Kuka KJ:n tilalle?

  • 730 460
  • 2 613

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se on juuri näin. Tosin löytyyhän niitäkin jotka sokeasti uskovat Kojon tuoneen jotain uutta ja uskomatonta HIFK;hon. Noh, jokaisellahan on oikeus mielipiteeseensä.

Toki toivon että nyt mennään narreista ohi, samoin klaarataan välierät ja viimein näkisimme HIFK;n pelaavan finaaleissa! Toivotaan siis parasta ja pelätään pahinta ( siihen ollaan jo totuttu ).

Mutta ihan 100% en laita tätä enkä edellistä kautta Kojon piikkiin. Myös toimiston + hallituksen äijillä on peiliin katsomisen paikka. Onko jengi sittenkään koottu oikein jne?
En tiedä onko Kojo tuonut HIFK:hon jotain uutta ja uskomatonta, mutta selkeä muutos aikaisempaan on Kojon aikana tullut. Sitä onko tuo muutos tullut Kojosta vai Kojosta huolimatta en tiedä, mutta niinhän tulee mennä että jos kaikki paska laitetaan Kojon syyksi niin kaikki positiiviset asiat tulee laittaa hänen ansioksi.

Tämä kausi menee kyllä 100%-Kojon piikkiin. Jengi on kasattu kolmen vuoden aikana Jaloselle sopivaksi. Näin sen tulee ollakin, valmentajalla tulee olla viimeinen sana jengin valinnassa, mutta seurauksena on myös se että tulosta on tultava.
 

fakiiri

Jäsen
Kaikesta huolimatta kolmen vuoden painajainen päättyy ja voi taas aktivoida kausarit. Enää muutama viikko ja päästään eroon valmentajasta, joka kaikkien kehujen ja ylistysten jälkeen tulee olemaan millä mittarilla tahansa mitattuna paskin valmentaja 40 vuoteen.

Aika vahvasti sanottu. Meillä on sentään 40 vuoden aikana koutsina olleet muun muassa Terry Ball, Bob Francis, Paul Baxter, Kari Malinen ja Kaj Matalamäki. Ilmeisesti se vain on niin, etteivät tietyt piirit voi koskaan hyväksyä Jalosta. Sääli, sillä miehen ansiot koko organisaation saattamisessa nykyaikaan ovat kiistattomat.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Aika vahvasti sanottu. Meillä on sentään 40 vuoden aikana koutsina olleet muun muassa Terry Ball, Bob Francis, Paul Baxter, Kari Malinen ja Kaj Matalamäki. Ilmeisesti se vain on niin, etteivät tietyt piirit voi koskaan hyväksyä Jalosta. Sääli, sillä miehen ansiot koko organisaation saattamisessa nykyaikaan ovat kiistattomat.

JOS narrit pudottaa meidät ja jäämme siis sijalle 6 niin silloin mielestäni KJ ei ole vienyt HIFK;ta tippaakaan eteenpäin, päinvastoin, lähinnä ollaan pysytty paikallaan tai jopa otettu pakkia!

Ettei vaan HIFK;n "eteenpäinmeno" johdu myös toimiston ja hallituksen toimesta?? Ei nyt ruveta leipomaan Kojosta mitään Jumalaa tai Jeesusta sentään!
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Miten jonkun henkilön vihaaminen (Jalonen) tai fanittaminen (ex-henkilöt) voi nousta tärkeämmäksi kuin IFK:n fanittaminen ja sille hyvän toivominen? Vaikka valmentaja ei olisi mieleinen. Eikö se ole IFK joka pysyy ja pelaajat ja koutsit muuttuvat ajan mukana. Ei ne 80-luvulla tapahtuneet asiat enää pitäisi vaikuttaa suhtautumisessa Kojoon.

Ulkopuolisena sanoisin, että jos/kun Jalonen on epäpidetty mulkku ja muutenkin brändiin sopimaton kaveri, niin ei Nokka ole nähdäkseni mitään sellaista IFK:n valmentajana saavuttanut minkä takia vanhan liiton osaston pitäisi häntä yhtään sietää.

Eli Kojo tarvitsee noilla resursseilla mestaruuden (tai useammat "lähes mestaruuteen" johtaneet pleijarit ryminälätkällä), jotta olisi edes jotenkin siedettävä tapaus. Näin minä olen ymmärtänyt.

Vastenmielisiltä tyypeiltä nyt vain vaaditaan enemmän kuin pidetyiltä henkilöiltä. Ihan normaalia.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Pakko myöntää, että 3 kautta KJ:n kanssa ilman välierä-paikkaa ei ole yhtään eteenpäin menoa, vaikka joukkue olisikin nyt urheilullisempi kuin keväällä 2008 ja valmiimpi menestykseen KJ:n seuraajalle. KJ:n aika 2008-11 jää kuitenkin "Taavi tasalakki"-taaperrukseksi ilman Jokerien kaatamista nyt puolivälierissä, kun tulosurheilussa ei ole lopulta muuta mittaria onnistumiselle kuin saavutettu lopputulos.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Niin, ulkopuolisen silmiin HIFK ei näytä yhtään sen urheilullisemmalta kuin aiemminkaan, tosin en päivystä Helsingin baareissa, jos pelaajien baariaktiivisuus on joku mittari. Pelaajamateriaali on ollut HIFK vahvuus tällä kaudella, hyökkäysarsenaali on täysin eri luokkaa kuin muilla liigajoukkueilla, pakistokaan ei ole ihan surkeammasta päästä ja maalivahtitandemi on liigan eliittiä (ainakin paperilla). Jos sitten verrataan liigan urheilullisempaan osastoon (Jyp, KalPa, Ässät), niin HIFK on aika paljon sillä osastolla perässä, mutta kuten pelien tulokset kertovat ei se pelkkä lenkkipolkujen kuluttaminen tee huippujoukkuetta.

Omiin silmiin Kojo ei ole koskaan ollut mikään terävimmän kärjen huippukoutsi, jotenkin tuo Kärppä-aika kaikesta glooriasta huolimatta jätti vähän erikoisen kuvan valmentajana, tuntui että Kärppien silloinen materiaali riitti aika pitkälle. Varsinkin Ässä-tappiot kevään 2006 pudotuspeleissä tuntuivat tulevan pitkälti siksi, että Ässien karvauspeliin ei osattu ollenkaan reagoida ja Kärppien huippuhyökkääjille ei pakisto saanut kiekkoja toimitettua. Jalosella ja HPK:lla ei sitten ollut käytännössä mitään hätää samassa tilanteessa.

Tämän takia onkin hyvin mielenkiintoista miten Jalonen onnistuu Pelsujen kanssa.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakko myöntää, että 3 kautta KJ:n kanssa ilman välierä-paikkaa ei ole yhtään eteenpäin menoa, vaikka joukkue olisikin nyt urheilullisempi kuin keväällä 2008 ja valmiimpi menestykseen KJ:n seuraajalle...

Jos asioita katsotaan pelkästään menestymisen näkökulmasta, fakta on se, että Kari Jalonen ei järin hyvin ole onnistunut IFK-pestissään. Siis kahdella aiemmalla kaudellaan, tämän kauden osalta tilanne on vielä pahasti auki. Itse katson ekan kauden täysin sormien läpi, sen verran shokkiterapiaa Jalonenkin sai mm. ihan joukkueenkin toimesta (lähde: yksi joukkueen runkopelaajista). Viime kausi oli ilman muuta pettymys ja osansa saa myös Jalonen. Mutta kuten on niin moneen kertaan aiemminkin todettu, joukkueesta puuttui "se jokin", olipa sitten kysymyksessä absoluuttinen taito, henkinen kantti tai jopa molemmat, jolla yksittäisiä pelejä olisi onnistuttu tiukassa paikassa kääntämään. Uskon, että Kari Jalonen itse olisi pistänyt paikoista sisään, mutta se nyt on laiha lohtu ja täysin mahdoton jossittelu.

Itse katson asiaa paljon laajemmasta näkökulmasta ja siksi olen osin tahtomattanikin "joutunut" Pro-Nokka puolelle. Kari Jalonen on itseasiassa mitä suurimmissa määrin brändin näköinen äijä: jokseenkin arrogantti kusipää, joka paskat nakkaa, mitä muut hänestä ajattelevat. Tämän lisäksi hänellä on kiistattomat näytöt menestyksestä. En usko yhdenkään pelaajan ajattelevan, että Kärpät voitti Jalosesta huolimatta. Niin paljon Suomessakin on nähty jos jonkinlaista viheltäjää valmentajien pallilla. Ja jotain kertoo siitäkin, että Suomen mittakaavassa nimekkäitä pelaajia on halunnut IFK:hon tulla. Paskasta menestyksestä ja mahalaskuista huolimatta. Voi toki olla, että ammattikiekkoilijat eivät omaa samanlaista ammattitaitoa kuin me täällä, mutta luulisi nyt agenttien sen tajuavan. En myöskään ole kuullut, että IFK olisi näitä nimekkäitä äijiä saanut tänne pelkästään penamaisesti "näitä etuja et muualta saa"- metodeilla.

HIFK tarvitsi Penan ja vituralleen olevan organisaatiokulttuurin jälkeen vahvan valmentajan. Muutosjohtajan. Henkilön, jolla on enemmän näyttöjä kuin yhdelläkään IFK:n kopissa olleella pelaajalla. Tämä tosin oli helppo juttu, koska voittajatyyppejä ei suoranaisesti pursunut pukukopissa. IFK tarvitsi valmentajan, joka ei laske työtunteja ja tekee pilkuntarkkaa työtä. Virheitä tekee jokainen, myös Kari Jalonen. Jokainen valmentaja joutuu jatkuvasti opettelemaan uutta, koska se mikä toimi toisaalla, ei välttämättä toimi täällä. Mutta ei se tapahdu yhdessä yössä. Valitettava tosiasia.

Mun kirjoissani Jalonen on kova jätkä myös siksi, että hän uskalsi oman historiansa tuntien tulla IFK:hon, vaikka ottajia varmasti olisi ollut muuallakin. Pelkuri olisi kiertänyt tämän seuran mahdollisimman kaukaa. Tilanteessa, missä Kari Jalonen tuli IFK:hon mahdollisuudet menestyä IFK:ssa oli 50-50. Mitään takeita siitä, että seura alkaa yhdessä yössä menestyä ei ollut. Jalonen ei tullut tänne peluuttamaan tutinaa ja tötinää, vaan hän tuli tänne tekemään raakaa duunia, jotta menestyminen olisi myös jatkossa helpompaa.

Kojon aika on kohta ohi. Monelle se on fantastinen juttu. Onnittelut siitä. Itse suhtaudun hänen lähtöönsä hieman ristiriitaisin tuntein. Toisaalta on aika kokeilla jotain uutta. Mutta toisaalta en ole ollenkaan varma, onko IFK:n muut osat vieläkään siinä kunnossa kuin niiden pitäisi olla. Toimiston asiat pidän tästä ulkopuolella. Eteenpäin on menty sielläkin. Tosin Penan jälkeen ei muuta vaihtoehtoa ollutkaan. Jotenkin tunkkaiselta sielläkin vielä haisee. Tom Nybondas ei ole päivääkään operoinut UTJ:na ilman Kari Jalosta ja hänen mainettaan pelaajien keskuudessa. Se on toki myös Nybondakselle haaste, josta toivon hänen selviävän voittajana. Toivon, että IFK ei jatkossakaan taannu Penan aikaisiin toimintatapoihin, vaan organisaatio pyrkii jatkuvasti uudistumaan ja kehittämään toimintaansa. Valmennuspuoli ja scouttausosasto kaipaa edelleenkin vahvistamista ja UTJ:n rooli on tässä nähdäkseni tärkeä.

Minä kannatan seuraa nimeltä Helsingin IFK, pelaajista tai valmentajista huolimatta. Vaikka mulla omat epäröinnin aiheet ovatkin, annan kaikille rehdin mahdollisuuden. Juuri mikään ei tekisi minua onnellisemmaksi kuin huomata, että Kari Jalosen rooli oli lopulta IFK:ssa minimaalisen pieni.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En voi olla ajattelematta, miten tuollaisen tittelin voittaja pitäisi palkita. Siis jollain Paska-pystillä? Kaiken huippu vielä olisi, kun seuraavan kauden valmentaja olisi läsnä tuossa palkintojenjakotilaisuudessa ja söisi kyseisen pystin. Siinä olisi Nokalla ihmettelemistä. En usko, että palautuisi ikinä entiselleen.

Voi jumatsuigula... Mä en voi enää koskaan katsoa minkään liigapystin luovuttamista ajattelematta tätä! Nokan mairea hymy, joka kuolisi huulille kun Petu haukkaa ilmeettömänä pystin reunasta.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ketjun otsikon mukaan Kuka KJ:n tilalle voi todeta, että nähtävästi kuka vain. Tulemme näkemään, että vaikka Kojo veisi HIFK:n mestaruuteen, niin se ei riitä näille tietyille tyypeille. Noin sairas viha ihmistä kohtaan, jota eivät edes henk.kohtaisesti tunne antaa kyllä pelottavan kuvan osasta HIFK:n faneista. Mikä perkeleen "Syvä joki"-ilmiö urbanisoidussa ympäristössä tuollainen suhtautuminen oikein on? Paska haisee ja banjot soi. Naikaa ny saamari vähän kauempaa puolisonne, ettei tarvi noin syvälle mennä valmentajan inhoamisessa;))Oikeesti, te joilla tätä suhtautumista on, menkää herranen aika hoitoon!Ihan ystävällisenä neuvona.

Matikaisen Petri tuo ja luo omat puitteensa HIFK:iin ja varmasti häntä rakastetaan suorastaan verrattuna Kojoon. Joten kestäkää pieni hetki vielä. En ihmettele, vaikka osa porukasta hiljaa rukoilisi, ettei HIFK voittaisi narreja. Tyydytys olisi ison O:n luokkaa jos voisi mällätä vuosikaudet surkeillen Kojon aikaa. Se mielikuva taitaisi viedä voiton mestaruudesta, sillä väärinhän se olisi voitettu, kun se pitkäkalsari on ollut luotsina. Ihan pahvina kun ei elävää ihmistä sentään voi pitää, jotain se on aikaansaanutkin monien nikotteluista huolimatta.

Onnea vaan ensi kaudella kakkosMatikan kanssa.Jotenkin tunnen, että sitä te varmasti tarvitsette, huolimatta, että tutinaa ja tötinää on varmasti luvassa.Taito nääs on hakusessa, eikä sitä joku Somervuori yksin tuo.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täällä moni on kommentoinut Nokan tuoneen joukkueeseen paljon pelin ''ulkopuolisia'' asioita. Minähän en näitä luonnollisesti peruskannattajana tiedosta saatika huomaa vaan pohjustan arvioni kannattamani jääkiekkojoukkueen peliesityksiin, joidenka pitäisi pohjautua osaltaan taustaorganisaation osaamiseen valmentajista seuranjohtoon. Joten mitä Nokka on sitten tuonut HIFK:n jos tänäkin kautena päädytään sijoille 5-6?

Taloudellisesti ollaan kuulemma pärjätty loistavasti Nokan kausien aikana, mutta kuuluuko siitä kiitos nenälle ja sen kalsareille ollenkaan? Oman käsitykseni mukaan hallitus ja seuranjohto hoitaa taloudellisen puolen ja kiitos tästä kuuluu heille. HIFK on kuulemma Nokan kausina saanut urheilullista uskottavuutta, mutta minä näin maallikkokannattajana en pysty tällä hetkellä sitä näkemään, enkä nähnyt sitä viime kauden keväällä enkä sitäkään edeltäneellä keväällä. Vaan päinvastoin me olimme kumpaisenakin edellisenä kautena se sama ''häviäjä-HIFK'' kuin aikaimpinakin kausina, siis täysin sama tulos kuin aina ennenkin vaikka me olemme tätä nykyä oppineet urheilullisuuden jalon täidon... Jokin ei täsmää.

Nokan piti tuoda mukanaan uskottavuutta, jota kiistatta oli syksyllä aistittavissa, mutta nyt me olemme jälleen kerran lähinnä vitsi. Aivan kuten viimekin vuonna ja sitä edellisenä. Missä menee se raja, että valmentajan uskottavuus menee? Jalosella on nyt käsissään täysin itsensä muokkaama ja jalostama joukkue, jota hän on saanut kasata jo kaksi vuotta ja tulokset ovat laskeneet pelien kovetessa systemaattisesti täysin ala-arvoisiksi. Taaskin näyttää pahasti siltä, että kuokkaan tulee ja lujaa. Tällä kertaa vaan ei edes Nenä pysty katoamaan minkään tekosyyn taakse. Teot punnitaan, sanoilla ei tehdä yhtään mitään.

Noin kirjoitin tammikuussa, kun HIFK:lla oli menossa pelillinen suvantovaihe. Olen edelleen samaa mieltä menneen minäni kanssa. Jos Nokan HIFK tippuu nyt Jokereille niin silloin kaveri on kiistatta, kaikilla mittareilla ollut HIFK:n huonoin valmentaja ainakin 2000-luvulla. Siis jopa Alpoa huonompi.

Tänä kautena ei voida enää paeta puheiden taakse sillä nyt Nokka on saanut rakentaa tuota joukkuetta jo kolme vuotta haluamansa näköiseksi. Tänä aikana hän on saanut tai ainakin olisi pitänyt saada ajettua haluamansa pelitavan joukkueen sisään, jolloin kaikki hänen kontrollissaan oleva asia on hänen hanskassaan. Ja jos ei ole niin siitä ei voi syyttää kuin Kari Jalosta itseään, juurikin tämän pitkän meillä huseraamisen takia. Siis jos on saanut rakentaa joukkuetta kolme vuotta haluamakseen sm-liigan top-3 budjetilla, joka vuotena ja silti urheilullinenmenestys on keskimäärin kauden päätyttyä seitsemäs niin silloin ei voida puhua mistään muusta kuin flopista.

Nokan ensimmäisenä kautena olisi pitänyt voittaa TPS sääleissä, silloin flopattiin ensimmäisenä kertana. Ei meillä niin huono joukkue ollut, että meidän olisi pitänyt tuossa vaiheessa tipahtaa silloisille surkeille turkulaisille. Nokan toisena kautena HIFK:lla oli koko liigan top-3 pelaajamateriaali, jota Nokka koutsasi jo toista kautta putkeen. Silloin playoffseissa vastaan asettui selvästi heikommalla pelaajamateriaalilla pelaava HPK, joka käytännössä käveli peruuttelevan ja pelkäävän Nokan HIFK:n yli. Se pelitapa, jota HIFK pelasi viime keväänä oli niin täysin vastenmielinen ja epäurheilullinen, että en ole vieläkään päässyt siitä yli. Koko HIFK:n joukkue oli pelosta jähmettynyt eikä Nokka saanut sitä suorittamaan taaskaan sen edellyttämällä tavalla. Flopattiin toisen kerran Nokan aikakautena.

Nyt tänä keväänä Nokalla on saumat todistaa kyntensä ja auttaa HIFK:ta voittamaan pytty. Tämä on varmasti myös Nokalle itselleen tärkeä paikka, todistaa epäilijöille ja varmasti myös itselleen olevansa edelleen huippuvalmentaja sm-liigassa. Minä todella toivon, että näin käy, mutta en uskalla mitään veikata. HIFK:ta minäkin kannustan, en valmentajia tai pelaajia, vaan tätä uskomattoman hienon vittumaista seuraa.

(HIFK:n taloudellisesta tilasta ym. urheilullisuudesta ja sen liittymisestä Kojoon kirjoitin tuossa yllä lainaamassani tekstissa, joten en viitsi samoja asioita enää kirjoittaa. Siksi noin pitkä lainaus)
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
JOS narrit pudottaa meidät ja jäämme siis sijalle 6 niin silloin mielestäni KJ ei ole vienyt HIFK;ta tippaakaan eteenpäin, päinvastoin, lähinnä ollaan pysytty paikallaan tai jopa otettu pakkia!

Sinänsä varsin yhdentekevä asia, mutta jos Jokerit tiputtaisi meidät jatkosta, niin millä ihmeen matematiikalla jäämme juuri sijalle 6? Loppusijoitus olisi luonnollisesti jotakin välillä 5-7, riippuen jatkoon menevistä jengeistä.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jalosen palkkaaminenhan oli lähtökohtaisesti ihan hyvä veto, eli hommataan mestarivalmentaja mukaan talkoisiin, jolla pyritään saamaan karille (heh) ajanut laiva takaisin oikealle väylälle. Olisihan Jalonen voitu kenkiä pois esim. ensimmäisen kauden jälkeen, mutta kannattaa huomioida, että edellinen HIFKssa täydet 2 kautta valmentanut päävalmentaja on Erkka Westerlund. Eli Jalosen kanssa on paljolti senkin takia tehty pitkäjänteisiä duunia ja uskoisin, että kuka tahansa muukin valmentaja olisi saanut organisaatiolta saman tuen ja myös Matikaiselle tulee sen saamaan. Ja hyvä niin. Mielestäni valmentajalle organisaation toimesta annettu työrauha ja täysi tuki on yksi olennaisia periaatteellisia seikkoja, mihin kannattaa nojata ja se olikin yksi harvoja asioita, mitä HIFKssa tehtiin myös 90-luvun pimeinä vuosina oikein.

Siksi mielestäni Jalosen aikaa arvioidessa kuluva kausi on olennaisin sen suhteen, kannattiko vai ei ja sehän selviää muutaman viikon sisällä. Tämä siis nimenomaan HIFKn näkökulmasta, eikä sillä ole tarkoitus puolustella kahden edelliskauden huonoja tuloksia. Pointti on se, että sen sijaan, että olisi viimeisen kolmen kauden aikana jo kerran-pari kengitetty valmentaja(t) pihalle ja otettu "tamminen" sisään, niin tällä kertaa on päätetty tarkastella asioita hieman pidemmällä aikavälillä. Esim. Jyp sääti "missioprojektiaan" 3-4 vuotta (?) Alatalon kanssa ilman menestystä, kunnes Dufva saapui paikalle ja räjäytti pankin. Kävisikö meillä samoin vaihdossa KJ - Matikainen? Eli vaikka Alatalon ansioksi ei pidä laskea mitään Jypin nykyisestä menestyksestä, niin taustaorganisaatio toimi mielestäni aivan oikein rakennusprojektin aikana, kun ei lähtenyt höntyilemään ja kenkimään koutseja pihalle, vaikka varmasti aihetta olisi ollut.

Nuo nimimerkki Isakssonin jutut kolmen vuoden kärsimyksestä nyt voi kuitata melkoisena huumorina etenkin sen takia, että sanat tulevat Frank, Pena & companyn suurimman fanipojan suusta. Kyseinen rytmiryhmä kuitenkin sääti HIFKn johdossa sellaiset parikymmentä vuotta ilman sen kummempaa menestystä ja kun itse olen vahvasti tuon aikakauden kasvatti, niin aika tyynesti jaksaa suhtautua tähän Jalosen aikaankin. Se loppuu nyt, hyvä niin ja valoisin mielin myös tulevaisuuteen.
 
Viimeksi muokattu:

Red Tiger #12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kojon lopullinen arvosana tästä kolmen vuoden pätkästä tosiaan muotoutuu seuraavien viikkojen aikana. Mua kuitenkin ihmetyttää ne argumentit, joiden perusteella Kojon tähän astiseen aikaan ollaan tyytyväisiä. Tässä legendaarisen pro Nokka ryhmän pointit, joita tällä palstallakin on viljelty ahkerasti:

1. Nokka sai ekalla kaudellaan käsiinsä rupusakin, joka ei tiennyt urheilullisuudesta mitään ja jolta ei voinutkaan vaatia parempaa tulosta, kuin sääleissä putoaminen.

Vastaus: Sääleissä oli kuitenkin vastassa vielä surkeampi rupusakki, tämän todisti pitkä runkosarja. IFK Nokan johdolla kynti Nokka porossa huonompiaan vastaan. Tätä edeltäneenä keväänä tämän logiikan mukaan Baxterillä oli käsissään vähintään yhtä huono (oikeasti vielä huonompi) jengi mutta Baxterin tulos oli Nokkaa parempi. Kuinka moni kuitenkaan oli puolustamassa Baxteriä samoilla argumenteilla, kuin nyt Nokkaa?

2. Nokka on saanut IFK:hon huippupelaajia, joita Nybari ei olisi mitenkään pystynyt meille yksin hommaamaan.

Vastaus: Jos jotkut huippupelajat ovat meille tulleet Nokan ansiosta, niin tämä on lähtökohtaisesti hyvä asia. Nokan työtä arvioitaessa tämä on kuitenkin seikka, joka pitää tulkita miinukseksi. Huippupelaajista ja pitkästä joukkueenrakennuksesta huolimatta tulokset ovat olleet yhtä huonoja tai jopa huonompia, kuin Nokan edeltäjillä, joille ei ole annettu yhtä hyviä työkaluja, eikä yhtä paljon aikaa. Tämä argumentti siis korostaa Nokan epäonnistumista.

3. Nokka on opettanut IFK:n jätkille urheilullista elämäntapaa ja potkinut pahimmat edarit pois Nordikselta.

Vastaus: Nokalla oli siis viimeistään viime kaudella käsissään urheilullisempi ja paremmassa fyysisessä kunnossa oleva jengi, kuin kenelläkään hänen edeltäjistään. Silti tulos oli yhtä huono. Tämä pitää tulkita niin, että Nokkaa edeltävät valmentajat saivat huonommasta materiaalista irti yhtä paljon tai enemmän, kuin Nokka.

Kaikissa näissä pääargumenteissa toistuu sama kaava: isoista parannuksista -joita nimitetään Nokan ansioiksi - huolimatta Nokka ei ole pystynyt parantamaan tuloksia lainkaan verrattuna edeltäjiinsä. Tällä logiikalla siis Nokka on huonompi, kuin edeltäjänsä. Sama asia, kuin se, että Ferrari pieksee Toro Rossoa mennen tullen jatkuvasti. Toro Rossolla on olemassa selitys, että heillä on vaan niin paljon hitaampi ja vieläpä huonommin huollettu ja säädetty auto. Sitten Toro Rosso kaappaa huippuinsinöörin, joka uudistaa auton suunnittelusta alkaen kaiken huipputasolle. Vanha kuskikin korvataan hallitsevalla maailman mestarilla Karl Songilla. Uuden kauden alkaessa maailmanmestari Karl Song kuitenkin köröttelee edelleen samoilla sijoilla, kuin edeltäjänsäkin, jotka eivät saaneet enää työpaikkaa mistään paikasta, joka edes välillisesti liittyi autoihin. Tätä samaa jatkuu kaksi vuotta. Mikä on Toro Rosson johtopäätös? Karl Song ajaa paremmalla autolla samoilla sijoilla, kuin edeltäjänsäkin = Karl Song on huonompi, kuin edeltäjänsä. Hänelle kuitenkin päätetään antaa vielä kolmas mahdollisuus. Miten käy kolmannen vuoden ratkaisevissa osakilpailuissa?
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Onko täällä todella joku oikeasti kehunut Nokan aikaa "kaikkien aikojen hienoimpana ajanjaksona"? Pro-Nokka osasto on kyllä yhteen ääneen todennut Jalosen ajan olleen menestyksen puolesta pettymys, mutta samainen osasto on myös laittanut asiat hieman suurempiin mittasuhteisiin ja pyrkinyt siis katsomaan asiaa myös laajemmin. Samaan aikaan anti-Nokat ovat kuitenkin todenneet tämänkin ajan täysin perseestä olevaksi, jossa Jalonen on suorastaan pilannut IFK:n ennestään erinomaisen lähihistorian ja hyvän karman.

Valmentajien vertaaminen keskenään on aina "hieman" hankalaa. Itse puolustin aikoinaan myös Baxteria, koska joukkueiden kokoamisessa oli jo tuolloin pahoja puutteita. Mutta ei siitä tässä sen enempää.

Argumettiin #2 heitän vastineeksi, että tuohan on juuri sitä pahimman sortin Stiga-ukkoilua. Ikäänkuin Nokan maineella hankittu pelaaja soveltuisi automaattisesti joukkueeseen suitsaitsukkelaan ja Kojo vetäisi tismalleen samoja juttuja täällä kuin esim. Oulussa, samojen jannujen kanssa. Sen kun siirrät Stiga-ukot Oulusta Stadiin, niin kyllä pitäisi kulkea.

IFK:n sukeltamisen Penan aikana tekee vielä karmeammaksi se tosiasia, että tuolloin Liiga oli selkeästi enemmän jakautunut ylä- ja alakastin jengeihin ja resurssiensa puolesta yläkastin IFK oli kivasti siinä puolivälissä. Mutta sehän ei Jaloselle kuulu pätkän vertaa. Viimeisten 3-4 vuoden aikana tasoerot eri joukkueiden välillä ovat aidosti kaventuneet ja varsinaisia heittopusseja KalPa-tyyliin ei ole ollut ollenkaan.

Kohta #3... Just näin, näinhän se menee. Kun kaikki on näin helvetin yksinkertaista ja mustavalkoista, niin pitäisköhän sun pikimmiten ottaa yhteyttä johonkin liigaseuraan. Luulisin, että kaltaisellesi visionäärille löytyy kyllä käyttöä. Mestiksestä nyt ainakin. Huoh...
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
On se vaan vittumainen olotila joillain kun Kojo on tainnut kusta niiden aamumuroihin. Mutta kohtahan te pääsette siitä eroon, ottakaa arskaa ja nauttikaa vaikka siitä. Älkää menkö katsoon Kojon otteita päävalmentajana.
 

Red Tiger #12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tarkennan nyt vielä omaa viestiäni, koska jengi täällä kuitenkin lukee kaikkea niin kuin haluaa. Mun tarkoituksenani oli nimenomaan pointata ne asiat, joiden perusteella Nokan tähän astista työtä pidetään hyvänä. Mun mielestä ne kaikki asiat on sellaisia, joissa ajatuskulkua ei kuitenkaan ole viety loppuun asti. Ja Nokalla ei oo mitään tekemistä mun murojen kanssa, mä en edes syö muroja. Mä fanitan IFK:ta ja jos kannu nousee tänä keväänä niin tulen aina muistamaan Nokan mestarikoutsina. Mulla ei oo mitään Nokkaa vastaan, pohdiskelin vaan hänen työrupeamaansa IFK:ssa. Mulle on aivan sama, kuka IFK:ta valmentaa jos vaan menestystä tulee.

Ja aivan varmasti olen hallilla tänä keväänä, punaista päällä.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Itselleni tärkein kysymys puhuttaessa KJ:n onnistumisesta HIFK:n peräsimessä on se että onko KJ ollut HIFK:n näköinen valmentaja vai ei? Onko peli ollut sitä mitä odotan HIFK:lta kun menen halliin katsomaan matsia? Toki voittoja on tullut tällä kaudella hyvin ja odotukset ovat korkealla pleijareita ajatellen, mutta en näkisi että KJ peluuttaa HIFKn näköistä jääkiekkoa. HIFK:n on aina liitetty tietynlainen pelityyli ja tätä pelityyliä edustaa tällä hetkellä HIFK:ssa ainoastaan meidän 4. ketjumme Wärn-Liivik-Petrell. Välillä HIFK:n peli on ollut sen verran munatonta neppailua että vituttaa katsella sitä. Missä ovat taklaukset, missä ovat vastustajan lämmittämiset, missä ovat pienet ylilyönnit ja missä ennenkaikkea on se fyysinen HIFK jota me kaikki niin rakastamme?

-Tinke-80
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Välillä HIFK:n peli on ollut sen verran munatonta neppailua että vituttaa katsella sitä. Missä ovat taklaukset, missä ovat vastustajan lämmittämiset, missä ovat pienet ylilyönnit ja missä ennenkaikkea on se fyysinen HIFK jota me kaikki niin rakastamme?
Eipä tuota ole näkynyt sitten 1990-luvun lopun kuin pieninä väläyksinä, sitä ennen kuuleman mukaan joskus 60-70 -luvun taitteessa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotain rajaa näihin juttuihin. Kojoko paskin koskaan ikinä missään? Tai kehnoin 40 vuoteen tai edes 2000-luvulla millä tahansa mittarilla? Vaikka Jalosen kaksi edellistä kautta ovatkin päättyneet komeaan mahaplätsiin, niin vajaan kymmenen vuoden takaa tavataan valmentaja, jonka johdolla IFK pärjäsi vielä huonommin. Tämä ennätysmies on - yllätys yllätys - Alpo Suhonen. Ensimmäisellä kaudella ei asiaa pleijareihin: runkosarja- ja lopullinen sijoitus 10. Toinen kausi tuotti seitsemännen sijan runkosarjassa ja myös poffien jälkeen, kun hävittiin puolivälierät Jokereille suoraan 0-4. Keskiarvosijoitus 8,5. Jalosen sijoitukset tähän mennessä 9. ja 6. ja keskiarvo siis tasan 7,5. Onko tämä hyvä tulos? Ei missään nimessä. Parempaan olisi pitänyt pystyä, mutta turha yrittää väittää Kojoa huonommaksi kuin se on.

Tämä kausi on vielä pahasti kesken, ja vasta kauden päätyttyä voidaan antaa lopullinen arvosana Kari Jalosen ajasta Helsingin IFK:n valmentajana. Jo nyt voidaan kuitenkin sanoa kahden jälkimmäisen kauden perusteella, että Jalonen palautti IFK:n runkosarjan kärkipäähän. Vaikkei se vielä takaakaan menestystä pudotuspeleissä, niin ainakin se yleensä tekee menestymisen play offeissa helpommaksi kuin se, että niihin lähdettäisiin sijoilta ynnä muut.

Loppuyhteenvetona voidaan todeta seuraavaa:

Myth: Jalonen on kaikilla mittareilla IFK:n huonoin valmentaja 2000-luvulla. BUSTED!
 

Cover

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rikollislauma
Siinä vaiheessa kun Jalosta sanotaan paskimmaksi valmentajaksi 40-vuoteen, niin muistelkaapa missä tilanteessa hän tuli IFK:hon, ja millainen tilanne IFK:ssa on nyt. Seuran uskottavuus on palannut.
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Onko täällä todella joku oikeasti kehunut Nokan aikaa "kaikkien aikojen hienoimpana ajanjaksona"? Pro-Nokka osasto on kyllä yhteen ääneen todennut Jalosen ajan olleen menestyksen puolesta pettymys, mutta samainen osasto on myös laittanut asiat hieman suurempiin mittasuhteisiin ja pyrkinyt siis katsomaan asiaa myös laajemmin. Samaan aikaan anti-Nokat ovat kuitenkin todenneet tämänkin ajan täysin perseestä olevaksi, jossa Jalonen on suorastaan pilannut IFK:n ennestään erinomaisen lähihistorian ja hyvän karman.

Aamen! Minähän olen lähes jokaisessa Jalosta koskevassa viestissäni muistuttanut myös hänen tehneen virheitä. Miksikään messiaaksi häntä en ole myöskään sanonut. Mutta se on täyttä paskaa, ettei kaverista olisi ollut jo hyötyä. HIFK on tarvinnut juuri tuohon alun myllerrykseen kokemusta, menestystä ja visiota omaavan valmentajan. Ja katsotaanhan tämä loppu yhtenäisinä IFK-laisina loppuun asti, eikä lyödä vielä puukkoa selkään.

Minulle HIFK on suurempi kuin yksittäiset suuret ex-pelaajat/vaikuttajat tai valmentajat. Aina ensin IFK ja sen menestys. Ja korostan edelleen, että officelta hyvä haku, kun Matikainen tulee puikkoihin.

Vastenmielisiltä tyypeiltä nyt vain vaaditaan enemmän kuin pidetyiltä henkilöiltä. Ihan normaalia.

Summanen, Jortikka, K.Jalonen, ehkä jopa Shedden. Siinä esimerkkejä ristiriitaisista valmentajista ja jokaisella on viiltäviä näyttöjä. Noista tosin ehkä Shedden ei mahdu listalle. Ei valmentajan tarvitse olla mikään kivakiva kaveri, joka nuoleskelee oldschool osastoa, vaan ansaita teoillaan kunnioitus. Kyllä Kojo on itsensä likoon aivan täysiä laittanut. Ja tätä "vastenmielistä" tyyppiä tuntuu vain ainavaan seuraavan tietyt pelaajat ja imua hänen jengeihinsä on paljon. Entiset ikonit ja merkkihenkilöt ovat kunnioitukseni ansainneet ja ovat osana muistoissa, mutta nyt vuosi 2011 ja ajat muuttuneet. He ovat muistoissa, mutta saadakseen uusia muistoja tarvitaan uusia tekijöitä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Itselleni tärkein kysymys puhuttaessa KJ:n onnistumisesta HIFK:n peräsimessä on se että onko KJ ollut HIFK:n näköinen valmentaja vai ei? Onko peli ollut sitä mitä odotan HIFK:lta kun menen halliin katsomaan matsia? Toki voittoja on tullut tällä kaudella hyvin ja odotukset ovat korkealla pleijareita ajatellen, mutta en näkisi että KJ peluuttaa HIFKn näköistä jääkiekkoa. HIFK:n on aina liitetty tietynlainen pelityyli ja tätä pelityyliä edustaa tällä hetkellä HIFK:ssa ainoastaan meidän 4. ketjumme Wärn-Liivik-Petrell. Välillä HIFK:n peli on ollut sen verran munatonta neppailua että vituttaa katsella sitä. Missä ovat taklaukset, missä ovat vastustajan lämmittämiset, missä ovat pienet ylilyönnit ja missä ennenkaikkea on se fyysinen HIFK jota me kaikki niin rakastamme?

-Tinke-80

Sinusta en tiedä, mutta mä odotan ennen kaikkea kotijoukkueen voittoa, kun menen halliin katsomaan IFK:n peliä. Yleensä siinä ohessa laidat rytisevät ihan kivasti ja ukkoa kaatuu. Jos oma joukkue pitää kiekkoa suuren osan ajasta, kuten KJ:n taktiikkaan kaiketi kuuluu, niin ketä silloin pitäisi taklata? Oma äijä irti kiekosta?

Ehkä mä olen epätyypillinen IFK-fani, kun en osaa ajatella jatkuvaa ryminää - a.k.a. tutinaa ja tötinää - tärkeimpänä asiana pelissä, vaan yhtä tärkeitä ovat hienot yksilösuoritukset, kuten maalit ja oman maalivahdin torjunnat. Taklaukset ovat kyllä osa kokonaisuutta, mutta samoin kuin pöydänjalkojen on hyvä olla yhtä pitkät, niin samalla lailla pelin eri osa-alueiden on mun mielestäni hyvä olla tasapainossa keskenään. Ilmeisesti olen yököttävän neitikiekkoilun ystävä, jolla ei pitäisi olla mitään asiaa ison pahan IFK:n kotiluolaan ilman kukkahattua. Mä lasken kuitenkin fyysisyyteen myös sen, että osataan ottaa taklauksia vastaan ja siinäkin IFK:n pelaajat ovat kunnostautuneet mielestäni erittäin hyvin. Joukkueen pienimmätkin pelaajat - Kousa, MG jne. - jatkavat menoaan kuin mitään ei olisi tapahtunut, kun kookkaampi vastustaja yrittää lanata äijän laitaa vastaan ja tipahtaakin itse jään pintaan.

Olen nähnyt vain noin 10 matsia tällä kaudella, joten ehkä ne 20 muuta kotiottelua plus 30 vierasmatsia olivat tätä munatonta neppailua. Silloin nimittäin, kun olen ollut matseissa, niin se fyysinen IFK, jota mäkin niin rakastan, on ollut kaukalossa. Noh, mahtuuhan joukkoon pari kehnoakin peliä, mutta pääsääntöisesti olen nauttinut IFK:n otteista jäällä.
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
On se vaan vittumainen olotila joillain kun Kojo on tainnut kusta niiden aamumuroihin. Mutta kohtahan te pääsette siitä eroon, ottakaa arskaa ja nauttikaa vaikka siitä. Älkää menkö katsoon Kojon otteita päävalmentajana.

Samoilla linjoilla. Vaikka Petu tuokin uusia tuulia, niin Kojoa tulee monen monta kertaa hyvin ikävä tulevilla kausilla. Kummatkin loistavia valmentajia tässä sarjassa, siitä ei ole kyse..mutta Petun ajokoirakiekko tarvitsee kyllä myös kädellisiä pelaajia (Peltonen, Somervuori, Granlund, Kuhta jne) jotta tulosta/tehoja tulee. Muuten tulee vain taklauksia, vääntöä, kääntöä ja jopa hanskojen tipputelua silloin tällöin.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Jos asioita katsotaan pelkästään menestymisen näkökulmasta, fakta on se, että Kari Jalonen ei järin hyvin ole onnistunut IFK-pestissään...

Ladylta kokonaisuudessaan erinomainen kirjoitus !!

Valmentajan tekemistä ja onnistumista verrataan aina edeltäjiin & seuraajiin ja Kojon panosta HIFK:ssa voidaan perusteellisemmin analyseerata vasta kun fat lady (ei B.O.) sings. Ensi kaudesta eteenpäin nähdään mitä Kojon seuraaja saa aikaan...

Oikeastaan ainoa asia joka on meikäläistä vähän ihmetyttänyt HIFK:ssa since W&S on puutteellinen panostaminen kunnolliseen valmennustiimiin? Tää kun ei ole mitään yhden miehen showta ollut enää hemmetin pitkään aikaan... Toivon oikeasti, että nyt kun HIFK:ssa on (toivottavasti) saatu tuo pullisteleva edari-meininki pois ja kaikki keskittyvät tosissaan töiden tekemiseen saisi Kojon seuraaja valita itselleen oman ja toimivan apulaiskaartin! Jos tuo onnistuu menee siitä osakiitos myös Kari Jaloselle.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos tuo onnistuu menee siitä osakiitos myös Kari Jaloselle.

Hmmm...Miksi? Jalonen oli Penan hankinta. Se, että organisaatio uudistettiin kun Pentti lähti kesken kevään, ei ollut millään tavalla Kari Jalosen ansiota, hänen pestinsä ei ollut vielä oikein alkanutkaan. Se, että nämä kaksi osuvat ajankohdaltaan suunnilleen samaan saumaan hämärtää vähän perspektiiviä. Jalonen toi Kai Raution, Sakke oli jo tonteilla. Ja pysyy...?

Henkilökohtaisesti olen kantanut rahani HIFK:lle kaikkina kausarikausinani, riippumatta valmentajasta. Myös koko tämän ajan, kun Jalonen on valmentanut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös