10 ottelun teholukema herralla -16, ja silti herra pelaa 11-17 minuuttia per ilta.

Ei ole Hämäläisen pelikirjassa näkynyt kauheasti tällaisia pelaajien suoritusperusteisia viltityksiä otteluiden aikana tai huonojen matsien jälkeen.
 

ForNever

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Anaheim Ducks, Linköping HC
Jos Ässät ja Karri Kivi voittavat mestaruuden, Karri tekee sopimuksen New York Rangersin kanssa, ei SaiPan.
Ei tasan tee, jos ei Jukka Jalonenkaan ole tuonne päässyt.
 

redpecka

Jäsen
Katsotaan vaikka Olhaverin lukuja. Olhaver ei ole viimeisissä 10 ottelussa tehnyt pistettäkään tai ollut edes kertaakaan kentällä SaiPan tehdessä tasakentällisin maalin. Omissa on kuitenkin soinut koko ajan, sillä noissa 10 otelussa vain kerran Olhaverin +/- -lukema on ollut 0, muulloin aina miinuksella. Tapparaa vastaan -5. Viimeisen 10 ottelun teholukema herralla -16, ja silti herra pelaa 11-17 minuuttia per ilta.
Olisi kiva tietää onko tätä projektia katsottu loppuun eli lunastettu se optio. Voihan se olla että ei ole optiota, muttei mihinkään kelpaakaan loppukaudeksi niin syötetään sitten susille ettei omat pojat joudu raadeltaviksi. Miinus viisi tosiaan Tapparaa vastaan, mutta sai kumminkin 16.46 peliaikaa. Samoin peluutettiin se ketterävahvistus härskisti puhki, joku Jeskanen, eniten peliaikaa 20.45, mutta toisaalta jengin paras +-tilasto eli vain -1 parin muun kanssa.

Kyllä minä Olhaverin voisin katsoa turnille asti eli sen optiokortin vielä maksaisin.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Muutama huomio Mälkiän viestiin.

Ei täysin päinvastaista. Tuon argumentin ymmärtäisi, jos nyt olisi tuotu ulkopuolelta kokonaan uusi valmentaja. Hämäläinen on koko ajan kuulunut Virran valmennustiimiin ja ollut Virran apuna rakentamassa pelitapaa.
Sellainen käsitys tässä on syntynyt, että Virta oli ikään kuin sellainen järkähtämätön monoliitti, jonka ympärille koko SaiPa yritti orientoitua. Kun tämä monoliitti nostettiin pois kuvion keskeltä, Hämäläisen työnkuva muuttui luultavasti enemmän kuin yleensä tilanteessa, jossa päävalmentajan korvaa apuvalmentaja. En tarkalleen tiedä, millaista vastuuta Virta on jakanut Hämäläiselle, mutta voisin kuvitella, että pelitavalliset asiat eivät olleet aiemmin Hämäläisen käsissä.

On myös täysin mahdollista, että vaikka Hämäläinen olikin osa Virran valmennustiimiä, Virta ja Hämäläinen (ideaalitilanteessa) peluuttavat päävalmentajina hyvinkin erilaista kiekkoa. Ei Hämäläinen voi teeskennellä olevansa Virta, vaan hänen on peluutettava omanlaistaan lätkää. Tässä nyt oli yksi näistä lukuisista tilanteista, joissa ongelmat poikivat keskenään lisää ongelmia; yhtäkkiä valmentajalla oli käsissään materiaali, joka ei ole tämän peluuttamalle kiekolle sopiva, ja kun kokemusta ei ole, niin on vaikeuksia soveltaa omaa osaamista materiaaliin. Selkänojaa ei ole oikein yhtään tarjolla, kun apu pitäisi saada epäonnistuneen organisaation pienen pienistä piireistä, joissa on jo valmiiksi pitkittynyttä alimiehitystä ja ylityöllistymistä. Aikaa laivan kääntämiseen oli myös jo niukalti, ja kun otteet eivät parantuneet pysyvästi, käsissä oli hyvin äkkiä joukkueellinen pelaajia, jotka tietävät jälleen pelaavansa ei mistään. Todella vaikea tilanne.

Minusta on kohtuutonta vaatia, että yhtäkkiä päävalmentajan paikalle nostettu Hämäläinen osaisi välittömästi ja täydellisesti Virran pelitavan ja sen vaatiman valmennustyön (vajaalla valmennustiimillä) ja soveltaa siihen omaa osaamista ja luoda lennosta saamalleen materiaalille (jota ei itse koonnut) uuden, toimivan pelitavan. Vaikka tietäisi vuoden päivät etukäteen, että tällainen tilanne on tulossa omalle kohdalle, niin silti tuo olisi aivan karmea paikka.

Tämä on kyllä totta. Hämäläinen sai ilmeisesti henkisesti aika rikki olleen porukan. Tosin silti lasken valmentajan epäonnistumiseksi, jos ei saa hyvää momentumia aikaan sillä, että ongelma (Virta?) poistui.
Kyllähän sitä momentumia saatiin, mutta se ei vaan kestänyt kuin ehkä kymmenisen peliä. Kun miettii SaiPan nykytilaa ja jo valmiina olleita ongelmia, en ihmettele ollenkaan, miksi se ei kestänyt tuon pidempään.

Tuo on muuten ihan älytön yliyksinkertaistus, että Virran poistumisen olisi kuulunut jotenkin korjata henkinen puoli automaattisesti. Edelleenkin, koko seura oli orientoitunut Virran ympärille, jolloin Virran poistuminen aiheutti hirveän kasan kysymysmerkkejä, ongelmia ja vajeita, joita ei ulkopuolelta varmasti pysty kaikkia edes näkemään.

Onko sinulla jotain tietoa aiheesta? Kyllä Koskiranta ja Maalahti kai ovat sitä johtajuutta tuoneet? Vainikainen myös esiintynyt roolimallina. Pelaajamyynnitkin aloitettiin vasta sitten, kun kausi oli tappioputkien takia menetetty ja joukkueen peli oli surkeaa jo ennen myyntejä.
Ei, minulla ei ole tietoa aiheesta. Olen kuitenkin nähnyt paljon joukkueita, joissa on johtajuutta ja joissa ei ole johtajuutta. SaiPa ei ole hetkeen näyttänyt joukkueelta, jossa on johtajuutta. Koskirannan otteista ei välittynyt tarvittava palo tuota hommaa kohtaan, vaan se johtajuus oli minun havaintojeni mukaan enemmänkin ihmisillä toiveissa kuin todellisuutta. Maalahti taas on minusta aina ollut oikein korostetusti rivipelaaja, jolla on hyvät kiekolliset taidot ja joka tahtoo olla riippuvainen muun joukkueen flowsta. Tässä ei ole mitään pahaa, mutta vahvuuksiin ei vain vaikuta kuuluvan johtaminen, ja sillä selvä.

Vainikainen on ainut oikea valinta kapteeniksi tuleville kausille.

Tappioista viis, mutta kyllähän nämä viime aikojen tulokset, missä vastustaja mättää 5-8 maalia ennen kuin SaiPa tekee ensimmäistä tai on tekemättä, kertovat, että joukkue ei edes yritä täysillä. Ja se menee kyllä valmentajan piikkiin. Santasen kaudella SaiPalla taisi loppukaudesta puuttua 15 alkukauden vakiokoonpanon pelaajaa. Muutama oli myyty (Curtis Hamilton, Brock Trotter), mutta loukkaantumisten takia olivat samaan aikaan pois seuraavat pelaajat:
Hyökkääjät:
Tero Koskiranta
Kim Strömberg
Ville Koho
Mikael Kuronen
Tomi Leivo
Ville Vainikainen
Saku Salminen
Valtteri Virkkunen
Eetu Koski
Joni Nikko
Markus Kojo
Puolustajat:
Brett Carson
Kalle Maalahti
Lauri Taipalus

Silloin meidän joukkue ei oikeasti ollut liigatasoinen, kun yli puolet pelaajista oli poissa ja tilalle nostettiin mm. Jimi Aavikko, Jesse Hallikas, Kristian Afanasjev, Lauri Piironen, Henry Maarnela, Sebastian Sjöholm, Kristian Tuohilampi, Toni Villa, Kasperi Torikka, Teemu Lämsä, Leo Sormunen, ym.

Täällä on juttua 18.2.2017 pelatusta ottelusta Jukureita vastaan, missä tilanne oli se, että poissaolojen myötä SaiPan kultakypärä oli William Mäkinen tehoilla 2+10. Ja SaiPa muuten voitti tuonkin ottelun.

Loukkaantumiset pahenivat ja kun SaiPa 20.2. pelasi Tapparaa vastaan, oli kokoonpanoon nostettu niin paljon uusia pelaajia, että peräti 6 pelaajaa pelasi siinä matsissa kauden ensimmäisen liigaottelunsa. Tappara taas tuli kovalla ja terveellä joukkueella. Mutta niin vain SaiPan a-junnut taisteli ja vei pelin 0-0:ssa rankkareille, missä Tappara kairasi voiton:

Vaikka tuolloin kokoonpanossa oli a-junnujen rivipelaajia, oli joukkueen ilme silti taisteleva. SaiPa pelasi tuona keväänä 25 ottelua ja ainoat rökäletappiot olivat KooKoolle hävitty 7-1 -peli sekä KalPaa vastaan saaatu 6-0-tappio. Sen sijaan nuo junnut korvasivat asenteella sen, mikä taidoissa hävittiin. Nyt meillä on kokoonpanossa on paljon kokeneempia ja fysiikaltaan parempia pelaajia kuin tuolloin, mutta ilme on ihan erilainen. Ja tuosta on pakko kyllä osoittaa valmennusta.
Se, että tuolloinen junnujengi tsemppasi joissain peleissä hienosti ei ole Hämäläiseltä pois. Se ei myöskään liity asiaan oikeastaan mitenkään, mutta vastataan kuitenkin.

Santasella oli taustalla pitkä valmennusputki SaiPassa ja myös UTJ ja täysi valmennustiimi, mikä tarkoitti, että oli resursseja tehdä asioille jotain ja edes puolustuspeli saatiin jotenkin parsittua kasaan. Joukkueen kasaamisessa ja syksyn pelitavan pakottamisessa mentiin todella pahasti perse edellä puuhun, mutta tästä lopulta opittiin, ja syntyi edes jonkinlainen, vaikkakin heikohko identiteetti. Junnut pääsivät kokeilemaan Liigaa ilman paineita voittamisesta, ja se meni olosuhteet huomioiden ihan hyvin. Tämä ei edelleenkään ole Hämäläiseltä pois.

En sano että vastaava olisi ollut mahdottomuus tällä kaudella. Kuitenkin joukkue oli kehnosti kasattu ja täynnä erilaisia kaksiteräisiä miekkoja, ja nyt olisi pitänyt käynnistää koko paska uudelleen lokakuussa ja kääntää pelitapa melkolailla täysin ympäri, jotta olisi voitu saada jotain yksinkertaisia peruselementtejä peliin näkymään ja toimimaan. Ehkä tämä olisi jollain keinolla ollut mahdollista, mutta kyllä tuossa kaikki tekijät huomioiden Hämäläisen haaste on ikään kuin korkeushyppyä juoksuhaudasta, kun muut päävalmentajat saavat hypätä tasaiselta maalta.

Onhan se tulos joo sinällään valmentajan vastuulla, ja kauheimmista rökäletappioista olisi jokusen varmaan voinut välttää, mutta ihan oikeasti, tuo vastatuuli mihin Hämäläinen on joutunut tässä puskemaan on ennennäkemätön. Pääsyylliset tähän ovat jossain ihan muualla kuin penkin takana, ja on minusta turhaa, pahantahtoista ja kapeakatseista huudella Hämäläisen vastuun perään.

Ja jotta ei nyt jää epäselväksi, niin en toivo Hämäläisen jatkavan päävalmentajana. Sen aika voi tulla joskus myöhemmin.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Sellainen käsitys tässä on syntynyt, että Virta oli ikään kuin sellainen järkähtämätön monoliitti, jonka ympärille koko SaiPa yritti orientoitua. Kun tämä monoliitti nostettiin pois kuvion keskeltä, Hämäläisen työnkuva muuttui luultavasti enemmän kuin yleensä tilanteessa, jossa päävalmentajan korvaa apuvalmentaja. En tarkalleen tiedä, millaista vastuuta Virta on jakanut Hämäläiselle, mutta voisin kuvitella, että pelitavalliset asiat eivät olleet aiemmin Hämäläisen käsissä.
Miksi Hämäläinen oli edes Virran porukassa? Mietin sitä jo Virran tullessa. Selvästi ihan eri tavalla ajattelevat pelistä. Hämäläisellä taisi soppari olla, mutta mitä järkeä tollasta kaksikkoa on pitää kun ajattelevat pelistä ihan eri tavalla.

Toki suojatyöpaikka vaikuttaa asiaan. Ei sillä, kyllä minäkin entisenä pelaajana hyvällä palkalla menisin ihan mielellään valmentamaan jos ei muita vaatimuksia ole.
 
Suosikkijoukkue
Lehterän tammi
Miksi Hämäläinen oli edes Virran porukassa? Mietin sitä jo Virran tullessa. Selvästi ihan eri tavalla ajattelevat pelistä. Hämäläisellä taisi soppari olla, mutta mitä järkeä tollasta kaksikkoa on pitää kun ajattelevat pelistä ihan eri tavalla.

Toki suojatyöpaikka vaikuttaa asiaan. Ei sillä, kyllä minäkin entisenä pelaajana hyvällä palkalla menisin ihan mielellään valmentamaan jos ei muita vaatimuksia ole.
Ihan näin täysin tietämättömänä mistään, mut sellainen kysymys, et onko Hämäläisellä edes mitään tutkintoa valmentamiseen vai hyppäskö peliuran jälkeen suoraan SaiPan U20 porukkaan mukaan (jollain aikajänteellä lopettamisesta)?

En ole valmentanut ketään päivääkään, mutta luulisin että U20 ikäisten- ja liigamiehistön valmentaminen eroaa ihan todella paljon toisistaan. Toisessa ryhmässä osa kuitenkin vielä pelailee mukana, ehkä puolitosissaan ja katsoo voisiko tästä tulla mitään. Toinen ryhmä tekee sitä työkseen ja jokainen saa siitä palkkaa.

Olisi kyllä kiva tietää, mikä Villen osaamis- ja vastuualue on ollut Virran aikana. Tuskin nyt pelkällä tsemppauksella pitäis riittää liigavalmentajaksi. Toki, kyseessä on rakas SaiPa ja maalivahdista suoraan toimitusjohtajaksi -meininki.

Olen sitä mieltä, että Ville Hämäläinen ei voi olla SaiPan päävalmentaja kaudella 2023-2024. Toivon kuitenkin Ville Hämäläiselle kaikkea hyvää ja uutta tulemista sitten, kun on hetki kerätty osaamista alemmilta sarjatasoilta - tai ainakin apuvalmentajan roolista jostain toisestakin organisaatiosta kuin SaiPasta. Pienet piirit yms.
 

HDF22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa
Ihan näin täysin tietämättömänä mistään, mut sellainen kysymys, et onko Hämäläisellä edes mitään tutkintoa valmentamiseen vai hyppäskö peliuran jälkeen suoraan SaiPan U20 porukkaan mukaan (jollain aikajänteellä lopettamisesta)?

En ole valmentanut ketään päivääkään, mutta luulisin että U20 ikäisten- ja liigamiehistön valmentaminen eroaa ihan todella paljon toisistaan. Toisessa ryhmässä osa kuitenkin vielä pelailee mukana, ehkä puolitosissaan ja katsoo voisiko tästä tulla mitään. Toinen ryhmä tekee sitä työkseen ja jokainen saa siitä palkkaa.

Olisi kyllä kiva tietää, mikä Villen osaamis- ja vastuualue on ollut Virran aikana. Tuskin nyt pelkällä tsemppauksella pitäis riittää liigavalmentajaksi. Toki, kyseessä on rakas SaiPa ja maalivahdista suoraan toimitusjohtajaksi -meininki.

Olen sitä mieltä, että Ville Hämäläinen ei voi olla SaiPan päävalmentaja kaudella 2023-2024. Toivon kuitenkin Ville Hämäläiselle kaikkea hyvää ja uutta tulemista sitten, kun on hetki kerätty osaamista alemmilta sarjatasoilta - tai ainakin apuvalmentajan roolista jostain toisestakin organisaatiosta kuin SaiPasta. Pienet piirit yms.
JVK tutkinto taitaa olla vuodelta 2021, joka on vissiin liiton 2. korkein tutkinto HVT jälkeen?
 

Barney

Jäsen
Miksi Hämäläinen oli edes Virran porukassa?
Koska Hämäläinen halusi valmentaa ja SaiPa halusi tarjota vanhalle luottopelaajalle kiitokseksi mieluisan työpaikan. Samasta syystä kuin Markkanen on seuran toimitusjohtaja ja Koho yritysmyyjänä. Käsittääkseni Koholtakin tiedusteltiin uran loputtua, että mitä hän haluaa tehdä. Jos olisi halunnut valmentaa, niin eiköhän SaiPan tämän kauden valmennuskolmikko olisi ollut Virta-Hämäläinen-Koho. Näin sitä ammattilaisorganisaatiota pyöritetään.
 

Läts

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Koska Hämäläinen halusi valmentaa ja SaiPa halusi tarjota vanhalle luottopelaajalle kiitokseksi mieluisan työpaikan. Samasta syystä kuin Markkanen on seuran toimitusjohtaja ja Koho yritysmyyjänä. Käsittääkseni Koholtakin tiedusteltiin uran loputtua, että mitä hän haluaa tehdä. Jos olisi halunnut valmentaa, niin eiköhän SaiPan tämän kauden valmennuskolmikko olisi ollut Virta-Hämäläinen-Koho. Näin sitä ammattilaisorganisaatiota pyöritetään.
Ja hyvä, että pyöritetään. Hämäläisenhän piti alunperin hakea kokemusta ja kannuksia u20 joukkueen valmentajana joitakin kausia ja siitä luultavasti vielä apuvalmentajuuden kautta päävalmentajaksi. Sattuneesta syystä tuo urapolku meni miten meni. Kyllä SaiPan pitää hyödyntää myös paikallisia vahvuuksia, kouluttaa heitä ja löytää myös ne tulevaisuuden menestysvalmentajat. Työt alkaa junnuista, mestiksestä ja apuvalmentajan pesteistä ja saman aikaisesti itseä kouluttaen ja kehittäen.
 

Barney

Jäsen
Ja hyvä, että pyöritetään. Hämäläisenhän piti alunperin hakea kokemusta ja kannuksia u20 joukkueen valmentajana joitakin kausia ja siitä luultavasti vielä apuvalmentajuuden kautta päävalmentajaksi. Sattuneesta syystä tuo urapolku meni miten meni. Kyllä SaiPan pitää hyödyntää myös paikallisia vahvuuksia, kouluttaa heitä ja löytää myös ne tulevaisuuden menestysvalmentajat. Työt alkaa junnuista, mestiksestä ja apuvalmentajan pesteistä ja saman aikaisesti itseä kouluttaen ja kehittäen.
Ehdottomasti erittäin hyvä. Vähän on toki jäänyt vielä epäselväksi, että miten kyky torjua kiekkoa valmistaa ketään yrityksen toimitusjohtajaksi tai taisteluilme pelaajana valmistaa siihen, että olisi kykyjä valmentaa voittavaa jääkiekkoa. Siitä olen samaa mieltä, että Markkanen ja Hämäläinen ovat paikallisia, mutta nykyisten näyttöjen perusteella siitä vahvuudesta voidaan olla vain yhtä mieltä.

Hämäläinenkin on varmaan todella mukava jätkä, mutta hän oli valmentanut pari kautta SaiPan junnuja ja sen jälkeen alettiin suunnittelemaan jotain päävalmentajapolkua hänelle. Jos tuossa olisi tuon junnuvalmennuksen jälkeen ollut muutaman vuoden päävalmentajakokemus ja hyvät näytöt Mestiksestä, niin tuossa Hämäläisen valmistamisessa päävalmentajaksi olisi ollut jotain järkeä. SaiPa on tässä viime vuosien aikana jakanut jo kolme suojatyöpaikkaa entisille pelaajille ja tuloksen näemme taululla. Mutta hyvä, että joku on vielä tyytyväinen.
 

HDF22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa
Ja hyvä, että pyöritetään. Hämäläisenhän piti alunperin hakea kokemusta ja kannuksia u20 joukkueen valmentajana joitakin kausia ja siitä luultavasti vielä apuvalmentajuuden kautta päävalmentajaksi. Sattuneesta syystä tuo urapolku meni miten meni. Kyllä SaiPan pitää hyödyntää myös paikallisia vahvuuksia, kouluttaa heitä ja löytää myös ne tulevaisuuden menestysvalmentajat. Työt alkaa junnuista, mestiksestä ja apuvalmentajan pesteistä ja saman aikaisesti itseä kouluttaen ja kehittäen.
Olen samaa mieltä. Eikä rahalla saa aina "onnea". HIFK - Kärpät pelaajabudjetti 3.0M €. Ville Peltonen kuittaa reilu 200.000 € kaudesta. Saipassa 180.000 €:n valmentaja ei saanut hommaa toimimaan täällä, silloin syy oli "asiantuntijoiden" mielestä pelaajissa. Jos vaikka 100.000 €:n tai alle valmentaja ei saa hommaa toimimaan, niin syy on täällä löytynyt valmentajasta. Tuskin se niin ... ja valitettavasti myös.. yksinkertaista on?
Liiga on liiketoimintaa ja Etelä-Karjala jo talousalueena ei ole helpoimmasta päästä.
Kovasti muistellaan vanhoja hyviä aikoja, mutta oliko niinä aikoina esim. Kouvolassa tai Mikkelissä Liiga-joukkue? Ko. joukkueiden mukanaolo syö ainakin pelaajia markkinoilta, kuten myös valmentajia, jotka muuten voisivat olla vaikka Saipassa? Internetin syövereistä löytyy esim. paljonko Jukureiden omistaja Viitikko on laittanut rahaa Jukureiden liigataipaleella joukkueeseen (oliko 2.5 milj. €) eikä kaikki ole mielestäni realisoitunut jatkuvana menestyksenä.
Lusikka on vain pidettävä ns. kauniissa kädessä ja oltava pitkäjännitteinen. Se tuleeko pikavoittoja jollain isolla näkyvällä kertamuutoksella ja isolla taloudellisella satsauksella yhteen valmentajaan tai 2 pelaajaan... se tie on ehkä nähty?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös